- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
válasz
hackeeeee #85144 üzenetére
De létezik egyáltalán 4K monitor 60hz felett? Nem az van, hogy megfelelő sávszélességű csatoló sincs hozzá?
Egyébként azt hallottam, hogy a high refresh rate sima 2D desktopon is élvezetes. A scroll, az ablakok mozgatása, az egér mozgása, az egész olyan mintha "újságot olvasnál". Tényleg így van?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Weareus #85145 üzenetére
Ülj le egy G-sync-es 144-165Hz-s Gsync-es monitor elé, játsz egy kicsit, ha utána is 4K 60Hz kell, akkor ám legyen.
Nem a "gamer" a lényeg.. ezen lépjünk túl.. Sokkal többet ér a magasabb képfrissítés, és az alacsonyabb frametime a magasabb képfrissítés/fps kombóból mint a 4K felbontás..
Én kipróbáltam, amikor megvettem a PG279Q-t, volt szerencsém.. Nem kell többé 60Hz..
Persze tudom, ott a fastsync, és társai.. De 4K-ban oda szintén kevés a Ti, sli-t meg nem erőltetném..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Weareus #85140 üzenetére
Akkor sem erőltetném a 4K 60Hz-t. Szerintem semmi értelme nincs. Ha már ennyire fontos a 4k (nem nagyon értem, hogy miért), akkor 4K 120-144Hz, bár ahhoz már vga is kell. Mert a Ti kevés lesz, valszeg a 2 is, mert olyan az SLI, amilyen..
Engedjük el ezt a 60Hz-t szerintem, főként ilyen szinten.. Az SLI-t pedig végképp.. A plusz Ti árából vennék
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
E hozzászólásommal azoknak kívánok segíteni, akik AOC Q2790PQU/BT típusú monitor felé kacsingatnak, de még nem jött az ihlet a rendelés gombra való kattintás végrehajtására.
Előzmények és viszonyítási alap: Az én monitorom egy Samsung BX2450 24" TN paneles 2ms g2g matt monitor, amely fix állványos, nem dönthető és falra nem szerelhető átlagos monitor alacsony fogyasztással.
Az új monitor jellemzése #1 (KÜLSŐLEG):
- Masszív talp és állvány (van súlya). Nem ócska műanyagból készült. Fémet tartalmaz.
- A váz összeszerelése egyszerű, a talphoz kell csavarozni az állványt.
- A Monitort magát a vázhoz bepattintásos módszerrel kell rögzíteni, ez sem igényel túlzott gondolkodást.
- Közel 25 fok döntési lehetőség (felfele 21) lefele jóval kevesebb.
- Forgathatósága nem 360% (bár ez furcsa, vagy csak én vagyok béna) igazándiból ez nem zavar.
- VESA mód támogatott.- A kijelző tényleg kávamentes, igaz a képtér nem igazodik rendesen ahhoz a minimámis pár mm vastag kávához, egy picit beljebb van. (Lehet csak nincs beállítva
)
- Kijelző bevonata kiváló, az erős szobafényt nem tükrözi vissza. Fel sem tűnik. Tehát a monitor teljesen matt.
- Csatlakozók elrendezése a monitor hátulján foglalnak helyet, szerelésnél ezt kell figyelembe venni.
- Főbb vezetékcsatlakozók elhelyezkedéséből adódóan, a kábelek vertikális állásban lesznek csatlakoztatás során. Praktikus!
- A monitor bekapcsoló gombja és a kezelőszerve (joystick) hátul helyezkedik el, és egy helyen vannak. Megszokható.Az új monitor jellemzése #2 (A MONITOR KÉPE):
- 24" után nagyobb, de nincs az aHÚHA-WOW érzés ugyanakkora távolságról nézve. Ennek ellenére érzékelhető hogy nagyobb a képtér ami által jót érzek.
- IPS panel + prém kalibrált színprofilt beállítva = Kiváló képminőséget kaptam. Színek bámulatosak.
- Nekem a közel 10 éves TN panel bámulása után, a TN panel extra fakónak tűnik.
- Az 1440p felbontás hatása is megvan. Teszteltem az Excel tábláimmal a képteret. Tökéletesen elférek rajta.
- 1080p felbontás alkalmazása sztem nem ajánlott. Nem fura. 1440p-re van tervezve ez egyértelmű.
- A monitor beállítómenüje egyértelmű, áttekinthető.
- 4ms g2g képesség Casual játékra bőven alkalmas. Simán hozza TN panel 2ms képességét.
- Max 60hz, ami nem nem zavar.Nálam elsőre 9/10 az értékelés.
Vásárlásra különösen ajánlottnak tartom, mert jó ár/érték arányban van! Mindenes monitor extrém kompromisszumok megkötése nélkül!
-
repa69
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a két monitort néztem ki magamnak :
Játékra lenne elsősorban, valami vélemény vagy tapasztalta van-e valakinek ezekkel a monitorokkal?
Melyik lenne jobb választás ? -
Felgolos
csendes tag
http://oaziscomputer.hu/termek/4178/aoc-g2770pf----gaming-line
http://oaziscomputer.hu/termek/4706/acer-KG221Qbmix-freesyncSziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a kettő közül melyiket válasszam melyiknek szebb a képe és melyik a megbízhatóbb!
Köszönöm a válaszokat -
Weareus
addikt
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt vagyok, és épp kiképezni próbálom magam a G-sync-ből...
4k-ban játszanék (1080Ti), viszont felmerült egy LG 27UD88-W használt - pár hetes - monitor megvásárlásának a lehetősége 150k-ért. (Karcmentes, hibátlan).
Csakhogy ez fix 60 hertz-et tud, nem tudom viszont, hogy 4k-ban gondolkodva a G-sync mint olyan elérhető-e egyáltalán megfizethető áron és van-e értelme?
És akkor ez a technológia végül is 4k-ban is tudja azt, hogy ha a vga 60 fps-nél többet "tol ki", (előfordul...) akkor a képfrissítés is 60 hertz fölé emelkedik (4k-ban).
Az durva lenne.
Vagy hogy van ez? -
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs #85115 üzenetére
helló, erre valakinek jó ötlete?
-
zsolabacsi
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 4:3 19" pixelméret 0.29mm VA paneles monitort használok és nagyobbat szeretnék
Amit szeretnék: pwm mentes VA/IPS panellel, legalább 27" méretben. 16:9/10 egyenes és nem tükröződős.
3-5 év garanciával.
FHD felbontásra szavaznék elsőre - félek magasabb felbontással már túl apró lenne minden.
Elsősorban olvasás, filmezés, net, alkalomszerű játék amire használom.
Legyen dönthető, magasság állítható a forgatás nem lenne rossz, de nem feltétel.
HDMI, DP, (nem feltétel DVI és esetleg hangszóró)
Kb.100e lenne a keret.
Nyilván jó lenne olcsón megúszni, de a minőségnek ára van ezért egy 2. opciónak is örülnék kb.150e-ig. -
T_Stark
őstag
Üdv!
35K környékén keresek 23-24”-os Full HD monitort.
Semmi extra elvárás nincs (esetleg a HDMI bemenet), netezgetős, esetleg videó/kép nézegetős, nagyon ritkán játszós géphez lesz.
Amiket néztem:
BenQ GW2470HE és Philips 243V7QDSB.
Melyik legyen? Vagy van ezeknél jobb? -
Franklin
addikt
válasz
Cobra652 #85127 üzenetére
Amit kérdezett monitort, az full HD-s.
És persze mindig elfelejtem hozzátenni, mikor leírom, hogy lazán meglesz a 144+ fps, hogy "nem mindent maxra húzva!", bocs
Úgy vagyok vele, hogy akinek a látvány kell, az beéri 60-100 fps-sel is, aki meg a sebességre hajt, azt nem zavarja, ha kikapcsolja pl. az árnyékokat, élsimítást, egyéb vackot
-
Szeretném lecserélni a mostani monitoromat (Dell U2415), nagyobbra/jobbra
Rég mélyedtem bele a témába, a fenti is csak adhoc vásárlás volt (nem is jött be igazán), így kérdeznék inkább:
Fontos:
- méret: 27-30"
- felbontás: 4K
- függőleges freki: lásd lent
- panel: asszem IPS
- felhasználási terület: fotó/videó editálás, és gaming. Ez a kettő együtt talán nehézkes egy kicsit, de mindkettő csak hobbi, így nem baj ha egyik területen sem a legjobb igazán (ezt valahogy úgy képzelem el kb. mint a négy évszakos gumikat)
- usb hubnice to have:
- usb-c port (Laptop töltéshez, hang+video linkhez és USB uplinkhez. A laptopot az asztali PC mellett használom, tehát nem ezzel akarom kihajtani a 4K-t és a G-Syncet)
- minél kisebb IPS glowKeret: 150-250kHUF, annak függvényében, hogy mennyire kompromisszumos vagy bestbuy számomra a fentieket figyelembe véve.
Frissítési freki: ennek kapcsán nem nagyon vagyok képben: Nvidia kártyám van, és maradni is fogok ezen a vonalon, így gondolom a G-Sync lenne a barátom. Viszont mivel koca gamer vagyok csak, így annyira nem vagyok benne biztos hogy szükségem van a 144hz-re és a G-syncre. Ha létezik a fentieknek megfelelő monitor 85-100Hz-el, *sync nélkül, akkor lehet hogy az is elég lenne a "fluidabb" élményhez a mostani 60Hz-hez képest(?).
Előre is köszi a tippet!
-
OgreImre
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #85124 üzenetére
Az a Samsung TN paneles, ettől még lehet jó, meg kell nézni élőben.
Az extráknál olyanokra gondoltam mint magasság állítás, USB csatlakozók vagy valamelyik sync. -
OgreImre
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #85120 üzenetére
PS4-hez vagy FHD, vagy 4K. A közbenső WQHD nem ajánlott, mert a konzolok "nem ismerik" ezt a felbontást.
1,5 méterhez már a 32" javasolt.
32" 4K: AOC U3277FWQ, natúr monitor extrák nélkül.
32" FHD: LG 32MP58HQ-P, PHILIPS 323E7QDAB/00 -
mepet
addikt
Sziasztok,
27-28' 4K monitort keresek minél vékonyabb kávával. Tudtok ilyet ajánlani? Sajnos a marketingfotókon szívatnak, sokszor nehéz elkülöníteni a kávát a képtől... 90% tőzsdei grafikon 10% kompetitív FPS játékra, az ár kevéssé szempont.
köszi!!
-
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Egy ASUS VG248QE monitort szeretnék váltani.
Amikor megvásároltam a fő szempont a játékban nyújtott teljesítmény volt és az árkategóriájában hozta, amire szükségem volt (TN, 144Hz, 1ms). Azonban az általános képminőség csalódást okozott.Ma már bővült a felhasználási köröm CAD-CAM programok használatával, valamint ma már erősebb géppel is rendelkezem (6700K, GTX1080), mint a megvásárlásakor, így szeretnék egy komolyabbat az asztalomon tudni.
Amik fontosak:
- legalább 27",
- legalább 100Hz,
- felbontás 2560x1080/2560x1440/3440x1440,
- legyen rajta USB 3.0 bemenet,
- opcionálisan legyen benne hangszóró,
- opcionálisan GSyncAmik kérdésesek számomra, hogy milyen legyen a panel típusa? IPS, TN, VA?
Milyen legyen a képarány? 16:9 vagy 21:9? Támogatási szinten a jövőre nézve milyen a 21:9? Külsőre jobban preferálnám, milyen hátrányai vannak?
Van érezhető különbség az 1ms és a 4-5-6ms válaszidő között?
Miért kerülik sokan az ívelt kijelzőt a monitor vásárlásnál?
HDR, QLED - ezek mennyire használható technológiák a gyakorlatban?
Ha Nvidia kártyám van nyújt valamilyen előnyt a FreeSync támogatottság?
Ezeket a modelleket néztem ki, melyiket lenne érdemes? Hosszú távban gondolkodom.16:9-ben:
(TN, 27", QHD, GSync, 1ms, 144-165Hz)
- ACER PREDATOR XB271HUABMIPRZ
- ASUS PG278QR ROG SWIFT
- ASUS PG27VQ ROG SWIFT
- HP OMEN 27"
- DELL S2716DG
(IPS, 27", QHD, GSync, 4ms, 165Hz)
- ACER PREDATOR XB271HUBMIPRZ
- ACER PREDATOR XB271HUTBMIPRZ
- ASUS PG279Q ROG SWIFT21:9-ben:
- SAMSUNG LC34H890WJUXEN
- SAMSUNG C34F791WQU
- LG 34UC89G-B
- ASUS MX34VQ
- PHILIPS 349X7FJEW/00Más monitorok ajánlásokat is szívesen fogadok!
Köszi a választ előre is! -
FIREBLADE78
addikt
Kimondottan játékra és playstationhez szeretnék monitort. Általában ágyban fekve
használnám. Tehát kb 1,5m távolságról nézem. Eddig egy 32-es tvt használok. Ennél nagyobbra nincs szükségem. Kisebb is jó lehet? Ps4 jelenleg fhd tud,igaz pro tud felskálázni nagyobb felbontàsra,de a játékok ezt nem tudják. Amivel játszom az battlefield 1 és multi csak. Néha fifa. Pénzügyileg szeretném megúszni legolcsóbban. Árat nem akarok írni,mert ti tudjátok,hogy mely kategóriát érdemes megvenni. Nem lenne rossz,ha fhd felett tudna mivel gondolok a jövőre is. Ívelt és egyéb incemfrancom nem érdekel.
-
levike92
tag
Sziasztok.Vettem egy 1060-as karit és az előző monitorom csak 1680x1050-et bír a tv-m meg full hd-s és klónozva használom őket, ezért a tv ugye butul 1680-ra. 40 körül milyen monitort tudtok ajánlani ami külsőre is design-os és nem is gagyi? Lehet használt, lehet új, bár újból gondolom elég belépő szintű a 40 ropi. 1980x1080 legyen az a lényeg.Attól jobb nem kell mert a tv csak full hd és mindig együtt használom őket.
-
ZavaBalazs
őstag
üdv!
ismerősnek kéne egy ár-érték bajnok (vagy inkább mondjuk úgy: minél olcsóbb élhető megoldás...) készülék a következő paraméterekkel:
-24-27 inch
-vga és hdmi kimenet
-normális szervizháttérrel rendelkező gyártótudtok erre egy tippet adni, illetve ugyanezekre a feltételekre, ha megtoldjuk egy IPS-sel?
segítséget köszi előre is!
-
carr
őstag
Sziasztok!
Kicsit átrendezném a szobát, és a meglévő 32" lg paneles 100hz-et kiegészíteném egy 22" 1080p, minél magasabb frissítéssel. Nem baj, ha használt. Netezésre, játékra lesz használva. Tudtok valamit, ami élhető? Kszönöm!
-
OgreImre
senior tag
válasz
mzoltan321 #85111 üzenetére
A Dell 2412M és az Asus PB248Q klasszikusok, nem mai darabok, de nagyon minőségiek, srgb színtérre tökéletesek kallibrálva.
-
mzoltan321
csendes tag
Üdv
Gép és monitor vásárlás előtt allunk. Párom lightroom és photoshop programokat használ képfeldolgozáshoz és retusra /24 megapixel raw fájlok/.
Kérdésem hogy jó ár érték arányban milyen konfigurációt és monitort ajánlanátok? Csak asztali pc vagy megoldás lehet egy jobb laptop és hozzá jó monitor?
A fórum témáját tekintve a monitor kérdés is elegendő persze
Pl.:
http://oaziscomputer.hu/termek/3071/dell-ultrasharp-u2412m-feher
http://oaziscomputer.hu/termek/1648/asus-pb248q
http://oaziscomputer.hu/termek/3927/benq-bl2420pt-9hl6vladpKöszönöm
Zoli
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tiszteletem.
Egy ismerősöm most fejleszt, érkezik számára egy Strix 1070, és választott hozzá egy Samsung C27FG70FQU monitort. Maga a monitor típusa nem kérdőjelezhető meg, ez tetszik nekik, ez lesz.
Simán fog menni 144Hz-n, csak mondjuk mellé vsync-et kell majd használni?
Azért kérdeztem itt mert ha jól sejtem többen is használnak 60Hz feletti monitort, ami nem Gsync-es. Csak számomra ez kicsit ingoványos, plusz személyes tapasztalatom nincs még ilyennel.
Előreisköszi.
-
dugo_
veterán
válasz
Create. #85107 üzenetére
Ha tényleg pixel:
Az LG monitorokra alapból jár 72 órás teljes pixelgarancia.
Ha ebből kicsúsztál, akkor 14 napon belül elállhatsz a monitortól indoklás nélkül, amennyiben neten rendelted.
Ha a 14 nap is letelt, akkor viszont 1db döglött pixel még nem gari alap.Viszont a szürke folt általában egy koszdarabka lehet a panel rétegei között, felülről kocogtatva ki szokott esni.
-
lfeher
csendes tag
válasz
lfeher #85064 üzenetére
Sziasztok!
Eddig egy Samsung T220-as monitort használtam. Új gépem lesz, Asus GTX1050 Ti videokártyával. A T220-at megtartanám másodiknak. Amit szeretnék: 27", WQHD. Leginkább munkához (web és szoftverfejlesztés), filmnézéshez használnám, nem játszom - legutoljára C64-esen :-) -. Keret bővítve 140-150e.
Ezt találtam: [link]
Vélemény? Köszi! -
OgreImre
senior tag
válasz
Kolbi_30 #85103 üzenetére
28"-on a 4K az szemkifolyós, nagyon pici lesz minden. Én a napokban láttam 32"-on 4K felbontást, még az is határeset. Persze lehet skálázni, de kérdés hogy az AutoCad mennyire támogatja.
32"-on a WQHD az kb. ugyanakkora pixel sűrűséget eredményez mint 24"-on a FHD. Autocadre -meg ebből a kettőből biztosan- a HP-t venném. -
Wuher
csendes tag
Sziasztok,
65-75 ezer forint között szeretnék venni legalább 27 colos monitort.
Semmi egyedire nem lenne használva, filmnézés, kis játék (strat/mmo), de nincs különleges igény összességében (FullHD, HMDI legyen azért).
Korábbi kommenteket olvasva ezeket ajánlottátok:
IIYAMA X2783HSU-B3, BenQ VZ2770H
Esetleg még valamilyen más gyártótól, vagy 28-as?
Köszi -
blue01song
aktív tag
válasz
KonzolKartel #85101 üzenetére
nekem volt nagyon hasonló régebben egy 7970-es amd kártyával. a sokadik driver csere se oldotta meg, csak kártyacsere.
próbálj más drivert feltenni ! -
KonzolKartel
őstag
válasz
blue01song #85099 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest