- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED TV topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti78
csendes tag
válasz
szasanyi #102994 üzenetére
És hogy érzed, még jó a full hd 27"os monitorhoz? Gondolom játék meg full hd filmnél nem lehet gond, de egyébhez nem "pixel"-esek a betűk? Csak kérdezem, még nem láttam, de majd fogok.
Ha esetleg meglesz, megírod milyen sötétben? Bevilágításra meg ips glow-ra gondolok.
Van-e esetleg ugyanilyen jó, de csak 24"-os?
Köszi! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Philips 325e1c/00 [link] 31.5 colos VA paneles monitorról mi a véleményetek?
Tervezésre és filmezésre, valamint játékra kellene. Játéknál többnyire nem multis FPS-re gondoltam, de az fontos, hogy a fekete az fekete legyen.
80-82k körül kapni.
-
Teasers
tag
Sziasztok. Monitort szeretnék, minnél olcsóbban, nincsenek nagy elvárásaim. Jelenleg egy AOC E2470Sw monitorom van. Max 25-30. ezer forintból érdemes ezt cserélni? Játékra használom 80%-ban. Ennyi pénzért érdemes, vagy egyátalán lehetséges cserélni? Vagy inkább gyüjtögessek még?
Köszi!
-
Zizi123
senior tag
Ez ennyiert gondolom best buy, ha az ember bizik benne, hogy nem romlik el, mert csak 2 ev van ra.
Link -
N0bu
csendes tag
Jò reggelt!
Jelenleg egy Dell p2414h monitort hasznàlok.
Mekkora visszalépést lenne képminőségben egy TN paneles Dell S2719DGF ? Valakinek tapasztalata? Brekk ? Csak jàtékra kellene de fontos hogy szép szìnei legyenek. Esetleg IPS alternatìva 27" 1440p 144Hz. A fàjdalom küszöb az valahol 140ezer kerül van.Előre is köszi!
-
Chaser
legenda
válasz
goodwill #102990 üzenetére
megy ez
átfutottam, ebben az árkategóriában nagy csodára ne számíts, 1m válaszidő ips-nél még 200e ft-os kategóriánál sincs, az mind kamu
aoc-nél nagyobb eséllyel futhatsz pixel hibásba, egyéb panel gondosba, későbbi meghibásodási esélye is nagyobb
innen az első lg-t venném, sok ák-s vélemény van róla és zömében pozitívak -
goodwill
tag
Monitorok [link]
koszi, és a vélemény?
-
frank04
tag
Sziasztok,
Erről mi a vélemény? ACER NITRO VG240YBMIIX
24" FHD 75Hz FreeSync (bár nincs DP, csak HDMI) -
goodwill
tag
Sziasztok,
Szerintetek?
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/fn:termekek-osszehasonlitasa:lg-24mp59g-p-p366046145,lg-24mk430h-p400022457,aoc-24v2q-p420740889,aoc-24e1q-p413470629,acer-v247ybi-um-qv7ee-001-p414586397,lg-27mp59g-p-p367715399,acer-rg240ybmiix-um-qr0ee-009-p425347611,aoc-27v2q-p420740880/ -
HookR
addikt
válasz
szasanyi #102981 üzenetére
Még épp csak elkezdtem olvasgatni a témában.
Itt például AMD kártyák kapcsán írják, hogy bizonyos verziójú driverrel előjött, másikkal nem. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Üdv.
Létezik VA paneles, DVB-C/T tunert tartalmazó monitor?
-
HookR
addikt
Jelentem, Acer XZ321QU-val is tapasztaltam, amit vevőértékelésekben a Dell S3220DGF kapcsán írnak, miszerint játék közben, G-Sync használata esetén 2-3 másodpercre fekete lesz a képernyő. Teljesen szórványosan. Első napokban elő se jött, ma meg fél órán belül tucatszor is.
-
szasanyi
félisten
válasz
Gaboman #102974 üzenetére
Nem tévedtél el? Ez a Milyen monitort vegyek? topik.
Talán inkább itt próbáld.
Dehogy nem: PS4 árak itt De ha nem játszol tök fölösleges neked.
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Olyan segítségre lenne szükségem hogy a Samsung UE48H6400 Aktív 3D TV-hez szeretnék venni Blue Ray asztali lejátszót.
A TV 1080P-t tud, filmeket is ilyen felbontásban rendeltem a gyerekeknek.
Melyik lejátszó lenne kompatibilis a TV-vel, mit ajánlanátok?
Amelyik 4K az is simán le játsza a 1080P-t ugye?
A lejátszók kezelik a 3D-t, ez jó az aktív 3D szemüvegnek?
https://www.pcland.hu/panasonic-dmp-bdt180eg-smart-network-3d-bluray-lejatszo-99962?forras=3Ezeket néztem, de nem értek hozzá, HDMI kábelből milyet érdemes hozzá vennem?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Gábor
-
-
jeni
félisten
PA
VA
IPS
kijelzős monitorok esetén ha
Xbox X,asztali Blu-Ray és média lejátszóra tenném melyik lenne a jobb vétel?
Pc gépre ritkábban menne bár ott van a 2060 karim is.
legalább 2db HDMi és min 1db Diplay port legyen rajtaDVI és VGA nem kell -
csucsbicep
nagyúr
Éppen megvenni készülök az 32" AOC Q3279VWFD8 monitort lekuponozva 58K-ra. Azonban megakadt a szemem az 31.5" Viewsonic VX3276-2K-MHD terméken is 4 Mátyással drágábban. Van számomra hátránya is, hogy nincs freesync és csak 60Hz. Van valami olyan előnye ennek ellenére is az AOC-vel szemben(azon kívül, hogy szebb), ami miatt érdemes inkább ezt venni? Gondoltam megkérdezem.
-
surgyi
senior tag
válasz
Chaser #102963 üzenetére
Én az érdemes-e várni, nem magára az időre értettem, hanem jobb-e valóban az LG, főleg az árakat is szem előtt tartva.
LG 27GL850-B --- 170 190 Ft lenne, ha lenne a kis ufónál egyébként 182k körül lehetne rendelni még más boltokból.
Samsung C27HG70QQU pedig ~139eFt a sivatagi boltban.
Nos a valós árkülönbözet a kettőnk "tippje" között van félúton: 30-40K
Bár veled folytatok beszélgetést, de közben várnám, esetleg egy LG vagy Samsung tulaj ha olvassa,s megírná a személyes tapasztalatait... -
merka
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás elött állok és szeretnék tanácsot kérni hogy milyent érdemes venni.
Az elképzelésem az hogy 27 hüvelykes legyen és olyan 80000 körül legyen játékra kellene föleg a monitor . A választ előre is köszönöm . -
Chaser
legenda
válasz
AsakuraDave #102965 üzenetére
ezért mondtam olvasson mást is, nálam is a "user review" a legmérvadóbb
gsyncest egyébként én sem vennék, modelltől függetlenül elég sokan köpködnek rá, hogy mindent csinál, csak azt nem amit kellene
egy jó freesynces ami kezeli az nv kártyákat is, minél kisebb alsó limittel -
AsakuraDave
őstag
válasz
Chaser #102961 üzenetére
Rtings nem rosz bár nagyon elfogultak szerintem ,akkor már hardware unboxed tesztek jobbak csak kevés monitorrol van még. Mai napig PG279Q-t isteniti a rtings miközbe redditen csak 5millio poszt van hogy borzalmas bleedje van és mivel g-sync modulos jó drága is és csak nvidia karival megy...(XB271HU dettó) Szerintem 2019 végén már semmiképp ne vegyen az ember g-synces monitort. AMD navi kártyái is jók lesznek nagy eséllyel,5700XT is 2K 144Hz-re jó választás egy 2070S helyett ami 2K-n sose fog neked ray tracinget játszható fps-el kitolni.
27" 1440p mellett is van hogy raknék élsimitást a játékra vagy feljebb tolom a resolution scale-t 1.2-1.5-re. Így nem tudom egy 1080p ekkora képen hogy nézhet ki scaling nélkül. -
( V )
veterán
Igaz eső után köpönyeg és már behúztam egy ACER XV272UP-t az adott oldalról (+kalibrálás) viszont nem találtam külön topicot (vagy valami gyűjőt mint anno az U2311H-mnak), a jelenlegi tulajoknak mi a véleménye egyébként?
-
Chaser
legenda
válasz
surgyi #102962 üzenetére
20-25e az a különbség
ne egy idegen mondja meg várj v ne várjnem tudni mikor jön az lg
mondtam én nem estem hasra az ívelt va panelektől, látható felületük kisebb mint ugyanakkora síknak, az biztos - legalábbis amit a szemünk detektál belőlük -
marketingben nagyon jó a samu, de pont a "feketébbnél is feketébb" meséjük rintingsnél már egész másképp néz ki -
surgyi
senior tag
válasz
Chaser #102961 üzenetére
Igen, ahogy írod! Az a baj már lehet túl sokat is olvastam/videóztam a témában. Mindegyiknek vannak "hibái" végül. Eddig LG monitoraim/tv-im voltak, ezért húzok is felé, de lényegében sehol nem kapni, s 40-50K különbség van a két monitor között. Ez érdekelne inkább, megéri rá várni, hozza azt a pluszt amit az ára alapján esetleg elvárnék tőle (vs Samu)?
-
Chaser
legenda
válasz
surgyi #102960 üzenetére
mindkét technek vannak előnyei és hátrányai, innentől szubjektív mit tekintesz előnynek
az lg-t nagyon eltalálták az biztos, va-ból pedig nagy eséllyel ez a samu van a legjobbak közt, de a marketingnek nem kell bedőlni, ritingsen olvasd el, és ahol csak találsz róla érdemit -
Chaser
legenda
válasz
surgyi #102951 üzenetére
várj, majd egyszer beesik a "kifogyott" lg, 160e környékén, 130e környékén acer nitro van ilyenből
Ace owner
én pedig bánom. hogy nem vettem meg ( :
27"@fhd ugyanannyi ppi mint 32"@1440p
vége az lesz letojom és veszek egy 27@fhd 60-75hz-es synces v anélkülit, kis buktéval el lehet adni, ha lesz normális áron újra 32" 1440p 144hz majd akkor veszek
asusnál valahogy nem tudok kibékülni a panel melletti kezelőszervekkel fronton, hiába van jó áron -
mzoleex85
csendes tag
Bocsánat már javítottam a linket. Egyébként a Gigabyte AORUS FI27Q - ról lenne szó
-
carlos043
csendes tag
Hello!
Átlag felhasználásra keresek egy monitor, ezt néztem ki.
AOC 24E1Q 24 [link]
40 E Ft alatt van jobb ajánlat? -
mzoleex85
csendes tag
Sziasztok
Monitor vásárlás előtt állok és én erre gondoltam : [link]Kíváncsi lennék a véleményetekre.
Elöre is köszönöm -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
Ace owner #102937 üzenetére
oda csak az elégedetlenkedők írnak
szerk:
ne vívódj annyit, ha f@szát akarsz és jó áron:
ASUS VG279Q
ufóéktól 85-6e
csak az a nyomi frontpaneles kezelőszerves dolog zavar benne
ritings vizsgálat -
Ace owner
addikt
LG 27gk750f-b monitorrol mi a vélemény? 109k emagon
-
-
szg88
őstag
.
-
hellgor
csendes újonc
válasz
Brekk #102893 üzenetére
Üdv Brekk!
2018 óta ülök szembe ezzel a monitorral (már ha ez a Lenovo Y27G 27" VA panel) sivatagi menedékből érkezett....
.
Tényleg jó monitor, kicsit szokni kell (íveltség, 27"/ full HD, 144Hz, VA panel) de megbarátkoztunk mára. Ha csere lesz akkor a kora miatt válok majd meg tőle....
Egy problémás csak a monitornál (pedig próbáltam sok megoldást) az pedig a g-Sync, amit jobb ha nem használ az ember (pedig pont ez miatt vettem....). Zavaróan villog a kép a használat során..
De ha Valaki ezen felül emelkedik akkor ennyiért tényleg bevállalható (én 160k-ért vettem még....)
-
-
Hoffer
őstag
Ez ár-értékben jó lehet?
DELL SE2717H -
fischnek
csendes tag
válasz
szasanyi #102928 üzenetére
ahha... tehát ha ebből a listából választok akkor TUTI működni fog a gsync, egyéb iránt meg TALÁN MAJDNEM biztos hogy működni fog más fsync-es monitorral is...
... lehet én vagyok túl kukacoskodó, de lássuk be, a magam fajta "eccerű" embernek nem túl sok biztos támpontot ad a net világa ezekbena kérdésekben, hacsak nem raksz ki ~200e forintot az asztalra hogy biztos gsynces monitorod legyen... huhhuhh -
Hmm. LG 32UK550-ról egész jókat írnak, bár a BenQ EW3270U jobbnak bizonyult.
-
pulpi
csendes tag
Sziasztok
Monitor vásárlását tervezem. Kis böngészés, kis programozás, de nagyrészt egy ps4 proval lenne használval. Minél többet olvasok utána annál jobban belekeveredek, szóval jól jönne egy kis segítség.
Mivel a ps4 tudja a 4k gondoltam veszek 4k-sat, de olvasgatva 32 col felett jön csak ki ennek a hatása kicsit elbizonytalanodtam mert nekem elég lenne egy 27 colos is.
HDR: gondoltam legyen benne ez mert azért mégis szép és részletgazdagabb lesz a kép. de melyik? HDR10 (tudom hogy ez csak a szabvány neve és visszakonvertál sRGB-re) vagy kell bele a HDR 400 v 600?
Képfrissítés: Na itt fogalmam sincs, nem FPS-ezek, csak souls gamek, kis god of war meg ilyenek, szóval nekem nem tudom mennyire légyeges, hogy 60 vagy 144hz legyen.
Képarány itt mindenképp maradnék a 16:9nél. Gondolom freesync vagy hasonló legyen benne.
Amiket néztem és árban is megfelelnének:
https://oaziscomputer.hu/termek/14449/lg-27ul600-w-27ul600-waeu
https://oaziscomputer.hu/termek/7182/benq-el2870u-9hlgtlbqse
https://oaziscomputer.hu/termek/5918/lg-27uk600-w
https://oaziscomputer.hu/termek/12952/samsung-lu28e570dsenAmi már kicsit karcosabb de ha annyival jobb nem zárkózom el tőle:
https://oaziscomputer.hu/termek/8020/lg-32gk850f-b
https://oaziscomputer.hu/termek/6074/samsung-c32hg70qqu-lc32hg70qquxenBármilyen más ajánlást meghallgatok.
Köszi a segítséget.
-
surgyi
senior tag
MSI Optix MAG271CQR
MSI Optix MPG27CQ ajánlott monitorok, ismeri valaki? -
frank04
tag
Ez még van, hogy a G Sync csak Nvidia kártyával működik, és a Freesync csak AMD-vel?
-
-
Amerigo57
őstag
válasz
kevezolika #102911 üzenetére
Képszerkesztéshez , az ASUS PB278QV ,
illetve az ASUS PB278QR
monitort ajánlom.
Link: -
Kernek valami utmutatast.
FHD felbontas, 22, max. 24 col.
Ami fontos, kulso 12-15V tapellatas,jack kimenet a hdmi hangnak, es NE a csillogos kepernyo.
Jelenleg egy LG IPS- t hasznalok a csillogos fajta, este es ejjel szuper jo de napkozben en megbolondulok tole, nem latom rendesen.
Egy TN Benq-rol valtottam nemreg de a csillogas annyira zavar hogy neha kihajitanam szerencsetlent. Nem fontos az IPS panel csak ne tukrozodos legyen.
A Samsungok teljesen megfelelnenek de egyiken sincs audio kimenet, sokat hasznalom Miracast+okostelorol es igy nincs hang.
Koszonom ha valaki segitene. -
uregpapa
csendes tag
Sziasztok! Acer ed242q, vagy a Gaba qa-3200s ajánlott monitor? Nem szempont az ívelt kijelző, csak a szín. Mindenképp fehér kell ebben az ársávban. Lányomnak lesz, multimédia és kevés játékra. Vagy tudtok jobbat? Üdv.
-
dgabor80
tag
Sziasztok ha valaki lát 144hz-es jó fajta monitort, és tényleg olcsóbban a pénteki faljatasban, esetleg dobja be a linket
Bár nagy része a learazasoknak súlyos kamu.. -
N0bu
csendes tag
Sziasztok.
Két monitor között vacilàlok:
Dell s2719dgf
Acer vg271upFő szempont a jàtèk.De szeretnèk jó szìneket is. Megéri az Acer a plussz 20ezret az IPS panel miatt?
-
jeni
félisten
válasz
fischnek #102910 üzenetére
igaz kisebb de 144hz gamer monitor
-
kevezolika
csendes tag
Sziasztok,
2 monitor között vacillálok, képszerkesztéshez szeretném használni, szerintetek melyiket érdemes megvásárolni?
ACER NITRO VG270UBMIIPX
ASUS PB278QV
A válaszokat előre köszönöm!
-
fischnek
csendes tag
Sziasztok,
a fiamnak szeretnék venni egy monitort amit első sorban játékra használna, 27-28" méret környékén. Egy MSI GTX1060 AERO ITX 3G OC videokártyára lenne kötve. A keret ~80e ft, a cél a minél jobb felbontás/játékélmény.
köszönöm a javaslataitokat előre is! -
jeni
félisten
UHD-s monitorról mi a véleményetek?
Abból 100e.ft alatt IPS kijelzővel nincs is?
én ezt találtam olcsón legalábbis.
Samsung LU28E590DS
Oldalsó nézés nem fontos.
Lényeg,hogy minél több HDMi és Display por valamint legyen fejhallgató csati
rákötve az alábbiak lennének:
Xbox One X , egy asztali UHD BD játékos és egy Home Cloud Media player. -
Zola08
csendes újonc
Emagon van 144hz-es samsung gamer monitor 48k-ért. [link]
-
Albigator
őstag
Sziasztok!
GABA GL-2222 Monitorral van valakinek tapasztalata? (FHD, 22col, 60Hz, TN panel)
Régi 17 colos képcsöves monitor helyett gondolom tökéletes.
-
Hoffer
őstag
Ez mit tudhat?
Gaba QA-3200S -
Kirir
tag
Elsősorban grafikai munkákra (photoshop) szeretnék vásárolni egy monitort. IPS paneles terméket szeretnék. Jó lenne, ha leagalább 27 colos lenne. Bruttó 77000 forintom van rá. A maximális felbontásban még nem tudtam dönteni, hogy FHD, QHD VAGY UHD. Mely termékekben érdemes gondolkodnom?
-
hjanos1
senior tag
Sziasztok!
27"-os 1440p monitort keresek foleg programozasra (70%), de azert jatekra (10%) es filmezesre (20%) is.
Mostani monitorom LG 29UM58-P, de ez az ultrawide annyira nem jott be vegul, mert messze kell ulni tole, hogy atlassam teljes szelessegben es ugy meg picik a betuk, illetve a jatekok bar tamogatjak a 21:9-et, sokszor pl. cutscene-eknel atvaltanak 16:9-be es ez nem annyira jo. Emelett szerintem nagy hatranya hogy nem tamogatja a Freesync-et.
Jatszani GTX 1070-em van, realisan ez 1440p-ben nem hiszem hogy sok jatekot visz 144 FPS-sel, szoval az kevesbe fontos.
Eddigi infok alapjan csak IPS-re gondoltam, de ha tudtok ennel jobbat akkor nem zarkozom el tole.
Freesync/G-Sync legyen benne ha mar jatekra is hasznalom, illetve a szinek szep megjelenitese is fontos.Mit ajanlanatok ezekkel az elvarasokkal? Keret: 80-150k, de inkabb teszek ra tobbet ha nincs ebben a kategoriaban jo, gagyiba nem akarok belefutni.
Kicsit tartok attol hogy a filmek nem fognak jol skalazodni az 1440p-s kijelzore, ezzel kapcsolatban mi a tapasztalatotok? Olvastam mar azt is hogy rosszabb mint FHD-n, olyat is aki szerint nem.
Elore is koszi!
-
Chaser
legenda
válasz
Brekk #102900 üzenetére
ez nem igaz, ne haragudj meg
a fhd és 1440p-s "kifogyott" 144hz-es lg-ről szinte csak jó vélemény van
de mondhatok egeret is, több száz véleményből néhány negatívval
és mondhatom newegget és amazont is, általában előbbi alapján hozom meg a döntést
érdekes a fentebbi asusnál nem csak a mocskos elégedetlenkedők írnak sokan amazononszerk:
mi band 4 ák, 300-ból 5 egész negatív vélemény van, vagy itt ez az egerentyű, végtelenségig lehetne sorolni -
surgyi
senior tag
válasz
Brekk #102865 üzenetére
Még egy kis segítség, igaz nem kizárólag monitor! Asus TUF Gaming FX505DU-AL052 Stealth Black, típusnak valóban rossz a hűtése, nagyon melegedős a proci, ami hazavágja a játék élményt, gyakran Throttling-ol a gép? Megjelenítő milyen benne?
Érdemes megvenni, gyakori a garanciáztatása? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GN880-B használt monitor
- Eizo EV2736W 27" képátló/ IPS panel / 2560x1440 (WQHD) / fehér szín / 6 hó gari
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest