Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott az In Win legfrissebb, AR szériás kompakt AIO-ja
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz Alex91 #33445 üzenetére
Na most úgy jártam mint a kérdező, mert én sem néztem először utána, hogy pontosan is ez, meg mire lehet használni.
Cannot be used as a video or music server
[link]
Hasonló mint a WD My Cloud Home ipari hul...''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
félisten
válasz Alex91 #33415 üzenetére
Vagy NextCloud, OwnCloud.
Kiváló háztáji felhők, de a felsőbb céges körökben is elég népszerűek. Nekem jobban tetszik ez a vonal, mint egy gyártó saját, hardverhez kötött megoldása.
A NextCloud ráadásul teljesen szabad és nyílt, de az OwnCloud sem sokban marad el tőle ezen a vonalon.
És ismereteim szerint az imsertebb márkán NAS-aira simán feltehetők.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
cidalain
veterán
válasz Alex91 #33403 üzenetére
Mekkora egy ilyen rendszer élettartama általánosságban?
Tehát most ami veszek (inkább az igényeimnek megfelelő alsóbb árkategória), azt normál esetben arra amire most veszem (feltéve, hogy nem változnak az igényeim) jó lesz 5-6-7 év múlva is, vagy hasonlóan egy telefonhoz 2-3 évente cserés a rendszer elavulás miatt?>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
-
félisten
válasz Alex91 #33253 üzenetére
Ettől függetlenül legalább itt használjuk a megfelelő kifejezéseket!
Az adatvédelemnek semmi köze (legalábbis a jelen kontextusban) a tárolók szervezéséhez. Az adatvédelem az adataink felhasználásának jogaihoz, az információs önrendelkezési joghoz kapcsolódik.
Az, hogy az adataink mennyire vannak biztonságban sérülés vagy illetéktelen hozzáférés ellen, az az adatbiztonság.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
domewalk3r
csendes tag
válasz Alex91 #33065 üzenetére
"Szoval itt inkabb a csalodastol szeretnenk megkimelni"
Ez nem kétséges, ezért is jöttem ide kérdezni mielőtt hülyeséget csinálok eleg szegenyesek a tapasztalataim NAS-ok terén. Használtam már NAS-t (Synology ds218j) de azt csak ceges feladatokra tehat filetarolas ill. kollegaknak vpn szerver az iktatórendszerhez es ennyi. Ezek a parom nagy oromere elkoltoztek a nappalibol, de a ds218j helyett szeretnek egy modernebb, nagyobb tudasu eszkozt, amely mellett nem nekem kell a saját gépemről hdmi-n keresztül a tévére küldeni a sorozatait
-
domewalk3r
csendes tag
válasz Alex91 #33051 üzenetére
hmm, akkor lehet naiv voltam ezeknek az ujabb NAS-oknak a kepessegeit illetoen igy 2024-ben, legalabbis ha a hardvert nezem kb trivialisnak kellene lennie...
szemeztem pl a QNAP ts-464 modellel ami igy specifikaciok alapjan eleg combosnak tunik (mondjuk arban is, ennyi penzert azert eleg tisztesseges felgepet ossze lehet hegeszteni), nos ha egy ilyen kaliberu NAShoz a driveokon felul meg medialejatszo is kell haaat elhuzom a szam.
-
Arlekim
aktív tag
válasz Alex91 #32824 üzenetére
Amikor még üres volt, akkor is csak 6MB/s olvasás, és 10MB/s írast tudott produkálni a 2db WD red ebben a nasban. Egyszerűen csak ezt akarom elkerülni, hogy a 2. nas vásárlásával már nem járjak így, mert a jelek szerint nem jelenthető ki általanosan hogy minden nas tudja ezt a sebességet, mert az enyém csiga, es akkor is az volt mikor 5TB hely volt rajta.
Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
paler
aktív tag
válasz Alex91 #32315 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Nincs lemezem, most akarok venni 2x4Gb-ot, de hogy minél jobban kizárjam egy rossz szériából fakadó adatvesztés, két különböző gyártó HDD-t gondoltam beletenni a NAS-ba.JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
-
válasz Alex91 #31362 üzenetére
Attól is lassú, hogy 200GB-ot próbál feltölteni kis fájlokban (képeket egyenként), és megvette "a legolcsóbb megoldás ami ezt tudja". Plusz valamiért ragaszkodik ahhoz, hogy mindezt telefonról oldja meg.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
BB9360
aktív tag
válasz Alex91 #31228 üzenetére
Köszönöm válaszod, nem minden ehhez tartozó szokásomon változtatnék...
Megcsináltam, telekom router mode, asus AP mode. Több problémám/érdekesség van:
azóta a TV ugyan kapcsolódik a wifire, de az internethez nem, ugyanakkor a Pi-m igen. A TV DHCP módban volt. Ha átraktam statikusra, megadva az AP-ként funkcionáló Asus router LAN IP-jét és alapértelmezett átjáróját, akkor ment a net, de nem értem el az Asust?!?
Rákötöttem egy 3,5-ös HDD-it az Asusra, sikerült valamit beállítanom, hogy lássa a total commander azt a HDD-t (a windows-os fájlkezelő nem látta, ott valami hálózati beállítások módosítását kérte, de azzal nem jutottam dűlőre), el is tudtam indítani egy .mkv-t, a laptopon szépen ment is, és a window-os médialejátszó átjátszás eszközre funkciójával át is küldtem az 5GHz-s wifin lévő tv-re (nincsen fal, semmi, szépen látják egymást, kb. 4 méter a távolság), de ott csak a hang ment, valamint pillanatkép onnan, ahova épp léptettem, majd kiírta, hogy nem kompatibilis. MP4-et sikerült lejátszanom, de olyanom igazán nincsen, szóval ez egy probléma, mert leginkább .mkv és 1080p, magas bitrátájú filmeim vannak. Talán a Pi-t kellene beállítani, hogy a 2.4GHz-s hálózaton lássa a routerre csatlakoztatott eszközt, de az már biztosan nem fér be ebbe a topikba...Szóval most az a problémám, hogy DHCP-vel a TV jelen beállításokkal nem éri el a hálózatot, statikussal meg nem érem el a routert...
Ami még érdekes, hogy vezetékkel semmi nem csatlakozik as asus routerhez, két vezeték nélküli hálózatom van két külön ssid-vel: xxxx_2G és xxxx_5G, de a device discovery csak egy eszközt talál: xxxx_2G... Lehet, hogy banális dolgok maradtak ki, esetleg lettek rosszul beállítva, nem tudom. Érdemesebb esetleg inkább a telekomos modemet tenni AP módba pl.? -
Vasti74
aktív tag
válasz Alex91 #31252 üzenetére
Jó ötlet! Megadtad a megfelelő irányú lökést, ismét elnapolom a cserét pár évvel ;-)
Igazából a DS116 is pont azt csinálja, amit elvárok tőle, nem lassú, és nincs is "kihajtva" egyáltalán... Csak néha rám tör a fejlesztési kedv, rég nem vettem semmit ;-)
A Terramaster cuccnak ez alatt az 1-2 év alatt lesz időm utánanézni... ;-)
-
-
BB9360
aktív tag
válasz Alex91 #31195 üzenetére
Az elvek fontosak, mindenkinek vannak, ha nincsenek, az nem jó!
De ha segítesz, hogy min kellene változtatnom, akkor el tudom dönteni, hogy érdemes-e számomra változtatni. De ezeket nem elveknek, hanem inkább szokásoknak nevezném. Ha lehet, a legkevesebbet ülnék gép előtt, mert a munkám miatt úgyis azt teszem, így a szabadidőben/szórakozásra nem azt használom. Viszont tanulni (hogy mit és hogyan lehet), másként nem lehet. Az igaz, hogy nem tartom sem ésszerűnek, sem kellemesnek, ha pl. a Pi folyamatosan bekapcsolva fel-fel pörgeti a HDD/SSD-ket. Persze, ha én vagyok a láma, és egy beállítással ezt ki lehet kapcsolni, akkor egy része megoldott - bár ettől még a fogyasztása és a ledek világítása megmarad, valamint az üzemben töltött ideje is, ami az élettartamára lehet hatással - de ha napokig nem használok valamit, akkor a készenléte is felesleges, nem? Mindegy. Ki fogom próbálni, hogy mit lehet a HDD/router párossal, mint próba NAS, alkotni... -
BB9360
aktív tag
válasz Alex91 #31192 üzenetére
De hiszen az nem arra való - többek között-, hogy egy központi helyen legyen elérhető minden számodra fontos információ és tartalom, ami ráadásul folyamatosan és automatikusan menti magát (akár duplikációval), amit bárhonnan elérsz?
Ez egy kellően nagy külső HDD-vel (esetleg SSD-vel) az Asus routerrel is megoldható? Több gmail fiók levelezésének mentése/szinkronizálása/elérése (amit most thunderbirddel csinálok manuálisan, de a PC tárhelyének rovására), fotók/videók/zenék mentése és elérése, lejátszása (nem PC-n, hanem tv-n, telefonon, audió eszközön) mindez a PC bekapcsolása nélkül?
Nem akarok itt szemetelni, ezért kérdezem, ha tudjátok, hogy ilyen igénnyel hova forduljak? De az is lehet, hogy elindulok cigam által elsőre javasolt úton (- ASRock AS1102T, - QNAP TS-233, - Synology DS223J+ (A DS218play már több mint 100k)...
-
BB9360
aktív tag
válasz Alex91 #31175 üzenetére
Köszi, eddig meglennénk!
Melyik NAS az, amelyik halk, és vajon mit jelent a halk?
Az USB-n csatlakoztatott HDD-ket folyamatosan pörgeti? Ráadásul azokat így folyamatosan áram alatt kellene tartani (a 3,5”-ösöket legalábbis).Szívesen veszek még javaslatokat! Akár arra is, hogy honnan érdemes ezeket beszerezni. Köszönöm.
-
Sindare
csendes tag
válasz Alex91 #31145 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ! A következőkre szűkült a kör ár szerint növekvő sorrendben (alzás árak, magasabbak mint a normál árukeresős árak, de nagy mennyiségű kuponom van oda, így ott fogok vásárolni):
1. QNAP TS-133 (1bay, 2GB ram, arm) 67.490Ft
2. Asustor Drivestor 2-AS1102T (2bay, 1GB ram, arm) 78.490Ft
3. Asustor Drivestor 2 Pro-AS3302T (2bay, 2GB ram,arm) 92.990Ft
4. QNAP-TS233 (2bay, 2GB ram, arm) 95.790Ft
5. Synology DS220+ (2bay,2GB ram unofficial bővíthető, Intel) 134.790 Ft
Tisztasor, hogy a 220+ a legjobb, de valóban megéri nekem az ekkora felár?
Gondolom a plex miatt érné meg a 220+, de adott esetben nem muszáj nekem a plex-et a NAS-on futtatni. Van jó pár windows-os laptop meg egy M1 Mac is. -
steewcv65
őstag
válasz Alex91 #30992 üzenetére
Majd akkor lehet kérnék privátban segítséget, ahogy nálam lesz a masina....Lehet róla szó ?
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Flowtation
őstag
válasz Alex91 #30946 üzenetére
Köszi az ajánlást. Közben annyi kimaradt, hogy javasoltam SSD-t is (samsung evo870-et), a HDD-k helyett, kompenzálandó a sebességet egy esetleg gyengébb hardver mellett.
#30947Sanyi.mTs
Köszi neked is a választ! Céges dokumentumok lesznek rajta (számlák, pdf-ek, tervrajzok), állításuk szerint most cca 500Gb-nyi adat van. Kifejezetten rákérdeztem, hogy médiatartalomra kell-e számítani, azt mondták nem. (aztán persze ki tudja, utólag meg mégis kitalálják.)Persze előre tervezni nem árt, gondoltam én is javasolni 2x2Tb tárhelyet, illetve maradnék a Raid 1-es szintnél, mint elsődleges biztonsági szint.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
galaktikus
aktív tag
-
-
Qtya123
őstag
válasz Alex91 #30693 üzenetére
Be is szereztem ezt a TS-133 NAS-t. Persze azt elfelejtettem/nem tudtam, hogy a digis routernek a portjai el vannak szeparálva. Így konfigurálni nem tudtam. (kell majd switch, vagy normális router)
Annyi kérdésem lenne még, hogy az az elképzelés működne ezzel a NAS-el, hogy futnak rajta a torrentek és emellett mondjuk egy laptopon wifin keresztül elérve a NAS-t elindítok egy videót. Tehát nem letöltöm a laptopra, hanem a NAS-ről játszanám le (fullHD videó általában). Ezt bírja a készülék, vagy "sok" neki?
-
Devilstudio
tag
válasz Alex91 #30592 üzenetére
Akkor elmagyaráznád hogy értsem is?
A hálozat így néz ki:
TS-253A gigabites csati csatlakozik a telekomos modembe és onnan a gépembe.
pl: másolok egy 15gb fájlt ez megy fel 110mb/s-el a nasra.
Nagyobb hálozaton ez sokkal gyorsabban mászik fel a nasra?[ Szerkesztve ]
Az adatvédelem halott, és a szociális média tartja a dohányzó fegyvert.
-
4Grider
nagyúr
válasz Alex91 #30481 üzenetére
Legalább egy évtizede használok dlna-t, és nem értem a "szenvedés"-t. Miért kellene vele szenvedni. Kiválasztom forrásként, bemegyek a mappáimba és használom tv-n a NAS médiatartalmait. Otthagyják? Nem találok okostv-t dlna támogatás nélkül. Hány évet kell várjak, hogy kikerüljön belőlük?
@-mugen-
Millió dologra használható egy NAS. Csinálhatsz rajta otthoni vpn kiszolgálót. Távolról és biztonságosan hozzáférhetsz a fájljaidhoz, használhatod a nas-t a telefonjaid médiatartalmainak felhőjeként, stb... -
Sliderxy
senior tag
válasz Alex91 #30420 üzenetére
Csak egy LG OLED C2-vel néznék filmeket. Nem szeretnék minőségromlást, a cél az lenne, hogy a fájlokat abban a minőségben tudjam megjeleníteni a kijelzőn ahogy azokat letöltöttem.
Valamelyik topicban olvastam, hogy a jelenlegi megoldásom (PC-ről PLEX-en keresztül) rontja a kijelzőre érkező tartalmak minőségét.
Mobilt, tabletet nem használom ilyesmire, ahogy olvasom a transcoding inkább ott játszik nagyobb szerepet.
Gondolkodtam még médialejátszóban is, zidoo-t ajánlottak, de azok meg jóval magasabb árkategóriát képviselnek és nem is látom feltétlen szükségét. Persze sok pluszt adhat, de az én igényeimhez lehet, hogy egy NAS is elegendő lehet.[ Szerkesztve ]
-
-
Speeedfire
félisten
válasz Alex91 #30398 üzenetére
Értem, de mit takar ez? Nem tud másolni csak 30-40MB/s sebességgel? Mert az gond. De ha csak nem fut a plex, nextcloud akkor nincs gond.
cigam: Pl pont ez amit említettem, hogy nem tudok rá olyan gsync megoldást, mint pl a synologynál van. Ez egy hasznos dolog lenne, mert van 2TB gdrive, ami a kész kidolgozott fotók mennek.
Jelenleg van 2db 3TB HDD, egyik a gépen, másik a "nas"-ban. Ezt a 2 hdd-t tenném a későbbi nas-ba, és ami fontos fel lenne sync-elve gdrive-ra.A listát fentebb írtam, hogy samba, nfs, torrent, gigabit lan, amit ki is tud használni. Extra ha tud plexet, nextcloud-ot, de nem feltétel. Azt tudja az odroid is, maximum nfs-el fel lenne csatolva a nas.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
válasz Alex91 #30402 üzenetére
Az elég meglepő, mert jelenleg "csak" legacy, és pont ma adták ki rá a friss ropogós QTS 5.0.1.2234-et.
-
-
Speeedfire
félisten
válasz Alex91 #30389 üzenetére
Mi az ami nem fér bele ennyibe, vagy mivel lesz kevesebb, mint pl egy új d220+? Mi az amit te ajánlanál?
AiRLAC:
A docker lenne csak a hátrány? A plex és társairól ahogy írtam le tudok mondani, arra maradna akkor a mostani odroid xu4.
Milyen nas-t ajánlanál?
Sliderxy: Erre tök jó szerintem egy gigabit lan-os ARM board, pl ami nekem is van odroid xu3/4.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
válasz Alex91 #30374 üzenetére
A legjobb kombinácó, nálam is ez van.
ricogsm
Ha már válogathatsz hogy mit töltesz le, akkor olyan formátumba konvertált anyagot tölts le, amilyet a TV-d szeret. Ezzel meg van oldva minden problémád.
Mielőtt NAS-t választasz tisztázd, hogy pontosan mit vársz el tőle. Értem hogy a feliratok prioritást élveznek, de evés közben jön meg az étvágy. Hiszen nem csak torrentezni, és kiszolgálni a TV-t jó egy ilyen eszköz.
Én azt mondanám, hogy egy QNAP TS-133 (Esetleg 233), vagy egy ASUS AS1102T tökéletesen kiszolgálja az igényeidet. Ugyanakkor fontos lenne tisztázni, hogy mennyire vagy torrent bubus. Ezek a belépőszintű gépek, ennek megfelelően a teljesítményük is korlátozott. Nem fogsz velük tudni több 100 torrentet seedelni, a le/feltöltési sebességet sem fogja kimakszolni. De ha nem zavar, hogy 1 órával később ér le, vagy 2 nappal tovább kell seedben tartani, hogy teljesítsd a kvótát, meg leszel elégedve velük. A másik része a felirat. A Plex szerverrel is meg leszel elégedve, egészen addig, míg nem kell transzkódolnia(pl. feliratot ráégetni, vagy olyan formátumba konvertálni a videódat, hogy azt letudja játszani a TV-d). Ez erősen megizzasztja a CPU-t, és csak a fizetős verzió támogatja a HW-es transzkódolást(ami nem feltétlen van a belépő eszközökben).
Előtte telepíts a gépedre egy Plex szervert, és azon próbáld ki mit tud, és mit nem a tévéddel.[ Szerkesztve ]
-
-
Scale
őstag
válasz Alex91 #30289 üzenetére
Synology DS218play milyen alternatíva? Ahogy néztem az szinte 100%-ban megegyezik az Asustor AS1102T modellel.
A TS-233 újonnan 85ezer Ft, az Asustor 77ezer, a Synology meg 100k körül.
Ha tényleg az utóbbi kettő megegyezik hw szinten akkor egyértelműen Asustor.
Viszont QNAP megéri a felárat, jobb mint az Asustor? -
freelanced
addikt
válasz Alex91 #30251 üzenetére
Köszönöm a választ.
Nem javasolt a Plex nagyon? Kevés tapasztalatom vele, elvétve használtam eddig.
ugyes
Köszönöm neked is a választ. Szóval lényegében akkor nálad 0-24 fut a Shield? Egyébként a külső HDD opció lehetne, de másra is használnám a NAS-t illetve a külső HDD-nél a gondom az, hogy ki be kéne húzgálni ha rá akarok tenni bármit, NAS esetén meg közvetlenül oda tudna kerülni bármi és nem kell dugdosni. Persze ez csak kényelmi szempont főleg.Köszönöm az ajánlásokat is.
Ami még kérdésem lenne, mi a véleményetek az épített gépekről mint NAS? Valamilyen Mini-PC vagy hasonló, egy Synology vagy QNAP NAS-al szemben? Mennyire macerás az ilyesmi? Van aprón egy kettő lehetséges opció, Synology és QNAP NAS-ból kevesebbet találtam most.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
válasz Alex91 #30249 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Tehát ha jól értem, a NAS lényegében nem számít, mindössze tárolóként szolgálna? Mármint az Apple TV hardvere miatt nem fontos a NAS specifikációja, mert kliens oldalon történne minden hardverigényesebb process?Akár egy Synology DS120j vagy Synology ds214se netán egy használt Zyxel NSA325 v2 (2HDD) is oké lehetne a célra? Avagy kell valamire figyelni, hogy tényleg simán menjen a 4k lejátszás?
Köszönöm
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
-mugen-
tag
válasz Alex91 #30055 üzenetére
Gondoltam,hogy minél erősebb a hardver annál jobb a teljesítménye pl ha az olcsó típus leszedi 40p alatt amit a gép 20-30p alatt akkor teljesen elég-e ha 5óra alatt szedi le akkor lehet inkább várok..
A bosszankodás hamar rá tud venni, hogy "nemérdekelmennyiadjadcsakműködjön"cigam
Akkor meglehetne megtudni, ha valaki akinek van kipróbálná az én feltételeimmel vagy részletesen beszámolna és abból következtetni,reménykettem,hogy meglehet tippelni
...utálok budget dolgokat venni eszközökből.. nemrég vettem egy M1Airt azzal is vergődtem a megjelenés óta mert a teljesítmény elég,de a 13" az nem tetszett, de közel 1m felárat,hogy16"-os legyen az már nem ért meg(és nem is fért bele)+overkill lett volna a hardver.Nyilván itt csak Apple vonalon budget
ebbe is csak az áremelés, hajszolt bele, ha nem emelnek halogatom és a feléből vettem volna egy NAS-t és az is tudná amit nem akarok..."Én is sokat vergődtem, de pénztárca győzött, és eddig nem bántam meg"
Mit vettél végül?Belenéztem,de sajnos nekem ezek mindig úgy mennek, hogy azt tanulom épp meg ami kell ahoz amit szeretnék, majd mikor már megy utána könnyebb felfedezni/megérteni.
Mivel mondtátok, hogy van ami itt jó van ami más cégnél én úgy állok ,hozzá, hogy ha tudja amit kell akkor én meg azt kell tudjam, hogy hogyan nyilván az egyszerűséget mindenki szereti-e csak meglehet szokni."nankurunaisa"
-
Pista0001
addikt
válasz Alex91 #30027 üzenetére
Ha jobb is az ár/érték aránya, kidobott pénz a felára, ha nem használja ki a plussz szolgáltatásokat vagy teljesítményt. Én is sokat gondolkodtam, épített, bolti, kicsi, nagy, minden szóba került, végül egy WD My Cloud EX2-t vettem 2×4 giga vinyóval (értelemszerűen WD red) akciósan 307€-ért (akkori árfolyamon 115e Ft). Az én igényeimnek tökéletesen megfelel, és ha a vinyók árát levonod, elég barátságos ár lesz a végeredmény. Hogy ár/érték arányban mennyire jó, azt speciel nem tudom...
-
válasz Alex91 #30027 üzenetére
Ez nem is kérdés, hogy ár/érték arányban egész jó, de ha nincs rá keret? Abból a 30-40k difiből már kijön egy 4TB-os WD Red Plus merevlemez is.
Én is sokáig örlődtem, hogy mennyivel jobb lenne egy középkategóriás, de győzött a pénztárca.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz Alex91 #30023 üzenetére
Mi hátránya származik abból, hogy nem Inteles 2 fiókost vesz 100k alatt?
5 torrenttel röhögve megbirkózik bármelyik ARM-os NAS is. Egyáltalán nem akar virtualizálni, és innentől már csak a RAM bővítés lehet az előnye, de ez sincs terítéken.
Nálam több mint 60 torrent van talonban, és se a CPU, se a RAM fogyasztás nem túl nagy.
Igaz, éppen nincs nagy adatforgalom, de akkor sem lassult be, vagy akadt ki mikor több Mbittel töltött, küldött.Nem azt mondom hogy nem jó választás, nincs benne potenciál, de ezekre a feladatokra már picit sok. Ez a középkategóriás, neki elég egy alap modell.
bomizo
A DSS118-at nem ajánlom, csak egylemezes, később nem tudod könnyen bővíteni mint a többi 2 fiókost, ahol csak bedugod az új lemezt, és már készen is vagy. Én a QNAP TS-233, vagy az Asus-t ajánlanám megfontolásra.[ Szerkesztve ]
-
válasz Alex91 #29925 üzenetére
Jogos! Ha beleteszi harmadik lemezt a másik kettő mellé, akkor 6 helyett 7 TBkapacitású lesz a kötet.
Ettől függetlenül nem kedvelem, jobban szeretem ha én mondom meg hogyan szerveződjenek. Pl. azt a 3TB-os lemezt meghagynám külön kötetnek. A torrentnek pl. teljesen felesleges a RAID tömbön helyet foglalni. Persze ezt a Synology-val is meg lehet oldani, hogy külön kötetként kezelje.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
ReSeTer
senior tag
válasz Alex91 #29889 üzenetére
Mondjuk fogyasztásban más lenne. Egyébként a lényeg, hogy ne a szobámba szívja be a port mindenhonnan. A nagy gép meg csak akkor menne, ha tényleg kell a teljesítmény valamire.
Én csak az indulási költség meg a adatátviteli sebesség miatt gondoltam, hogy jobban megérné az épített NAS, de ha nem akkor nyitott vagyok a gyári megoldásokra is.
Médiát szeretnék fogyasztani a NAS-ról, de nem streamingelve, hanem közvetlen fájleléréssel, mintha csak egy másik meghajtó lenne. -
-
válasz Alex91 #29877 üzenetére
Ágyúvalnehéz fegyverzettel verébre? Pár fős cég office dokumentumoknak minek?fa4hu
Régen találkoztunk
Szükség van RAID1(5) megoldásra? Mert bőven elég ide egy TS-233, vagy ha RAID-re nincs szükség, akkor elég egy TS-133 is.
Ha csak 500GB adat tárolására van szükség legalább 1TB-os vagy nagyobb lemezt tegyél bele. Egyrészt legyen benne tartalék, másrészt a Qnap a pillanataképeket alapból azon a lemezen tartja, ahol az adatok is vannak, ezért lecsíp a lemezből 20%-ot, cserébe bármikor visszatölthetsz egy régebbi/törölt doksit. Persze nem kötelező a használata, de amikor lemezt veszel bele jó ha tudodTermészetesen tehetsz bele SSD-t is(2.5"-ost), vagy adapterrel bármilyen.
ReSeTer
Általában 2-nél több kamerához +licence-t kell vásárolni, viszont az Asus a legtöbb NAS-ához 5 kamera licence jár alapból.
A Qnap/Asus készülékei ARM-on is kezelik a konténereket, míg a Synology csak az Inteles verziók esetén támogatja (lásd Docker)[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Alex91 #29729 üzenetére
Rendben, ránézek erre is, köszönöm.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
- Samsung Galaxy Note 10.1 tablet vezeték nélküli billentyűzettel, tokkal, egyéb kiegészítőkkel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest