- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devsey
tag
Sziasztok!
Kezdek beleszeretni a Coolermaster mastercase-pro-3 házba.
Az ajánlott házak között nincs, de nagyon jó visszajelzéseket olvasok róla mind az anyagminőségről, mind a szellőzésről ebben az árkategóriában.
Kérdés, van-e itt valakinek ilyen háza? 505mm magas a ház, nekem 530mm helyem van függőlegesen, a pendrive berakás mennyire lehet problémás? Úgy látom az USB rész lentebb van és döntött, szóval tippre nem kéne hogy gond legyen vele, de biztos megerősítés kéne. -
nuke7
veterán
érdekes amúgy, hogy ha az idle hőfok nem is változik, a load simán javulhat, mai tapasztalat...
-
Most olvastam vissza. : (
Mentség, nem javasoltam semmit, csak írtam pár "tetszetős " darabot. A Fractalok kifejezetten szimpik
-
válasz
crazygamer75 #70194 üzenetére
A kibovitett arkeretbe mar belefernek a komolyabb gephazak mint pl :
-Fractal Meshify C
-Enthoo pro M
-Phanteks P350xPaxker315
Ha elolvastad volna mi volt a problema (VGA melegedes), akkor miert is javasolsz hangszigetelt /zart elolapos hazakat neki ? -
válasz
crazygamer75 #70194 üzenetére
szubjektív, de nekem ezek tetszenek:
Fractal Design Meshify C TG
Fractal Design Define S és C
NZXT H500
NZXT Source 340
BQ Pure Base 600azért tetszenek, mert semmi extra-letisztult-uncsi.
-
crazygamer75
tag
válasz
abridabri #70193 üzenetére
Ha esetleg feljebb mennék árban, max. 25-28 000 Ft-ig, akkor mennyiben változik az ajánlás? Egyáltalán érdemes-e? A lényeg, hogy minden kábel hátra kerüljön és lehetőleg jól szellőzzön a ház. Nagy helyigény nincs: VGA 240mm, proci gyári hütéssel,1 SSD, 1HDD és estleg a DVD iró, de ha nincs helye, nem létfontosságú.
-
válasz
crazygamer75 #70192 üzenetére
Szellozesben mindenkeppen jobb barmelyik, nagy kabelmanagement lehetoseget pedig nem szabad elvarni ilyen olcso hazaktol. De egy kis ido +kabelkotegelo raforditassal minden megoldhato.
De ez egy nagy elonye a tapegyseg takaros hazaknak mint amilyen az i3 vagy a mb511 , hogy alul szepen be lehet gyurkodni a felesleges kabeleket ,nem fognak latszodni. -
crazygamer75
tag
válasz
abridabri #70191 üzenetére
A Zalman I3 Simple Design és a Cooler Master MB511 szimpatikus. A Zalman nagy előnye a gyárilag hozzáadott 4 venti és a ventiszabályozó, tehát ez árban bőven jobban megéri a Cooler Master-nél.
Egészen biztos, hogy ezekben jobban elfér a kábelezés hátul? (BitFenix Formula 650W tápom van, elég komoly kábelmennyiséggel, egy nagy adag harisnyázva, a többi pedig széles lapos), mert a Zalman Z11+ ban sehogy se tudtam hátulra rakni mindet. 20 000 Ft felett volt a Z11+, csak akkor cserélném, ha tényleg kábelezésben és szellőzésben is jobb az I3 vagy a Cooler Master. -
válasz
crazygamer75 #70190 üzenetére
Z9 helyett ,20k ig ezek jobbak :
Barmelyiket megveszed 15k korul es a maradek 5k bol veszel 2db ertelmes 14cm ventit plusszba (pl BQ Purewings2 ,vagy a merlinhardvernel most akcios 2500ft/db a Phanteks 140SP) . A Zalman z9 ben levo ventik(fenti2) molexesek tehat maxon mennek allandoan.
Versa H26 TG
Zalman i3 simple design verezio ! ( ez a racsos elol)
Zalman S2
Fractal Focus G
Cooler Master MB511 -
crazygamer75
tag
Elolvastam az összefoglalót és 1-2 ajánlott ház el is gondolkodtatott(Zalmann Z9 Neo, Aerocool AERO-800, de azért kérdeznék.
Jelenleg Zalmann Z11+ házam van, régi konfigommal nem is volt probléma. Viszont új lett a teljes belső: Ryzen 2600, Gigabyte 1660, Asrock B450M Pro4 alaplapon, BitFenix Formula 650W gold táp, 500gb SSD, 1 TB HDD, 1 DVD iró.
A Vga felmegy 80-82 C-ra (ez a zavaróbb), a proci 65-67 C-ra. Sajnos a kábeleket nem igazán tudtam hátul elvezetni, egy jó része eléggé útban maradt. Ahogy leveszem a ház oldalát rögtön javul a helyzet 5-10 C-ot. Úgy gondolom házat kellene váltanom.
Létezik max 20 000 Ft-ért jobb kábelmenedzsment+ szellősebb(pl a Z11+ban az első venti nem sokat ér, hiszen a befújt levegő rögtön el is akad a HDD tartó belső falán) ház a Zalmann Z11+nál? Ventílátor tervek: 1 vagy 2 elöl+1 alul a táp elött befelé vinné a levegőt, 1 hátul+1 vagy 2 felül pedig kifele, esetleg még 1 az oldallapon.Természetesen ha ki kell pótolni a házat ventillátorral, azt a 20 000 Ft-os kereten felül tenném. Ajánlat, tanács? -
gianni85
veterán
válasz
szasanyi #70187 üzenetére
Attól függ milyen matx ház, mert azokból is lehet sok rosszabbat kapni, mint az itx node 304. Ha pl fulladozik a vga a psu takarólemeztől, főleg ha a lapon a második pcie a x16-os. Bár ebből a szempontból meg a másik két példa (h200/
evolv itx/nano s) meg egyenesen botrányos.(#70188) herrkoser
Na ez meg a másik, hogy a torony itx házak legtöbb esetben csak pár centivel kisebbek, mint az matx. Szvsz, ha már itx, akkor tényleg valami kicsi sfx táppal, meg itx vga-val. -
herrkoser
tag
válasz
szasanyi #70187 üzenetére
Nincs különösebb oka az ITX-nek azon kívül, hogy gondolkodtam valami "egyedi", kicsi megoldásban, amilyenem még nem volt. Közben persze látom, hogy a H200 és a Nano S is alig kisebb egy Meshify C Mininél, aminek a viszonylatában meg tényleg értelmetlen ITX vonalon építeni 6-8 magos konfigot. De ez a Node 304 akkor is pofás kis kocka.
-
szasanyi
félisten
válasz
gianni85 #70186 üzenetére
Ilyen konfig vízzel, vagy legalább mATX házban jó. Különben meleg és/vagy hangos lesz (bár ez lehet nem is szempont,hiszen stock Vega56 van
). Mondjuk én alapvetően nem értettem miért ITX? HTPC esetén rendben van, de középkategóriás vagy jobb GamerPC.... úgyis komoly kompromisszum lesz valamely területen, vagy akár területeken.
-
herrkoser
tag
Sziasztok,
Mennyire lenne elvetemült ötlet egy Vega 56 ref blower kártyát és egy i7 9700k / Ryzen 2700x-et egy léghűtéses mini ITX házba pakolni játszós gép céljából? Szemezek az NZXT H200/Fractal D Nano S vonallal, vagy egy Node 304 féle kis kockával.
-
válasz
szasanyi #70181 üzenetére
Az is van
Most egyelőre megoldottam, hogy a radi fentre került, aztán a frame felső részére ráment a rács alá a két 140-es Corsair venti, kis barkácsolással. Annyi, hogy a ház I/O shield kitüremkedése miatt nem tudtam minden csavart rögzíteni, de megrángattam és előbb dől el a ház, minthogy a radi kimozduljon. Elölről még van egy 140-es venti, meg betettem oldallapra a régi CPU ventit, egy Noiseblocker NB-eLoop 120-ast, csak sajna már régi és kicsit hangos, ezért leszabályozva jó lesz addig, míg kitalálom mi lesz. Delid mindenképp kell majd a 8700k-ra, csak reális árú kitet nem találok sehol vagy Győr környéki emberkét, aki megcsinálná...
Most tesztelem pár napig. Nem szép a megvalósítás, de legalább valahogy működik. Delid jobban kell, mint egy új ház. Nagyon lassan adja le a hőt a gyári fogkrém...
Hiába az i115 AIO, nem sokkal hamarabb tűnik el a hő, mint az Alpenföhn Matterhorn alól.
-
szasanyi
félisten
válasz
jaffa 2843 #70179 üzenetére
Miért nem M.2 SSD-t használsz? De ha nem, ekkor könnyen elhelyezhető az alaplap mögött (akár egy kétoldalú ragasztószalag segítségével, bár a normális házakban van erre a célra kialakított hely).
-
válasz
jaffa 2843 #70179 üzenetére
Az SSD nek nem kell semmi rogzites, nincs benne mozgo altatresz. Elfer a 2 HDD-d +1 ssd alapbol. A masik ssd-t meg betuszkolod hatulra a kabelek koze "oszt jolvanazugy"
itt egy build front 280as AIO val, szepen elfer minden. -
válasz
abridabri #70178 üzenetére
ProM jól néz ki, letisztult. Tágasabb lenne, mint a jelenlegi CM690 II Adv.? Ezzel az a bajom, hogy hiába fér el elvileg a 280-as radi, a csöveknél kicsit hosszabb és pont nem fér be a helyére, valamint a sok fix 5.25" hely miatt az elejébe sem tudom beletenni a radit. Felülről pedig már belelóg a lapba a venti.
A hely, ahova be kell férjen a ház, pedig olyan 30cm szé x 55 cm mag x 50 cm mély, 5-5 cm ráhagyással, hogy ne zsírral kelljen a helyére tenni. De itt már nagyon front-back szellőzés kell (max alulról tudok adni plusz friss levegőt még), mert oldalt nincs hely, ezáltal csak valóban front I/O jöhet szóba, mert oldalról és felülről nem tudnék egy nagyobb pendrive-ot berakni.Ha ProM-ben elfér a 2 HDD, 2 SSD, 1 ODD és még előre be tudom tenni a radit, aminek kell 315mm hely, valamint a VGA elfér, akkor lehet átköltözöm ebbe.
Kérdés, ha kiszórom a 3.25-ös helyeket elölről, akkor hova fog menni a 2db 3.25" HDD, meg a 2db 2.5" SSD? Ha jól látom csak két HDD hely van az alsó részben és egy SSD-t lehet belepakolni out of the box, ha ki kell szórnom az opcionális helyeket a radi miatt.
-
válasz
jaffa 2843 #70176 üzenetére
Ha airflow hazat keresel, hogy sikerult kivalasztanod egy hangszigetelt zart elolapos modellt ?
Egyebkent az ODD hely kapasbol kizarja az airflow hazak 80%-at.A 280as front radi is tovabb szukiti a lehetosegeket ,jellemzoen ekkora radi, mar csak a teton szokott elferni . De azert van valasztek nem kell aggodni, ezek megfelelnek az elvarasaidnak:
ProM / ProM TG
TT Core X31 / X31TG
TT J22TG
TT Core V41
V51tg
CM Stryker SE
CM Trooper SE
Arkeretet nem adtal meg, ezek 30-50k -s kategoriaba esnek , olcsobban en nem igazan tudok ilyen igenyekhez hazat. -
válasz
jaffa 2843 #70176 üzenetére
Esetleg Lian Li PC-O11AIR, ha ODD-tól megszabadulok.
-
Sziasztok!
Letisztult, jól szellőző házat keresek front-back irányú airflow-hoz.
Aminek bele kell férnie:
- ATX lap
- 1 optikai drive
- 2 HDD, 2 SSD
- A ház elejébe egy 280mm-es radiátor két 140x25mm-es ventivel (315mm teljes hossz, 55mm teljes magasság ventikkel)
- 295-300 mm VGA hely
- Minden részlet a profilomban.
A legkritikusabb tényező a ház teljes mérete, mert egy adott helyre kell beférjen, ezért a front-to-back airflow kikötés.Amit találtam, az a Corsair Carbide Quiet 600Q. Ez mennyire jó házikó?
-
nuke7
veterán
nekem valami feketelyuk van a házamban, vagy valami elromlott...
Beszereltem alulra a 12cm-es silent arctic ventit és 1 fokkal rosszabb lett a gpu hőmérséklet...
(vagy csak a meleg idő / szobahőmérsékelt ennyit számítana...)
-
arghoska
tag
válasz
SECTORnooB #70171 üzenetére
Szia! Bocs, de pont ilyen házat szeretnék csak nem tudom, hogy felülre elfér e egy 280/45-ös Radi ventikkel.
Le tudnád mérni nekem?... -
nuke7
veterán
válasz
Zοltta #70169 üzenetére
azon a hdd cage-en jól átmegy a levegő, biztos jobban szellőzik mint az R5... istenem
(#70172) gianni85 : nem egészen, nekem pont 4 hdd -m van (egy mSata ssd a négyből) és csak a nagy cage van benn, az is mehet alulra... De bennehagytam a kicsit is, mert nem változtak a hőmérsékletek akkor se, ha csak a kis HDD cage volt benn.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Gondolkoztam gépház cserén, keret kB 35K.
ATX, EATX ház jó kábel menedzsmentel Tg oldallappal, mostanival (TT view 31) az a gond hogy a 2 ventis broki3 épp h elfér a hátsó venti mögött és elég körülményesen fér el a kezem illetve a kábelezés, a gépház tetején lévő ventik és a CPU cooler miatt.
Ajanlásotokat előre köszönöm. -
Zοltta
senior tag
Ugye tudod ,hogy léteznek már 2,5 -es hdd-k is ? és ,hogy már létezik moduláris slim kábelek tápokhoz?.
Ha meg 3,5-es hdd-d van ez a kép elmond mindent.... [kép]
Ez a [kép] , meg példa rá ,hogy miként hüti előről.
Itt meg azért baromira va hely kábelnek, max 5 percel tovább tart kialakitani az elvezetést...Nem is tudom ,hogy melyik kialakitás szebb bárkinek is..
R5 [kép]
P600s [kép]
Nem is szaporitom a szót .....
-
gianni85
veterán
mi a baj a p600 vinyó hűtésével? Alulra beteszel két vinyót a keretbe, és előlről egy ventivel átfújod. Lehet, hogy egymás mögött a 2x2 rekesz már megfogja a légáramlást, de manapság egy 5400as vinyó nem melegszik már annyira. Ha meg akarod kiveszed a kereteket és szépen felsorakoztatod őket egymás alá az előlap mentén és akkor máris kevésbé szorul be a légáramlás, mint pl az R5 fix keretei miatt.
Azt kell elfogadnod, hogy az R5 egy régi dizájn, és az újabbak jobbak. -
nuke7
veterán
-
Beretvás
veterán
Hú de komoly érvek.
Mikor is volt indokolt a húúú de komoly hdd hűtés a házszellőzés rovására???
Akinek kicsi esze is van nem tömi tele hdd vel. Szükség se nincs rá a mai gyors internetek mellett. Úgyhogy még egy kapufa.
Ez a tápos dolog meg nettó hülyeség. Rajtad kívül senki nem panaszkodik miatta...
Drágább?? Igen az, meg jobb is...
-
szasanyi
félisten
-
nuke7
veterán
válasz
Beretvás #70146 üzenetére
várjá' várjá'... miért is..?
nehezebb szerelni benne a winyokat (nem is fér bele annyi)
plusz a winyo hűtés ahogy látom nem is az igazi
és drágább az egész cucc... plusz hátul nem mindenhol van elég hely a kábeleknek.
Plusz külön van választva a táp meg az alaplap...miért hugyozza keresztbe..?
miért csak kétszer?
(#70149) pigatt
Ja, a kép sántít egy kicsit - amit írtál felállás szerintem jó lesz -
Zοltta
senior tag
válasz
Sirandrish #70143 üzenetére
Lesd a gyártók weboldalát mondjuk ?
vagy az emlitett Tech csapat Yt oldalát
Linustech után ök a másik legjobb, sokoldalubb csapat, review terén.
-
Morris
veterán
válasz
Sirandrish #70152 üzenetére
A gyárikat kiszedtem.
Most hátul 1, elől 2db 12-es van. -
Morris
veterán
válasz
Sirandrish #70147 üzenetére
-
Aurig@
őstag
Múlt héten vettem egy [Phanteks Enthoo Pro TG] házat + 2db 20cm-es PH-F200SP ventit. Személy szerint nagyon tetszik az edzett üveg ajtó. Üresen is 11kg. Csendes, jól szellőző ház, és nincs benne világító venti.
Aminek sok értelmét nem látom az a hat ventilátoros HUB. Egy alaplapi PWM csatira biztos, hogy nem fogok rákötni 6 ventilátort. -
bivalyolo
őstag
-
chopin42
őstag
válasz
Sirandrish #70143 üzenetére
Én spec ha cserélem az enthoo pro-t, erre fogom, kb semmi másra.
-
Zοltta
senior tag
Igaz 40k , de ha jól választasz, több évre letudod a házat és meg hálálja a törödést
Főleg, hogy átalakithatós airflowá
-
Devsey
tag
Sziasztok!
Az alábbi irodai géphez keresnék házat:
- ASUS 1151 TUF H310M-Plus Gaming mATX
- INTEL PENTIUM GOLD G5400 3.70GHZ 1151 300 BOX
- G.SKILL Aegis 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz F4-2400C17D-8GIS
- Samsung 860 EVO 2.5 250GB SATA3
- FSP FSP350-60APN 85+ 350W
- Lite-On iHAS124 vagy Asus DRW-24D5MTVan jó pár kritérium aminek meg kéne felelnie:
- csak új, max 15k, különleges esetben max 20k.
- Magassága max 43cm de inkább kisebb, ha 40cm-es de felülre kell beledugni a pendrive-ot, az nem jó értelemszerűen
- Mélység is lehetőleg max 40-43cm, szélességgel nincs gond.
- 1SSD és 1 optikai hely legalább
- Táp inkább alsó elhelyezésű legyen
- Nem hinném hogy jó szellőzés kéne ehhez a confighoz, de lehet behajítanék pluszba 1 ventit előre, ha csak 1 hátsó van alapból a házban.Ezzel sajnos eléggé leszűkítettem a kört, amik igazán tetszenek nem férnek bele a magassági limitbe, de annyira nem érdekel a külső, inkább legyen minőségibb anyag, vagy jobb szellőzés, mit ajánlotok?
-
nuke7
veterán
válasz
pigatt #70134 üzenetére
nem tennék a tetőre fújó és szívó ventit is, szerintem nincs értelme - még nem láttam / hallottam ilyenről
(#70136) abridabri: hát mondjuk nyilván ha kinyitom a ház ajtaját akkor kb. full szabad a levegő bejutása
de azt határoztam el, hogy egy arctic 12cm-eset még teszek alulra, olcsóbb és az airflow kb. ugyanannyival lesz jobb -
A GP14 egy halk venti ,airflow/racsos eleju hazba meg jo is lenne. DE zart frontpaneles hazba, mar rettento gyenge a max 0.71 h2o legnyomas amit tud. Egy jo 14es venti ( legalabb 1,2 static pressure) sokat hoz a konyhara. En pl Akasa Apache ventiket raktam a Fractal Define S be. Ezek kozul barmelyik sokkal jobb mint a GP14 :
-Akasa Apache
-Thermalright TY 147A SQ
-Phanteks SP140 / MP 140
-Noctua NF A14
-BQ SilentWings3Hatra / fentre teljesen jo a GP14 ,hiszen ott nincs ellenallas (panel / porszuro) amit at kene fujnia.
pigatt
Ha a teton egy venti fuj be akkor veszel egy db 14cm magneses szurot oda es kesz, a maradek helyet mellette pedig lezarod szivaccsal/ ragasztoszalaggal stb
Nekemigy nezett ki .
-
pigatt
őstag
válasz
abridabri #70132 üzenetére
Marmint ha csak a tetot nezzuk elol be hatul ki. Tehat az elolap felol menne be a teton es a hatlapnal fujna ki. Kozepen pedig hagynam a takarot. Elolapon hatlapon mar ki van alakitva a legkor, az a terv, hogy ezzel a cpu huto egy kicsit jobban at lenne "szeloztetve".
-
-
-
válasz
Sirandrish #70126 üzenetére
Fractal Design Focus G; Phanteks P350x, P300; CM MB500, MB510L; Cooler Master Masterbox MB511 Olcsóházakat láttam még ~ 20k alatt& állítólag jó szellőzéssel-levegőáramlással. Állítólag
csak, mint opciók.
-
Sirandrish
legenda
AEROCOOL DS 230?
Ebbe raknék még vagy 4 ventit...
Tetszik nagyon.. -
Sirandrish
legenda
válasz
Zοltta #70123 üzenetére
A jelenlegi sima Z9 plusomban is 5 venti van. Amikor vettem egyáltalán nem kérdeztem utána, csak kinéztem egyet az ajánlott listáról és berendeltem. Utólag olvasok olyanokat hogy ilyen meg olyan hangos az 5 venti, de nekem lassan 3 éves, és a hangját se hallom. Lehet terhelés alatt felpörög, de akkor meg füles van a fejemen, és azért nem hallok semmit belőle
Nézegettem (vagyis próbáltam) kicsit olcsóbb házakat (akár 15-20 körül) 1-2 ventivel, amibe vennék még 1-2t, de nemigen tudok dönteni sajna
-
Zοltta
senior tag
válasz
Sirandrish #70122 üzenetére
Sose a ventit nézd ,hogy hú van benne 4-5 venti, azok lehetnek rosszak is amig megörjithetnek. főleg a Zalmannál.
Egy jobb venti 1500 ft tól a csillagos ég, de ház ventire van külön topik is -
Zοltta
senior tag
válasz
Sirandrish #70120 üzenetére
Ez is jó persze , 45k körül már gengeteg jó ház van
-
Zοltta
senior tag
válasz
Sirandrish #70117 üzenetére
Összerakod, berakod a lábad mellé, és ott el van kategória, és majd 2 havonta takaritod tipus szerintem
Ez a build, még jól is néz ki ebben a szinben [link] -
pigatt
őstag
válasz
Paxker315 #70115 üzenetére
Ha szépen megtudnám oldani a tető szűrését akkor maradna az R5, mert minden más téren megfelelő.
R6-ra váltásnál meg járható lehetne, ha open-air pozícióban alulra tényleg nem lehetne HDD-t rögzíteni egy olyan HDD keret ami rögzíthető 120/140mm-es venti helyre. Tud valaki ilyet?
-
Zοltta
senior tag
válasz
Sirandrish #70099 üzenetére
Van jó pár vélemény róla, csak beirtam a topik keresőbe ,hogy kendomen
[link]
-
válasz
pigatt #70114 üzenetére
nem tudom, alis porszűrők applikálhatóak-e valahogy ha mégis maradna az R5
Mert gyanúsan szúnyogháló árban osztják.
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Fractal Desigh Define R5-ömmel kapcsolatban van egy olyan problémám, hogy a tetején lévő ventilátor foglalatokat is szeretném most már használni (eddig nem volt rá szükség), de sajnos ott nincs porszűrő, találtam utángyártott megoldásokat, viszonylag drágán (Demciflex). Itthon sajnos csak a komplett szűrőszett rendelhető be ami nagyjából 30k. Ezért gondoltam, hogy a inkább váltok az R6-ra ahol már a fölső szűrés gyárilag meg van oldva. Néztem róla videókat, de egy dologra nem látok megoldást az R6-nál. Ha Open-Air kialakításra van szerelve (a HDD tálcákat takaró panel hátra van csúsztatva az alaplap tálcával egy vonalba), akkor az alsó részre van még lehetőség HDD beépítésére? A videókban sajnos úgy láttam, hogy nincs de konkrétan erre nem tértek ki csak azt mondták el, hogy a takaró panel hátuljára lehet ilyenkor "felakasztani" a merevlemezeket, de nem vagyok benne biztos, hogy ott a hűtés kellőképpen meg van oldva.
R6 tulajok légyszi segítsetek!
Köszönöm!
-
Morris
veterán
válasz
zakarmihaly #70111 üzenetére
Aki mindenből a legdrágábbat veszi, az hülye.
-
Morris
veterán
válasz
zakarmihaly #70111 üzenetére
Oh. És hol okoskodtam? Linkeld már be légyszíves.
-
Morris
veterán
válasz
zakarmihaly #70107 üzenetére
Ha ez így van, ahogy írod, akkor minek írtál ide?
Ha ennyire nem szempont semmi, akkor tök mindegy, hogy melyiket veszed. Neme? -
Morris
veterán
válasz
zakarmihaly #70103 üzenetére
Pont megválaszoltad a dolgot.
Házat az ember nem 1 évre vesz. Ez pont nem olyan, hogy folyamatosan cserélni kell, mert elavul.
Nekem az előző házam 7 évig volt meg. De csak azért, mert sóher voltam megfizetni egy normális ház árát. Sosem tetszett igazán.
Most olyan van ami minőségi, szép, és jól szellőzik. -
MM
őstag
válasz
zakarmihaly #70107 üzenetére
Sokat valóban nem kockáztatsz, ha nem esik szét, maximum baromi hangos lesz.
-
zakarmihaly
tag
ha egy 40 ezres házba bele lehet kötni, akkor mit várjunk egy 15 ezrestől? az előző házaim sem voltak 5 kgnál többek, szóval engem ez nem érdekel. lehetne költeni rá gondolom 100 ezret is, de én nem akarok : ] meglátjuk, nagyon sok pozitív véleményt olvastam róla, én hiszek nekik
-
MM
őstag
válasz
zakarmihaly #70103 üzenetére
Egy bő 10 éves Antec P180B után (14,1kg) a (kicsit) jobb szellőzés miatt váltottam egy Fractal Define R5-re (10,7 kg). Ez ma egy igényesen összerakott hangszigetelt háznak számít.
Sajnos ég és föld a megépítettsége, az egyik öregebb HDD-t kukáznom kellett, mert rezonált tőle a ház, és a ház ventilátorok közül is az egyiket gumibakra kellett raknom hasonló ok miatt.
Ezt csak viszonyítás képpen írtam az 5 ventilátorral együtt 6,6 kg-os választottadhoz...
-
Sirandrish
legenda
válasz
zakarmihaly #70100 üzenetére
Iponon ilyen értékelés is van..
"... viszont maga a ház szerkezete gyenge, nem egyenes, az oldalapok csak erőszakolásra hajlandoak rendesen felpattanni"Pozitívumnak az 5 ventit hozta fel az illető
-
nuke7
veterán
válasz
zakarmihaly #70098 üzenetére
bruttó 6,6 kg... hááát. Sok szerencsét hozzá
-
Morris
veterán
válasz
zakarmihaly #70098 üzenetére
Hát nekem semmi pénzért nem kéne....
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- SkyShowtime
- ZIDOO médialejátszók
- Kerékpársportok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest