Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós kamerák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz Tappancs2001 #9250 üzenetére
Nem biztos, hogy az fagyasztja a gépet, sőt...
Előbb nézz meg minden mást.
Az, hogy milyen színű a görgője semmit nem jelent, csak egy LED.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz justin7 #9125 üzenetére
Vess egy pillantást a Micrisift Sidewinder X3-ra például.
És itt ugyan nem szokás ajánlani mert progamer körökben nem állja meg a helyét de teljesen rendben vannak az A4tech X7-es egerei is és hétköznapi felhasználásra nem jár rosszul velük az átlag felhasználó, bár ezért mindjárt megkapom, hogy nem értek hozzá.Azzal meg ne foglalkozz, hogy lézeres vagy optikai. Nem az a lényeg, hogy milyen a szenzor ha jól végzi a dolgát.
Sarkított példa: autón sem azt nézed, hogy benzines vagy dízeles ha marha jól húz és élvezet vezetni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz Avicularia #8181 üzenetére
Az első forrasztásaim közt volt a mikrokapcsolós csere. Szinte akármilyen páka jó hozzá és plusz ón se kell kb.
Persze ez nem változtat azon, hogy vacak mikrokapcsolókat használnak, de ki nem?!
Itt legalább van rá esély, hogy cserélik.
Szóval kuka helyett jöhetnek hozzám a duplakattos egerek.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Avicularia #8179 üzenetére
Duplaklikket pár perc alatt lehet orvosolni.
Egy csavarhúzóra, egy forrasztópákára és egy új mikrokapcsolóra van szükség.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Esetleg a Wacom digitalizáló táblákat is megnézheted (Wacom Bamboo Pen and Touch).
Picit drágák, de lehet velük rajzolni meg hasonlók, multi touch és rendes support is jár hozzájuk.
Itt ki lehet próbálni őket és mindenben segítenek ha érdekel.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
dudika10
veterán
Csak vigyázz, ne garanciálisként hirdesd meg, mert nem indul újra a garancia a Logitechnél. Az előző termékből visszamaradt egész éveket kapod meg az új termékre. Tehát a 3 év garanciás terméket ha 2év + 1 napnál cserélik akkor a frissen érkezőre nincs garancia. Legalábbis ez az utolsó hivatalos álláspont amiről én tudok.
[oWn]f4te: nalátod a CM-et én se tartom sokra.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Azon gondolkodom, hogy én mozgok rossz körökben vagy Ti.
A rosszindulat teljes hiányában írom, de a legtöbbeknél a játék az kiapad a GTA-ban vagy egy kis online lövöldözésben a legújabb Call of Duty epizóddal ellenben szeretnének kényelmesen internetezni mellette és még sok mindent mást is csinálnának.
Olyan egereket húztok le a sárga földig amik teljesen korrektek csak éppen profi játékos szinten nem állják meg a hülyeket (sőt, néha olyat is lehúztok ami szerintem meg abszolút megállja a helyét (logi G9, mint írtam)).
Persze, nem hiába híresek az MS egerek, de ez olyan mint a Forma1-es autók, városban rohadt szar velük közlekedni míg a versenypályán nincs párjuk.
Remélem érthető a mondanivalóm.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Megadta magát az mit takar?
Ne húzzátok már le a logitecheket ennyire. G9(x) pl szerintem kifejezetten jó, az összes drágább egér közül kb csak arra cserélném az MS-t.
G500 nem olyan jó, de az se rossz egyáltalán. Nem mindenki versenyszerűen játszik, de Ti mindenkit úgy kezeltek.
Akárki leül a gépem elé 5 perc után panaszkodik, hogy szar az egér, túl sokat kell mozgatni...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz stargazer #7211 üzenetére
Van buletooth-os egér is, wfisről nem tudok. De ha nem kékfogas akkor kell a vevője.
Billenthető görgő pedig használhatatlanná teszi a középső klikket szerintem. Én nem szeretem.Logitech M705 pl hogy tetszik?
Megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Onamish #6953 üzenetére
Egyáltalán nem találkoztam még hangtalan egérrel.
Az apple érintő felületes egerén kívül nincs semmi olyan ötletem ami hangtalan lehet, de lehet, hogy más találkozott már olyan egérrel ami hangtalan. A régi jó halk mikrokapcsolókat se lehet már kapni, legalábbis amikor utoljára néztem nem találtam (ennek a szakértője nyunyu, lehet, hogy Ő tud megfelelő mikrokapcsolót és akkor akármelyik egér gombjai hangtalanná varázsolhatóak egy forrasztópáka segítségével).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Tothgera30 #6884 üzenetére
Az egy dolog, hogy nem kényelmes neked az egér (nem is olyan hihetetlen, mindenkinek más a keze...), nekem is túl pici, de én az IMO-hoz szoktam most meg a WMO futkorászik az asztalon.
De attól függetlenül egy nagyon jó egér szerintem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Tothgera30 #6882 üzenetére
Már miért kéne verniük mindet?
Nem azért játszik sok játékos 1.1-el mert olyan "hűdemodern mindenttudó" az optikája hanem mert megszokták és nagyon jól lehet vele játszani. Linkeltem korábban egy videót, persze csak 1 vélemény van benne, de Kodiak a G9-et választotta volna, nem volt benne természetesen az összes egér a kis tesztjében.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Tothgera30 #6870 üzenetére
Hol?
Ph! tesztben csak az ára miatt nem kapott ajánlott minősítést. (Bár már a G9x-et tesztelték, nem a régebbi G9-et)Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz deadelon #6792 üzenetére
V400 az azért van, mert "rövid a kábel" és nem ér el az ágytól a gépig.
Egyébként a kis logit kifejezetten sz@r egérnek tartom. Kb használhatatlan, ha azt használnám nap mint nap már biztos falhoz vágtam volna.Oldalsó két gomb biztos van akinek nagy érvágás, de én semmire nem használtam soha. Böngészésnél az "egérmozdulatoknál" nincs jobb/gyorsabb, quakelive-ozni szoktam néha, ott se tudnám mire használni. Oldalsó gombok nélkül "tanultam" játszani, nem tudnám őket használni.
Alkatrész: van 2 optikám, 2 a görgő alá és 5 mikrokapcsolóm valamint 1 USB kábelem, asszem elleszek velük még pár évig, de azért kösz.
Én tényleg nagyon szeretem és megértem azokat a játékosokat is akik nem cserélnék le szívesen modern csodákra. De ha visszaolvasol én se szoktam mindenkinek ajánlani.Érdekesség: [link]
Talán hallottál már a tesztelőről, a videó végén mondja, hogy nem szívesen cserélné le az IMO-ját.
1:40 körül beszél az IMO-ról is.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz deadelon #6790 üzenetére
Igen.
Pontosabban WMO-t amit jelenleg is használok, van még egy a szekrényben a biztonság kedvéért és megvan még az előző IMO-m is ami jó sokáig bírta. A wmo csak a két oldalsó gombban tér el.
Pont mellényúltál.Nem mondom, hogy mindenkinek megfelelő, de a legjobb és legolcsóbb egér ha valaki low sensel játszik.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Összeakadhatnak? Ilyet se láttam még... nálam tökéletesen ment egyszerre 3 különböző egér 3 különböző gyártótól, a szomszéd szobában is megy és elég sokan használnak a környezetemben különböző gyártóktól termékeket egyszerre.
Egérbe lehet venni akkut, még jobb is mint a beépített, mert ha lemerül akkor nem kell megvárnod míg feltöltődik hanem csak kicseréled és kész.
Trust meg maximum sötétben, tükörből, csukott szemmel nézve hasonlít a logitechre.
Szvsz.
-
dudika10
veterán
válasz pepe792 #6713 üzenetére
Mindnek van előnye meg hátránya.
Alu meg üveg pl elég hideg a kéz alatt és drágább is általában. szövet padok nem csúsznak olyan jól de halkabbak és a legtöbb egér szereti, nem hideg a kéznek és olcsók.
Én a Steelseries Qck vonalon nézelődnék pénztárca és hely/egérmozgatás mértéke függvényében első körben.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Lassan 10 éve, hogy ilyen egeret használok (pontosabban sokáig IMO-t, de az csak a két gombban különbözik, meg nagyon minimálisan méretben). Játékra is tökéletesen használható.
Én 2 darab 1440 pixel széles monitoron használom, azért ehhez már elég nagy egérpad kell, de játékra és minden másra is tökéletes. A következő egerem is ilyen lesz ha lehet majd még kapni (jó soká, mert van alkatrészem a mostanihoz, szinte minden van hozzá pluszban).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz SURFACE #6626 üzenetére
Ez a "haha, ha nem bizonyítod nem hiszem " hozzáállás gyerekes és szánalmas.
Általános iskola végére ezt már általában kinövik a gyerekek. Ez a beszólás meg megint csak szánalmas. Én is tudok nem 1-2 emberről aki CS-vel vagy Q-val elég sokat nyert, Te ellenben eddig csak szegénységi bizonyítványt állítottál ki magadról ebben a topikban.
Inkább ignorálom a baromságaid ezentúl, ne is reagálj, teljesen felesleges.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz SURFACE #6430 üzenetére
"igényeket figyelembe vevő" alatt a Qck+-ra gondoltam elsősorban de az egereknél is igaz.
A Qck mini 25*21 centi (tapasztalataim azt mutatják, hogy az emberek többsége ennyire (se ) mozgatja az egeret) a sima 32*27 centi (ez már az emberek 99,9%-nak elég) a Qck+ pedig 45*40 centi amivel már takarózni lehet, feleslegesen nagy, elhelyezése problémát okoz és feleslegesen kerül 3x annyiba mint a mini ha az is elég.
Xai jó, de mindenkinek más a keze és másként fogja az egeret, ezt is figyelembe kell venni, ha valakinek egeret szeretnél ajánlani. Fingergrip-hez ha tepsi méretű egeret ajánlasz például akkor a leendő gazdája nem lesz boldog és hasonló a helyzet akkor is, ha tenyeres fogáshoz mini egeret ajánlasz.
szerk.: ha valaki nem írja le az igényeit teljesen akkor kérdezni kell nem pedig eldönteni helyette, hogy mire lesz szüksége.
No offense.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz SURFACE #6423 üzenetére
Éljen a nem elvakult, igényeket is figyelembe vevő válaszadás.
Qck+ lepedő méretű, az emberek 99%-nak nem kell fele akkora pad se, de ha valaki palacsintasütőt keresne akkor is a qck+-t ajánlanád.
SS Xai meg megint ugyan ilyen ajánlat, bár az adatlapod alapján nem értem min csodálkozom.gferko: nincs semmi baja az optikai egereknek, az meg hogy régi megint csak nem mond el semmit (pontosabban elmond: ha még mindig nem cserélték le akkor annak lehet, hogy van valami oka és valószínűleg nem az, hogy szar).
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Nem vagyok én retro párti, csak ezt szoktam meg.
Valamikor valahol régen az IMO-t az AK47-hez hasonlítottam.
Egyszerű mint a faék, de működik és halálos.(#6351) Zsiráfnyál: én régebben szórakoztam ezzel és 15-20ms késés volt kb ami már elég sok is tud lenni pl QL-ben (ahol 50-es ping felett nem lehet használni már rendesen a railt, ha beleszámoljuk a 15-20ms késleltetést akkor már csak 35 lehet a pingem, hogy még tudjak railt használni...).
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Synthwave #6344 üzenetére
Festésben, volt ilyen Steelseries-es kiadásban is ha jól emlékszem.
Viszont szánalmas mit el nem kérnek egy kis festékért.Az egér viszont gyönyörű.
(#6342) Zsiráfnyál: ha csak 20ms-ot késik az már elég arra, hogy aki komolyabban játszik online az ne tudja használni. Persze ha otthon GTA-zol vagy nem tudom akkor tökéletes játékra.
-
dudika10
veterán
Első kérdés ami felmerül bennem, hogy mi a fenét szeretnél pucolni egy egéren.
A második, hogy a belsejével mi a fenét akarsz csinálni, hogy ne fedje semmi a csavarokat.
Tényleg nem értem, nem lesz koszos a belseje még 5 év használat után sem.Nem mindegy, hogy mire kell az egér és hogy mennyit szánsz rá, viszont olyat ahol a csavarok csak úgy szabadon vannak nem hiszem, hogy találsz majd.
-
dudika10
veterán
Hát én aztat nem tudom.
Ha csak pár órát játszol meg egy keveset netezel akkor nem hiszem, hogy egy energiatakarékos egérnél hetente kéne cserélgetni az elemet, de az újabb drótnélküli egerekkel ilyen téren nincs tapasztalatom.V440 (ami egyébként alkalmatlan játékra) elég gyorsan leszívja a 2700-as GP akkukat ritka használat mellett is.
EX110-hez adott egér kb 1 hónapig bírta napi 4-6 óra használat mellett a két akkuval.
Nem tudom az újabbak milyen eredményt hoznak.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Már miért ne lenne jó?
Ha nem zavarja az elemcserélgetés akkor lehet játszani drótnélküli egerekkel is nyugodtan.
Persze nem nemzetközi versenyeken, de otthon szórakozásra megfelelőek lehetnek.
A nagy bajuk az elem cserélgetés, játék mellett gyorsan le tudnak merülni, de a lag az nem vészes szerintem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz 13rainiaC #6059 üzenetére
MX518 szerintem még mindig az egyik legjobb ár/érték arányú egér.
G500 is jó.
Razer DA is elég jó.
El kell menni és meg kell nézni, hogy melyik kényelmes neked. Ha pesti vagy akkor a Pixel-nél ezt megteheted például.gooool: Lachesis+Destructor hogy a fenébe fér bele 15k-ba? Inkább 25k körül van, nem?
-
dudika10
veterán
válasz R.Attila #6027 üzenetére
1 szavazat az MX518-ra. A garancia miatt és mert jó egér akármilyen öreg is legyen.
Az MS mondjon le. Fél év után elszállt a bal mikrokapcsoló a WMO-ban. Jó, nem mondom, hogy túlzottan kíméltem, sőt, de akkor is. 20 perc volt mire mindent szétszedtem és újat raktam bele.
-
dudika10
veterán
válasz tronnyeg #6018 üzenetére
Ez tök baromság. Előbb törik el a kábel mint elromlik az adó/vevő hidd el.
Sokan kötnek kompromisszumokat, hogy "korlátlanul" használhassák az egeret, nincs is semmi baj a vezeték nélküli egerekkel, billentyűzetekkel. Egyedül játékra nem ajánlott részemről (ez alatt nem a singleplayer-t értem easy-n), minden másra tökéletes.Olyan egeret viszont nem lesz könnyű találni amilyet a kolléga keres.
Az 1600dpi az összes jobb vezeték nélküli egeret kilövi kb.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz forintuser #6010 üzenetére
Logitech MX518?
örök klasszikus.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz maestro87 #5984 üzenetére
A lézeresek tapasztalatom alapján még kényesebbek is mint az optikaik.
IMO: microsoft intelli mouse optical. Egyik tán leghíresebb egér.
Ugyan az az optika van a Wheel mouse opticalban és a basic mouse opticalban is (a régebbiben), ezek mindenen működnek. A lézeresek amik nálam voltak válogatósabbak voltak (a V400-am meg egyenesen katasztrófa, szinte semmin nem megy )A 2,4GHz-sek azok olyan 8m-ről működnek körülbelülü betonfal nélkül. Betonfallal nem tudom mennyi, de lényegesen kevesebb ha egyáltalán átmennek a betonfalon.
BT-t nem tudom.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz maestro87 #5982 üzenetére
Húha, betonfalon keresztül szerintem egyik se fog túl jól működni.
DPI: nagyon sokan használnak a verseny szinten játszók közül IMO-t aminek 400dpi-s optikája van. 800-1600dpi felett szinte senki nem használ egeret versenyeken.
Menet közben DPI állítás szerintem irtó nagy hülyeség.
Nem mérvadó, hogy optikai vagy lézer, mindkettő lehet jó is, rossz is.Szerintem nem fogsz találni az elvárásaidnak megfelelőt. Betonfalon keresztül játszani (bár még sose próbáltam) szerintem lehetetlen.
-
dudika10
veterán
Tudtam, hogy a régiben ugyan az van, de aztán volt egy újabb a kezemben, és abban nem az volt én meg azt hittem, hogy lecserélték és mostmár az újabb van.
Bár csuklóból ezt se lehet mozgatni, vagy legalábbis elég nagy kéz kell hozzá, hogy egy közepesebb méretű monitoron elnavigáljon az ember.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz kmisi99 #5963 üzenetére
Na így már nehezebb ajánlani.
Én személy szerint az a4techeket nem ajánlom, nem szimpatikusak, amihez szerencsém volt az gagyi hatást keltett, nem volt jó.MS WMO vagy IMO, ezek szintén örök klasszikusok, csak az a baj velük, hogy a 400dpi-s optika miatt elég sokat kell mozogni a kéznek. Nem lehet csuklóból irányítani őket, meg csak palmgriphez használhatóak, kisebb kézzel fárasztó lehet. Viszont elnyűhetetlenek. Nagyon sokáig használtam IMO-t, most meg WMO és a következő egerem is a kettő közül lesz.
-
dudika10
veterán
válasz Rombolatos #5897 üzenetére
Akkor azt magyarázd meg nekem, hogy nagyon sok híres FPS játékos (például Kodiak, hogy magyart említsek) miért nem cserélte még le semmire az IMO-t, vagy WMO-t vagy IME-t?
Kitűnő egerek. Igen, manapság már gyártanak mindenféle csúcsszuper érzékelőt, rengetek funkciót raknak az egerekbe és mégse cserélik le a régi jól bevált egeret a játékosok.Engedj meg egy hasonlatot, olyan mint az AK47 és az M4 vagy hasonló fegyverek helyzete. Ha nem érted, akkor olvass picit utána és megérted.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz percyanderso #5895 üzenetére
Microsoft wheelmouse optical, intellimouse optical, Steelseries Kinzu vagy az örök klasszikus a Logitech MX518 például.
-
dudika10
veterán
válasz percyanderso #5893 üzenetére
Itt megnézheted a boltokat. Válaszd azt, amelyik közel van hozzád, szimpatikus, vagy olcsón kiszállítja, vagy mittudomén milyen szempontok vannak még.
-
dudika10
veterán
válasz percyanderso #5891 üzenetére
Padnak Roccat Taito. Nagy, szövet, nem lyukacsos.
Egér: háát ez egy fogós kérdés. Icon7-et én biztos, hogy kerülném a helyedben. Én is lowsensezek és én egy WMO-t használok hozzá, ez 2,5k és a méltán híres IMO ikertestvére +2 gomb nélkül. Valószínűleg egyébként mindegyik jobb egér megfelelne neked, mert lefele általában lehet venni a felbontást. Logitech MX518 pl a mai napig nagyon sokak által használt egér.
-
dudika10
veterán
válasz leviske #5875 üzenetére
Nem elhanyagolható, hogy mennyit szánsz a cserére?
Neked is ott van a fentebb már 2x linkelt teszt meg a hamarosan kikerülő 2. része. Érdemes elolvasni.Egérpadra mennyit szánsz? Van ennek saját topikja, de 1-2 tipp: steelseries Qck, Roccat Taito.
-
dudika10
veterán
válasz Rebirth II. #5842 üzenetére
Azért ugrik át részeket, mert nem hagyod alapon az egér beállításait a játékban meg a win-ben. Ha feljebb tolod pont azt kapod, hogy át fog ugrani részeket. Még mindig nem tapasztalok semmi ilyet.
nyunyu: Néha ha elkap a hév és ráérek 6-8-10-12 órát játszani egy nap, akkor nap végére meg szoktam érezni azért, hogy egész nap rángattam a karom. Persze az is lehet, hogy én vagyok túl gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Prison85 #5839 üzenetére
Igen, így már lehetséges. Viszont nagyon sokan használnak a Pro gamerek közül még mindig IMO-t, nemhiába, az egyik legjobb egér amit valaha gyártottak.
Persze a legtöbben akik nem verseny szintűen űzik a játékot, nem szeretik, ha méteres rántásokat kell csinálni, pedig rendesen megizmosodik tőle az ember keze.
Rebirth II.: miért maradnának ki pixelek? Ezt nem értem, ilyet még nem vettem észre soha. (6+ évig IMO volt most pedig egy WMO van a kezem alatt, a kettő csak az oldalsó gombokban meg a felületben tér el, érzékelőben nem.)
-
dudika10
veterán
válasz Prison85 #5837 üzenetére
FPS-ben tényleg nagyon rossz lehet az a 400dpi, ezért használ szegény Kodiak egy IMO-t még mindig, így sok-sok év CS után is.
Szegény biztos nagyon szenved és mazochista, mert régebben amikor kipróbálta a G9-et és egy csomó jó egeret azt nyilatkozta, hogy egyikre se cserélné le az IMO-t.
-
dudika10
veterán
válasz Rebirth II. #5831 üzenetére
Távoli precíz célzásokra mi a baj az IMO-val? A 400dpi pont azt eredményezi, hogy elég pontosan tudsz vele célozni, mert elég sokat mozdíthatsz a kezeden és csak keveset fog mozdulni az egér.
-
dudika10
veterán
válasz Rebirth II. #5829 üzenetére
Nézz szét az apróban.
Steelseries Kinzu, Logutech MX518, egy-egy Razer, biztos van valami ami megfelel neked és 5k-ban meg tudsz egyezni a tulajjal. Újonnan nem kapsz semmi értelmeset. Pontosabban kapsz nagyon jó egereket például MS Wheel mouse optical, vagy Intelli mouse optical, csak ezek low sens játékhoz megfelelőek csak a 400dpi miatt.
-
dudika10
veterán
Ha nagyon vészes lenne a vezeték nélküli egerek késleltetése akkor senki nem használná őket.
Csak a komolyabb játékosokat érdekli a késleltetés. Egyébként én most így átlag 0,200 körül vagyok egérrel és 0,250 billentyűzettel. Ha egérrel 0,300 körül lennék mert a vezeték nélküli technológia 0,100 másodpercet rátenne akkor az engem már zavarna egy-egy játékban.
Csináld meg sokszor (minimum 5-6x) a tesztet és akkor már nyugodtan megnézheted a század másodperceket is. Szerintem úgy már biztos lesz valamennyi eltérés.A másik teszt is érdekes, a pozicionálás, azt is megnézheted ha van időd, az is van ilyen érdekes a technológiák szempontjából szvsz.
-
dudika10
veterán
Vezetékes egéren és billen ugyan annak kell kijönni. (Bár én 6-8 századdal lassabb voltam billentyűzettel minden tesztnél.)
A vezeték nélküli egérnél sok mindentől függ. Minél messzebb rakod a vevőtől annál nagyobb lesz a késés. Nem mind1, hogy mi van útban, satöbbi.
Ha közvetlen rálátása van az egérnek a vevőre és nincs is messze akkor simán ugyan azokat az eredményeket fogja tudni.
Régebben nekem mindig a vezeték nélküli billentyűzetekkel volt problémám a játékokban. Az egerekkel sokkal ritkábban bár azokból is jobban szeretem a vezetékest.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Ha vezetékes egeret használsz akkor a késés szinte biztos, hogy nem az egér hibája. Ha vezeték nélkülit akkor a Win-ben is késnie kellene és minden játékban is, nem csak egyesekben. Így valószínű az egerednek nem sok köze van a hibához.
PS2-es egeret nem hiszem, hogy könnyen fogsz még találni.
Manapság már mindegyik USB-s és nincs ezzel semmi baj.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #5748 üzenetére
Wheel mouse optical. Annyi a baja, hogy nem gumírozott, de minden más kritériumnak megfelel.
-
dudika10
veterán
Ezt megindokolnád? Miért is jobb mint a G500?
Véleményem szerint nem jobb. Érzékelője se jobb, funkcionalitásban se veri, ára se jobb. A fogása pedig szubjektív.
Garanciális szempontból is elmarad a Razer a Logitechtől.Nem rosszabb maga az egér, játszani ugyan úgy lehet vele, csak van pár dolog, ami szvsz inkább a G500 melett szól.
-
dudika10
veterán
válasz asadasad22 #5666 üzenetére
Ebben így teljesen igazad van.
Ha én ajánlok valamit akkor mindig odaírom, hogy vannak akiknek kevés ez a felbontás.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz asadasad22 #5664 üzenetére
annak ellenére,hogy kb. egyetértek ezzel, azt kell mondanom, hogy Te is írtál pár baromságot.
Az MS IMO ténylegesen az egyik legjobb egér amivel lowsensezni lehet. Ezt bizonyítja az is, hogy komoly versenyeken a versenyzők igen nagy része ezt használja és ha ez kevés lenne akkor van egy remek teszt, ahol lemezlejátszóra eszkábáltak padot és kimérték különböző sebességeknél a szenzor pontosságát. Nagyon pontos mérések szerepelnek a tesztben és nagyon sok egér. És az 1.1-es optika nagyon jól szerepelt.
Szóval ennek lehúzásán kívül kb egyetértek a hozzászólásoddal.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Synthwave #5640 üzenetére
Hopsz, a WMO-t benéztem.
G9 és G500 márpedig elég jók szvsz. Szintén Q3 és nem tudtam kiakasztani őket, míg elég sokmindent igen. MX518 is ugyan olyan jó szvsz. De ha már az árnál tartunk akkor az 1.1 optikás egereknél semelyik nem ér többet.
Csak sokaknak kevés az a 400dpi.Padok közé még általam próbáltak amik szerintem jók:
Razer exactmat
Razer Goliathus
Roccat TaitoX-Ray Thunder 8
Allsop Raindrop XL
Ezeket nem ismerem. Kénytelen leszek beszerezni belőlük 1-1-et ha azt mondod, hogy jók.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Synthwave #5638 üzenetére
Kihagytad a WMO-t, a G9-et, G500-at meg még jópár elég jó egeret.
Meg padok közül is kihagytál jó párat.Szóval az picit túlzás, hogy a többit felejtsék el. Inkább csak sokat felejtsenek el.
Egyébként az x7-es A4tech-ek közt is találni egy-egy jobb példányt.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz marcias #5629 üzenetére
Ha nincs különösebb problémád vele akkor kár lecserélni.
Ha kényelmetlen akkor ki lehet próbálni ergonomikus egeret vagy más tartású egeret. (Hogyha nem az egész tenyered szeretnéd rajta tartani, hanem a fentebb említett 3 eset közül valami mást preferálnál.)
Ha nem elég pontos akkor le lehet cserélni pontosabbra.
Ha nem megy elég sok felületen akkor le lehet cserélni egy jobb optikásra.
Ha kevés a +gomb akkor többgombos egeret lehet venni.
...De ha nincs semmi panasz vagy extra igény akkor felesleges rá pénzt költeni szerintem.
Egyébként egy WMO-t pl sokkal nagyobb mértékben kéne mozgatnod az asztalon, ugyan ahhoz az elmozduláshoz.
-
dudika10
veterán
válasz marcias #5624 üzenetére
annyit jelent, hogy hány képpontot ugrik arréb az egér egy col mozdításra.
A 400 az elég kevésnek számít manapság. Egy fullHD monitoron már fárasztó lehet használni és sokat is kell emelgetni az egeret. szóval ott már nem éred át a monitort úgy, hogy lennt van a csuklód az asztalon.
Viszont a Wheel mouse optical és az Intellimouse optical is elmegy akármilyen felületen. Ezt szó szerint kell érteni. ~8 év használat alatt nem emlékszem olyanra, hogy ne működött volna az optika.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz marcias #5621 üzenetére
Mekkora felbontás kéne?
A legpontosabb egér címet nálam még mindig az IMO és a WMO viszi, de ez csak 400dpi-s optika ami sokaknak kevés.
Pixel pontosan lehet velük dolgozni (én lőni szoktam velük, de hát kinek mi a szíve vágya). Szimmetrikusak, nekem kényelmesek, ha kell plusz gomb az se baj. Nem utolsó sorban olcsók.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz cellpeti #5619 üzenetére
Az egértartás egyik módja.
3 félét különböztetnek meg általában:
-Amikor a teljes tenyered az egéren van. Palm
-Amikor a tenyered hátsó része ér az egérhez és az ujjaid behajlítva vannak az egér felett. Claw
-Amikor csak az ujjaid érnek az egérhez, a tenyered pedig nem. Fingertip[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Rövid beszámoló az MX620-ról:
Vegyesek az érzelmeim így egy kis tesztelés után.
A görgő jó lenne, de lötyög oldal irányba elég erőteljesen ami a gombként való használatát bizonytalanná teszi.
A két elem miatt elég nehéz.
Vezeték nélküli, ahhoz képest viszont egész jó, bár játékra nem fogom használni az biztos.
Nagyban reklámozzák, hogy a csúcsszuper szenzor működik üvegen. Természetesen ez nem igaz. Amin a WMO gond nélkül megy azon se ez se a V400 meg se mozdul.
Szenzorra sokkal jobb mint a V400, nem akadozik egyenletlen felületen.Aki kíváncsi még valamire nyugodtan kérdezzen.
Ha valaki ilyet venne inkább rakjon mellé még egy picit és VX Revo-t.
szerk.: Asszem megyek bevásárolok még most IMO-ból vagy WMO-ból, mert ezek számomra a tökéletes egerek. Eddig egy se ért a nyomukba.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Logitech M500 esetleg?
priti: A szövet padot (Qck) a WMO és az IMO is 2mm felett elengedi. Az üvegen úgy 3mm kell a WMO-nak. És ezeket elég sokat kell emelgetni, mert alacsony felbontásúak. Én tökéletesen tudok velük játszani és nagyon sokat emelgetem őket. Egyébként szerintem picit túlliheged ezt a LOD problémát. Én mindig alacsony DPI-n játszom pörgős FPS-eket is ebből kifolyólag szinte többet van a levegőben az egér mint az asztalon, és mégse volt szinte egyik egérrel se ilyen problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Autós kamerák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest