Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
Kicsimix #100496 üzenetére
Én is hasonlítgattam az Aorust és azt LG-t. Az, hogy az RTING jobbnak hozta ki, az egy dolog. Ott belevesznek a pontszámba ergonómiától kezdve mindent.
Az Aorussal nekem az a bajom, hogy igen erőteljes a BLB nagyon sok felhasználói vélemény szerint. A HDR mondjuk abszolút nem érdekel. XV272UP monitor is tudja a HDR-t, de ez olyan "alap" HDR, hogy szóra sem érdemes. Nem esik hanyatt tőle az ember.
Valamint nézd meg a TFT Central tesztjét is a két monitorról:
LG: [link]
AD27QD: [link]Egyrész ott is látszik, hogy a Panel Uniformity elég gázos az Aorusnál.
Másrészt (és nálam ez döntötte el, hogy nem lesz Aorus) a pixel válaszidők szép és jók az Aorusnál, egészen addig, amíg 144 Hz környékén van a frissítés. Több felhasználói vélemény és a TFT central tesztje is azt mutatja, hogy alacsonyabb frissítésen túl sok lesz az overshoot.
144 Hz Speed beállításon a 6.1 ms válaszidő mellett még tök jó az overshoot (0,8%), de 100 Hz-en már 6.9%, 60 Hz-en meg már 20.1%. És WQHD felbontáson azért sok esetben messze van az ember a játékokban a 144 Hz-től.
Ugyanez tesztelve az LG monitoron Fast beállítással 144 Hz-en 4.9 ms válaszidő mellett az overshoot 0.3%, 100 Hz-en 3.5%, 60 Hz-en pedig 6.3%.
Az tény, hogy a kontrasztja rosszabb az LG-nek, de homogénebb a kijelző és a gyors mozgás minősége is jobb.
Amit viszont nem értek az LG-ben, hogy miért nincs benne Blue Light Filter. Nem tudom enélkül mennyire rontja a szemet.
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Egy BenQ V2420H monitor lecserélését tervezem, a színvisszaadása nem az igazi, egyébként nincsen baja. Esetleg második monitorként funkcionálna a jövőben.
Az elvárások:
1920x1080
IPS
Keret 50-100 eFt
HDMI, DVI
Legyen méretbeli ugrás (a 24" már kevésnek tartom), tehát 27" vagy felette
70% fotószerkesztés, net, 0% filmek, 30% játékA segítségeteket, tanácsaitokat előre is köszönöm!
-
Kicsimix
őstag
Hali!
Nekem nem ilyenem van de eredetileg az AD27QD-re pályáztam.. Viszont így már csak az újabb verzió jöhet szóba, így hogy hamarosan érkezik : )
Nálam a 27GL850 ki is esett két sőt 3 okból..
Az első, hogy nem 1ms a válaszidő a tesztek szerint (az aorusnál hangyányival gyorsabb csak)
Második, hogy a DisplayHDR 400-at sem tudja (csak HDR supported)
A 3. pedig az, hogy tesztben az AD27QD-t hozták ki jobbnak pl RTINGS-en) -
Kicsimix
őstag
válasz
Kicsimix #100436 üzenetére
Még ennyi infot találtam ami összefoglalja a lényeget:
"First off, we have the Gigabyte Aorus FI27Q which is an updated model of the Aorus AD27QD based on the same Innolux panel.
However, the FI27Q will have a bit higher 165Hz refresh rate and it will feature DisplayPort 1.4 instead of DisplayPort 1.2 of the AD27QD. This will allow it reach 1440p at 165Hz while using 10-bit color depth whereas the AD27QD was limited to 120Hz at 1440p if you wanted to use 10-bit color."
A -P végződésű modell pedig még egy pár aprósággal többet tud..
-
lavorka
aktív tag
Üdv!
Erősen agyalok hogy lecseréljem a monitoromat. Nem azért mintha bármi baj lenne vele (LG 34UM58-P), egyedül a kis pixelsűrűség ami zavar, előtte 27" 2560x1440 volt, szintén IPS.
De látva hogy mennyire drágák az igazán jók, kissé alábbhagyott a lelkesedésem
Az LG 34UM88C-P amit látok egyetlen alternatívát, amire nem megy rá a gatyám is, 200k és afölött eszemben sincs adni egy monitorért, ez sem olcsó éppen. A kérdésem az lenne hogy mennyire jó ez az LG monitor? A felhasználás 70% játék, 20% film, 10% egyéb lenne. Hardver van elég elég erős hozzá (RTX 2070, i7, 16GB RAM) Vagy más ajánlható monitor hasonló paraméterekkel? -
ILLORYS
újonc
Sziasztok!
3D modellezésre és Grafikai munkára alkalmas monitort szeretnék venni!
Egy páran azt mondták, hogy "színhű" monitort vegyek... ez így szép és jó, de amikor ezzel a kifejezéssel találták szemben magukat az eladók a boltokban akkor rögtön rávágták, hogy AdobeRGB-t vagy SRGB-t szeretnék-e?
Hát itt aztán meg végképp elvesztettem a reményt, hogy megértsem a tökéletes monitor titkát.
Mutattak párat, hogy mi a különbség köztük, de laikusként a hümmögésnél tovább nem jutottam.
Paraszt logikával meg csak a nyilvánvalót értettem. Az egyik élesebb képet adott a másik több színt tudott a harmadik kicsit fakó volt meg még sorolhatnám.Plusz, nem igazán tudom milyen árban mozognak...
Annyit vettem észre, hogy 200 - / + a kategória, ahol én néztem. Én nagyon maximum 300-at szánnék rá, de ha 180-ért is kapok profi minőséget akkor már boldog leszek.
Nem az a lényeg, hogy szórjam a pénzt hanem, hogy ezekre a munkákra egy pöpec monitorom legyen, ami időtálló is egyben. A gép már megvan hozzá ezt a monitor kérdést hagytam utoljára mert sajnos ahhoz egyáltalán nem értek.Bárki is ír előre is köszönöm a segítséget, szép napot nektek!
-
doddy
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni monitor választásban. Játékra és munkára használnám, fontos, hogy minimum 3 oldalt el tudjak helyezni egymás mellett. Nem tudom, hogy a jelenlegi laptopom (7700K, 32gb ram, GTX1080 8GB) elég erős-e a nagyobb felbontásokhoz, de ez majd úgyis cserélve lesz egy erősebb gépre. Igazság szerint még nem tudom, hogy garanciális, használt monitort vegyek vagy boltól újat.
Ár: 150-220e ft
Méret: 32"-49"
Képarány: 21:9
Képfrissítés: Több évre tervezek, nem gond, ha tudja a G-syn-t.Preferálnám a kisebb / minimális kávával rendelkező termékeket.
Köszönettel,
Dodi -
BogyóBP
addikt
válasz
RetepNyaraB #100481 üzenetére
Én azt a samsungot meg se venném mert nem borderless monitor.
-
-FLY->
őstag
válasz
PitkyePadvan #100471 üzenetére
Mennyire maszatol (lévén va)?
-
csab2
veterán
Filmnézésre mit ajánlanátok? Én 21/9 képátlójú monitorra gondoltam. Szerintetek?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
BogyóBP #100470 üzenetére
Érdekelne a különbség a Samu hasonló versenyzőjével. Utóbbi jóval több helyet foglal az asztalon, minden egyéb tekintetben (minusz usb port) tulajdonképp egyformák, papíron. ÉS utálom a Samsungot.
-
Shamli86
tag
Sziasztok. Erről a monitorról vélemény? ASUS ROG Swift PG349Q Sok játékkal szeretném használni. A vidi kari egy Nvidia 1080-as.
-
SunMount3r
nagyúr
Az inkább filmnézős/játszós irányra van kitalálva.->Pl. részemről arra se, főleg nem filmezéshez. Nem csoda, hogy TV gyártók már szinte teljesen dobták is a hajlított vonalat, csak egy szokásos időszakos konzumer etetős divathóbort volt. Már ahogy én látom (meg még sokan), persze kinek mi...
-
saen
veterán
válasz
rene85 #100474 üzenetére
Konkrét modellt majd ajánl mást, de az biztos, hogy fotót nemcsak Eizo full profi monitoron lehet szerkeszteni. Más márkáknak is van jó grafikus monitorja, illetve az Adobe RGB-t felesleges megfizetni ha sose használnád. Kell egy olyan modellt keresni aminek kalibrálva pontos a képe és kész. Egyedül a glow/bevilágítás lehet probléma, de ezt meg nem tudod kiszűrni egy nem full profi monitornál.
Az ívelt dolgot én viszont elengedném, lehet, hogy neked tetszik, de szerintem komolytalan. Az inkább filmnézős/játszós irányra van kitalálva. -
BogyóBP
addikt
válasz
rene85 #100474 üzenetére
Valóban az eizo kategoria az ami neked jó lehet ha fotózáshoz kellene monitor. A curved monitor szerintem azért is lehet hogy praktikusabb mert az ember szeme is úgy pásztáz hogy jobban belátod szemből így mindegyik sarkát még a nagyobb monitoroknak is mintha vizszintes lenne, nem jelennek meg optikai torzitások pl hogy nem érzed vizszintesnek stb. Legalábbis az én esetemben. Mindenképp pivotost javasolnék neked, vagy ha photshopolsz akkor pedig ultraszélest mert ezen kényelmesen elfér a benső tartalom úgy hogy az oldalsó funkciók is megmaradnak pl rétegek, eszköztár stb. Ha webgrafikázól akkor pedig jól jön a függőleges elfordithatóság a nagy magasságtartalom miatt de akkor már 2 ilyen kell egymás mellé, aztán hogy hogyan tovább ez már csak rajtad múlik. Remélem segitettem
ui: Szinkalibrálást mindenképp csináltass majd akármilyen monitort veszel, ha az emlitett munka a cél akkor azt is érdemes nézni hogy a szinátmenet (szinből fehérbe mondjuk) valóban folyamatos legyen ne pedig szakaszos. Ergo a 10 bites a cél vagy nagyobb.
A lényeg:
-
rene85
aktív tag
Sziasztok,
Fotózással kezdtem komolyabban foglalkozni és a monitorcsere aktuális egyébként is már egy ideje. 32"-os monitorokat nézek. Amilyen kombináció nem érhető el (vagy csak ritka, mint a fehér holló pl MSI 321CURV) ami
- 32"-os
- 4k - néha játszom és fullhd-ről való upscaling így nem lesz ocsmány, a gépem fullhd-nál nagyobb felbontást már nem tud kezelni játékokban
- van rajta usb aljzat billentyűzetnek és egérnek. Laptopot is használok néha, így egyszerűbb csak a monitort összekötni az új inputtal, mint átdugdosni a billentyűzetet és az egeret is - remélem hogy ez tényleg így működik
- ívelt
- sRGB 100%-os lefedettséget adÉn 150k körül megállnék, de ha van értelmes alternatíva, akkor hajlandó vagyok felfelé menni. Az ívelt monitor igazából csak az én mániám, imádom hogy jól néz ki, szerkesztettem már fotót ilyenen, engem nem zavar, játékban viszont el tudom képzelni hogy jobb élmény - de ezt engedem el legkönnyebben. Ha valaki azt mondja, hogy "a professzionális felhasználásra csak eizo és tsai jöhetnek szóba" meg "muszáj nem csak sRGB-t, hanem adobe RGB-t teljesen lefedő monitort venni" azt én elhiszem, csak engem ezek nem érdekelnek
Tud valaki segíteni?
-
válasz
SunMount3r #100472 üzenetére
Szerintem az utolsó kettő.
-
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Mi a vélemény a MSI Optix MAG241C 23,6" Ívelt FullHD LED 144Hz-es monitorról? Esetleg valaki hajt ilyent? Köszi.
-
Akfak
csendes tag
Sziasztok!
Egy kedves ismerősöm számára keresek sRgb színterű monitort, fotószerkesztéshez.
27" wqhd a szimpatikusabb, de a 4K sem ördögtől való...Viszonylag egyenletes szín és fényerős panellal szereltet szeretne.
Köszönöm! -
válasz
Courage_7 #100466 üzenetére
AOC 24P1
ACER NITRO VG240YBMIIX
ACER B247YBMIPRZX
AOC I2490PXQU/BT
DELL P2417HDe 50-60k HUF között már kapható 27"-os is:
ACER NITRO VG270BMIIXBeépített hangszóróra ne nagyon hagyatkozz, még a jobbak is lényegesen gyengébbek egy normális 2.0-ás PC hangfalpárhoz képest. Inkább olyat keress, amin van 3.5 jack, így rákötheted a hangszórókat, és bemenetváltáskor automatikusan vált a hang is.
-
mrdreamer
tag
Sziasztok!
Olyan monitort keresek, amit munkára (videó szerkesztés) és játékra egyaránt használnék.
Max 140e a keret rá. Az Acer Nitro VG270UP-t néztem ki mert nagyon megnyerőek a paraméterei viszont olvastam róla olyan kritikát ami kicsit megijesztett.
Van tapasztalatotok ezzel a monitorral? Tudtok rá esetleg versenyképes alternatívát?
(ami fontos: 1440p, magas képfrissítés, IPS panel)
Köszi! -
Courage_7
aktív tag
[link] erre valaki?
-
hallgi
csendes tag
Sziasztok! Lehet egy kicsit off, de kis segítség kellene. Van egy LG 27UD58-B monitorom és egy Asus Strix RX 5700 XT videokártyám. A leírás alapján a monitor támogatja a freesync-et, de a Radeon Adrenalin-ban azt írja, nem támogatott. HDMI kábelen csatlakozok, lehet ez a gond, és csak displayport kábellel működik?
-
válasz
PitkyePadvan #100463 üzenetére
50k alatt, a kinézett helyen:
AOC 24P1
ACER B247YBMIPRZX - ez most akciós a kinézett helyen, pont 49.9k HUF1-2k HUF pluszért az alábbiak ajánlottak:
AOC I2490PXQU/BT
DELL P2417H -
PitkyePadvan
tag
Monitort keresek:
Ár: 40-50 ezer (50ezer-nél semmiképp se legyen több)
Panel: VA / IPS monitort
Méret: 20-25"
Pixelszám: 1080p
Arány: 16:9
Képfrissítés: 60hz (nem kell több, és free-sync sem)
Input lag: 5ms, vagy ezalatt legyen
Egyéb: HDMI csatlakozás legyen (és USB is jó lenne), + lehetőleg állítható legyen a monitor valamennyire.Használat: elsősorban programozás és filmnézés, másodsorban játék switch-en
Ajánlanátok nekem ilyeneket? Valószínűleg a sivatagi boltba venném, ahol kérnék rá kalibrálást és pixelgaranciát, szóval nem zavar az alapból nagyon rossz gyári kalibrálás.
A cél (ezen feltételek mellett) hogy minél szebb képet tudjon adni a panel.
Köszi a válaszokat!
-
Piistii
tag
válasz
agressor12 #100461 üzenetére
Szerintem nem és akkor vrb nem tudod bekapcsolni
-
Piistii
tag
válasz
agressor12 #100458 üzenetére
nem semmi értelme nincsen freesync-et sem használom vrb-t rakom normalra over drive normal és akkor játékokban kicsit tisztább a kép gyorsabb
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Qtya123 #100455 üzenetére
Kérdés az hogy most az hogy ez az lg tud 700-800között contrastot de inkább 700körülit az mennyire zavarna engem egy 1100-ashoz képest amit pl az acer monitor tud de az átlag ms-e roszabb elvileg. Nem vagyok esportolo szal lehet tök mindegy hogy most egy átlat 4-5ms-es monitorom van(Acer) vagy egy 3-4ms-es(LG) de jobb contrastal mert sok singleplayert is játszok..
-
Chicago
csendes tag
Az AOC Q3279VWFD8 rendben lehet sRGB színtérben fotószerkesztéshez?
-
Qtya123
őstag
válasz
AsakuraDave #100454 üzenetére
Van egy teszt a TFT Central oldalán is.
Szeretem azt az oldalt, mert jól bemutatja a válaszidőket és az input lagot. Tényleg nagyon jól teljesít ez a monitor válaszidőben. Nem 1 ms, de az eddigi legalacsonyabbat mérték IPS panelek közül.Azt amúgy én sem értem, hogy az XV272UP monitorról hogyhogy nincs a mai napig egy nagyobb külföldi oldalon sem teszt. Ha ez segítség az RTINGS.com letesztelte a VG271UP monitort, ami teljesen ugyanaz, mint az XV272UP, csak az állványa más: [link]
Érdemes összehasonlítani a Gigabytenak az AD27QD monitorával. Teljesen ugyanaz a két panel, de a giga kicsit többet hozott ki belőle. Összehasonlítás.
Amúgy 1440p, IPS, 144Hz és sync tekintetében nem nagyon vagyunk ellátva választékkal. G-sync oldalon ott van az Acer XB271HU és az Asus PG279Q, ezek ugyanazon AUO panellal szereltek. FreeSync oldalról meg van a két tök egyforma XV272UP és VG271UP, valamint a Giga AD27QD. Mindhárom ugyanazon Innolux panel. Gyakorlatilag ennyi.
Ehhez jól jönne a piacra ez az LG a saját paneljével, csak mikor... (RTINGS is tesztelte, ott is elég alacsony lett a mért kontraszt. Sajnos továbbra is kompromisszumos mindegyik monitor.
-
AsakuraDave
őstag
-
Kicsimix
őstag
válasz
AsakuraDave #100450 üzenetére
Én azt nem értem, hogy nem sikerült egy DisplayHDR 400-as tanusítványt összehozniuk ezzel a monitorral..
-
KAMELOT
titán
válasz
Nálunk is a várakozási idő 2-4 hét.
-
Qtya123
őstag
válasz
Érdekes ez számomra is. Főleg, hogy nemrég arról volt a hír, hogy most kezdi Európában is a piacokra vinni.
Pedig a tesztek alapján jó monitornak ígérkezik és ez nem Innolux panel, hanem saját cucc.
-
AsakuraDave
őstag
Valaki tudja mi a retek folyik LG háza táján? 27GL850 nem hogy europában de már usákoknál sincs stockon...
Egy amcsi oldalon NOVEMBER 4 a várható stock... Azt hiszem nagyon ügyesen megoldottak hogy ne vegyem meg a monitorjukat ez van. Maradok acer/asus-nál. -
gyulu89
csendes tag
Sziasztok! 50-55ezer ft ertekben nezelodom, es mindenkepp 27"os monitort szeretnek. Samsung C27F390FHU-t neztem ki. Film nezesre, jatekra kellene. Velemeny, mas alternativa?
Elore is koszonom a segitseget. -
Bossp
addikt
válasz
Beaumont #100446 üzenetére
Most neztem h az Asus meg piacra dob egy VA-t ami ugyan ekkora felbontasu csak 200Hz es 1 misibe faj xd sztem mindent osszevetve rosszabb monitor mint ez 340ert... De mindegy
melyik kartya mutat 200fps-t uwqhd-n xd..... Amúgy holnap jön az LG 32GK850f-b. 150ert amint lentebb megy a 950-es ara valtok 🙄
-
Courage_7
aktív tag
Sziasztok!
Monitorcserén gondolkodom, mert a régimnek még DVI portja sincs, és szeretnék alkalomadtán egy PS4 konzolt használni (a PC játékok mellett).
Hatalmas igényeim nincsenek, 50-60 ezer forint között szánnék rá, IPS panel és lehetőleg 24" körüli méret kellene. Ha létezik ebben az ársávban ajánlható monitor, ami hangszórós, azt szívesen fogadnám.
A Dell P2417H-t és P2419H -t néztem, ezek között a lényeges különbség csupán a válaszidőben van? Mindkettő tetszik, csak a hangszóró hiányzik róluk.
Amennyiben ezek továbbra is ajánlottak, tudnátok hangszórós alternatívát mondani?
Előre is köszönöm!
-
FrezeR
senior tag
Tudtok esetleg arról, hogy a következő hetekben jönnek-e új monitorok a piacra, amelyekre esetleg érdemes lehet még várni?
Ilyen paraméterekkel: Árban 150e körül, 27", 2K, 144Hz, IPS ,vagy valami jobbfajta TN paneles.
-
bal8080
csendes tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm(50+) számára keresek munkára, szemkímélő és nagyobb felülettel rendelkező monitort.
(napi 8-10 óra monitor előtt)munka: excel szerkeztés
nagyob: 27+ és legalább WQHD (2560x1440) felbontás
A preferált talán a 31" és a 2560X1440 lenne talán.Olvastam pár monitornál az "eye-care" tulajdonságot, csak nem tudom, hogy ennek mennyire lehet hinni.
Tudnátok ajánlani ilyen monitort 50.000-120.000 Ft között.Üdv.
Bal8080 -
3psilon
aktív tag
Segítséget kérnék monitor vásárlásban. Jelenleg egy elkeserítően régi full HD 24" LG E2441 panelem van - megy, megy, de a színei nem szépek.
Böngészésre kell, home office programozásra, néha játékra, de inkább indie szóval nem annyira a AAA vonal.
Melóhelyen bejöttek a nagyméretű, nagyfelbontású Dell IPS-ek, de tudtommal azok rettenet drágák.
Most mindenképp IPS, esetleg VA paneleset vennék, mert szerintem sokat számítanak a színek és az egyenletesség, amikor egész nap kell bámulni valamit.
A korrekt DPI mindenképp kell, mivel karaktereket kell nézegetni.
Mit ajánlotok? Érdemes elmenni 3k/4k irányba vagy inkább az ultraszélesek közt nézzek szét?
A használt vásárlástól sem riadok meg.
Köszi, ha 1-2 támpontot adtok, már az is óriási segítség! Akár egy jó bolt bemutatóteremmel - a Best Byteba benéztem, és egészen kiábrándító volt, összecserélt árcímkékkel, gagyi Microsoft reklámmal meg minden.
-
Steve007
tag
válasz
Dadpool #100433 üzenetére
Hát ez jó kérdés
Jelenleg is 1080p-t használok low grafon 27"-os monitoron, ez a méret nekem kiváló, nem érzem pixelesnek sem, viszont nagyon kipróbálnám mit tud ezen a méreten egy 1440... habár lehet észre sem venném a különbséget..Végül is használhatom néha 1080p-n is a nagyobb felbontású monitort nem?
-
-
ii77
tag
Használt 21:9-es monitorok között válogatva, e két modell között nem sok különbséget látok:
LG WK500 vs LG 29UM68-P. Ti melyikre voksolnátok? (Produktív tevékenységek (kép- és videóvágósdi, játszi és videónézés is) -
hellgor
csendes újonc
Sziasztok!
Monitorcserén gondolkodom, vagyis már nem gondolkodom, csak egy kis lökés kéne szakavatott esetleg felhasználói (tapasztalati) oldalról.
Főleg az nVidia kártyával való együttműködés érdekelne (G-Sync...)
ACER XV272 UP vagy GIGABYTE Aurus AD270QD
Köszönöm előre is!
-
Dadpool
aktív tag
Kérdés milyen játékokkal játszol
Véleményem szerint a sima 1660 és nem a Ti AAA játékokkal qhd felbontáson ultra grafikán kb 60-80 fpst produkál. -
Steve007
tag
Melyiket választanátok és miért?
SAMSUNG LC27HG70QQUXEN (FREESYNC)
vagy
SAMSUNG C27RG5 (G-SYNC támogatás)
VGA: Gainward GeForce GTX 1660 Ghost 6GB GDDR5
Utánanéztem amúgy a hivatalos listában nem szerepel az első - mint NVIDIA kompatibilis monitor -, de több tesztet is néztem róla hogy elvileg működik.
-
Kicsimix
őstag
válasz
mettek #100421 üzenetére
Az ips kijelzőn kívűl pont ugyan ezt tudja az is amit ő linkelt. (a ps4 pro-ból a samsung is fogadja a jelet meg több monitor is). De nyilván az AD27QD jobb csak drágább is. Én is ezt venném de akkor már nem sok idő az utódja inkább kivárom..
Ha régen vetted frissíts rajta fw-t.. Eredetileg ez freesynces monitor volt de fw frissítéssel freesync2 lett belőle ..Már így árulják.)
Amúgy mennie kellene. -
mettek
addikt
válasz
Steve007 #100419 üzenetére
Én is most cseréltem monitort és a legolcsóbb és legjobb (értsd: 1ms, ips, 144hz, 1440p, gamer, állítható állvány, gsync kompatibillitás, plusz még hdr is és a ps4 prohoz is tökéletes ugyanis 4k jelet fogad a konzolból) monitornak végül a Gigabyte ad27qd monitort találtam.
-
Steve007
tag
válasz
agressor12 #100416 üzenetére
"Egészen 2019. január elejéig várni kellett amikor az NVIDIA felismerte a jelenlegi felállással nincs tovább és Computer Electronics Shown (CES) bejelentette, hogy egy driver frissítéssel kompatibilissé teszi, az összes jelenlegi generációs NVIDIA GeForce videókártyákat az AMD FreeSync monitorokkal. Így lényegében egy gombnyomásra megnövelve az NVIDIA videókártyákkal kompatibilis variálható frissítésű monitorok számát.
Tehát mind a VESA Adaptiv-Sync vagy másnéven AMD FreeSync, mind pedig a G-SYNC ugyan arra épít mostantól."
Elméletileg működnie kellene a FreeSync-nek az NVIDIA-val is..
Én úgy néz ki ezt fogom megvenni, de most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy jó lesz-e az NVIDIA kártyámhoz..
-
kissd01
tag
Üdv!
SAMSUNG LC27HG70QQUXEN monitort használ valaki? Vélemény?
-
Dadpool
aktív tag
Erre azert kíváncsi lennék élőben😃
C27RG5 -
mettek
addikt
válasz
Steve007 #100409 üzenetére
Nekem volt ilyen felbontású monitorom és el is adtam hamar mert ez gyakorlatilag full hd pixelsűrűségű monitor ami ekkora méretben már elég csúnya, pixeles.
Ilyen monitorból a 3440×1440p monitor javasolt ami gyakorlatilag Qhd felbontás csak 21:9-ben. Ehhez viszont a vga-d kevés ugyhogy a sima 16:9-et javaslom 1440p-ben.
-
xyzolesz
csendes tag
Sziasztok,
Az előző hozzászólásomhoz kapcsolódóan szeretnék kérdezni illetve kiegészíteni.
Maradnék inkább a 24 colos monitoroknál és most kinéztem az LG 24GM79G-t.
Viszont azt olvastam róla, hogy jelentkezhet rajta egy úgynevezett "scanline" issue, amitől csíkos lesz a kijelző 120-144Hz között.
Akinek ilyen monitora van, tapasztalt hasonló hibát és ha igen, sikerült valami fix-et találni rá?
Vagy esetleg lenne jobb választás is a kritériumoknak megfelelően?Előre is köszi!
Zoli -
Steve007
tag
-
mettek
addikt
válasz
Steve007 #100399 üzenetére
75hz monitorral semmivel nem vagy előrébb. A mai freesync monitorok már nvidia gsync kompatibilisek ugyhogy ebben gondolkodj első sorban mert olcsóbbak. Nézz szét pcx, ipon, emag stb oldalakon: 144hz, ips monitorokat keress. VA panelt nem sokan javasolják, a TN jó csak a betekintési szöge és a színei nem az igazi.
-
válasz
pruzsi #100404 üzenetére
Emlékeim szerint ha engedélyezed a monitor menüjében, és a Crimson driverben, akkor automatikusan 75Hz-re rakja... de vannak itt páran ugyanilyen monitorral, majd Ők pontosítanak.
Ja bocs, keverem a dolgokat... szóval próbálkozz!(#100403) zzola
Hogy az adott monitor nincs benne a hivatalos Nvidia listában, mint "Gsync compatible" kijelző, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem működik, lehet hogy csak az Nvidia még nem tesztelte, nem validálta.
Lásd pl.: Philips 328E1CA, Philips 326M6VJRMB
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nintendo Switch
- Baldur's Gate 3
- Spórolós topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- LG Ultragear 45GR950QE-B OLED A Győzelemhez! 45 Ívelt Qhd OLED Gaming
- LG 45GS95Qx-B 45" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- Samsung ViewFinity S6 34 (S34C650TAU) ívelt monitor - 13 hó garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest