- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balintdavid
tag
AutoCAD/tervezés célra milyen egeret ajánlanátok?
Ami fontos lenne hogy a görgő/középső egérgomb jó legyen a folyamatos zoom/mozgatás miatt, legyen rajta DPI váltó gomb, mert rajzolásnál az sokszor jól jön, meg oldalsó gombok is jól jönnének, ESC gomb bebindelésre és társaira.
Logitech G102-t néztem ki magamnak, esetleg Steelseries Rival 95, nem tudom ezek mennyire felelnek meg a célra. Ja meg jó lenne ha vmi méretesebb lenne, itthoni egérnek SS explorer 3.0 van, arra van ráállva a kezem -
mayday00
őstag
Sziasztok. Hama uRage Reaper NX tulajokhoz lenne egy kérdésem.
Az egér színeinek az erősségét lehet valahogy állítani?
Halványabban, erősebben világítson..? Vagy folyamatosan egy erősséggel világít?
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #63286 üzenetére
Ha én vagyok a cég tulajdonosa és saját használatra vásárolom meg a terméket...
De természetesen értem amit írsz és az előbb reagáltam is rá egy másik szálon. Lehet, hogy csak én gondolom így, de nekem a fogyasztó az fogyasztó és az ügyfél az ügyfél. Legyen az cég vagy magánszemély. Ha nincs elégedettség akkor nincs add-on business. Márpedig ezek után tudod mikor rendelek itt valamit
-
Tikakukac
titán
válasz
#60296192 #63289 üzenetére
Alapjában véve nálunk sincs vele buzulás, mert megoldjuk.
DE! ez maximálisan jófejségen múlik. Ha nincs kedve egy boltnak azzal szórakozni, hogy egy cég próbálgassan a gépeket, akkor azt mondja, hogy szevasz. Teljesen jogosan. Ez egy mérlegelési kör. Ha elszámoltatnád, akkor gondold át, ezért lesz olcsóbb. Ha telibe fizeted, akkor pedig lesz rugalmasság. Ez korrekt.
Egyébként ezt pont a céges vásárlások hozták ki a boltokból is. 5 gépből 3 cég névre íródik. Minimum. Az, hogy te kinek a kicsodája vagy meg hol vásárolsz annyira nem fogja érdekelni a boltot. Az ilyen ügyintézések, esetleg egy bontott gép órákat szív ki egy dolgozóból. Hadd ne mondjam milyen az üzletben a pörgés ahol pörög. Ezért van sok bolt, legközelebb veszel másholNa de OFF end, a tanácsadást köszöntem, a héten rendelem is az enyémet
-
törölt tag
Igen, én is ezt találtam. De tudjuk, hogy Magyarországon miért veszik az emberek céges számlára a saját kütyüiket
Én egy vezető értékesítő vagyok, német multinál, többmillió eurós revenue-t csinálok évente a cégnek. Nálam is van, hogy lealkudnak egy ajánlatot, még sem azt a terméket kérik, stb. Az ügyfélkezelésben a magyarok itt a belpiacon 0-ák. USA-ban mindent visszavesznek mint a katonatiszt. És ezért van refurbished, open-box termék, stb. minden shopban.
Ne mondják nekem ezek az adócsaló on-line cégek, hogy 1-1 termék visszavétele fájna nekik? Itt nem az ügyfél az első. Ebben az országban csak akkor fontosak a jogszabályok ha azzal másokat szívathatunk.
Érdekes, hogy a politikai elit meg a sok tahó-paraszt vállalkozó ebben az országban mit sem foglalkozik a hivatalos szabályozással és az eljárásrendekkel.
-
-
func93
senior tag
Végül egy Logi G403-ra esett a választásom, helyben is volt, szép darab.
Nyomtam vele pár DM-et, egész jó az egér fogása, a szenzor hibátlan, talán a görgő ami picit negatív igazából, eléggé combos ujjak kellenek a görgetéséhez. A talpacskák se vészesek, de rendeltem jaffa féléket, azt feldobom a hétvégén. -
Tikakukac
titán
válasz
#60296192 #63282 üzenetére
Joghézag az emberek fejében van max. Ha cégre vetted akkor nincs 14 napos elállásod, meg semmilyen más olyan fogyasztói jogod, ami természetes személynek jár.
Sok kört ne fuss felslegesen, mert így van. Ezt mi is elmondjuk évek óta, van aki megérti, hogy az elszámolásos olcsítást így rakja kalapba és van aki nem.
-
Ispy
veterán
válasz
#60296192 #63282 üzenetére
Nincsen joghézag. Az elállási jog csak fogyasztókat (jogi személyeket) illeti meg a cégek viszont nem fogyasztók.
-
Vanir
veterán
Most egy időre leállok a tesztekkel, legalábbis amíg nem érkezik meg a Venator vagy az új Kone Pure.
-
-FreaK-
veterán
-
törölt tag
Mall.hu nem akarja visszavenni a G203-at. Legalábbis egyelőre (erre a céges vásárlásos dologra hivatkoznak, amit pár éve néhány cég elkezdett, hogy a jogszabályban levő hézag miatt nem kötelesek ilyenkor visszavenni). Még futom velük a köröket..
Amúgy nagyon szépen siklik az egér, gyors, pontos és rendkívül könnyű. A klikkek hangejere fülessel játék mellett nem zavaró. A scroll kezd rajta bejáratódni, de azért lehetne tényleg jobb minőségű is.
Mindenesetre akkor bárki is ebben gondolkozik a korábbi tanácsokra hallgatva inkább a 102-t rendelje meg eBay-ről 4k-val olcsóbban. Én itt nyugaton is ilyen 9k körül adnám. Az lenne a reális ára!
-
ribizly
veterán
válasz
FireKeeper #63274 üzenetére
Pixel nem forgalmaz Logitech-et.
-
Tikakukac
titán
válasz
FireKeeper #63274 üzenetére
Áhá, közben már átnyálaztam miféle cucc ez. Jó, hát annyira éppen nem döglök bele, tényleg vagy 4 egeret tologatok ha rossz napom van, ha a mostaninál kisebb meg könnyebb nagy baj nem lehet. Ledet meg lekapcsoljuk, karácsonyig legalábbis.
-
Tikakukac
titán
Na halihó!
M6880-as Giga egereket használtam eddig, 3 évente 1 elfogyott és jó is volt, de most lehet néznék valami mást is. Jobbos egér kell, forma meg majd kiderül.
1. Mennyi a keret?
7-8k körül talán ha tartós a dolog. Ha nem, akkor legyen a fele és akkor a periódust folytatom
2. Használtpiac, és / vagy eBay?
Minden jöhet.3. Mire használnád az egeret?
Játék kb. nulla, fotóbolt, adobe progik, sok net és excel meg irodai dolgok4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van?
Sok egeret használok, változó miként kell őket fogni, ráállok bármire. Inkább kisebb kezem van.5. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
800dpi6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Ha balon van 2 gomb az néha jól jön.
Köszöntem
-
-
Ant@
senior tag
válasz
sirszevenap #63261 üzenetére
Üdv! Ilyen direkt balkezes szerintem csak Deathadderből létezik, de ott az oldal gombok is a másik oldalon vannak. Szimmetrikus egerekből van jó pár ahol mindkét oldalt van gomb vagy épp modulásrisan módolható hol legyen. A DA alapvetően jó cucc, de ahhoz, hogy mást is tudjunk ajánlani egy "hogyan kérdezzek" rész jó lenne.
-
h1mpi
félisten
Megrendeltem az Rocat Kone Pure Owl Eye-t beszámoló a hétvége felé, ha érdekel valakit majd
A legtöbb itthoni webshopban már megjelent.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok!
Eljött az egércsere ideje. Balkezes vagyok, de jobbos kiosztással használom az egeret. Ergó nekem csak az lenne a lényeg, hogy a kialakítása balos legyen. Deathadderbe gondolkodjak csak? Ezekből jók a Respawn-ok?
Köszönöm
-
Vanir
veterán
Csináltam egy Logout-bejegyzést egy Razer DeathAdder 3GV3 takarításáról: [link]. Hátha valakit esetleg érdekelne.
-
retroid
senior tag
Max 10 ezer ft de inkabb alatta mi a legjobb vétel? Napi pár óra játék meg netezés
-
törölt tag
válasz
ribizly #63249 üzenetére
Jaja, néztem guide-okat, de nem akarok garit veszíteni
Lehet az lesz, hogy keresek egy normál klikk hangút ami kényelmesebb is egyben. Amúgy az nagyon tetszik a G203-ban, hogy egyben van az egész.
Aliexpressről meg ma berendeltem ezt (kövezzetek meg, de csak lightosan):
[link]Úgyhogy majd este ezt veszem elő, hogy ne "hangoskodjak". De mivel lesz egy normális egér is a háznál, majd arra átváltok ha ez nagyon szarnak bizonyul.
-
Bowser
aktív tag
Sziasztok!
Razer Abysuss 1800 (2014) egéren melyik a legjobb DPI beállítás? Ami a legjobb neki?
-
kisocsi
tag
Sziasztok!
Tönkrement a gagyi modecom egerem, és szeretném a segítségeteket kérni 1 új vásárlásához.
Nekem csak ennyi kritériumnak kellene megfelelni:
-World Of Tanks játszom csak, 600 dpi használom
-Genius M6880X nagyságú legyen kb. és jobb kezes, nagy kezem van
-10K környékén tudok rá szánniSegítségeteket előre is köszönöm!!!!
Üdv. kisocsi
-
törölt tag
A Cooler Master Xornet II-ről tudunk valamit (konkrét tapasztalat)? A guide-otokban nem találtam róla semmit. 5-8k körül mozog az ára és csak 80g valamint Avago 3320 szenzor van benne.
-
törölt tag
válasz
ribizly #63219 üzenetére
Ebay-en én is megtaláltam. 8.000-ért már egyébként sokkal reálisabb! A klikk érzet amúgy nagyon jó, de állati hangos, csak fülessel kényelmes használni.
Meg a scroll ilyen furcsa zörgős hangot ad amikor fölfele görgetsz vele. Igaz én a palm gripet szeretem jobban, de ezzek egész jól elvagyok claw grippel, mert állati könnyű. Amúgy a szenzor nagyon precíz, az egész egér összességében jó érzetet ad.
Oldalsó gombok klikke is szuper. Csak a kemény scroll és az iszonyatosan hangos klikk árnyékolja be nekem az összképet
-
prtvlogan
aktív tag
Sziasztok!
Eladtam a (4 hónapos) Razer egeremet, mert sok user ( itt a topikban) írta, hogy a mikrókapcsoló tönkremegy benne. Mivel nem vagyok szaki,( hogy forrasztással kicseréljem) ezért a választásom egy Zowie Za11- re esett, mivel erről nem olvastam ilyen problémát.
Na most két napja a görgő- gomb lenyomása esetén (mozilla firefox) kétszer nyitja meg a weboldalt, tehát olyan, mintha kétszer érzékelné az egy gomb lenyomását.
Direkt eddig nem sikerült előidézni, de ha nem figyelek, (pl weboldalak olvasásánál) és nézem a főcímeket, (amiket görgő gomb lenyomásával új lapra küldök) akkor rendszeresen kétszer nyitja meg a kívánt weboldalt.
A kérdés az lenne, hogy esetleg más fórumtárs is járt/jár-e ilyen cipőben, illetve hogy ez egy garanciális 20.000 Ft-os egérnél teljesen szokványos probléma, vagy esetleg garanciában vissza lehet küldeni javításra, vagy cserére. -
ReFleXx
addikt
válasz
kemotox #63231 üzenetére
A tapasztalat azt mutatja, hogy nem mindegy. A4tech makros tapasztalatom van, ott sokkal kiforrottabb a szoftver ilyen szempontbol, raadasul a makro az eger memoriajaban tarolodik 16K meretig. Szal itt gondolom emiatt maskepp is hajtodnak vegre a makrok összevetve az AHK-val vagy a Synapse-al (ha elmondasod szerint ott nincs belso memoria hozzaferes a komolyabb makrok eseten). Ebben az esetben el tudom kepzelni, hogy a Synapse az ugyanugy a Windows api sendinput függvényvel operál.
Azt ugye itt nem kell ecsetelni az a4tech miert nem jo valasztas (anyagminoseg, szenzor), de makro szempontbol meg nem lattam mas egernel ilyen lehetosegeket.
(#63233) Vanir nem nyert
-
törölt tag
-
-
ribizly
veterán
válasz
ReFleXx #63228 üzenetére
De mintha azzal azt is lehetne, nem?
-
ReFleXx
addikt
NA megneztem a DA 3.5G makro lehetoseget a legacy driver altal települt szoftverrel, hat eleg hurka keves lehetoseg van. Olyanra nem latok pl opciot, hogy ilyen "if" lehetoseget tegyek a scriptbe.
PL csak akkor spameljen 1 keyt, ha a mouse 1 lenyomva van. Tenyleg ennyire buta lenne a DA ilyen szempontbol, vagy ide mas SW/driver kene a legacy helyett? Makro guru kerestetik. -
Vanir
veterán
Időm függvényében Roccat Lua teszt hamarosan (talán még a héten), amíg még nem fut ki mindenhonnan.
Roccat Kone Pure Owl-Eye tesztre is van esély a közeljövőben, Ninox Venator-ra úgyszint.
-
csgabee
tag
Sziasztok!
Keresnék valami jó:halk,és megbízható egeret.
Semmi játék,és ,ha lehet minél olcsóbb legyen
Fő,hogy ne kattogjon a gomb,mint egy géppuska. -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Én egy teljesen alap, irodai munkára keresek vezeték nélküli egeret. Melyik az a legolcsóbb egér, amit már érdemes megvenni? -
ribizly
veterán
válasz
#60296192 #63216 üzenetére
Igen, elvileg ázsiai piacra szánt verzió. Ebay-ről ~8100,-ért, de azóta már lejjebb kúszott 7900,-ig is szállítással együtt.
@(#63218) Ispy func93 (#63217)
Én csak egy keveset fogtam a kezemben egy EC2-A-t, de amikor utána ráfogtam a ZA12-re biztos voltam benne, hogy a ZA a befutó. Ettől függetlenül igaz, hogy kézrátéttel lehet a legjobban eldönteni melyik jön be Neked. -
Ispy
veterán
-
func93
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Zowie ZA13 vs EC-2A egeret. Akinek már volt hozzá szerencséje, mi a különbség a 2 egér között?
-
törölt tag
Megnéztem a G203-at és tényleg iszonyat jó a klikkje. Végül olyannyira meggyőzött, hogy le is mondtam a Rival 300-as rendelést és kedden megyek a Logitech-ért inkább (valahol írták is a Rival 300-ra, hogy kemények és nehezek a klikkjei). Nekem meg a HoS miatt úgyis ez számít leginkább
Mondjuk ez a teszt is nagyon meggyőző a G203-ról:
https://mikesmice.com/g203-review/ -
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Windows hibrid (2 az egyben) tablethez szeretnék egeret, mindenképpen 10 000 ft alatt, újonnan. A legfontosabb, hogy kicsi legyen, mert utazáshoz és itthon is használnám. Lehet USB-s is, mert van csatlakozó a gépen, amit nem használok (jelenleg).
Ezt néztem ki első körben, de kicsit drágállom (8-9 e ft körül mozog), ha lenne 5 000 ft-ért hasonló, ami hasonlóan kicsi is, az lehet, hogy jobb lenne.Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
rumkola #63195 üzenetére
Most végül is ő az EU-n belül legálisan üzemeltet a tagországok határain átívelő webshopot. Az angol bolt jóval nagyobb készletűnek tűnik és az akciókkal is másként bánnak
Emlékszem még amikor mindenki vette a CD/DVD nyersanyagot, már nem is tudom 10-15 évvel ezelőtt, ott aztán nyomultak a szlovák meg lengyel bótokSe hologramos matrica, se semmi nem volt. Az akácfa utcában volt egy bolt aminek az ablakai le voltak fóliázva, hogy ne lehessen belátni. Ez volt a weblapjuk: http://dvdr.atw.hu/
Bementél és tornyokban álltak az adathordozók... Meg régen volt egy srác itt a hardveraprón akitől lehetett Logitech cuccokat (kb. bármit), ugye más piacra szánt termékeket is, közel fél áron (új, dobozos, stb.) venni. A régi szép idők! -
törölt tag
válasz
scott_free #63191 üzenetére
Igen, ez valami cseh cég és eléggé nyomulnak. Meglátjuk, ha a papírok helyesek és a gari érvényes akkor elvileg nem lehet majd gond.
-
válasz
ribizly #63205 üzenetére
köszi!
én mondjuk nem szoktam a görgőt harmadik gombként használni, viszont a Rapoo-ban jobbra-balra billenthető volt, amivel oldalra tudtam görgeti az excel táblákban - ez roppant hasznos tulajdonsága volt
viszont most azt játssza velem, hogy lefelé görgetek, de felfelé indul el... meg csak simán nem indul el, aztán egyet le kettőt fel. kár érte, nagyon megszerettem. (persze sokkal jobb lett volna, ha nem fényes a felülete, hanem olyan matt mint a G5-ösömé, de semmi nem tökéletes) -
ribizly
veterán
válasz
f4lcon #63204 üzenetére
Ha a forma bejön, akkor 3 dolgot ellenőrizz:
- Középső (görgő alatti) gomb nem e túl kemény Neked.
- a görgő megfelel e, mert sok esetben nagy a holtjátéka, meg nem annyira különülnek el a fokozatok.
- az oldalsó gombok jó helyen vannak e számodra.Mondjuk leginkább a középső gomb szokott többeket zavarni (már aki használja), de én például beállítottam az egyik oldalsó gombot middle click-re és meg is oldódott eme "problémám".
-
válasz
ribizly #63203 üzenetére
igen láttam elsőre is, de nem tudok azonosulni ezzel a gondolatmenettel
szeretek én is jó eszközökkel dolgozni, most akkor érjem be valamivel ami pár ezressel olcsóbb, csak mert ez már túlzás lenne irodai munkára?
másik meg, 600 ezres Dell laptopom van, 20 ezer meg sok egy egérért?
szóval köszönöm a tanácsokat, ha a "kézpróba" is olyan jó lesz mint amilyennek várom, akkor megvan a Rapoo utódja -
-
M0RGI
őstag
Halihó!
A G403-at az ajánlott beállításokkal használom nagy megelégedettséggel, azonban még mindig nem teljesen érzem tökéletesnek az egeret, valahogy túl jól csúszik.
Ha a középső gombbal kattintok és felengedem, ez az enyhe erő elég ahhoz, hogy az egér arrébb tolódjon kicsit. Így ha többször kell kattintanom ugyarra a helyre, hajlamos elmászni az egér.
Továbbá nem tudok teljesen pontosan és megbízhatóan egy adott pontra kattintani, sokszor pusztán a kezem súlyától arrébb mozdul a pointer.
A plusz súlyt beleraktam, illetve ha a dpi-t visszább veszem,akkor meg túl lassú lesz.Egy G240-et vettem, bár utólag láttam, hogy nem ajánlott. Lehet olyan, hogy egy egérpad túl csúszós és az okoz ilyeneket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest