Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
liquidmoon
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ZYXEL NSA-310 2TB NAS-t, de lenne kérdésem:
Otthon szeretném média tartalmak továbbítására használni, filmek megnézése projektoron, tv-n, tableten(wi-fi), telefonon(wi-fi), képek továbbítására, zenék hallgatása különböző eszközökön, torrent stb. Sok helyen olvastam, hogy ez inkább szerver, de nem igazán média szerver... Olvastam, hogy nem tudok beletekerni pl telefonról , tabletről a filmekbe, nem játssza le a feliratot, a mkv file-okat...(android tablet, telefon, wp7.5 telefon) Tényleg ilyen gondok vannak vele? -
rsf
senior tag
válasz
betyarr #3597 üzenetére
Nekem nagyon bejött a Zyxel nsa310. A venti fordulatát szabályozza és ha nem meleg a cucc akkor az alacsonyabb fordulatszám tartományban a ventije elég érdekes hangot ad ki sajnos. Cserélni akarom majd a ventijét egy jobb-ra.
De ennek a nasnak elég jo a supportja és a hw sem gyenge alatta(1.2GHz) az ára meg kifejezetten baráti. Szerintem 30eFt alatt a legjobb vétel.
Én tudom ajánlani, persze a synology jobb de az annyival drágább is.
Üdv. -
betyarr
veterán
a zyxel 310-ese mennyire zavaróan hangos?vagy azért nem olyan vészes?
-
jNk
senior tag
válasz
Roll_91 #3590 üzenetére
A Synology rendszere/felülete valóban kiforrott és a tudása is komoly plusz folyamatosan fejlesztik. Ha ez neked megéri a "felárat" egy freenas/nas4free/openmediavault-val hajtott micro/saját-szerverrel szemben akkor hajrá, itt még van a (411j-nél) alig drágább de izmosabb 411-ből.
-
jNk
senior tag
-
Roll_91
csendes tag
Sziasztok!!
Tud valaki ajánlani egy 4 winyós nast? Synology ds412+ néztem de nem tudom, hogy lehet e már itthon kapni.
De érdekel más márka is.
Válaszokat köszönöm!!!
-
Zada
tag
Sziasztok!
Családi képek, videók + filmek tárolására szeretnék egyszerű hálózati tárolót, ami biztonsági mentésként funkcionálna, kivétel a mozifilmeknél, mert ott az lenne a cél, hogy mindenki bárhonnan elérhesse az adott filmet. Mivel nem értek hozzá ezért kérném a segítségeteket.
Egy nagy kertes házban lakom többedmagammal, ahol 2 router szórja a netet wifin.
Olyan eszközt szeretnék, amiben
- Legyen benne egy torrent kliens.
- Egyszerű legyen, hogy a család többi tagja is képes legyen elérni.
- RAID-t ismerje.
- Méretre 2*500 GB-s szerintem elég lesz.
- Halk, kis fogyasztású.
+ Nem baj, ha nem csak otthonról tudom elérni, hanem pl. telefonról vagy bent a melóhelyről is.A válaszokat előre is köszönöm.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
-
betyarr
veterán
sziasztok!
most elég sokmindent olvasgattam rövid időn belül a nas-ról,dlna-ról stb.össze is van minden jól kuszálódva a szürkeállományomban.az elképzelésem valami ilyesmi volna (javítsatok ki,ha nem működne): pc,tv,bd-player összekötve egy nas-al,adott esetben a tv illetve a bd-player a nas tartalmat lejtátssza,amit a pc-ről pakolok fel rá.
igazából az elsődleges ötletem az volt,hogy veszek egy bd-játékost meg egy 2,5-ös hdd-t és a játékos a hdd-ről kapja majd a lejátszani valót.azonban szeretnék kényelmes lenni és a további jótékony hatásait is kihasználni egy nas-nak.tehát a kérdés:ez így ebben a formában működik?köszönöm előre is a választ!
-
cucuska79
tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, ha csak fullhd filmezésre és Ftp-ra szeretnék NAS-t akkor ahhoz elég a legolcsobb is? mondjuk egy Dlink320-as? Attól mert nem 2gigás a procija és nem olyan jó mint mondjuk egy Synologic attól még viszi akadás mentesen a vinyóról a filmet, ami egy WDTV-vel összekötve?
Köszi
Gábor -
-
krealon
veterán
válasz
Dragon27 #3571 üzenetére
"Szerintetek hogy lehet Raid5 ki építését a legolcsóbban megoldani . min 9-12TB"
Legolcsobb a barkacs megoldas:
Midi PC hazba applikalhato 8db 2T winyo.
Ha az alaplapon van 6 SATA csatlakozo, akkor csak egy 2 portos SATA vezerlo kell pluszban.
Egy FreeNAS kepes futni egy 2GB-os pendrive-rol, azzal megoldhato a HDD-k RAID5-be szervezese.Nagyon fontos a megfelelo tapegyseg a gepbe, mert indulaskor a 8 HDD darabonkent kb 3A-t vesz fel a 12V-os agon, amit az olcso tapok nem birnak.
Emellett a RAID5 tejesitmenyhez kelloen sok cache-re (RAM) is szukseg van, ami aramkimaradas eseten vegzetes hibat okozhat (adatvesztes), tehat UPS-re is szukseg lesz, ami kepes a NAS-t (PC-t) vezerelni aramkimaradas eseten (ld APC Smart-UPS).
Ez az osszeallitas akar kallodo alkatreszekbol is megvalosithato, de az epitoelemek minosegenek szorasa miatt nem valoszinu, hogy kepes lesz biztositani egy celhardver megbizhatosagi es tejesitmenybeli mutatoit.
-
jNk
senior tag
válasz
Dragon27 #3567 üzenetére
DS112 és DS212j technikai összehasonlítás
1 Lemezes Synology hálózati sebességek - 2 lemezes sebességek
A Maximum HDD annyit lehet amennyit sata portod van
-
Dragon27
senior tag
Mi a jobb a gyorsabb Synology DS112 ,.
Synology DS212j vagy a 2 lemezes
?ezt csak azért használnám hogy gyakrabban használt anyagokat elérhessem az összes készüléken .. + kis torrent...RAID5 megépítése Synology termékeivel drága ezért később .. A PC fogom megvalósítani archiválás ...,,,... + kérdés : RAID5 minimum 3 HDD mennyi a maximum ? és ennek a HDD fűzésének eredménye
(Pl. 4 db egyenként 1 TB =3 TB
maximum ? db egyenként 1 TB=?köszi
-
misimagaki
aktív tag
válasz
Lazsnak #3565 üzenetére
Én tavaly márciustól nyüstölöm a Freenas-t. Volt 32 bites P3 1 GHz 512 MB RAM, és most 64 bites van Brazosos alaplapon pendrivre-ról fut 2 GB RAM-mal, de nem kell neki annyi.
Ami biztos, hogy a Freenas vagy a Nas4Free(a Freenas 0.7-est használtam, mert úgy gondolom, hogy a 8-as-nak irreálisak a hardver igényei, és szerintem azzal nem az otthoni felhasználókat célozták meg. Se torrent, se webserver. A 0.7-est abbahagyták. NAS4Free néven fut tovább.)
tudja azt, hogy a meglévő, gondolom NTFS diskjeidet olvassa. Elvileg saját felelőségre támogatja csak az NTFS partíciók kezelését de nekem még amikor szükség volt rá még nem okozott problémát. De szerintem érdemes UFS-re átkonvertálni.Helyesbítek: nem tudom lehet-e konvertálni. Szerintem adatot menteni, formázni, majd backupolni..
Én tavaly talán májusban létrehoztam egy 2x1 GB-os RAID 1 tömböt - tehát csak tükrözve volt.
Majd októberben megtörtem, és azóta használom az egyik lemezt, amin maradt a SoftRaid-re formázott fájlrendszer, és az összes tartalom. A több mint egy év alatt szerintem havonta legalább egyszer újratelepítettem (volt olyan hét, hogy naponta :-) , mert valamit elkonfiguráltam rajta, és éppen nem volt friss config fájl mentésem.Gyakorlatilag percek alatt össze lehet kattingatni mindent, szerintem még akkor is, ha bonyolultabb a jogosultsági rendszer rajta....Egyszer átálltam Open Media Vaultra is, de az csak ext2/3/4 fájlendszerű vinyókat támogat, illetve azt hiszem NTFS-t is, de azt a vinyót, ami nem volt nullára formázva még felismerni sem volt hajlandó. A RAID 1 tömb másik lemezét formáztam meg benne ext4-re, és másoltam át rá kb 600 GB adatot.
Aztán egy hónap után visszaálltam a FreeNAS-ra. Majd ha érdekel, akkor privátban megbeszéljül miért.A Nas4Free most érdekes dolgokat művel. Nem mindig indul el csak másodszorra, nem áll le időzítetten, de lehet, hogy csak a hajnali 4 órával van baja, mert 3:30-kor eddig leállt.
Akkor is elkúrta már egyszer a Transmission settings állományátt, ha szabályosan állt le. Anékül meg nyista torrent.
Elvileg ugyanolyan, mint a FreeNAs 0.7, de pl FreeBSD 9 van alatta, meg persze szerintük minden jobb és szebb. Persze ez csak test verzió, mert még stable nincs belöle.
A 0.7-es nekem nagyon stabil volt. WOL is ment rajta bármikor, a NAS4Free igaz, hogy végre támogatj a Realtek alaplapi hálókártyám, de a WOL hol megy hol nem.. -
Lazsnak
tag
mint emlitettem tok szuz vagyok a temaban, a freenas mar all az athlonon, probalgatom nezelodok miket tud, de nem vagyok nagy majer halozatban. Viszont olvasgatok ezekrol is akkor, nem ismertem oket. Esetleg szemelyes tapasztalat? mivel nekem nincs igy lehet egyre rabokok a 3 kozul es belekezdek egy rendszerben, ha nem valik be valtok, probalgatok aztan ralelek arra elobb utobb ami nekem kell, de mivel mind1 mivel kezdek, ha adsz tanacsot megfogadom
nem kell raid, csak a meglevo adatok megosztasa adatfogyasztasra, semmi hokusz pokusz
-
Lazsnak
tag
Sziasztok Hozzaertok
Kis segitseget szeretnek kerni FreeNas rendszer epitesehez. Abszolute kezdo vagyok sosem foglalkoztam meg a temaval. A celom a jelenlegi asztali konfigom, ami az alairasomban is szerepel, megkimelese miszerint jelenleg 24/7 ben megy, es helyi halozaton sok laptop nyustoli, ket haz kozott van gigabites rendszer jelenleg, es a kedves lakok elerik a jelenleg 6-7 tera adatot folyamatosan, tulnyomoreszt media megosztasra van hasznalva, szoval nem szukseges nekem semmifele raid, csak az adatok elerese. tv-ken xbmc rendszer stb... es a mostan isokat fogyaszto rendszeremet cserelnem valami "zoldebb" megoldasra.
Jelenleg kiprobaltam a FreeNAS rendszert egy maradek 3200+-os athlon rendszeren es egesz jonak tunik DE.
Ezt a lapot neztem ki a rendszernek, az athlon egyenlore csak proba mert epp volt itthon, viszont az alaplapon csak 2 sata van es minel tobb kell a jovore nezve, jelenleg 5 hdd-t kotnek ra, mind tele tartalommal. A kiszemelt lap integralt 1ghz-es amd c-60as apuval rendelkezik, es 6db sata 3-as csatival, en szerintem elegnek kellene lennie, mivel egy gyari megoldas arm-es alapu sokszor, es ha az eleg akkor ennek is elegnek kene lennie, de nem ertek hozza ezert kerdezek mielott vasarolok
. A rendszer es a fent leirt igenyek kiszolgalasahoz eleg lenne-e ez az alaplap es a proci? ezzel usznam meg a legkisebb fogyasztassal ugy erzem, es szeretnem kerdezni a FreeNAS felhasznaloktol, hogy mik a tapasztalatok, milyen hardver igenyek vannak.
Nem igazan talaltam olyan forum temat ahol FreeNAS rol lenne szo es porog is a tema, ezert batorkodtam ide irni
remelem nem baj.
Elore is koszonom a segitseget
-
Dragon27
senior tag
Már régóta tervezem 1 Synology NAS-t vagy kis fogyasztású PC vásárlást
Amire használnám Film,zene,3Dvideó,adatok elérése : 2 PC ,2 smart tv ,, okos telefon ( csak otthoni célokra ) .1.Synology DS112 : 1 lemezes ami most 3TB használatával egy darabig elegendő lehet ...
USB 3.0 ,port eSATA amit később lehet bővíteni Bővítő Synology egységekkel ? de ez a megoldás kicsit drága .
2.Synology DS212j : most csak 1darab 3TB HDD később a másik de szerintem egy idő után a 6TB is megtelik ... mivel ezen csak USB 2.0 tartalmaz sebesség korlátozás... .,de tudnám bővíteni i-tec MySafe 3,5" USB 3.0 .. ahogy DS112-is1.2 . : DS112 az előnyösebb amin eSATA és USB 3.0 port található i-tec MySafe bővítésével ,CPU: 1,6GHz
vagy DS212j : ami 2 lemezes és csak később kell bővíteni i-tec MySafe ., de USB 2.0 port korlát ..,?
Árkategória hasonló ...
3. mini PC megépítése de ott a fogyasztás és a Linux ami lehetni DSM 4.1 ?Mivel a kis fogyasztás fontos ezért szerintem a 2 Synology marad és nagyon tetszik DSM 4.0,1 is [link]
De később hogy tudnám költségkímélően bővíteni ?.. vagy a sebessége jó a USB 2.0 ? -
jNk
senior tag
válasz
fulcrum #3559 üzenetére
Létezett (Raid Edition), de azt a magasabb ára és teljesítménye az Enterprise kategóriába sorolta.
-
Dragon27
senior tag
Ezek az új WD: NAS-ra tervezett HDD 3TB WD30EFRX RED jók lehetnek ..?
és ha NAS-ra tervezték egy PC-re rá se lehet kötni ? -
Celtis
veterán
válasz
k.daniel91 #3548 üzenetére
Nálam is szobában van és nagyon halk.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
kisgyerek85 #3549 üzenetére
Tévedés ne essék, a SAMBA egy linuxhoz készített cucc, amivel hálózaton eléred és elérhetővé teszel dolgokat a windows által preferált protokollon keresztül.
Maga a protokoll a CIFS, ha tévedek. -
rsf
senior tag
válasz
Köszi, most már tudom.
Üdv.
-
TonTomika
aktív tag
Köszi a választ!
Nagyon nagy kár, mert pont az iTunes szerver kéne a legjobban a fájlmegosztás mellett. :/
Ha gyárit veszek, azt nem barkácsolnám, ha viszont barkács, akkor lehetőleg tudjon mindent.
Nagyon megfogott a szolgáltatásokkal a Synology, arra a következtetésre jutottam, hogy kezdésnek kipróbálok egy DS212j-t (az árakat nézve jobban megéri mint a DS112j). Ha beválik akkor az nagyon jó és marad (max pár év múlva cserélek nagyobbra), ha nem, akkor eladom, és kezdődhet a barkács. 2 éves garanciával stb. olyan nagyot nem lehet bukni rajta nem?
Már csak azt kéne kitalálnom, hogy mi legyen a PM G5 sorsa...
-
jNk
senior tag
válasz
Egyszerűen fogalmazva a Samba egy olyan linux/unix alapú program(csomag) ami az smb/cifs hálózati protokolt használva lehetővé teszi a file és nyomtató megosztást a windowsos gépek felé (is).
k.daniel91
A led leragasztható vagy a a nas olyan helyre is tehető ahol már nem látod
A + szériás Synology (főleg egy nsa-210-hoz képest) elég drága, lehet hogy neked elég lenne a "j" változat, vagy a középút, a sima 212, ha 2 lemezes megoldást akarsz. -
Kami11
őstag
válasz
Igen, jól hitted, az a Samba.
-
k.daniel91
tag
-
rsf
senior tag
válasz
kisgyerek85 #3539 üzenetére
Nálam a PC->NAS a 18MB/sec a visszairányt még nem is próbáltam.
A Sambához kell vmi kliens a PC-re? Amugy úgy látom a Zyxel nem is támogatja a Sambát.
Üdv. -
Celtis
veterán
válasz
k.daniel91 #3541 üzenetére
Én ilyen alap feladatokra továbbra is a WD Mybook live-ot javaslom.
Mondjuk a ki/bekapcsolást nem nagyon értem. Minek, hogyan? Gondolom a fogyasztás miatt kellene. Az enyémet kimértem és 8-10W a fogyasztása üzem közben.
NAS->PC 80MB/s persze nagy fájloknál.
-
krealon
veterán
válasz
-
Alex91
félisten
válasz
Es gondolom adjak ingyen...
-
k.daniel91
tag
Sziasztok,
Egy olyan NAS-t keresek amely megfelel a követelményeimnek.
Követelmények:
-Minimum 15MB/s másolási sebesség Nas-ról Pc-re
-Akadásmentes stream akár fullHD .mkv-t isO!Play Mini Plus
-Időzíthető Ki- és Bekapcsolás (pl. minden nap reggel 8-kor felkapcsol majd este 10-kor le)
-Aktív hűtés HDD-nek
-No-ip vagy DynDns támogatás (router miatt kötve vagyok) TL-WR841N
-Energiatakarékos működés
-Halk
-min. 200 torrent futtatása egy időben
-Android / Ipad elérhetőség, de nem feltétlenül.
Esetleg ha képes kezelni több felhasználót és azoknak mappa szintű fájl elérést/korlátozást, akkor maga lenne az álom.(pl. X felh elérheti az "abc" mappát de Z felh nem léphet be oda)
Előre is köszi a válaszokat!
-
dioxin
csendes tag
#3512-es hsz.-re valaki?
-
rsf
senior tag
válasz
kisgyerek85 #3537 üzenetére
És mennyivel megy az ftp-d?
Amugy nekem is gigás a hálózatom.
Üdv. -
rsf
senior tag
Sziasztok, vettem egy Zyxel Nsa310-et.
Egy kölcsönvinyóra lementettem a bele szánt vinyó tartalmát.Beleraktam a winyót leformázta, elérem ftp-vel de a másolás elég lassú olyan 18MB/sec körül megy.
Van még kb. 400GB-nyi anyagom amit rá kellene rakni létezik vmi gyorsabb megoldás mint az ftp??
Az eSata portját lehet ilyen célból használni??
Ha igen hogyan lehet eSatáról a belső winyóra másolni?
Köszi.
Üdv. -
Alex91
félisten
válasz
TonTomika #3534 üzenetére
Szerintem a HP Microserverrel jarnal a legjobban...
Gyari NAS is jo, de ott lathato, hogy nem olcso mulatsag.
Ha szeretsz "barkacsolni", akkor az is jarhato ut, bar ott inkabb a barkacsolason lesz a hangsuly es nem a hasznalaton
.
iTunes szerver meg erdekes, mert Apple allandoan valtoztatja a protokolt, az enyem is regen ment, most mar meg nem
.
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Már nagyon régóta gondolkodok egy számomra megfelelő NAS megoldáson, bár ha pontosabb szeretnék lenni, akkor inkább saját felhőt mondanék. Nem vagyok viszont biztos abban, hogy melyik elképzelt megoldás lenne a jó választás.
Amit szeretnék:
- tudjon streamelni fullhd .mkv tartalmakat a Smart TV-re, mindeközben lehessen róla zavartalanul zenét hallgatni, esetleg más videós tartalmat nézni (gépen, telefonon stb)
- iTunes music server
- Time Machine backup
- bárhonnan elérhessem a fájljaimat
- 150-200 ubuntu iso disztribúció seedelése
- időzített feladatok
- dropbox accounttal való összekötés
- 4-5 hdd fogadása
- valós gigabit
- halk, energiatakarékos működés
- sleep módAmikor elkezdtem utánajárni a témának, megláttam a HP NL40 microservert, jó áron képek alapján viszonylag jó minőségben stb. jó dolognak tűnt. Aztán pofátlanul olcsó áron hozzájutottam egy PowerMac G5 félgéphez (amiből a kockázatok miatt inkább nem építek gépet), és nagyon megtetszett az ötlet, hogy ebből építsek egy NAS-t/home servert. (Az átalakítás is rendben van, mindenféle ház farigcsálás nélkül abszolválható a kivitelezés.)
Backupolni (a fontos adatokat) pedig egy extra (belső) 3,5-ös hdd-re menteném heti rutinnal, így ezt csak a mentés idejére dugnám rá a rendszerre. Ezt azért gondolom jónak, mert jobban tartok a villámkártól mint a hdd hibától, volt már adatvesztésem, lehet, hogy egy kicsit paraniod lettem ezzel kapcsolatban.
Hardver:
Intel DH67GD alaplap
Intel Celeron G530 processzor
Kingston 4gb ECC DDR3 ram modul
HDD-k, amik alapvetően noti HDD-kből állnának.
Táp: fogalmam sincsen, hogy mi lenne a jó. Tipp?Ha viszont már ekkora beruházás, meg némileg overkill teljesítmény, akkor ezt kihasználva nagy segítséget tudna még nyújtani egy hírlevélküldő szerver, webszerver, illetve feltennék rá egy virtualizált windows-t is távoli eléréssel. (OS X-et használok, kb évente 2x kell win, de akkor általában nagyon és azonnal.
)
Mindezek után elkezdtem matekozni, átalakítási költségek, hardverek stb...és viszonylag jelentős összeg jött ki.
Körbenéztem a komolyabb NAS-ok háza táján, így találtam meg a legszimpatikusabb Synology DS411j-t, ami a szolgáltatásokat nézve kb kinyalja az ember seggét is, és plug and play. Viszont nem tudom olyan nagy mértékben customizálni mint egy egyedi építést, na meg valamit kéne kezdeni szegény G5 házzal is.
A kérdés tehát, hogy megéri-e egy korlátozottabb, de gyári NAS 100k-150k körül, vagy hosszabb távon jobban járok egy bővíthető rendszerrel, amiből akár szükség esetén PC-t is faraghatok?! Gondolok itt arra, hogy pl a szoftverek terén mennyire jó a helyzet olyannak, aki nem keni/vágja a linuxot. Alapvetően a FreeNAS-ra gondoltam, az támogatja a Time Machine-t is, meg ha jól tudom iTunes Servert is lehet fabrikálni belőle.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Claude Leon
senior tag
Mert a 2 erősen üti egymást.
Ha usb-n lógna valamin, akkor ugye az a valami jogosan kezelné saját részegységként, teljes hozzáfáréssel, de a hálózatos tároló saját maga egy önálló hardver, aminek nem szerencsés kiszámíthatatlan pillanatokban lenyúlni egyes részeit, mint ahogy az usb ügyekből fakadna a dolog.
Tessék szépen végiggondolni.Erre 2 megoldás létezhet.
A) usb-rack+ezt fogadni tudó hálózati ketyere, aztán hol ebbe, hol abba dugdosod a racket.
2) a NAS-ról DLNA-n keresztül tv-zni.szerk:
(#3530) kisgyerek85: azt is váltás közben ki is kellett kapcsolni, amennyire emléxem.
Lehet, hogy az usb-je még 2. előtt? Nekem kicsit nyögvenyelősen ment. -
kisgyerek85
senior tag
Igen
Telefonról voltam eddig és valamiért nem bírtam a szerkesztés végére menni. Ezért inkább bekapcsoltam a pc-t
Na egyszerre nem megy, de pl odakábelez a routertől, letölt vele és amikor külső adattárolóként szeretné használni akkor ethetnet ki kapcsoló át, usb bedug majd kell neki egy újraindítás is.
-
Alex91
félisten
válasz
kisgyerek85 #3530 üzenetére
De gondolom egyszerre a ketto ott se ment...
-
süti5
őstag
Miért felejtős?
A mostani tv usb-csatlakozójába dugott pendrive-ról a tv vígan lejátsza a divx-et, jpg-t, avi-t.
Ha tehát egy adattárolót dugnék össze vele, akkor is menne 99%, hiszen külső adatforrásnak vélné, mint a pendrive-ot.
Szóval nem is médialejtászó kellene szerintem, hanem egy adattároló+router. -
Alex91
félisten
válasz
kisgyerek85 #3525 üzenetére
IMHO ez se NAS-nak, se lejatszonak nem a legjobb...
-
süti5
őstag
Sziasztok, segítségeteket kérem
Szeretnék olyan hálózati adattárolót venni, amiben egyben van wifi router is. Létezik ilyen?
A célom az lenne, hogy a nas-t összekössem usb keresztül a tv-vel, hogy a letöltött anyagokat egyből majd meg tudjam nézni tv-n. A tv olas divx-et jpg-t stb, tehát ezzel nincsen gond.
Mit ajánlotok, hol keresgéljek?Előre is köszönöm.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
2 lemezes NAS-t lehet használni átmenetileg 1 lemezzel? Ha majd meglesz a 2.lemez akkor azt egyszerűen csak belerakva lehet használni?
-
Pampolini
csendes tag
Lényeg az hogy a nas tudjon dlna-t. De az említett típusok tudják, meg szinte mindegyik, így már csak az erősítőnek kell tudnia, ennyi. Ezek tükrében szükséges nekem a korábbi hsz-ben leírt típusok és funkciók mellett kitartanom vagy egy olcsóbb kategória is lefedheti ezt a tudást, ha igen mit ajánlanátok?
Azt hogy maga a nas-t milyen célból érdemes használni és mire lehet az tiszta.
-
Alex91
félisten
válasz
Pampolini #3516 üzenetére
Rogzitest a TV-nek kene tudni halozaton keresztul a rogzitest. Ez elvileg barmelyik NAS-ra mehet, de en meg nem tudok ilyenrol.
A zene lejatszashoz ha az erosito tamogatja a DLNA-t, akkor mehet. Es a DLNA is mar alap a legtobb NAS-nal.
Szerintem azert olvasgass utana, hogy mi is a NAS, mire jo...
-
Pampolini
csendes tag
Samu smart tv-k képesek külső adattárolóra usb-n keresztül az adott műsort rögzíteni, tudtommal. Kérdés hogy hálózati meghajtóként egy nas-al is van e erre lehetőség?
Elég sok házimozi erősítőn van ma már rs232 nem néztem végig még hogy mi célt szolgál feltételeztem ezt, a cél az ha zenét akarok hallgatni ne kelljen bekapcsolni tv-t hogy kiválaszthassam mi szóljon, hanem azt az erősítőn végigtudjam lapozni.
Közbe végignéztem HK AVR660 nál már van DLNA de a tv-n keresztül lehet ezt csak megoldani, akkor talán az jöhet csak szóba ha android vagy ios oprendszeres telefonhoz keresek alkalmazást amivel a vezérlés így megoldható.
-
Pampolini
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném kérni segítségeteket NAS választásban.
Utána olvastam néhány ezzel kapcsolatos cikknek. Amit feltétlenül szeretnék hogy a nas-on tárolt filmeket a tv-m lássa és le is tudja játszani. A műsor rögzítés is legyen megoldott ezt mondjuk a tv-nek is tudnia kell. Használnék továbbá valamilyen Torrent klienst(szinte állandóan), ftp-t, és fájlszerverként is üzemeltetném. Egy hálózatba kötném a házimozi erősítővel, hogy az hozzáférhessen az audió tartalomhoz. Valamint a szeretném összekötni az xbox al is.Néztem néhány típust és olvasgattam tesztet is, nem tudom hogy az általam alátámasztott igények alapján szükséges e ilyen drága nas-t vennem?
Ezekre gondoltam: Synology DS212j DiskStation vagy QNAP TS 212 kezdésnek 2 db 2 TB os HDD-t biztosítanék valamelyikbe raid 1 be.
-
dioxin
csendes tag
Üdv!
NAS vásárláshoz kérnék segítséget.
Laptopot, asztali gépet és egy Samsung UE32D5000 TV-t kellene kiszolgálni (filmek, zenék, képek)
A problémám az hogy WebUI-n keresztül szeretnék a két gépről külső FTP szerveren tallózgatni illetve letöltéseket indítani.
Segítséget előre is köszönöm.
-
misimagaki
aktív tag
Freenas használóknal, aki még nem vette észre.
A 7-es projekt fejlesztése lezárult.
Helyette egy nas4free nevű cucc lett, ami tulajdonképpen uaz, mint a freenas,
NAS4Free is the continuation of the now closed FreeNAS 7 Legacy Project.
de tettek bele fejlesztést. FreeBSD 9, és a legfontosabb, hogy belekerült a Realtek RTL8111E hálózati csatoló drivere - ezzel sokan szivtak a világban. Igaz a támogatott hardverek listájában nincs benne, de működik vele... -
Alex91
félisten
válasz
Mezga Aladár #3507 üzenetére
[link], esetleg meg ez is...
-
Alex91
félisten
válasz
Mezga Aladár #3507 üzenetére
-
Alex91
félisten
válasz
Mezga Aladár #3505 üzenetére
Nezel egy Drobo-t... Mondjuk ami neked kell az nem NAS.
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv szaktársak.
Tudnátok nekem egy nast ajánlani ami az alábbi feladatolnak megfelel.Videóvágáshoz lenne, tehát 4 vagy több hdd kezel, különböző raid szintek, a legfontosabb pc-re e-satán vagy usb 3 keresztül is csatlakoztatható legyen. HD anyagok vágásához kell a sebesség. HELP
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Battlefield 6
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- ASUS routerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest