Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
Omegared #2799 üzenetére
Korabban mar kitargyaltuk, hogy nincs ilyen "fabol vaskarika" eszkoz.
Pontosabban a megvalositas bonyolultsaga miatti koltsegek, messze felulmulna'k egy halozatos medialejatszo arat. Radasul egy medialejatszot konyebb (olcsobb) lecserelni (ha szukseges), mint egy komplett TV-t. Ezert sem ertem meg azokat, akik a Smart hivoszonak engedelmeskedve megveszik az iszonyu draga TV-ket.
-
Omegared
csendes tag
Sziasztok!
Van e valakinek tudomása olyan NAS/SAN eszközről ami szimultán képes LAN és usb slave-mass storage kapcsolódásra?
(Egy LG tv mellé kéne, media boxot nem szeretnék, így is van elég távirányítóm)
Üdv:
Omegared -
Dragon27
senior tag
Synology : Torrent kereső hozzáadása ? Egy fájl megnyitása: (eg.search.dlm) ??
szeretném bővíteni a USB..2 keresőjét de annyira ne mértek hozzá (nem vagyok programozó)[link]
tudom itt a leírás. de nem értem / pirat,treac...,3-10 keresőkre szeretném bővíteniTudnátok segíteni ?Köszi
-
jNk
senior tag
A plusz-ban 2GHz cpu van, 512 DDR3 ram, 2db usb3 aljat (az usb2 mellett). Az összehasonlítás alapján a hardware-ből adódóan a 212+ tudja a legtöbb felhasználót kiszolgálni. Otthoni használatra szerintem a 212j is elég, vagy a 212 ha kell usb3 és az erősebb cpu a nagy forgalom miatt.
-
jNk
senior tag
A Syonology Download Station egy kicsit komolyabb a D-Link megoldásánál és természetesen beállítható az időzített sávszélesség használat is.
-
Fblade
csendes tag
a Dlink cuccába Bittorrent kliens volt, és az elég kényelmetlen volt használni.pl nem lehetett egyszerre elindítani a torrenteket és leállítani a webes felületéről, csak egyenként. nem lehetett olyan jól konfigolni mint mondjuk egy transmission-t, ahol beállíthattam hogy napközben kisebb sávszélességet foglaljon el, így a család is tudja használni rendesen az internetet.
-
ATM_automata
őstag
válasz
krealon #2783 üzenetére
Az egyszerűség kedvéért most úgy teszteltem, hogy saját gépről (egy hálózaton van a NAS-al) DynDNS-en keresztül meghívtam. A webes felület be is jön tökéletesen, FTP connection is megvan, csak nem listázza a könyvtárakat. A nas logjában is ízt írja, hogy van FTP connection.
-
Fblade
csendes tag
Sziasztok,
Kis seítséget szeretnék kérni NAS vásárlás ügyben.
Eddig egy Dlink DNS 323-t használtam, ezt eladtam és szeretnék egy új NAS-ot venni.
Torrentezésre, adattárolásra, valamint HD filmek nézésére használnám. A filmeket a TV-men szeretném megnézni, ami hálózatos. Így azt szeretném hogy a NAS-ra letöltöm a filmeket ott elindítom és a TV-n nézem.
Valami olyan NAS-t szeretnék ami gyorsabb mint a DNS-323 és nem lenne baj ha kicsit halkabb, valamint hasonlóan kis fogyasztású mint a Dlink DNS.Előre is köszönöm a segítségetek!
-
krealon
veterán
válasz
ATM_automata #2780 üzenetére
Egy gondom van. Ha FTP-vel akarok csatlakozni kintről, akkor a login megtörténik, aztán a TC dob egy "port parancs hibája" ablakot és a logban egy ilyen hibaüzenet van:
500 I won't open a connection to 192.168.1.101 (only to 94.21.51.56)
Ha ugy erted a "kintrol"-t, hogy egy masik router mogott levo geprol, akkor csak az aktiv mod fog mukodni, az is csak akkor, ha
- a szerver a publikus IP 21-es portjan latszik
- a kliens routerben van FTP_conntrack modulAz FTP-t eredetileg arra talaltak ki, hogy 2 gep kommunikaljon, amelyek kozvetlenul a publikus internetre csatlakoznak.
A halozati cimforditasok (NAT) rendkivul meg tudjak bonyolitani az FTP protokolt. -
Mania
senior tag
válasz
ATM_automata #2780 üzenetére
A 21-es portot mindenképpen tartsd nyitva, addig nekem sem ment.
-
ATM_automata
őstag
Kicsit kiakadt a szerkezet. Reseteltem, így elindult minden. Az a vicces, hogy nem kellett neki semmit állítani a routerbe, illetve amit állítottam azt ki kellett szedni és upnp-be megy minden. Egy gondom van. Ha FTP-vel akarok csatlakozni kintről, akkor a login megtörténik, aztán a TC dob egy "port parancs hibája" ablakot és a logban egy ilyen hibaüzenet van:
500 I won't open a connection to 192.168.1.101 (only to 94.21.51.56)
Próbáltam passzív módot ki-be kapcsolni, de nem sokat segített rajta. Egészen pontosan ha nem volt bekapcsolva, akkor folyamatosan próbált listázni, de sikertelenül és task managerből ki kellett lőnöm a TC-t.
Valaki belefutott már ilyenbe? Esetleg megoldás, vagy valami, amit ki tudok próbálni?
-
Mania
senior tag
válasz
ATM_automata #2777 üzenetére
Ez alapján tegyél rá transmission-t(NSA-310-re is jó a leírás), valamint portforward(újabban virtual server)
-
Pali79
aktív tag
válasz
ATM_automata #2777 üzenetére
Router beállítás (Forwarding, tűzfal) megvolt?
-
ATM_automata
őstag
válasz
ATM_automata #2776 üzenetére
Na ezen is túl vagyok. Azt megtudja valaki mondani esetleg, hogy a ha berakok egy torrentet letöltésre akkor miért nem indul el a letöltés?
-
krealon
veterán
válasz
ATM_automata #2774 üzenetére
http://en.wikipedia.org/wiki/Non-RAID_drive_architectures
"JBOD, meaning "Just a Bunch Of Drives", is used to refer to two distinct concepts:
- all disks being independently addressed, with no collective properties – each physical disk, with all the logical partitions each may contain, being mapped to a different logical volume: just a bunch of disks.
- concatenation, where all the physical disks are concatenated and presented as a single disk.Note that neither concept implies data redundancy. The usage is contentious; in careful usage, JBOD refers to the first (independent disks), as there is no other term to refer to this, while concatenation is referred to by unambiguous terms such as SPAN or BIG. For example, in the context of ZFS, JBOD refers to independent drives.
The host controller of a JBOD setup may also impact how it can be used. A USB or FireWire host connection will address multiple physical drives, but an eSATA connection requires a SATA host controller with Port Multiplier support, or else it will only recognize the first physical disk."
Roviden: Igen.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok,
Tudna nekem segíteni valaki, akinek van Zyxel NSA-310? Vettem egyet, raktam bele egy 1TB-s HDD-t. Szeretném felkonfigolni. A tároló beállításnál ugye létre kell hoznom egy kötetet SATA vagy USB-t. SATA-t szeretnék, itt 1 lehetőséget kínál fel, ami a JBOD. Utána olvastam, ez egy raid kötet lenne ha jól értem, ami lemezek összefűzését teszi lehetővé...nem igen értem tehát, hogy 1 lemezre miért JBOD az egyetlen lehetőség. Ez így normális? Hozzam létre és csá?
-
pucni
csendes tag
Sikerült Medion NAS-t a PC alaplapi hálókártyájához csatlakoztatni direktbe. A jótanácsokat köszi mindenkinek. Jöjjön a megoldás.
Még a routerhez kötött állapotban statikus IP címet állítottam a NAS-nak és a hálókártyának is ugyan azt. (IP címnek azt állítottam be, amit a routerhez kötött állapotban használnak.) Kiiktattam a routert. Kábelnek a NAS-hoz adott UTP kábelt használtam a NAS-PC kapcsolathoz. Nem is néztem milyen, de szerintem egyenes bekötésű.
Így nem működött a rendszer. (Ez volt a láma módszer)
Visszatettem a routert és dinamikusra állítottam a NAS IP és DNS címét, a PC hálókártyáján pedig IP és DNS-hez automatikust állítottam. Megint kiiktattam a routert. Még így sem láttam és kiadtam egy ipconfig /all parancsot majd a sajátgépben próbáltam a hálózati kapcsolatra lépni, de nem ment. Ki volt kapcsolva a hálózati felderítés, amit bekapcsoltam és jó lett minden.
Eredetileg csak 10MB/s volt a 100M-ás routerrel a másolás, ami így már 20 MB/s lett Total Commanderrel. A totalcmd beállításaiban átállítottam a másolási módot általánosról szakértői nagy fájl másolási módra. Ezzel már 35MB/s lett a másolási sebesség. A windows intézős másolás alapból 35MB/s volt. Beállítottam a NAS-ban a Jumbo frame enabled-et. Majd a hálókártya óriáskeretet engedélyeztem 9k-ra. Így már tartós 50MB/s lett a másolás. Ezzel meg vagyok elégedve, de még így is kevésnek tűnik a gigabites hálózathoz és a SATA HDD-khez képest. A NAS-os HDD a lassabb, de az is minimum 55MB/s, átlag 100MB/s, max 130MB/s sebességű. Nem tudom mivel lehetne gyorsabb. Talán egy jobb kábellel? Mindenesetre így már elég gyors.
Elméláztam azon, amint a 486-os gépem mellett ücsörögve vártam, hogy áttoljak a vinyóra 30MB-ot 20 db floppyról. Majd a 2x-es sebességű CD íróra váltva csak lestem milyen gyors (38 perc alatt 650MB) lett az adatmozgatás. Most a terás HDD mellett kell otthagyni a gépet órákra másoláskor. Hiába lett minden sokkal gyorsabb és a kapacitás is nagyobb, egy dolog nem változott. A várakozás. Poénból kiszámoltam, hogyha floppyról próbálnék megtölteni egy 1.5TB-os winyót, akkor az 1.5 évig tartana non-stop. -
-
DjKoxi
senior tag
válasz
krealon #2767 üzenetére
Nekem csak háttértárként kellene, nyomtatószerver és esetleg torrent ( még azt sem csináltam soha ) futtatására.
Néztem még a Synology 212j-t is, de nekem abba hatalmas HDD-k kellenének, hogy mindenem ráférjen.
A fogyasztást nem is említem, mert nekem nem annyira fontos, más szempontok sokkal többet számítanak.
Van egy pár linuxbarát ismerősöm, segítenének, meg úgy látom a fórumon is kérdezhetek, jó a társaság! -
krealon
veterán
Talan a leggyorsabban es legegyszerubben FreeNAS-t lehetne telepiteni a Microserverre.
http://www.youtube.com/watch?v=kZqGHKKIK48Ha mindenfele extra dologra (Webserver, MySQL, levelezo szerver stb) is fel szeretned hasznalni, akkor jobb valasztas lehet az OpenMediaVault.
-
DjKoxi
senior tag
Köszi szépen a választ, sok filózás után én is a HP-t tartom a legésszerűbb megoldásnak. RAID-et nem is tervezek, a családi fotókat, videókat kiírom DVD-re is, a többi pótolható adat.
A tanulás meg sosem árt. Élőben még sosem láttam milyen, de képről nagyon tetszetős készülék.
A vinyó árakkal sajnos tisztában vagyok, verem a fejem a falba, miért nem előbb gondolkoztam. A DVD gyűjteményemet szeretném HDD-re archiválni, mert nagyon sok helyet foglalnak. A lányaim is egyre nagyobbak, tanulékonyak, hamar rá fognak jönni milyen nagyszerű dolog egy NAS használata.
Remélem nem voltam nagyon off, igyekszem elmélyülni a témában vásárlás előtt. -
Rosep
senior tag
válasz
#16695808 #2761 üzenetére
A PVR még bonyolítja a helyzetet, de biztos van rá megoldás.
Szerintem jobban jársz ha átmész a mediaplayeres topicban.
Ott majd ajánlanak neked valami cuccot, ami pont megfelel. -
skoos
őstag
Ez annyira szar. Egyszerűen nem találom, hogy melyik NAS lenne jó (az egyébként elvárható) igényeimhez.
Egy letöltési-lista kezelő, ahol az FTP letöltéseknek egyesével tudok usert/passt megadni.
Olyan sok ez? Synology szép és jó (nomegdrágais) de nem látom, hogy a Download Station kezelné ezt. Dettó a Qnap. Zyxelnél fel sem merül, freenasnál nem látok ilyen funkciókat, funplugos házi barkácsnál meg tudom létezik-e ilyen letöltőprogram ami megbízható.ennyire egyedit kérek?
-
törölt tag
igen egy mappába csomagolnám amit a tv lát. de ha média lejátszót veszek akkor és rádugok egy usb merevlemezt akkor ugye nem kell a gépnek mennie hogy tv-n filmet nézzek? és még egy kérdés, ebben az esetben PVR funció működhet? analóg kábelem van, meg mindig tv , szóval mindkettőn működhet?
-
Rosep
senior tag
válasz
#16695808 #2758 üzenetére
Amit itt te most leírtál lehetetlen. A TV-den nincs LAN csatlakozó. Ha a NAS routerra van kötve hálózaton, akkor nem tudod rákötni a TV-re USB-n. A legolcsóbb ha veszel egy médialejátszót ami tud hálózatról lejátszani. Erre a legjobb talán a WD TV Live. (Én most adtam el, 2 évig használtam, nagyon jó.)
Egyébként meg amit letöltesz, azzal általában még kell dolgozni egy kicsit, legtöbbször ki kell csomagolni. -
törölt tag
sziasztok.
van egy LG 32LD350-es tv-m, a filmlejátszás funkció bekapcsolva. nos azt szeretném megcsinálni, hogy valamiféle NAS-t (NAS adapter, stb-t?) a routerrel összekötni és mivel dlna nincs a tv-n (így csak usb-n tud filmeket fogadni) csak usb-n tudom összekötni a tv-vel.(HDMI is van ) remélem érthető. tehát ha filmet töltök a géppel egy külső (vagy bármilyen) meghajtóra akkor a tv azonnal lássa az adott tartalmat.
( a gépen linux van, de ez gondolom nem oszt nem szoroz)
ja és ami még fontos mindezt a mahinát a lehető legolcsóbban kéne megúsznom.
várom a kreatív ötleteiteket.
előre is köszi. -
veze
őstag
switch nem kavar be semmibe, ez biztos. nem olyan mint a router.
csak összedugdosod és kész nincs mit és nem is kell konfiguralni de tény hogy egy tplink gigabites switc is 4k körül van.. ez nem mindegy
két gép közé közvetlen összekötéshez crosslink kell
IP címet abból a tartományábol kell adni amit a router kezel -
pucni
csendes tag
Jumbo frame van a NAS-on. A hálókártyán is megtaláltam óriáskeret néven.
Ha nem muszáj a switch, inkább kihagyom. Elég lenne csak a HDD megtöltésig a gyors kapcsolat. Meg már amúgy is 3 routeren keresztül jut el a net. Van is valami DHCP jellegű gebasz időnként. Ki kéne nyomoznom mi. Nem akarok még egy elemet hozzátenni, mert befordulok ha még az is bekever valamit.
Direkt PC-NAS kapcsolatnál az IP címet milyen tartományból kell beadni?
A kábel mindegy milyen? Vagy crosslink kábel kell.(Azt már kiderült biztosra egy másik medionos tulajtól, hogy a router fogja le a sebességet. Neki az is megabites és ott repesztenek az adatok 3x gyorsabban 37MB/s-al)
-
Pali79
aktív tag
Az első kérdésedre sajnos nem tudom a pontos választ csak tippelek, hogy ha nincs RAID-ba rakva a két hdd akkor leállhat.
A másik kérdésedre viszont egyszerűen igen a válasz, minden tekintetben. Én sem vagyok egy nagy pc guru a linuxhoz meg végképp sötét vagyok de utána olvasgatással és egy kevés rá szánt idővel meg tudtam oldani a kérdést. Ha van egy pici affinitásod hozzá szerintem neked is menni fog.
Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy tárhely igénytől függően a hdd-k mai ár, szerint a NAS árának többszörösét is kitehetik. Szóval csak óvatosan a vásárlással!
-
veze
őstag
kihagyhatod a nas-pc kapcsolatbol a routert.
kell egy gigabites switch abba dugod a nast és a pc-t is és a routert is
A kettő között ( nas-pc) a kapcsolat gigabites lesz a net felé kifele meg mind a kettőnek 100megásszerk: jumbo frame 9k , ezt kapcsold be a nas-ban is és a pc hálókártyáján is gigabites hálózat esetén
-
pucni
csendes tag
Ez egy Medion NAS:
http://aldi.medion.com/md86407/at/?refPage=medion#technische_details_anker-Az alaplapi háló Atheros AR813x/AR815x Gigabit/Fast Ethernet vezérlő
-A router 10/100M TL-WR743ND (az 54Mbit sebesség az tényleg wifire vonatkozna, de amúgy is elírtam mert 150Mbit)
-NAS pedig Dual Core ARM PLX-NAS7820 750 MHz
128 MB RAM
1.50 TB (1.36 TiB) Seagate Barracuda Green ST1500DL003-9VT1 SATA-HD
2 x USB 2.0
1 x Gigabit LAN (Realtek RTL8211E)Ha jól látom, akkor a router miatt csökken le a sebesség. Ezért kérdeztem, hogy ki lehet-e hagyni a körből. Mert direkt NAS-PC kapcsolatot nem nagyon találtam sehol a neten.
A NAS proci és memória nem tudom számít-e másolásnál. Viszont a NAS HDD az USB2 port és az USB porton rádugott HDD miatt szerintem kéne 30MB/s sebességet elérni. -
pucni
csendes tag
Üres NAS-t szeretnék feltölteni adatokkal, de a router amin csatlakozik az csak 54Mbites. Lassú nagyon. Próbáltam a beépített USB2 portról is rámásolni, de az sem több 10 MB/s-nál.
1. kérdés, van-e valamilyen módszer, hogy USB-ről gyorsabb legyen a másolás?
2. A routert kihagyva köthetem az alaplapi hálózati kártyához direktbe is a NAS-t?
3. Ha igen, akkor a kábel bekötés számít? (egyenes, fordított bekötés)
4. Kell valamilyen fix IP beállítás?
Elvileg a NAS és a hálókártya is gigabites.Előre is kösz a segítséget. -
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni valamit. Ha van egy 2 lemezes NAS és ha az egyik lemezről filmet nézek, akkor a másik a beállított idő múlva automatikusan lekapcsol?
Másik kérdés : Néztem ezt a HP mikroszervert. Arra ha egy hozzáértő tesz op-rendszert, beállítja, elmagyarázza a használatát, akkor kezelhető úgy mint egy NAS? Utána már nem igényel állandó felügyeletet, karbantartást? Vagy azt esetleg távolról is lehet végezni? Nagy igények nincsenek, csak adattárolás, filmeknek, képeknek, és azok nézése médialejátszóval helyi hálózaton.
Azért kérdezem ezt, mert a 4 lemezes NAS-ok több mint a duplájába kerülnek a HP-nak.
A zaj, meg a méret elhanyagolható, mert van hely hova tenni.Köszönöm előre is a válaszokat, és bocs a sokaknak egyszerűnek tűnő kérdések miatt.
-
Pali79
aktív tag
Hát, hogy olcsó az relatív. Árgép Viszont 4 hdd fér bele, hátránya (esetleg), hogy nincs hozzá op rendszer, ezért is ajánlottam hozzá az OMV-t. A gyári op-vel ellátott 4 lemezes nas-okhoz képest jó az ára mert azok 100k körül vannak. Nekem nem érné meg a különbséget a rendszer főleg, hogy van ingyenes alternatíva.
Egyébként a sebesség nem kizárólag a nas-on múlik. A proliant esetében az alkalmazott op. rendszertől és a hálózat többi elemétől is.
A synology egyik termékénél láttam sebesség adatot is, már nem emlékszem, hogy melyiknél de arra igen, hogy "akár 100 MB/s" is lehet az írás/olvasás.
-
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Milyen NAS-t ajánlanátok otthonra? Most van egy linuxos beltéri/médiaplayerem, ami tulajdonképpen mindent tud, csak sajnos sebesség problémáim vannak.
Ennek megfelelően nekem egy nyílt oprendszerű linuxos cucc lenne a legjobb, ami képes
min 20-30MB/s hálózati átviteli sebességre, legyen energiatakarékos, halk és lehetőleg kedvező áron.
Windows fájlmegosztás, DLNA (Panasonic TV-vel működő), torrent kliens (transmission) amire használnám. -
Joshi
titán
Na és milyen Nast?
-
Joshi
titán
Üdv. Szeretnék venni egy Nas-t. Olvasgattam a topikot és többen a Synology-t ajánlják. A probléma az hogy nagyon drágák ezek a kütyük, én ennyi pénzt nem akarok kifizetni. Hogy pontosan mi a határ? Mondjuk olyan 20-25k. Mit is akarok cserébe? Először is leírom hogy mihez kellene és a cuccot ami jelenleg van.
Full HD filmek lejátszására kellene hálózaton keresztül(Ethernet 100BASE-TX).
Van egy TP-Link TL-WR941ND routerem és hozzá egy TL-WN951N vevő (a vevő a PC-ben van arról csak divx és képek esetleg zene). Amivel lejátszanám a filmeket az egy LG BD660 lejátszó(Ethernet 100BASE-TX), kérdés hogy elég-e az ethernet 100Mbps-es sávszél. -
skoos
őstag
NASt kell vegyek.
elvárásaim:
2 lemez (2x 3TB)
távoli elérés és konfig, bárhonnan az internetről.
legyen gyors, nem akarok várni amíg gondolkozik.
Ftp, http download list, más-más célmappákba, más-más szerverekről. Ezt egy szép listába fel tudjam vinni és onnan töltsön le.
Értelemszerűen nem akarok sokat költeni, de ha a synology az egyetlen ami működik rendesen, beruházok egy 212j-re. De akkor annak mindent tudnia kell és 10évig gép legyen! -
krealon
veterán
Lejart a szerkesztes.
Itt mar volt szo rola:
http://prohardver.hu/tema/milyen_nas-t_vegyek/hsz_751-800.html -
krealon
veterán
Ennek a Raidsonic Icy Box IB-NAS5310 -nek a kepek alapjan zero szellozese van, igy garantaltan megfo benne barmilyen 3.5-es HDD.
Az USB 3.0, pedig egyszeru vevocsalogato.
A 375Mhz-es proci, 64M RAM, 1MB flash nagyon karcsu, foleg a gigabitet es az USB 3-at tekintve.
Ha van kedved winyot fozni, akkor nyugodtan megveheted. -
krealon
veterán
WiFi-n keresztul (LAN) a Samba (windows network) megosztasokat elerheted pl "ES File Explorer"-rel vagy "File expert"-el.
Masik halozatbol (3G, stb.) csak akkor, ha a tuzfalon (router) ki vannak nyitva a NAS-ra megfelelo portok a megfelelo protokolnak es tudod a halod kulso IP cimet.Esetleg a NAS gyarto altal adott speci Domain nev alatt speci alkalmazassal vagy web browser-rel (pl Xstreamer-nel az http://en_nasom.myxstreamer.net vagy hasonlo).
-
Duncea
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne - lehet h nagy butaság - de a Androidos telefonnal (konkrétan Samsung Galaxy S II), elérem a NAS-t, illetve az azon levő fileokat/ könyvtárakat? Vagy kell hozzá valami specko app a telefonra? Konkrétan egy Zyxel NSA-210-et néztem ki magamnak...
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
krealon
veterán
válasz
sixtybi #2710 üzenetére
Ha van ra idod es turelmed, akkor megerheti sajat NAS-t epiteni.
Ha bevallalod a masfel-ketszeres fogyasztast, akkor cserebe kapsz 2 extra HDD helyet es szinte barmit telepithetsz ra, ami egy PC-n elfut.
Synology
7-18W, 2 disk, 256MB RAM, 1.2GHz proc, Hardware Encription, kulcsrakesz szoftverMicroserver
33-55W, 4 disk, 8GB RAM, 1,33GHz dual core proc, No hardware Encription, szoftver nelkulNalam az utobbi dolgozik FreeNAS 0.7-tel.
HP ProLiant N36L és N40L Microserver topik
Szerk: termeszetesen az 55W-os fogyasztas 4+1 HDD-vel ertendo.
-
sixtybi
tag
Teljes a bizonytalanság NAS ügyben, ugyanis új szereplő lépett be, HP microserver.
Úgyhogy a QNAP vs Synology meccset eldöntöttem a Synology javára, de mit kezdjek ezzel az új szereplővel?Megéri saját NAS-t építeni?
-
sixtybi
tag
Biztos már sokan megkérdezték itt, hogy szerintetek melyiket érdemes inkább megvenni?
Synology DS212j vagy QNAP TS-212 ???Valahogy mindig mikor rájövök, hogy az egyik jobb a másiknál, akkor mindig jön egy másik vélemény, ami szerint meg a másik jobb.
Az áruk kb egyforma, tehát ez nem szempont.
Nekem itthonra kéne.
Egy csomót olvastam már vissza ebben a fórumban, és máshol is, de inkább összezavar, mint segít.
A legjobb az lenne, ha lenne valaki, aki már mindkettőt használta, és van is véleménye.
Sajnos ahhoz túl drága, hogy kísérletezzek.
Köszi a segítséget.
-
veze
őstag
ezt annyival egésziteném ki
hogy nálam egy 80 GB-os lemez volt benne amikor települt, és persze azt kisajátitotta teljesen . miközben szinte nulla volt az elfoglaltsága mégsem engedte hogy máshoz használjam..
g-parted live cd be.. és átméreteztem. lehuztam a 80 gb -ot 6-ra, a maradékbol meg másik particiot csinaltam. így már minden további nélkül kezelte -
Pali79
aktív tag
válasz
misimagaki #2702 üzenetére
"Telepítéskor kiválasztható melyik lemezre telepítse a rendszert, nem?
A leírásokban így láttam. Akkor meg mindegy, hogy rá van dugva, vagy nincs.
A disk managmentben a telepítés után hozzá adhatók a lemezek szerintem... De majd kipróbálom...."Lehet, hogy így kéne működnie de én is szívtam egy csomót, míg egy kolléga megsúgta, hogy húzzam le a lemezeket csak az maradjon amire telepítek. Ez lett a megoldás! Csak a pendrive, arra a rendszer és utána lemezek rádug és mindenki happy!
-
misimagaki
aktív tag
válasz
misimagaki #2702 üzenetére
-
misimagaki
aktív tag
Telepítéskor kiválasztható melyik lemezre telepítse a rendszert, nem?
A leírásokban így láttam. Akkor meg mindegy, hogy rá van dugva, vagy nincs.
A disk managmentben a telepítés után hozzá adhatók a lemezek szerintem... De majd kipróbálom....Freenas-t futattam az aszali gépemen pendrive-ról úgy, hogy a windowsos rendszerlemez benne volt.
Annyit csináltam, hogy a disket hozzáadtam, de nem csatoltam fel a fájlrendszerét, illetve a power managmentben leállítottam 5 perc után - ne forogjon, ha nincs haszna.... -
Pali79
aktív tag
válasz
koszanova #2697 üzenetére
Na ezt én is megszívtam rendesen anno amikor felraktam az OMV-t. Nem akarlak elkeseríteni, de újra kell telepítened!
Telepítéskor csak annak a lemeznek szabad csatlakoztatva lennie amire telepítesz!!! Vagy a bios-ba letiltod vagy kihúzod a kábelt! Arra a lemezre amire a OMV felkerült mást nem fog tudni rakni!!! Egyszerűen nem engedi azt a lemezt használni, az csak az övé! Én egy 1GB-s pendrive-ra telepítettem ami bőven elég neki. Az állandóan be van dugva a gép seggébe. Ha kész a telepítés, gép kikapcs, lemezek bedug és utána már lehet a lemezekkel cseszekedni!
Egyébként nagyon jó cucc csak vannak ilyen buktatói a telepítésnek, de utána nagyon jól működik!
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest