- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
süti5
őstag
válasz Core2duo6600 #644 üzenetére
Ez is csak szokás kérdése, nekem samsung ablakklíma van, és simán tudok mellette aludni....
-
Dirtyz
őstag
Légkondisok, klímások!
Nem tud valaki szerezni nekem ''olcsóbban'' egy ilyen cuccost:[link]. Akár jövő heti szereléssel is...Védd a fákat, egyél hódot!
-
Bübüke
tag
válasz PirosHello #652 üzenetére
Az királyság
Akinek az Isten észt adott, adjon hozzá litvánt is! És ez így is lett. ...
-
szelidorzo
aktív tag
Mondjuk a Fujitsu klímákat se nagyon reklámozzák, pedig jóval olcsóbbak a Daikinnál, viszont igencsak a jobb készülékek közé tartozik megbízhatóság terén is.
Mondjuk eleve nem kéne összehasonlítgatni normál klímákat inverteresekkel.
Ugynevezett noném kategóriában (vagy ál-márkanév alatt) egy dolgot kell vizsgálni igazából.
A kompresszora milyen gyártmány, illetve licenc.
[Szerkesztve]kérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu
-
Füleske
addikt
válasz szelidorzo #656 üzenetére
Így van Fujitsu kishazánkban nem ismert márka és tényleg jó klímákat gyárt. Viszont a Daikin - nal azért nem veszi fel a versenyt. De persze nem is annyiba kerül. Jó választás lehet a minőséget kereső de a Daikin árát sokalló vásárlóknak.
Noname kategóriában szvsz teljesen mindegy a kompresszor is , mivel azt írnak rá amit akarnak . Mint ahogy pl. az A energiaosztályt is ''komolyan'' lehet venni. Egy pl. Toshiba kompresszor csak magában többe kerülne mint az egész noname klíma. -
nagyúr
3 hete megrendeltem egy pana klímát, azóta is jön...
azt mondták, hogy 5-6 hetes várakozási idők vannak.
ha minden jól megy, szeptemberre be is szerelikPleased to meet you - hope you guess my name
-
Sayen
tag
Te hány AEG reklámot láttál ? Az , sem igaz , hogy felébe harmadába kerül , hiszen a most kapható készülékeket 100 és 140 ezerért adják , ami nem inverteresnél azért nem noname kategória.... Persze nem is a csúcs , de akinek ''kevesebb '' a pénze az nem jár rosszul vele... Az előző lakásunkban LG volt és bevált ezért maradtunk ennél , de továbbra is azt mondom más márkák között is van jobb-rosszabb készülékek , ezért fontos tájékozódni ...
Szelidorzo rátapintott a lényegre a licensz terén .
Idézlek '' Fejleszteni is felesleges , ugye... '' Amennyiben nem specifikus és sokféle terméket gyárt akkor akkor dönthet úgy is , hogy nem fog fejlesztésbe , hanem megveszi a legkorszerűbb gyártási technológia licenszét , és már mehet is a '' matricázás '' -
Füleske
addikt
Noname cuccról beszélünk , azt nem szokás reklámozni.
AMDPower írta :
''Az AEG KWA 09 az 26m2-re elég. 81K lenne. Van egy nagyobb a 12-s az pedig 37m2-re 90K lenne.''
Pont a ''legkorszerűbb gyártási technológia'' kerül ennyibe , inverter nélkül , ami ugye ''köztudottan'' a legkorszerűbb. Invertert csak a noname kategória tartalmaz (pl. Daikin) Licenszelve persze , úgy olcsóbb .
Amúgy nem értelek miért nem tájékozódsz jobban . Ismét mondom nézz már át más fórumokat is. -
blueMerle
veterán
Enyhén OFF, mert nem klíma, de mégis:
van valakinek tapasztalata ezekkel a hütö-fütö 25 000 Ft-os mobilklímának látszó berendezésekkel melyekkel a Te*co polcai tele vannak zsúfolva? Érnek ezek valamit? Vagy ugyanazt nyújtják mint egy ventillátor? -
kisninja
őstag
válasz blueMerle #663 üzenetére
Léghűtőt ne vegyél csak szaunát csinálsz.... rosszabb lesz mint volt.
Keress egy használt bizományits és 15-20k között kapsz normális mobil klímát.
Én kaptam egy ruszik ablak klímát és ezzel le tudok hűteni egy 100nm lakást (jól szigetelt)
Semmi pénzért nem válok meg ettöl a klímától. (csak zajos, de ingyé volt)powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Core2duo6600
veterán
Ennyiért amit írtál már van Daikin hagyományos is, sőt 140 000 körül már a inverteresek kezdődnek, na nem biztos, hogy a Daikin a legdrágább. különösen az fty n sorozatra igaz ez, ahogyan látom, a csúcs uj gépek persze drágák, de az semmiben sehol sem olcsó
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
kisninja
őstag
Elkezdem hűteni az ablakklímám kinti felét ergo bent hidegebbet csinál.
Lágy vízpermet a lamellákra és máris deresedik Amugy minnél melegebb van kint annál kevésbé tudja hűteni a belső egységet.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
kisninja
őstag
válasz Core2duo6600 #669 üzenetére
Ohh hűt ez mint álat csak orosz cucc és ablak klíma aminek a légkavaró motorja közös.
Ha nagyon forog akkor most is deres 2-3 menet az alján de lassu fordulaton már csak párás.
Mikro vizzel permetelem akkor lassan is deresedik, azt ettöl függetlenül csincs kizárva hogy kevés a gáz. De melegben akkor is rosszabbul hűt a klima azaz nem mindegy neki a 32 fok vagy a 42 fok.
Igy is kellemes 27 fok van bent, bár szegényke akkor is egy 100nm házat hűt.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
TexT-BoY
addikt
Srácok, megoldahtó klimával a Téli fütés, magyar viszonylatokban, olcson?
Most állunk fütés felujitás elött, de akkor esetleg valami komolyabb inverteres klimát is tudnánk venni fütés céljábol. Nemtudom mennyire megoldható. Mivel most van egy olyan házunk ami 120m2 beépitett tér, de hosszu eléggé, ide a fütés szerelése olyan 1.200.000Ft, ha nem sokkal drágább a klimák beszerelése akkor érdemes lenne elgondolkozni ( a 12Db radiátor beleértve a minden helységet..) Szoval a kérdés hogy egy 120m2es házat, monjuk -10fokban is lehet füteni inverteres klimával?
A daikin klimáknál láttam olyat hogy 34%al olcsobb a fütés..HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
kisninja
őstag
válasz TexT-BoY #671 üzenetére
Szerintem ne érdemes/nem lehet vele térel fűteni. Még mindig olcsobb a gáz illetve a fa mint a villany (max éjjeli áram).
Amugy mi kerül ott 1,2Móba ?? mi 2 évvel ezelőtt csináltattuk 100mn lakás kazánnal radival 600k igaz 7db radi van de a csőveget is az aljzatben vittük el (drágább szerelés).
Én jobban örültem vona a vastag csöveknek (garvitácios hőáramlás) és alura mehetett volna egy vegyi kazán.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Füleske
addikt
válasz TexT-BoY #671 üzenetére
Lehet de inkább csak kiegészítő fűtésnek érdemes tavasszal/ősszel használni, amikor a hőmérő plusz fokokat mutat. Minél hidegebb van annál rosszabb lesz a hatásfok. Mondjuk ha olyan telek lesznek mint ami most volt arra jó , de ezt ugye nem lehet garantálni.
Másrészt a meleg vizet is meg kell oldani valahogy , míg egy kombi gázkazánnal ez nem gond. -
Draken
őstag
Üdv nép!
Kérlek segitsetek ki, sok helyen kerestem már mobil klímát, lehet hogy csukott szemekkel járok, de egyszerűen nem találtam normálisat 40körüli árban. Még egy használt jó állapotú is jó lenne, csak egy helyet mondjatok ahol lehetne ilyesmi árér kapni normálisat(és lehetőség szerint ne olyan hangosat). köszönöm! -
Core2duo6600
veterán
-
fataliga
tag
Sziasztok !
Klímát szeretnék lakásba szereltetni,kb. 18+12 m2-es 2 egybenyíló szoba, kisebb a gyereké, nagyobb a miénk,1 beltérisre gondoltam (nem tudom így lehet-e a 2 szobát hűteni, persze az ajtót nyitva tartanám klímázásnál).Kisszobának van erkélye, az erkély fala egyúttal a nagyobb szoba fala is, tehát a 2 szoba kicsit elvan tolva egymástól, ezen a falon jönne be a cső a nagyszobába (ahol alszunk is), erkélyen meg marad a kültéri.Kislányom elég pici még (9 hónapos lessz) és nem szeretném ha bármi baja lenne a klímától (lehessen akkor is használni ha a nagyobb szobában tartózkodik), viszont énse meg az asszony se szertnénk ha lerepülne a fejünk a ''huzatban'', sajnos senki sem birja a családban a huzatot . Nem árt ha keveset fogyaszt, nem kell sokat vesződni a karbantartásával (ne is keljen karbantartani ) max 200K-ból meg kellene oldanom a dolgot cakli-pakli (esetleg nyomós indokkal + munkadíj) .Még annyi van hogy ahol bejönne a cső, az alatt van a sarokülő,azon is fexünk és nemtudom ott jó helyen lenne a beltéri .Méretezésnél ha esetleg számít valamit, hogy ebben a dög melegben a lakásban max 31-32 fok van.Nagyjából ennyi lenne az igény, megköszönném ha valaki segítene nekem megfelelő klímát választani -
TexT-BoY
addikt
válasz fataliga #677 üzenetére
200bol kapsz Inverteres Samsung klimát, ami tudtommal nem a legalja, szereléssel mindennel, de az ajtós kérdés érdekes, amugy a normális klima tud ugy fujni hogy akár alatta is ülhetsz nem fázol meg.. én abba gondolkodnék hogy a kiscsaj szobájával szembe lévő falra rakjam mert a lamella tudja arra fujni, esetleg, de nemtudom. MAjd jönnek az okosok.
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
fataliga
tag
Hát ha annyiból kigurul, 2 beltérivel , inverterrel , akkor biztos jobb lenne a rendszer.És ha jól gondolom akkor esetleg kevesebbet is fogyasztana így, mint 1 beltérivel szobák összenyitva Na akkor mondjatok 1 jó tipust , mert én csak olyat leltem hogy 1 beltéri van hozzá, gondolom azokra többet nem lehet tenni, de kizárt dolog mert nemtudom
-
gabx76
őstag
Sziasztok! Nekünk mindössze egy kb 6-8 nm-es szobát kellene lehűteni. A keret meglehetősen szűkös. Mit javasolnátok? (Amúgy panelről van szó)
-
Ősember
őstag
szevastok
már egyszer betévedtem ide, de abbahagytam a kutakodást és most megint rámtört a meleg szoval jöttem vissza
a téma ujbol adott: klima kellene, lehetöleg beszereléssel mindennel 150 körül... a legjobb az lenne, ha egy kültéri egység mellé társithanák 2 beltérit, ebben az esetben gondolom drágább lesz, szoval akkor az elöbb emlitett határ nem érvényes. az én szobámrol röviden, félig sátortetös (cserép rész), vékony falu tetötér, a nap egész nap süti, 20-25nm-re saccolom, relativ kicsi beltéri magasság >>> már reggel amikor felkelek nagyon melegem van
nálam van már egy mobil klima, de ugye ahhoz a teraszajtot ki kell nyitni és ugy tud csak üzemelni, de ez nem tökéletes megoldás, mret nagyon macerás és a cicamicák sem tudnak bejönni, ráadásul hangos is és félnek töle
én is keresgélek, de várom a konkrét ötleteket, esetleg csak link ajánlokat, ahol lehet jo, megbizhato, halk klimákat kapni______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Ősember
őstag
nos ezen az oldalon (alfa-klima) [link] találtam egy pár érdekes berendezést:
LG ES-H1264EB1[link] AA osztály, 31.59 - 38.61m2 - 120k
Fisher FS-75HF [link] A osztály, 18.45 - 22.55m2 - 108k
gondolom ezek közülk az LG lenne a legjobb választás a minöség miatt, bár a Fisher-nél meg van pár kisebb extra (lásd link) ami vonzová tehti, de a fentebb leirt szobám alapján elkelhet ide a nagyobb erö, ami megint az LG felé billenti a mércét.
a kettö beltérivel rendelkezö klimák meg vagy nincsenek besorolva egy energiaosztályba sem, vagy jobban jövök ki anyagilag, ha kettöt veszek a fenti hütökböl
várom a véleményeket, esetleg jobb megoldásokat
[Szerkesztve]______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
1010
őstag
most szerztem egy mobil klimát
hogy fujja a hideget?
meik az optimális?
a felfelé vagy egyenesen el magátol?
vagy ide oda ?
mivel a meleg felfele száll gondolom fele vagy nem?
-
süti5
őstag
Most tesztelem a klímák erejét
A fél házat egybenyitottuk, az én szobámban a samsung 2kW-os ablakklíma, szüleimnél egy 2,5-ös split dolgozik. A hűtendő tér így olyan 60nm, meglátjuk mi lesz.
Egyébként az én ablakklímám tuti többet fogyaszt, de intenzívebben is nyomja a hideget mint a split.... -
-
Ősember
őstag
nem is kell mercedes, volkswagen is megbizhato de ugye nem olyan rossz márka az LG légkondi téren?
2 beltéri egységes klima meg midea és elektrolux van kb 200k-ért... ezekröl meg több helyröl hallottam, hogy elég also kategoriásak az elsö két belsös lg gép meg kb 320k vagy ha esetleg van neked valmi jo oldalad, jo tipped, ahol érdemes lenne szétnéznem azt szivesen várom
mindenkinek: van esetleg valakinek tapasztalata LG gépek hangjával?
[Szerkesztve]______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
1010
őstag
1szobához elég egy abalak vagy mobil is típus is
bár mobilnál is lehet falat furni vagy ablakot vágni
-
Ősember
őstag
mobil az van, de mint irtam a teraszajtot kell nyitni hozzá, nagyon rossz megoldás, estére folyton el kell tolni ezt a cuccoit, ha ki akarom nyitni. ablak van, de az meg kicsi és asztal van alatta. a csövet tul hosszan kellene vezetni, de azt nem akarom, mert az is csak melegit. falat furni.... meglehetne, de én inkább áthelyezem máshoz ezt a mobil klimát. nekem hangos és a szobámhoz kevés is.
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
fataliga
tag
[link] ezt néztem ki Panasonic 3,5KW inverteres 0,9-3,9-ig; 22 dB; SZUPER alleru-buster szűrő rendszer 179 800 -, ez ebben a kategóriában milyennek számít ? Egyáltalán panasonic klímák jók ?
-
Bübüke
tag
válasz fataliga #691 üzenetére
Szerintem sasold meg az index fórum Házépítések topikjának Klíma altopikját. Ott nyomulnak profi szerelők is, én is onnan szereztem kivitelezőt. Maga volt az álom a munkája. Dr Klíma, Klímakirály és Windy nicknevű olvtárs mellett vannak más szakértők is. A márkákkal kapcsolatban is adnak tanácsokat, ráadásul márkafüggetlenek, ami további előny a fogadónál.
[Szerkesztve]Akinek az Isten észt adott, adjon hozzá litvánt is! És ez így is lett. ...
-
Core2duo6600
veterán
ha csak egy ilyen kis szobát akarsz hűteni, akkor vagy egy mobil - t vegyél használtan
vagy kutasd fel a lehető legkisebb splitet, 2 kw alatt nem nagyon vannak, oda az is rengeteg lenne.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
nézd meg a daikin ftn ill ftyn sorozatát is az y annyit jelent, hogy fűt is
100 000 körül vannak az árai, ahogy elmondod akár az is elég lehet, persze fel kell méretni, ez a legtöbb cégnél dijtalanGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Ősember
őstag
válasz Core2duo6600 #696 üzenetére
ehhez mit szolsz? DAIKIN FTN25/RN25 [link]
ha a leirásban szereplö 26dbA tényleg valos érték, akkor ez még pont belefér a hanghatárba alapterületileg amit ajánlanak az jo is lenne... kicsit nagyobb, mint a hütendö szoba, de ugye a napsütési orák száma böven tulhalad bármilyen normál értéket
persze itt lent az oldalon van egy dolog amit nem értek: ''Splitklíma berendezés anyagköltsége - alapcsomag'' a beszerelési dij még kb ok lenne, de ezzel együtt már sok.
ezen az oldalon ( Mr.Klima [link] ) is megtaláltam ugyan ezt a Daikint ugyan ilyen áron, de valoszinü a szerelési költség más.
-
Ősember
őstag
igen, a 30 ezerrel tisztában vagyok, de itt ezen felül irnak valamit anyagköltségröl, ami további netto 20k...
karbantartás mennyi szokott lenni? erröl még senki sem tudott pontosat mondani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake