Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
Jaaa, összeraktam. A kötelező jótálláson túli pluszgari korlátozott és nem fedez mindent, pl. csak alkatrészt, de munkát, kiszállást nem, vagy alkatrészt, munkát igen, de kiszállást nem és azokat lehet fizetni. Na, ezért is "éri meg" az 5 meg 10 évért évente kétszer bohóckodni...
-
Gree Comfort Plus 2.5kW klímához elég a 10 év garihoz a minden évben egyszeri karbantartást, hiszen csak hűtést kértünk. Ha is fűtést is kértünk volna, persze 2-szer kell hogy karbantartani, hiba esetén külön kell fizetni kb. 15 ezer Ft-ért, hiába garanciális.
-
asdf_
veterán
válasz
Hatszorhat #90721 üzenetére
Az 5 évhez előírhatnak, az első 2-3 évhez nem.
Disclaimer: szerintem -
Hatszorhat
csendes tag
válasz
Tamás9x #90707 üzenetére
Nekem is Polar klímám van, tudtommal nem 10 hanem csak 5 év a gari.
Igen, a gari megtartásához ők előírnak évi 2 kötelező takarítást is, bár itt többször olvastam hogy a törvény szerint ilyet amúgy nem írhatna elő.
Én idén vettem, és eddig alig ment pár alkalommal 2-3 órát, mert meglepő módon eddig nem volt forró a nyár (néha szinte hűvös...), na meg ez a ház amúgy is jól szigetelt és én mindig egész éjjel nyitva tartom az ablakokat, így reggelre jól lehül a lakás.
Szóval ha ez így megy tovább augusztusban is, akkor idén alig lesz használva a klíma, így végképp nincs kedvem az idei kötelező karbantartáshoz. -
elekresz
tag
Kicsit előre készülve télire: Van valamilyen kevésbé kendácsolós megoldás, hogy 52-es eresz ejtőcsövet vagy valami hasonlót a klíma konzolra tudjak rögzíteni?
Kb. 2 méteres távolság lenne a hossz, ahova már folyhatna a víz, nem is feltétlenül rögzíteném az alsó kivezető nyílásra, inkább csak alá. Pipa nyilván ki. Még valami szűkebb ereszcsatorna darabon is gondolkodtam, nem kell zárt cső. Az egyik klímánál szemben kellene a másik esetben oldalra, de még "tuti" rögzítést nem találtam. (Az alá szerelhető tálcák elég drágák és azoknak a kivezető része sem tűnik nagynak, szerintem ott is simán belefagyna télen a víz.) -
BBéci
legenda
válasz
werszomjas #90718 üzenetére
Szerencsém van, mert szintén szigeteletlen a házam, viszont vasárnap este kikapcsoltam a hűtést, hétfőn délután bekapcsoltam pár órára, azóta nem volt rá szükség. E pillanatban a dolgozószobai íróasztalomon 25 fokot mutat a hőmérő, mert későn csuktam be az ablakot. A hálószobában 24,1, az étkezőben 24,4, a nappaliban 24 fok van. A relatív páratartalom 52-54%.
-
werszomjas
addikt
Én is most vettem 2db klímát, nagyon a Gree volt a kiszemelt, konkrétan a Smart One és a Cosmo, már 99%-ban el is döntöttem, mert adatlap alapján bb-nek tűnik. Ami miatt elegendtem, hogy nagyon sok panaszt olvastam a szabályzásáról, hogy nem szabályoz rendesen, pörgeti a kültérit, egyik széria jó, másik széria már nem jó, panel csere, szoftverfrissítés? Nem kockáztattam, és mivel a klímát min 10. évre veszem, inkább raktam hozzá és Daikin lett.
Daikin Comfora FTXP35N. Remélem beválik.Most egy Micu klímám van, 7 éve a mókuskerék kattogáson kívül semmi gondja, szigeteletlen lakásban van, ezért ilyenkor nyáron gyakorlatilag 0-24 megy (ha kikapcsoljuk 1 órán belül dögmeleg lesz bent)
-
werszomjas
addikt
válasz
7Heads Drago #90708 üzenetére
Nekem is csinálja ezt a Micau (
) klímám. Szerintem a mókus kerék adja a hangot. Már akkor elkezdte, míg garis volt, jeleztem is, megnézték, bekenték, utána újra előjött, nem tudom mit lehetne vele tenni, már elengedtem, úgyis költözünk.
-
Gubu0101
veterán
válasz
elekresz #90712 üzenetére
Teljes koru gari van ra.Az 5 ev garis gepeknel van 3 teljes 2 ev kompresszor.Ehez az kell,hogy be kell tarazni nekik minden alkatreszbol,foleg az "orokelet" garancianal.Minden esetre eleg mereszek,hogy ezt bevallaljak,foleg azert,mert a karbantartasbol nekik semmi hasznuk.
-
elekresz
tag
válasz
elekresz #90712 üzenetére
De alapvetően megnyugtató valahol, hogy a sok helyen "gagyizott" kínai TCL belsős Polar klímások bevállalják ezt a hosszú garancia időt is akár. Akkor azért nem lehet annyira rossz a TCL klíma. Többet közt ezért került fel nálunk is a Mitsubishi AP-k mellé Polar, míg végül egy TCL is, ezúttal nem átmatricázva és ezzel is elégedettek vagyunk.
Így a teljes repertoár 2x Mitsubishi AP35VGK, 3x Polar Ultimate és 1x TCL TPG31 Tpro.
Így kiváltva a gázos fűtést egész télen kb. 140 nm területtel, emeletes, szigetelés nélküli, 80-as évek végén épült házban, napelemes szaldóval támogatva. -
elekresz
tag
válasz
Tamás9x #90707 üzenetére
Eléggé szórnak árak munka minőség és vidék-Bp viszonylatban is, de kb. 15-25e Ft / klíma/ alkalom, általában én 20e Ft-ot szoktam számolni. 10 év alatt meg bőven mehetnek még felfelé az árak, de így is lazán kifizetsz 10 év alatt még 400+ e Ft-ot a takarításra és az extra ganaciát nézd meg, hogy mire vonatkozik, ez is fontos kérdés. Sokszor csak a kompresszorra, ami közel sincsen ilyen összeg, ha netán beadja a kulcsot.
Magán vélemény, de 10 év múlva technikai szempontból biztos lesz annyi változás, hogy ennyi pénzért sajnos benne van a pakliban, hogy inkább megéri kukázni és feltenni egy másikat akkor.
Teszem hozzá néha ki lehet fogni olyan klímást, aki ha mondjuk keveset használod a gépet, akkor két részletben számláz neked egy db valós takarítást és benyom két pecsétet a lapocskára, meg van olyan is, aki a be sem kapcsolt klímára - garancia miatt - is simán elkérte a 20-ast, mint takarítás, ami spricc-pricc és csak büdös lett tőle, moshattam ki. -
Nagya21
addikt
válasz
7Heads Drago #90708 üzenetére
Hali!
De van mit....a mokuskerék nemhajtott oldala egy gumiágyban fut, na oda fúj be szilikonzsirt.....meg persze a mokuskerék hajtásánál 4mm hézagot ir a service manual.
Üdv Nagya -
Miklósbácsi
tag
TeeJay igazán szakértő valasza mellé egy magánfelhasználói vélemény :
2018 szeptemberében szereltek fel nálam és a családomban kettő darab akkor kapható Daikin Sensira légkondit, a prágai Daikin gyárban készült FTXF35A típust. Mindkét gép az eltelt hét évben kifogástalanul hűtött, illetve részben fűtött. Az éppen szükséges karbantartást máig megkapta, erre nagyon figyeltem. Ha kell, magam elvégzem.
Ahogy itt írtam, kifogástalanul dolgoztak az eltelt hét évben. Ebbe beletartozik az elvárt csendes üzemmódjuk is. Nyugodtan lehet mellettük aludni a forró éjszakákon. Én jó választásnak tartom azért is, mert ez a cég közben fejleszt is. Nem vagyok megszállottja a márkáknak, de el kell ismerni, ha valami jó ! -
7Heads Drago
veterán
3 db Mitsu klímánk van. Az legutóbbi klímatakarítás után elkezdett kattogni az egyik klímánk. Bekapcsolás után kb fél perccel. Most elkezdte a másik is. Arra gyanakodtam hogy a mókuskerék csinálja. Szétszedve nem igen van mit zsírozni. Arra gyanítok hogy ha nincs kellően meghúzva a lapát rögzítő csavarja akkor oldal irányba elsétálva beleér a burkolatba és ez ad ki hangot. Sajnos nem a régóta problémásat szedtem most szét, mivel az kevésbé hozzáférhető helyen van.
Ehhez kérnék segítséget hogy mit nézzek még meg. -
Tamás9x
őstag
Van itt aki polar klimazik? 10 ev gar, de 10 ev alatt evi 2*-es takaritas? mennyit fizetek ki pluszba, hogy megmaradjon a gar?
-
Aske
aktív tag
-
Gubu0101
veterán
válasz
adika4444 #90700 üzenetére
Nyilvan nem kell elsore lapot cserelni benne,mindenkepp egy takaritas elsokorben.Jo lenne egy jo alaplappal is kiprobalni majd,ha a takaritas nem oldja meg.Mi 2-ben ezzel a mukodessel mar csereltunk es az volt a baj.A 3.- nal ott a takaritas megoldotta,de az latszott is a mokuson,vastagon peneszes meg feket dzsuvas volt,ott konnyu volt kiszurni mi a baj,ugy az rendbe is jott utanna
-
Aske
aktív tag
Sziasztok!
11m^2-es halószobába keresek klímát. A nappalit egy 3,5kW-os jószág hűti, de a hideg levegő nagyon nem akar bekanyarodni a hálóba, illetve nagyon túl kell ahhoz hűteni. Éjszaka vagyis alvás közben nem menetném, mert elég érzékeny vagyok a zajra.
A kérdésem, ilyen kis alapterületre 2,5kW-os gép jó lesz? Vagy mit szoktatok ilyenkor ajánlani?
A típusok amiket néztem:fisher nordic / midea oasis
Gree Smart One
aux aura
Polar Everest
fisher comfort plus / midea all easy pro / polar zenit
Midea Xtreme Save Pro
syen muse nextSzigetelt társasház nyugati fekvéssel. Délután elég keményen süti a nap a falat, idővel átmelegszik, és onnantól folyamatosan melegíti a szobát.
Köszi előre is a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Battlefield 6
- Parfüm topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest