Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Androidos fejegységek
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz Alex91 #20397 üzenetére
és mi köze egy sikertelen EOL termékcsalád beszántásának egy full új termékhez? ugyanabban a táblázatban ott van, hogy ongoing, full support. béta gondolom azért nincs rá, mert a többire már régóta fejlesztik, de nagyon csúnya lenne, ha erre nem jönne 4.3
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Alex91
félisten
válasz fogtunder #20396 üzenetére
Jelenleg QTS 4.2.0 fut rajta, bar ugye van 4.2.3 is. Aztán a 4.3.x beta nincs ra. Valamint az azonos procival szerelt TAS-168/268 forgalmazasa megszunt, a ceg honlapja szerint a 4.3-as OS-t megkapja, es ez lesz az utolso... [link] Mar ha jól ertem.
Ha igy lesz, akkor kicsit csalodott leszek. Ugy gondoltam, hogy azert par evig tamogatva lesz...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Gabesz25 #20394 üzenetére
Zyxel NAS 326/NAS 520, Synology DS 216j, Qnap TS-228 (bar ennek jovobeni tamogatasa a gyarto reszerol ketseges). Meg persze lehet feljebb is menni tudasban/arban. Esetleg megneznem a WD My Cloud-ot is, ha 1 lemez eleg, ez viszonylag jo arban van HDD-vel, de tudasa korlatozottabb.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Gabesz25
tag
sziasztok,
szeretnék egy NAS-t, aminek elsődleges funkciója Media Center lenne. Természetesen más adatokat (pl. képek) is tennék rá, amelyeket esetlegesen külső hdd-re időnkénti mentéssel "biztosítanék". Erre elég lenne azt hiszem egy egy lemezes NAS is, de persze nem baj, ha két bay-es. Torrent biztosan nem fog futni rajta, arra van seedserver. Mit ajánlanátok? -
Sz.Miki
őstag
válasz Essejó #20389 üzenetére
Nem is úgy gondoltam, hogy csak úgy nyulka piszka, de gar letelte után csak tán szabad
De ugy néz ki 216+II lesz a választott. Kipróbáltam délután a qnap és a synology demó rendszerét, igazából kinézetre elrendezésre mindkettő nagyon tetszetős és jól használható. De a synology picit áttekinthetőbb, de ezt ti is írtátok. -
Alex91
félisten
Mondjuk nalam Qnap mellett szolt az is, hogy a hfs+ rendszeru kulso hdd-ket tudja irni/olvasni, mig a Synology csak olvasni tudja, azt is csak 2 TB-ig. (Mondjuk nalam meg nem ment a kulso hdd csatolas, de lehet, hogy. A2 rekeszes hdd dock nem tetszik neki.)
-
Essejó
veterán
válasz Sz.Miki #20388 üzenetére
Persze, hogy lehet, csak tán garancia vesztéssel jár ha te belenyúlsz.
Nekem nincs ilyen gondom, a Gen 7-es HP mikroserverben alapból 4 GB-van és még nem emlékszem olyanra, hogy 20 %-nál nagyobb kihasználtsága lett volna.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
fogtunder
nagyúr
válasz Sz.Miki #20386 üzenetére
nem tudom, nekem jobban bejöttek a Syno mobil appjai Droidon és iOS-en is, de komoly baj amúgy egyik gyártóval se volt.
szerintem ha nincs igény HDMI kimenetre, Dockerre, virtualizációra, akkor Synology, gördülékenyebb volt kissé az élet azon a platformon.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Sz.Miki #20362 üzenetére
A syno ajánlása szerint, nem kell ennyire erős, amiket felsoroltál bármelyik kiszolgálja, pláne hogy csak egyedül fogod használni egyszerre.
Én ds413j-vel évekig elvoltam, míg egyszer a kezembe került egy ts269l ami a maga 3gb ramjával és erősebb procijával más világ, nem is egy ár kategória a 413j-vel, ott csak 512mb ram van ami néha kevés volt.
Most pár hete vettem egy 716II+t ami jelenleg a legerősebb 2 lemezes nas, na ez rakéta
Hogy szükséges e erős nas otthonra?
Ez kb ugyanaz a kérdés,ha csak fészbukozol és netezel, ahogy a legtöbb ember, elég bármilyen noti, a valóság azonban az, hogy az apró várakozások,belassulások tudnak idegesíteni,de ha pénz nem akadály, én mindenképp a gyorsabb nas-t venném, pláne ha évekre tervezel.
Ha viszont szűk a budjet, akkor bármelyik 2lemezes play jó lesz.
Ha ios júzer vagy a syno jobb, ha droid akkor qnap, nekem van itthon mindkettő, nagyjából egyforma a két op. rendszer és egyikkel sem lősz mellé.
Szerintem. -
Sz.Miki
őstag
Köszönöm a válaszokat. Ki fogom próbálni a demó szoftvereket, de synology felé húz a szívem, ráadásul ha magyar regisztrációs kártyával veszem, akkor kapok magyar supportot is ami nem rossz. Sokkal több magyar segítség van a neten mint qnaphoz. Hétvégéig eldöntöm.
-
kvarc
tag
válasz Sz.Miki #20373 üzenetére
Én Synologyról váltottam most QNAP-ra KVM virtualizáció miatt. SW oldalon a Synology jobb. Logikusabb picit és egyszerűbb. A QNAP erősebb és több dolgot enged beállitani, de nem egyszer ssh-hoz kell nyúlni ami syno-nál weben megoldtató. Teljesen kezdőként és Syno-t vennék.
-
fogtunder
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz Alex91 #20375 üzenetére
nekem a QNAP-nál pár apróság nem tetszik, pl. a SickRage működésre bírása azért jóval több időbe tellett, a Photo Station is sokkal nyögvenyelősebb, a Video Station kvázi használhatatlan. nem mondom, hogy rossz, mert amúgy tök jól elvagyok a TS-251-gyel már több, mint egy éve, de azért a DSM gördülékenyebb volt. cserébe mondjuk itt van HDMI kimenet és média lejátszás, bővíthető RAM és rendes Docker támogatás. virtualizáció is lenne, ha bírná a vas, de hát nem erre találták ki a J1800-at.
ettől függetlenül az alap funkciók pont ugyanolyan jól működnek és kb. egyáltalán nem különbözik egymástól a két rendszer, ha csak a NAS funkciók gyökerét nézzük. viszont arra meg egy ZyXel is elég.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Sz.Miki #20373 üzenetére
A Synology-t mondjak, de en most vettem a Qnap-et, es szerintem ez se bonyolultabb. Nagyon hasonlo a ketto, ha nem hasznalta az ember egyiket se, akkor szerintem tok mindegy. Van mindkettobol live demo a gyartok honlapjan, ki kell probalni oket!
-
Ed Parker
nagyúr
Sziasztok,
Tapasztalt Synology júzerektől kérdezném, költöztethető kötet egyik nas-ból egy másikba?
413j-ből dx513-ba? -
-
Alex91
félisten
válasz Sz.Miki #20366 üzenetére
Szerintem a 216Play es a ts-251 (esetleg ts-231(p)) is eleg lesz, ha tenyleg csak arra hasznalod amit leirtal. Termeszetesen a dragabban tobb potencial van, csak kerdes, kell-e neked, vagy belenyomod a penzt, aztan ugyse hasznalod ki?
-
fogtunder
nagyúr
válasz bozsozso #20358 üzenetére
több célt szolgálhat, most konkrétan a DS416Play-ről nem tudok nyilatkozni, de pl. ha virtuális gépet futtatsz, akkor annak oda lehet adni egy fizikai LAN adaptert és nem az IO sávszélességből vesz le. vagy ha routerként is használnád, akkor hasznos lehet. illetve lehet Link Aggregationt is használni, hogy az IO sebességed duplázódjon, de ahhoz menedzselhető switch kell, ami bőven többe kerül, mint amit otthoni körülmények között van értelme ilyen célra költeni.
-
Peathee
aktív tag
válasz bozsozso #20364 üzenetére
Link aggregation a Wikipedia szerint, de szerintem van egy közismertebb neve, is csak nem jut eszembe...
Dual channel transmission-re is ad találatot a google...[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
válasz Alex91 #20365 üzenetére
Pont ezért kérdezem, mert sosem volt még dolgom nasokkal, nem tudom mennyire tudnám itthon kihasználni, elegendő lenne egy 216 play is?
Olvastam, hogy a DSM könnyebben kezelhető, egyszerűbb beállítani mint a qnapot, ez tényleg így van?
Ne célom fölöslegesen 100+ ért ilyen eszközt vennem, az a lényeg, hogy amit veszek elegendő legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Peathee
aktív tag
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok,
Szeretnék otthonra vásárolni egy 2 lemezes nast.
Leírnám mire kellene a nas, sajnos nem vagyok annyira otthon a nasok világában, sokat adunk el, de használni még nem igen használtam.
- Qnap és Synologi márkákat preferálom.
- 2 lemezes megoldás elegendő
- 2 számítógépről napi backup
- Telefonokról backup
- Távoli elérés telefonról, munkahelyi gépről stb...
- torrent használata, átlagosan 10-20 torrent fájl le/fel töltése
- Popcorn médialejátszó kiszolgálása.
- Legyen csöndes, mivel 24/7-re szeretném hajtani.
- Gyors adatmozgatás, és maga a nas is bírja a strapát.Eddig amiket néztem Synology 216 play, bár a procija szerintem nem túl erős, Qnap TS-251 ez már egész jónak mondható.
Az alábbi két modell nagyon tetszik, de nem tudom, hogy szükséges-e ilyen erős hardver egy otthoni környezetbe?
Synology 216+II
Vagy
Qnap TS251+ -
ViZion
félisten
válasz Alex91 #20360 üzenetére
A mobilneten micro USB kimenet van, LAN kábelt roppant nehéz beleerőltetni... De lehet váltok komolyabb routerre ha lejár a 2 évem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, h pl. D-Link DNS-320L vagy más NAS az USB porton használhat wifi adaptert?
Vagy B verzió: a LAN portját egy másik eszközbe (TV box) csatlakoztatnám, ami wifin kapcsolódik a routerhez, akkor lesz ebből "wifi-s NAS"?
Vagy TV boxhoz vegyek inkább külső racket, és annyi?
Vélemény?
Köszönöm!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Mi célt szolgál egy nason 2 lan port? Sebesség terén van létjogosultsága ha egyszerűen a routerbe mind a 2 porton csatlakoztatom a nas-t? Vagy egyszerűen pl.: 2 külön hálózatra csatlakoztatható és ezáltal esetleg nincs net kiesés? Vagy mindkettő megvalósítható? 416play-re vonatkozna főleg a kérdés.
-
Viktoár
addikt
válasz Patice #20356 üzenetére
Szereltem bele egy gigabites hálókártyát,bár a router csak 100mbit-es.
A helyzet az hogy már nem szeretnék több kütyüt a TV állványra.Már így is világít mint a karácsonyfa és a 220v-os 8-as elosztó tele van. Egy készüléket szeretnék ami kiszolgálja a filmlejátszást,esetleg torrent illetve távolról elérhető.Üdv:Viktor
-
Patice
nagyúr
válasz Viktoár #20355 üzenetére
Ennek a procinak ill. az integrált videó vezérlőnek szerintem a fullHD videó már sok. Monitoron a megjelenítés az más, de én nem terhelném ezzel.
Házi fájlszervernek, NAS-nak, kiszolgálónak teljesen jó (1 PATA + 2 SATAII HDD mehet rá), de akkor csak erre a feladatra fognám be. Az Open Media Vault szvsz. tökéletes lenne rá.
Erre a lapra szerintem nem lenne jó irány az XPenology a PATA vezérlő miatt.
Az integrált LAN csak 100 Mbites rajta, ez azért lehet szűkös, de pl. film/zenelejátszáshoz elég.
A filmlejátszást más eszközre bízd!
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Viktoár
addikt
válasz Essejó #20354 üzenetére
Majd megnézem a lap tipusát de most elbizonytalanodtam.Lehet hogy nem a FHD filmekkel volt a baj hanem a 3D-vel? Azt tudom hogy anno egy nyuszis mesével próbáltam de nem bírta folyamatosan lejátszani.
Úgyis szét kell szednem mert hangos és mókolok valami jobb hűtést rá.Nem gondoltam hogy a rendszerrel lehet a baj ezért jöttem ide hogy milyen nas-t vegyek erre a célra.Most eljutottunk oda hogy a hardver valószínűleg elég erős hozzá.Nem kell azonnal nekem esni.
Na közben megnéztem,Gigabyte GA-GC330UD a lap és 2gb ram van benne. Beállítás gond lesz.
[ Szerkesztve ]
Üdv:Viktor
-
Essejó
veterán
válasz Viktoár #20350 üzenetére
Van egy rossz hírem, a gyári megoldások a kétmagos-itx-es gépekhez képest, úgy a 100K HUF szintig elég harmatosak.
Azért úgy érdekelne, hogy milyen kétmagos procin nem ment az FHD, illetve DS-el vagy Transmissionnal próbáltál torrentezni? Portot nyitottál neki?Mondjuk ha a Plex és a torrent beállításra rákérdeztél volna a Xpeno topikban, lehet előrébb tartanál.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Viktoár
addikt
válasz Patice #20352 üzenetére
"Ha már mindenképp egybe gépet akarsz - amúgy nem ezen az úton haladnék - akkor Debian, vagy Ubuntu alapokkal próbálkoznék."
Erre lenne tipped hogy mivel? Nem ismerem a rendszereket, a mostanit is csak találomra raktam fel. Plex-en kívűl nem is kell más,talán a torrent jól jönne mert azt nem sikerült belőnöm. Letölteni tudok vele de feltöltés nem megy és nem jöttem rá miért.
Ezért gondoltam kész/gyári megoldásra.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Viktoár #20350 üzenetére
Hát, ha a kis gépnek filmet is le kell játszania, akkor - szvsz. - ne XPenology/DSM-mel próbálkozz.
Ha már mindenképp egybe gépet akarsz - amúgy nem ezen az úton haladnék - akkor Debian, vagy Ubuntu alapokkal próbálkoznék.
A kis 2 magosra inkább OMV-t raknék, a filmlejátszást meg egy S905-ös TVboxra bíznám LAN kábelen keresztül, LibreELEC-kel.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Szeretnék venni egy nas itthonra de nem tudom milyen alternatívák jöhetnek szóba.
Ami lényeges hogy 1 lemezt tennék bele és csak filmezéshez kellene esetleg pár torrent menne.Olcsó de megbízható megoldást szeretnék,nem kell semmi extra.
Csináltam egy kis 2 magos itx-ből masinát,DSM 5.2-5644 van rajta.Sajnos a FHD filmekkel nem nagyon boldogul ezért cerélném valami gyári megoldásra hogy ne kelljen megint szórakozni a telepítéssel és beállítással.
-
Gawamatsu
senior tag
válasz Olympos #20348 üzenetére
Syno topik 28k felett, Qnap 1k felett, kis Zyxel is van.
Nem kötözködésből, de ha a név mit vegyek és az megvan, akkor ahogy más is odébb állt,
Asustor-osok is tudnak hova menni. -
Gawamatsu
senior tag
Hali,
NAS tulaj lettem, de sokatoktól eltérően nem a két nagy (Synology és Qnap) vagy az olcsó Zyxel családból
választottam, hanem egy Asustor AS6104T lett a választott.Nyitottam az Asustor-oknak külön témát, ha már van a fent említett háromnak is, miért ne legyen ennek is dedikáltan, ami rá vonatkozik.
A NAS kapott 3*3Tb WD RED-et, a negyedik helyre MyArchive funkció kerül a tényleg fontos adatoknak.
-
fogtunder
nagyúr
válasz prokrueger #20344 üzenetére
hát nem éppen ezt írtam
a Synologynak és a QNAP-nak van egy DVR felülete, ahol élőben tudod nézni a rá kötött kamerák képét, illetve amelyik olyan, azt akár mozgatni is, közben megy a rögzítés is, amit szintén itt tudsz beállítani.
a ZyXelnek nincs ilyen appja, szóval a NAS admin felületéről nem fogsz tudni élőképet nézni, és a rögzítést is a kamerákon kell beállítani. ettől függetlenül ha a kamerának van ilyen funkciója, akkor a megfelelő IP cím alapján bele fogsz tudni nézni, hogy mit mutat, akár portforwarddal kívülről is, viszont nem lesz egy egységes felületed az összesre.
-
prokrueger
csendes tag
válasz fogtunder #20341 üzenetére
Köszi a választ, hát így elbizonytalanodtam, tehát, ha az ip-kamera rögzít a nas-ra akkor nem tudok élőképet nézni? Egyébként a kamerára külön rátudok lépni és nézni az élőképet, csak akkor nem ha éppen rögzítés van folyamatban? Bár ezt a kompromisszumot lehet elfogadom, mert árban a synology plusz a kamera liszenszek jóval drágábbak lennének.
-
TMS0
csendes tag
Sziasztok,
köszönöm a korábbi kérdésemre adott válaszokat ( 50k ig milyen nas vs épitett "htpc").
Jelenleg úgy döntöttem, hogy idő hiányában a dobozos megoldást választom, megpróbálom a zyxelt a synology nekem nem biztos h megéri az árát.
Az ajánlott 326 os ra tenném le a voksom (kb 29k) de találtam egy jó ajánlatot az 520as modellre (34k) új,dobozos verzióban (máshol kb 44k ért láttam).
Szerintetek a picit jobb hardver megéri ezt a felárat?Szerintem ilyen áron nem rossz vétel.
-
fogtunder
nagyúr
válasz prokrueger #20340 üzenetére
ha csak rögzíteni akarod és nem kell, hogy élőben tudd nézni, akkor jó a ZyXel, mert a kamerák általában SMB vagy FTP protokollon keresztül mentenek, azt meg tudja. ha rendes DVR funkcionalitás kell, akkor Synologyt kellene venni, illetve két kamera felett extra licensz kell hozzá, ami nem olcsó. vagy marad az házibarkács, Debian+OMV+Zoneminder.
-
prokrueger
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi célokra szeretnénk NAS-t venni:
- biztonsági mentés kliensekről
- letöltés (torrent)
- filmek/zenék/képek nézése/hallgatása okos tv-n
- IP-kamerák (2-3-4 db) felvételrögzítése NAS-raAlapvetően úgy látom egy Zyxel NAS326 megfelelő lenne a számomra, ha állítgatni kell az nem probléma. Az IP-kamerás résszel vagyok bizonytalan, hogy működni fog-e a mentés a Zyxel-re.
Alapvetően a kérdés a fenti feladatokra megfelelő választás a Zyxel NAS326?
Üdv,
mcjaky -
Thowra123
tag
Üdv!
Tapasztaltabbak véleményét szeretném kérni NAS választáshoz.
Amit tudni kell neki:
-FTP elérés több (10-20) felhasználónak külön engedély alapján a mappákhoz.
-Teljes, vagy részleges mentés külső eszközre (külső HDDl).
Hetente lenne mentés (szinkronizálás) egy külső, a hét többi napján máshol tárolt lemezre.
Csak FTP menne, semmi torrent és társai de ezt stabilan tudni kell neki.
Milyen NAS-t ajánlotok hozzá? -
MCGaiwer
addikt
2016ban mikor jelentek meg az új modellek? nagyjából április környékén igaz? Érdemes lehet várni azokra?
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
fogtunder
nagyúr
-
Gsx-rr
veterán
Milyen sebessegu netet tud hasznosan kezelni pl egy Syno 216j vagy egy Qnap 212p?
Lassan lejar a husegem valasztanek masik net csomagot. Gondolom az 500 mar sok nekik. 120? -
kvarc
tag
válasz Patice #20332 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat.
sw igény Azurba menteni (tudtommal mind a kettő tudja) . VM jó lenne de nem feltétel (QNAP a jobb ebben), mail szerver később, de jelenleg másodlagos szempont. (synology jobb de kiesik mert a mail plus nagyon drága).
A qnap 16-gb bővíthető. Igy vm futtatására is alkalmas ahogy néztem. Erősebb porci jó lenne de ugrik az ár nagyot felfelé. -
Patice
nagyúr
Ha csak a bővíthetőséget nézem akkor a QNAP a nyerő, meg több lemezes is. A bővítőegységek árát nem néztem...
Proci erőben/teljesítményben, RAM mennyiségben, szolgáltatásokban kb. egál.
Szoftveresen is kb. egy szinten vannak, felhasználó függő, hogy kinek melyik tetszik jobban.
A döntést a berakható lemezek száma és a szoftver döntheti el. Szoftver alatt azt értem, hogy milyen szolgáltatásokat fogsz majd használni, miket kell tudnia, vagy van-e olyan speckó dolog, amit csak az egyik szoftvere tud a másikkal szemben.
Ha semmi extra szoftveres igény nincs, akkor QNAP.
-
Gawamatsu
senior tag
Én most rendeltem egy Asustor AS6104T-t.
A Syno hardverével és bővíthetőségével az igények esetleges növekedése miatt nem barátkoztam meg.
A Qnap szoftvere tetszik a legjobban, de hasonló tudásban drágább. És fehér, brrr.Az Asus meg tud MyArchive-ot, ami instant cserélhető lemez, kifejezetten archiválásra.
A kupacban álló lemezeknek lesz hasznuk. Jó lett volna az AS3104T is, de azon kívül, hogy fix 2Gb RAM, szét is kell szedni a lemezcseréhez, így ugrott.Mondjuk nem sokakat láttam, hogy Asustor-oznának, de a Syno és qnap forumot olvasva, ez se lehet rosszabb.
-
kvarc
tag
Szeretnék egy minimum 4 diskes NAS-t amit a későbbiekben bővíteni tudok. Két nas-t néztem ki:
QNAP TS-563-8G
SYNOLOGY DiskStation DS916+ (8GB)mennyiket érdemes megvenni és miért? Köszönöm a segítséget.
-
Alex91
félisten
-
Gawamatsu
senior tag
válasz Olympos #20323 üzenetére
Nekem nincs NAS-om, csak nézelődöm egy ideje.
Az a baj, hogy a TS-228 és TAS-268 igen gyengusz hardverileg, bár olcsó(bb), mint a Syno-k.
Én nem tudok dönteni még.
A jövő(bb)állóság miatt 4 fiókos ill erősebb procisat vennék, persze ez növeli az árat.Az Asustor AS1004T-t néztem 78k-ért, mint 4 lemezes, de ez is ugyan az a procis stinte, mint az előbbi qnap-ok.
A következő lépcső a AS3104T, már DS416 kategória, bár van hdmi-je, ami tökre nem kell nekem.
Van media lejátszásra Mede8er-em, az majd mindent tud.A DS216play meg már jo(bb) hardverileg, de megint csak 2 fiókos, abba meg egy vagyon a 6-8Tb-os lemez.
Kicsit olcsóbb annál az Asustor AS3102T, van hdmi és erősebb a proci is.Asustor-ral csak annyi a fenntartás, hogy nem nagyon van nektek vagy nem osztjátok a tapasztalataitokat,
így a live demo alapján nem tudom mire kell számítani.De jó lenne, ha lehetne kölcsönben tesztelni pár modellt...
-
Olympos
aktív tag
válasz Gawamatsu #20320 üzenetére
Nekem nagyon tetszik ez a NAS, amit linkeltél: QNAP TAS-268.
Kipróbáltam a demot, nagyon jól kezelhető a felülete. Esküszöm, mérföldekkel gyorsabb volt lépkedni a menüben, pedig vhol európában van a demo szerver, mint a saját gigabites otthoni hálózatba kapcsolt NAS-omon.Az én NAS-om: Thecus N2560.
Eddig nagyon tetszett, de most, hogy kipróbáltam az a QNAP NAS-t, már savanyú a szőlő.Meg tudná valaki mondani, hogy miért lehet drágább az én Thecus NAS-om, miközben a QNAP szerintem szebb és okosabb?
Tud valaki ajánlani 2 rackes, HDMI kimenetes NAS-t újonnan 80-90K-ig - a Thecus N2560 áráig -, ami legalább olyan jól kezelhető, mint a QNAP TAS-268.
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
-
ZS3NI
őstag
QNAP TS-228. Kérdésem, hogy kb mennyi torrentet tudok egy időben seedelni? Transmission kliens fut. Nem fontos az upload speed, lényeg hogy aktívak legyenek. Van erre valamilyen hardveres korlát?
Miközben seedelek egy filmet (van tényleges adatforgalom), és közben KODI-val nézném tvn, az bezavarhat a lejátszásnak?
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
olahdave
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mi a különbség a Qnap TS-228 és a Qnap TAS-228 között?
Szinte mindenhol árulják mind a két típust, de én nem találtam semmi eltérést a kettő között. -
Gawamatsu
senior tag
Hali,
2017-es modellekről bárki talált már valami infót?
Egy ideje már nézelődök, de nem tetszenek az öreg Marvel chip-es modellek, az intelesek meg méregdrágák
-
Istv@n
aktív tag
válasz Fortian #20308 üzenetére
Szia!
Konkrét kérdéssel inkább a saját topikjába gyere, ne itt off-oljunk.
[link]Hogy a problémához is szóljak... Hogy próbálod elérni? Milyen hibaüzenetet kapsz? Publikus IP-d van? Routeren port forward be van állítva? Transmission konfigjában engedélyezve van a távoli elérés minden címről?
-
Alex91
félisten
válasz Alex91 #20309 üzenetére
QNAP TS-228
Mindig sebesseg, a QNAP Dashboard-rol nezve:
AFP: W: 30 MB/s, R: 80 MB/s (Mac sebesseg teszt progival is kb. ennyi.)
SMB 3.0: W:9 MB/s, R: 9 MB/s (Mac sebesseg teszt progival is kb. ennyi.)
SMB 2.1: W: 16 MB/s, R: 16 MB/s (Mac sebesseg teszt progival is kb. ennyi.)
SMB 2.0: W: 16 MB/s, R: 16 MB/s (Mac progival: W: 90 MB/s, R: 100 MB/s)
SMB 1.0: W: 35 MB/s, R: 50 MB/s
Erdekes... A valos hasznalatban a Dashboard adatai tunnek helyesnek.
-
Alex91
félisten
QNAP TS-228
A NAS-on atallitottam az SMB-t 2.0-as protokollra. Igy iras 85-95 MB/s, olvasas 100-105 MB/s!
(A multkor elirtam, AFP-n 30 MB/s koruli az iras...)
[ Szerkesztve ]
-
Fortian
tag
Kedves Fórumtársak!
Köszönöm a tanácsokat a Zyxel NAS326-al kapcsolatban. Pénteken megvettem és nulla tapasztalattal sikerült plexet tennem rá és nagyjából beállítani a NAS-t.Nagyon tetszik nem bántam meg.
Szépen mennek a sorozatok a plexről, de a jó felbontású filmeket nem tudja, de ez nem is gond mert a TV-simán lejátsza plex nélkül azokat is röccenés nélkül.
Valaki tud hállózati beállítást hozzá ajánlani? Magyar lenne a legjobb mert még az anyanyelvemen sem értem ezt a sok dolgot mivel nem szakmám és nem is foglalkoztam vele eddig soha és a nulláról nehéz nagyon egyedül. Amennyiben nincs magyarul jó angolul is
Torrent megy, de hállózaton kívülről nem érem el. Elég sok mindent megoldottam egyedül de ez nem ment. Segítségeteket köszönöm előre is -
DM-Fan
nagyúr
válasz MaCS_70 #20303 üzenetére
"Köszönjük, hogy megoszottad a listával a tapasztalataidat?"
Igen, szerintem köszönjük!
Érdekes amúgy ez a Qnap is, ahogy nézegettem. Itt van is egy videó, amiben az Alex91 által is említett Synology DS216J-vel vetik össze.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Chrys_
addikt
Ilyen DIY NAS-ban ha RAID-ben mennek a HDD-k és kiesik az egyik hiba miatt, akkor ad jelzést valami LED-n keresztül, hogy ne kelljen kisakkozni a hibaüzenet alapján, melyikről van szó?
-
Alex91
félisten
válasz MaCS_70 #20303 üzenetére
Ideiglenesen tettem bele a ket 160 GB-os hdd-t, es gondoltam kiprobalom igy . Meg igy egyben van a ket tarhelye. Kesobb kap uj hdd-t, es azt valoszinuleg single modba teszem, es ha bele kerul egy masik, az is az lesz. Egyebkent nem tudtam, hogy az egyik vinyonak baja van.
-
félisten
válasz Alex91 #20302 üzenetére
Köszönjük, hogy megoszottad a listával a tapasztalataidat?
A RAID0-nak mi értelmét látod a NAS-on? Az általános vélemény szerint a sebességelőnye nem jön ki, a kockázata viszont könnyedén (pláne, ha a SMART már eleve panaszkodik...).
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Alex91
félisten
Qnap TS-228 NAS-sal kapcsolatos velemenyem, tapasztalataim par nap utan.
Hardver: A kinezet szamomra tetszetos, tetszik, hogy allitva vannak benne a hdd-k, igy az asztalon kevesebb helyet foglal. Ugyan nem rack megoldasu, de szerszam nelkul szerelhetok benne a hdd-k, otthonra teljesen megfelel, nincs ugye igy hot swap. Zajszintje viszonylag jo, inkabb a hdd-k hangja hallatszik, bar kicsit rezonal a muanyag haz is. Ventillator hangjat nem hallani, bar kerdeses, hogy hosszu tavon hogyan birja majd. A LED-ek szine, fenyereje szerencsere nem zavaro. Amit sajnalok, hogy a hatso usb csatlakozo csak 2.0-as. De annak orulok, hogy a ra dugott dubla slotos hdd rackemet jol lekezeli, mert se a My Book World, se a Linksys router nem latta mindket hdd-t. Neztem sebesseget is. iMac van, ami erdekes, hogy smb-n 16 MB/s koruli irast es olvasast produkalt, mig afp-n csatolva 60-70 MB/s iras, es 80-90 MB/s olvasas. Azert hozza teszem, hogy most ket eleg regi 160 GB-os Samsung hdd van raid0-ba kotve. Az smb meg szerintem inkabb a Mac sara lehet.
Szoftver: A beallitas egyszeru volt, szepen a neten vegig vezetett a rendszer. A kulso eleressel volt gondom, de itt meg a router volt a ludas, az UPnP valami miatt nem mukodott. A myqnapcloud eleres eseten meg meg kell adni az url utan a portot is, igy szepen bejon kintrol is a nas. Sok mindent meg nem probaltam, alapvetoen a download stationt neztem, az nekem megfelel, de lehet ra tenni ugye Transmission-t is. Ami erdekes, hogy az egyik hdd smart-ja alapjan nem jo kondicioban van, erre figyelmeztet is a rendszer. Amugy szerintem atlathato a rendszer, sebessege is megfelelo a feluletnek. Megneztem a Synology demo rendszeret, meg ennek is a demojat. Igy nem sok kulonbseget lattam, funkciora, kinezetre is nagyon hasonlitanak. De gondolom a lenyeg a reszletekben van . Mobil app-bol se tettem fel mindet meg. Mukodnek, bar nekem tul soknak tunik az appok szama, szetaproztak. Es olyan erzesem van, hogy lehetne meg rajtuk fejleszteni, de mondom ez olyan erzes, nem tudnam megmondani, hogy mi nem tetszik. Ami meg erdekes lehet, hogy Qmedia van Apple TV-re is.
Ara, tudasa alapjan a Zyxel NAS520 es a Synology DS 216j alternativaja. A Synology-nal jobb a hardvere, es valamivel olcsobban is megveheto most. A Zyxel-nel meg talan a szoftvere kiforrottabb az olvasottak alapjan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Külpolitika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Assetto Corsa Competizione
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)