- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Egér probléma
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gordonfreemN #25399 üzenetére
Az S szériát még nem nagyon látta senki, igy a kérdés egyelőre értelmetlen. Egyébként jobbak az Ultrasharpok, és általában jobban is szereteik az enberek a matt kijelzőt, viszont az S széria olcsóbb lesz, és talán nem PWM-es. Illetve ahogy említém, azért nem mindenki bukik a matt kijelzőre.
-
d@minator
addikt
válasz
RunTimeError #25395 üzenetére
Egy külső tápot egyszerűbb cserélni, olcsóbb és bármivel kiváltható ami azt az ampert tudja. Azért a belső táptól sem kell félni többnyire javíthatók nem feltétlen cserések. Ha igen akkor drágák.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Miért, lehet kapni olyat, ami nem belső tápos?
-
raziel01
veterán
válasz
Minek van a 3 év garancia?
-
RunTimeError
tag
Mennyire veszélyes belső tápos monitort venni? Mert úgy hallottam annak elég költséges a cseréje, ha elszáll.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gordonfreemN #25393 üzenetére
-
vond
MODERÁTOR
válasz
RunTimeError #25388 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy ezek mind-mind gyári értékek... És ezek nem minden esetben (vagy inkább elég ritka esetekben) tükrözik a valóságot... Pl. a 8ms-os Dell-ekkel még a hardcore játékosok is köszönik szépen, jól elvannak... Ne a marketing-maszlagra alapozz, hanem a valós tapasztalatokra...
-
ClayMore
aktív tag
válasz
RunTimeError #25388 üzenetére
a 235 az a régebbi arra gyakrabban találtam a neten megvilágításbeli problémákat.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
RunTimeError #25383 üzenetére
neten végigolvastam az LG-hez minden VEVŐI commentet (amazon,ebay,stb) és értékelést és nem találtam panaszt a sebességre.
elvileg 5ms-es -
vond
MODERÁTOR
válasz
44-45-ért már kapsz egy Dell U2212HM-et, ami igencsak jó lenne Neked a fotózgatáshoz, filmekhez, és játékokhoz is...
Amúgy az előző oldalon írtam már egy ugyanilyen, 40 ezres kerettel kapcsolatban...
-
válasz
Akkor legyen egy Dell
!
Amúgy ha csak a fent említett 2 jöhet szóba mindenképp az LG
-
RunTimeError
tag
Üdv!
Két monitor között vacilálok, LG IPS224V-BN és Acer G236HLBBD. Tudom, hogy az LG ips technológia és stb, de az a 14ms soknak tűnik nekem :S A betekintési szög 8-2 fokkal tér csak el, és az Acer nagyobb és olcsóbb. Fotózgatok, így ahhoz sem árt mérnem, FPS játékokkal is játszok és persze filmet is szeretnék rajta nézni. Minden jótanácsot meghallgatok. -
cadgers
aktív tag
válasz
Kroni1 #25380 üzenetére
Media Marktban láttam kiállítva egy ilyen monitort, nekem a színek nagyon bejöttek, de a képe windows asztalnál nagyon homályosnak tűnt, de ezexerint beállítási probléma, vagy nem natív felbontáson mehetett.
Nem lötyög a káván a kijelző?
Ha nem állítható a magasság, kb hány centi van a talpa, és a keret alja között?
Köszi előre is! -
vond
MODERÁTOR
válasz
cadgers #25379 üzenetére
Hát, ha elég lenne a dönthetőség, akkor tutira azt mondtam volna, hogy várd meg az S-szériás Dell-eket (elvileg 1-2 hét és mind kapható lesz)... De így, hogy állítgatni akarod a magasságát is, most hirtelen nem tudok mondani glossy IPS-t (ez miért annyira fontos?)... Mondjuk lehet, hogy épp be is férne ám a S-es Dell-ek alá... Le kellene mérni...
Arról az LG monitor-TV-ről meg volt teszt nem olyan régen itt, a péhán is (szerintem ez ugyanaz "PZ" nélkül is)... Képminőségben azért elmarad az UltraSharp Dell-ektől, de végülis vállalható... Főleg ha fontos a TV funkció is...
Mondjuk ez alá biztos nem férne be az erősítőd...
-
Kroni1
veterán
válasz
cadgers #25379 üzenetére
Én ennek a 3D-s változatát használom. (DM2352D) és nagyon jó!!! Fényes kijelző, PIP, és nagyon jó betekintési szögek. Játék alatt szemre nem vettem észre különbséget a laptopomhoz képest, nincs vészes utánhúzás, és csak azért tudom mert lemértem: input lag-ban a laptopomtól egy kicsit elmarad. Amugy meg hibátlan, annyival nagyobb élmény az IPS-en dolgozni, hogy leírhatatlan. TV-tuner is jó, menüje is gyors, ez az eddigi legjobb monitorom!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi monitoromat szeretném lecserélni olyan IPS panelesre, aminek fényes kijelzője van, és előny az állítható magasság (hogy belóghasson alá az erősítőm).
Ilyet esetleg tudna valaki?
Mégegy kérdés:
LG M2352D-PZ -t használ valaki? Vélemények, tapasztalatok? -
Metlacii
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg erősen tervben vagy a laptopom lecserélése asztali gépre. Egy másik fórumrészen ajánlották az általam kinézett Samsung S24B350H helyett a DELL U2412M tipusu monitort. Amire kell a cucc: 3D mérnöki tervezés, munka, film, kevés fps játék, és azok sem a legújabbak.
szerintetek megéri ez az árkülönbözetet?
Üdv Metlacii
-
st6969
őstag
Üdv,
nem tudja valaki, hogy miért marad kb. 1,5cm-es fekete keret, ha a felbontást az egyébként ajánlott 1920x1080-ra állítom? LG IPS224V win8, legfrissebb catalyst Asrock E350M1 HDMI-HDMI csatlakozás
Visszavéve 1600xvalamennyire, akkor kirakja teljesen 100%-ban.
A 60Hz frissítés az normális (olvastam itt 75Hz-ről...)?
Köszönöm -
El Kebir
őstag
válasz
stranger28 #25369 üzenetére
ne menjünk már át verselemzésbe, a teljes mondatra gondoltam, arra amit idéztél..
HDMI-n a vga küldi a hdtv jeleket, azokat fogadni tudja a monitor a hdmi-n hdtv üzemmódban.
(24-30-50i Hz) (ahogy Teaway hsz-ében a képen egyik hdmi pc/dvi mód, másik hdmi hdtv mód)(épp ez szokott lenni más monitoroknál a probléma, hogy alapból hdmi-n tv üzemmódban mennek...és a vga-n is erre van szakosítva a hdmi kimenet... )
-
Ijk
nagyúr
válasz
stranger28 #25371 üzenetére
-
Ijk
nagyúr
Végül csak nem bírtam magammal és vettem egy Dell U2412M-et. Sajnos a régi monitornak a panelhibája egyre zavaróbb lett.
Jó monitor ez, de a samu 214T jobb volt. Mintha a dellnek a kontraszt mellett a betekintési szögei is rosszabbak lennének. Illetve valahogy a samsungnak kellemesebb képe volt, nem tudom hogy a pva panel vagy a ccfl háttérvilágítás miatt. De elfogadhatóan jó ez a monitor számomra, ilyen áron úgysem kapnék egy ideig jobbat, többet pedig nem akartam erre rászánni. -
Kroni1
veterán
Van egy LG LW5500-as TV-m és gyönyörűen mennek rajta a filmek, ha 24Hz-re állítom a frissítést a Control Centerben (HD6850-esen, 1.4-es HDMI-n), de a Szintén IPS paneles LG DM2352D MonitorTV-mnek nem tudok megadni 24Hz-et sehogysem. Lehet köze ahhoz, hogy azt csak DVI-on tudom csatlakoztatni, vagy egyszerűen ez nem tud 24Hz-et? nincs erre valami megoldás?!
-
Isual
veterán
válasz
stranger28 #25360 üzenetére
tényleg rossz hatással vagyok én erre a fórumra
-
SOAD19
addikt
válasz
Stonecold #25349 üzenetére
Mit szólnál, egy jobb képminőséggel rendelkező Dell U2412M-hez, és egy külön tuner megoldáshoz?!
-
Stonecold
csendes tag
Sziasztok!
Ha vásárolok egy tv-tuneres monitort (samsung T24B350EW) ami rendelkezik PiP funkcióval, ha ezt használom, és fut a windows, de közben a tuner részét is használom a monitornak, akkor ugyanúgy működik, mint egy tv-tuner kártya, gondolok itt arra, hogy ha nézek egy csatornát akkor az adott adáshoz a hangot is hallom, (tv saját hangszóróin), illetve hangkártyán keresztül más egyéb hangot?
Köszönöm a választ előre is! -
vond
MODERÁTOR
40 ezerért mindenképpen az LG IPS224/225-öt ajánlanám, vagy esetleg a 23"-es 235-öt innen... Vagy itt lenne egy 23"-es AOC is, szintúgy 40 ezer alatt...
Mindazonáltal itt már érdemes elgondolkodnod, hogy plusz 4-5 ezerért bevállald a Dell U2212HM-et, ami azért egy minden szempontból komolyabb monitor... Mondom ezt úgy, hogy az IPS-es LG-k, AOC-k sem rosszak, sőt...
De ha nem sürgős a dolog (bár gondolom az, ha behalt a régi), akkor esetleg várd meg az S-szériás IPS-es Dell-eket... Elvileg pár hét múlva mind kapható lesz... Szerintem a legkisebb példány árban be fog menni az U2212HM alá...
Ha pedig mindenképp 4:3-ast, 5:4-est akarsz, akkor leginkább a használtak között kellene nézelődnöd, mostanában - sokak bánatára - már nem gyártanak ilyen képarányú kijelzőket...
ITT pl. vannak jó állapotú, 1 év garanciás xVA paneles, 19-20"-es monitorok 20 ezer alatt... A képminőségükre biztos, hogy nem lenne panasz, bár gyors játékra - a paneltípusból adódóan - nem igazán alkalmasak...
-
ClayMore
aktív tag
Eltűnt mire megrendeltem volna
Telón azt mondták hibás ár volt megadva
-
vond
MODERÁTOR
-
ClayMore
aktív tag
33.950- ért
LG IPS 224V ennyiért már nem kérdés h TN panel vagy IPS!ha 36-40k ez a monitor akkor még nehéz a low budgetesek döntése. én 30-34-et szántam monitorra, de így nem nehéz dönteni.
-
helgi
aktív tag
válasz
stranger28 #25332 üzenetére
HD ra lett kitalálva. röviden..
mert ugye 16:9 az 1920x1080
16:10 az meg 1920x1200
és nagyon jól mutat 16:10en alul az a szép ki csík. vagy esetleg elmossa a képet. ez személy szerint nekem nem baró. tehát marad a 16:9 ami pontosan HD szabványt támogat. ugye 1280x720, 1920x1080, ill ide érthetjük a köztest is ami 1366x768,amit ugye előszeretettel állitanak be laptopokban alap képmértenek... -
Hold
őstag
Ma reggelre behalt a 19"os még nem Wide típusú monitorom, sokan azt mondták régebben vegyek wideot mert az milyen jó, de ennek a méretnek 23-24" lenne az ideális hogy ne legyen zavaró
GRX ben néztem LG-k olcsók, de vajon jók is ?
40K körül keresek ott azért sok olyan van ami a pénztárcámnak kedvez, mit ajánlotok ?
Főleg netezek, de játszogatok is -
Dency01
aktív tag
Monitorguruéknál már úgy néz ki rendelhető:
Dell S2440L -
helgi
aktív tag
Helyes link:
[link]
e-IPS. -
helgi
aktív tag
Az érdekelne hogy a mostani U2412H-hoz képest,vagyis a benne lévő E-IPS panelhez képest az AMVA panel miben más. jobb/rosszab tulajdonságok érdekelnének..
de lehet ez még korai. -
helgi
aktív tag
Engem nyilván ez érdekelne: AMVA
-
helgi
aktív tag
-
whatnot
őstag
Kérdés a Dell U2212HM-hez és U2312HM-hez.
Itt korábban valaki összehasonlította ezt a kettőt és pl. azt írta, hogy a 2312nek kicsit kevesebb a kontrasztja.
Megnéztem a Dell hivatalos műszaki leírását és mindössze két különbséget találtam a két modell között:
1. képátló (nagy meglepetésre)
2. fényerő: 2212nek 250, 2312nek 300.Mindkettőnél 1000:1 kontrasztot írnak. Honnan származik az a megállapítás, hogy a 2212 kontrasztosabb?
Igazából a kisebb is jó lenne, ha az tényleg kontrasztosabb, ha viszont tényleg nincs igazán különbség, akkor azt a pár ezrest már rászánnánk a nagy képátlóra. -
nimbusz
csendes tag
válasz
stranger28 #25311 üzenetére
Ekkora méretben szerintem közelebbről,már nem igazán jó.A 24-est is 70-80cm-nél közelebbről nem nézem.Legalábbis nekem az már nem jó.
-
nimbusz
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy Full HD felbontás egy 27"-os monitoron egy 24"-hoz képest(ami most is van) szembeszökő különbséget mutat v. elmegy a dolog.Gondolok itt az asztali parancsikonoktól kezdve a filmeken át a játékokig. A 24-es AZ TN, a 27-es viszont IPS lenne.Előre is köszi. -
MPeter87
őstag
válasz
< CyberBob > #25304 üzenetére
Ááá, ez a program kellett! Köszönöm!
Most már nem kell Paint-ben bűvészkednem a képekkel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- PS Plus előfizetések
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest