- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanir
veterán
válasz
Frogged #61098 üzenetére
Ezek közül inkább csak a Logi G502, ha nem zavar, hogy féltéglával vetekszik a súlya. Roccat Kova-ból a 2016-os új verzió ajánlott, a régi nem. De amúgy érdemes lehet megvárni a Roccat Kone Pure 2017-et is, április környékén fog kijönni.
De amúgy van egy ilyenünk. -
Frogged
aktív tag
Üdv urak finger trip gripp fogáshoz keresnék egeret , casual játékra használnám semmi extra.
Amikkel szimpatizálok az a Logi G502 és a Steelseries rival 500.
Illetve a Roccat Kova is szimpatikus de az a verziója ahol a Ledek az elején is vannak,
nem tudom hogy az a újabb vagy a régebbi verzió és hogy kapni-e még. -
-
rendzso
tag
Sziasztok!
Van egy Logitech g100s egerem. Eddig nagyon bevált, tetszik a fogása is, kivétel a görgő. Az túlságosan könnyen ugrál, és túl érzékeny. Néha random fel-le görget. Plusz az utóbbi időben a bal gombom csak erősebb nyomásra kapcsol. Illetve csak szovetpadon használtam, mégis vannak karcok jócskán a talpain.Összefoglalóban megtaláltam a hibás listaban, ezért batorkodom megkérdezni, tudtok-e ajánlani valakit, aki még tudja ezr javítani nekem? Illetve ez kb mekkora költséget jelenthet?
Előre is köszi!
Udv Rendzsó -
Ant@
senior tag
válasz
egymegegy1 #61091 üzenetére
Szvsz kb. a felét éri annak amennyibe kerül. Ha fps-re kell wireless sokkal jobban jársz egy G403-al.
-
youspinme
csendes tag
válasz
egymegegy1 #61091 üzenetére
Én csak a zárójeles utolsóról tudok nyilatkozni: szar.
-
egymegegy1
tag
Sziasztok csak 1 rövid kérdés razer mamba 4g mennyire megbízható (aksi időtartam , készülék ház , szenzor)??? , Fps játékra kellene legtöbbnyire , razer deathaddertöl mennyire eltérő méretben vagy egyforma ? Van 1 deathadde 4g-m de csábít a vezeték nélüliség
-
Solymi81
aktív tag
válasz
FireKeeper #61085 üzenetére
Esetleg kiszámolhatnátok, hogy mennyi az idő- és anyagköltség darabra levetítve és mehetne közösségi finanszírozással a gyűjtés az egérre, hisz a szakembergárda már itt van
(Amúgy komolyan, egy utánajárást megér, legalább megtudjuk melyik szenzor mennyibe kerül
)
-
kemotox
addikt
válasz
FireKeeper #61085 üzenetére
Le kell másolni az eredeti SS nyákot. Forma, méretek adottak, a rajzolat is simán látszódik, rém egyszerű az egész. Itt tartom a kezemben, tökéletesen látszik, hogy mi mivel van összekötve.
-
kemotox
addikt
válasz
FireKeeper #61083 üzenetére
Simán meg lehet csinálni otthon kézzel. Középsuliban rengeteg NYÁK-ot gyártottunk kézzel. Mi bakelit lapocskával dolgoztunk, de ezer féle NYÁK alapanyag kapható, nem is kell nagy darab. Előre be van vonva rézzel, erre a rajzolatot az igényesebbek lézernyomtatós vasalásos technikával vihetik fel, a többiek meg felskiccelik NYÁK-filccel. Aztán valamilyen savval le kell maratni a cuccot. Suliba mi anno vas-kloriddal csináltuk, mert az nem veszélyes. (tényleg nem az, én még meg is kóstoltam, és nem lett tőle semmi bajomAHAHAAHHA HASDASADSAD AXDD IKSZDÉ. De tényleg amúgy. Kicsit csípte a fogamat.)
Fúrás, vagdosás, és jó is.
De amúgy meg rengeteg cég van aki le is gyárt NYÁK-ot, a méretet meg a rajzolatot kell elküldeni. Van aki drágább, van aki olcsóbb. Itt az egyetemen rengeteg lelkes őrült van akik mindenféle izéket építgetnek, tőlük hallottam, hogy van valami csájníz ami olcsó, csak hetekig tart mire megjön a cucc.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kemotox #61082 üzenetére
megtervezni nem egy nagy meló (bár el lehet pepecselni vele), legyártani viszont horror, már ha nem házilag akarod csinálni.
amit esetleg lehet csinálni, hogy a nyákot egészen a szenzor IC-ig lecsiszolod. két vezeték megy csak a szenzor felett, de azok egy be nem forrasztott csatlakozóba futnak.
-
kemotox
addikt
Ha az ember lemond a görgő alatti gombról akkor néhány mm-el előre lehet tolni akár. Viszont ha a felső kis NYÁK-ot amin a gombok vannak újratervezi az ember (van rajta két ellenállás ami pont a görgő mögött van, kis SMD ellenállásokkal meg lehetne oldani, hogy máshol legyenek), akkor sokkal többet lehet nyerni.
Nem egy bonyolult cucc, csak 3 gomb és 2 ellenállás, szóval akár meg is oldható.
-
válasz
youspinme #61078 üzenetére
Extraelől van a szenzor a Kraitban. Ezt egyszer még ki fogom próbálni.
Deathadderben és Diamondback 3G-ben szerintem ez könnyebbé tette a célzást (ilyenjeim vannak). Illetve a fingertip előnyére írom, hogy bármelyik kisegér (ha amúgy jó), akkor ezzel a fogással ugyanez elérhető. (csuklótól előretolt egér -> előretolt szenzorpozíció). A strafe-elés is könnyebb velük. -
youspinme
csendes tag
válasz
ribizly #61076 üzenetére
Nálam volt már Krait, régi DB is, de a nagy öreg WMO / IMO 1.1a mellett nem finghatnak szenzorügyileg. Ott van a gumicsíkok rojtosodása, meg, hogy idővel szeret "beesni" valamelyik gomb; egyenlőtlen lesz a magasság, kvázi ráfújsz és már rotyog is. Elvileg ugyanaz a szenzor székel a Krait-ben és a DB-ben (Plasmában), de az előbbinél valami egészen pokoli angle snappinget tapasztaltam, DB-ben annyira nem volt zavaró. A Krait LOD-ját is magasabbnak találtam, bár ezt a tapefix megoldja. Gomb (ha nem rogytak be) és görgő ügyileg tényleg nagyon jók, DB-be Alps enkódert lehet rakni (a gyári TTC rettenetes) és teljesen jól passzol bele, a Krait optikait használ.
Szerintem csak akkor érdemes ilyesmiket beszerezni, ha ez a külső a kényelmes, vagy pusztán egérmániás az ember és hajtja a kíváncsiság.
-
válasz
lemusz #61075 üzenetére
Járt nálam vagy 5db Sica. A 4. példánynál úgy éreztem segített, de elhibáztam, hogy frissítés előtt nem teszteltem sokat.
A mostanit azért szereztem be, hogy ezt most pótoljam. Régi és új firmwarrel is úgy ugrál mint valami bolha. Eddig ez a legsz@rabb példány szerintem, ami járt nálam.Azért hozzáteszem, hogy aki nem lowsens annak biztosan nem okoz problémát. Csak akkor jön elő ha mozgás közben már elemeled a padtól, vagy még mozgatás közben rakod vissza. Szóval van aki soha nem veszi észre kb..
-
lemusz
addikt
Abból kiindulva milyen slamposan jutottak el idáig is, hogy legyen mit letölteni strixhez szerintem később még bőven jöhet hozzá jóféle driver és FW, olyan FW amit külön le is lehet tölteni weboldalról és jó lesz a Sicára is, elvégre szinte ugyan az a két egér... de ezt nem tudom hogy oldják meg, hogy felismeri a driver hogy melyik fajtád van. Egyébként a cursor skippinget nem pont az általad is tesztelt 1.05 javította? Én nem tudom, mert akárhányszor frissítek rá, idővel csak vissza rakom az 1.04-et, mert az rawosabb érzetet ad, jobban adja.
-
lemusz
addikt
Kb semmit. Maga a driver bal alsó sarokban még írja is, hogy Sica, tehát nem tudod becsapni, hogy Strixed van. FW-t ugyan úgy csak 1.05-ös Sicásra frissíti. 70+ megás a driver, tehát sokkal nagyobb, mint a korábbiak, ezért aztán lassabban lép be és ki a driverből. Van benne valami új színbeállítósdi is új menüponton, ezért nagyobb a mérete, de hiába állítasz be vele akármit, nem csinál semmit se vele az egér.
-
-
Vanir
veterán
Azért írtam elsőt, nem is feltételeztem, hogy te barbárkodsz a patkányokkal!
Amúgy brutálisan könnyűek a klikkjei, gondolom a burkolat kialakításából adódóan. Meg mondjuk D2F-01F. A mellette lévő EC2-nek kábé kétszer ilyen nehéz a nyomáspontja.
De legalább az oldalán a gumicsík nem mállik, ez már valami.jaffa 2843: Korábban kezdted az ipart, mint én, na.
-
-
Vanir
veterán
Nem szép, mert a burkolatról csak az ultrahangos mosó vitte le a gedvát, szóval nincs rendesen felpolírozva. Meg nem is nagyon illeszkedik össze tökéletesen, az első tulaj elég barbár műveleteket hajthatott végre vele.
Ellenben kifogástalanul működik. Majd dobok fel képeket, csak ma már egyszer elraktam a tárgysátrat és lusta vagyok megint összerakni.
Szerk: jóvanna.
-
Vanir
veterán
Közben elkészült egy Krait 2007 felújítása, kapott 3 japcsi kapcsolót, 1 millis Jaffa-teflonokat meg egy alapos pucolást.
A következő az Optical Mouse Blue lesz, ami már vagy egy éve várja a renoválást, csak lusta voltam. -
-
Solymi81
aktív tag
válasz
ribizly #61057 üzenetére
Azért mert tizenkettő-egy-tucat gyártók és nem rendelkeznek akkora bevétellel amit befektethetnének vagy nem is akarnak annyit befektetni.
Elég sok kérdés felmerült bennem így hirtelen, a gyártáson és különböző anyaghasználaton kívül mi kerülhet pénzbe.
- Kérdés, hogy az egerek formája védett-e vagy sem, kell-e esetleg licenszelni
- Adott szenzor ára
- A szenzorra írt szoftver ára ill. megírásának bekerülési költsége
- MarketingköltségekHiába vesznek egy jó szenzort FW-vel együtt, mert kapásból más árkategóriába kerülnek és ahhoz kell majd a marketing, promóciózás, stb. is ami megint egy hatalmas költség.
Másrészt az emberek többsége (mint ahogy itt is tapasztalod nap mint nap) nem tudja, hogy mi a különbség egér és egér között, csak a forma számít, esetleg a márka. Ezen szempont alapján meg már így is telített a piac. Hiába tesznek bele jobb szenzort ha a kutya se veszi.
Nézd meg a Roccatot például.
A régebbi egereik nem voltak jó szenzorral szerelve, hanem folyamatosan frissítették a kínálatot.Vagy ott van a Trust. Formára viszonylag jól kinéző egerek, meglovagolják az aktuális trendeket, de az anyaghasználat miatt gagyi hatásúak és szenzor se jó. Pedig ott költenek a marketingre rendesen.
Amúgy meg általános használatra, normál játékra nem kell kifejezetten jó egér, csak ha kompetitíven akarsz játszani. Persze, ha tudod, hogy jó egered van, akkor már a játékélmény is más lesz
-
kemotox
addikt
válasz
szupersanyi #61061 üzenetére
Valami Logitech ami kézre áll.
-
szupersanyi
aktív tag
Sziasztok!
Milyen vezeték nélküli egeret ajánlanátok 5000 Ft körüli áron? Nem szeretnék sokat költeni rá, csak azért kell, mert néha kényelmesebb lenne azt használni a laptopomhoz.
-
MTBF
csendes tag
Üdv Urak!
Lehetséges az hogy az egy éves Logitech G303-as egerem bal mikrokapcsolója elkezdett néha duplán kattintani? Ha jól emlékszem 20 millió klikkelést irtak a dobozra. Nem hinném hogy beletoltam egy év alatt ezt az értéket. (Win 10 x64 az oprendszer)
-
ribizly
veterán
válasz
MaTpr0F #61056 üzenetére
Én azon csodálkozom, hogy ezek az amúgy nem túl erős gyártók hogy nem zabálták fel eddig a piacot azzal, hogy komolyabb szenzort építenek bele a termékeibe és kb "csak" kihasználják azok tudását.
Próbáltam utána járni annak, hogy mennyibe is kerül egy ilyen 3310/3360/3366 szenzor, de nem találtam rá árat de elég biztos vagyok benne, hogy mondjuk egy normális 3310-es már nem sokkal lehet drágább egy gagyitól. -
MaTpr0F
senior tag
válasz
dobragab #61041 üzenetére
Gondoltam benézek a szolnoki MM-ba, egyrészt, hogy változott-e az épkézláb egerek megtekinthetősége, másrészt pedig, hogy megnézzem ki van-e téve ez a csuda', mivel mindig a gagyi gamer cuccokat lehet általában megtapogatni (uRage és társai).
Sajna az Omnivi nem volt kitéve, viszont kint volt a Decus egerük.
Kézbe fogtam és nagyon meglepődtem. 18,5cm-es manccsal valami elképesztően kényelmes cucc palm grip-re. Tökéletesen eltalálták a formát, sokkal kényelmesebb mint a Naos. Ránézésre furcsa, de egy él vagy szöglet sincs útban, teljesen egronómikus érzést ad. Ráadásul ez nem csúszik ki a kezedből, ha megpróbálod felemelni, míg a mionix-nál ez probléma (nem csak nekem). Anyaghasználatra is jónak tűnik, nem nehéz és mégsem nyekereg (pedig kiállított darab) vagy kong ha kattintok vele. A felület gumírozása - legalább is a piroson - talán a legközelebb álló a KPO/KPM-hez, amit idáig fogtam.Nem tudom miért van, hogy a "gagyi" gyártók ilyen jó formákat tudnak csinálni, nem az első eset, hogy ilyennel találkoztam. Komolyan, ha ebbe is beleteszik később a 3360-at én tuti veszek egyet, max kicserélem az encodert meg a kapcsolókat.
Koca gamereknek talán még ajánlanám is, a A9500 végül is a kevésbé borzasztó lézerek közé tartozik.
-
ussseal
tag
G400-nál az első szériában van AS, ugye?
Közben megtaláltam, LZ13333 PID-től nincs bennük AS
-
Sz4bolcs
senior tag
Valakinek van infója arról, hogy a G403 mid kapcsolója cserélhető-e valami puhábbra?
-
ribizly
veterán
válasz
dobragab #61049 üzenetére
Igen, erre az egérre ez meg aztán halmozottan igaz. Volt egy kolléga, akit hosszasan kellett levélben győzködnöm, hogy ez balkezeseknek bizony egy esélytelen vállalkozás.
De egy ilyen még mindig jobban érthető néhány kép után, minthogy mondjuk mekkora, vagy milyen a súlyozása, mennyire áll kézre az a pár plusz gomb vagy kemények/puhák a gombjai, milyen a görgője, milyen az anyaga, stb.
Ezek csak akkor derülnek ki, amikor már egy ideje (és ez akár több órába is telhet) rajta "pihenteti" az ember a kezét...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Video konvertálás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- The First Berserker: Khazan
- Windows 11
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest