- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
dik
őstag
Azt sem tudom miről beszélsz.
Na jó az eleje még stimmel. De a vége ower...
Régen lövöldöztem eleget és száguldoztam meg egyebek manapság max. kis pici tank azt annyi. Kiöregedtem belőlük nyilván
Egy filmet sem volt időm végignézni vagy 2 hónapja amikor meg oda jutottam volna kedvem nem volt már...
-
dik
őstag
válasz
Igazmondó1 #75485 üzenetére
Na ne fikázzuk azt a monitort kérem mert most van megrendelésem alatt (ASUS PB248Q). És lehet már holnapra kész is. Én is este használnám java részt szóval kezdek ideges lenni...
-
capsule
csendes tag
válasz
magickonfig #75472 üzenetére
qhd monitort nem akartam venni mert full hdban fogok játszani (RX480 vga kari), de köszi a tippet.
meglátjuk, hogyan válik be -
Igazmondó1
újonc
Sziasztok , monitorra vadászok pár hete
, és ugyanabban a cipőben járok mint korábban: Szab02 , magickonfig , Killer01.
Ezek lennének a szempontok:
--- ár , kb. max 170.000Ft költenék.
--- 120herz felett legyen.
--- Fontosak a Szemvédő funkciók: villódzás--pwm mentes , kék fény csökkentés. ..... ////// főleg este használnám és nem akarok ilyenbe belefutni , mint amilyen beírást találtam a neten , tuti érzékeny a szeme , mint az enyém>> ........ ASUS PB248Q Monitor >> Gyakorlatilag vettem egy éjjeli lámpát .... sötétben való használatra teljesen alkalmatlan! /////
--- Ne "TN" paneles /// szép színeket szeretnék ..... vagy van esetleg TN paneles is ilyen ? //
--- magasság állitható , dönthető és pivot.
--- matt kijelző és a káva is.
--- felbontás: FHD vagy feletti.
--- kb:27 col körül.
--- Most win 7 -tel használnám // ~~ pár év múlva win 10-zel. //
--- nem játékra akarom /// de napi 10 órát ülők a monitor előtt ///Az ötleteket előre is köszönöm
-
saen
veterán
válasz
gyerecske #75479 üzenetére
Ma már szerintem az összes monitor PWM mentes, az ilyenek teljesen rendben vannak és nem igazán van különbség. Ami fontos, hogy a fényerőt korrektül kell beállítani, hogy ne égesse ki a szemed. Ezen kívül nincs igazán különbség a tipusok között a szemet figyelembe véve.
-
gyerecske
senior tag
Sziasztok!
Irodai munkához keresek kifejezetten szemkímélő (ha létezik ilyen) monitort ~19"- 22" körüli méretben.Milyen típusokat érdemes fontolóra venni?
Köszönöm előre is a segítségeteket. -
Skynet258
veterán
válasz
capsule #75468 üzenetére
Na közben találtam videót erről a lilulásos dologról, részben ez tántorított el tőle... Kíváncsi leszek nálad lesz-e ilyen, és valóban ennyire feltűnő-e mint a videón.
Itt még baromi zavarónak hat, lényegében az egész kép mozgás közben lilás árnyalatot vesz fel.
Egyébként nekem is best buy lett volna, csak ezek a videók kicsit megijesztettek, és végül tök más irányba mentem el, sikerült többet is költenem (jóval) mint az elsőre megálmodott limit... -
kisbancsa
senior tag
Üdv. Végre megérkezett az asus monitor. Szeretnék pár szót írni a predator x34hez képest.
Képileg nincs különbség, max annyi hogy fekete képnél minimálisan bevilágít a panel, ami a predatornal nem volt jellemző. Előny: fps kiírás, célkereszt, fordítható kijelző, és NEM csúszik a talp része. Predatornal iszonyatosan csúszott és igen rossz volt a felfekvése az asztalra.(saját bőrön tapasztalós törős történet) . Összességében nem sok különbség van a 2 között technikai szinten. (dizájnilag nem szeretném felhozni mivel kinek mi fekszik. )
-
saen
veterán
Igaz ez régóta így van, de szerinem csak a boltokkal szúrnak ki. Netes rendelésnél kb mindenhol a világon el lehet állni a vásárlástól, ha nem lennének olyan boltok ahol pixelgaranciát adnak, én biztos addig küldeném vissza amíg nem lesz jó... Én biztos nem nézegetnék évekig egy világító pixelt.
-
tacto
aktív tag
Sziasztok, az egy oraja kibontott Philips BDM3270QP monitoromon sikerült felfedeznem 1 db. piros stuck pixelt (ezt hogy mondjak vajon magyarul). Erdemes ezzel foglalkozni, vagy elindul egy folyamat es nincs tökeletes monitor a mai minösegellenörzes stb. mellett?
-
magickonfig
tag
válasz
capsule #75461 üzenetére
Én a helyedben egy 27" qhd-t vettem volna ugyan olyan áron.
A purple/green ghosting artifact problémán kívül (valakit kegyetlenül zavarja és visszaküldi de más észre sem veszi) barom jó szerintem. Kicsit túlszaturált színek, de a feketéje
Majd kíváncsi vagyok a nagy tesójára 27" és 32" CH711 , nah az már qhd-s lesz! -
-FreaK-
veterán
válasz
capsule #75468 üzenetére
A típusnak több hibája is van/volt, ezek nagy részét az október/novemberi gyártásúaknál már javították. Nézd majd meg, hogy te milyen példányt kaptál.
Egy probléma viszont maradt, ez a purple trailing, erről többször is volt már szó itt a topicban, kép is volt beszúrva, hogy mit jelent, meg linkek is.
Vannak még bizonyos uniformitás problémák is, de csak direkt nézve szúrható ki, játék közben nem fogod észre venni. Lims Cave videóit nézd meg a témában, ha érdekel.Gyárilag kalibrálva érkezik, ez igaz, de ez sajna csak < deltaE 5-öt garantál azt hiszem, a valóságban csak épp, hogy jobb, mintha nem így érkezne. Egy rendes kalibrálás érdemes még elvégezni rajta.
Jatékra viszont elég jó, ezt a lila utánhúzást és esetleg a 27" FHD miatti pixelméretet leszámítva, már ha ez zavar.
-
capsule
csendes tag
válasz
Skynet258 #75467 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok, mert rengeteg monitort kipróbáltam már, TN panel, IPS panel, de mindegyikkel volt valami ami nem tetszett. Leírás alapján ez a monitor tökéletes számomra, aztán majd használat során kiderül. Kicsomagolós videóban láttam egy mellékelt papírt valamilyen kalibrálás adatokkal. Vajon kalibráltan érkezik?
A tartókar nekem is nagyon tetszik
-
Skynet258
veterán
válasz
capsule #75461 üzenetére
Anno én is ezen gondolkoztam, de ez a Quantum Dot cumó nekem kicsit túlszaturáltnak tűnik, már amennyire videókból ez átjön... Meg akartam nézni élőben az MM-ben, de ki volt kapcsolva, és a srác azt mondta, hogy nem tudja rákötni a többi monitoron látható demóra, mert pont ez az egy monitor nem kezeli azt a jelet (ekkora baromságot rég hallottam, de nem álltam le magyarázni).
A tartókarja amúgy profi, azt nézegettem.
-
dugo_
veterán
válasz
joefasalasso #75463 üzenetére
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok,
Valaki meg tudná mondani a oaziscomputeres srác nick nevét itt a prohardveren?
Köszi
-
capsule
csendes tag
Sziasztok,
Holnap érkezik hozzám a következő monitor: Samsung C24FG70FQU
Mi a véleményetek róla? 144Hz, 1ms, 24" (ívelt) full hd, VA panel, FreeSync,
Kicsit drága, de nagyon sokat remélek tőle. Játékra veszem, meglátjuk, hogyan válik be.üdv, Attila
-
Eraah
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni monitor vásárlásban.
A jelenlegi gép:
AMD phenom II 955
7790 1gb
8 gb ramAzonban az év vége felé fogom fejleszteni, jelenlegi tervek szerint egy i5+ 470 szintre.
Napi két napi egy-két orát játszom, ekkor használom csak a gépet. Mivel a jelenlegi monitorom a halálán van és már nagyon régi, szeretnék újat venni.
30-40 ezer forint körüli értékre gondoltam rendes áron.(Nyilván jobb lenne közelebb a 30-hoz) Mivel hitelre fogom venni, valószínűleg igy több lesz a THM-el növelt végösszeg.
Esetleg tudtok oylan boltot ahol érdemes hitelre venni?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
-FreaK-
veterán
A Glow nem közvetlen a háttérvilágítás miatt van, ez a panel típus sajátossága. Ezen kívül lehet még gond a háttérvilágítás egyenetlenségével is (nem tudom, hogy ennél a konkrét típusnál milyen).
A kontraszt és a fekete szint sem valami jó IPS-nél, vagyis nincs is fekete valójában.
-
Agrippa22
tag
Üdv,
Tegnap vettem egy LG 22MP68VQ-P monitort és a bal alsó sarokban van némi backlight (kicsit zavaró sötét részeknél). Van értelme visszavinni és cserét kérni, vagy szokjam meg, mert IPS?
-
Underhun
csendes tag
Sziasztok!
24"-os glossy (üveges,üveghatású) monitort keresnék full Hd felbontással, eddig amit találtam
Dell s2415h
Hp 25xw
Az a bajom ezekkel hogy elég régi mind2 monitor és ips-panelesek , jobban örülnék egy Va panelesnek a kontrasztarány miatt.
Ha van valaki aki ugyanígy fan-ja az ilyen glossy stílusú monitoroknak és tudna ajánlani valamit azt megköszönném. -
kisbancsa
senior tag
válasz
holozis_HUN #75448 üzenetére
Megvárom hogy rögzítő panelt adnak e az ujhoz (Predatorhoz volt),és utána megnezem a fali konzolt. Esetleg tudnál ajánlani milyet érdemes venni?
Teaway: ez csak a gravitáció volt
Gyiku: tudnál te is mutatni olyan kart ami elbir 12kgos monitort? (elbirja az asztal felfogato a monitort?) -
Rogan99
tag
Üdv!
Monitor vásárlás előtt állok és ezeket a featuroket preferálnám:
- IPS
- g-sync
- 100Hz+
- 1440pElső sorban játékra és sorozat nézésre használnám a monitort.
Miután átnyálaztam töménytelen cikket videót 2 kategóriára szűkítettem a jelölteket:16:9 27" ACER XB271HU, ASUS PG279Q, etc...
VS
21:9 34" x34 Predator vagy ASUS PG348QNyilván az utóbbi tetszik igazán, de kicsit húzós az áruk, úgyhogy próbálom magam meggyőzni róla h nem éri meg
És most jön a kérdés. Létezik 34"-os 21:9-es ívelt monitor 250 000 ft körül feladva a hozzászólásom elején felsorolt 4 dologból mondjuk ~egyet?
-
KubanitoS
veterán
Én most váltottam 27" FHD-ról 27" WQHD-re és azt kell mondanom, hogy szerintem az FHD ekkora méretre már kicsit kevés. Három évig használtam az FHD 27"-est és nem volt vele probléma, meg lehetett szokni a dolgot. A különbség akkor jött ki jobban, amikor már az új monitort kezdtem el használni. Most már nem mennék vissza 27" FHD-ra.
-
gyiku
nagyúr
a 27'-t nem kell messzebbrol nezned, mint a 24'-t, nekem ez a szemelyes tapasztalatom. viszont 27'-on 1080p-t nem lattam, csak 1440p-t, igy lehet hogy ott nagyok lesznek a pixelek. ez megint szubjektiv, mert van, akinek megfelel a 34' wide 1080p is.
az, hogy neked mi a megfelelo, azt neked kell eldontened. nezz meg par monitort kulonbozo meretben es felbontasban, mielott dontesz. -
denko
senior tag
lg34 ből van most ujracsomagolt ha valaki vágyik rá, elég baráti ár a 140-érte.
-
SzinaCat
csendes tag
Sziasztok!
Új asztali számítógép vásárlás előtt állok, és ehhez szükségem lenne egy új monitorra is. A monitort elsősorban FPS játékokra használnám, de jó lenne rajta időnként filmet/sorozatot is nézni. Sajnos nem igazán értek a monitorokhoz, bár amennyire tudtam én magam is utána néztem, és 3 kiszemeltet találtam:
1. ASUS VC239H
2. ASUS VZ249H
3. ASUS VX239HA problémám a dologgal, hogy nem igazán tudok különbséget tenni, ezért szeretném a segítségeteket kérni, hogy melyiket is válasszam/miért is jobb az egyik a másiknál!
-
Üdvözletem!
Egy 1060 vagy 1070 videókarin alapuló asztali géphez milyen monitort vegyek?
A referencia a Dell p2317H, olyan tekintetben mindenképpen hogy ennél nagyobb nem nagyon fér el asztalomon (tetőtéri szobában van, magasabbat túl közel kellene tenni magamhoz).
Játékban főleg stratégiaiakat nyomok, fps nem nagyon játszik. Munkában word-öt használok, a szemkímélést preferálom.
100 ezer forintig van sokkal jobb a p2317H-nál?Köszönöm a segítséget!
-
OceanStorm
tag
Sziasztok !
Még ugyan nem feltétlenül aktuális a téma, de azért foglalkoztat annyira hogy rákérdezzek. Szeretnék majd egy nagyobb méretű monitort, ami ha kell TV-ként is funkcionál (ezt a gondolatmenetet akár meg is lehet fordítani). Első körben ezt néztem ki, ám az ára erős fejvakarásra ad okot. Ha ebben a kategóriában gondolkozok mindenképp mélyen a zsebembe kell hogy nyúljak, vagy meg lehet úszni olcsóbban is, pl a feléből ? Nagyméretű TV-ből ugyan van választék, de nem világos hogy mennyire felelnének meg monitornak is, gondolok ezalatt pl. az input lagra és a válaszidőre.
-
kisbancsa
senior tag
Üdv. Erről a monitorrol van valakinek tapasztalata /véleménye? (ROG SWIFT PG348Q)
-
m
újonc
Üdv!
Vennék egy gépet (i5 7500, msi rx480 gaming x) monitorral.
Kiszemelt az LG 23MP68VQ-P.
Kérdéseim: Van-e ehhez hasonló (árban és értékben) monitor, aminek állítható a magassága?
Jár-e a monitor(ok)hoz HDMI v. DP kábel?Válaszokat előre is köszönöm.
-
Szab02
aktív tag
válasz
deja vu #75412 üzenetére
Értem én, hogy az az a befutó (erröl már egyszer beszeltünk), de öszinten szólva ennyi pénzért inkább egy LG 34UM94C-P vennék. Játék is cél, de nem vagyok kimondottan HC gamer. Viszont szeretem, ha "elférek az asztalon"... Gondolok itt PS-re, Lightroomra, illetve több forráskód egyszerre való böngészése esetén.
Valami 90k körüli 27 UHD, ami használható is? (pl. jelenleg az acer mellett a quatot nem kapcsolhatom be - meglátom a különbséget és sírvafakadok
)
-
magickonfig
tag
válasz
Szab02 #75409 üzenetére
Nem csak te vagy ezzel egyedül!
Hónapok óta vacillálok 34" 1080p, 1440p és a 27 " 1440p összes külföldi fórumot végignyálaztam, szinte nincs olyan youtube videó amit nem láttam volna ebben a témában. Annyit mondhatok , hogy tökéletes monitor nincs, de próbálja az ember a legjobbat kihozni. -
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
Már h´napok óta osztok, szorzok, legózok....még mindig tanácstalanul. valami sosem jön ki
Acer p233w és egy Quato GPP950 cseréjéröl lenne szó.Mit érdemes nézni ezekkel a kritériumokkal:
-27" (már letettem a 32" UWD-röl)
-1440p
-freesync
-(75Hz? -144 Drága) -
safranyek
tag
Eladná az egyik haverom a BENQ G2412HD monitorját 20000 ft-ért. Nekem még sose volt lcd monitorom, ezért nem nagyon értek hozzá.Az enyém viszont döglődik, bekapcsoláskor összehúzódik a kép a két oldalán, pár percen belül visszaáll rendes méretre.
-Megér ez a monitor 20000 ft-ott?
-jó ez a monitor?
-ha nem mit ajánlanátok helyette ennyiért használtan.Böngészésre, filmnézésre és néha játékra lenne használva egy Intel HD Graphics 530-al HDMI csatlakozóval.
-
Hunork
veterán
Üdv Fórumtársak!
Írtam egy kis házi bemutatót egy LG Freesync monitorról, ha valakit érdekel, megtalálhatja itt!
Remélem, tetszeni fog, bár tényleg csak amatőr házi bemutató. -
JohnK
aktív tag
válasz
adriankoooo #75390 üzenetére
Akár hiszed akár nem, de a jelenlegi monitoros problémámra is az jelentett megoldást, hogy RGB-ből átraktam YCbCr444 pixel formátumra, így gond nélkül megy a korábbi felbontáson a színek viszont annyira mások, hogy újra állítottam nulláról minden színt, még nem döntöttem el, hogy tetszik-e így, olyan mintha egy "új" másik monitorom lenne. Kösz a tippet!
De hogy ne legyek OFF:
Elégedett vagy az új monitorral? Miről váltottál és mire használod főleg?Közben én is gondolkoztam, a döntésen. Részben az itteni javaslatok alapján úgy tűnik 24" a DELL P2417H, vagy DELL UltraSharp U2417H Infinity Edge lesz a befutó.
A jelenlegi 21" DELL CRT-nek 300 x 410 mm a látható képmérete, 0,24 mm képpontávolság mellett és ezt nagyjából 40 és 60 cm között szoktam nézni 1600x1200 felbontáson és nem látok pixeleket, minden jól olvasható.
A kiválasztott 24" DELL monitoroknak 296,46 x 527,04 mm a látható képmérete 0.2745 mm mellett és feltételezem ezt távolabbról kell majd néznem a nagyobb szélesség és képpontméret miatt.
Mivel beleférne a rászánt keretbe, most a 27"-os DELL P2717H-n is gondolkodom. Ez már 597.92 mm x336.30 mm képméretű lenne, viszont 0,311 mm képpontméret járna a full HD felbontás mellé.
Kérdés, hogy ez mennyire ajánlott általános cérna, (net+film+játék) a 24" képest? Vagy sokkal távolabbról kellene néznem, hogy élvezhető legyen a kép, olvasható a szöveg? Milve vga-ból csak 1050 Ti lesz, ha a jövőben arra kényszerülök, hogy valami csak 720p-ben fusson az ha jól sejtem már látható pixeleket eredményezne?
-
Killer01
őstag
Köszi Brekk
Mivel kérnék rá természetesen prémium kalibrálást és pixelgarit is, a "mi a szösz ez" kérdés nálatok ki fog derülni
Egyébként nincs bajom az IPS-el (most is az van), de gyakorlatilag 13%-al kevesebb pénzből tudnék 27-es nekem szimpatikus monitort venni, jóval kevesebb tudással (Dell U2717D nagyon szimpi a kinézete miatt, de itt magas az input lag..meg hát a kontasztarányban egy IPS sem ér fel a VA panelekhez, ekkora monitoroknál szerintem nem mindegy ez a tényező). Méricskélek kicsit az asztalomon mit hová kéne rakni hogy elférjen a PB328Q -
tacto
aktív tag
Sziasztok, tudja esetleg valaki, hogy mi a különbseg a ket generacio, pontosabban modell verzio frisssüles között, csaknem masfel ev különbseggel? Philips 32-esek, AMVA, quad HD
Eredeti verzio: BDM3270QP
Az ujabb verzio tavaly jelent meg: BDM3270QP2
Csak a kontrasztban különbözik az ujabb (romlott), illetve az energiafelhasznalas viszont javult talan. Mas panel? Esetleg egyeb? En nem tudok rajönni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Fotó állvány eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest