- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerone
tag
-
MM
őstag
válasz Drizzt #76798 üzenetére
Pueple glow számomra nem észrevehető mértékű normál használat közben, tesztprogrammal minimálisan észlelhető. Idén januári gyártásút sikerült kifogni, a '16 november után gyártottakban ez jócskán javítva lett.
Ha ágyból nézed, és amúgy messziről, vannak azok a 27" FullHD modellek, amik egy másik VA panelt használnak, ami viszont lassab, és keni a képet kicsit, de szintén ívelt. (Acer XZ271, de van BenQ és AOC megfelelője is).
Ebből a Samuból is van viszont 27" verzió.
Szerintem pont azért jó ez a felbontás, mert nem kell a csúcs VGA... (amúgyis mindjárt itt a Vega!)
-
Drizzt
nagyúr
Gyorsan utánanéztem, jó lenne a monitor, de írnak purple glow/overshoot-ról, ami nem hangzik annyira jól. Gondolom ülve használva a monitort kifejezetten előny a curved kialakítás, de javarészt ágyból szoktam nézni messziről filmeket, sorozatokat. Abban az esetben nem zavaró a dolog?
Freesync alapvetően plussz lenne, nagyon nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy AMD top kategóriában legyőzze NV-t, úgyhogy évekig valószínűtlen az AMD videokártya nálam.
Köszi, ez segít a gondolkodásban, meg a nézelődés irányát illetően.
I am having fun staying poor.
-
deja vu
addikt
válasz Sztenly #76793 üzenetére
Dell U2212HM, P2214H
HP Z22i, ZR22W, ZR2240WIphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
Igen írtam volna ezeket csak a speckóban nem láttam a pwm mentességet. Láttam, hogy jó áron adod az egyik ilyet.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Joe123
senior tag
válasz Drizzt #76789 üzenetére
Olyat én is vettem volna, csak nekem mindenképp kell a VESA, ezen meg nincs. Nézem egy ideje a kínálatot, nincs hasonló, ebben Sharp panel volt, tudtommal senki más nem épít azzal a panellel monitort, talán már nem is gyártják. Egy kínai csodáról tudok, amiben hasonló paraméterekkel bíró Sharp panel van, ez a HKC X3, de ennek a beszerzése problémás, kínából kell rendelni - ha még kapni - amiben azért elég nagy a rizikó (pl. kifogsz egy (pixel)hibásat).
24-27 méretben jelenleg tudtommal csak alsó kategóriás sík VA monitorok vannak vagy kicsit feljebb a Samsung íveltjei..
-
Sztenly
tag
Sziasztok
Milyen monitort ajánlotok használtan?
Kritériumok:
- Full HD felbontás
- 22"-nál kissebbHasználati mód:
-Alapvetően multimédiás
- Ritkábban játékAdatlapomon van a masina.
(Alapvetően a witcher 3 grafikája az ami megfogott és élvezném szebben)
Ilyen a jelenlegi monitorom:
https://edigital.hu/monitor/hannsg-hq191dp-19-lcd-monitor-p15537?gclid=CJXZjs_EytICFY8YGwod6msJEQKöszi!
-
MM
őstag
válasz Drizzt #76789 üzenetére
Szerintem amit te FG2421-et láttál, azt én is láttam, és elgondolkoztam rajta. De végül nem az lett, és nem bántam meg.
Ha meg tudsz barátkozni az enyhén ívelt kialakítással, de kellene az IPS/MVA a hétköznapokra, és elég (sőt, külön jó) a FullHD, akkor a Samsung C24FG70-et nézd meg.
SVA, 24", 144Hz, Freesync, viszonylag alacsony input laggal (~10ms). Gyárilag kalibrált, ebben sem látok visszalépést, bár nem vagyok grafikus, de az előző monitorban 8 bites IPS panel volt kalibrálva. A Samsung pixel garancia részleteket nem ismerem, de ez teljesen hibátlan. (kopp kopp...)Pár napot használtam eddig.
CS:GO-val, eddig egy hasonló input laggal rendelkező, de 60Hz-es IPS monitort használtam 180FPS-el. (Dell2209WA) Ezt most 144FPS+Freesync fényévekkel jobb, mozgás közben mindent látni. Próbálgattam Freesync nélkül, amire sokan mondják, hogy növeli az iput lagot, de nem igazán éreztem már különbséget.
288FPS-el mondjuk még nem próbáltam.Valami TN-paneles csodával el lehetne érni talán további -10ms-ot, de szerintem ahhoz már nagyon kockának kell lenni, hogy ez számítson. (egér, billentyűzet, miegymás ennél többet számíthat...)
(úgy mondom ezt, hogy 1999 óta tolom a CS-t, hajdanán TOP10-es klánban jártam versenyekre 120Hz-es CRT-vel, de már nem vagyok kocka és egy bekapcsolt VSYNC-et, vagy bármit, ami érezhetően növeli az input lagot, azt nem tudom elviselni... )
A vicc szerintem, hogy sokan nem gondolnak bele, egy R9 290 vagy RX470 + FullHD 144Hz Freesync monitor szinte ugyanazt az élményt és sebességet adja FullHD-ban, mint egy GTX 1080 + WQHD monitor hasonló képfrissítéssel, +200K-ért...
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz Sátán44 #76788 üzenetére
Ebben az árkategóriában a 16:10-esek a legjobbak, azok általában tudják a 99-100% sRGB-t. Használtan Asus PB248Q, Dell U2412M (ebből nem mindegyik pwm mentes de találni, nem kell félni). Használtban még esetleg U2414H ez már 16:9-es.
Újban vannak ezek kb. 95% fedéssel: Dell P2317H, P2417H, Acer CB240HY, Asus VZ249H.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
félisten
válasz Sátán44 #76788 üzenetére
Photoshop, videóvágás?
Oázisnál: EIZO FLEXSCAN EV2335W, bár ez szerintem PWM-es...
Monitorcentershop-nál van egy csomó 4.3-as, 21.3"-os EIZO ColorEdge"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Drizzt
nagyúr
Most megint gondolkodok monitor vásárláson. Láttam egy FG2421-et. Még mindig nagyon vonz az a monitor. De kíváncsi lennék van-e már valami, amit érdemesebb lehet venni. Őszintén szólva nekem a 120 Hz, full Hd felbontás és a nagy kontrasztarány nagyon vonzó. De az elmúlt fél évben teljesen lemaradtam a monitor piacról, max. 150K környékén van azóta bármi, ami fullhd, IPS/VA, full hd felbontású, min. 120 Hz és nem ívelt. A WQHD-tól még mindig félek kicsit, hogy játékra csapda. Maga után vonná a kényszeres SLI-vásárlást.
I am having fun staying poor.
-
Sátán44
addikt
Sziasztok!
Geforce 560Ti OC vga-m van. 23"-24" méretben milyen használt monitort tudnátok ajánlani 50k (+10k jobb ajánlat esetén) határig?
Felhasználás: Office, Photoshop, Videoszerkesztés (1920x1080), néha egy kis játék.
Amit szeretnék: Tükröződés és pwm mentes, és ne legyen több a válaszideje 8 ms-nél. Köszönöm!Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
VW
aktív tag
válasz Dronte #76767 üzenetére
Valóban érthetetlen,ki használ 2017ben VGA csatlakozót?! Helyette tehettek volna rá DVI vagy DisplayPort-ot.
deja vu Köszi a segítséget. Tudom ,hogy minden monitor más és más,de gondoltam kiindulásnak jó lenne pár érték.
[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
deja vu
addikt
válasz #91202560 #76784 üzenetére
ASUS PB278QR sRGB színtérben WQHD.
ASUS PB279Q sRGB 10 Bites de már 4K.
ASUS PB27UQ sRGB 10 Bit 4K.
DELL P2715Q sRGB 10 Bites 4K.
DELL UP2716D AdobeRGB 10 Bites WQHD. Ennek egy picit most fölment az ára, eddig szerintem még 180 ezer se volt, most egy picivel 200 fölött van.Én ezekből választanék.
-
deja vu
addikt
válasz #91202560 #76782 üzenetére
Az Asus tökéletes sRGB színtérben, de ha komolyan gondolja a késöbbiekben akkor van az egyik boltban használt Dell U2413 profi széles színterű 10 Bites paneles grafikus monitor 75-ért 1 év garanciával.
-
csocs
tag
32-34-es 1440p -s jóféle monitor létezik? Tudtok ilyet?
-
deja vu
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Kezdő photoshoposnak keresnék jó ár-értékarányú monitor!
RX 470 v. 480 fogja hajtani.
Tud rá vki bestbuyt? -
zerone
tag
válasz zerone #76713 üzenetére
Hm, úgy látom, a szolíd áru, állítható magasságú glossy IPS igény kifog mindenkin... Azt hiszem, a Dell S2415H vagy S2715H lesz (ezt még megnézem valahol, mennyire adja a 27'' 1080p).
Az az ötlet, hogy vagy a mostani 2007WFP-m állítható talpára kicserélem az új monitor fix magasságú talpát (annak a használt értékén nem sokat ront), vagy veszek egy ilyet hozzá. Elvileg működnie kellene, ugye? Sose kellett mókolnom ilyenekkel. A 2007WFP elvileg nem szabvány VESA 100, de állítólag szerelhető rá.
-
Kal-El
senior tag
Tud valaki jó falra szerelhető állványt monitorokhoz?
Én ezt találtam, de itt a magasság nem állítható, ami engem zavar, mert ha később monitorcsere van akkor újra kell fúrni. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz elefontelefo #76769 üzenetére
VGA.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Buli77
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Monitor vásárlás előtt állok 24"-at szeretnék, a keret 50-60k lenne rá maximum. Játékra és Internetre lenne használva főleg és néha filmnézésre.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv : Béla
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ te ki vagy!"
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz lemusz #76766 üzenetére
Hehe, 3,5 hónapig vergődtem, hogy mi legyen, és azok is a listán voltak, amit írtál.
Az Acer: [link]
Ebben a postban a G2460PF-ről és a VG248QE-ről van szó: [link]
A BenQ XL-eknek botrányos színei vannak out-of-the-box (főleg a 2411-es szériának), állítással javul ugyan a helyzet, de így sem lesz LG-szint és DP sincs rajtuk (ez a legnagyobb érvágás). Amin meg van, azt már bőven 100 felett árulják.
Igazság szerint ikább ezért olyan elterjedtek: [link] meg [link].
Persze játszani jók, de nagyon a múltban ragadtak.Itt az LG, némi közvetlen feedback-kel. Szerintem 24" TN-ben abszolút best buy, a FreeSync / G-snyc-en (meg a Szokol-hangszórókon : D) kívül minden benne van, ami valaha is kellhet (azokat meg úgysem használod CS:GO-hoz; a FreeSync extra input lagot ad, a legolcsóbb, legfapadosabb G-sync-es meg +40 ezer pénz..), kifejezetten jó input lag + korrekt színek TN-panelhez képest.
Nekem div 2 TDM-re és top tier FFA-ra tökéletes, pedig kifejezetten háklis vagyok a mindenféle lagokra, dropokra meg késésekre (akik ismernek, azok tudják).
Meg a 3 év gari mellé alapból jár a factory 72 órás pixelgari is, ami ugyan nem túl jelentős, de azért kellemes kis adalék, hisz' ingyen van.
Nem nyomnám ennyire a szekerét, ha nem lennék vele elégedett. Remélem, még vagy 8-10 évig nem kell megint monitorral foglalkoznom.Biztos lehetsz benne, hogy megéri az a +6-8 ezer az Acer-hez képest. 80-82 pénzért már költözik is az asztalodra. Meg 2 egres még a DP-kábel, mert az alapból nincs a dobozban - na bumm. Ennél nagyobb bajunk soha ne legyen.
Persze a döntés a tied, csak tapasztalatot, infot próbálok megosztani.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
elefontelefo
tag
Egyébként az, hogy az asztali PC-m csak két monitort bír egyszerre kezelni, 3-at már nem, az a Win8.1 hibája vagy a videókártyáé?
-
Dronte
aktív tag
Egyébként most néztem vissza, a VZ249H Asuson nincs DVI csati? VGA meg van? Ez mégis milyen vicc már, ki használ VGA csatit egy ilyen monitorhoz?
Ráadásul a videokártyámon HDMI-re már rá van csatlakoztatva a tvm, így marad a DVI, illetve Displayport.Erre mi lehet a megoldás? Azon felül hogy veszek egy videokártyát amin 2 HDMI van nyilván VGA - DVI átalakítgatást nem akarok, szívtam vele eleget.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
válasz Synthwave #76746 üzenetére
Jól ráéreztél, hogy miért kérdezem. Nah akkor egy kicsit bővebben. CSGO-ból jön a pénz, így CSGO eszközbe is forgatnám vissza, tehát egy 144hz-es monitorba. Szűk a keret, csak a legolcsóbb példányok jöhetnek szóba. Régóta szeretnék 144hz-es monitort, de ez egy olyan luxus volt mindig is, amit nem engedhettem meg magamnak, így most nagyon örülök, hogy végre lesz. Ugyanakkor kicsit félek is IPS-ről vissza váltani, a színek és betekintési szögek (néha filmezünk) miatt.
Első körben a ACER GN246HLBbid Predator-t néztem ki, amely már jóideje a legolcsóbb 144hz-re képes monitor a hazai piacon a 75 ezres árával. Nem állítható vertikálisan a panel, de ez szerintem nem zavarna, lévén a jelenlegi se állítható. Ugyanakkor nincs rajta DP port, amit sajnálok, mert bár azok közül az előnyök közül amiket leírtál nem illik rám egyik se, de legbelül érzem, hogy évek múltán akár probléma is lehet majd, hogy ha nincs DP port pl.: nehéz lesz vga-t választani (egyre kevesebb dvi-d-s lesz), lemaradok valami jó funkció beállíthatóságáról az nvidia vagy catalyst driverben vagy ilyesmi...
Aztán ugorva kb 77-80 ezerre van az AOC egy viszonylag friss példánya, az AOC G2460PF. Sokáig azt gondoltam ez lesz az igazi. Nagyon tetszik a design-ja, még menne az asus rog-os egeremhez is, van rajta freesync és DP port is, így később majd többet érhetne, lehet majd szórakozni mindenfélével, jár hozzá mindegyik kábelből, azt se kéne venni... aztán a minap mondta egyik ismerősöm, hogy ő már próbálta ezeket mindet és hogy egytől egyig egy rakat fos, csakis az Asus VG248QE jóhet szóba vagy valamilyen BenQ... Az a baj ezekkel a monitorokkal, hogy drágák. Valóban több forrásból is megerősíteni látom, hogy az asus monitorja talán a legjobb választás ebben a szegmensben, de drága. 90 körül kezdődik, tehát 15K-val drágább az Acer-től, ugyanakkor nem gondolom hogy ennyivel jobb is lenne.
A minap pedig tovább bújva a net bugyrait, olyan mélységekbe ereszkedve, mint ezen 144hz-es monitorok közötti input lagg különbség, ezt találtam: [link] Eszerint az AOC nagyon nem jó választás, mert első körös freesync monitorként az input lag jóval magasabb, mint a nem freesync-es monitorokon. Ez talán a többi freesynces monitorra is igaz lehet. Ráadásul a kis legolcsóbb Acer jött ki a tesztben a leggyorsabbnak, még az agyon fényezett Asust is megverte. Nem tudom mennyire méradó egyetlen egy site tesztje, mert az acer 2014-es PH-s tesztjében pont hogy az input laggot mondták negatívumnak és 20 ms körüli értéket emlegettek, tehát merőben az ellentetjét ennek a tesztnek, ahol 5ms alatt végzett több tekintetben is. Szóval jelen pillanatban úgy néz ki Acer mellett döntök. Tudom hogy neked LG 24GM77-B-d van, de nem érzem hogy az a 7-10 ezer, amennyivel többe kerül megéri nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
válasz Zsiráfnyál #76760 üzenetére
A plazmát is szoktam ablaktisztítózni, de ezek mind régi cuccok.
A mostaniakon nem tudom, milyen bevonat van.Nincs itthon csokid??
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Csacsi #76755 üzenetére
Ha nem is állandóan No.1 áron vannak náluk dolgok, de arukereso-ben szinte mindig az olcsóbbak között vannak és ez a szakterületük. Ergo, ha ott vásárolsz monitort, akkor az át lesz nézve neked, nem fogsz selejtet bontani (néha előfordul) meg kalibráltatnod is nyugodtan lehet. Ill. ugye itt a topikban is van egy kontaktfelületük, Brekk személyében.
A magam részéről egy ilyen 2 kilóhoz konvergáló kijelzőnél már nem sajnálnám rá azt az 5 ezret, így is kicsit jobban bebiztosítva magam. Olvasd el, hogy mit jelent náluk ez a pixelgari. Kalibrálásról némi info.
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Joe123 #76758 üzenetére
Ilyet találtam még :
"Bár az LCD-k felülete többnyire műanyagból készülnek, a felületük nagyon érzékeny, mert egy speciális, a tükröződést csökkentő réteg is megtalálható rajtuk. Arra sajnos semmi garancia, hogy egy általános tisztítószer nem károsítja ezt a rétegeget, a direkt LCD-k és plazmatévék tisztítására kitalált folyadékok esetében viszont a tisztítószer gyártója garantálja ezt."
Elvileg akkor használható az a cucc.
Meg azt mondják 1.000 Ft körül van [direkt erre való] cucc, amiből egy flakon elég kb egy életre.
-
deja vu
addikt
válasz Joe123 #76758 üzenetére
Nem éri meg, drága. Én csak fényképezőgéphez vennék ilyet. Tökéletes az ezer forintos hab mert nem folyik le, vagy a Béka féle ezer forintos kék tisztító folyadék ami ugyan az mint az EIZO képernyőtisztító folyadék.
Szerk: Volt ilyen Pentax-om, szerettem. Kezdő gépnek tuti volt.
[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
válasz Zsiráfnyál #76747 üzenetére
Nekem úgy szűk 20 éve sikerült leszednem az akkori kurvadrága sony monitoromról a bevonat egy részét valami ablaktisztítós cuccal (vagy lehet alkoholos valami volt, már nem emlékszem). Mostanában enyhén nedves mikroszálas kendőt használok, de létezik ilyen profi cucc is:
-
deja vu
addikt
6500K színhőmérséklet, 2.2 gamma, 120cd/m² fényerő, tedd 49-re a fényerőt. Mivel minden monitor más egy picit ezért egy másik VZ249H beállításai nem biztos, hogy a legjobbak.
-
-FreaK-
veterán
válasz Csacsi #76751 üzenetére
Ne adj túl sokat erre az ms értékre amit a gyártók megadnak, nem igazán valós. Annyit lehet megmondani belőle perpill, hogy az 1ms az valszeg TN panelt takar, a 4ms meg IPS vagy VA-t. De ez is változhat a jövőben, mert a marketingesek elkezdtek trükközni vele (virtualy 1ms response time és hasonlók).
Az az ASUS IPS amit írtál jó 144Hz-en is, megveheted nyugodtan. Nincs olyan, hogy kompenzál a 144Hz, nem így működik, olvass utána inkább, de a lényeg röviden:
Az első az a pixel válaszidő, tehát amíg egy pixel megcsinál egy váltást egyik színből a másikba. Az az értek amit a gyártók megadnak azonban csak "akár 1ms", valójában meg több és változó. A lényeg hogy ez az érték kevesebb legyen mielőtt megtörténik a következő képfrissítés, ami 144Hz-nél 6.94ms-t jelent (1000/144). A legjobb ha a leglassabb pixel váltás is ez alatt van. Bizonyos monitoroknak ez nem sikerül a legmagasabb képfrissítésük esetén amit egyébként tudnak.
Általánosságban elmondható, hogy ilyen szempontból a TN panel a legjobb, ezt követi az IPS, majd a VA.A TN panelek esetében tudtommal nem kell aggódni ez miatt, de IPS és a VA nem biztos, hogy mindig kellően gyors, de ezt csak a részletes tesztekből tudod kideríteni. A szóban forgó ASUS azonban úgy tudom teljesen jó ilyen szempontból.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Csacsi #76751 üzenetére
A legjobb válaszideje úgyis a TN-eknek lesz. Szerintem bőven elleszel az ASUS MG279Q-val. 27", WQHD, 144Hz, IPS, FreeSync.
Egy kalibrálás neki, oszt jóvan.
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
válasz Zsiráfnyál #76747 üzenetére
10 évig törölgettem Clin ablaktisztítóval egy Samu 970P-s monitort és semmi baja nem lett.
[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
csocs
tag
E kettő közül melyik a jobb vagy mi az eltérés?
https://ipon.hu/webshop/product/acer_predator_xb271hu___1000ft_os_vasarlasi_kupon_ajandekba/1390920
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Kicsit off kérdés, de monitort mivel érdemes takarítani ? Van nekem egy ilyen alkoholra hasonlító szagú cuccal átitatott szemüvegtörlő kendőm, amit szoktam venni rendszeresen (szemüveg törlésre), azzal rá szabad menni, vagy lemarok róla valamit, amit nem kéne ? Saját állítása szerint alkalmas monitor tisztításra, de ez önmagában nekem nem elég ahhoz, hogy elhiggyem. Illetve az összetevőiről annyit közöl, hogy "kevesebb, mint 5% anionos felületaktív anyag" van benne.
Konkrétan erről van szó :
- [link]
- [link]
- [link]Ha pedig esetleg számít a monitor típusa, akkor :
- Samsung SyncMaster 940ux
- Samsung SyncMaster P2350[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz lemusz #76735 üzenetére
Persze. Viszi a hangot is, így nem csak dísz a monitoron az audio jack, ha 144Hz-et (DPI / DVI-D) használsz.
A DP tud MST-t (Multi-Stream Transport), lehet vele láncba kötni monitorokat. Magasabb felbontást is meg tud jeleníteni, mint a DVI-D, bár ez jelen esetben számodra irreleváns.
Újabb a szabvány is, a DVI szép lassan kezd eltűnedezni.
Szerintem semmiképpen ne vegyél olyan 144-es monitort, amin nincs DP.
-
elefontelefo
tag
válasz elefontelefo #76686 üzenetére
LG 25UM55
LG 25UM57
LG 25UM58
stb, stbEzek nálatok a 'hulladék" kategória? Másod- (adminisztratív) monitornak azért tűrhető lenne nem? FullHD-nál legalább az egyik irányba nagyobb felbontás 50k-ért nem nagyon van más, nemde?
-
csocs
tag
válasz spanglee001 #76743 üzenetére
Az ALZA-t nem ismerem, amit linkeltél az TN panel. Nálam csak IPS játszik
-
Csacsi
csendes újonc
Sziasztok,
kis gondban vagyok monitorválasztással kapcsolatban. Jelenleg egy PX2370-es Samsungot használok 2 ms válaszidővel és az egyik legjobb TN panellel. a frissítési adat 60hz.
Szeretnék 27''-ra váltani, de nem tudom, hogy milyen technikai adatot vegyek alapul. Pl a 4ms válaszidővel rendelkező G-synces monitorok egyértelműen jobbnak tűnnek mint az 1 ms más nem gsynces monitorok.
Mivel nem szeretnék 200k felé menni, egyszerűen nekem nem ér annyit egy monitor ezért a gsyncet kihúzva a palettáról mit ajánlanátok? Pl ASUS MG28UQ 4k 1ms 60hz vagy legyen ASUS MG279Q 2560 x 1440 (WQHD) 144Hz, de csak 4 ms?Amivel szoktam játszani witcher3 battlefield1 Fifa16 vagy civ6, de gondolom az utóbbi nem meghatározó annyira
köszi a segítséget
Cs -
spanglee001
addikt
erről a monitorról van tapasztalat, egy asus pg 278q monitorom volt, átmenetileg vettem egy alap monitort és most erre futná a keret. Meg leszek vele elégedve annyira mint az asussal voltam?
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
-FreaK-
veterán
válasz gera021 #76739 üzenetére
Előzőben válaszoltam már, csak annyit még hozzátennék, hogy ha nem ragaszkodsz a VA panelhez, akkor innen már nem kerül sokkal többe az Acer X34a / ASUS PG348Q páros, ami 1440p IPS panel. Itt viszont úgy olvasom, hogy vannak problémák a blacklight bleed-el (BLB), meg a gyári minőségellenőrzés sem a legjobb.
Viszont ezekhez képest kb. kétharmad áron lesz az az AOC amit fentebb írtam, úgyhogy nem kérdés melyik éri meg jobban. Ez az AOC valszeg 2017 legjobb best-buy monitora lehet a kategóriájában, persze ilyen áron már eleve nem biztos hogy beszélhetünk ilyenről
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz gera021 #76737 üzenetére
Pont tegnap néztem.. az nem teszt, csak egy bemutató... ne vegyük már komoly tesztnek az ilyet.
Olvasd el róla a TFT central tesztjét, az a mérvadó
Miközben írtál szerkesztettem az előző HSZ-em is.Igaz hogy a 3440x1440-hoz jóval erősebb vas kell, de monitort (főleg ilyen áron) gondolom több évre veszel, így szerintem ezen nem kell még aggódnod. Nekem is egy GTX970 van és lesz is egy darabig, ha megveszem azt a monitort. De a legjobb, ha elmész az Oázisba mondjuk, és megnézed, hogy hogy is néz ki a valóságban ez a képpontsűrűség. Lehet, hogy téged esetleg nem fog zavarni.
(#76739) gera021: Ott van az előző hozzászólásomban, direkt azért írtam, hogy szerkesztettem
[ Szerkesztve ]
-
gera021
aktív tag
-
csocs
tag
Erről van esetleg tapasztalat vagy ajánlás?
-
lemusz
addikt
144hz-es TN panelen van bármiféle előnye a displayportnak a dual link dvi-al szemben? Gondolok itt olyanra, hogy szebb színek, élesebb kép, jobb response time vagy bármi...
-
-FreaK-
veterán
válasz gera021 #76725 üzenetére
Csak egy rendes teszt van róla, az alapján annyira nem jó.
Az a baj, hogy lassú a válaszideje úgy általánosságban is, meg a magas képfrissítés kiszolgálásához főleg.
(emlékeztető: a pixeleknek meg kell csinálni a váltást minden esetben még az előtt, hogy a következő képfrissítés megtörténne. Ezzel az IPS és VA panelek a magas képfrissítések esetében néha bajban vannak.)
Ez a konkrét típus is csak 100Hz-ig jó ilyen szempontból, felette jönnek az elmosódások meg képhibák.Ahogy említettem, ez a felbontás is elég kicsi ilyen méretben (kicsi a pixelsűrűség). Ez téged vagy zavar vagy nem, de szerintem nézd meg előtt élőben hogy mit jelent ez a képpont sűrűség. Én pont nemrég néztem meg, hogy milyen 27"-on a FHD felbontás (ez kicsit még jobb is pixelsűrűség tekintetében mint a Z35-é), de engem zavar, jól látható pl. szövegek olvasásakor.
A panel tükröződésgátló bevonata sem a legjobb, kicsit szemcsés tőle a kép. Ez megint egyéni preferencia, de engem marhára zavar a Dell 2311H-mon, ilyen homogén hátterek esetében mint pl. itt a PH fórum jól látható,kb. olyan mintha folyamatosan poros lenne a monitor.
Én ennyiért nem vállalnám be ezeket a kompromisszumokat, fele ennyiért esetleg.
Amit javasolni tudok, hogy várd meg, az az AOC AGON AG352UCG, most lesz kapható elvileg március végén, én is erre várok. 35" VA panel, 3440x1440p, 100Hz, G-Sync, ~900EUR körüli ár.
Van róla jó teszt, illetve hamarosan kész a tftcentral is a tesztjükkel.[ Szerkesztve ]
-
gera021
aktív tag
Acer z35 monitort akarok venni. Gtx 980ti hez. Olvastam rola tobb tesztet. Eleg jonak irjak. Esetleg vki nek vmi tapsztalat?
-
csocs
tag
Még egy kérdésem volna.
Ha FreeSync-es montort veszek 144Hz-en.
NVidia kártyával is menni fog a 144Hz?
Nem játszom erős gépigényű játékkal, de szeretnék szép képet. -
csocs
tag
Sziasztok,
ha nem foglalkozunk azzal, hogy a talp nem állítható, mit gondoltok erről? -
MM
őstag
A leirás alapján gyakorlatilag bekapcsolt Vsync, de ha esik az FPS, akkor azonnal kikapcsolja.
Aki érzékeny a vsync miatt megnőtt input lagra, annak teljesen haszontalan feature ezek szerint.
Aki viszont Vsync használó, annak kis ingadozás esetén megszünteti az azonnali durva FPS dropokat.
A Freesync/Gsync-hez semmi köze.
[ Szerkesztve ]
-
woros
őstag
válasz benvolio #76694 üzenetére
nvidia adaptive sync Itt leírja, hogy mit csinál, de független a freesync-től. Beállítottam 75Hz-re a monitort és bekapcsoltam ezt az adaptive sync-et úgy hogy a vsync a játékban ki volt kapcsolva. Maximalizálta az FPS-t 75-re, de mivel nem esett be 75 alá így nem tudok nyilatkozni, hogy akkor mi történik.
-
spanglee001
addikt
kellett a pízz új őrületre (meg egyedi avatarra ) aztán mostmár lassan jön a tréelcé a bf-hez, meg bántja már a szemem 60hz fos ugyhogy most nézelődök valami utánpótlás után 170ig, persze vehetnék freesyncest is az olcsóbb de még1x nem lesz radeonom a közel jövőben
[ Szerkesztve ]
-
VW
aktív tag
Ma megérkezett az Asus VZ249H ED-tól (akciósan 45k). Nagyon szép a kinézete és a képminősége. Ebben az árkategóriában ajánlom mindenkinek. (HDMI kábel nincs a csomagban)
Kicsit szokni kell az IPS megjelenítőt a korábbi LED TN panelos Benq után. Nagyon mély a fekete,erőteljesek a színek és a fényerő. Próbálom állítgatni a beállításokat a legszebb képminőségre, de kicsit sárgásnak látom a fehér színt.
Esetleg Asus VZ249H monitor kalibrált beállításait megosztaná valaki? (fényerő,kontraszt,színhőmérséklet stb.) köszi[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
gyiku
nagyúr
-
spanglee001
addikt
volt egy asus pg278q monitorom, sajna meg kellett válnom tőle. szerintetek egy Dell S2716DG tudja hozni ugyanazt a szintet?
-
-FreaK-
veterán
válasz gera021 #76708 üzenetére
Abban a Z35-ben biztos vagy már? 100Hz fölött nem túl jó használni, hiába tud elvileg 200-at. Valamint ilyen méretben kevés lehet ez a felbontás, bár ez egyén függő, van akit nem zavar, van akit igen, ehhez élőben kell látni. Ennyi pénzért én speciel nem venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
csocs
tag
Sziasztok, az alábbiak alapján tudom, hogy kb. azt mondjátok, hogy nem is tudom, hogy mit akarok.
Vonz a 21:9, de túl drága, azért beteszem ide. Nagy gépigényű játékkal nem játszom, de szeretnék szép képet ha filmet nézek ezen vagy weblapot szerkesztek, ne csessze tovább a szemem. Melyiket ajánlanátok?Köszönöm!
Az utolsó mondjuk már túl van a küszöbön.https://ipon.hu/webshop/product/lg_27ud68p_b/1403108
https://ipon.hu/webshop/product/acer_h277husmipuz/1548444
https://ipon.hu/webshop/product/aoc_u2777pqu/1540239
-
JohnK
aktív tag
-
-
KRoy19
őstag
válasz muszurkefal #76714 üzenetére
Igen ismerem az oldalt. De nem csak az a lényeg, hogy mekkora PPI és hány centitől retina, hanem, hogy fiszikailag mekkora a képernyő.
Extrém példával élve egy 100 inches kijelző 15360x8640 felbontással 51 cm-ről retina, viszont szerinted mit látnál magából a tartalomból ha valójában olyan közelről néznéd?
[ Szerkesztve ]
-
gera021
aktív tag
Hali.
Gtx 980ti hez akarok venni acer predator z35 gamer monitort.
Kerdesem h eleg hozza a vga? Hosszu tavra vennem es legfokepp bf1 diablo3 es starcraft2 menne rajta -
Brekk
addikt
LG nek jön az 5K-s monitora, a Dell-é rendelhető, sztem egész jó, de fényes felületű, mint az iMac. HPnak is volt egy monitora ezzel a panellal, de pillanatok alatt kifuttatták. Érdekes...
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
KRoy19
őstag
válasz muszurkefal #76701 üzenetére
Szerintem ez a 2 db dell pont ökéletes lenne számodra:
DELL P2415Q 24 inch, 4k, 183 PPI
DELL P2715Q 27 inch, 4k, 163 PPI[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
válasz muszurkefal #76699 üzenetére
Nem tudok, erről az egy szem Dellről tudtam, hogy extrém magas a ppi-je, gondolom ugyanaz a panel van benne, mint az LG 5K monitorában, ami mac-ekhez készült.
-
KRoy19
őstag
válasz muszurkefal #76701 üzenetére
45 centiről simán belátsz egy 12 inches kijelzőt, viszont ha 50 centiről akarnál nézni egy 27 inches kijelzőt, akkor valami hasonló eredmény jönne ki:
Kb 80-90 centi szerintem az ideális egy 27-es nél és 4k felbontással, az tű éles lesz.
-
muszurkefal
aktív tag
válasz KRoy19 #76700 üzenetére
Jogos.
Erről gyakran elfeledkezek
Csak előfordulhat, hogy abból a bizonyos távolságból meg már túl kicsi lesz a tartalom.
Az Apple meg valahogy pont belőtte azt, hogy kényelmes legyen.
Pl egy 27 inches 4k kijelzőt 53 centiről kellene ahhoz nézni, hogy retina legyen. Nem tudom, hogy ez mennyire számít közelinek. a 12 inches MacBook-ot nézem 45 centiről kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K 144hz GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- SAMSUNG (LC34J791WTRXEN ) 34" THUNDERBOLT WQHD ÍVELT MONITOR! AKCIÓ+
- Dell P2412Hb FullHD monitor
- SAMSUNG LU32R591CWRXEN 32 " 4K GAMER MONITOR! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest