Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
Mi különbség van az LGk között? a H20L és a 4166 között?
A H20Lről nem írnak valami jókat. a 4166 jobb? -
Egon
nagyúr
Nézd meg mondjuk a #1833-at (és azt is, hogy mire válaszol).
A Plextor valóban ölég drága, nálam is kiesik. Benq-t is hanyagolom, több ok miatt. NEC-ről általában jobbakat írnak, mint a Pio-ról. Samsungot szvsz mindenképpen hanyagold, az LG azért nem olyan rossz választás (ha csak az utóbbi kettőből választhatsz, mindenképpen jobb alternatíva), egyszerűen csak (sokak szerint) van jobb...
Panasonic-ról nem tudok sokat, utoljára 32x-es CD-ROM-om volt Pana (az borzalmasan rossz volt). -
Wajk
addikt
válasz
neduddki #1979 üzenetére
a Pana az milyen árkategóriában van? mert a Plextort azt néztem de 20K-t azért nem adnék ki, most nincs keret...
10K körül akkor mi a tuti, mert olvasok de mindneki mindenki ellen van ;)
a NECről többnyire negatívot hallok, amúgy nem hajtaném nagyban, heti max 2 írás, csak dolgozzon megbízhatóan.
Samu LG tényleg annyira rossz? -
Wajk
addikt
hali, behalt a régi jó CDíróm és most szeretnék venni egy LightSchribe-os DVD írót.
elvárások:
- LightSchribe
- DVD ram ismeret
- ne bénázzon, megbízható legyen
- 10K körül
- fekete szín
NECről nem hallottam valami jókat, az LG 4166 - ról viszont igen. de sajna a kedvenc boltomban feketét nem tartanak, de a Samsungot ajánlották 2év garival!
vélemény, javaslat? stb? ;) -
Egon
nagyúr
Még mindig keresem a lehetőséget és az ötleteket egy fekete előlapos, dobozos DVD-író megvételére (NEC előnyben).
-
Egon
nagyúr
Ezzel a fejtegetéssel csak annyi a gond, hogy nagy általánosságban a tapasztalatok pont az ellenkezőjét erősítik meg.
Amúgy az én íróm (NEC 2500A) már rontott lemezt, egy darabot (egy Traxdata lemez volt). Nem hiszem hogy ez bármit is jelentene (akkor lehetne korrekt összehasonlításról beszélni, ha egy Load Game után _ugyanazt_ a lemezt megírnád az LG-del - és ott jó lenne).
Jah, és baromi csendes is. -
vati
senior tag
válasz
Laca19 (a) #1975 üzenetére
''egy 50 darabos hengerből természetes hogy 2-3-at elront''
...akinek ez kell, csak szívassa magát nyugodtan
Nekem az egyik LG 2004 eleje óta szolgál, hibátlanul. (4081b)
Még mindig jól megírja a lemezeket, és amit megírtam, olvasható 2,5 év után is.
A másik LG egy 4163-as, szintén 2005 nyáron vettem, soha semmi gond vele.
Ezek az írók érdekes módon egy lemezt se rontottak el kb. 900-ból, és nem kellett alapból firmware-t hekkelni hogy működjenek, szimplán megbízhatóan írnak és olvasnak.
(Olyan előfordult néha, hogy szutyok noname lemezt nem lehetett visszaolvasni, vagy 1 év után már nem lehetett rendesen olvasni, igazából nem is lep meg.)
A legújabb, harmadik LG íróm egy GSA-H10A. Eddig csak 25 lemezt írt meg hibátlanul. Összehasonlítva a NEC-vel, teljesen HANGTALAN - valamit tudhatnak az LGnél amit a NEC még nem talált fel.
Néhány lemez minőségét leellenőriztem a Neroval, mielőtt kiszedtem volna a NEC-t, csak hogy ilyet is lássak. A legrosszabbak azok voltak, amit a NEC maga írt, már 3 giga felett elkezd romlani.
Hogy miért lehet bizonyos körökben rossz híre az LG-nek?
Esetleg azért, mert 3-4 évvel ezelőtt, amikor a combo drive-ok divatoztak (DVD-olvasó+CD-író) ezekből az LG-nek volt néhány hírhedten rosszul sikerült típusa. Egybe belefutottam én is, amiből csak ismeretségi körben két másik példány is megdöglött, jellemzően 1 év után. (típusjelre nem emlékszem) Ez sokak előtt lejárathatta az LGt mint ODD-gyártót. Másik lehetséges ok, hogy különösen a régebbi íróik nem valami fürgék - ipari mennyiségben írni akaró emberkék ezt nem díjazzák gondolom, de egy normál home usernek vsz tökéletesen elég, amit tudnak.
Én éppen hogy visszavenni szoktam a sebességéből a jobb minőség miatt. -
neduddki
nagyúr
válasz
Motion_Blur #1978 üzenetére
HI!
On elozetes eredmenket nyert kepp perc neam avigyazallast:- )))
akkor igy allunk:
-LG ?
-Pana 621 /ra vanirva:- )))/
-Plex 760 /erre is/
-NEC 4571
-Toshi ?
udv
neduddki -
-
robi0604
őstag
válasz
Laca19 (a) #1975 üzenetére
Az Lg olvasása tényleg jó, ezt nem is firtatom, de az átlagos írásminősége nem a legjobb.
Ezt csak akkor tudnád megmondani, ha letesztelnéd egy arra alkalmas íróval és a hozzá való progival.
Az is igaz, hogy ha normálisan meg van válogatva a fw, a ''környezet'',a sebesség és a lemez, jó eredményeket is tud. Ezért akinek LG-je van a jobb minőségű lemezeken gondolkozzon és ha van rá módja tesztelje.
Az Nec valszeg a fw miatt nem írta meg a TDK-t... -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
lazydog #1970 üzenetére
Én is egyetértek veled abban, hogy én sem tudom mire vélni azokat az embereket akik az LG-t fikázzák. Lehet hogy tényleg az miatt, mert régen nem voltak olyan jók az olvasói. Nekem egy LG CD-olvasó úgy hogy nagyon kímélve volt,( nem karcos, meg agyontapogatott mocskos CD-im vannak) 1 év után kattanás és megadta magát. Szóval elismerem nem bírt valami sokat. De azért valljuk be, hogy mit is várhat az ember egy 3000-4000Ft-os meghajtótól?
2005. szeptemberben az új gépembe DVD íróként szintén LG-t választottam(4163B). Na ez aztán bírja, le a kalappal előtte. Olvasni is ezzel olvastatok. Először lefikázták hogy szar LG, most az eddig Pioneer mániás haverom azt mondja hogy legközelebb LG-t vesz.
Tesójának Pioneer van, azt mondja: ''egy 50 darabos hengerből természetes hogy 2-3-at elront''. Mondom neki hogy szeptembertől az LG nekem kb. 800-900 lemezt írtam(adatellenőrzéssel) meg hibátlanul, ismétlem EGYET SEM rontott el.
Másik haver a Pioneerel olyat szívott, hogy (az Ő állítása szerint) ha egymás után több DVD-t ír meg, akkor elkezdi rontani a lemezeket, ezért 2-3 DVD megírása után újraindítania kell a gépet, aztán kérdezte tapasztaltam-e ilyet. Mondom neki tegnap egyhuzamban 50DVD-t írtam meg, mindegyik jó lett.
Szóval ez a mostani LG-m brutális: ha 4x-es(magamnak), ha 8x-os(másnak), ha 16x-os(csak kétszer próbáltam) sebességgel is írok akármilyen lemezre a legdrágábbtól a legolcsóbbig (Arita, RiDisc, TDK, Verbatim, Sony, HP, Samsung, Philips) eddig mindegyik jó lett és különböző házimozik is vitték akadás nélkül a rájuk írt filmeket
És régebben a 8-9 évvel ezelőtt LG-vel megírt CD-kel sincs semmi bajom, a házimozim is minden gond nélkül beolvassa.
Ja még annyit, hogy osztálytársamnak vettem TDK DVD-t, azt mondja hibás, mert a NEC-je eddig mindent megírt, mondom hozd vissza nekem, ne dobd ki. Az LG-m minden gond nélkül megírta.
Ezeket csak ezért írtam le, mert néha nem tudom mire vélni azt hogy egymás után csomóan leszólják az LG-t, de azt tudom, hogy nekem bevált. -
lazydog
addikt
válasz
Motion_Blur #1971 üzenetére
Míg a gazdi alszik, DVD-író dolgozik.
Nem tételezek fel senkiről ilyesmit, de akár rip-elhetne is. -
lazydog
addikt
Egyetértek veled az LG-vel kapcsolatban. Én is elégedett vagyok a két éves GSA-4120B írómmal.
Mindig csodálkozva olvastam a szinte általános elutasítást, fikázást a fórumtársak többsége részéről ezekkel az írókkal kapcsolatban Ez az ostoba előítélet többek közt abból adódhat, hogy régen az LG olvasók tényleg nagyon vackok voltak.
Lehet BENQ-ra kéne cserélned, a minőség ellenőrzés feature-re való tekintettel. -
lazydog
addikt
válasz
Motion_Blur #1965 üzenetére
Látom nem vágod. mire céloztam.
Én is megvettem 3 nappal előtted. Egy picit elégedetlen vagyok a DVD-RAM kezelésével.
Vati kollégának pedig alvás-zavarokat okoz a zajos működésével, a hálószobájában üzemeltetve. -
perempe
veterán
A Club CD Freaks szavazatai alapján az állás:
[link] -
tomta
tag
- fos
- fos
- Pioneer DVR-111D OEM +-R/RW - 10,4K
- fos -
perempe
veterán
válasz
Motion_Blur #1958 üzenetére
Most BenQ DW1655 írót vennék, de nincs bajom a Pio DVR-110/111 íróval se.
-
vati
senior tag
válasz
lazydog #1961 üzenetére
Azt konstatáltam, hogy nem lehet elég sokat utánaolvasni... egy idő után fennáll a veszélye hogy az ember a számára valóban fontos szempontokat nem tudja kimazsolázni az információözönből.
Hibajavítás terén is verik az LG-meghajtók ezt a NEC-t (erdoke is írt hasonlót kicsit lejjebb), nemrég néhány régebbi Aritás szutykot próbáltam beolvastatni vele: az LG íróim olvasták csont nélkül, az új NEC csak harmadik nekifutásra(!) volt hajlandó teljes egészében végigolvasni. 16x-on read error. levettem 8x-re, megint. Újra ugyanígy, már ment.
De úgy tűnik, el tudom passzolni ismeretségi körben az NEC-t, méghozzá árában. Nem mindenkinek kell RAM-támogatás. Az utódnak megint LG-n gondolkodom
Akárhogy erőltetem az emlékezetem, az elmúlt évekből nem jut eszembe LG írókra visszavezethető probléma: a jó minőségű lemezeket megbízhatóan megírta mindegyik, újabbak és régiek is, évek múltán is olvasható róluk az adat. A szutyok lemezek nagyrészt megdöglöttek, de nem hiszem hogy az író miattAz LG-k kezdetektől fullosan támogatják a DVD-RAMot. LightScribe, LabelFlash szerű parasztvakítások nem érdekelnek (jó játékszer ráérő gyerekeknek) minek fizetni tripla árat a lemezért, ha filctollal is ráírhatom amit akarok?
Tkp. egyetlen hátrány jut eszembe: nem támogatják a lemezminőség-ellenőrzést.
Az írásminőség -bár a guruk megírták ezt is sokszor- minimum 3 dolog függvénye együttesen, amiből csak egy az író maga. (író, firmware, médium típusa,minősége, írási paraméterek...) Ha valaki csak minőségi lemezekre ír, jól választja meg a lemeztípust amit ''szeret'' az író-firmware együttes, vsz egy LG-vel is jól járhat. -
lazydog
addikt
válasz
Motion_Blur #1959 üzenetére
Ugye nem akarsz DVD-RAM lemezt használni, illetve a hálószobádban üzemeltetni az ND-4571-et?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #1958 üzenetére
NEC ND-4571A brutto. 9100 HUF
Valszeg ez lesz -
Motion_Blur
félisten
Versenyzők:
- LG GSA-4166 Dobozos LightScribe! (16x DVD +/- R, RW) - 14K
- NEC ND-4571A 16x DVD+/-RW oem - 10,5K
- Pioneer DVR-111D OEM +-R/RW - 10,4K
- Samsung SHW-162L-BL Light Scribe (2év Garancia!) - 12K
Samuval van tapasztalatom, az nagyon tetszett!
Melyiket vegyem? -
neduddki
nagyúr
HI!
Na mi toprnt itten??? senki nem kot belem??? fene:- )))
de hog ne mongyatok hogy markafuggo vagyok itt egy kep:
/hejejs megfejtok koztt doglott toshiba cd oovasot sorsolk ki:- )))/
udv
neduddki
p.s. mielott vki rakerdez: a a tobbsege meg egy lemeszt se irt meg:- ))) amugy kivancsi vagyopk lesz-e aki kitanjajminet:- ))) -
robi0604
őstag
Azt el felejtettem modani az előző hsz-ban, hogy a 70 és 71-es elég ''elkapkodott'' író volt.
Gyorsan akartak újat kidobni, de már másnak is volt vele problémája.
Az 50-esek jobbak, de azok kiforrottabbak is.
Neharagudj, de nem tudtam, hogy milyen fw-k vannak hozzá.
Előbb utóbb valószínűleg ki fog jönni hozzá új, mert az NEC nem szokta elhanyagolni az íróit.
Az viszont biztos, hogy az NEC-nek sokkal jobb az írásminősége (átlagosan), ezért én nem cserélném le.
Marad az, hogy kérdezősködsz, ahogy azt eddig is tetted és talán kiderül, hogy csak a te driveoddal vannak ilyen gondok, akkor gari, vagy sem.
Hidd el nem átverni szeretnélek, vagy okoskodni... -
vati
senior tag
válasz
lazydog #1948 üzenetére
Nemcsak a FAT32-esekkel van gond, nálam az UDF-es lemezeket sem tudja írni. Hogy hányas UDF azt nem tudom.
A gépen formázott ilyen RAM lemezeket tudja olvasni, méghozzá elég gyorsan, az asztaliban formázottakat bizonytalanul, sokat vinnyogva ismeri föl. (minden read-only flaggel jelenik meg ha ilyen fájlrendszer van az ebbe az íróba tett RAM lemezen, és persze változtatni sem hagyja.) -
neduddki
nagyúr
válasz
lazydog #1950 üzenetére
HI!
Lassa a lemeszt csak beledoglik az olvasasba:- (((
udv
neduddki
modL hejejsebben a dvdmovie beleall az athozatba es csak szamojja asec-eket:- ((( persze lehet mast is hasznalni de etutaj orukt hogy eszt tugya:- )))) az meg igaz hogy sima makoast nem probaltam... tennem hozza hogy a dvdmovie nem egy jelenzon doglos szoftbver...:- )))
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Na ez most megint sokaknak nem fog tecceni, de at ez van:- )))
Egyik esmerosom egy e55-vel tebgeti napjati mar jo ideje... az anyag varazslasa egy leptopra torpeni egy 4160-as kozbeiktatasaval mapower rackel, a ramdriver pana, es apana dvdmovie album az athuzo...
kb ket hete vtt eegy rakas plextor-nak alcazott tajot pozitiv es nagativ iranyban is, nem meglepo modon a A302 fw nem birt a +-osokkal, amit egy fw frissites gyonyoruen oprvosolt... de azet nem egy okor ara manapsag egy iro vett egy 4571-et is, ma behozta, hogy cserejjem mar ki... hat ize, itt lett abaj, ugyansi a asztali altla megirt /udf2.0/ lemezekbe beledoglott a 4571 olvassasa:- ((( temeszetesen a 4160as jol boldogult velik akadt meg nlam egy 4167-es hat kiprobaltam hogy az mit mond, erre na probajjuk ki, nem egy meglepo modon az is bir a lemezzekkel=, na szovla vegeredmeny: elcsereltuk a ket driv-opt mert ahova sznatma ott ram ugysem lesz...
udv
neduddki
p.s. tudom ez akkor sincs igy ha az eg leszakad, eg valoszinuleg a pana asztlai szar, meg az en rosszindultaom, meg mittom ne meg mi, kivancsi vagyok mijjen indokok tudnak meg elokerulni:- ))) -
vati
senior tag
válasz
robi0604 #1944 üzenetére
''Szerintem neked megoldást jelentene egy frissítés!''
Mégis, mire kellene frissítenem? Idén január végi dátumú az eredeti gyári, ez egy tök új, februárban megjelent modell.
A cdfreaks-en néhány nemhivatalos firmware létezik hozzá, mind csak a pluszos lemezek bitsetting támogatásában térnek el a gyári eredetitől. Ez engem abszolút nem érint, mert nem használok pluszos lemezeket.
Akkor mire és miért is kellene frissítenem? -
lazydog
addikt
Számomra nem tűnik zajosnak az ND-4571, igaz én a hálószobámban más technológiát alkalmazok.
Engem a DVD-RAM kezelés hiányossága bosszant. Hozzád hasonlóan elégedett tulajdonosa vagyok egy LG GSA-4120B-nek, lassan két éve. Arculcsapásként érintett, mikor szembesülnöm kellett azzal, hogy a 4571 nem olvassa az LG által írt DVD-RAM-okat. Ez pedig nem azért van így, mert nem szereti az LG-t. A baj ettól még súlyosabb, nem ismeri a FAT 32 formátumot. Én pedig ehhez ragaszkodom DVD-RAM esetén.
Remélem egy firmware frissítés rövidesen megoldja ezt a gondom. -
robi0604
őstag
Szerintem ne cseréld le a egy újjabb Lg-re...
Írásminőségben sokkal jobb az NEC.
Abban igazadvan, hogyha megveszel valamit miért nem tudod egyből ''normálisan'' használni?
Azért fontos ugyebár frissíteni, mert az író addigi ''hibáit'' orvosolják és az új stratégiák miatt, jobb lessz az írás minőséged. De ez kihathat az olvasásra is. (legalábbis volt már rá példa).
Szerintem neked megoldást jelentene egy frissítés!
Az újabb írókat és a fw-eket már tényleg a magasabb írásra optimalizálják és valószínű, hogy jobb minőséget produkál 6-8 sőt némely esetben, akár 12x-es sebességgel.
Ez és az Lg sem alkalmas minőségellenőrzésre. Nézd meg egy Plextorban vagy egy Benq-ban a hozzá való progikkal. -
vati
senior tag
- sehol nem írták a NECról hogy hangos, vagy nem botlottam bele.
- tapasztalatom szerint 8x-on írt lemezek rosszabb minőségűek lesznek mint a 4x-en írtak. Általában a lemezekre írt névleges érték fele, amivel biztonságosan lehet írni.
- tudom mennyivel kéne olvasnia a DVD-RAMot, mivel >4 éve használok ilyeneket archiválásra. Ez a NEC lassan és főleg bizonytalanul olvas. A 0.5-1 MB/sec már gyanúsan lassú, nem? Különösen ha erősen ingadozik.
Nem is vagyok biztos benne, hogy nem egyedi hiba-e. Azért kérdeztem, hogy ezek NECk tényleg ilyenek, vagy csak az enyém rossz? -
TeeJay
félisten
hát haver minek vennél LG írót ha még az NEC íródat sem vagy hajlandó frissíteni?
hmmm?
szerinted viccből adják ki az újabb és újabb firmware-eket?
mielőtt megvetted az NEC írót utána kellett volna nézned hogy az bizony elég szépen pörgeti a lemezt szóval hangos lesz ellenben a Pio 110 és 111 írók halkabbak mivel nem olvassák a lemezt 16x sebességgel.
ja igen és egy mai új íróval nem kellene mindent 4x sebességgel írni mert attól is lehet a baj hogy arra nem igazán optimalizálják már az írót.
írj mindent 6x-8x sebességgel ha rendes lemezt teszel bele pl Verbatim 16x DVD-R akkor simán írhatod így semmivel se lesz rosszabb mint 4x sebességen viszont lehet jobb is
DVD-RAM-ot 3x sebességnél olvasva kb 3-4megabájt/sec a max amit tud.e
ez miért lassú?
az 5x olvasás se sokkal gyorsabb a DVD-RAM meg nem a sebességre hajaz hanem a megbízhatóságra.
az RW lemezeket meg próbálgatni kell nekem pl gond nélkül olvassa és írja a PIO 110 íróm azt az RW lemezt amit más íróval írtak.
na hirtelen ennyi
az LG írók jók de azoknak szinte alig van FW támogatásuk szóval inkább frissítsed az NEC íród és jó lesz az. -
vati
senior tag
válasz
Shia-ko #1928 üzenetére
Amikor a Nero DVD-írás után ellenőrzi a lemezt (Verify be van pipálva) nagy ívben ignorálja a DriveSpeed beállítást, és maximális sebességgel kezd olvasni. Felpörgetésnél szintén hatástalan a DriveSpeed. Hálószobában, éjjel, baromi idegesítő.
Létezik olyan firmware, amivel vissza lehet butítani max. 8x-ra ezeket az írókat? Sohasem írok 4x feletti eszetlen sebességekkel (biztonság fontosabb) és olvasásban sincs igényem 8x-nál többre, a csendes működés fontosabb.
Közben újabb feketepontokat szerzett nálam a NEC-4571:
- 4x-en írva is elrontott egy szép Verbatim -R lemezt, az elejét egyre pocsékabb minőségben írta meg, majd a 3.8 GB feletti rész teljesen olvashatatlanra sikerült.
Pedig vagy 10 hónappal öregebb a lemez mint az író, ugyanezeket a lemezeket az ősrégi LG-íróm (2003 decemberi gyártású) is hibátlanul megírja, eddig sohasem rontott vele. (firmware-t nem vagyok hajlandó frissíteni, én end user vagyok, és nem kell olyan igénytelen hardver amit már újkorában is hekkelni kell hogy alapszinten működjön)
- Elvileg támogatja a DVD-RAM formátumot. Elég sokat használok ilyen lemezeket, ezért alapvető szempont hogy az íróim üzembiztosan tudják olvasni-írni, akár asztaliban lettek megírva, akár gépben. Beraktam egy 3x-on írható Panasonic RAM lemezt, visítozva próbálta felpörgetni, fél perc után nagy nehezen sikerült is, de nem túl meggyőző... marha lassan olvassa, különösen az asztali Pana íróban megírt lemezekkel boldogul nehezen.
- Szintén Verbatim, CD-RW: LG íróban megírtam, átraktam ebbe, megint visítozik vagy 15 másodpercig amíg nagy nehezen felpörgeti, aztán lassan és bizonytalanul olvassa, majd kiakad, médiahibára utaló üzenettel. Egy másik, szintén LG író-olvasó csont nélkül beolvassa ugyanazt.
Azt hiszem, mégiscsak beszerzek egy halk és megbízható LG-t... -
Hideyoshi
tag
Végülis a LightScribe mellett tettem le a voksom, és egy LG H20L lett, mert csak ez volt a polcon. 12000.- pízbe került. De ebből kifolyólag, a NEC 3540 benn maradt a gépemben, az LG egy másikba került. Így az egyikkel adatot írok, a másikkal a Scribe-ot. Egyelőre 10 lemezen vagyok túl vele, szépen, csendben dolgozik.
A HP 8x DVD LightScribe, 260.- volt hozzá. -
Fauszt
senior tag
melyik mostanság kapható író tud _túlírni_ DVD-t/CD-t?
nincs túl sok ami képes DVD-t túlírni, s azok is csak +R lemezt, de pl. BenQ DW 1655 képes erre, csak ennél arra figyelj, hogy legalább 10MB-tal írd túl a lemezt. CD-t gyakorlatilag mindegyik tud túlírni...
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
DVD-író vásárlása előtt állok (beviszem a céghez a 2500-ast, ott is elkél egy író...
), de sajnos nem kapok olyat, amit szeretnék.
Igazából a NEC-t preferálnám, az eddigi jó tapasztalatok miatt, de szeretnék _dobozos_ és _fekete_ írót venni - ebben a kombinációban még egyetlen boltban sem láttam (Asuson és Plextoron kívül) semmilyen írót sem. Tud esetleg valaki ilyet? Lehet más (preferált) márka is - a Plextor kivételével (annyit nem ér nekem egy DVD-író).
A másik kérdés: melyik mostanság kapható író tud _túlírni_ DVD-t/CD-t? -
dpetiba
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában szeretnék egy dvd-írót vásárolni, de teljesen tanácstalan vagyok a márkával-típussal-írási képességgel kapcsolatban, ezért kérnék ötleteket vmi jól bevált íróról tőletek. Légyszi segítsetek! Köszi -
3x3y
aktív tag
válasz
joci2000 #1926 üzenetére
Több NEC 4550-sem is van, így megengedhettem magamnak azt a luxust, hogy az egyiket átkonvertáltam egy spéci progi segítségével 4551-re. Ezután kapott az ''új'' masina egy 4551-es firmware-t, és már kentem is a száját az adatrétegne, ahogy illik. Bár ehez előbb rendbe kellett tennem a Nero-t, mert béna voltam én is. Utánna az eredmény gyönyörű. Minél szebb a kész mű, annál lassabban is készül el. Sajnos...de megéri!!!
-
joci2000
senior tag
Üdv mindenkinek én is dvd vásárlás előtt állok, és ez az adatrétegbe való képégetés nekem is teccik.
Szal neked ezt NEC4550-el sikerült? vagy ez író független? hogy is van ez? Esetleg spéci software kell hozzá?
én NEC-ben gondolkodom, mert elég sokan mondják h. jó, ezért nec lesz az tuti, már csak a típuson gondolkodom.
és említetted az upgradelést, ez mit jelent? azt tudom h. kicseréled a firmware-t de mitől lesz jobb? lesz vmi plusz funkció?
@vati : A zaj nem feltétlenül a meghajtó hibája, lehet a házé is, ha erősen becsavarozod a meghajtót, akkor lehet h. nem is a meghajtó zajos, hanem a ház, ahogy beremeg a meghajtótól. Próbáld ki h. kicsit kilazítod a csavarjait, persze nem annyira h. széthulljon az egész
1ébként nekem most lg cd íróm van, az írás minősége kifogástalan, de a meghajtó elég tréé, mert amint 24x speed fölé pörgeti lemezt neki áll kattogni mint állat amíg le nem lassít. Ahogy néztem az 1ik olvasási mód valszeg elszált benne, vagy alapból szar. így a lassítás valszeg megoldaná az én problémám is. Próbáltam már a Nero cuccát, de nem használt. Ezt firmware-ben nem lehet vhogy tiltani?
[Szerkesztve] -
vati
senior tag
Én most vettem egy NEC 4571-est. Kellett a DVDRAM-támogatás és ki akartam próbálni egy nem-LG-írót is, ezért esett a 4550-re a választás. Amit nem kaptam meg feketében, így lett 4571.
Az a bajom vele, hogy (számomra) elviselhetetlenül zajos. Ha felpörög, mintha valami gépházban ülnék, kibírhatatlan, remeg bele az egész asztal, és kikerget a szobából. Az írási képességeről még nincs statisztikailag értékelhető tapasztalat - de ez a zaj kizárja hogy hosszabb ideig megtűrjem a gépemben. Nem ipari célokra keresek dvd-írót, hanem egy, a hálószobában álló ultracsendes gépbe
Korábban vagy 4 különféle LG-íróm volt (és van), azoknál csak onnan tudom hogy működik, hogy villog a LED - mert hangjuk egyátalán nincs.
Ez a zaj valami NEC-betegség, esetleg lehet orvosolni valamivel, vagy ez a példány kukás?
MOD: nemcsak akkor zajos ha felpörög, hanem mindig, ha csinál valamit.
Ha a túl nagy sebesség az oka, mivel lehet végleg letiltani benne a 8x feletti sebességeket?
[Szerkesztve] -
galyika
csendes tag
Üdv!
A Spyx kolléga által említett írók közül melyik a leghalkabb? A NECről hallottam hogy halk, de nem emlékszem melyik típus volt. Ez lenne az elsődleges szempont.
[Szerkesztve] -
robi0604
őstag
Pio vagy NEC, az Lg-t hanyagold. Írásminőségben az előző kettő jobb valamivel.
Valószínőleg azért van , mert a pio-nak egy malydnem azonos szériájában van olyan ami írja, van ami nem. Ez a piaci verseny ill. az értékesítés miatt ''jó'' a gyártónak.
Nézz körül az író saját topicjában, hátha lehet upgradelni. -
Spyx
tag
Hali. A következők körül kellene választanm de nem vagyok otthon a dvd-kben így inkább megkérdezlek titeket.
NEC ND-3570A OEM 9.237
PIONEER DVR-111D OEM 8.738
LG H10A 8.700
Melyiket vegyem?
Amúgy ezt nem nagyon értem, most ez a 111D nem tud RAM-ot írni? Hogy is van ez és miért is, az én 8-szoros LG (4082B) íróm is tud RAM-ot írni pedig ez már több mint két éves lassan. -
Matt-OPT
aktív tag
Melyik a leghalkabb beszerezhető DVD olvasó?
-
ssolitude
őstag
20 ezerig keresek DVD-írót, lehetőleg LightScibe támogatással. Mit érdemes?
-
PPeter
addikt
válasz
Hideyoshi #1909 üzenetére
A szitázás 100 darabtól egy direkt színnél 50 Ft-ból megvan, további színek 30-50 Ft körül jönnek ki. Direkt 4 szín offszetnyomás 300 példány esetén (eleve úgy jön ki a gyárból a kért design-nal a lemez, tehát az árban a lemez is benne van) olyan 300 Ft /lemez, tehát a LightScribe/LabelFlash tényleg csak 1-10 darabnál vonzó, 10 és 100 darab között tintasugaras nyomtatás a nyerő (ez a nyomattól függően 50 és 300 Ft körül lehet a tintazabálástól függően) 100 felett meg a szitázás, illetve nagyobb darabszámnál és/vagy nyomdai színes minőség esetén az offszetnyomással együtt történő legyártás az ajánlott. Tudom, mert ilyenek gyártatásával foglalkozom többek között.
Nekem mind a két dolog tetszik, a LabelFlash az adatoldalon nagyon exkluzívan néz ki, de a kimondott LabelFlash lemezek cimkeoldala nem valami kontrasztos, ebből a szempontból a LightScribe praktikusabb, tetszetősebb. -
Hideyoshi
tag
A Labelflash lemezek 500 körül, a lightscribe pediglen 250 körül mozog. Egyik sem túl húzós, ha azt nézem, hogy a szitázás 400 pénz+futkosás.
Csak nem tudom, hogy melyik csinál szebbet.Láttatok már élőben ilyen lemezeket? Melyik szebb, főleg olvashatóbb? A szubjektív vélemények érdekelnének....
-
Hideyoshi
tag
Sziasztok!
Az alábbi infóra lenne szükségem:
Mi a különbség a NEC 4570, illetve a 4571 közt?
Illetve ezek mennyivel tudnak többet mint a 3540?
Azért kérdem mert most lehetőségem van hozzájutni az első kettőhöz, a gépben most 3540 van. Érdemes-e cserélnem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ryzen 7 CPU-k
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest