Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- E-book olvasók
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phvhun
őstag
-
Phvhun
őstag
Jelenleg Razer Diamondback-et használok, de már esik szét a müanyag eléggé el van ynűve, gondoltam beujitok egy Logitech G100s-re.
Lehet azt is fogni claw grip-el?
Mennyire számít jó vételnek?
-
Phvhun
őstag
válasz Kruppmityu #23687 üzenetére
Nehezedre esik kettőt kattintani az ujjaddal?
-
Phvhun
őstag
válasz Kruppmityu #23670 üzenetére
Vannak a4tech egerek, amiken a görgő mellett van egy (narancs) szinű gomb, na az ezt csinálja.
De egyébként semmi értelme. -
Phvhun
őstag
Mi az hogy nem lehet ilyennel játszani, 5 éve az egész klán ilyennel játszik
Egyébként a codban defaulton 5-ös a sensi, ami onnan jött, hogy abban a korszakban elterjedtek voltak a microsoft wmo egerek, amik 400dpi-n mentek, és ezt felszorzod, akkor 400*5=2000, ami majdnem 1-es sensi 1800dpi-n.Windowsos sebességet nem szabad macerálni, egér pontosságának növelését (haha) persze ki kell kapcsolni.
Az meg hogy 0.32-t berakja 6000cpi/dpi mellett az meg azért jó, mert ha nem ért hozzá, akkor nem kell a dpi-t macerálja, csak az ingame sensi-t. Persze mg-vel így is lesznek problémái.
-
Phvhun
őstag
válasz WinnerB0Y #23654 üzenetére
Ebben igazad van, viszont ez elképzelhetetlen forgási sebesség, én 1800 dpi-n tolom 1-es sensivel.
Namost a tied ehhezképest 4.5× akkora, amivel gyakorlatilag már amiatt nem lehet rendesen célozni, mert a kezed nem képes olyan precíz mozdulatokra.
Az oké, hogy ez mindenkinek máshogy kényelmes, de javaslom, hogy egyszer csak 1 napra próbáld meg pár dm körön keresztül a 0.3-as sensit 6000 dpi mellett ( vagy 1-es sensi-t 1800 dpi mellett ). Ez így elsőre nagyon durván lassúnak tűnhet, de egy próbát mindenképp megér, még csak nagy egérpad sem kell hozzá, én egy kicsi 150 forintos teszkós padon vagyok.whYz: 1-es az alapsens codban, aminek az az oka, hogy mg-be ülve 1-es sensi mellett forogsz ugyanolyan gyorsan. ha 2-re veszed a sensit, akkor mg-be ülve ugyanúgy 1-es sensivel fogsz forogni, és a gyors akcióban, amikor ezen múlik a kör, emiatt lehet bukni, hogy körbelövöd az ellent a szokatlan sensi ugrálás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
válasz MAKKERMANN #21669 üzenetére
G9x és Deathadder jó egerek, azt vedd, amelyik kényelmesebb számodra.
-
Phvhun
őstag
válasz Latitude Inc #21576 üzenetére
karatty.
-
Phvhun
őstag
válasz Sterilzona #21571 üzenetére
Nem értem miért vesznek az emberek mercit, ha a lada is gurul, és el lehet jutni vele mindenhova.
-
Phvhun
őstag
válasz stefyY #21539 üzenetére
Bocs, rosszat linkeltem, [ezt] olvasd el, a lényeg a gumiborítás eltrutymósodásán van. És ez nem a klasszikus ráragad az egérre a retek dolog, hanem tényleg az anyagválasztás volt szerencsétlen.
Szerk: annyit hozzátennék, hogy van épp most nálam egy ilyen egér, és tényleg furcsa érzetet kelt az a gumi rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
-
Phvhun
őstag
http://conflex.hu/webshop/silverline_egerek-xpert_tp_nm2050_lezer_eger
Csak 500 millió gomblenyomást bír el. -
Phvhun
őstag
válasz Mazsola19 #16426 üzenetére
Naga hex haszontalan felsorolt játékokhoz, az mx518 az nagyon jó, pontos, a rat meg designos és érdekes.
Ha profi játékosnak veszed akkor 518, ha viszont fiatalabb gyereknek ( tetszeni fog neki a sok macerálható lehetőség rajta ), vagy csak szórakozásból játszónak akkor mehet a rat is.
-
Phvhun
őstag
Predator2: claw gripeseknek a legjobb egér amit eddig próbáltam az a diamondback:
már 5 éve ilyen egerem van és soha semmi gond nem volt vele. ( kivéve, hogy a fő mikrokapcsolót már kétszer kellett cserélnem, de amekkora terhelésnek ki van téve, meg is értem )
Razer Diamondback / Razer Diamondback 3G[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
válasz iamthesonar #8206 üzenetére
Nincs annyi birodalmi váltó egységem.
-
Phvhun
őstag
Valakinek eladó diamondback-e ?
-
Phvhun
őstag
-
Phvhun
őstag
G9x rendkivül kényelmes, én 1 hétig használtam. Csak ajánlani tudom. Viszont mindenképp próbáld ki mielőtt megveszed, mert kicsit szokatlan a kialakitása.
Mindegy igazából már nem érdekel a monitor dolog, próbálok leszokni játékokról, ez talán most jó is meg rossz is, hogy laggol. Majd talán pár év mulva benevezek valami 120hz-s 3d-s nagyon gamer moncsira.
-
Phvhun
őstag
Én Imperator-t vagy G9x-et vennék, attól függ, hogy razer vagy logi párti vagy.
Talán inkább Imperator..Szerk : egy "Mad Catz Cyborg R.A.T 7"-et is kipróbálnék szivesen ( kb ugyanazt kellene tudja mint az imperator )
Szerk2 : annyira amugy nem értek hozzá, majd [oWn]f4te eligazit.
Szerk3 : game mode vanni van, de nem csinál semmit, csak rettentő ocsmány lesz a kép.
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
válasz Synthwave #8104 üzenetére
Én most a hajamat tépem mert laggol a monitorom, de minden review-ban azt irták, hogy nincs inputlagja, hát pedig van, és kurrva idegesitő.
Kár hogy hc gamerek vagyunk, és ilyen igényeink vannak..superecneB : A szenzor fps-e teljesen mindegy a cpi szempontjából.
9000 fps-el fényképezget maga alatt a szenzor, amiből 9khz-n jön az adat, az egéren a "proci" feldolgozza a képet, ami mondjuk ugy néz ki, hogy a szenzor elmozdult jobbra 3 pixelt, lefele 1-et.
Mivel az egér 0.125khz-n kommunikál a géppel, ezért egy pufferben eltárolja a szenzor elmozdulgatásait, és amikor eljön az usb ideje, akkor kiküldi egyben az elmozdulást.
Jelen esetben: 9khz / 0.125khz * 3 a jobbra és 1 a lefelé elmozdulás -> 216 / 72
8 bit/tengely-es egereknél itt már gáz van, mert ez le lesz vágva 127/72-re.
vagy 1000hz-ra kapcsolva oldódik meg a probléma, mert nyolcszor gyakrabban lesz elküldve a 27 / 9-es elmozdulás, és nem lesz levágás,
vagy a 16 bit/tengely oldja meg a gondot.
Az ujabb egerek mind 16 bitesek, szóval csak az egér elektronikája szab határt a lekövetésnek. ( nagy sebességnél már annyira elmosódik a kép, hogy nem tud mit kezdeni vele pl )-------- Számolás következik ---------
Az egér adatai amit megadtál :
1m/s @ 125hz
400dpi---
Mivel 1khz-re kapcsolva növekszik a maximális lekövetési sebesség, ezért itt egyértelműen a kapcsolat limitál.
---
1/125hz időközönként küldik az egér a jelet ( a 9khz-el összegyüjtögetett apró elmozduláscsomagocskák összegét )
= 0,008sec100cm/sec-el mozog az egerünk.
0.008*100 = 0.8 cm-t tesz meg egy "usb tick" alatt.
inchre átszámolva :
0.8 / 2.54 = 0,3149606299212598
400 dpi-s az egerünk, szóval kb 0.3 inch elmozdulásra
0,3149606299212598 * 400 = 125,98 pixelnyi elmozdulás jut el a géphez.
tehát a 8 bit / tengely a limitáló tényező.
--------- 1khz-s usb-vel számolva : 15,74-öt kapunk jelen esetben, de 1khz-hez más m/s érték van megadva, tehát : 33,071 lesz a végső eredmény, ami nagyban elmarad az elméleti maximális 127-től ( 8 bit miatt )
Tehát a szenzor a limitáló tényező.
A cps érték ebben az esetben 1khz-n 33.071*1000 -> 33.000 ami kicsit több mint a cikkben lévő érték, nyilván mert a microsoft ezt az értéket optimális egérpaddal és körülmények között mérte.
-
Phvhun
őstag
válasz superecneB #8098 üzenetére
Közbe leesett hogy keverjük a dolgokat.
A a 9000 cp/s-t nem tudom honnan szedted, vagy mi az, de a tesztben jók az értékek.
Ha veszünk egy 8bit/tengelyes egeret 125hz-en, akkor 127*125 = 15875cps-t kapunk.
A tesztben lévő egerek mind 16 bitesek, és lehet nem is 125 hz-en voltak hajtva, szóval a szenzor volt a szűk keresztmetszet, nem a frissitési frekik. -
Phvhun
őstag
válasz superecneB #8098 üzenetére
Két lehetőség van :
-a 9000cps az egér adatai közt csak egy nagyon worst case scenario adat, ami mindig tuti megvan
-a cps értékek a tesztben nem teljesen objektívek, de relative pontosak. -
Phvhun
őstag
-
Phvhun
őstag
válasz superecneB #8095 üzenetére
Ha nem értessz hozzá minek kell szakértőként magyaráznod ?
Mindjárt linkelek neked tesztet. -
Phvhun
őstag
válasz superecneB #8089 üzenetére
Előbbit természetesen forditva értettem, csak nem vettem észre amikor irtam.
Szövetek között is sok eltérés van, van amit egyik nem bir, másik igen. -
Phvhun
őstag
válasz superecneB #8087 üzenetére
Nem a csuszás számit, hanem van olyan szenzor ami nem birja a szövetet annyira mint az alut vagy az üveget, stb..
-
Phvhun
őstag
Tud valaki erről valamit ?
http://ipon.hu/webshop/product/_logitech_wireless_mouse_m180/171474
Valami más ajánlat wireless egérre ebben az árkategóriában ?
Reszponzivitás a fő szempont. -
Phvhun
őstag
-
Phvhun
őstag
Na nem tudom hogy ide írtam-e, hogy nem jó abyssus taitoval, de kipróbáltam egeret sima papiron is, és ugyanugy reagál, szóval szerintem garis csere lesz, vélemény ?
piros csík az az egér valóságos útvonala ( vonalzó mentén huztam egeret ), a piros meg amit paintban rajzolt.
Ez a hiba túlélt már egy oprendszer újrarakást drivertelen környezetből driveres-re váltást is, szóval tuti az egérrel van valami.
Szerk: semmilyen szemmel látható szennyeződés nincs az optika környékén.
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
válasz Interceptor #7164 üzenetére
Razer diamondback 3g, vagy deathadder 3g, logitechek közül g9, g5.
Mire kell, és mik a kritériumok ?Egérpad meg kb mindegy, de neten rákereshetsz minden kombóra.
-
Phvhun
őstag
válasz selenge #7155 üzenetére
Volt z500-am, de elég gagyi razerekhez képest, nem ajánlom.
Ha mindenképp ilyesmi forma érdekel, egy használt G5 vagy mx518 is jobb választás lenne azoknál amiket kinéztél.Szerk: Most jut eszembe, hogy ilyen revoltec egeret már fogtam, és a formája tökéletesen illett a kezemhez.
Viszont próbáig már nem jutott el a dolog. Lehet hogy jó választás lenne, de mindenképp kérj kölcsön ismerőstöl egyet 1 napra, ha van rá lehetőséged.[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
Motorral forgatnak egér alatt egy henger alakú tálcát, és ahhoz van hozzáerősítve a pad.
http://www.youtube.com/watch?v=eUVhRTomYEc[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
válasz Tothgera30 #6880 üzenetére
Vagy mint intelnél a tick után a tock.
Amugy x-et konkrétan nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
válasz Adamka3kerék #6875 üzenetére
Nagyon jó a fogása, 1 éve van meg semmilyen mechanikai elhasználódás jele nem tapasztalható.
Nagy rántásokat ( prau gamer volnék ) nem bírja csak 450dpi-n. ( hz állítás lényegtelen )
Bizonyos szövet padokon ( roccat taito-m van ) bebugol és egyenes mozgatás közben elkezd vergődni az egér ( kemlény padok jók elvileg, és csak akkor jön elő ha az egeret a monitorra merőlegesen mozgatod pontosan ).
Firmware update kéne neki, de nem lesz ( driver nem old meg semmit ).Amugy eladó az enyém, ha érdekel ( 1 hét próbagar, hogy az egérpadoddal működik-e alap )
Az összes abyssus bugos, de ha a te padodon nem jelentkezik, akkor tökéletesen működik mindig.
-
Phvhun
őstag
-
Phvhun
őstag
válasz Tothgera30 #6870 üzenetére
G9x-ben van a legjobb szenzor az összes egér közül.
Alap G9-et próbáltam, és nagyon jó.[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
-
Phvhun
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Horgász topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest