- Riasztó topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- iPad topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
-
Csandi
őstag
-
válasz
bonifa333 #120546 üzenetére
Az IPS kb mindig is jobb volt mint a TN, mi az, hogy van-e olyan jó? Kizárólag játékra jobb (volt) a TN ha a képminőséget egyáltalán nem vettük figyelembe.
Egyszer elhoztam egy 144Hz-es TN gamer monitort, eltöltött nálam 3 napot és ment vissza a boltba. Ilyen szemetet biztos nem akarok mégegyszer az asztalomon látni. -
bonifa333
aktív tag
válasz
Csandi #120535 üzenetére
Kedves Csandi!
Még egy technikai kérdésem lenne:
Az ipS panel már olyan jó mint a régi tn panelek, nincs ghostosodas vagy ilyesmi?Nekem a 25 collos tetszik jobban, mert 144 hzre nem mennek vissza, a 25 collos 300hz+. 34 collos 1440 P ,144hz Monitorom már volt. A 144 hz után érezhető a különbség a 240 hz javára.
27 collban van 240hz+ monitor, amit ajánlasz vagy abban a mostani samsungom, ami fhd, 240 hz még jó, Samsung C27RG50FQR.
Nagyon köszönöm a segítséget.
Szép napot -
Tin
veterán
válasz
Lauda #120544 üzenetére
A 43-ast néztem, van egy LG megfelelője is (43UN700-B), de ez már túl nagy.
Az U3221Q-t nem láttam sehol. Van UP3221Q, fentebb azt írtam, de az PremierColor, tényleg miniledes, de ilyen 4000€. Az S3221QS meg hajlított. Ami árban még lehet jó, az a P3222QE, ideig modell, de se HDR (tudom, minek), és a szokásos Dell, 1DP + 1HDMI aztán szevasz. A P2414H-val is azért szívtam, mert lespóroltak róla pár portot, és idővel nem a DVI lett a befutó...
-
DELL U4320Q Vagy ez már túl nagy?
Nem is kerül sokba a mérethez és tudáshoz nézve.
szerk: Ahogy látom van Dell U3221Q is.A displayes oldalon azt írja, hogy mini led-es megvilágítású, ami jobb tulajdonságokat ad elvileg a panelnek. Kérdés, hogy tényleg mini led-es -e, pontos -e a ottani infó. Mondjuk ez a monitor hdr-es és 3000 dollár.
-
-
Tin
veterán
válasz
instantwater #120541 üzenetére
1440p 150%-a 2160p. Ezért használom így, mert 27"-on az 1440p ideális.
Ha a 32" (31.5") és a 27" közötti különbséget nézem (+16,6%), akkor 32"-on 1680p lenne az ideális, vagyis a 4K-t 128%-ra állítani. Ezért írtam, hogy 125%-ra állítottam. Közelről nézve a 4K is belefér, de akkor nagyon apró lesz minden.
Natív 4K-hoz 40"-t érdemes monitornak venni (+48%), azt lehet 100%-on használni. Igaz, mozgatni kell a fejed, de 2 monitor esetén is, így meg lesz elég workspace.Szóval:
27": 1440p vagy 4K @ 150%
32": 1680p vagy 4K @ 125%
40": 4K @ 100% -
-
Tin
veterán
válasz
instantwater #120538 üzenetére
De az, ezért használom 150%-on. Viszont a videók és hasonlók mehetnek 4K-ban. 32"-on is 125% kellett, nem nézem olyan közelről...
-
-
-
-
Tin
veterán
válasz
Lauda #120530 üzenetére
A linkeden lévő üzlet kb 1000 km-re van tőlem, itt meg nem találtam máshol, és amúgy sem vennék kifutó modellt BF után pár nappal, amikor gondolom padlóig árazták a meglévő készleteket. Így sok értelme nincs, inkább nézelődök és informálódok, aztán majd belevágok, ha van tényleg jó.
-
Blue@X
senior tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni egy számomra ideális 32”-os 4K monitor megtalálásához.
Főként munkára lenne (az idő 80%-a), a magasság számít (kódolás) és ezért az ultrawide kiesik.
A többi időben egy Xbox Series X lenne rákötve, így a 60Hz is tökéletesen élhető.
Néztem már pár típust, ahogy látom a 150-250k-s határon belül lenne megfelelő monitor:
LG 32GP850
Dell S3221QS
BenQ EW3270U
BenQ PD3200U
LG 32UN880-BEz csak azok listája amiket én találtam elolvasva a fórumot és jópár tesztet/ajánlást a neten. Ha esetleg valaki tudna segíteni (akár más típus ajánlásával), azt nagyon megköszönném.
-
Tin
veterán
válasz
Lauda #120526 üzenetére
Pont az, hogy nem igazán lehet kapni. 1-2 webshopban én is láttam, de a Dellnél kifogyott, és túl is vagyunk az akción. Az általad linkelt pedig igen, ki tudja, mikor lesz és hogyan. Az árak sem mehetnek fel az egekig, valószínűleg inkább a minőség rovására megy a dolog. Nem pont a Dell-re gondolok, hanem általánosságban. A pixelhiba meg persze, hogy hiba, de ha kidobnak ekkora hiány alatt minden panelrészt, amibe beleesik valami pixelhiba, akkor mi marad a végén?
-
Tin
veterán
válasz
Biga123 #120521 üzenetére
Hát jó, csak ez is egy nehéz eset, mert ugye vannak olcsóbb 4K monitorok, az LG-nek is van 100e-ért is, de annak sokkal vacakabb a panelje. Amiknek meg tényleg jó színei vannak, azok 1000€ felett mennek. A displayspec szerint BOE panel van benne, szóval még csak nem is az LG sajátja, és gyanítom, hogy nem csak ezen spóroltak. Szerintem úgy gondolták, hogy csinálnak egy olcsóbb, felsőbb kategóriás paraméterekkel rendelkező monitort, és majd tarolnak vele, csak valószínűleg pont ott spóroltak, ami azért a felsőbb kategóriás igényekkel rendelkező vásárlókat már zavarja. Abban egyetértünk, hogy egy akármilyen szinten is Ultrának nevezett monitornál ne legyenek már panel gondok (igen, pixelhiba, mert ezeket válogatják, és pontosan tudják, melyik milyen minőség), a bevilágítást még csak-csak megérteném, bár szerintem az is a költségcsökkentés áldozata, na de hogy egy rohadt tápot, vagy egy háttérvilágítást sem tudnak stabilra megcsinálni, az tényleg gáz.
Na mindegy, most vadászok mást. Ha valaki tud jó és időtálló 32" 4K monitort jó színekkel, ne tartsa magában. 60 Hz elvileg elég, de most kíváncsi lettem az MSI Optix MPG321UR-QD-ra.
Jó pár éve venni akartam egy Dell U2412M-et. Megrendeltem a Monitorgurunál, kifizettem a pixelhiba garit és a kalibrálást, majd elmentem érte. Hazamentem, PWM-es, a hirdetés ellenére, meg pixelhibás is volt. Visszavittem, még 3-at kibontottunk: volt, amelyik PWM-es volt, volt, amelyik nem, de pár csúnya pixelhiba. A végén már én mondtam nekik, hogy elég lesz, mert a pofám szakad le, inkább elhoztam egy "szarabb" Dell U2414H-t, de annak a színei nyilván sehol sem voltak a másikhoz képest. Szóval megértem ezt a "nem ezért fizettem vaze" megoldást, amit sokan nyomnak itt, de a kereskedőnek is van árrése, a gyártók meg igazából olyat gyártanak, amilyet akarnak.
-
Biga123
addikt
100-150K s monitornál még talán beleférne (nekem annál se) de nem egy 250 000 Ft s monitornál. Szvsz.
A 80Ks 32" os lenovomon se volt felhősödés , se bevilágítás, se poixelhiba.
De azt is visszavágtam volna, ha lett volna. (bármelyik is külön külön)
De mindenkinél máshol van az ingerküszöb. -
Tin
veterán
válasz
Biga123 #120506 üzenetére
Az az apró pixelhiba meg a kisebb mértékű felhösődés még nem lett volna nálam feltétlenül visszaküldési ok, de az, hogy egy tápegységet nem képesek gyártani, az már gáz. És nem az, hogy nem lehetnek hibás darabok, mert mindenből lehetnek, de az az igazán szomorú, hogy az Amazonon is több olyan negatív vélemény van, ami miatt már eleve tartottam tőle. Az, hogy hetek után előjönnek pixelhibák, még előfordulhat, de kiégő háttérvilágítás ledek, idővel tönkremenő usb-c töltőport, bedöglő kijelző és társai, az kicsit lurtivá teszi. Azt gondolom, hogy egy normális monitor kb a világ végéig elmegy. A mostani monintorom is LG 4K, csak 27", ez egy semmi extra monitor, valami 100e Ft volt kb 4 éve, és van benne 10500 óra kijelzőidő eddig, és semmi baja. Fun fact: ez is pixelhibás volt, vagyis gondolom még minidg az, de már nem emlékszem, hol volt
#120508 instantwater: én lehet, hogy nem erőltetném ezt a szériát, de persze lehet, hogy simán csak egy alacsonyabb minőségű szállítmány volt. A monitor amúgy tök jó, a képe szép, éles, a tartókarja nagyon jó, stabil, szóval ha nem lennének ilyen minőségi problémák vele, én ajánlanám.
-
geri665
csendes tag
Sziasztok,
Egy 27"-os 1080p-s monitor vásárlása előtt állok. Játékhoz vásárolnám. Eddig semmilyen tapasztalatom nincs nagyon kijelzők terén, mivel eddig noti kijelzőjét használtam.
A kérdésem az lenne, hogy 1080p az nem lesz "pixeles" egy 27"-os monitoron??
Egyébként a kiszemeltem egy AOC 27G2U/BK Gaming monitor lenne.
Köszi a válaszokat.
-
Egy darabig azt hittem, hogy az Asus nem full G-Synces (van belőle egy drágább "R" végű, Nvidia Reflexes, ez kavart meg), és azért jobb választás, mint az Alienware, mert neki AMD kártyája van, de rosszul gondoltam, aztán már kicsúsztam a szerkesztési időből
szóval teljesen mindegy, videokártya csere is kéne a 360Hz mellé...
-
válasz
csako #120513 üzenetére
Dell Alienware AW2521H csak 218k.
vagy
Acer Predator X25BMIIPRZX
vagy
MSI Oculux NXG253RDe ezek ugye mind 24,5-esek, pro gamerek nem is nagyon használnak nagyobbakat. Bár nem tudom mennyi értelme van 240Hz-ről 360-ra váltani, nagyon pronak kell már lenni, hogy ez ennyit számítson.
-
tlala
addikt
Ajánljatok kérlek nekem szemkímélő monitort sok munkához!
Felhasználás: 99% szövegszerkesztés és böngészés, 1% Photoshop, ahol próbálom a telefonos és fényképezős család képeimből a legjobbat kihozni. Nincs játék, nincs filmezés.
Méret: legalább olyan magas legyen a megjelenített képe, mint a mostani 19 collos, 4:3-as Samsung Syncmaster képernyőjén.
Kedvezőbb árfekvést preferálok.
Köszi! -
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Keresek Fortnitera (FPS lövöldözős) monitort.
Profi játékhoz kell
Legalább 27 coll
Most 300 FPS körül megy, jelenlegi moncsim 240 hzt bír, amd 6900 xt videokártya.
Jelenleg Samsung C27RG50FQR Monitorom van.
Annál jobbat keresek.
A Samsung C27RG50FQR Monitoron valamiért nehezen olvasható a szöveg akár wordben akár weben.
Keret 250 e HUF.
De ha van olcsóbban az is jó :)))))
Mi mostanság a legjobb esport monitor?Köszi
-
Blindfish
tag
válasz
Vismajor01 #120510 üzenetére
Szuper. Akkor hagyom 240hz
Köszi! -
Blindfish
tag
Sziasztok ismét!
Bolond kérdés teszek fel, de érdekelne a válaszotok.
Akadt egy monitor ami ugye tud 240 hz-t. 3060 ti van a gépben. 240Hz-n ha megy jobb-e neki vagy ha 60? Mennyire "káros" neki ha fixen mindig 240Hz-n használom, legyen az játék vagy film vagy éppen internetezés?
Válaszotokat elpre is köszönöm! -
-
Atla
senior tag
Sziasztok!
Oázisba megérkezett az új LG.
[DellS2721DGFA]
[LG27GP850]
[Ezt] a videót szem előtt tartva ez az LG ajánlott,míg a DELL,csak tetszett kategória.
A kettő közül melyiket? Megér-e +30K-t az LG? -
Tin
veterán
válasz
Lauda #120500 üzenetére
Abban igazat is adtam, az edge LED miatt ilyen, de ez egy középkategóriás 32" 4K szép színekkel és egy frankó talppal, amitől csomó hely marad az asztalomon. Mivel 600 euró volt, nem zavarnak ezek az apróságok, desktop módban úgysem látok ebből semmit. Régen én is rágerjedtem ezekre, de már nem izgat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Riasztó topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest