-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lorden
senior tag
válasz
Máté94 #88683 üzenetére
Az új katalógus alapján a fűtésén variálhattak és a beltéri kinézetén meg kültéri is nehezebb lett.
Fűtésben a régi 3,5-ös 4,25kw, új 3,8kw, bár úgyis a működése a lényeg.
De 450e kisker árat egészen biztos, hogy nem ér, pláne ha maradtak a szokásos dolgai a működésének. -
Máté94
addikt
Közben a Midea kiadott egy frissített Oasis Plus, Oasis Plus+ néven.
-
Sziasztok!
Mivel ránk rúgta a nyár az ajtót, olvasgatom a nemrég felszerelt és hát ugye eddig nem használt klímám doksijait
Konkrétan egy Daikin Perfera RXM35A/FTXM35A típusú klímáról van szó.
A doksi egy rejtett kis zugában felfedeztem egy kijelentést, amit nem értek miért van így, ahogy:
Ebben tudna valaki segíteni: miért van arra szükség, hogy 6 órával a bekapcsolás előtt már áram alatt legyen? -
eddie1978
senior tag
Sziasztok!
Klíma kell panelba. Első emelet, az épület kívülről nem szigetelt. Három rétegű ablakok vannak. Alatta van 20 mm szigetelés belül a falon. Parketta alatt szintén 20 mm. Két szoba van. 14 és 20 nm (ez utóbbi erkélyes). Az egyik keleti a másik nyugati tájolású. Viszont a szomszédos épületek árnyékolnak nyáron reggel és késő délután már.
Csendes legyen mind a kül és beltéri. Lehessen fűteni is, ha átmeneti időszak van vagy télen a legnagyobb hidegben letérdel esetleg a fűtés. Inkább kifizetem a téliesített karter és csepptálca fűtés felárát ha szükséges. A távirányítóban lévő hőmérő és az arra szabályzás hasznosnak tűnik. WiFi is kell, mert idős szülők lehet elakadnak a kezelésében és akkor jó, ha távolról lehet vezérelni.
Daikin Ururu Sarara nem jöhet szóba, arra nincsen kavics. 400 pénzig elmegyek darabonként ha kell.
Nézegetem, de csak a paraméterek alapján nehéz a választás. Az alapterület alapján a 2,5-3 kW gépek is elégnek kellene legyenek még a 20 nm szobába is. Nem 18 fokot akarok csinálni 40 fokos kánikulában. Nekem 24 már elég a pihentető alváshoz.
Lakás betáp most csak 16 A. Bővítés jövőre talán. Néztem, hogy a max áramfelvétel is szór ugyanabban a teljesítmény kategóriában.
Megbízható sok garis cucc kell. Ha egyáltalán érdemes gyúrni a sok garira. Nem tudom milyen a garanciás ügyek kezelése.
Milyen gépet vegyek?Válaszokat előre is köszönöm!
-
TeeJay
félisten
válasz
hurenzon #88667 üzenetére
FTXC35C szinte biztos hogy nincs már az kb. 3-4éve volt gyártásban
Már 3éve is D végű volt mindenhol idéntől meg váltottak E végűre ami már alapból wifis!
C és D végű még csak 3 fokozatban volt állítható az E végű végre megkapta az 5 fokozatot mint a Sensira is. Ellenben azt a visszajelzést kaptam hogy kültéri hőfokot csak akkor tud mutatni wifi alkalmazásban ha működik a gép, a Sensira kikapcsolt állapotban is ad hőmérséklet infókatFTXF35E is már bő 2éves, abból az idei széria F-re váltott és már gyárilag wifis az is
webklíma árral nem tudunk versenyezni, így én mindenkinek felajánlom hogyha Daikin-t szeretne vegye meg ott és én meg felrakom neki. Sokkal olcsóbban jön ki így az ügyfél mintha én hoznám hazai forrásból
-
TeeJay
félisten
válasz
kkp900 #88656 üzenetére
Biztos én vagyok ilyen kretén klímás de én gyorsan átveszem az összes funkciót az ügyfelekkel, megmutatom alaposan hogy kell a szűrőt kivenni és mosni, meg el mondom hogy kezdjen el klímázni
Keresd meg hány fok ami neked kényelmes (23-24-25 szokott jó lenni), mellé meg vagy automata ventilátor fokozatra teszed és majd a gép eldönti mennyit kell menjen vagy ha zavar téged hogy jobban teker akkor te teszed valamelyik alacsony fix fordulatra pl 1 pálcika
hűtésben mellé még érdemes a függőleges terelőt legfelső állásba tenni hogy plafon szinten fújjon ki és ne egyből bokára.
Ennyi nincs semmi nagy extra benne -
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #88654 üzenetére
Nem gond ha nincs dedikált Gentle Breeze gomb mert a FAN+MUTE 3másodpercig nyomva ugyanazt csinálja.
Jók ezek a TCL-ek, a héten is volt egy Polar Ultimate telepítés és nagyon frankón és finoman szabályozza a kültériben a kompresszort is és vele a kültéri ventilátort is.
Gree tanulhatna tőlük mert a kompresszort sem szabályozza olyan sok szinten és finoman na meg a ventilátort sem. Persze cserébe hűt meg fűt ezerrel csak lehetne azért okosítani nekik is -
hurenzon
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék érdeklődni a következőkről .
Klimás emberem azt mondja , hogy a nagykerben csak ez a modell elérhető :
Daikin FTXC35C / RXC35C SensiraÉn az újabbat szerettem volna :
-Daikin FTXC35D / RXC35D Sensira
- Daikin FTXF35E / RXF35E Sensira
- Daikin FTXC35E / RXC35E SensiraDe azt mondja , hogy ezek nincsenek a nagykerben csak júliusban érkeznek és jóval drágábban .
Amit tud hozni Daikin FTXC35C / RXC35C Sensira gépet most 305.000 Ft-ért akarja hozni , de neten mindenhol 250.000 Ft-ért látom .
Azt mondja , hogy ő nem kapja annyiért a nagykerből , ezért nem tud engedni az árból .
Mi a véleményetek ? Igazat mondhat ? Hogyan tudnám kideríteni ?
köszönöm
-
kk831228
addikt
válasz
Máté94 #88665 üzenetére
Üdv!
Most hasonlítgatom a perfera vs comfora hangját , nem vagyok elègedett.Mindkettő fenyőfa , csendesre van rakva amit csak lehet . Valami magasfrekvenciás hang jön a perferèaból , ami zavaróbb mint a comfora . Kèrdezte is a felesègem: -" ez a leghallkabb mód ?" -Mondom igen... -"Az baj " , mondja😬.
Nem hangos egyik se de a perfera zavaróbb, kèrdeztem chatgpt-t , ès a felvett kielemzett hangban talált egy kiugróbb magasabb frekvenciát , ami a contora hangjában nincs. Streamert is rpóbáltam kikapcsolni de szerintem nem változott. Ezt írta :
-
Máté94
addikt
válasz
Lorden #88664 üzenetére
Hűtés, auto venti, Follow me.
A minimum ventilátor fokozat van a legalacsonyabbra van állítva service modeból, amennyit enged a szoftver.
Azt vettem észre, hogy hűtésben 3°C eltérést enged Follow me-vel. Tehát 27°C-re állítom, és 24°C-on kapcsol le. Fűtésben ez 2°C volt.
Igen, volt itt is első induláskor, mint amikor leolvasztana. Utána eltűnik. A Daikin is hasonlót csinált egyébként.
-
Lorden
senior tag
válasz
Máté94 #88663 üzenetére
Milyen módban meg beállításokkal járatod?
Én ahogy tapasztalom a silent egész baráti és a gép méri fent a hőfokot.
Amikor indítottam a hűtést a beltéri hőcserélőjének volt egy fura csobogás hangja (kicsit hasonló, mint a téli leolvasztáskor) amint elérte a szinten tartás fázist, ott megszűnt.
Nem emlékszek hasonlóra tavaly nyáron, bár attól még lehetett.
Nálad van hasonló indítás utáni 8-10 percben? -
Máté94
addikt
Eddig ennyire futotta a modulálásban az Oasis Plus-tól hűtésben.
100W
Bárcsak fűtesben is képes lenne ilyenre.
3x kisebb, mint fűtesben.
-
Máté94
addikt
Tényleg nincs benne a huzatmenteshez...
-
Gubu0101
veterán
válasz
Hatszorhat #88643 üzenetére
Kozbe rakerdeztem,van a greenek ha minden igaz,olyan ami a hocserelore szivja ra kintrol a levegot es azt huti vagy futi.Mi amit arulunk az csak siman szurokon keresztul,kulon tovabbitja a "friss" levegot.
-
Máté94
addikt
válasz
kkp900 #88656 üzenetére
Szerintem itt keversz pár dolgot.
A beltériből lehetőleg a gravitáció segítségével, és a cseppvízcsöveden keresztül távozik a víz.
Egyes gépeknél van automatikus hőcserélő leszárítás, vagy mint külön funkció gomb, vagy egyesek manuálisan ventilátor módot kapcsolnak, és járatják mielőtt kikapcsolnák.
Ezen kívül a Daikin-nál van szárazon tartás funkció, ami leállítja a ventilátort hűtésben, ha túlhűtött. Ezzel elkerülve, hogy növelje a páratartalmat a helyiségben.
-
kkp900
senior tag
Köszönöm mindenkinek a leírásokat . De akkor a beltériből ,hogyan távozik a víz ha automatán használom ahogy ti írjátok mert ezek szerint mindenki automatán használja csak max csendes módba vagy a lapáttal variál egy kicsit.
Nem szeretném ha bepenészedne a beltéribe amikor csak simán kikapcsolom ugye.
TeeJay amikor ezekről írt akkor írta ,hogy még menjen még a mókuskerék amit ha jól tudom akkor azt jelenti ,hogy a ventilator 1 fokozatba még be van kapcsolva..
Ezért kérdeztem ,hogy ki ,hogyan használja akinek már régebb óta van vagy szerelő és leírja esetleg ezeket a trükköket is majd.
ui: A környezetembe 3 klímát is telepítettek idén egyik szerelő se magyarázott az ég világon semmit. Bekapcsolták működik és ennyi a lamella kézi állítását se mutatták meg csak ,hogy ott kell a lapát alatt elhúzni ez Polar volt. Azt is itt a csoportba sikerült ,mert ugye a "MI" klímánkhoz a magyar nyelvű fosába már nem lehet beleírni csak annyit ,hogy kézzel és ennyi képre már nem telt. Még a wifit se segített beállítani. Az aki nálam volt rendes volt mert előre megbezsáltük ,hogy addig el nem mennek ameddig nem működik az a része.mert ugye a Daikint nem olyan egyszerű felvarázsolni ,hogy appal lehessen írányítani de 2.-jára sikerült .
-
mexel
veterán
Köszönöm az infókat. Szerintem ez a funkció felejthető lesz, mivel én soha nem legyeztetem a lamellákat, mindig fixen fentre fújnak. Ott meg szerintem mindegy lesz milyen a lamella, általában éjszakai mód megy. ( mivel 26-27 fokra vagy akár 28-ra van állítva így simaán kiköhögi minimum erőlködéssel még az egyik garzonban lévő régi On-Off Dimarson klíma is
Gondolom a kis 3,8x4m-es szobába elég lesz a 2,7-es, főleg hogy pár méterre szemben az ajtón kívül lesz egy 3,5-ös is. Nem látom értelmét a 2 darab 3,5-ösnek -
magyarc
tag
Az OfficeDepot és a Bestbyte egy cég már egy ideje (IRIS Kereskedőház Csoport). Ugyanazt a késüzléket kapod mindkét boltban.
Ha a cikkszám dekódolóm nem csal, akkor a W nem wifit, hanem fehéret jelent.
Végigböngészve mindkét adatlapot semmi eltérést nem találtam kivéve, hogy a "Kiegészítő egészségügyi szűrő" más helyen szerepel a két felsrorolásban.
https://tesla.info/wp-content/uploads/2022/06/Tesla-AC-TT27TP21-0932IAWT-spec-2025-HU.pdf
https://tesla.info/wp-content/uploads/2022/06/Tesla-AC-TT27TP21W-0932IAWT-spec-2025-HU.pdf
Valami apró színeltérésre gyanakszom. Mindkét modell wifis egyébként. -
mexel
veterán
válasz
magyarc #88649 üzenetére
Köszönöm az infót, ezt nekem címezted szerintem.
Ha jobban lemodulál az talán jó nekem abban a kis szobában feltételezem. Remélem a beltérije sem lesz hangosabb, bár mindenhol 32db-t írnak, a TCL-re meg 22-t.Ezt az infót megtaláltam, és nem találok különbséget a W nélküli teslához képest. Mindegy, a W-set rendelem akkor meg szerintem. Ha nagyon rossz lesz lecserélem majd.
A huzatmentes hűtés mondjuk jó dolog lenne, de nem tudom mennyit ér valójában. ( a szemem érzékeny eléggé) A daikin-t otthon úgy szoktam állítan hogy felül fújjon a fejem felett, így nem jön rám a levegő, nem érzek semmit belőle.
Az a Gentle Breeze funkció lesz gondolom és ha jól látom a marketing mögötti titok egy műanyag lap ami a beltéribe van berakva és megtöri a levegőt. Talán berakható a tcl-be is ha a beltérije ugyanaz, de nem vagyok benne biztos hogy ez olyan fontos
Úgy látom az olasz 2,7-es TCL valóban minden mm-ében megegyezik a tesla 2,7-essel.
-
magyarc
tag
válasz
Máté94 #88645 üzenetére
Szerintem ugyanaz a szerevenyboltos és a kazánpontos:TAC-12CHSD/TPG21IH.
Papíron a 2,7kW gép 60 wattal jobb le tud modulálni, mint a nagyobb. A 2,7kW gép hűtésben 2600W(940~3300), fűtésben 2630W(940~3360). A "3,5"kW-os gép adatai hűtésben 3510(1000~4600) W, fűtésben 3800 (1000~4900). Inkább csak a maximumban van különbség.
https://tesla.info/wp-content/uploads/2022/06/Tesla-AC-TT27TP21W-0932IAWT-spec-2025-HU.pdf
A huzatmentes hűtés a TCL találmánya, a Tesla-kba azt hiszem nem tették bele. A Fisher, meg a Polar TCL gyártású gépeiben viszont benne van.A Tesla-k szerintem 2,7kW 9000BTU-s TPG21-ek, ami Magyarországon nem volt elvileg forgalomban. Hasonlítsd össze az olaszoknál kapható modellel:
https://www.tcl.com/it/it/air-conditioners/s09p7s0 -
mexel
veterán
válasz
magyarc #88640 üzenetére
Ez a Tesla olcsóbb az Office Depotban.
Csak nem találom a mia különbség a
TT27TP21W-0932IAWT
és a
TT27TP21-0932IAWT között. Árban ugyanaz a kettő. A wifit mindkettőre írják, de talán tévedés és csak az elsőben van. Mindegy, egyelőre kosárban, talán kisszobába jó lesz ha a kül és beltérije kb ugyanaz mint a tcl tpro TPG21-nek -
Ma kb. 12 órakor kapcsoltam be a légkondit, a hátsó félszobának hagytam bukóban nyitva az ablakot, azóta kb. 900 PPM a szén-dioxid mérőnek az értéke! A benti hőmérsékletek kimondottan szuperek, olyan 23-25 fokosak!
-
mexel
veterán
válasz
Máté94 #88645 üzenetére
Tehát a Tesla 2,7kw-os kültérije TPG21, és a beltéri ugyanaz mint a TCL Gentle Cool-é, csak nincs benne a GentleBreeze vagy mi ( az a sok lyukas marketing)
Telejsen alapon kevésbé megy a kültéri a 2,7-esen mint a 3,5-ösön, vagy teljesen más belsejűek? Valamit olvastam hogy a típusszám ugyanaz de nem úgy szabályoz, vagy valami más hasonló dolgot, nem értettem teljesen és nem is emlékszem, megkeresem.
Mert Árban max 35 ezer a különbség, ha rosszabb a tesla nem veszek olyat ezért a különbségért -
mexel
veterán
válasz
magyarc #88640 üzenetére
Közben megrendeltem a szerelvényboltos TCL Gentle Coolt. Erről egész jót olvastam így visszanézegetve.
Ez ugyanaz amit a Kazánpont 3,5kW-osként hirdet? -
Hatszorhat
csendes tag
válasz
Gubu0101 #88638 üzenetére
Lehet, nekem egy műszaki áruházban mondta egy amúgy hozzáértőnek tűnő eladó hogy az általuk forgalmazott klíma (Tesla) be tudja szívni a külső friss levegőt, és azt már lehűtve fújja be a szobába.
Aztán persze lehet tévedett, nem tudom.
Az biztos hogy ha nem hűti le, akkor tényleg semmi értelme az egésznek, akkor már egyszerűbb ablakot nyitni. Mondjuk szerintem technikailag elvben megoldható lenne hogy lehűtse, csak nem olyan bonyolult. -
mexel
veterán
A teslából a W a wifis ha jól látom, de ez nem túl biztató:
"A beltéri egység zajszintje mindössze 32 dB" -
mexel
veterán
válasz
magyarc #88640 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
A huzatmentes hűtés a teslára értendő?
Beltéri csendessége milyen ezeknek? a 2,7-esek halkabbak, vagy jobban leszabályoznak, vagy ebben nincs különbség? Mert az egyik egy kb 15nm-es szobába lenne, oda soknak érzem a 3,5-öst, félek zajosabb lesz
Szóval akkor ez a BreezeIN igazából egy olyan név ami nem számít annyira, inkább a kültériket kell nézni.
A beltéri régebbi típus a Tpro Gentle Coolnak mint aBreezeIN-nek?
Lehet akkor a szerelvényboltos marad ha ezek közül az jobb mint az olcsó nem premium Breezin. Meg kellene rendelnem amíg van.A teslák ha jól látom nem wifisek és a beltéri is zajosabbnak tűnik így első írt érték alapján ( ez persze nem jelent még semmit)
Ezek a 3,5-ösök mennyire kis áramfelvétellel tudnak még dolgozni? Félő hogy a kis szobában, főleg hogy én 26-27 fokra hűtök csak, mindig lekapcsolgatna
-
magyarc
tag
A BreezeIN Prémium (UG11) egy A+++ hűtő A++ fűtő klíma, UV fertőtlenítéssel, a TCL Elegance top klímája álnéven 24kg-os kültérivel.Takarékosabb, de az árkülönbséget sose fogja behozni. A TPH11IF (20kg kültéri) egy költségtakarékos TPH11IH (22,5kg kültéri), ami sokkal inkább a TCL Elite XA73 utódja, áradásul csepptálca fűtés nélkül.
Árban szerintem továbbra is a TCL Tpro Gentle Cool TPG21 a nyerő 25kg-os kültérivel 180eFt-ért, ők is ingyen szállítanak bárhova. Ennek a legnagyobb a fűtőteljesítménye a pakkból.
https://szerelvenybolt.hu/products/tcl-gentle-cool-mono-split-klima-szett-34-kw-wifi-vezerles
Fűtésre TPG21 vagy esetleg TPH11IH (no meg az UG11) felteheően sokkal jobb, mint az IF.
Ha mégsem kell a 3,4kW, akkor van a TPG21 2,7kW Tesla klónja a bestbyte-ban:
https://www.bestbyte.hu/2-6-kw-teljesitmenyu/tesla-select-2-7-kw-split-klima-csepptalca-futes-tt27tp21-0932iawt-p346206.html
https://www.bestbyte.hu/2-6-kw-teljesitmenyu/tesla-select-2-7-kw-split-klima-csepptalca-futes-tt27tp21w-0932iawt-p479362.html
Talán a huzatmentes funkció az egyetlen,ami nincs meg bennük. Viszont ők már nem szállítanak ingyen. -
mexel
veterán
Tudja valaki mi lehet a különbség a
TCL BreezeIn 3,5 kW TAC-12CHSD/TPH11IF
és a
TCL BreezeIn Prémium UV A+++/A++ 3,5 kW TAC-12CHSD/UG11V3AH
között? Árban sok, kb 80 ezer ft.Esetleg még a
TCL Gentle Cool 3.4 kW, WIFI vezérlés (TAC-12CHSD/TPG21IH)Valamennyi fűtésre is kellene, télen nem nagyon, max tavasz-ősz, nyaralóba.
Vajon az első is elég lehet?
Nem találok konkrét összehasonlítást, csak alap marketinget.
Döntenem kellene gyorsan -
Gubu0101
veterán
válasz
Hatszorhat #88622 üzenetére
Olyat meg nem lattam,hogy azt hutene le.Annak van kulon egy ventillatora,ami a kintrol szivott levegot fuja ki,ami mondjuk egy nagyvarosban eppenseggel nem friss es azt fujja be.Semmivel se jobb mint ha nyitott ablaknal szelloztetsz,radasul plusz falattores kell a csovezeshez,panelnal meg telivert betonvasnal nem epp kellemes ezt megoldani,felarral is szamolni kell jocskan.
-
GEPESZ66
veterán
Gree Comfort X esetén a WIFI-t hogyan tudom kikapcsolni, ha nem használom.
A távirányítón a WIFI gombot nyomva kell tartani valameddig? -
barotron
újonc
válasz
kkp900 #88629 üzenetére
Nálam úgy van, hogy
AMÍG KINT hidegebb van mint bent, addig szellőztetek.
A kinti friss levegővel...
Alapban 23-09 óra között a klíma nem üzemel >> a timer kikapcsolja.Amikor kezd egyforma lenni a kinti a bentivel akkor indul a hűtés.
Alapban 09-23 óra között a klíma üzemel >> a timer bekapcsolja.
és aztán ugyebár
Addig és akkor hűt amikor szükséges.
Mert a klímák a hűtést automata ventillátor módban megoldják ügyesen.
Nálam a DAIKIN hűtés üzemmód 24 fok és a ventillátor A fokozatban.
Amít olykor "fenyőfára'" állítok, ha kell a csend és a kisebb légáramlás bent.
Legyezés nincs... a befűvást
- vagy a legfelső állásba állítom
(legyezés be >> amikor fent van >> legyezés ki)
- vagy a komfort módba állítomA nehéz szerkezetű épületek (beton, tégla, kő, vályog, kerámia blokk) esetén.
Ilyen a kádárkocka is.... és a beton panel vagy a tégla társasház is pl.
-----
A lényeg, hogy NE hagyd felmelegedni a házat >> falat/padlót/bútort !!!
Mert akkor nehezen lehet visszahűteni a sok tonna anyagot :-(
-----
Ha egy ilyen nehéz szerkezet felmelegedett azt abból tudod.
hogy
Hiába hűt9d le gyorsan a benti levegőt pl. hazaérve.
Amint leáll a hűtés, vagy halkra állítod a ventillátort.
Perceken felül meleg lesz bent újra...
Mert fűti a benti levegőt a sok tonna átmelegedett épület szerkezet.Megj: a már jól átmelegedett sok-sok tonna lehűtése akár 2-3 nap is lehet :-(
Addig kell tempósan és folyamtosan hűteni amíg már nem melegszik gyorsan vissza a levegő bent. Aztán nem hagyni átmelegedni, ha állandóan lakott és kell a hűvös bent.A könnyú szerkezetű épületek SIP, gyapot/purhab panel, stb.
MÁSKÉNT viselkednek kevesebb tonna melegszik fel.
Esélyesebb a "hazaérek és gyorsan behűtöm" üzemmód.Bár nem laktam ilyenben, de azt gondolom, hogy ezekben is
előnyősebb az automatikus hőmérséklet tartás állandóan. -
adika4444
addikt
válasz
kkp900 #88629 üzenetére
Indulj onnan, hogy venti auto, hűtés mód és ha fázós vagy 25--26 fokra, ha nem, akkor 23--24-re.
Ebben az átmeneti melegedő időben még megérheti estére kikapcsolni és egész éjjel szellőztetni, de ahogy elkezdenek melegedni a falak, ez is inkább árt, mint használ. Akkor a legjobb a klíma, ha csak szinten kell tartania, ha a meleget kell lehűtenie, az zajos és többet is fogyaszt.
-
barotron
újonc
válasz
dcsabi78 #88626 üzenetére
Por/Pollen/Szösz ellen
Levegő szűrő háló/szövet/szivacs/stb., ez már van a klímában is alapszinten.
Szag/Illatrészecskék ellen
Aktívszén vagy más csodaszer, van olyan klíma amiben ez is akad.
Vírus/Baci ellen
UV fény >> "germicid lámpa" :-)
Rémlik olyan klíma is amiben van...
Ezeken kell a helyiség levegőjét FOLYAMATOSAN körbe-körbe járatni egy ventillátoral.
Így a "belső keringetéssel" tisztán tartható a benti levegő.
----
Vírus/Baci ellen
Lehet venni kész UV lámpákat.
Ilyesmiket pl.
www.villamossag.com/OPTONICA-761-UV-bakteriumolo-sterilizalo-lampa-feh
www.uvcsystems.hu/GER-ARMATURA-GA15-LAMPAVAL
vagy
Akár barkács szinten is megoldható.
Közvetlenül a klíma beltéri fölé be kell rakni egy UV-C (germicid) énycsővet/lámpát a falra. A lényeg, hogy: a beltéri által felül beszívott levegő átmenjen az UV fényen.
DE ki kell árnyékolni az UV-C (germicid) fénycső/lámpa fényét !!!
hogy
- EMBER/állat ne tudja látni >> káros a szemnek/bőrnek
- a klíma anyagát NE világítsa meg >> öregíti/lebontja idővel
www.villamossag.com/Ledvance-4058075502642-Ozon-mentes-germicid-fenycs
https://brennerlight.hu/product/brenner-uvc-30-e27-foglalatu-uv-c-germicid-fertotlenito-sterilizalo-izzo-30w-30m2
https://izzocenter.hu/id/00736-Germicid-Kompakt-fenycso-18W-UVC-Biax-L-GBX18UVC-2G11-HNS-L-18W-TUV-PL-L-18W4P
----
A komplett szüsz/por/pollen/szag benti légtisztítás már nehezebb ügy.
Egyes klímák nyomokban tartalmaznak ilyen-olyan extra szűrőket is.
Amiket sokan nem is tesznek bele, mert azt gondolják nem ér semmit.
Pedig de ér, mert apránként azért tisztítják a rajtuk éppen átszívott levegőt!
A benti levegő pedig akár 24 órában is keringethető a klímával ...
(akkor is, ha éppen nem hűt/fűt a klíma)A komolyabb benti légtisztításra már célgép kell.
De lehet akár barkácsolni is egyet :-)
Kell egy nagyobbacska "doboz/láda/edény".
Az ellentétes oldalain méretes beszívó/kifúvó nyilásokkal.
Amiben lakik a levegő beszívási irányából nézve a levegő űtját.
- az UV lámpa (~8000 órát bír >> évente cserélendő, ha folyamatosan világít)
és
- az egyéb szűrők (szösz, por, pollen, szag sorrendben)
- egy combosabb, de csendes ventillátor ami átszívja-forgatja a levegőt
Mehet az ágy alá, szekrény mögé, sarokba a cucc... ahol elfér :-)
Járatni kell a ventillátorát és időnként tisztítani, cserélni a szűrőt és az UV lámpát.
Megj: szűrőbetétnek az olcsó autós cuccok is okésak lehetnek.
(pl. 3-4 darab suzuki lég/pollen/szag szűrő egymás mellett) -
kkp900
senior tag
Jó reggelt nektek! Adott egy kádár kocka Na elkezdődött akkor a szezon, hogy fűtésből egyből hűtésbe kell használni. Van egy idén telepített Daikin FTXF35E és azt szeretném megkérdezni ,hogy a legjobb használni ? Sosem volt klímánk eddig ezért sima felhasználó lennék aki nem nagyon ért hozzá ezen a téren. Tudom a ki be kapcsolgatás nem jó ,de most amikor csak nappal van meleg este még elviselhető így akkor ,hogy a legjobb használni? Amikor lekapcsolom a klíma fokozatot akkor utána tegyem ventilator fokozatba és mennyen 1-esen hogy ne legyen víz majd benne? Vagy ,hogy a legideálisabb használni? És kb a mai napon ugye 34 fok is lehet ha 25 re állítom akkor jó? De jelenleg is 25 fok kb a szobákban . És Milyen fokozatba állítsam? Esetleg automatába? De azt sose szoktátok ajánlani? Köszönöm nektek a segítő válaszokat.
-
válasz
dcsabi78 #88626 üzenetére
Utána kell nézni, hogy a típus levegőszűrési funkciójáról van-e igazolt dokumentáció. A Daikin Perferának van, ott müködik az elektronplazma alapú szűrés (Streamer funkció). Pl a COVID 99.97%-át kiszedi 1-2 óra alatt, de por, gomba, pollen ellen is hatékony.
Ha jól tudom, a Midea All Easy Pro tudja inkább az ilyen jellegű szűrési funkciót.
-
dcsabi78
csendes tag
válasz
TeeJay #88621 üzenetére
Bocs, még annyi tapasztalati kérdésem lenne, hogy valójában van érezhető különbség abban, hogy milyen összetettségű szűrőrendszer van egy légkondiban? Pl. Daikin sensira sima szűrő+szaglebontó titán apatit, Midea Extreme Save Pro meg gyakorlatilag ezeken kívül vírus, gombák, mikroorganizmusok, allegén anyagok stb. -kvázi mindent tisztítatnak a levegőből. Marketing fogás vagy akár tényleg egy allergiás ember számára érezhetően jobb minőségű levegőt is tud biztosítani, amitől a közérzete is változhat? - ha van ilyen jellegű tapasztalat bárkinek, örömmel veszem, ha leírjátok
-
dcsabi78
csendes tag
válasz
TeeJay #88621 üzenetére
Köszönöm az infomárciókat, véleményt. Ez a 2dB-es különbség zavaró, észrevehető? Midea Xtreme Save Pro lenne amiben gondolkodtam,de a tapasztalatod alapján a Midea sokkal több funkciójának ellenére is jobb választásnak tartod a Daikin sensira-t? Haveromnál a Daikin Sensira készüléket hűtésnél min 18°C-ra tudta beállítani. Valóban ez a min? Ha igen, ezzel a Mideaval lehet alacsonyabb hőfokot is előállítani? Vagy butaságokat kérdezek, mert ezek kb teljesen egyformán hűtenek, ugyanazokat a hőfokokat tudják?
-
válasz
Hatszorhat #88622 üzenetére
+1
-
Hatszorhat
csendes tag
Van pár klíma amelyik friss levegőt is szív be kintről, és eleve lehűtve fújja ki magából. Hogy milyenek ezekről a tapasztalatok azt nem tudom, de egyelőre ahogy elnézem ez nem terjed még annyira.
De szerintem ennek kéne a fő fejlesztési iránynak lenni, nem az ilyen illatpatronos meg hangvezérléses parasztvakításoknak. A hűtés szuper dolog, de ha folyamatosan friss is lenne a lehűtött levegő, na az lenne az igazi. -
ecaddsell
aktív tag
-
dcsabi78
csendes tag
válasz
TeeJay #88600 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod. Most ezt szereltetném FTXC35E/RXC35E Sensira, ennek picit jobb a Seer és Scoop értékei és a szerelőnél ez van készleten. Megbízhatőságra, éllettartamra van közöttük különbség? Alapvetően elegendő egy Daikin vagy a Midea mellett több érv szól?
-
mexel
veterán
válasz
TeeJay #88599 üzenetére
Hmm. Talán össze kellene hoznunk valamit, megkereslek priviben ha nem gond. Nyiván nem a meleg miatt hirtelen kell, tudom hogy igen sokára van idő de kivárnám ha össze tudnánk hozni. Éppen most méregetek és az egyik konzol lehet hogy biztonságosan feltehető mert megvan a keresztfal, kimértem. Addigra talán 2 db ot is kellene rakni, a második egyszerűen, majdnem szendvicsben. Mondjuk én nem daikint raknék, csak kb tcl breezint.
Persze lehet anyárból is kifutok, hiába terveztem én már április elején, ahideg miatt nem tudtam lejönni és megnézni hová lehetne felrakni. Akkor meglesz jövőre vagy ősszel. -
Sziasztok, hol érdemes személyesen mobilklíma kivezetőcsövet, a végeire adaptereket, az ablakba pedig ilyen műanyag sínt venni, amin a külső adapter ovális vége csatlakozik?
A személyesen megnézhető lenne a lényeges mert webshopon csak olyan ablaktömítő sínt találok ami túl kicsi hogy a meglévő ovál adapterem belemenjen. -
válasz
b4lukapitany #88607 üzenetére
Szia!
Én inkább a nappaliba tenném fel a klímát. Egyrészt mert az a nagyobb helyiség amit hűteni kell, másrészt a zaj miatt. Ha nyitva az ajtó, be tudod hűteni mindkettőt egy klímával.
-
Nagya21
addikt
válasz
b4lukapitany #88607 üzenetére
Hali!
Csak akkor lesz jó, ha az ajtóval szembe rakod....
Üdv Nagya -
b4lukapitany
tag
Sziasztok!Elsősorban a hálószobába szeretnék klímát, úgy hogy a nappali+étkező részre is ki tudjam fújatni, és kicsit ott is hűvösebb legyen. Nincs túl meleg amúgy, általában a pára zavar inkább. Elég lenne, ha 3-4 fokkal hidegebb lenne a lakásban. (55 m2) Van valakinek konkrét típus ötlete? Vagy kellene ehhez két beltéri egység? Előre is köszi.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
TeeJay #88601 üzenetére
Néztem úgy is, akkor is csipog. Elfogadjuk ,hogy ez ilyen.
A kültéri egység ventilátora fix fordulatszámos, csak a kompresszort szabályozza? Idáig automatikusan csak a beltéri sebessége változott, a kültérin nem vettem észre. Az is igaz, 28 fokról kezdtük a hűtést, 24 fokot kérve és 25 elérése után kikapcsoltuk.
-
TeeJay
félisten
válasz
kojenci87 #88548 üzenetére
Persze mert a 2,7kW-hoz nem kell nagy tudás és kapilláris csöves adagolással megoldják
3,5kW-os gépet kérjed az elektronikus és hatékonyabb, leszabályozni ugyanúgy le tud majd addig mint a 2,7-es szóval nem veszítesz semmit, annyi hogy pár ezerrel drágább lesz a 3,5-ös -
TeeJay
félisten
válasz
elekresz #88565 üzenetére
Ma reggel fel is hívott egy hölgy hogy nagyon melege van a fiának, mikor tudnék menni felmérni majd telepíteni klímát
Jeleztem hogy július utolsó napja szabad már csak, hát nem erre számított
Mondtam hogy márciusban keresett volna már meg lenne a gép de ugye mindenki későn kapcsol és még hol van a végeMa telepítettem és közben csak úgy 10-en hívtak hogy SOS-ben mikor tudnék klímát mosni mert meghalnak a melegtől és eddig nem jutott eszükbe
Aztán hamarosan jönnek majd a könyörgők hogy jaj haldoklik a mama meg most szült az asszony meg 5 gyerek van és nem tudnak aludni de ugye aki később keres annak később is lesz klímájaA legfinomabb majd akkor jön amikor 3-4hétig nem lesz az országban sehol klíma és szét tárjuk majd a karunkat hogy ez van, tessék valahogy kibírni idén is
-
TeeJay
félisten
válasz
Bajzath #88576 üzenetére
Gree Comfort Pro 18dB hűtésben 2x quiet módban
TCL Elegance beltérit már raktam az valami 21dB ha jól emélkszemKültériben a Gree tekeri a ventilátort de kompresszor hang nem hangos
TCL is tekeri a ventilátort de több fokozatban szabályozza, kompresszor hang ott se nagyon van és ott is finoman szabályozzaTCL-ben van huzatmentes mód, kérdés az mennyit érhet
Igazából egyikkel sem jársz rosszul
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged