- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes tag
Halihó,
Upgradeltem monitort a minap:
Samsung Odyssey G7 C27G75T—>LG 27GR93U-B
1440p; VA; curved—> 2160p; IPS; flat
[Rtings comparison]Az első tapasztalat a “fisheye” effektus curved után flat monitor azt hittem rossz a panel, barátnőt is odaültettem, szerinte normális. Reddit felcsap, igen ez normális, vissza kell szokni. (Egyébként egészséges a curved kijelző?!)
A második és emiatt írok a fórumra(!), az az, hogy mivel sok sötét tematikájú játékkal játszom, ezért baromi fontos lenne megértenem, hogy míg a Samsunggal(VA) a sötét helyeken azért látok valamicskét, addig az új LG-vel(IPS) olyan tintafekete folt egy sötét sarok, mintha egy fekete lyukba néznék. Végigmentem minden OSD-n elérhető beállításon, preseten, custom value changen, black equalizer, gamma, brightness, contrast, de semmi. A fekete sarok éjfekete, kész. Se mélység se körvonal, semmi.
A monitort egy outletből vásároltam original LG refurbishedként, ~9 óra üzemidőt jelzett, egyébként patika állapotban volt, tényleg. De nem hinném hogy panelhiba lenne, inkább az IPS-re gyanakszom a VA-val szemben, laikusként a kontrasztot mondanám.
Meg tudna valaki erősíteni, vagy elmagyarázni mitől lehet az egyik monitoron a játék élvezhető és játszható a sötét pályákon, a másiknál pedig egyáltalán nem látni konkrétan az éjfekete tintánál többet? Mert akkor az LG megy vissza, és veszek egy 2K VA/OLED monitort.
Ha szükséges, csinálok holnap képet összehasonlításképp.
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
GIGABYTE AORUS FO27Q2
27”
1440p
240Hz
KVM Switch
QD-OLEDErről az OLED-ről miért nem beszél itt senki? Rtings szerint text clarity is jó, a VRR flicker is jobb mint más OLED monitornál, a napokban Kazynál 262.000Ft-ért el lehetett hozni, most picit felment, de fix 300k alatt van, annyi, hogy a teszt a Q3-ról készült, az ÁK link pedig Q2 verzió.
Reddit és több forrás szerint is a 240 vs 360Hz a különbség csak. Akikkel beszéltem HA-n és teszteltek OLED monitorokat, többen is ezt a Gigabyte-ot preferálták.
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
válasz Snoop27 #138094 üzenetére
Visszakerestem a monitort, és mivel IPS, és játékokra kellene, ha esetleg sötétebb tónusú játékokkal is játszol, én pl. HUNT:Showdown és Dark and Darkert pörgetek, meg Arena breakout stb, amikben vannak sötét sarkok. Na most az IPS vs VA nem arról szól, hogy a fekete mennyire szép fekete, a statikus kontraszt szerepe a játékokban konkrétan az, hogy látsz-e valamit a sötétben, vagy nem. Mivel az IPS nem tudja megkülönböztetni az enyhén sötét és nagyon sötét tereket, ezért az egész sötét, nincs benne részlet. a sötét pl. Dark and Darkerben olyan, mint egy fekete lyuk. jó minőségű VA-ról váltottam 4K jó minőségű IPS-re, amint ezzel szembesültem, repült vissza az IPS. Amit eddig láttam VA monitoron, azt nem láttam IPS-en. konkrétan akkora hátrány az IPS a VA-val szemben ilyen esetekben, hogy nekem azonnal deal break volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs