Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
Milyen nast vegyek, amire time machine menthet?
Nézegettem a ZyXel NSA310-et, de sehol sem látok erre vonatkozó infót. Megy esetleg rajta a time machine mentés? -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Csináltam egy fórumtémák a zyxel nasoknak , sok a kérdés feléjük és sok a megoldásra váró "probléma" -
ubid
senior tag
Ennél ez picit olcsóbb.
-
Alex91
félisten
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Keresek hosszútávú adattárolásra való NAS-t LAN csatlakozóval, 1 vagy 2 terrás vinyó mellé, mit ajánlanátok? A NAS és vinyó párosra 50k-m lenne.
-
lencseszosz
csendes tag
Esetleg D-Link DNS-315 -ös gépről tudna valaki tapasztalatot megosztani?
Szerintetek Zyxel NSA-310-nél jobb?Azt már látom, hogy hivatalos oldalon van nyomtató megosztás is amit a zyxelnél nem találtam, viszont nincs rajta esata.
Másban ahogy néztem nem nagyon tér el a két eszköz. -
san2000
tag
Rossz hírem van.
Videóknál nem működik a dolog.
Felraktam egy 720p samplet és amint látod ezzel nem megy.
Sorry.
-
san2000
tag
Szia.
Még soha nem próbáltam ,de a kedvedért felraktam a Zyxel-re egy mp3 probának.
Amint látod működik a dolog.
Üdv.
san2000
-
ubid
senior tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem hozzáértőbbekhez, hogy zyxel 310 tud e streamelni valamilyen módon.
Az otthon videókat stbstb szeretném elérni webes felületen hogy tudjam úgy nézni, és ne kelljen letölteni. -
adoks
aktív tag
válasz
lencseszosz #4080 üzenetére
Elvileg tudja a nyomtatómegosztást, benne is van a beállításaiban, de én nem próbáltam mert nincs rá szükségem.
-
Elemental
addikt
válasz
lencseszosz #4080 üzenetére
Szerintem nincs olyan halk nas, ami nem zavaró a hálóban. Nekem syno van, alacsony energia módon a venti, de attól még kerregnek rendesen a vinyók. Mielőtt megveszed, jobb lenne valahol letesztelni. Esetleg berakni valami szekrénybe a hálóban.
-
lencseszosz
csendes tag
Köszi, a választ úgynézki ha megjöna fizu, be is ruházok a szerkezetre.
Vinyót régebbi 4 vagy 500-as samsungot rakok bele (még nem döntöttem el melyiket).
Remélem nem fog zajongani, mert sajna nem tudom csak hálószobába rakni.Olyna kérdésem lenne, hogy nyomtató megosztás megy rajta? Leírásban nemtaláltam, de lehet én vagyok a béna.
Üdv!
-
Czimby
addikt
Zyxel tulajok!
A 10-es torrent korlát a letöltések vagy az összes futó torrent számát jelöli?
-
douggutaby
tag
Ettől féltem.
Igazából ha eladnám a mac minit és kb 40-nel olcsóbb lenne a NAS-appletv, akkor vehetnék egy xbox-ot és nem kellene a mini-n átlépni windows-ba ha játszani akarok (minőségi különbségről nem is beszélve.)
De ha a megoldás drágább, akkor hagyom a fenébe. Úgyis már elég jól belőttem a minit, az automatizált scriptekkel, távoli iPhoto, iTunes, Plex eléréssel. Sejtettem, hogy nem lesz jobb alternatíva.Köszi a tanácsot
-
Alex91
félisten
válasz
douggutaby #4074 üzenetére
Synology vagy Qnap, mert ezeken elviekben fut a Plex. Ott is az inteles, de draga lesz. Imkabb megtartanam a Minit...
-
douggutaby
tag
Sziasztok!
Még csak most ismerkedek a NAS-okkal, és nem tudom milyet válasszak.
Egy mac minit használok tv-re kötve, de rohadt feleslegesnek tartom, mert csak filmeket nézek róla. Ezt szeretném egy NAS-apple tv kombinációval kiváltani.Mire szükségem van:
- Fusson rajta a plex media server, a honlapja ezeket ajánlja.
- Fusson egy torrent kliens (bár ilyet asszem az apple tv is tud)
Vágyak:
- unix scriptek futtatási lehetősége (cron job?)
- iTunes server
- Time Machine backup
- wifi
- olcsóTudtok erre mondani valamit, akár újonnan, akár az itteni hirdetések közül?
Köszi előre is a segítséget
-
adoks
aktív tag
válasz
lencseszosz #4063 üzenetére
Hali! Nekem 2 napja van meg. Teljesen korrekt, a beállítás pár perc. Kb. 10-15 perc alatt megformázta a 2 terrás vinyót és egyből indítottam is pár torrentet próbaképpen.
Egyelőre a saját torrent kliensét használom még nem raktam rá a Transmissiont.
Hd videót gond nélkül streamel Dlna-n Samsung tvre.Nekem WD Caviar Green van benne.
Viszonylag csendes, de azért hálószobába nem ajánlanám:-) -
maxsoft
csendes tag
válasz
Claude Leon #4067 üzenetére
Na találtam végre valamit.
Ezek szerint tényleg gyorsabb:
"Importantly, the Zyxel NSA325 NAS also offers strong performance. We fitted a pair of 750GB Samsung hard drives in a Raid 0 array, then ran it through our usual 15GB file-copy tests. We measured brisk write speeds of 64MBps, and staggeringly fast read speeds of 95MBps - the Zyxel NSA325 is significantly faster than other NAS devices we've tested."Ha ez igaz, akkor már hozza a kisebb Synology-k átviteli sebességét.
-
Celtis
veterán
válasz
lencseszosz #4063 üzenetére
Ha még nincs meg a HDD-d, akkor szerintem a WD MyBook Live olcsóbb, viszont gyorsabb és keveset fogyaszt. Cserében csendes.
Ellenben USB nincs rajta!
-
maxsoft
csendes tag
válasz
Claude Leon #4065 üzenetére
Kösz. De ezt én is megtaláltam.
Engem inkább az SMB sebessége érdekelne. -
maxsoft
csendes tag
Sziasztok.
Szintén NAS vásárlás előtt állok.
Keresgéltem a neten, de nem igazán találtam meg, hogy mi a különbség a 2 NAS közöttZyxel NSA-320
Zyxel NSA-325Pontosabban az átviteli sebességét nem találtam a 325-nek.
Ha valaki tudja-tesztelte kérem adjon infót erről. -
lencseszosz
csendes tag
Hali!
Itthonra leginkább torrentezésre, meg későbbiekben még DLNA-s videó nézegetésre tervezek egy olcsóbb NAS beszerzését.
Eddig ami legszimpatikusabb a Zyxel NSA-310.
Valaki akinek van a géppel kapcsolatos tapasztalata megosztaná?
Ilyenek érdekelnek leginkább, hogy mennyire melegszik, kezelés, beállítások bonyolultak-e..stb. -
-
ubid
senior tag
Köszi hogy ilyen segítőkészek voltatok....
ez magyarország -
ubid
senior tag
Nézegettem NAS-okat.
Kettőt néztem ki körülbelül...
DNS 320
ZYXEL NSA-320Melyiket lenne érdemesebb megvenni ?
(torrentezni,fájltárolás, távoli elérés, nyomtató megosztás a fontosabb dolgok )
-
ttower
aktív tag
Sziasztok
Keresnék NAS-t ami az alábbi kritériumokat tudja:
-Interneten át elérhető
-Kezel több user-t (szintek nem kellenek)
-Gigabites tyúkbélen kommunikálElőny ha kezel RAID1-et.
A fő feladata forráskódok és weboldalak tárolása (nem kiszolgálása), ezért a tárhely nem nyom túl sokat a latban.
Előre is köszi
ttower -
jNk
senior tag
Az előbbit készre szerelve egy működő OS-el és szolgáltatásokkal kapod, az utóbbit neked kell összerakni és az igényeidnek megfelelő szoftverrel ellátni. 4 vagy több lemezes változatnál már olcsóbb lehet a saját gép, cserébe továbbra sem lesz egy DSM szintű csomag hozzá.
Az igényeid ismeret nélkül nehéz bármelyik változatot is ajánlani. -
ubid
senior tag
Szerintetek egy nas-t érdemes venni, vagy inkább valami kisebb gépet amiből szerver lesz ?
-
sziasztok!
ha a jbod-ba akarok összefűzni 2 disket, a folyamat leformázza őket?
köszi,
red -
Toma---
csendes tag
erre gondoltam:
"Performance-wise, the tested products are not that different. A lack of encryption acceleration means that enabling the feature absolutely destroys performance on all three units."
[http://www.tomshardware.com/reviews/nas-encryption-aes-ni,2873-8.html]
-
Toma---
csendes tag
Egy dolog, hogy otthon fut, de attol meg lehetnek szuksegleteim. Egy nas-t szeretnek AES titkositassal, es WHS 2011-es. Van jobb tipped?
A synology meg a qnap stb megoldasai azert nem tetszenek, mert pl tomhardveres tesztekben elegge lehuzzak a nas teljesitmenyet a softwarees aes kodolasok, tehat mellette nem fog tul sok mas task futni. Masreszt szuksegem van egy wines alapu task futtatasa is, szoval vagy win os, vagy egy virtualis win os valahogy kell hozza.
-
Toma---
csendes tag
Sziasztok!
NAS-t szeretnék építeni, és nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb CPU hozzá. Feltételek:
- Alacsony fogyasztás / disszipició (TDP)
- AES-NI hardwarees titkosítás támogatás
- Socket bármi amibe egy kis alaplapba belefér, de úgy jött le eddig, hogy egy mini-itx (socket 1155) alaplap lesz valószínűleg a legmegfelelőbb
- Integrált grafika?és itt elakadtam, mert ugye nasról van szó, és nem lesz monitor normál üzembe rákötve, de valahogy a WHS 2011-t rá kell tudnom installálni, ami jelene tudásom szerint nem megy monitor nélkül.
két processzor között gondolkozom így:
Xeon E3-1220LV2 vs i5-3470T
TDP: 17 W vs 35 W
int. grafika: nincs vs vanSzóval a xeon valahogy optimálisabb lenne egy nasba, de nem látom értelmét, hogy csupán a setup miatt vegyek hozzá a graf kártyát.
Meg lehet ezt oldalni valahogy máshogy? Pl alaplapba integrált grafika is müködik xeon esetén? Esetleg konkrét alaplapot is tudnátok ajánlani? (integrált raid 0, tükrözés is kéne) Nagyon megköszönném a választ, mivel sehol nem találok a neten problémámra egyértelmű választ.
-
Elemental
addikt
Aki a régi fajta wdtv live-ot használja nasal és felrakta a legújabb fw-t (Release 1.06.34 (9/24/2012)), nem tapasztalt problémákat a full hd filmek lejátszásakor?
-
adoks
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvastam elég sokat és ezek alapján vennék egy Zyxel nsa-310-t.
Főleg filmek tárolására,torrentezésre lenne használva.
A kérdésem az lenne, hogy azt megtudom-e csinálni hogy távolról Androidos telóról ráküldök egy torrent fájlt és azt a nas torrent kliense tölti le?
Nem kardinális kérdés de hasznos lenne.
Köszi a válaszokat előre is. -
sziasztok!
nas-ba milyen sebességű winchestert ajánlotok?
inkább 7200 v. 5400?
köszi,
red -
nikilauda
senior tag
Sziasztok!
En is segitseget kerek. Egy NAS-ra lenne szuksegem. Egy asztali gep es egy-ket laptop es egy medialejatszo erne el. Ha lehetseges,akkor androidos mobil, tablagep is. ( bar ez nem szempont).
Kepeket, zeneket, e-bookot, doksikat tarolnek rajta es termeszetesen torrentre is hasznalnam. A legfontosabb,hogy kis fogyasztasu legyen (ez nem gond) es ne legyen gond HD filmek nezesekor sem. Sajat winchestereim vannak, ezeket hasznalnam hozza. Tehat csak otthoni atlagos felhasznalassal, de akar mashonnan is el tudjam erni(pl. Munkahely). Konkret tipust ajanljatok ha lehetseges, Ar/ertek aranyban megfelelot. Segitsegeteket elore is koszonom. -
sziasztok!
NAS-t szeretnék venni, 2 gépnek kéne elérnie a hálózaton keresztül, illetve főleg torrentre lenne használva, meg a fotókat szinkronizálnám ide a telefonról.
érdemes ehhez mondjuk egy synologyben gondolkodni, vagy válasszak valami egyszerűbbet, olcsóbbat?
van egy 500 GB és egy 2TB hdd-m, ezeket tenném bele, DE.
nekem nem világos egy alap dolog a NAS-ok működésében: a két hdd mindig egymás tükrei, vagy összesen, szimpla tárhelyként is lehet használni őket?
persze értem, hogy utóbbi esetben elvesztem a backup lehetőségét, de azért érdekelne.előre is köszi a válaszokat.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
o181406 #4010 üzenetére
Szép ez a gondolkodási idő
Mellékesen ellenkezik a véleményem a NAS-NDAS viszonyban, a NDAS butább jóval, mivel a NAS komplett filerendszereket kezel, a NDAS pedig csak egy hosszabított vinyóbusz funkcionalitású cucc, ezért is lehet gyorsabban elérni róla az adatokat, mivel a feldolgozás már a gépeden történik, de próbáld csak meg egyszerre több helyről használni.
-
o181406
csendes tag
válasz
Antilhu #1154 üzenetére
Csá!
Nekem van 2-db NDAS cuccom.
NDAS = Network Direct Storage Access (Közvetlen Elérésű Hálózati Tároló)
Nem IP cím alapján müködik, hanem NDAS protokollal, dugd a rúteredre és telepítsd fel a NDAS protokol cuccot hozzá.
A NAS az NDAS egy lebutított változata, csak simán Network Access Storage (Hálózati Elérésű Tároló).
IP címe enne sincs, nem is kell, mert a MAC címe alapján kommunikál, az elérésehez szükséges a NAS-NDAS protokol cucc telepítése.
Itt letöltheted és vannak doksik is a müködéséhez:
www.ximeta.comÜdv:
Valaky -
spm
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot és rászántam magam egy NAS vásárlására. Egy kis megerősítésre volna csupán szükségem a kedves hozzáértőktől.
A NAS-on elsősorban 1080p mkv filmeket tárolnék és ezeket szeretném egy LG 42LM670s tv-n lejátszani lehetőleg Wifi-n keresztül egy Netgear N300-as router-en keresztül. Az eddig olvasottak alapján úgy tűnik egy 3Tb-os WD MyBook Live lehet a befutó a számomra jónak mondható ár/érték aránya miatt. Az egyik kérdésem hogy ez így működne-e? A másik pedig hogy a MyBook gigabit-es etherneten kapcsolódik-e a hálózathoz mert ez nem teljesen világos még éshát sebesség szempontjából nagyon nem mindegy?
Üdv!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ott persze,de arról van backupom, a Live-okon meg ami van adat, arról nem nagyon. Annyira nem is fontosak (zene, film),de kinek van kedve ujra letölteni....
gyiku: Volt nekem itthon Atomos szerverem, amit magam építettem, meg konfigolgattam rá a linuxot. Francnak van kedve azt hegeszteni. Ezt kibontottam, bekapcsoltam, azóta le sem voltak állítva. Ez kellett nekem. 2x3TB egyébként. Beteltek már,de ugy döntöttem nem vagyok hajlandó 6TB-nál több adattárolót itthon tartani, ez már mindennek a teteje
Legyen elég. De ettől függetlenül gondolkozom egy Synology négy lemezes beszerzésén, már csak "hivatalból" is.
Bírja, persze, hát legtöbbet arra használom. Gigabiten 60-80MB/s-t simán tudnak a kis rohadékok. Egyébként ez engem is meglepett
Új hozzászólás Aktív témák
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000