Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz greenfairy #6998 üzenetére

Itthon rendszeresitve volt:
    92.07: Artec 3 gombos golyos
    95.05: Artec 3 gombos optikai, ami a sajat, pottyos alateten mukodott csak, hamar szethullott, igy elodje vissza.
    98.04: L MouseMan+
    99 videki gepen L MouseWheel (hugom elhagyta)
    00: L iFeel MouseMan
    02.10: L MX700
    03?: videki gepen L MX500 (azota is azt nyuzza anyam)
    05.12: L MX1000
    07.11: L MX Revo
    10.08: MS Explorer
    10.12: L MX Revo

Evek soran volt meg L Cordless MouseMan Optical, RX1500, sot Perf MX is, de azokat csak par orat hasznaltam, nem jottek be.

Melohelyeken elofordult:
    MS WMO1.1A, BOM1.1A, IMO1.1A, IME4.0A
    rakat OEM L eger, RX300
    most Giga GM-M7000

Milyen egérrel vagy elégedett?

Nehez kerdes.

Nagyon sokaig meg voltam gyozodve rola, hogy a MouseMan+ volt a legkenyelmesebb L eger, amit valaha gyartottak. (rovid ideig letezett USB-s is, MouseManWheel neven.)

Utana kovetkezo 2 MouseMan generaciot nagyon elqrtak:
    C MM Wheel/MM Optical/iF MM formajaval az volt a bajom, hogy rovidek voltak a fo gombjai, es nem ertek ki az eger szeleig sem, igy ha nyujtott ujjal probaltam nyomni oket, mindig fentakadt a gomb koruli kereten, nem nyomodott meg a gomb.
    MM Dual Optical/C MM Optical: ezek tul szogletesek voltak.
    MX5xx/700 valamivel jobb lett, mint az elozoek, de nem ert fel az MM+-hoz.
    MX1000 eleinte furcsa volt, aztan hamar megszoktam, fura volt utana leulni a masodik gep MX500-ahoz.

MX Revo-t sokaig nem akartam venni, mert fenykepek alapjan tul radikalisnak tunt a formaja, sehogy sem tudtam elkepzelni, hogy akar kenyelmes is lehet.
    Amikor sikerult vegleg kinyirnom az MX1000-et, akkor az mar nem volt kaphato, MS akkori IME2.0-ja meg nem tunt egy sulycsoportnak az L egerekkel, igy jobb hijan vettem MX Revo-t, mert erosen tularazottnak ereztem az MX1000-hez kepest. (baaaat, ha azt veszem, hogy 18+sarc volt az MX700, ahhoz kepest eleg barati volt 15.5+sarcert a Revo. MX1000-ert csak valami 11+sarcot fizettem)

Aztan rajottem, hogy az MX Revo szokatlan formaja ellenere jobban hasonlit fogasaban a regi kedvenc egeremre, mint a koztes L egerek, mara a sebessegfuggoen kikapcsolhato gorgoje miatt abszolut kedvencce valt.

Ha most megint nekiallnanak gyartani az MM+-ot (ahogy az MS visszahozta par eve az IME3.0-at), valoszinuleg a huvelykujjgombok szama+elrendezese lenne a legnagyobb bajom vele.
    Azon meg a regi modi szerint 1 gomb volt, az is legalul, nem ott, ahol az MS IME1.0 ota van az elore/hatra gomb. (ami ugye ketto, nem egy.)
    Na meg a Revo lenyege a SmartShift. (amit nagyon lesporoltak a Perf MX-rol, mondvan bonyolultta teszi az egeret, felesleges hibalehetoseg a gorgo racsnijat kitamaszto villanymotor, meg kulonben is draga.)

Most almaim egere igy nezne ki: MM+ formaju, MX Revo gombelrendezesevel (oldalso tekero nem kell, mert azt ugysem erem el), Revo gorgoje, Perf MX miniUSB-s, menetkozben tolheto ceruzaakkus megoldasaval. (felolem lehetne a Revo LiIon-ja is,csak lehessen az eger orraba dugott madzaggal tolteni.)
    Ja, Unifying vevoje menjen MS NED7000 billzettel :DDD

[szerk:]'csaba, mar megint sikerult masfel oraig irni egy hozzaszolast, ahelyett, hogy aludnek. Reggel melo. :W

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

• nyunyu

félisten

válasz greenfairy #6994 üzenetére

MX1000! :B

Nalam 2 evet birt a kinai mikorkapcsoloja. MX Revo 2.5 evig huzta ugyanolyanokkal.

Csak az MX1000 kapcsolocserejet elszurtam, eloszor beneztem a bele vett japan Omront (kemeny D2F-L-et sikerult venni, nem puha -F-et), masodszor nem 2 sor utan kellett volna nekiallni szetszedni az emeletes elektronikajat, aztan rossz hofokra volt tekerve a pakam, aztan elegett a ket nyakot osszetarto tuskesor menten a huzalozas, igy hiaba csereltem ki a bal+jobb gombot, nem mukodott az eger teteje :W

Revo felujitaskor mar nem kovettem el ezeket a hibakat, helyette ujabbakat sikerult.

Pl. tehettem vissza az eredeti, szarrakopott gorgomet, mert az alkatresznek vett ranezesre alig par honapos eger gorgojen meg van nyulva a gumi, allandoan elakad, ha porgetem. :W
    Plusz a sok szetszedes miatt megtort az eger tetejet az aljaval osszekoto szalagkabel. (*) Na az volt am a megaszopas.
    Nem eleg, hogy az also csatija az akkutarto alatt van (aminek kiszerelesehez eloszor ki kell venni az akkut, mert alatta vannak a csavarok), felso vege az igazan szivatas, mert annak a kifuzesehez le kell epiteni az eger komplett bal oldalat, es az sem mindegy, melyik sarkanal allsz neki lefeszegetni a gumirozott boritast. (alatta van 6 csavar, biztos ami biztos...)

*: ez is jobb minosegu volt az eredeti egeremben, mint a joval fiatalabb potalkatresz banyaban. (mondjuk szeriaszam alapjan az is 2006-os sorozat, szoval nem ertem.)

Mindegy, sokadik atepitesre rajottem, hogy megsem lenne olyan egyszeru osszehozni a MouseMan Revolution projektemet, mint ahogyan azt eredetileg kepzeltem.
    Pl. az elore hatra gombok miatt muszaj lenne a Revo komplett bal oldalat felhasznalni, annyira egybe van epitve egy rakas miniatur alkatresz, akkor viszont teljesen at kene szabni a MouseMan tetejet, mert az egerek hatulja pont ellenkezoleg kanyarodik.

[szerk:]De utalom a PH automatikus hozzaszolas javito funkciojat: veletlen elirok egy zaro taget, erre minden bekezdesbe beszur egy nyito+zaro taget, oda is, ahova nem akartam. :W

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés