- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
AIex
tag
Köszönöm ismét !
@apszi
Köszi, ez igazán jó felvetés, Samsungnál a legtöbb terméket a TMX szervizeli, és igazán jó hirük van.... Nem tudom, a monitorokat is ők intézik-e, vagy sem,Asus-nál a Fix direct, ott is van 1-2 negativ értékelés, de azért lényegesen jobb az értékelésük átlagban. Ez egy nagy plusz az Asus mellett. Köszi neked is a felvetést.
-
saen
veterán
Ezekre nem igazán tudom a választ, nálam soha egyetlen lcd tévé vagy monitor sem ment tönkre... Se céges, se itthoni. De erre való a garancia, hogyha bekövetkezik a probléma.
Ebben az árkategóriában meg minden gyártó spórol. Tipushibák lehetnek, de olyan gyorsan változnak a modellek, hogy mire kiderül már más a kínálat. Továbbra is azt mondom, hogy vedd amelyik tetszik, ne gondold túl.
-
AIex
tag
Köszönöm !
Az Acer-t kiejteném, a vastagabb kávák miatt, ha képminőségben elhanyagolható a különbség,A Samsung, és az Asus meg 50-50, mivel az Asus-ra 3 év a gari, Samsungra csak 2 év,
Mi a tapasztalat az IPS panelekkel, mennyire megbizhatóak ? Nekem az előző céges Lenovo laptomomnál egy idő után foltos lett a kijelző, bár gondolom ez inkább egyedi eset, nem tendencia. Elmondható, hogy kényesebb bármivel, mint egy VA panel ? IPS paneles TV-kre ha jól emlékszem, szoktak panaszkodni, hogy alacsony a fényereje, ha papiron a 2 monitornak a fényereje azonos, akkor ezzel sem kell foglalkozni ?
-
saen
veterán
Szerintem vedd azt amelyik tetszik a 24"-esek közül, esetleg amire legtöbb garancia van. Működni mindegyik fog és nem gondolnám, hogy hatalmas különbségek lennének ebben a kategóriában.
22"-et én elfelejteném, azt rosszabbul fogják látni, méretet értékelni fogják szerintem.
-
AIex
tag
Sziasztok !
Szeretném a segitségeteket kérni,
Nagyszülőknek, last minute jelleggel szeretnék venni egy monitort karácsonyra, asztali géphez, 22" vagy 24" méretben,
Másik 2 kritérium, hogy Emag-nál szeretném megvenni, mivel oda van egy kuponom, amit szeretnék felhasználni, illetve lehetőség raktáron lévő terméket kellene választanom, hogy 24.-ig meglegyen, keret 45e Ft körül húznám meg a határt, tudom, hogy ezzel a két feltétellel nagyjából el is vágtam magam, hogy a legtöbbet tudjam kihozni a "pénzemből", viszont, ha lehetséges, szeretném kikérni a véleményeteket, melyik monitort vennétek az alábbiak közül :
Acer
Acer IPS
Samsung VA
Asus IPSElőször a legelső Acer-t néztem, azonban az olvasottak alapján, nem biztos, hogy ezzel büntetném a nagyszülőket,
Jelenlegi favorit a VA paneles Samsung, mivel 20 éve csak Samsung TV-t vesznek, igy biztosan örülnének a márkának, bár nem feltétlen ez a legjobb a listában, sőt,
Ti melyik modellt választanátok ? Jellemzően, az IPS panelnek szebb képe szokott lenni (bár maga a technológia, gondolom nem ebben az árkategóriában "csúcsosodik ki"). Az itteni tapasztalatok alapján, ki lehet jelenteni, hogy egyik márka megbizhatóbb a másiknál ? Vagy lutri az egész, mert mindegyik monitor belépőkat. és a márkán belül is órási a szórás megbizhatóságban ?
Előre is köszönöm !
-
akerbis
aktív tag
válasz
parandroid #127042 üzenetére
Nekem 16:10-es kellene.
-
parandroid
félisten
válasz
akerbis #127041 üzenetére
Ha játékra (főleg ha multira) is kell, akkor olyat keress, aminek minél magasabb a képfrissítése. Lehet 60 Hz-en is játszani, de na… Szóval valami 100 fölötti érték (hovatovább freesync) jó lenne, ha találsz ilyet, bár a keret elég szűkös. Emellett azért én válaszidőben is inkább 1-4 ms-ben gondolkoznék. Felbontás nyilván 1080p, panel IPS, méretben 24”. Ezek alapján próbálj keresni, aztán meglátod mennyiért jönnek a találatok, és kicsit átgondolhatod a keretet is megint. Ha végképp nincs rá több, akkor jönnek majd a kompromisszumok, ott neked kell döntened, hogy a fentiekközül mi fontosabb, mi kevésbé.
Amit linkeltél, az egy átlagos irodai monitor. Egy jól beállított munkahelyen irodai munkára, netezésre jó. Arra nem is rossz vétel ennyiért, sőt. Filmet nézni, játszani nem ideális, de azért lehet rajta, persze.
p
-
akerbis
aktív tag
Pl. ezt megérné venni? Árban 35K fölé nem mennék.
-
akerbis
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok tippet adni hogy használtan (és így már megfizethetően) mely monitorokat keressek amiknek lenyűgöző a képük? Játékra kellen for fun, de azért multi fps is mennyen rajta, asszem 5MS a határérték. Mindenképp 16:10 képarányút szeretnék.
Nézelődjek és vannak megfelelő típusok ezekből a régebbiekből, vagy egy modernebb belépő típus is túlhaladta már őket? Most egy Gericom GM2600-am van. Méretben ez 20-26'' coll kellene.
-
Puculo
aktív tag
válasz
Luck Dragon #127036 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Az általad is említett LG 27GP850 volt a másik kiszemelt alany, csak sajnos az akciós árról lecsúsztam egy hónapja. A Samsung Odyssey G7 is fontolóra volt véve, csak ott túl soknak tartottam az ív mértékét, talán a legíveltebb a piacon. Marad akkor az AOC AG273QX. ( Reméltem titkon hogy ezt fogod ajánlani a kettő közül.) Mégegyszer hálás köszönet!
-
sid87
senior tag
válasz
Luck Dragon #127007 üzenetére
Hogyne
200.000 Forint max amit költenék rá.
Jelenleg kettő monitorom van, egy a cégtől hazahozott sima DELL 22" fhd, meg van egy 27" HP 27w fhd. Utóbbit használom tartalom fogyasztásra is.
Gondolkodtam, hogy jobb lenne egy ultra wide monitor a sima 22"-es DELL helyett. És közben még az is felmerült, hogy még jobb lehetne egy 32"-es 4K monitor, amin akkor a HP helyett tudnám nézni a netflixet. Viszont az kérdéses hogy a céges kis laptop vinné e szépen a 4K-s képet úgy hogy még lenne rajta egy fhd-s monitor. (Macbook az a saját gépem, amit néha rá kötök a 27w-re)
Egy szó mint száz,véleményed szerint 32"-es ultrawide vagy egy 34"-es 4K monitor lenne jó munkra és egyben film nézésre? (munkára alkalmasság lenne a fontosabb) (és hogy ne nézzen úgy ki mint ha gamer monitor lenne) VAAAGY erre jó lenne egy TV is, ami jóval olcsóbb.
Köszönöm!
-
-
válasz
Puculo #127023 üzenetére
“Luck Dragon szakértelmére lenne szükségem,”
Ez megtisztelő , de vannak itt még sokan mások is akik értik a dolgukat .
Sajnos ebben az ár kategóriában ami VA paneles és hasonló specifikációval rendelkezik a mint az általad megjelölt Aoc és még sík képernyős is, nem nagyon van . Csak ívelt . Így ha mindenáron VA kell nincs más választás és elmkell fogadni a hozza tartozó szabványokat is .
Többiek pedig választ adtak a második kérdésre is.Annyit tudok még ajánlani , hogy ebben az árban , ajánlanék egy arany középutat . Még pedig az LG 27GN850-B [link] és most jó árban is van az eMagnál [link] . Lehet , hogy IPS , de jó fényereje van , tudja azt ami az Aoc és támogatja mind a kettő Sync-et. Emellett Képátló: 27 inch ,Felbontás: 2560 x 1440, Válaszidő: 1 ms ,Képfrissítési frekvencia: 144 Hz , IPS, 350 cd/m2.
picit drágábban az Aoc-hez képest LG 27GP850 [link] .
Képátló: 27 inch ,Felbontás: 2560 x 1440 ,Válaszidő: 1 ms ,Képfrissítési frekvencia: 165 Hz, IPS , 400 cd/m2 , mind a kettő Sync-t is tudja .
De ha csak G-Sync kell hasonló paraméterekkel mint a fentiek , akkor még ajánlom figyelmedbe az MSI Optix G273QPF monitorját
Képátló: 27 inch ,Felbontás: 2560 x 1440 ,Válaszidő: 1 ms ,Képfrissítési frekvencia: 165 Hz, IPS
Vagy Acer Predator XB273UNV modelljét .
Képátló: 27 inch, Felbontás: 2560 x 1440 ,Válaszidő: 1 ms ,Képfrissítési frekvencia: 144Hz ,IPS, 400cd/m2
Ha pedig nem nyerte el a tetszésedet egyik sem és maradnál a fentebb említett két Aoc-nál , akkor AG273QX ajánlanám , visszajelzések alapján ajánlható modell .
Azt hozzá tenném , ha valami baj van vele, élj egyből a vissza küldés lehetőségével , mert a szerviz ügyintézés nem az erősségűk az Aoc-nál (Tapasztalat ) . -
Woodrow
csendes tag
Az alábbi monitorhoz hasonló specifikációkkal mit ajánlanátok 32’’-os méretben?
LG 27GP95R
-
-
apszi
őstag
Bocsánat az offért, csak egy gyors kérdés. A freesync-nek ugyanolyan vajsimának kellene lennie, mintha a vsync lenne bekapcsolva, vagy azért a free az (ahogy nálam néz ki) valóban picit döcögősebb?
-
Puculo
aktív tag
Luck Dragon szakértelmére lenne szükségem, nem tudok dönteni a két monitor közül: AGON AG273QXP [link] illetve AGON AG273QX [link] Az egyik VA paneles, de nincs szükségem a hagszórókra valamint nem G-Sync kompatibilis. A másiknál pedig az IPS gyengébb kontrasztja ami kevésbé szimpatikus. Viszont RTX 2070 Super kártyám van, és a jövőben is Gforce-t tervezek venni, ezért nem tudom mennyire lenne jó vagy kevésbé jó kihagyni a G-Sync kompatibilitást.
-
apszi
őstag
válasz
Luck Dragon #127020 üzenetére
-
-
apszi
őstag
válasz
Luck Dragon #127016 üzenetére
Igen, ezt láttam én is, de sajnos az én esetemben ez nem így van, és ahogy kutakodtam, nem egyedi a probléma. Na mindegy, így jártam. Akkor megy vissza, és szerintem egy időre elengedem ezt a monitor vásárlási kérdést.
Azért köszönöm a segítséget.
-
Viktor77
titán
válasz
Luck Dragon #127016 üzenetére
Nálam sem lehet, FS esetén kiszürkül az opció, normal állásban.
-
-
apszi
őstag
válasz
Luck Dragon #127013 üzenetére
A baj az, hogyha engedélyezve van a freesync, akkor automatikusan zárolja az overdrive funkciót normál beállításon (off lenne a jó opció), és nem tudsz rajta állítani. Tehát freesync-el rá vagyok kényszerítve annak használatára. Csak ha kikapcsolom a sync-et, akkor állítható.
-
-
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Adott egy Acer 32xvqu monitor (ami egyébként nem lenne rossz) , és olyan problémám lenne vele, hogy ha bekapcsolom a freesync-et akkor bekapcsolódik a Overdrive normál módra is mellé, amit nem lehet átállítani, kikapcsolni, így viszont szellemesedik a drágám, ami a régi TN korszakomat idézi, és amit nem szeretnék újra átélni. Egyszóval szeretném a freesync-et overdrive kikapcsolása mellett használni, olyankor ugyanis a szellemeket sikeról kiűzni a rendszerből. Van Acer monitor tulaj akinek ezt sikerült megoldania, vagy inkább engedjük el egymás kezét?
Előre is köszi az ötleteket. -
webber1984
csendes tag
válasz
Luck Dragon #127001 üzenetére
Igen, nekem is az az egy negatív volt, hogy nem FF-es, de azt benéztem azon az oldalon. No meg is rendeltem, aztán meglátjuk, 282E Ft volt házhoz szállítással
-
-
-
sid87
senior tag
válasz
Luck Dragon #127003 üzenetére
https://www.alza.hu/34-dell-s3422dw-d6548796.htm
Itt olvastam, nem jártam utána.
Viszont hogy egy ultra wide olyan alacsony a nem widehoz képest kicsit elbizonytalanított.32” 4k monitorról van esetleg tapasztalatod vagy onnan mit ajánlanál?
-
rapika
csendes tag
Hello mindenkinek!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, valószínűleg mindenki tudja mi lesz az de.
Most állítok össze egy elég erős gamer pc-t (3080+7600x). Jövő év végén lesz egy upgrade 4080/7900 xtx-re meg 7xxx x3d-re.
S ehhez szeretnék egy elég jó 1440p-s monitort, szép színekkel, min 144 hz, szóval az alap, de rengeteg választási lehetőség van, én meg annyira nem értek hozzá. 4k-ra nem akarok felmenni, mert csak kb. 6 évente veszek teljesen új rig-et. S addig ez a konfig nem fogja bírni szerintem.
A keret rá olyan 200k, vagy ha tényleg akkor egy kicsivel lehet több.
Először a Samsung odessy 27" G5-öt gondoltam, de nem vagyok benne biztos, hogy jó választás.Válaszokat előre is köszönöm.
-
-
sid87
senior tag
válasz
Luck Dragon #126960 üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszod!
A DELL-hez azt olvastam neten, hogy nem támogatja az alkalmazása a MacOS-t, nekem az is fontos lenne.
Közben még gondolkodtam,
34” ultrawide qhd,
vagy 32” 4k nem wide monitor lenne jobb választás? (Pl: https://www.alza.hu/32-lg-uhd-32un650-w-d6423103.htm)Ha pl filmet meg youtubeot is néznék rajta. (És persze a munka továbbra is elsődleges felhasználás lenne)
-
válasz
webber1984 #127000 üzenetére
Közben nézegetem , azért nem semmi , hogy 144Hz is képes .
Meg az állvány állítása is szuper ebben a méretben .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PayPal
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest