Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
IzI
senior tag
Hi
Thermaltake Tt eSports
Van vkinek tapasztalata ezzel az egérrel kapcsolatban és méretileg akkor mint egy g5 vagy ?
Leginkább fps játékra kell. -
nyunyu
félisten
válasz greenfairy #6998 üzenetére
Itthon rendszeresitve volt:
92.07: Artec 3 gombos golyos
95.05: Artec 3 gombos optikai, ami a sajat, pottyos alateten mukodott csak, hamar szethullott, igy elodje vissza.
98.04: L MouseMan+
99 videki gepen L MouseWheel (hugom elhagyta)
00: L iFeel MouseMan
02.10: L MX700
03?: videki gepen L MX500 (azota is azt nyuzza anyam)
05.12: L MX1000
07.11: L MX Revo
10.08: MS Explorer
10.12: L MX RevoEvek soran volt meg L Cordless MouseMan Optical, RX1500, sot Perf MX is, de azokat csak par orat hasznaltam, nem jottek be.
Melohelyeken elofordult:
MS WMO1.1A, BOM1.1A, IMO1.1A, IME4.0A
rakat OEM L eger, RX300
most Giga GM-M7000Milyen egérrel vagy elégedett?
Nehez kerdes.
Nagyon sokaig meg voltam gyozodve rola, hogy a MouseMan+ volt a legkenyelmesebb L eger, amit valaha gyartottak. (rovid ideig letezett USB-s is, MouseManWheel neven.)
Utana kovetkezo 2 MouseMan generaciot nagyon elqrtak:
C MM Wheel/MM Optical/iF MM formajaval az volt a bajom, hogy rovidek voltak a fo gombjai, es nem ertek ki az eger szeleig sem, igy ha nyujtott ujjal probaltam nyomni oket, mindig fentakadt a gomb koruli kereten, nem nyomodott meg a gomb.
MM Dual Optical/C MM Optical: ezek tul szogletesek voltak.
MX5xx/700 valamivel jobb lett, mint az elozoek, de nem ert fel az MM+-hoz.
MX1000 eleinte furcsa volt, aztan hamar megszoktam, fura volt utana leulni a masodik gep MX500-ahoz.MX Revo-t sokaig nem akartam venni, mert fenykepek alapjan tul radikalisnak tunt a formaja, sehogy sem tudtam elkepzelni, hogy akar kenyelmes is lehet.
Amikor sikerult vegleg kinyirnom az MX1000-et, akkor az mar nem volt kaphato, MS akkori IME2.0-ja meg nem tunt egy sulycsoportnak az L egerekkel, igy jobb hijan vettem MX Revo-t, mert erosen tularazottnak ereztem az MX1000-hez kepest. (baaaat, ha azt veszem, hogy 18+sarc volt az MX700, ahhoz kepest eleg barati volt 15.5+sarcert a Revo. MX1000-ert csak valami 11+sarcot fizettem)Aztan rajottem, hogy az MX Revo szokatlan formaja ellenere jobban hasonlit fogasaban a regi kedvenc egeremre, mint a koztes L egerek, mara a sebessegfuggoen kikapcsolhato gorgoje miatt abszolut kedvencce valt.
Ha most megint nekiallnanak gyartani az MM+-ot (ahogy az MS visszahozta par eve az IME3.0-at), valoszinuleg a huvelykujjgombok szama+elrendezese lenne a legnagyobb bajom vele.
Azon meg a regi modi szerint 1 gomb volt, az is legalul, nem ott, ahol az MS IME1.0 ota van az elore/hatra gomb. (ami ugye ketto, nem egy.)
Na meg a Revo lenyege a SmartShift. (amit nagyon lesporoltak a Perf MX-rol, mondvan bonyolultta teszi az egeret, felesleges hibalehetoseg a gorgo racsnijat kitamaszto villanymotor, meg kulonben is draga.)Most almaim egere igy nezne ki: MM+ formaju, MX Revo gombelrendezesevel (oldalso tekero nem kell, mert azt ugysem erem el), Revo gorgoje, Perf MX miniUSB-s, menetkozben tolheto ceruzaakkus megoldasaval. (felolem lehetne a Revo LiIon-ja is,csak lehessen az eger orraba dugott madzaggal tolteni.)
Ja, Unifying vevoje menjen MS NED7000 billzettel[szerk:]'csaba, mar megint sikerult masfel oraig irni egy hozzaszolast, ahelyett, hogy aludnek. Reggel melo.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
greenfairy
tag
Eddig 3! egeret használtam. Mind Logi volt. Az első egy golyós... kb 10 évig. A mikrokapcsoló alatti műanyag kopott el mindíg, de ezt már rutinból javítottuk.
Azóta 6-7 éve MX1000.... nekem hibátlan.
A cégnél egy Logi. Nem is tudom milyen, de azzal sincs bajom.Ezeken kívül csak gagyi egerekkel találkoztam, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom, de a fentiekből következik, hogy nem is akarok új tapasztalatot szerezni.
G500 vagy G700 jobb? Persze így szinte értelmetlen a kérdésem, mivel Neked az általam legjobbnak tartott egér (minőség) is széthullott.Mit csinálsz Te az egerekkel?
Milyen egérrel vagy elégedett? Az írásod alapján nagyon érdekel. -
nyunyu
félisten
válasz greenfairy #6994 üzenetére
MX1000!
Nalam 2 evet birt a kinai mikorkapcsoloja. MX Revo 2.5 evig huzta ugyanolyanokkal.
Csak az MX1000 kapcsolocserejet elszurtam, eloszor beneztem a bele vett japan Omront (kemeny D2F-L-et sikerult venni, nem puha -F-et), masodszor nem 2 sor utan kellett volna nekiallni szetszedni az emeletes elektronikajat, aztan rossz hofokra volt tekerve a pakam, aztan elegett a ket nyakot osszetarto tuskesor menten a huzalozas, igy hiaba csereltem ki a bal+jobb gombot, nem mukodott az eger teteje
Revo felujitaskor mar nem kovettem el ezeket a hibakat, helyette ujabbakat sikerult.
Pl. tehettem vissza az eredeti, szarrakopott gorgomet, mert az alkatresznek vett ranezesre alig par honapos eger gorgojen meg van nyulva a gumi, allandoan elakad, ha porgetem.
Plusz a sok szetszedes miatt megtort az eger tetejet az aljaval osszekoto szalagkabel. (*) Na az volt am a megaszopas.
Nem eleg, hogy az also csatija az akkutarto alatt van (aminek kiszerelesehez eloszor ki kell venni az akkut, mert alatta vannak a csavarok), felso vege az igazan szivatas, mert annak a kifuzesehez le kell epiteni az eger komplett bal oldalat, es az sem mindegy, melyik sarkanal allsz neki lefeszegetni a gumirozott boritast. (alatta van 6 csavar, biztos ami biztos...)*: ez is jobb minosegu volt az eredeti egeremben, mint a joval fiatalabb potalkatresz banyaban. (mondjuk szeriaszam alapjan az is 2006-os sorozat, szoval nem ertem.)
Mindegy, sokadik atepitesre rajottem, hogy megsem lenne olyan egyszeru osszehozni a MouseMan Revolution projektemet, mint ahogyan azt eredetileg kepzeltem.
Pl. az elore hatra gombok miatt muszaj lenne a Revo komplett bal oldalat felhasznalni, annyira egybe van epitve egy rakas miniatur alkatresz, akkor viszont teljesen at kene szabni a MouseMan tetejet, mert az egerek hatulja pont ellenkezoleg kanyarodik.[szerk:]De utalom a PH automatikus hozzaszolas javito funkciojat: veletlen elirok egy zaro taget, erre minden bekezdesbe beszur egy nyito+zaro taget, oda is, ahova nem akartam.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz cellpeti #6993 üzenetére
Elsore azt hittem, hogy ez egy melyik ujjamat harapjam meg kerdes (jobb gorgo vs tobb gomb), csak kozben rajottem, hogy osszekevertem a VX Nanot a hasonlo nevu 2 gombos szappantartoval.
Igy en a VX Nanot vennem.
Sot, most hogy meg mindig lehet 8-9 korul kapni, egy pillanatra komolyan eltunodtem azon, hogy beujitsak egy ilyet a melohelyi gigagagyi laptopeger helyett.
Kerdes, hogy a mostani OEM kivitel miben ter el az eredeti VX Nano-tol.Egyebkent a kepek alapjan az M510 nagyobbnak tunik, de ki kene mindkettot probalni valahol, hogy all kezre, mert a fotokbol nem lehet megitelni egy-egy egeret.
Plane, hogy ez erosen tenyermeret fuggo, plusz mindenki maskepp szereti fogni az egereket.
(en pl. nem tudok kozepso ujjal gorgetni, kozepso ujj nalam fixen jobb gomb, igy a tenyeres egerek egy resze nekem egyaltalan nem all kezre, lasd Perf MX, illetve most a joval keskenyebb MX Revo-t visszateve jottem ra, hogy a gyurus+kisujjat tamaszto jobb oldali pup zavar annyira az MS Explorer-ben.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
greenfairy
tag
MX1000!
Szerintem egy nagyon jó kis dolog. Használtam már pár dologra, és nekem rendkívül tartós. 2004 óta cincog az asztalomon. Egyetlen bajom vele, hogy a gombok nehezen érhetőek el rajta (picit váltogatnom kell a fogást). Ezért is gondolkozom egy ideje a G500 beszerzésén, mert annak mutatóujjnál van két gombocskája. (Második jáccós egérnek.) Ezek mennyire strapák? -
nyunyu
félisten
válasz cellpeti #6978 üzenetére
Mégegyszer MX1000?
Ezzel az a bibi, hogy 2006-ban jott ki helyette az MX Revo, aztan ahogy kifogyott a raktarakbol, kb. 3 eve nem lehet MX1000-et kapni.
MX Revo helyett meg 2009 oszen jott az Performance MX, azt meg azert nem lehet 3/4 eve kapni.Általános használathoz nem nagyon kell, hogy a görgőt használd középső gombnak.
Kozepso gomb meglete alapfeltetel barmilyen komoly rajzprogramhoz.
AutoCAD pl. szivas nelkule, mert kozepso gombbal mozgatod a nezetet.Vagy az is eleg trivialis, ha IE7/8 alatt ha kozepso gombbal kattintok egy linkre, akkor uj fulon nyilik meg, de nem valt ra at, vagy fulon kozepso klikk bezarja a fulet.
Igaz, ezek jobb klikk/helyi menubol is elerhetoek, csak ugy sokkal macerasabb, mint ha van kozepso gomb.Asszem valami hasonlo van a tobbi bongeszoben is, nem tudom, hogy Firefoxbol vagy Operabol vettek at.
HyperScroll gorgoju L egereknel amugy ha reces modban van a gorgo, akkor siman meg lehet nyomni a gorgot anelkul, hogy valamelyik iranyban elforogna. (ami a nagy bajom az MS Explorer-rel)
Felteve persze, ha a gorgo uzemmodjat nem az a gomb allitja (de ez csak MX Revo es VX Nano eseten all fent (*), tobbi eger gorgoje mechanikusan kapcsolhato. Perf MX megoldasa lattan konkretan sirva fakadtam, hogy mi ez a gagyi.)*: ezeknel at lehet programozni a gorgo allitast masik gombra, igy akar kozepso gombnak is hasznalhato a gorgo, ami a default volt majdnem 10 evig.
Mondjuk MX Revo-n erre jobb az eger tetejen levo kereso gomb, mert az biztos nem forog el
Elvileg a VX Nano is tudja a SpeedShift-et (gorgo reces/nem reces uzemmod sebessegfuggo kapcsolasa), csak annal a SetPoint hivatalosan nem engedi.(Ki kene mar probalni egy VX Nano-t, hogy tenyleg megy-e rajta az uberOptions-szal buheralt SpeedShift)
-
dudi
senior tag
válasz #98593280 #6966 üzenetére
nekem A4tech xl-747h van, kb fél éve vettem, azóta játszottam vele rendesen (cs). Nem mondhatnám, hogy lötyögős lett, elég jól bírja. Viszont a előre-vissza gombok egy műanyag lapból vannak kialakítva és ha erősen nyomom meg a visszát, az előrét is beveszi. De amúgy pontos és kényelmes is nekem. És ennek matt nem tapadós a felülete, oldalán gumírozással.
üdv,
dudiSounds like your fix is worse than your problem...
-
nyunyu
félisten
válasz proradeon #6989 üzenetére
Logitech G9/G9x-nek Hyper-Fast Scroll uzemmodban lotyog a gorgoje, ha jobbra-balra mozgatjak az egeret?
Ha ugyanugy van megoldva a gorgo balra/jobbra billentes, mint ahogy az MX Revon, vagyis a billentheto muanyag keretet egy rugo tartja el a "kozepso" gombtol, es a keret alatt oldalt van meg ket gomb, akkor persze hogy lotyog, fuggetlenul attol, hogy reces vagy sima uzemmodban hasznalod a gorgot.
-
őstag
Udv
Jobb topicot kerdesemhez nem talaltam:
Logitech G9/G9x-nek Hyper-Fast Scroll uzemmodban lotyog a gorgoje, ha jobbra-balra mozgatjak az egeret? (Mert G500-nak lotyog. Hallhatoan. Eleg irritalo tervezesi hiba)Valaszt elore is koszonom!
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Ribi
nagyúr
-
Dizson
tag
Valakinek volt már Logitech M100-asa? Mi a vélemény róla?
-
cellpeti
nagyúr
Olyan embert keresek, akinek Győrbe(esetleg környékén) van VX Nano egere. Szeretném megnézni, kicsit "megtaperolni". Mert ha veszek akkor 3-4 évre veszem. És nem akarok olyat venni ami nem tetszik.
Tigris, tigris, csóvafény...
-
cellpeti
nagyúr
-
fazr
senior tag
válasz Deviance #6974 üzenetére
Ha nem játékhoz kell akkor szerintem a lézeres is megfelelő, de nekem anno játékhoz kellett
Korábban használtam egy rövid ideig (2 hét után adtam el ) Roccat Kone v2-t. Alacsony érzékenységgel játszottam és amikor gyorsabban akartam húzni az egeret egyszerűen nem érzékelt, mozdulatlan volt a célkereszt, esetleg kicsit vibrált helyben. A lézer legtöbb egérpadon nem tudja lereagálni a gyors rántásokat (pl nekem 40 cm kell a megforduláshoz). Persze ez magas érzékenységnél nem okoz gondot elvileg, mert sokkal kisebb és lassabb mozdulat kell mindenhez.
Ismerősöm Copperhead-je 5 különböző szövet egérpadon használhatatlan volt, mert alap állapotban 2cm-es négyzetben rezgett a kurzor, nem találtunk megfelelőt.
Ezeken kívül a legkisebb kosz hatására nem érzékel, ki kell fújni belőle. 3 év alatt a Deathadderemmel ilyen egyszer sem fordult elő. Esetleg ha ez lenne a legnagyobb baj...de nem
Minden esetre nekem ennyi bőven elég. Eddig sem vettem, ez után sem fogok lézeres egeret venni.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
3 év után úgy néz ki meghalt az MX1000-es egerem amit nagyon szerettem. Bal gomb sajnos sokszor beragad és hibázik...
Hasonló minőségű lézeres, vezeték nélküli egeret szeretnék! A Logitech név előny de nem feltétel
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
nofi
addikt
válasz cellpeti #6969 üzenetére
Most vadászgattam kicsit én is. Darkfield (Logitech) vagy Bluetrack (Microsoft) egereket nézegettem. Előbbi elég drága, utóbbinál meg sorra olvasom az USB vevőegység elhalálozását.
VX Nano végül is tetszik, csak úgy tudom nem lehet a görgőt középső gombnak használni :/Xbox GT: nozsolt
-
fazr
senior tag
válasz Deviance #6970 üzenetére
Gigabyte GM-M8000X (nincs vele kifogásom)
lézeres, számomra alapból kizáró ok (bár neked olyanod volt ), meg a "Gigabyte" és a "gamer egér" együtt nekem nem túl bizalomgerjesztő, ezen felül magához képest elég drága
Logitech MX 518 (bár a fogása annyira nemtetszett)
nekem is csak a fogásával volt gondom, tartós és nagyon jó egér, ráadásul 10 alatt kapható
Razer Deathadder V2 (elég gyengének tűnik)
szerintem a valaha volt legjobb gamer egér, csak a gombok mikrokapcsolója nem tartós, de ebben az esetben gariban kapsz új egeret ezért érdemes 2 év garanciásat venni, de ha kicsúszol a garancia időből akkor sincs gond mert könnyen és olcsón javítható[ Szerkesztve ]
-
Deviance
tag
Segítségetek kérném egér vásárlásban!
Razer Copperheadom volt igaz nemvoltam teljesen megelégedve vele de 4 évig használtam és a görgő halt meg benne.
Néztem egereket, kiválasztottam párat amiről a véleményeteket kérném illetve a tulajdonosokatGigabyte GM-M8000X (nincs vele kifogásom)
Logitech MX 518 (bár a fogása annyira nemtetszett)
Razer Deathadder V2 (elég gyengének tűnik)Köszönöm
-
cellpeti
nagyúr
M305/M505 tud jobbra balra is, illetve az VX Nano-nak vannak programoható gombjai, ezek a nano vevősek, amik az igényeidnek jók lehetnek.
M305 - 7k körül
M505 - 9k körül
VX Nano - 8k körül - ennek van egyedül programozható gombja, azt hiszem, plussz nagyon zsír görgője, állítólagTigris, tigris, csóvafény...
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Notebookhoz keresek egeret. Igazából nem muszáj nagyon aprónak lennie, de fontos, hogy mini jelvevője legyen és felületeken jól érzékeljen. Fő szempont a kényelem és örülnék, ha jobb-bal-görgőn kívül lenne még rajta minimum egy programozható gomb (az sem baj ha több). Logitech és Microsoft egereket néztem, hátha valamelyikről van bővebb tapasztalat.
Xbox GT: nozsolt
-
cellpeti
nagyúr
válasz #98593280 #6966 üzenetére
Sose volt ilyen egerem, én is csak venni akartam, de helyette vettem: MX518; Razer Diamondback; Razer DeathAdder; MX510; Razer Copperhead.
Én nekem ilyen egereim voltak, ezek tudom, hogy jók.
Amúgy vannak olcsón a Logitech-nél nano vevős egerek:
-
cellpeti
nagyúr
válasz PoC_Zoli #6963 üzenetére
gyengébb hw-re számítottam
ShellKretor:
Jó gamer egeret nem biztos, hogy kapsz ennyiért újba, de pl.: MX518at 4-5k körül lehet használtba venni, vagy Razer DiamondBack-et, de a simát! Nem a 3G-set.
Illetve újba talán a Trust-nak van "gamer" egere, ez a Trust GTX14 vagy valami ilyesmi. Meg talán az A4Tech háza táján nézz körül, mert azokat nem ismerem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv! Milyen gamer egeret vásároljak? Keret kb. 4-5eFt.
-
PoC_Zoli
csendes tag
-
PoC_Zoli
csendes tag
válasz cellpeti #6960 üzenetére
280ért vettem,fehér macbook a legújabb, 200 lett volna egy asus ami kb ennyit tud windows nélkül.
Lássuk mit kaptam a +80 ezremért:
-ledes kijelző aminek nem 5-10 fok a betekintési szöge mint az asusnak.
-nahgszórója lényegesen jobb(persze ez se egy hifi) és hangosabb.
-touchpadja terültre kb 2szerese mint az átlag, nem ragad, a multitouch-ról nézz vidit, jah meg az egész egy gomb, kb a felétől lefelé benyomható.
-akuidő: ezzel kelett volna kezdeni, bekapcsolt wifivel 10 órát igér a gyártó, bekapcsolt wifivel fél fényerőn 7 órát is tudnék filmezni, kb 5 óra aktív netezés, többi nem volt tesztelve.
-Oprendszer megszokható, egyszerű és logikus, elég sok progi van már rá. Játékok is egyre több...[ Szerkesztve ]
-
PoC_Zoli
csendes tag
válasz cellpeti #6958 üzenetére
Igaz, hogy noti mellé lenne, de nem szempont az, hogy hordozható legyen, mivel olyan touch padja van a macbookomnak, hogy internetezni kényelmesebb egér nélkül.
A kezem meg nagy, így nem nagyon szeretnék kis méretű egeret, elsősorban tehát helyhezkötött használatra keresem.
Én is a logitechek felé gondolkodok, de drágállom őket. Az LX8asuk lenne jó ha lehetne még kapni értelmes áron. -
cellpeti
nagyúr
válasz PoC_Zoli #6957 üzenetére
Na igen, ez igaz. De ha egyszer jó egér? Amúgy meg, ha noti mellé veszed, akkor vegyél Logitech VX Nano-t 7,8k. Én is nagyon gondolkodom rajta( vagy egy M510esen ).
Vagy( gondolom most is van egered ), várj még egy kicsit, gyűjts hozzá és akkor tudsz venni egy nano vevős Logitech-et. Az egér. Persze, ha nem nano vevős kell, akkor a MS is nagyon jó cucc szerintem.
Arról nem is beszélve, hogy a Prestigio lehet,hogy az MS-hez vagy a Logi-hoz képest zabálja az elemet. Ebbe is gondolj bele azért.
Én inkább gyűjtök még, mert nem vagyok annyira jó helyzetbe, hogy vegyek 6kért egy szart, inkább drágábban egy jót, ami tényleg jó és sokáig bírja.
[ Szerkesztve ]
-
PoC_Zoli
csendes tag
válasz cellpeti #6956 üzenetére
A nano vevő nem lényeg annyira de hátrányt nem jelent.
Ez az egér úgy néz ki hogy árban épphogy belefér és kinézetre is tetszik. Sőtt még MAC támogatása is van. Érdekes ez a microsofttól. Ez azért érdekes mert egy MAC és egy PC osztozna az egéren. (pár ember arcára mosolyt csalnék a macbookom melett egy microsoft egérrel)Más javaslat esetleg?
-
cellpeti
nagyúr
válasz PoC_Zoli #6955 üzenetére
Sztem ugyan olyasmi lehet, mint a Giga egerek , és ahogy nézem nem is nano vevője van. Persze ez nem mindenkinek kell. Én sztem érdemes egy kicsit drágábban, de minőségi motkányt venni.
Ha nem kell nano vevő én szétnéznék a MS honlapján is. Pl.: Ez se rossz És biztos tovább kitart mint a Prestigio
-
PoC_Zoli
csendes tag
Sziasztok!
Egeret keresnék olyan 7000ft-ig. Vezetéknélküli, lézeres legyen és kényelmes fogású. Első sorban általános célra használnám, de rts és ftp játékok előfordulnak némi cad jellegű program környezetében. Elég nagy kezem van.
Interneten böngészve találtam egy árban megfelelőt, de szinte semmi információt nem találtam a minőségéről és megbízhatóságáról.Ő lenne az.
Még csak képen láttam és 1 youtubos videón. Valaki találkozott már esetleg a márkával vagy ezzel az egérrel? Vélemény? -
dudika10
veterán
válasz Onamish #6953 üzenetére
Egyáltalán nem találkoztam még hangtalan egérrel.
Az apple érintő felületes egerén kívül nincs semmi olyan ötletem ami hangtalan lehet, de lehet, hogy más találkozott már olyan egérrel ami hangtalan. A régi jó halk mikrokapcsolókat se lehet már kapni, legalábbis amikor utoljára néztem nem találtam (ennek a szakértője nyunyu, lehet, hogy Ő tud megfelelő mikrokapcsolót és akkor akármelyik egér gombjai hangtalanná varázsolhatóak egy forrasztópáka segítségével).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Onamish
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egeret? Olyan kellene, ami kisebb, mint egy mx518. (Azért nem laptopegér méretű.) Legfontosabb, hogy nagyon finoman lehessen vele kattintani, minimális erőkifejtéssel, mert huzamosabb használat után megfájdul az ujjam a mostanitól. Az is fontos lenne, hogy halkan lehessen vele kattintani. Ne halljam azt, hogy katt-katt-katt, főleg éjszaka mintha kis kalapács lenne a kezemben és az üllőhöz csapkodnám. Az érzékenység, hány gombos kevésbé fontos(azért a 3 legyen meg ), az ár minél alacsonyabb annál jobb, de ha csak csúcskategóriában van ilyen, az is érdekel.
Imperare sibi maximum imperium est.
-
cellpeti
nagyúr
Illetve a VX Nano 9kért jó??? Vagy inkább akkor már M510?
[ Szerkesztve ]
-
csana
senior tag
Üdv!
A DA-s topikban érdeklődtem, de ide is leírom a kérdésem, hátha hamarabb jön válasz:
Megkopott a DA-m felületén lévő csúszásgátló anyag (a gomboknál). Lehet kapni kifejezetten ide illő gumírozást valahol? Meg az oldalára sem ártana valamilyen hasonló felület a kényelem szempontjából.. Nem tudom hogyan kellene rákeresnem neten, azaz hogy milyen néven futnak ezek a "kiegészítők". Egyáltalán létezik ilyesmi boltokban? -
-
nyunyu
félisten
válasz cellpeti #6943 üzenetére
Mini vevos normal meretu eger?
Nem sok ilyen van.MX Revonak kifejezetten batar vevoje van, Explorere valamivel rovidebb.
L-ek Perf MX meg G700-hoz adnak mini vevot, de azok horror aron vannak.
MS csak a WMM1000/3000/3500/4000 egerekhez ad minit, de azok kifejezetten noti egerek.Gigabytenak van meg par normalis meretu drotnelkuli egere, pl. GM-M7700
Mondjuk adatai alapjan ez valamivel rovidebb+alacsonyabb, mint az L MX5xx szeria.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Teasüti #6928 üzenetére
Na meg mai egereket eleve úgy reklámozzák, h bármilyen felületen.
Ez meg vagy paradox és szükségtelenné teszi a méregdrága padokat, vagy szimpla hazugság.Egy eger hasznalhatosagat nem csak az befolyasolja, hogy mennyire birja az optika/lezer az alatta levo feluletet, hanem sok fugg attol is, hogyan siklik az eger.
Mittudomen, egy gyurott agynemun nem lehet olyan gyorsan+pontosan egereszni, mint egy sima asztalon.
Masik pelda: nalam a simara kopott asztalon borzalmas hangja volt a HyperGlide teflon tappancsoknak, vettem egy nem tul draga egeralatetet (Revoltec Fightmat Advanced ~2k), ezen NEMAN repul a dognehez eger.Mondjuk elsore furcsallottam, hogy olyan a muanyag alatet felulete, mint egy 1000-es smirgli, de 1.25 ev hasznalat utan sincs nyoma rajta kopasnak.
Eger tappancsa mondjuk 2x gyorsabban kopik rajta, mint a csupasz asztalon, na bumm, igy nem 5, hanem 2.5 ev alatt fogy el a 0.5mm teflonUgyanennyiert max egy zsebkendonyi meretu Razer alatetet kaptam volna, ami meg 1000dpi-s egerrel is erosen hatareset, en meg eleg random teszem le az egeret az asztalra, attol fuggoen, hogy esik kezre a fotelben hanyattvagodva
-
ejjj
csendes tag
sziasztok!
sajnos van egy microsoft wireless egér/billentyűzet kombóm és az egér/billentyűzet "megakadályozza" a monitor kikapcsolását/képernyőkímélőt. a csavar a dologban az, hogy preview módban nem ugrik ki a képernyőkímélőből, valamint eddig egy pixel önkényes csúszkálást sem láttam tőle jó pár hónap alatt. 2 hete xp-n nem csinálta, ott csak a sleepből ébresztette fel a gépet folyton. az most itt win 7-nél nincs (itt is kikapcsoltam az allow this device to wake...), helyette viszont mindig jár a monitor, akár hány percre veszem a kikapcsolását. másik egérrel, vagy ha kihúzom usb-ből, gond nélkül megy. persze plugandplay, a win 7 alap driverrel fut, más gond nincs vele, magától soha nem csúszkál a képen, preview módban pedig vígan ment percekig többször is.
nem tudja valaki mi a gond? előre is köszi a segítségetüdv
-
cellpeti
nagyúr
Unifyng vevős normál egeret keresek. Tudna valaki ajánlani ilyet?
-
fazr
senior tag
válasz Kassadin #6936 üzenetére
Én Logitech MX 518-at javaslok (ez 1800dpi-s, nem tudom miért, de az oldalon a régi modell dpi-je szerepel), nem olyan drága, de nagyon jó optikája van és tartós. Ha van lehetőséged előtte nézd meg neked mennyire esik kézre.
-
Kassadin
addikt
Gamer egeret szeretnék vásárolni, 10 ezer forintos keretből, valakinek van valami tapasztalata az ilyen árkategóriájú egerekkel?
-
cellpeti
nagyúr
Logitech M705-je van valakinek, vagy tapasztalata vele valakinek?
-
Teasüti
nagyúr
válasz dudika10 #6932 üzenetére
"Gumi alapú szövet egérpad" ahogy olvasható az egyik weboldalon.
Én ilyet hazsnálok megfejelve egy zselés csúklótámasszal, és vmi 3000 volt úgy 10 éve.
Mai napig megvan és még csak meg se kopott. Egy picit foltos a kritikus területeken, de ezt betudom a dzsuvának.Ennyit az egérpad kérdéséről...
Amelyik egérnek meg nem mindegy, h mi van alatta, na szvsz azokat érdemes nagy ívben elkerülni. Persze megint csak saját szerény véleményem.cellpeti: ne hülyéskedj, 10k-nál olcsóbban nem kapsz szvsz épkézláb drótless egeret.
Épp a napokban néztem végig a teljes árgép felhozatalt a vezetéknélküliekből és pont 10k volt az a határ, ami elválasztotta a gagyit a normálistól. Értsd: 10-11 volt az az egér, amivel már kiegyeztem volna.
Nagyon meglepődtem, mert még a jelenlegi egerem is ott sínyled vmelyik bolt raktárában és ráadásul nem is olcsó, pedig már lassan 10 éves technika - nagyon megbízható btw.[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
válasz Teasüti #6928 üzenetére
Igen gondoltam hogy a 10 ezer forintos egérpad már teljesen szélsőséges dolog, azért már roccat kova egeret lehet venni...
Pár ezer forintos tételben gondolkodok maximum, csak ott is olyan nagy a termékválaszték, hogy nem tudom melyiket érné megvenni(értsd tartósabb, jó az anyaga stb). -
cellpeti
nagyúr
üdv
van egy eladó gigabyte egerem rádiós.
illetve érdeklődnék, hogy PS-hez, internetezéshez, word,excel-hez keresnék mini vevős egeret, ha lehet legyen az oldalán előre hátra gomb, az se gond, ha a görgője minden irányba állítható, csak ne legyen vezetékes és nagyon kicsi legyen a vevőegysége.
-
Kassadin
addikt
Egy A4Tech XL-750BH egérre fogok beruházni ez már biztos, az lenne a kérdésem hogy milyen egérpadot érdemes mellé venni?Mikben különböznek az árukon kívül?
-
Teasüti
nagyúr
Mx revot mennyire ajánlanád játékra? FPS pl?
Vmiért már nem található meg a logitech magyar oldalán.G700 tetszett meg nagyon, kár, h több gomb van rajta, mint kéne (nem rpg-zek).
Még olcsóbb is a revonál.Nemrég fogtam a kezemben revot vagy 2 percig.
Érdekes fogása van ezeknek az új hüvelykujjas formáknak (jelenleg szappantartó formát használok).
Igaz nem volt alatta csuklótámaszos pad, de mennyire lehet jól használni karmos/ujjas fogással szted? -
nyunyu
félisten
válasz Szabtom #6920 üzenetére
Ugyanilyen formaju drotnelkuli eger mar nincs.
Nagyon regen volt ugye az MX700, de az dognehez volt 2 ceruzaakkuval, illetve a mai egerek radiojahoz kepest eleg lassu volt.
G7 bal oldalarol lesporoltak egy gombot, viszont lehetett benne naponta akkut cserelni, mert olyan gyorsan lezabalta az 500Hz-s adatatvitel+allandoan bekapcsolt erzekelo. (MX Revoban ugyanaz az akku van, az elvan 2 hetig vele az uresjaratban energiatakarekosra kapcsolt lezer miatt...)
Egyebkent meg a 110gramm koruli drotos egereddel azonos sulyu radios nem nagyon van.
Hasonlo meretu radios egerek 150grammnal kezdodnek.
(Explorerre 153gramm van megadva, MX Revo is kb. ennyi, MX700 szerintem nehezebb volt, bar ott sok fuggott attol, hogy milyen ceruzaelemet/akkut rakott bele az ember.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
gws580
tag
Az A4 Tech x7 szériában mit jelent az , h " anti vibrate"
Ne , h azt írjátokh az "Anti vibrál"
......most komolyan'""A Jó fiúk eljutnak a mennyországba...A Rosszfiúk meg Bárhová...!!""
-
Thauglor
aktív tag
Üdv Minden egérbolondnak
Most tettem szert egy Roccat Sense egérpadra, és egy SteelSeries Ikari Optikal egérrel, a 2 együtt 14000-ből kijött nagy szerencsémre, és mondhatom hogy nagyszerű ha valaki szereti a markos egereket!
Aki nem ismeri a márkát, nyugodtan merem ajánlani, kicsit oldscoool a formaterv, viszont nagyon stabil kis egerentyű!
-
Szabtom
senior tag
Sziasztok! Milyen vezetéknélküli egeret ajánlotok egy MX510 kedvelőnek? Forma, méret, súly, anyagfelület (sima, nem érdes), gombkiosztás - mind legyen a lehető leghasonlóbb.
-
nyunyu
félisten
En meg vagy 5 eve nem jatszottam FPS-t.
Utoljara asszem a Doom 3-mat toltam.
3 menet után én átlagosan 215 ms-et és 4,5°-os pontosságot kaptam 800 dpi-on, gyorsulás kikapcsolása után (ebben a beállításban voltam a legjobb).
Nalam osszes eger 1000dpi (kiveve a 400-as WMO), gyorsulas a legelso dolog, amit kikapcsolok Win telepites utan.
-
zozz12
tag
Sziasztok!
Milyen egeret ajánlotok ami kényelmes, olcsó és jó játékhoz? -
fazr
senior tag
válasz Teasüti #6911 üzenetére
kicsit benéztem, mert azt hittem magának az egérnek van ilyen reakcióideje
bekötöttem a régi DeathAdder-emet és 187ms lett 4-es pontossággal
egyszer sikerült 3,7-es pontosság is, de akkor csak 198ms lett a reakcióidőén ezzel a programmal teszteltem az egeremet és 1000 Hz-et lazán tud (XP alatt kis "hack"-el - saját felelősségre - lehet engedni az 1000 Hz-et, de Win7 alatt simán megy)
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Ha megnézed a progi weboldalán a hall of fame részt, akkor láthatod, h a világ legjobbjainak (akik használják a progit ) mekkora reakcióideje és pontossága.
Bár azt nem írja a táblázat, h ki milyen egeret használt.Nem hiszem el, h Balogh Ádám nem vmi ügyes aim botot használt, hát ilyen eredmény már túltesz valszeg az emberi teljesítőképesség határán.
Főleg ha azt nézem, h mennyivel előzte meg a mezőnyt.Szumma szummarom, abszolút reális.
nyunyu: nincs véletlenül nálad egy ilyen egér?
Ha tudnál mérni egy ilyennel, akkor össze tudnám hasonlítani kettőnk közt a különbséget és értelmet nyernének a fenti eredményeid.
3 menet után én átlagosan 215 ms-et és 4,5°-os pontosságot kaptam 800 dpi-on, gyorsulás kikapcsolása után (ebben a beállításban voltam a legjobb).#6910: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ezek az adatok valósak? Ilyen magas válaszideje van egy vezeték nélküli egérnek?
Felso ketto radios, also ketto madzagos.
Raadasul a WMO egyike a par hozzaszolassal feljebb istenitett agyonuthetetlen optikas MS egereknek, sok FPS jatekos meg mindig erre az elavult optikara eskuszik.
Nekem inkabb ugy tunt MX Revo utan WMOval a celzas, mintha egy acel fejsze helyett kobaltaval probalnal fat vagni.
RX1500 lezere nekem jobban bejon, csak az az eger meg tul lapos, es tul elesek a peremei, plusz baromira nem csuszik a muanyag tappancsa.
(Revon, Exploreren teflon HyperGlideot hasznalok.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
fazr
senior tag
válasz Teasüti #6902 üzenetére
Én CoD-dal kapcsolatban tudok nyilatkozni, német szerveren 40ms-es pingem van. Ez kb egyáltalán nem számít, mert az antilag konpenzálja. De ha nincs antilag, akkor csak annyit veszel észre, hogy lősz a futó emberre, de nem ad egy hitet sem. Viszont ha a saját hardvered válaszideje magas, akkor egyszerűen nem úgy reagál a mozdulataidra, ahogy kellene és érzed, hogy valami nincs rendben.
Ezek az adatok valósak? Ilyen magas válaszideje van egy vezeték nélküli egérnek?
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Teasüti #6899 üzenetére
MX Revo: 211ms (4.7)
Explorer: 202ms (5.3)
WMO: 225ms (5.6)
RX1500: 217ms (5.4)Rohej, de konnyu drotos egerekkel sem birok gyorsabban+pontosabban celozni, mint a nehezsulyu 2.4GHz-s radiosokkal.
Sajnos sem az MX700, sem az MX1000-em nincs hadra foghato allapotban, de azokkal rosszabb eredmeny jott volna ki, hiszen eleve csak 60Hz-n dolgoztak az ujabb egerek 125Hz-vel szemben, meg valami 70-80ms +lag remlik a drotos billzetemhez kepest.
(Mostani egereimmel gyakorlatilag nincs +lag)[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Miért lenne más tészta? Gyakorlatilag abszolút értelemben véve mitől függ egy multi játékban a te reakciód az adott akcióra időben nézve? Ehhez az interface épp úgy hozzátesz, mint a net, vagy a hardver válaszideje.
Ps2 ill. usb tuningban ki tud segíteni? 50 hz épp a fele a névlegesnek ps2-n és nem találom win7 64 alatt a megoldást.
-
nyunyu
félisten
válasz Teasüti #6893 üzenetére
Par napja lemerult az Explorerem, es toltes idejere visszaraktam az ~5 honapja nem hasznalt, nemreg felujitott MX Revot. (*)
Valahogy most nem akarodzik visszaterni Explorerre, akkora a hasznalhatosagbeli kulonbseg a ket eger kozott.
Igaz, 3 eve arban 2x annyiba fajt a Revo, mint most az ExplorerRevonak lenyegesen kevesbe tenyeres a fogasa, mint az Explorernek, mivel sokkal karcsubb, legalabbis en huvelyk+gyurus ujjal tartom, tenyerem epphogy hozzaer az eger aljahoz, mutato+kozepso ujj behajlitva a gorgo kornyeken.
Explorernek szerintem tul nagy a jobb oldali pupja, azt mindenkeppen muszaj tenyeresen fogni, kulonben elejted.
Aztan lepattan az eger aljarol a "kromozas"Plusz qrvara ruhellem az Explorer gorgojet, mert tul konnyen forog, otbol 4x elfordul, amikor megprobalom megnyomni
En 5 gombot hasznalok, Explorernek meg pont annyi van gorgovel egyutt, igy mashova nem tudom rakni a kozepso gombot.Na meg a kokemeny, hangosan kattogo gombjaibol is elegem van, valahogy a Revo oldalso gombjai is puhabbak, mint az Explorer fo gombjai, es NEM kattognak.
Fo gombokrol ne is beszeljuk. Szoktam ugyan anyazni itt a kinai Omron kapcsolokat, amik valamilyen rejtelyes oknal fogva feleannyit birnak Razer egerekben, mint Logitechekben, de azokkal sem veszik fel versenyt az Explorer nyomogombjai.
Felujitaskor beepitett japan Omronok egyebkent finomabban jarnak, mint a Revoba gyarilag rakott kinaiak, klikk hangjuk sem olyan hangos.
*: szet kene megint szedni, aztan jobban osszerakni, mert nem megy a felso gombja, amire a kozepso gombot szoktam definialni, meg a gorgo is akadozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest