Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mumtaz

    senior tag

    Én végül vettem egy Cooler Master MC500Mt-t. Mivel eddig egy 18 éves Chieftec házam volt, így csak ahhoz tudom hasonlítani.
    A három vinyómnak van benne hely és egyelőre előnynek véltem az 5,25-ös helyek lehetőségét. Mivel full moduláris ház, így nem foglal helyet a két 5,25-ös hely, mert a fiók kivehető, tehát olyan, mintha mégsem lenne.
    Mérésben tapasztalatom a hűtés és zaj tekintetében van. A gyárilag hozzáadott 3db (2 elöl, 1 hátul) 14cm-es ventit hagytam, a tetejébe pedig betettem egy Arctic F12 PWM ventit. Ez a négy szellőzteti át a házat. Mindegyik 7V-on megy így gyakorlatilag semmi hangjuk.
    Teszteltem a hőmérsékleteket. Sapphire RX580 Nitro+ SE kártyám van. Unigine Superposition-t uszítottam rá extreme beállításokkal és hagytam futni. Ugyanez a régi házban 85 fokot eredményezett visító VGA ventilátorokkal. Ez most 64 fok volt, ahol a ventilátorok még nem is pörögtek hallható szinten. Bár a ház jobban is hangszigetelt, mint a régi.
    Minden egyéb alaplapi, CPU, SSD, vinyó hőmérséklet jóval alacsonyabb lett a korábbihoz képest, ráadásul jóval alacsonyabb ventilátor fordulatszámmal.
    A ház eleje levehető és akkor még jobb a légáramlás (bár egy picit nagyobb a zaj is), de tök felesleges, mert így is nagyon jó a légmozgás.

    A ház mondjuk nem volt olcsó (54000Ft), de ha azt nézem, hogy én meddig használok egy házat és az, hogy mekkora az előrelépés mind kinézetben, mind szellőzésben, mind használhatóságban és variálhatóságban kijelenthetem, hogy megtaláltam a számomra tökéletes házat.
    Aki nem akar kétévente házat cserélni és egy jól szellőző, nagyban variálható tágas házat szeretne, annak csak ajánlani tudom.

    Csak két barkácsolást meg kellett ejtenem. Az egyik az volt, hogy az asztalom számítógépnek fenntartott helyére nem fért be, mert 3 centivel szélesebb, így az asztalomból egy függőleges bútorlapot ki kellett venni. De ez nem baj. Így legalább látszik a ház baloldala és a ledeknek is van értelme (nagyon jól néz ki).
    A másik barkácsolni való a tápom volt, mert azt még 4 éve felső tápos házhoz vettem, így az alaplapi +12V-os kábel nem ért fel az alaplap tetejéig. Ezt a nyolc vezetéket be kellett toldani.
    Más kihívás nem volt.
    Elégedett vagyok. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák