- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
Ok, én elvesztettem a fonalat...
-
Skullwipe
senior tag
-
TeebyKay
őstag
válasz
[Prolixus] #63996 üzenetére
És ha vanir síkosítót izzad?
-
Solymi81
aktív tag
válasz
dobragab #63989 üzenetére
Én még mindig azt mondom, hogy felesleges két topikot üzemeltetni.
Az olcsó egerekkel kapcsolatban pl. lehetne azt is tenni amit a billentyűzetes topik összefoglalójában van a "10.000Ft alatti billentyűzetekről"Annyival még ki lehet egészíteni, hogy mire figyeljenek:
Gombok: Mennyire hangos, mennyire kényelmes a kattintás, nem túl nehézkes-e, nincs-e nagy holtjáték:
Görgő: Milyen érzete van, nem akad, érezhető a fokozat
Kábel: mennyire rugalmas, van-e törésvédelem
Anyaghasználat: rendben illeszkedi, nem recseg-ropog stb.Persze érdemes betenni pár ajánlott egeret a 0-7K sávból, hogy lássa az illető mi lenne az alap.
Az összefoglaló első része lehetne ez a rövidke rész Irodai/Általános címszó alatt, a többi meg mehetne a Gamer címszó alá.
A Hogyan kérdezzek részt se kellene agyonbonyolítani, csak írja be a delikvens, hogy irodai vagy gamer kell neki.
Ha belegondolsz az elmúlt esetekre, az ilyen egereket (vagy bármi mást) keresők többsége csak benéz, megkapja a választ és el is tűnik, tovább már nem érdekli a téma, mert megkapta amire vágyott, innentől miért nézegetné tovább a topikot?
-
Vanir
veterán
G102 első benyomások:
- a szenzorral abszolút nem volt bajom
- a bevonat csúszik izzadós tenyér alatt
- az oldalgombok nagyon kemények
- a főgombok baromi jók
- a görgőklikk lehetne kicsit könnyebb, de nem vészes
- a görgetés lehetne picit taktilisebb
- a forma be is jön, meg nem is, lehetne hosszabb egy kicsivel
- nehéz a méretéhez képest, de ez annyira nem zavart7400-at tutira megér eBay-ről, ha mindegyik példány ilyen (ezt Jaffától kaptam kölcsön - köszike
), az enyém még úton van. Majd beszámolok róla, hogy mennyire egyeznek.
-
dobragab
addikt
válasz
Don.Corleone #63991 üzenetére
G602-nél olcsóbb nincs, csak drágább (G403, G900), ha mindenképp wireless kell. Amin ugye erősen elgondolkodtál, ha olvastad az összefoglalót. És az ajánlott listában is ugye megtaláltad, hogy csak ez a három wireless ajánlott
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Don.Corleone #63960 üzenetére
Valaki esetleg?
-
ribizly
veterán
válasz
dobragab #63989 üzenetére
Kb meg kéne húzni egy határt árban (2-5k) meg mondjuk megjelölni 2 márkát,
amelyek legalább nagyjából rendelkeznek egy fix termékpalettával (Logitech, A4tech, Genius, Microsoft közül), amit át lehet nézni komolyabban. Ebből belerakni az ajánlóba 2-2 egeret (méret, forgás szerint) meg 1 wireless egy külön tab-ra és viszlát.Jah és még valami: ide már én tennék egy konkrét NEM ajánlott márkák / egerek szekciót...
-
dobragab
addikt
válasz
kemotox #63969 üzenetére
Mondjuk ha ide jöjjenek, nem kéne elüldöznöd az egyszeri usert
Frankón kifejtetted a fejemben vázolódó terveket, hogy az "irodai" topik összefoglalója hogy nézzen ki. A mélyvíz topik maradna a jelenlegi, a két összefoglaló között lenne némi átfedés.
Az alapprobléma szerintem az, hogy mit mondjunk annak a usernek, aki "csak" egy egeret szeretne 4k-ért. Beláttam, a jelenlegi topik túl hardcore, kéne valami, ami sokkal kevésbé tudományos, közérthetőbb, cserébe szubjektívebb. Ehhez a mi agyunkat is át kell állítani, és baromi élesen elkülönül a két igényrendszer.
Sőt, szerintem egy ilyen, lightweight topik közössége is totál más lenne, bővülne egy csomó emberrel, akit elijesztett a jelenlegi hangulat. Valljuk be, elég durva itt a klikkesedés
Azért gondoltam az új topikra, mert attól félek, borzasztó lenne a keveredés a két közösség között. Most irodai kell neki, vagy gamer? Melyik kérdéssorra válaszolt? Miért ajánlott A4Tech-et G402 helyett a barom? Az összefoglaló is tele lenne olyanokkal, hogy Ha gamer egeret keresel...
Az esetleges eltévedőket persze türelmesen kell kezelni, nehogy már 20k-ért lézeres teszkósat vegyen, de ez részletkérdés.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Solymi81 #63982 üzenetére
Hmm provided I recall correctly, someone just changed the latest commenst from OFF to non-OFF. Weird, something is going on here...who's the culprit?
"Ezért is említettem, hogy egy nagyon zanzásított egy-két mondatos figyelemfelhívó elég lenne annak aki csak egy egyszerű egeret akar magának, hogy mire figyeljen vagy milyen különbségek lehetnek, aztán onnan majd kitalálja magának, hogy melyik az ő egere."
Bár nem hiszem hogy az én véleményem különösebben számít, de egyetértek, szerintem is felesleges külön topic, érdemi tartalommal nem nagyon lehetne feltölteni, sem az összefoglalóját, sem a hozzászólások szekciót. Szerintem is bőven elég egy picit kibővíteni az összefoglalót ezzel kapcsolatban, esetleg írni egy blogbejegyzést és arra dobni egy linket, és csápá. Itt is bőven elfér egy-egy nagyonócsó, szenzorilag gyatra egérrel kapcsolatos hsz vagy akár ajánlás, már ha van valakinek valamivel konkrét tapasztalata. Max akkor látnám értelmét, ha most hirtelen a hozzáértőbbek elkezdenének "ipari mértékben" vásárolni az olcsó egereket, aztán azokról írni egy-egy véleményt némi használat után. Persze ez a kényelem és tartósság kérdésekre ugyanúgy nem adna választ, meg eleve kitől lenne elvárható ez, még ha mindig élnének is az elállással, milyen macera ez már...szóval meh.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Skillet #63975 üzenetére
Azért egy frissen vásárolt egeret ajánlani csak azért mert működik és ellátja a funkcióját, enyhén túlzás.
Az ebben az ársávban lévő egerek legtöbbje használható, problémamentesen, akár hosszú távon is.
Ahogy ribizly kolléga is említette, hogyha kényelmes akkor használd.Valóban nem kérte senki, hogy legyen véve és tesztelve egér, de ismeretlenül te szívesen ajánlasz bármit, bárkinek?
Ha már bővítve lesz az Összefoglaló pár általánosabb egérrel, akkor azért legyen benne olyan ami alapvető elvárásoknak megfelel (pl.: nem döglik meg a garancia idő alatt/után egyből).(#63979) MaTpr0F: és (#63980) [Prolixus]
Persze, mivel nem tudják és nem is érdekli őket, hogy mi micsoda, ami valahol nem is probléma.
Ezért is említettem, hogy egy nagyon zanzásított egy-két mondatos figyelemfelhívó elég lenne annak aki csak egy egyszerű egeret akar magának, hogy mire figyeljen vagy milyen különbségek lehetnek, aztán onnan majd kitalálja magának, hogy melyik az ő egere.(#63981) ribizly
Azért ez már megint elmegy a 5e feletti egerek irányába.
Persze, lehet azokból is szemezgetni, de az alatt szerintem nagyrészt felesleges. -
ribizly
veterán
válasz
dobragab #63967 üzenetére
Én szívesen segítek, csak kéne valami guideline, hogy miket és hogyan nézzünk meg az egereken. Valamint érdemes lenne kitalálni egy process-t arra is, ha már egy egér kifutott vagy van helyette az adott árkategóriában jobb.
Ha már itt tartunk:
Nem tudom mennyire válik be a gyakorlatban, de RJN-nek van ez a méret tól-ig leírása meg a top 40-es listája. Abból lehetne már rögvest mazsolázni és ha van köztük olcsóbb és más méretű, más fogásra alkalmas, mint az olcsóbb g102, akkor az már lehet is a listára. -
[Prolixus]
addikt
válasz
MaTpr0F #63979 üzenetére
Szerintem meg ha valakinek nem fontos a szenzor (urambocsá azzal sincs tisztában, hogy az számít), pont ezek a dolgok mérvadóak. Szerinted a kocajúzer megvenne egy olyan egeret, ami recseg-ropog a kezében, olyan vastag és merev kábele van hogy kötélmászásra lehetne használni, a klikkje hangos és nem fog tudni aludni tőle az asszony, vagy a görgőnél nagyon élesen elkülönülnek a fokozatok és még hangos is, miközben ő egy smooth, könnyed görgetési élményt keres? Vagy a mai világban amikor már WC kefét sem vesznek RGB ledek nélkül, szerinted nem fontos a szoftver, hogy hányféle színt lehet beállítani és micsoda csillámpónis világítási effektet tud a cucc?
Persze, biztos van akit ezek sem érdekelnek, de így a topic alapján nekem inkább pont az jön le, hogy a random júzerek nagy részét, természetesen a forma/méret mellett elsősorban pont ezek a dolgok érdeklik. Amik a legkevésbé szokott figyelmet kapni az a tömeg és a szenzor, elsődleges a forma, de rögtön másodlagos minden ami az általános használati élményhez kapcsolódik, a görgő, a klikkek, az általános minőségérzet, a kábel...utóbbi persze kizárólag akkor jó, ha harisnyázott és aranyozott az USB csati vége.
Most ezektől a téveszméktől függetlenül, az a tény hogy ez sokszor felmerült már (mint téveszmés plusz pont) is azt mutatja szerintem, hogy igenis ilyen szempontok alapján is mérlegelnek a vásárlók.
-
MaTpr0F
senior tag
válasz
[Prolixus] #63977 üzenetére
Mondjuk a koca userek 85%-a magasról tesz a klikk feelingre, konzisztenciára, kábel minőségre, szoftverre vagy a görgőre.
Ezt viszont mi nem vesszük figyelembe amikor ajánlunk az ebből a rétegből érkezőknek. Utána meg megy a karate, hogy miért fizessen ő többet, számára felesleges szempontokért. -
[Prolixus]
addikt
válasz
Skillet #63975 üzenetére
Látszik, hogy nem érted...
A te hozzászólásod is arról szólt, hogy már 10e forintnál jártatok a büdzsében, de mégsem sikerült találni megfelelő egeret, aztán hopp, ráakadtatok arra a 2 ezer forintos egérre ami szerintetek csudálatos, és már nem csak asszony szerint ér ennyit egy egér, hanem szerinted is. Komolyan nem látod, hogy ezzel mi a probléma? A probléma csak az, hogy a hozzászólásod azt sugallja, felesleges 10 ezer forintokat kiadni egy egérre amikor lehet venni jót is 2 ezerért. Amivel csak az a bibi, hogy 10 ezer forintból már minden tekintetben príma egereket is lehet venni, ha valakinek az adott méret/forma megfelelő.
Igaz, azt nem állítottad hogy játékra is jó lehet, de ne mondjuk már implicite azt, hogy felesleges 10 ezret kiadni egérre mert 2 ezerért is ugyanolyan jót lehet kapni, mert ez hazugság. Persze 10 ezerért is árulnak rossz egereket, de már minden szempontból jókat is, ami a 2 ezres ársávról nem mondható el. Másrészt azt is kifelejtetted a hozzászólásodból, hogy te és a kedves párod szerint miért is olyan ideális az az egér. Összesen annyi információt osztottál meg, hogy minden felületen teszi a dolgát, meg jó a hatótáv, és hogy ti elégedettek vagytok vele. Utóbbi nem mond nekünk semmit, előbbi információ meg nyilván hasznos de önmagában még kevés. Nem írtad le milyen a klikk feeling, mennyire konzisztensek a klikkek, milyen az összeszerelési minőség, milyen a súlya, milyen a kábele, milyen a szoftvere, milyen a görgője stb.
Szóval még ha nem is sugalltad volna azt, amit, ez még akkor sem lehetne ajánló amit te produkáltál. Úgyhogy teljesen jogosan kaptad érte az ívet. Ha legalább már ajánlasz valamit, vedd a fáradságot hogy normálisan leírod miért is jó az adott cucc szerinted. Vagy ha erre nem vagy képes, akkor ne lepődj meg, hogy a véleményedet leseprik az asztalról, hiszen érdemben semmivel nem támasztottad azt alá.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Skillet #63975 üzenetére
Az altalad ajanlott egerrel egyebkent pont van tapasztalatom, a gorgojenek a tengelye papirvekony repedos muanyag kormokben vegzodik, ugy elpattant mint a huzat. Es nem poweruser hasznalat, hanem egy lany facebookozott vele. Szoval en leginkabb kidobott penznek tekintem a rakoltott forrasokat, mondjuk pont egy a4-es papirt akadalyoz a huzatban elrepulestol.
-
Skillet
addikt
m, tehát vagy 1500-ért van egér. Vagy 20ezerért?
Ohhh
Amúgy én írtam ide, hogy szeretnék egeret venni, de rá se bagózott senki.
Csak a dpi, mikrokapcsolók, szenzorok meg hasonló okosságok mentek életre halálra!
(#63958) [Prolixus]
De, pont ez történt. Írtam egy 1900 forintos egérről, hogy semmi baja sincsen, akinek kattintgatni kell, az vegye bátran... erre le lettem ugatva, jött a szuzuki meg a tesla hasonlat, amit azóta sem értek, mégis, hogy a búbánatos nyúldrazséban jött ide?
Amúgy senki sem kérte, hogy vegyetek és teszteljetek 10e ft alatti egereket, nem is nagyon értem ezt sem.
A lényeg, hogy ez nem milyen egeret vegyek topik.
Nem tudom, minek nevezzem, de tuti nem az.
Esetleg valami spirituális egér lélektan, vagy mi.
Amúgy már letojom. Azt vesztek meg és teszteltek, amit akartok. Én már boldog vagyok az 1.9e forintos fostos kis egeremmel...
Nektek meg jó egérlélekbúvárkodást! -
Vanir
veterán
válasz
kemotox #63969 üzenetére
Az a baj, hogy az olcsóbb, általános célú egeret keresők részére mit fogunk ajánlani? Ugyanazt, mint eddig. Médiás bótba bemész, kipróbálod, hogy melyik forma jön be, melyik klikkjétől nem kapsz 17 millisec alatt CTS-t, azt megveszed. Igazából ezt a részét érdemes lehetne valami szalonképes módon megfogalmazva beleírni, egyetértek. De konkrét egérajánlót nem biztos, hogy lehetne csinálni. Meg már márkát sem ajánlok szívesen ezen a téren (talán a Logi, de az utóbbi időben meh).
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Ahogy kemotox is írja/írta lentebb, egy egyszerűbb logout bejegyzés is elég lenne (esetleg kibővíteni a már meglévő hogyan teszteljünk egeret címűt).
Irodai egereknek külön topikot létrehozni felesleges, a legtöbb vezetékes irodai egér (Dell, Lenovo, stb.) tökéletes arra amire kell.
Ha extrább vagy vezetéknélküli kell, akkor a nevesebb gyártóknak van rá megoldás.
Az ismeretlenek/gagyibb kinézetűek meg nem hiába azok és olcsóak (amúgy is ugyanaz a gagyi van mindegyikben).Persze lehet köztük egy-két kakukktojás, de azért letesztelni X egeret...maximum amelyik első ránézésre, formára és anyagra is értelmesnek néz ki.
Inkább azt kellene tudatosítani a vásárlóban, hogy mire figyeljen illetve ha olcsót vesz annak mik lehetnek a következményei.
-
_drk
addikt
válasz
Az a topik nem pörögne, tehát úgy is ide írnának be!
Ezt elég sok helyen észrevehető itt a fórumon.
Viszont ügye a magyar embernek hihetetlen hogy Ennyit kell költeni, a többség még meg is érti hogy 5k körül is csak sz*r van, de 10k körül is nehéz találni magyar boltokban. Van egy nagy piaci rés, amire itt akarnak megoldást találni. Ezzel kéne valamit kezdeni. -
kemotox
addikt
válasz
Szerintem az összefoglalóban is meg lehetne oldani ezt a szeparációt. Maradna néhány fontosabb link, hogyan kérdezzek, egérajánló stb. a többit meg néhány linkkel szétválasztani, hogy mindenki "azt lássa, ami kell neki":
Olcsóbb, általános célú egeret keresel?
Komolyabb, preckós/gémeres témát keresel? (Ez esetben a mélyvíz ajánlott olvasmány!)Elsőre az olcsóbb egér tesztelős logout bejegyzés jönne be, másodikra meg a jelenlegi öfi nagy része, a "mélyvíz". Így emészthetőbb is lenne talán, nem kap egyből sikítófrászt meg szívrepedést az ember mikor lenyitja ezt az összefoglalónak nevezett tudományos publikációt
Esetleg még lehetne egy felsorolás, "fontosabb tudnivalók" címen, ahol le van írva, hogy pl ne használd a winfosos accelt meg ilyenek. A miértekre mélyvízben a válasz.
-
dobragab
addikt
válasz
Solymi81 #63964 üzenetére
Most nyaron veletlenul lesz idom ilyesmire, ugyhogy inditok egy szavazast rola:
Ki ert azzal egyet, hogy legyen egy kulon topik az "irodai" egereknek?
Ezzel parhuzamosan tisztazva lenne, hogy a jelenlegi "egeres topik" precizios / gamer egerekkel foglalkozik.
Az uj topik vezeteset vallalom, csinalok osszefoglalot, satobbi. A user review-knak nagyobb ter jutna, sokkal kevesbe lennenek szigoruak az ajanlas feltetelei. A szavazast azert inditom, hogy ne egy-ketszemelyes mindentudo topik legyen (mint mondjuk az Eger problema), hanem tenyleg legyen egy normalis meretu kozosseg, akik keresztbe-kasul megosztjak a tapasztalataikat. Ennek hianyaban az uj topiknak nem latom ertelmet.
Elso korben eleg ta'g keretet tervezek, felolem barmi lehet belole, ha lesz belole valami.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Skullwipe #63965 üzenetére
Nem kötekedésképp, de a logout link nincs benne az összefoglalóban, ergo kevés ember fogja megtalálni, érdemes lenne belinkelni ezt is.
A másik, hogy elvétve van benne gagyibb egér, a többsége normális gyártótól van.
Nem véletlenül mondtam, hogy simán lehet azt ajánlani ami formára jó, gyártója ismertebb, de felhívni a figyelmet az ismeretlenebb egerek esetleges veszélyeire, élettartamára.Aki akar kísérletezni az majd megteszi.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
dobragab #63959 üzenetére
Szerintem az Összefoglaló elején legyen kiemelve, hogy a topik többnyire játékra és precíziós munkára szánt egerekkel foglalkozik illetve amit írtál, hogy általános felhasználásnál döntsön a kényelem mivel a nagy és folyamatosan változó kínálat miatt nincs lehetőség és nincs értelme sem minden egér tesztelésére.
További támpontért el lehet olvasni az összefoglalót, esetlegesen egy pár soros mini összefoglalót alárakni, felhívva a figyelmet, hogy kezeljék fenntartással a noname márkákat, tudják mivel jár(hat) egy gagyi szenzor (pontatlanság, kurzor ugrálás, stb.), hamar bedöglő kapcsoló, görgő, stb.
Meg lehet szerintem jegyezni, hogy érdemesebb az ismertebb márkák közül válogatni a nagyobb százalékarányú megbízhatóság és garancia miatt (vagy mi).
-
gtamate2
veterán
Cougar 450M teszt by Vanir
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék egy új egérre beruházni és ebben szeretnék segítséget kérni. Nagyjából 15k-t szánok rá maximum és vezeték nélküli legyen, jó lenne valami "gamer" darab - nagyobb kezemhez azok passzolnának a kényelem illetve játék jegyében.
Nézegettem a Logitech G602-t ami úgy tetszene /magával a márkával is jók a tapasztalataim/ de éppen használtan van, ha van. Van esetleg más alternatíva? Tűt keresek a szénalakaltban, de hátha van olcsóbb és jobb választás is. Utoljára 10 éve vettem egeret és a piac azóta megnőtt egy csöppet.Előre is köszönöm!
-
dobragab
addikt
válasz
BeStronk #63941 üzenetére
Értem a problémát, tisztában vagyok vele. Sokszor nekem is ég a pofámról a bőr, hogy nem vagyunk képesek A-t vagy B-t mondani egy-egy kérdésre.
Ugyanakkor ha igényesen szeretnénk legalább átnézni a 10k alatti piacot, végtelen pénz és idő kellene hozzá. Gyorsan ránéztem az ipon kínálatára, 0-10k között 614 vezetékes és 453 wireless egér van. Jó, ugyanazt az egeret más színben sokszor másik termékként teszik fel, legyen mondjuk csak harmadannyi fajta egér, az kb. 350 (beletekerve a listába, nem rossz becslés). Ha csak minden tizediket vesszük meg és teszteljük le, az is 35 darab, és akkor egy nagyon sekély képet kaptunk a piacról.
És semmi ötletem, hogy milyen heurisztikával lehetne kiválasztani azt a 35-öt, hogy ne maradjunk ki a legjobbakból, mert semmiféle adat nincs róluk, és a márka sem jelent semmit.
Ha esetleg ezen túltesszük magunkat, mi alapján értékeljük őket? Ha hallgattok a mi véleményünkre, akkor szarazösszes, ha nem hallgattok, akkor meg kiére igen? Mondjuk a kapcsolókat, a görgőt és valamennyire az anyaghasználatot lehetne nézni. A szenzora mindegyiknek hulladék, hogy hétköznapi használatra alkalmas-e, az érzéseinkre kéne hagyatkozni, mint a hőskorban. A kényelmet nem tudjuk előre megmondani, a tartóssága nem fog kiderülni pár nap alatt, pedig ez a kettő érdekelne benneteket legjobban.
És ha esetleg egy év alatt mégis keresztül rágjuk magunkat a kupacon, lehet gondolkodni, hogy van még néhány tucat webshop, Aliexpress, eBay. A kínálat jelentős része évente lecserélődik. A 10-szeres szorzóval számolva is esélytelen.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Skillet #63951 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy ebben a teoretikus másik topicban nem lenne olyan ember, aki érdemben tudna ajánlani egereket. Mert ki veszi meg ezeket a párezer forintos, max irodai munkára meg böngészésre ajánlott egereket? NEM olyan felhasználók, akik visszatérő jelleggel benéznek az egeres topicba. A júzerek nagy része akkor néz be egy egeres topicba ha újat akar venni, utána meg ha megvan a kiválasztott és elégedett, jól eltűnik. A rendszeres látogatók mind power-userek, náluk meg természetes, hogy komolyabb egereket vásárolnak. A másik probléma, hogy rengeteg ilyen olcsó egér van, ki lenne az szerinted, aki ezeket vásárolná, letesztelné? Megint csak, aki nem power user, nem fog ilyenekkel foglalkozni.
Úgyhogy lenne egy topicod, amiben éppen csak olyan ember nem lenne, aki számít: Olyan ember, aki rendszeresen látogatja a topicot és aki sokféle egeret kipróbált már tehát van összehasonlítási alapja, és aki hosszú távú tapasztalatokról (is) tudna beszámolni az egérről.
Első vagy akár hosszú távú benyomások random user-ektől teljesen elférnek itt is, ha a random user képes a helyén kezelni a dolgokat, és nem 4000ft-os közismerten fos szenzoros egeret fogja ajánlgatni CSGO-ra vagy hasonlóra. Azért még nem kapták le senkinek a körmét, ha ezt az egeret max irodai munkára ajánlotta.
-
válasz
phanzetomox #63955 üzenetére
Konzolokszervizenel is 3ev a gari igaz en meg 23 ert vettem.
-
Vanir
veterán
válasz
Skillet #63951 üzenetére
És a sekély vizes topikban meg koca használatra 1500 Ft-os hulladékokat ajánlanának? Amiről konkrét tartóssági tapasztalatot nem lehet szerezni, mert abszolút tökéletesen rapszodikus, hogy mikor fog megdögleni? Ennyi erővel felesleges lenne az a topik is, mert úgyis annyi lenne belőle, hogy menj el a médiamártkba, fogdozd végig az egereket, és ami a legkényelmesebb azt vedd meg. Mint ahogy mi is ugyanezt mondjuk azoknak, akik azzal jönnek be, hogy 3000 Ft-ig szeretnének böngészésre valamit.
Volt róla szó nem egyszer, hogy kéne egy másik topik is, de egyszerűen felesleges. -
phanzetomox
őstag
Nem szaroztam, megrendeltem végül csak az EMP-t majd jelentkezem a tapasztalatokkal.
Freak:
Én pixelnél vettem, most az EMP 21k. Sok helyen körbe néztem, ennyiért ez most talán a legjobb vétel. Ráadásul pixelnél jár rá a 3 év garancia is, ami elég jó. -
-FreaK-
veterán
Van aprón egy Roccat Kone XTD, ebben milyen szenzor található? Inkább csak az Optical verzió lenne ajánlott mi? Szerk.: most olvasom a topicgazda tesztjét, hogy az sem ajánlott a szenzor miatt. Csak az EMP kéne belőle..
-
-
TeebyKay
őstag
A másik lehetőség az lenne, hogy rendel egyet, visszaküldi, rendel még egyet, az első jobban tetszett, visszaküldi és megint megrendeli az elsőt. Mintha a boltban a polcról válogatna. Akkor már a webshopnak is jobb ha egyben tudja hozni vinni mindet, pláne ha majdnem biztos, hogy vásárolni fog.
-
Ant@
senior tag
válasz
MaTpr0F #63948 üzenetére
Azért ez nem ugyanaz. Itt nem arról van szó, hogy mégse tetszik hanem már most tudja, hogy a kettőből max egyet tart meg.
Amúgy meg ez a visszavételesdi egységes EU-s szabály.
Ja és ha jól emlékszem privátban egy üzlet kapcsán már egyszer beszélgettünk visszavételről, de ez most nem tartozik ide.
-
MaTpr0F
senior tag
válasz
phanzetomox #63946 üzenetére
Azzal nem kell foglalkozni.
(Sajnos) Egyedül Magyarországon kell törvénybe foglalni, hogy ha valami nem megfelelő a fogyasztónak, akkor azt a bolt visszaveszi ha nem sérült. Boldogabb országokban ez evidens a kereskedőknél. -
BeStronk
tag
válasz
ribizly #63943 üzenetére
Én se srácok munkáját fikázom, mert abban egyet értünk, hogy páratlan az színvonal amit a gamer egerekkel kapcsolatban itt létrehoztak, még nemzetközi szinten is kimagasló, igazából csak egy szerintem létező problémára akartam volna felhívni a figyelmet, hogy elkerüljük a jövőbeli esetleges félreértéseket, értetlenkedéseket..
-
Ant@
senior tag
válasz
phanzetomox #63944 üzenetére
Mivel az EMP-ben a jobb szenzor ezért arra kellene szavaznom, de már az XTD optical-ban is volt olyan jó, hogy ne vedd észre a különbséget. Az újabb verzió felülete full műanyag és ha ugyanaz mint a kistesónál akkor gyűjti a koszt. Nagyon kényelmes és gondolom tartósabb is mint a régi gumis bevonat de konkrétan minden egyes ujjlenyomatot megőriz az utókornak onnantól, hogy egyszer hozzáértél. Mondjuk ezt legalább lehet tisztítani, az XTD meg így is úgy is elkopik pár év alatt. Van még némi különbség a görgőben és a körülötte levő gombokban de az szerintem elhanyagolható ehhez képest.
-
phanzetomox
őstag
Oh értem, nem tudtam, hogy az EMP ennyire friss. Elég nehéz átlátni a Roccat egerek megjelenési sorrendjét, főleg, hogy ugyanazon a néven több verzió is kijön.
Ha EMP és XTD között választanod/választanotok kéne és mindkettő ugyanannyiba kerülne, melyikre esne a választás?
-
ribizly
veterán
válasz
BeStronk #63941 üzenetére
Ezt kb úgy lehetne korrektül megközelíteni, ha minden fogástípushoz és mondjuk 3 kézmérethez lenne egy-egy ajánlott nem gamer egér, vezetékes és vezeték nélküli egyaránt.
Kinek van ennyi ideje (nomeg pénze), miközben gyártóként kijönnek évente több új hulladék példánnyal is?
Ráadásul nagyon jó cuccokat kapni már "potom" összegekért (g102, DA3.5, ...).Egyébként teljesen egyet kell értsek azzal, hogy a topic nem 100%-ban arról szól, mint a neve, de a srácok még így is kimagasló munkát végeznek a többi topic-hoz képest, de megkockáztatom, hogy nemzetközi szinten sem nagyon találni ennyire jól összeszedett, up-to-date információ halmazt meg topicvezetőket.
(nyalás vége).
-
BeStronk
tag
válasz
Skillet #63916 üzenetére
Annyiban igazat kell adnom Skillet kollégának, hogy a topik 95%-ban játékra és precíziós munkára való egerekkel foglalkozik (de főleg inkább játékra valóakkal) és ez megtévesztő lehet mivel topik címe nem az hogy "Milyen gamer egeret válasszak?" Az összefoglaló szinte semmi támpontot nem ad annak aki csak általános felhasználásra szeretne egeret. És aki netán csak böngészésre keresne az általában el van küldve, hogy "Menj be a MM-be és válaszd azt ami kényelmes." Ha meg netán valaki ajánlana egy egyszerű 1-2 ezer forintos egeret mondjuk ált. felhasználásra, az meg lel van szólva hogy "ezt hanyagoljuk légyszi..."
Értem én, hogy nem lehet a világ minden egerét tesztelni, de ált felhasználásra is lehetne egy két olcsó egér az ajánlóban vagy a topik nevét kéne pontosítani Milyen gamer egeret válasszak?-ra.No offense, csak egy meglátás...
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Sajnos a G500-asom eddig bírta a strapát. Duplaklikkes lett a bal gomb. Egyelőre hanyagolnám itthon a kapcsolócserét, inkább veszek egy újat, hiszen 4-5 éve nem kellett egeremet vennem.
Leggyakrabban MOBA-zom és RTS-ekkel játszom, ráadásul competitive módban, tehát rengeteg a klikkelés. Ritkán játszom FPS-t, tehát a nagy rántások, mm pontos shotok nem az én asztalom.
11k lenne a felső határ, látom az ajánlott egereket az updated excelben, de szeretném róluk a véleményeteket is kérni. Azt is látom, hogy a most akciós a Rival 300, ami még árban beleférhet, a szín nem taszít ellenben izzadós a tenyerem, eddig csak matt egereim voltak, mennyire csúszkálhat?
A kezem áltlagos méretű, kis méretű egeret semmiképpen sem szeretnék, fontos, hogy ráfeküdjön a tenyerem.
Mit ajánlotok?
Köszönöm!
-
Ant@
senior tag
válasz
phanzetomox #63936 üzenetére
EMP kb 2 hónapja van az előd XTD meg létezik optika és lézeres verzióban is. Roccatéknál elég katasztrófa a nevezéktan erre érdemes figyelni. Amúgy létezik Tyonból is optikai vezeték, nélküli verzió Leadr néven, horror áron, szóval a helyedben én is inkább a EMP/XTD felé nézelődnék. Pár napja nyúzom a kisteső Kone Puret tartósságról még nem tudok nyilatkozni de így első ránézésre szerintem nem lesz baj.
-
válasz
phanzetomox #63936 üzenetére
Az EMP még viszonylag új egér, de az előd XTD-vel úgy tudom nem nagyon volt gond. Előbbi talán még akciós a pixelnél.
-
phanzetomox
őstag
Sziasztok!
Új egeret szeretnék vásárolni. Eredetileg a Roccat Tyon-t néztem ki, viszont ha jól láttam ebből csak lézeres verzió van és az ajánlott egerek közt sincs.
Pedig már megterveztem fejben, hogy melyik gombra melyik gyorsfunkciót állítom majd be. Alapvetően szerkesztéshez (videók, fotók, hirdetések) illetve néha játékra használnám. Fontos, hogy kényelmes legyen mert a nap nagy részét gép előtt töltöm.
Ezt akkor mindenképp passzoljam és nézzek mást helyette?Megnéztem az ajánlót és ha a Roccat Tyon nem jó választás, akkor még a Roccat Emp, ami megtetszett. A sok gomb, meg a jobbra-balra billenthető görgő hasznosnak tűnik és palmgrip a fogása is.
Erről mik a tapasztalatok? Teszteket találtam róla viszont arról semmit, hogy például mi a helyzet vele 1-2 év használat után és elsősorban erre lennék kíváncsi. Mennyire tartós/megbízható egér.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Deer76
aktív tag
Köszönöm a segítségeket, hát nem egyszerű az biztos. Múltkor voltam az MM-ban, de sajnos ott nem volt ezen típusok közül egy sem, főleg Genius, Trust meg némi Logitech, esetleg Rapoo... Pedig méretre megnéztem volna.
-
dobragab
addikt
Cougar Revenger:
- 2000 DPI-ig nincs smoothing
- 2100 DPI-től ~0.25 m/s felett bekapcsol a smoothing, kb. 2.5 ms input lagot okoz.
- Polling rate szörnyen instabil, egy-egy poll rendszeresen átcsúszik a következő USB frame-be. 1000 Hz-en így ugyanabban a frame-ben érkezik az 1 ms különbséggel rögzített mozgás, így az xVelocity grafikon értékelhetetlen a tüskék miatt. A jelenség 500 Hz-en is létezik, csak ott akkor két packet nem ~0, hanem 1 ms távolságra van egymástól, így a pillanatnyi sebesség nem a végtelenbe tart.
- 115 grammos tégla. Olyan érzés, mintha lenne a hátában súly, de nem hiszem, hogy tényleg van.Teszt hamarosan, keddre ígértem.
Közben lemértem a Zalman ZM-M600R-t is, 80 gramm, QPAD DX-20 pedig 99 gramm.
-
gtamate2
veterán
válasz
Deer76 #63926 üzenetére
A Revenger-t próbáltam, de most dobragabnál van, ha tudsz várni jön a teszt jövőhéten, igaz abban más a szenzor.
Fogásra szerintem nagyon kényelmes, kicsit púposabb mint a Razer Deathadder, de nekem arra hasonlított egyedül az fps-hez azért nem a legjobb, mert elég nehéz egér. A felület pedig matt volt, akár izzadós kézben is nyugodtan lehet használni.
-
Deer76
aktív tag
válasz
Deer76 #63926 üzenetére
Esetleg a CM Storm Alcor . Annak méretei: 125x60x40
Microsoft Sidewinder x5: 129x77.7x40.9 -- nem tudom, mennyire számít majdnem 2cm különbség keskenységben. A 4mm hosszkülönbség szerintem nem igazán.
A Cougar 500M: 135x70x45 mm - az egész jónak tűnik.A Sidewinder 162g specifikáció szerint.
A Cougar 450M már 15k. Annyit nem szeretnék rá áldozni.
-
Vanir
veterán
válasz
Deer76 #63926 üzenetére
Az 500/530M a maga lájtos kis 115+ grammjával már erősen a túlsúlyos kategória, de akár jó is lehet, nem emlékszem, hogy az X5 mennyit nyomott (bár gyanítom, hogy jóval könnyebb). Ha a kettő közül kell mindenképpen választani, akkor 530M. De akkor már inkább egy DeathAdder eBay/Ali-ról az ismert eladóktól, bár gondolom neked az nem játszik...
Btw a Cougar 450M-ről most írtam cikket, csütörtök környékén fog megjelenni. Nagy kézhez, claw/fingertip grip-re jó, a kábele szar, a klikkjei elég kemények, ellenben szenzorilag hibátlan. Esetleg bepróbálhatod azt is, de más a formája, mint az X5-nek.
#63928: Az Alcor neked pici lesz, a Sidewinder meg kábellel együtt annyi.
-
Deer76
aktív tag
-
nyunyu
félisten
Tud valaki ajánlani nagy mancsba való bluetoothos, esetleg "sima" drótnélküli, lehetőleg fehér egeret?
Amazonról eltűntek a 40-50€-re leakciózott MX Masterek, 70€-t meg nem pazarlok még egyszer L egérre.
(-tech nélküli "utódja" meg végképp rablás kategória 100€-s nyitóárral.) -
gtamate2
veterán
válasz
Tomi_Sci #63920 üzenetére
Hú de gonosz, már egy nip rajongó se maradt?
(#63919) Vanir: Nem mondanám reklámnak, csak megemlítettem a bolt nevét ahol az akció van.
Amikor az extremedigital nyomott nagyobb akciókat. az is meg volt említve a releváns topikokban. De töröld nyugodtan ha úgy gondolod -
Tomi_Sci
őstag
-
gtamate2
veterán
Egér,egérpad,szék akciók a Pixelnél
nip xtrfy L-es pad 3k-ért! (9 helyett), zowie,steelseries akciók mellett.
-
Skillet
addikt
válasz
ribizly #63913 üzenetére
nem hasonlítok össze semmivel semmit
mindössze annyi a lényeg, hogy nekünk tökéletesen megfelel. és mivel nekünk megfelel, talán másnak is megfelelhet, ezért merem ajánlani másnak is
itt nem nagyon vannak igazán olcsó egerek ajánlva. én meg azt mondom, akinek egy filléres egér kell, a genius 7000-et megveheti bátran, nem fog benne csalódni. -
Trade88
tag
Sziasztok!
Szeretnèm lecserèlni a Razer Abyssus 2014-es egeremet.
Kis kezem van, úgyhogy hasanló kis mèretű egeret szeretnèk.
Nagyon alacson èrzèkenysèggel játszom : 1200 dpi, 0.5 ingame (cs).
Nagyokat rántok ès jó lenne ha minősègi szenzor lenne az egèrben (egyátalán nem èrtek hozzá), hogy ne száljak el a játèkban.
Kb 15000 a keret.
Tudnátok ajánlani nèhányat?
Előre is köszönöm ! -
ribizly
veterán
válasz
Skillet #63911 üzenetére
Bocsánat, de még kikívánkozik:
A Tesla Model S-t sem hasonlítjuk össze a Suzuki-val, pedig mind a kettő autó. Csak az egyik egy, napjaink műszaki maximuma, ami minden tekintetben (kényelem, sebesség, gyorsulás, "fogyasztás", navigáció, intelligencia, stb.) high-end, amíg a másik ... is egy autó... -
ribizly
veterán
válasz
Skillet #63911 üzenetére
Ez minden ilyen esetben csak annyin múlik, hogy kényelmes e, teszi e a dolgát és nincs e zavaró rossz tulajdonsága. Ha csak böngészésre kell, akkor csak a kényelem (nem csak a fogásra értem) ami számít.
Egyébként meg inkább ne is erőltessük ezt a témát, mert már a desktop-on is érződik a különbség, ha egy jobb egeret használsz. Szóval maradjunk annyiban, hogy ez Nektek megfelel, de semmi több. -
Skillet
addikt
Meghalt a logitech egerünk. Vettünk egy genius nx-7000-et.
Kemény 1900ft volt. Böngészésre ideális, nem szoktunk játszani, oda biztosan komolyabb szerkezet kell.
Tényleg minden felületen teszi a dolgát, hatótáv hibátlan.
Keresgéltem, már 10e ft körül jártunk, de még nem volt meg az ideális egér, amiről jók a vásárlói visszajelzések.
Akkor fordultunk vissza, és kezdtük az elejéről és az első ismertebb gyártó legolcsóbb egerére esett a választás.
Asszony szerint pont ennyit ér egy egér, már én is így látom. -
Vanir
veterán
válasz
jaffa 2843 #63903 üzenetére
Remegettem a kezem a buy gomb felett már egy ideje, de köszi azért.
-
-
-FreaK-
veterán
Ennek biztosan sokan fognak örülni: Logitech MX Master 2S and MX Anywhere 2S
-
Johnny198612
tag
válasz
BeStronk #63892 üzenetére
Szia,
engem csak annyiban izgat a játék dolog, hogy alapból nálunk a wireless az alap (Microsoft Desktop 3000 van). Nagyrészt filmezünk meg ilyesmi. De néha ha leülök játszani, azt tökre nem jó wireless-szel, ahhoz lassan reagál vagy nem is tudom, vhogy nem okés
Gondolom az input lag magas.
Azt gondoltam tudtok esetleg mondani ebben az olcsóbb kategórában is ilyen vegyesen használhatót, A4tech szintűt vagy vmi. Azóta láttam, h van razor mamba 50ezerért, de a heti négy óra játék miatt nem érné meg.
De akkor lehet mégis fenntartok inkább majd két egeret. :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Politika
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest