Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt annyival egészíteném ki, hogy a te általad felvázolt út is csak addig járható, amíg van legális szoftver az adott igényekhez. Syno pl: a jó és kényelmes szoftvert ad, bizonyos esetekben alternatíva nélküli tudással, ahogy fogtunder írta, kattintgatós élménnyel. Ezt a kényelmet és érzést egy épített hardver nem fogja hozni. Tudom, hogy van Xpenology, de ezt most ne kezdjük el feszegetni. Ennél a pontnál veszed meg az előre gyártott NASokat az erősebb épített helyett. (Vagy szétbontod kettőre, mert a 4 diskes változatok tényleg aranyárasok.)
Olympos: Akinek 4k-ra, de főleg 8k-ra igénye van és van hozzá eszköze is, hogy teljes pompában megjelenítse, az szerinted egy 60k-s NASt fog építeni? 60k-ból melyik gyári NAS játszik le 8k-t?
TMS0: 2 NAS-sal nem fog menni. Ha a TVd nem játszik mindent, akkor talán az egyik legolcsóbb megoldás egy Raspberry Pi-t összedobni kodival. Vagy olyan NASt veszel, amin van HDMI kimenet vagy külön "TV" okosító, vagy épített NAS és akkor linux alól Kodi (ez utóbbi még nálam is tesztelésre vár).
-
Egon
nagyúr
válasz
Olympos #20198 üzenetére
LOL.
Ez max. a kétlemezes NAS-ok vonatkozásában van így. Ha négylemezesben gondolkodsz, akkor már nem alternatívája egy NAS egy épített cuccnak, semmilyen tekintetben.
De ez volt már párszor.
Egyébként adott célhardver időnként túl van árazva, ezért olcsóbb ad absurdum általános célú hardverrel helyettesíteni. Anno ezért vettek a népek PNA helyett PDA-t, mert egy nagyobb tudású eszköz olcsóbb volt (az más kérdés, hogy warezolt IGO-val). Azért vettek olcsó gagyi P1-es gépet egy RealMagic Hollywood kártyával, mert féláron lehetett hozni egy akkor 100K-s DVD lejátszó tudását. Azért vettek sokan PS3-at, mert a Blu-Ray lejátszók ára jóval magasabb volt. Azért vesznek HP Microservert-t 50K-ért, mert egy hasonló erejű NAS 200K+, egy négylemezes, kicsit nagyobb tudású (értsd: nem Zyxel), hardverben gyengébb (!) NAS 100K+. Az igények pedig "evés közben" jönnek meg. -
Olympos
aktív tag
válasz
fogtunder #20197 üzenetére
nem értek egyet ezzel.
sokan ezért építik a saját szerverüket, mert "épített" szerver, így az a tudat, hogy cserélhető és egyedileg összeállított minden eleme mindjárt gazdaságosabb érzést kelt, mind egy előre összeállított konstrukció.
pedig - szerintem - ez nem így van.1.
egy épített szervert azért építesz, mert összeépítve olcsóbbnak véled egy kész NAS-hoz képest, márpedig ha egyszer az olcsóság miatt épített szervert csinálok, akkor a franc se akar megint költeni rá pár év múlva.
- ha ennek ellenére költeni kell rá pár év múlva, akkor alul méretezted az épített szervered, ezért volt alapból is olcsó.
(itt nem a 4K, 8K filmek streamelését értem, hanem alapvető torrentszám vagy sávszélesség növekedésből fakadó igényemet, stb-stb.)
- ha mégsem kell rá költeni pár év múlva, akkor jól állítottad össze a gépet, de...
2.
... de pl. a Te esetedben az épített szerver 60ezer forintnál jár és ennek ellenére ez sem fog 4K/8K filmeket streamelni, viszont ennyiből már vehetsz olyan eszközt, ami kifejezetten erre a célra tervezett eszköz = NAS, ami...
3.
...energiagazdaságosabb,...
4.
...kifejezetten hálózati elérésre tervezett, módosított oprendszerrel és jogtiszta szoftverekkel árulják.Ezen NAS-ok előnye, hogy probléma esetén otthonról újratelepítésük vagy távolról újraélesztésük is sokkal könnyebb; a nem hálózati funkciók pedig ki vannak szorítva a rendszerből.
Viszont eélkrezhet az pont is, amikor az ember tele akarja szemetelni a NAS-sát mindenféle szarral és lassan nagyobb erőforrás igénye lenne a NAS-nak, mint az otthoni PC-nek. (Az ilyen esetekben nem is NAS kellett az illetőnek.)
Alapvető fájlmegosztásra, torrentre, DLNA szerverre véleményem szerint egy NAS verhetetlen ár/érték*gazdaságosság arányában.
-
fogtunder
nagyúr
némi használt alkatrésszel talán kihozható az építés is, pláne, ha egy-két dolog van is otthon. most hirtelen HA-ról összekaparva:
4GB DDR3 RAM 5-6K
Bitfenix Prodigy 8-9K
kis méretű SSD a rendszernek 5-6Kboltból
Intel 3150 alaplap kb. 28K
300W FSP táp 10Kez kicsivel van 60K felett. rá egy asztali Debian, arra Kodi meg OMV. kis utánajárás kell, de ha tud az ember angolul és google-t használni, akkor nem egy nagy történet, az itteni OMV közösség is elég segítőkész. max vásárlás előtt rakd fel virtualboxba és nézd meg, hogy elboldogulsz-e vele, semmibe nem kerül. ha van kedved és időd foglalkozni kicsit a témával, én alapvetően ezt ajánlom, mert a hardver alatta sokkal jobb lesz, mint az ilyen árú NAS-okban. a Synology egy nagyon kényelmes, klikkelgetős élmény, annak is megvan a bája, csak a normális teljesítmény ára elég magas náluk.
én ZyXelre nem raktam még SickRage-et soha, Synologyra nagyon egyszerű, QNAP-on megvannak a trükkjei, OMV-n szintén elég egyszerű.
-
A két LAN szerepe más, hálózati klienseket pedig (amint Varmi írta) nem tudsz direkt kapcsolatba kötni.
Szerintem bőven elég Neked a NAS326. Az 520 előnyei nagyobb terhelés esetén mutatkoznak meg, a szoftvere ráadásul egyelőre kevésbé kiforrottnak tűnik a 326-oshoz képest.
A Synology persze kezelhetőbb (még ha egy kicsit gyengébb is), de a Zyxel is sokat fejlődött.A speciális kiegészítőkkel még nincs tapasztalatom, de másoknak lesz.
MaCS
-
TMS0
csendes tag
Sziasztok,
úgy döntöttem, hogy beruházok életem első NAS rendszerébe. A kérdés kicsit hasonló a szokásoshoz, milyen típust érdemes választani? A versenyzők között a Zyxelt néztem ebből a 326 os és az 520 as játszik. Érdemes a nagyobbat megvenni a jobb teljesítmény miatt? Illetve játszik még az általatok ajánlott Syonlogy DS 216j is. Árban sztem kb ez lenne a plafon ez a kb 50-60 e. De ha valami mást ajánlotok pl Qnap akkor azt is szívesen fogadom.
Elolvastam az összefoglalót illetve vagy 20 oldalt a forumbol, tudom nem én vagyok az első aki felteszi ezt a kérdést, de kozben felmerult még pár gondolat.
Az igények egy része az általános dolgok: egy kis seed, nem sok torrent menne egyszerre, nincs bika netem se. A felhő illetve távoli elérés is szükséges. Filmlejátszás, itt jön az első kérdés írtátok hogy a külső vinyóról lejátszhat mindent a tv attól még a smart tv dlnan nem biztos h visz mindent. Lehet tök hülye ötlet de pl ha két lan van a NASon akkor lehet h az egyiken összekötöm a tv-vel, vagy azt akkor sem fogja direkt kapcsolatnak érzékeli? (Vagy egy port eseten a routert kábelezem össze a NAS al és a Tv vel).Filmekben sorozatok filmek lennének SD esetleg fullHD minosegben de nem mozi minosegben( nem tomoritetlen anyagok lesznek lejátszva).
Nem vagyok nagy hálózati guru sem linux pro!
Még egy dolog, Fogtündér kolléga elültette a bogarat a fülemben a SickRage-el. Eddig az ilyen típusú programokat nem ismertem de nagyon szimpatikusnak tűnik! Egy fontos kérdés h pl egy Zyxelre mennyire mókolás ezt felrakni, ha jól láttam synologyhoz van telepítő.Egy opcio lehet akár az épített NAS is akkor már egy HTPC kombóként, nem tudom ez kb mennyiből jönne ki? Erre is kb 60at szánnék hdd nélkül. Ebben láttok realitást?(az oprendszerben még sok utánajárás szükséges, elég zöldfülű vagyok).
Köszönöm a fáradságot ha valaki elolvassa, elnézést a kisregényért.
Üdv.
-
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Testvéremmel tervezzük egy NAS beüzemelését, amit szüleinknél helyeznénk el, mivel náluk digis net van. Így tesóm és én két különböző pontról UPC-s nettel könnyedén tudnánk használni (gondolom én). Mondhatni csak adattárolásra kellene. Bátyámnak a munka miatt, nekem és szüleimnek pedig a családi felvételek biztonsági mentése miatt. 2 db 3TB-s WD RED vinyót használnánk, amik tükröznék egymást.
Mennyire kivitelezhető ez így ebben a formában, hogy mi külső IP-ről szeretnénk elérni a szervert? Mennyire nehéz beüzemelni?
Szüleimnél jelenleg csak a digis ONT van, amit gondolom át kellene kapcsoltatni bridge módba.
Minél olcsóbb szeretnénk megúszni a dolgot, tehát:
Ami van:
-1 db 3 TB-s WD RED
-1043ND V3 router (jelenleg ezt használom UPC-s nettel egy régi CISCO modem mellett, amit lecserélnék egy szolgáltató által adott modem+routerre, ez pedig szüleimnél csatlakozna az ONT-re)Ami kellene:
-1 db 3 TB WD RED HDD
-NAS szerverRemélem érthető lett a szituáció
, előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
válasz
Patice #20189 üzenetére
néztem én is a 3150-et , teljesítményben asszem 1700 pont körül volt tehát kb 2x olyan erős de ugy gondoltam a 4 mag biztos többet eszik , a lap kb 60%-al drágább lett volna és még ramot is kellett volna vennem mert so-dimes volt , ehez meg jo a sima ddr3 , és mivel a n36l is jo volt ezért nem szolt semmi mellette
-
Patice
nagyúr
-
válasz
fogtunder #20187 üzenetére
az ugyanolyan nas témát arra irtam hogy mivel amator vagyok linuxban így ha valami gond lenne a nassal akkor csak ugy érem el a hhd lévő adatokat ha a hdd-t berakom egy másik ugyanolyan nasba , windosban nem tudom hogy állnék neki egy ext4-es raid tömbnek , egy sima ext4-et olvasni még tudnék talán de minek kockáztassak ha nincs előny ,az ntfs-t olvassa bármelyik gép
de ha te azt mondod hogy ha tönkremegy a nas , kiveszem a 2 db hdd-t ami raid tömben van és azt berakom egy windowst futtato pcbe és ott van olyan program ami alatt látom a tartalmát akkor az már az omv felé visz
a második bekezdésben nem arra céloztam hogy az omv nem lenne olyan stabil mint a win10 és az halna be hanem a nas , a hardver , csapott már be villám a szomszédba , és nyirt mrá ki nekem pl routert , pc-t , és ha kinyirja a hardvert de mázlim van benne a hdd nem sérül akkor azt átrakom egy másik pc-be de ha kinyirja a raid tömbös omv-s nast akkor a hdd-t hova rakjam ? na itt kapcsolodik hozzáfelraktam már az omv-t probaképp , van fölös alaplapom , pendrivom , hdd-m , nem a telepítéssel van gondom csak mondjuk a hasamra utök van benne 50 beállítás és kész , ha értenék a linuxhoz biztos ugyanannyi lenne mint a windowsban de jelenleg nem értek hozzá , ezért mondom hogy nekem a windows jobban paraméterezhető és ezért kértem itt segítséget hogy miután az omv-hez nekem ezek a minuszok mondjon valaki pluszt mert biztos jo ha sokan használják de én nem használtam még hosszu távon és amit most vettem n3050es lapot arra rakjam-e ezt vagy maradjon a win10
-
fogtunder
nagyúr
ext4-et live CD-ről bootolva eléred, nem egy nagy történet, az Xpenology topikban a kollega széthullott RAID tömbről olvasott le adatokat utólag. nem is értem ezt az ugyanolyan NAS témát, ha RAID is, akkor szoftveres, semmi köze a vezérlőhöz. de van egy nagyon jó linuxos cucc, a unity filesystems, ez a különálló lemezeken lévő megosztásokat mutatja egy helyen, kvázi egy tömbként, de a megosztott mappák különálló ext4 köteteken vannak, amik simán olvashatóak bármikor. amúgy emlékeim szerint van Total Commander Plugin erre, mondjuk nem próbáltam.
a második bekezdést értelmezni sem tudom, miért halna be? miért lenne kevésbé stabil, mint egy win10? grafikus telepítője van, felrakod, betölt, kap IP-t és már mehetsz is a webmanagement részre, a csomagokat is GUI-ról telepíted. de nem kell elhinni, felraksz egy virtualboxot, csinálsz pár virtuális HDD-t és megnézed, hogy hogy viselkedik, mennyire nehéz konfigurálni. lehet a rendszer partícióról/lemezről backupot csinálni, és akkor bármikor visszaállítható az előző állapot, ha meg hardver hal meg, akkor azt kell pótolni.
-
válasz
fogtunder #20185 üzenetére
a célszoftver résszel egyetértek csak pl debianra huzás nekem nem egyszerű , én windowsban élek
linuxal probálkoztam kb 15 éve , a live cd-d susétól kezdve redhatig de macerás volt otthon más mint a cégnél , a cégnél meg azért nem lehet normál usernek linuxot adni
így azota windows van és már nem probálkoznék ujra bár lehet linux alatt nem lenne gond az ext4 írása sem de windows alatt még az olvasás is gond , és ha baj van kereshetek egy ugyanolyan nas-t , így meg átrakom egy másik gépbe és máris bármit tudok csinálni a "nas"-ban használt vinyokkal
a csomag telepítéstől nem félek , pl a cégnél mikrotik routert használok de itthon tplink routerre openwrt-t raktam , kb hasonlo feladat mint nasra omv és a használat is az lehet , csak ha a router , openwrt behal nincs adatvesztés itt meg ha valami elromlik (és tudjuk ami elromolhat az el is romlik) akkor azért gond van
-
fogtunder
nagyúr
én azért mégis azt mondanám, hogy OMV, akár asztali Debianra húzva, ha szükséges az a környezet. őszintén szólva én inkább használok egy erre a célra írt ingyenes szoftvert, mint egy fizetőset, amit szarrá kell hackelni, hogy alkalmas legyen a feladatra. eleve headless használatra tervezték, van rendes webUI felülete gyárilag, egyáltalán nem bonyolult rá csomagokat telepíteni, célszoftver. a win10 nagyon nem.
-
válasz
Patice #20183 üzenetére
Igazából nekem eddig egy hp microserver és egy zyxel nas volt , a zyxelről csak filmeket néztem de arra max 30MB-al tudtam másolni , olvasás stabilan 40MB körül volt , filmre bőven elég volt de egyéb dolgokra meg pl torrentre nem is mertem használni mert ez is megfogta . A microserverben n36l-es proci van ami kb megegyezik az n3050-el csak azért 5 év alatt az energia gazdálkodás ( meg az amd-nek az ugy sem erőssége
) csak jobb lett de ha az n36l-t veszem az egyik azt hiszem 850 a másik meg 890 pontos , szoval kb egyforma , ott hálozatban kb 90MB a max , egy fájlnál még stabil is volt tehát a max gigabitet nem tudtam kihozni bár nem használtam ugy hogy két ssd között , és a hdd itt már lehet szük keresztmetszet ekkora sebességnél.
egrészről tényleg jo ha csak azt rakja fel az oprendszer ami kell , de hiába van rengeteg program egy nashoz egy windowst nem tud megverni ebben
van egy kis d410-es procival szerelt lapom ( az alapbol kb 20w-ot eszik ) és ott a proci miatt érdekes lehet hogy az oprendszer mennyire fogja meg , win10 alatt kb 30-40 MB között megy a hálozat de akkor már akad a cpu és torrent nincs is is olyankor , lehet azon megnézem az omv-t , hátha érezhető valami win10hez képest -
Patice
nagyúr
Ahogy olvasgattam fórumokban tapasztalatokat pl. Synology DS416play-el, amiben N3060-as proci van, azzal is ki lehet szinte fullon hajtani a gigabitet.
Ugyanezt szerintem tudja egy épített gép is akár Win10, akár OMV alatt lazán. Win10-en azt tudod tényleg csinszolni, amit linkeltem. NAS szerepkörben tényleg sok fölösleges szolgáltatást ki lehet lőni (amúgy is), de ez a hálózati sebességen szerintem semmit nem fog gyorsítani, inkább a proci terheltségét csökkentheti.
Én azért ajánlottam az OMV-t, mert jobban szeretem úgy megközelíteni az OP rendszer kérdést, hogy ne telepítsek fel olyasmit, amire tudom, hogy úgy sincs szükség. Az optimalizálás meg kurtára időigényes.
Nekem max. audio szempontból érdekes a Win10, ezért érdekel csak az optimalizálás.
-
válasz
Patice #20181 üzenetére
párszor már végig verekedtem magam ilyen csontozáson
de tényleg nem szol valami olyan az omv mellett hogy mondjuk gyorsabban lehet rá másolni smb-n , vagy stabilabb benne a dlna ? a hálozatomban managelt gigabit switch van tehát a külső résszel nincs gond csak vason belül nem tudom mit lehetne csiszolni
-
Patice
nagyúr
OK, akkor nincs több kérdésem.
Win10 esetén akkor ajánlom, hogy majd kopaszd meg jól a felesleges appoktól, programoktól, szolgáltatásoktól.
(HTPC topikban Win10 "csontozás" kulcsszóval jó kis leírások vannak hozzá.
Kicsit melós, de ha ezt a topikot végigolvasod akkor szerintem simán felével, egyharmadával csökkenthető a terhelés.)
-
válasz
Patice #20177 üzenetére
Köszönöm a választ ! A frissités utáni ujrainditás nekem nem hátrány mert nem szempont hogy 7/24-ben menjen , 10 perc leállás nem gond . A felesleges dolgot értem de mivel enni nem kér , igazén nem gond cserébe nagyobb előny hogy ezerszer több dolog van winre . A melegedés érdekes lehet ha nagyobb hűtés miatt több lesz a fogyasztás de pár watt nem biztos hogy gond. Bevallom hdd-ből a legocsobbat veszem de van ami 6 éve megy és a smart szerint még jó , meg a tapasztalat szerint is . Nem is igazán a hdd a gond hanem ha a géppel van valami az ntfs-t berakom egy másikba míg a nas-os ext4-es raid tömbön lévő adatokat szerintem temethetem
ezek alapján nálam még a win10 a nyerő de még várok hátha lesz döntöbb érv
-
Patice
nagyúr
Az OMV tud frissítés után újraindítás nélkül is működni tovább.
Az OMV-ben nincs annyi felesleges dolog, mint a Win10-ben, ha TÉNYLEG csak NAS-nak akarod használni a gépet.
Az OMV nem fogja annyira megterhelni a kétmagos gépet, mint a Win10 --> kevésbé fog melegedni.HDD ügyben meg megbízható (~ nema legolcsóbb) lemezeket kell belerakni és akkor nagyon nem lesz gondod. A fontos adatokról mindkét OP rendszer esetén érdemes offline biztonsági mentést csinálnod.
-
Sziasztok
Egy N3050-el szerelt NAS szerű dolgot szeretnék összerakni , azt nem tudom eldönteni hogy win10 vagy OMV-t rakjak rá . Nekem az szol a win10 mellet hogy ha valami gond van a hdd-t kiveszem és berakom egy sima gépbe , nincs gondom a fájlrendszerrel , a win10re rárakhatok bármilyen torrentet és ezeken felül ugyanugy szabadon bármit rá tudok rakni mint egy sima gépre , bármilyen szoftvert és így tovább . Tudnátok valamit mondani ami az OMV mellett szol ?
-
fogtunder
nagyúr
gyorsítani csak akkor tud, ha menedzselhető a switch és tudja a port aggregationt. de mondjuk arra használható, ha virtualizálsz rajta egy oprendszert, akkor annak tudsz adni egy dedikált LAN portot, így nem az általános I/O portot fogja használni.
de amúgy emlékeim szerint van a Gen 8-nak saját topikja.
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
Fél éve egy HP ProLiant MicroServer Gen8 819185-421-t használok xenologyval.
Teljesen meg vagyok vele elégedve, ha esetleg valaki 4 tálcás gépet keres, csak ajánlani tudom. (bár én még 50ezerért vettem, és most látom hogy 70-nél kezdődnek, érdekes, hogy így elszálltak az árak)
Egy elég kezdő kérdésem lenne, ugye két ethernet port van rajta, mire szolgál a két port?
Ha mind a kettőt bedugom egy switchbe az nem eredményez hurkot?
Vagy esetleg gyorsít valamit az elérésen? -
nizor87
csendes tag
Sziasztok! Egy leendő NAS tulajdonos vagyok, és szeretnék egy kis segítséget kérni, mert teljesen tanácstalan lettem:
2 típus között vacillálok, az egyik Synology DS115j, a másik Zyxel 326-os
Amire használnám: adattárolás, távoli elérés, torrentezés (sima alap divix), amiket okos-tévén néznék. Tehát egyszerű otthoni felhasználás semmi extra!
Fontos, hogy ne legyen túl hangos! Valakinek vannak tapasztalatai a 2 műszerrel? -
fogtunder
nagyúr
válasz
varadigabor #20170 üzenetére
a nagy bitrátájú filmek teljes transzkódolása (mondjuk 480p-re) már megfektet egy ilyen kis fogyasztású platformot. a felirat beégetés, hangsáv konvertálás még elmegy. maga a Plex futni fog rajta tökéltesen én is egy J1800 alapú NAS-on futtatom, de jobb, ha a kliens natívan le tudja játszani az adott file-t és sávszélesség is van hozzá, mert akkor csak a streamet kell megoldania, az meg nem eszik túl sokat.
-
-
Ala
tag
Mini DLNA-val kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy hogyna lehtne megoldani, hogy egy filmhez két külön feliratfile-t ismerjen fel? Azt tudom, hogy ha külső felirat file van és megegyezik a videó nevével a neve, akkor azt beolvassa, de két feliratfile-t nem nevezhetek el ugyan úgy
-
válasz
Andrej1 #20157 üzenetére
Tehát a kérdésem megéri a plusz kb 30k-t a Synology DS216j vagy a Zyxel 326 is tudja ugyanazt ugyanúgy ugyanannyit ?
Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. A Zyxel fapados backendet ad, de erősebb hardvert. A Synology kb. olyan, mint az almás nokia: a hardver arcpirítóan gyenge, de a szoftver magasabb szinten van designban és funkciókban a piaci átlagnál.
-
Patice
nagyúr
válasz
ezékiel2517 #20158 üzenetére
És menyit szeretnél rá költeni?
Hány lemezesre gondoltál? -
ezékiel2517
újonc
Sziasztok!
Szeretnék itthonra egy NAS-t,de nem vagyok túl jártas ezen a téren.
A cuccnak a következőket kellene tudnia:-DNLA
-Torrent kezelés 10+
-RAID ( Előny)
-LAN csatlakozó
-USB csatlakozó
-SynologyVálaszotokat előre is köszönöm.
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok !
A két ajánlott típus között vacillálok .
Mivel tud többet a Synology DS216j a Zyxel 326-tól ? A Zyxel 326 procija nagyobb ez számít vagy ezt így nem lehet összehasonlítani .Amire használnám:
- médiatartalom lejátszása hálózaton keresztül, esetenként egyidejűleg 1-2 eszközön .
- Képek, videók automatikus mentése és elérése bárhonnan .
- Online szolgáltatások használata pl. naptár
- Torrent (tudom, hogy nem lesz izmos ez a funkció egyik márkánál sem)
-Telóról tudjam kezelni torrent letöltéseket a NAS-raAlmás telefonnal szeretném majd elérni.
Tehát a kérdésem megéri a plusz kb 30k-t a Synology DS216j vagy a Zyxel 326 is tudja ugyanazt ugyanúgy ugyanannyit ?
Mivel az első NAS-om lesz ezért nem tudom, hogy ha jobban belemerülök akkor melyik, milyen további lehetőségeket rejt magában .
Köszönöm a válaszokat
-
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy csak én nem vettem eddig észre, (nem hiszem), de a NAS326-ra már telepíthető a plex media szerver, ha be van rajta állítva a "3rd party zypkgs"!
Most tesztelem.... A kb 15000 db-os audio gyűjteménnyel mondjuk ellesz egy darabig, de elsőre jónak tűnik. -
válasz
fogtunder #20154 üzenetére
Nekem is hibás volt az első 326-osom, majd 1,5 hónap volt, mire jött az új, de nem fröcsögtem róla az értékelésnél. Ez benne van a tömeggyártásban (monitorommal is elégedett vagyok, pedig abból azt hiszem csak a 4. lett pixelhiba mentes). Azóta elég sokat fejlődött a felület is, windows 3.1-ből ugrottunk windows 95-re.
A gyári alkalmazásból nem sok van, de szükségesebbek már telepíthetőek guiból is (transmission, gallery, owncloud, Gdrive, dropbox). Akik negatív értékelést adtak, azok valószínűleg Xpenology-ról jöttek vagy azt nézegették és utána nagyot csalódtak. Pedig nem rossz kis vas, fapados, de alap dolgoknak tökéletes.
-
fogtunder
nagyúr
én nem tudom, mit toltak azok az emberek, ha ennyire szörnyű lenne, már tudnánk róla, mert jönnének vissza az elégedetlen tulajok és akkor nyilván nem ajánlanánk ennyi embernek. az, hogy használhatatlan a rendszer egy elég erős dolog, de ha netről rendeled és tényleg ennyire katasztrófa, max visszaküldöd 14 napon belül. én az emagról vettem USB WiFi adaptert, nem működött rendesen (hogy hibás volt, vagy csak az alaplapom nem szerette azt soha nem tudtam meg), visszaküldtem ingyen és visszaadták a pénzt kérdés nélkül.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA VI
- NBA és kosárlabda topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest