- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen széket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alf25
tag
válasz
Celithrandi #126346 üzenetére
Én mindent próbáltam 12 napig kitartóan, letöltöttem a profilt, munka után délután mindennap állítgattam... Itthon mindenkit megőrjítettem vele! Tény, imádtam a monitort, design, menü, minden bejött. De legnagyobb problémám, igazából hülyén hangzik, de pár óra használat után fájt tőle szemem. Akárhogy tekertem le a fényerőt állítogattam a színeket, nem volt változás..
Van mellette egy régi Samsung S27A850D (Igaz PLS, nem IPS), de pld attól nem fáj a szemem, és a színei is szebbek. Csakhát az a fránya 60hz, második monitornak jó lesz
Remélem nem szívom meg akkor az ASUS-al
-
Ijk
nagyúr
válasz
Alf25 #126345 üzenetére
Kerestél neten ICC profilt hozzá?
Nincs olyan nagy különbség IPS panelek között hogy az egyik fakó a másik színei jobbak. Legalábbis a különbség már jóval magasabb árszinten jön elő és laikusok többsége azt sem látná.Celithrandi: Bírom rtings tesztjein hogy kb. összes IPS panelre kihozzák az alacsony kontrasztot. Bizonyos szinten már a technológiai adottságokat figyelembe véve kellene pontozni.
-
Alf25
tag
válasz
ermys #126321 üzenetére
Én visszaküldtem az LG27GP850-B-t, fakó volt a színe, bántotta a szemem (szó szerint pár óra után fájt a szemem), sehogy nem tudtam normálisan beállítani, kontraszt is nagyon gyenge volt
Én is ACER-en és ASUS-on töprengetem, de nyert az Asus TUF VG27AQL1A (Innolux panel), holnap remélhetőleg meg is jön. Samsung Odyssey G50A-ban is LG nano IPS panel van pld.. pedig ő is benne volt a pakliban.
-
nggabi
félisten
válasz
Lasersailing #126343 üzenetére
a laptop kijelzője 60Hz, maga a laptop "kiad"-hat akár 4k 120Hzet is de ez proci, hdmi verzió függő. rendelj neten hub-ot, 14 napig vissza tudod vinni
de a töltés miatt is a dokkoló lenne a f@sza, akkor csak 1 kábelt kéne bedugni. aprón vannak olcsóbbak is, kérdés melyik elég neked. pd 100w töltés, hdmi szabvány fontos. na hullik már a hajad?
-
Lasersailing
senior tag
válasz
nggabi #126339 üzenetére
Dokkolóra is gondoltam, de ha jól látom az már inkább 100k, annyit nekem nem ér meg.
Akkor ezek szerint nekem mégis jó lehet a HDMI-s HUB?
De gondolom garancia nincs rá, akkor tudom meg, ha kipróbálom...Most nem találom a leírást, de a lapos csak 60 Hz-t ad ki. Jól remélem, hogy a monitor "alkalmazkodni" fog ehhez?
(Philips E245ES1) -
spidersoft
senior tag
válasz
Luck Dragon #126277 üzenetére
részemről no probs, tudom, milyen buli az új hardver, a világért se vonnálak el egy percre se tőle, ami fontos volt, azt amúgyis közölted már
megrendeltem random a legolcsóbbat, szóval ha
[erre]
tudod a választ, az nekem már csak érdekes infó. persze ettől még másoknak lehet hasznos is(annyit sikerült kiderítenem, hogy amúgyis random küldik, nem szükségszerűen azt, amit rendelt az ember... lehet, hogy hálózati csatlakozót jelöl vagy fene tudja)
köszönöm szépen még egyszer az ajánlást, várom az új családtagot szeretettel
-
válasz
Dreadloord #126340 üzenetére
Nem olyan régen vettem az AOC-met,de 100e forintért nekem is megfordult a fejemben ez az Acer az XSX mellé.
Annyira piszkálja a fantáziám,hogy a végén elcsábulok.
Csak ugye bennem van az,hogy milyen példányt kapok,milyen szintű BL Bleedinggel,milyen mozgásmegjelenítéssel,stb.Ugye az AOC-mel ebből a szempontból én szerencsés vagyok,csak hát a 1440p csak piszkálja a csőröm az Xbox mellé. -
Dreadloord
senior tag
-
nggabi
félisten
válasz
Lasersailing #126334 üzenetére
lesz még ősz hajszálad
a laptopon USB-C 3.2 Gen 2 van ami echte f@sza már ha visz ki képet, de miért ne vinne
inkább thinkpad dokkolót néznék ha az enyém lenne. sztem a qhd 75Hz is sima liba, de mindenképp tesztelgetés után derül ki.
a hdmi egy überfix megoldás, csak akkor ugye mindig be kell dugni azt is. a hub is jó lehet, ha éppen összejön és a csillagok is úgy állnak
ami szinte biztos h a dokkolók és hub-ok 99%án gsync nem megy át, de ez téged nem is érint ha jól látom.
-
steflo
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket ill. tapasztalataitokat kérem szépen. Új monitorvásárlás előtt állok, ugyanis Dell 24" P2419H-ról szeretnék váltani AOC 27" Q27G2U-ra, 97%-ban irodai (nem grafikai szerkesztő és nem videorendelés) felhasználás és 3% FPS játék felhasználásra (Full HD vs. 2K). Szempont számomra, hogy a képernyő magasság és dönthetőség állítható legyen, azért esett ill. esne a választás az AOC-ra, no meg a képfrissítés miatt és nem mellesleg a design is tetszik. Ár/érték arányban az AOC-ot találtam számomra legmegfelelőbbnek és elég jókat is olvastam róla. Sajnos a 4K monitorok magas képfrissítéssel árai már magasnak tűnnek számomra (Max.130.000Ft keretet szántam volna rá) és nincs is rá csúcs VGA-m hogy kihasználjam játékra. Továbbra is ajánlott az AOC a mostani piaci helyzetben? https://prohardver.hu/teszt/aoc_q27g2u_gamer_monitor_megfizetheto_teszt/kepminoseg.html
Előre is köszönöm a véleményt ill. tapasztalatot a termékről.
Szép napot kívánok!
Üdv: Norbert -
Raidon
őstag
válasz
MaddeNNNN #126326 üzenetére
Nem a bevilágítás a bajom! Csak én csúnya szóval élve ilyen böszme barom vagyok, hogy nem tetszik ha valami nem szimmetrikus etc… ha lenne bevilágítás teszem fel mind a 4 sarokba kb egyforma méretben és lehetne a beállításokkal játszani, hogy ne zavarjon az nem lenne probléma. Igen ha már veszek szeretném ha olyan lenne ami a szememnek is megfelel ha csak pár órára tudok leülni elé. De ha a monitor 3/4-e világít akkor is ha leveszek minden beállítást 0-ra az már azért nem mondanám normálisnak.
-
Hauptmann
veterán
126278-ra valaki? Olvasgatva a témában, a Dell G3223Q-nál panaszkodnak, hogy szellemképes gyors mozgásnál, lehet, az Asus jobb választás? De az meg nem tud pivotot, amit én néha szoktam használni (mondjuk, ha ezen múlik, túlélem, ha nincs).
-
MaddeNNNN
addikt
Az alapos kiválasztással semmi gond nincs. Én is szerintem egy hónapot legalább azzal töltöttem hogy 30 különböző monitorról olvastam és néztem teszteket, panel specifikációkat mindent hírmorzsát amit csak találtam.
Az utána lévő őrlődésre mondtam, hogy sokat látom itt. Láttam embereket akik már akkor monitort kerestek amikor én is nézelődtem és még most sem tudtak dönteni. Ki kell választani egyet amelyik megfelel a keresési feltételeknek, megvenni aztán már sajnos olyan világot élünk hogy a gyári összeszerelés és az alkatrészek minőségén múlik meg is tartjuk-e.Egy cégnek meg az a dolga hogy kiszolgálja a vevőit, ha 5-ször küldesz valamit vissza mert mind az 5 különböző termék valamiért szar akkor kötelesek 5-ször visszavenni. Maximum édesanyánk csuklik egy kicsit.
-
parandroid
félisten
válasz
Celithrandi #126259 üzenetére
Elkéstél, már megrendeltem addigra. Szombaton ki is hozták volna, de nem voltam itthon, úgyhogy mára kértem át a kiszállítást.
Szóval Dell G3223D:
Az első benyomás kb annyi, hogy ez rohadt nagy. Pár évvel ezelőtt egy időben először kényszerből, aztán mert megszoktam, használtam már egy 32"-es gagyi Samsung TV-t monitornak, az csak fullHD volt, és mai szemmel jó szar volt a képe, de akkoriban szerettem. Ez nyilván befoglalóméretre jóval kisebb, de a minimális káva miatt nagyobbnak tűnik. QHD felbontáson vacciláltam, a VGA-mnak biztosan lesz vele gondja, viszont a desktop csodálatosan néz ki. A kép tűéles, képhibát nem találtam, homogenitás lehetne jobb, de ennyiért szerintem jobb nem nagyon lesz. Fényerő kicsit túlzás is, de amilyen csúnya, borongós nap van, ez érthető, majd verőfényes napsütésben meglátjuk, mit tud (400-as, szóval használhatónak kell lennie. Freesync alapból aktív, majd rá kell jönnöm, hogyan tudok fps-t mérni, meg játékot még nem indítottam, az majd most jön. UHD-n is gondolkoztam, de így elnézve jobb is, ha megmaradtam ennél, az áráról nem is beszélve...
Egy Dell D2721H-ról váltottam, ami fHD, IPS, 60Hz, és semmi extra, új korában került kb harmad-negyed annyiba, mint ez, képminőségben ég és föld a különbség (ergonómiáról, portokkal való ellátottságról ne is beszéljünk).
Egyelőre nagyon tetszik, bár hajlok rá, hogy a 27-es is elég lett volna, de egyszer élünk, meg a jót könnyű megszokni.
A 460 eurós normál árát sokalltam volna érte (nem azért, mert sok, hanem mert én nem akartam ennyit költeni), most akcióban 380 volt, kuponnal ingyen szállítással, ez még belefért, bár kicsit túlléptem a tervezett költséget (350 alatt meg szerettem volna úszni a dolgot).
Szerk.: Ha valakinek van tippje, hogy ezen mit, hogyan érdemes esetleg gyáriról átállítani, vagy mit kellene nézni, mérni rajta, azt szívesen fogadom.
p
-
válasz
Lasersailing #126329 üzenetére
Az a kérdés hogy a laptopod usb c-je thunderboltos-e.
Mert ha nem,akkor videójelet nem is fog kiküldeni még a hubon sem.
Ha Thunderboltos az usb c,akkor viszont semmi hátrányod nem lesz (elvileg),1440p 60Hz-en menni fog a monitor.
A hubon a 4K30 arra enged következtetni hogy ez bizony 1.4-es hdmi,a spec lista alapján a monitoron is ilyen van. -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Segítségetekkel eljutottam oda, hogy Philips E245E1S monitort fogok venni. Mennyire jó ötlet, ha laptophoz nem közvetlenül HDMI-n keresztül csatlakoztatom, hanem USB HUB-on keresztül?
(Pl. ilyenbe?)Elvileg a laptop max. 60Hz-et tud, a monitor meg "2K" felbontású. Elvileg. Gyakorlatilag jó lesz így a kép, vagy rosszabb lesz? Vagy inkább HDMI nélküli USB-t keressek? (És külön csatlakoztassam a HDMI kábelt?)
-
Pano
addikt
válasz
Ez így igaz, amit mondasz. Csak ez pont olyan termék, amit nagyon meg kell választanod (akár csak a cipőt, ágyat, széket stb), hiszen egész nap használod, ez esetben nézed. Emiatt az ember hajlamosabb jobban keresni az igazit, vagy kicsit kritikusabb szemmel válogat, mint amúgy.
Meg hát, ha sokszor vissza kell küldözgetni monitorokat, az rohadt kellemetlen is. Az ember akaratlanul is rossz vevőnek érzi magát, akit egy idő után nem nagy rajongással szolgálnak ki és igyekszik ezt elkerülni azzal, hogy behúzza a lehető legtöbb infót.
Oázisos srácok nagyon rendesek, de már párszor én éreztem magam szarul, hogy variálok de egyszerűen muszáj volt.Nem csak szimpla macera az ügy.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Az biztos hogy nincs tökéletes.
Rendeltem egy NEC-et, több pixelhibája volt, vissza. Aztán egy LG UW 5k2k-t, pixelhiba visszaküldtem. Már Oázisból vettem +16-ért pixelhibára bevizsgáltatva, nincs is rajta, de legalább van helyette táp sípolás. Úgy látszik 3 éve a Benq-val szerencsém volt, elsőre kifogtam egy tökéletes darabot. Mindenesetre már belefáradtam, szerencsére a sípolás nem annyira vészes, leginkább csak késő este hallom. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
ermys #126324 üzenetére
Kb. másfél hónapja vettem egy XB273UNV-t, meg innen a topikból többen. akikkel beszéltem mindenki nagy megelégedéssel használja.
Viszont néha beleolvasok a topikba és többen kicsit túlparázzák ezt a monitor vásárlást. Tökéletes monitort nem fogsz kapni. Mindegyiken lesz bevilágítás vagy smearing, itt csak az a kérdés hogy mennyi. Pixelhiba sajnos előfordul típustól függetlenül. Nyilván vannak olyan panelek amik hajlandóbbak rá.
Nézz ki egyet ami megfelel az elvárásaidnak és az anyagi lehetőségeidnek, vedd meg. Ha nem jó vissza lehet küldeni (tudom,macera+áll benne a pénzed) és veszel egy másikat. -
Pano
addikt
válasz
Luck Dragon #126323 üzenetére
Köszi!
Hát, nem tudom. Nem egyszerű a döntés 4K fronton, ha az ember nem akar 32"-t.
Vettem 175k-ért egy LG-t, de csalódás lett a vége, sajnos. Lehet inkább nézek valami magas frissítéses moncsit. Csak hát a jobb képminőségről nehéz lemondani, ha már az ember belekóstolt és érezte a különbséget. -
ermys
csendes tag
válasz
Luck Dragon #126323 üzenetére
Őszintén szólva az Acer-nél vagyok a legbizonytalanabb a széria terén.
Tőlük mi lenne a legajanlottabb?
Akár ha más széria, más típus is lenne.
-
Eme modellről csekély információ áll rendelkezésre , de ami van az jónak tűnik . Gondolok itt elsősorban visszajelzések felhasználók terén .
Bár volt aki megjegyezte kijelző mögött valamilyen szennyeződéssel találkozót , így kert csere monitort .
De ez bármilyen más gyártónál előfordul .ermys
Acer esetében melyik XB273-as ?
U-X-GX-GP?
Asus & LG páros tökéletes választás , általad irt specifikációkat tudja ( magasság állítást is)Szerintem itt már csak az ízlés és a pénztárca az ami dönthet .
-
ermys
csendes tag
válasz
Luck Dragon #126302 üzenetére
Nekem is fura volt, és lassan már teljesen el is vesztem a fonalat monitor ügyben. Mire biztos leszek valamiben arra olvasok valami elbizonytalanítót.
Szval, segítséget kérek inkább.
Ki mit ajánlana? A keret cca. 200k.
27", gaming, 144hz, 2k
Ha állítható a magasság az nem baj, de nem feltétel.
Kiszemeltek, vagy közeli rokonaik :
Acer Predator XB273
Asus Tuf VG27AQL1A
LG27GP850-BHálásan köszönöm előre is!
-
Pano
addikt
válasz
Luck Dragon #126313 üzenetére
Azt nem tudod esetleg, hogy a kistesója is küszködik ilyen problémával? Az lényegében annyiban tér el tőle, hogy nincs usb-c.
Legalábbis azt hiszem csak ennyi a különbség: S27A800NMU (LS27A800NMUXEN) -
kacsento1
senior tag
válasz
Luck Dragon #126315 üzenetére
Viktor77 linkjein szerintem erről megy a diskurzus, ott azt írták a panel sajátossága, ezt el is fogadom. Mondtam szüleimnek, ha őket is zavarja, akkor vissza küldjük.
Köszönöm mindkettőtöknek. -
-
kacsento1
senior tag
válasz
Luck Dragon #126302 üzenetére
Próbáltam hdmi és d-sub kábellel is. Felvittem tesóm gépére is, ahol win10 fut (fateréknál win11), hátha az os miatt, de ugyanúgy jelen van.
-
Igen az . Bár tényleg jó monitor , de ha előjön ez a hiba érdemes visszaküldeni amint lehet .
Scorpion
Ezek is jó választások lehetnek , de olvasáshoz nem tudod olyan szinten beállítani kékfényszűrőt , mint az Asus esetében , hogy hosszú távon mindig kényelmesen több fokozatban állíthasd .Az LG szuper , ha még találsz olyan üzletet ami meg árulja .
Msi is jo ,de inkább akkor már fentebb említett Asus(ok) egyike . -
Scorpion
tag
válasz
Luck Dragon #126308 üzenetére
Még néztem párat.
Elém került ez a típus MSI G242 illetve az LG 24GN650.
Ezekről is tudnál mondani pár gondolatot?
Köszönöm! -
Pano
addikt
válasz
Luck Dragon #126310 üzenetére
Ó, ezt jó tudni. Fincsi kis coil whine.
Köszi az infót! -
-
Pano
addikt
Sziasztok!
4K monitor fronton mennyire ajánlható a Samsung? Pontosabban a S27A800UJUXEN ( LS27A800UJUXEN) modellre gondoltam.
-
válasz
Scorpion #126306 üzenetére
Ez a modell is szuper választás .
“Asus-nál mi egyébként az olvasó/szemkímélő módnak a neve?”
Itt alapból lesz egy Flicker-Free technológia a villódzás mérséklésével szorítja minimálisra a szem elfáradásának esélyét, hogy kényelmesebben játszhass vagy olvas .Plusz lesz benne egy olyan menü ahol lesz egy blue light funkció .Ami az Asusnál Ultra-Low Blue Light technológiának neveznek , ezen belül csökkenti a képernyő által sugárzott, potenciális veszélyt jelentő kékfény-sugarak mennyiségét. Négyféle szűrőbeállítással vezérelheted a kékfény-csökkentést.
Mivel alapból játékos monitorról beszélünk , különálló aktívan állítható reader funkció nincs benne , de szerintem a fentiek bőven elegendőek .
Viktor77 Értem
-
Viktor77
titán
válasz
Luck Dragon #126305 üzenetére
Nem találtam jobb képet, kék részeken jön elő, függőleges pixelesedés.
Volt ilyen monitorom, írtam feljebb, én em tudtam megszokni. -
Scorpion
tag
válasz
Luck Dragon #126303 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Esetleg erről a monitorról is tudsz nyilatkozni?
ASUS VG259QM
Ebben is van ilyen olvasó mód?
Asus-nál mi egyébként az olvasó/szemkímélő módnak a neve?Köszi!
-
-
-
válasz
ermys #126294 üzenetére
Ez érdekes , hogy pont kisebb képi felrajzolás esetén nem tudja a panel vezérlő leképezni a megjelenített tartalmat . Ott lehet valami plusz funkció is aktiválva volt ami ezt a hatás kiváltotta .
Akkor lenne “számomra” hihető ha pont fordítva történne .
kacsento1
Javaslom másik kábellel kipróbálásán újra , plusz monitor szoftveres támogatását letölteni esetleg VGA szoftveres update .
Ha továbbra is függőleges csíkok látszódnak , így láthatatlanban akkor lehet akár panel hiba is . -
Scorpion
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok.
Jelenleg 24"-os monitort használok és nem is feltétlenül szeretnék sokkal nagyobbat.
Főleg, hogy 1080p-ben gondolkodom. Arra meg azt olvastam, hogy max. a 25" ajánlott.Jelenlegi monitorom egy LG márkájú, amivel elégedett is vagyok, mivel van reader módja is és a kisebb fényerő mellett nem folyik ki a szemem. Ha meg film, vagy játék kerül elő, akkor van ilyen módja is.
Lehetőség szerint olyan monitort néznék, ami jó játékhoz is (AMD videókártya) és mellett megfelelő irodai munkához is. Tehát van benne szemkímélő mód. (olvasó mód).
Ki milyen monitort ajánlana?
Pl. ASUS TUF monitorokban van ilyen olvasó mód/szemkímélő mód?
Pénzben 100-130k körüli összegig tudok elmenni.Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Túra és kirándulás topic
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG 27UP650P-W IPS Monitor! 3840x2160 / 5ms / 60Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR75Q-B GAMING IPS Monitor! 165Hz / 1ms / 2560 x 1440 / G-SYNC / FreeSync
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest