Hirdetés
- AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 / Radeon VII
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
Egy SilverStone TJ06-os Ezüst színű házikóm van, és szeretnék ALU ezüst előlapos driveokat beszerezni, hogy harmonizáljon a házzal., mert ugyebár a fehér meg a fekete sem igazán megy az alu ezüsthöz.
Konkrétan erről lenne szó:
[link]
Tudtok olyan típusú dvd olvasót és dvd írót ami ilyen színű előlappal rendelkezik?
Ja, meg ezüst mobil-rack is kéne. -
A D-s Pio kis update-el RAM-ot tud írni, de L-é biztosan nem lehetfelnyúzni, nekem kb fél évig az volt, csak nálam az már korosnak számít, szeretem, ha friss garisak a cuccaim
.Egyébként minden frankó volt vele, egy bajom volt vele, hogy kényes volt a lemezekre, anno a 107-es beolvasta még a sütővasat is, ezek az újak kicsit kényesek, de mint említettem fél év alatt 1db lemezt sem rontott.Most lecseréltem egy 4571-es NEC-re, eddig bevált azt kell mondjam, és a hangja az valami mennyei, szinte muzsikál írás közben, az a tompa de még hallható suhogó hang
.Szóval én is thx a multkori segítséget, amiket itt kaptam tőletek vásárlással kapcsolatban
-
LeC
addikt
pio írók közül csak a DVR-111L támogatja a labelflash-t?
-
Zanik
addikt
Na, eldöntöttem! Nincs több vacila meg kecmec!
Megyek Aliencomputersbe NEC 7173A-t venni....
Kössz a tanácsokat, jól jött, mert kicsit el voltam maradva a DVD-iró trendektől... -
Zanik
addikt
Talán a BenQ lenne tényleg a legjobb!
Tipp, hogy hol lehet kapni? -
Zanik
addikt
Huhh, fogalmam sincs milyen volt már! Nagyon rég (2éve talán) vettem, és már vagy 1 éve nem használtam. Egyszerűen egy idő után nem írta meg vagy elrontotta az összes lemezt (olvasni még tudta), gondoltam, hogy elviszem megjavíttatni, de aztán hagytam a csudába...
PLEX drága, annyit nem akarok rászánni
BENQ-t nem látok sehol árlistában
PIO111L-et se! Csak D-t...
NEC7173A - sok helyütt nincs rá garancia, de talán még ez a legjobb! Igaz a LightScribe valahogy jobban tetszik... -
Zanik
addikt
Sziasztok!
Épp új DVD-író vásárlása előtt állok - mert az előző (nagyon régi Pioneer) bekrepált - és úgy gondoltam, hátha tudtok segíteni, hogy milyet érdemes venni?!
Amiket néztem:
- NEC ND-4571 (LabelFlash)
- Samsung SH-182M (LightScribe)
illetve
- ASUS DRW 16083PS
A NEC írókról jókat hallottam, viszont nem tudom, ez a LabelFlash mennyivel jobb mint a LightScribe?
A Samsunghoz 2 év garit is adnak és állítólag relatíve halkak - ami nem egy utolsó szempont- igaz ez?
Az Asus gyorsaságáról ismert, viszont cserébe eléggé hangos?
Amik számomra fontosak:
- Viszonylag gyors legyen, de ne csörömpöljön túl hangosan!
- Valamilyen cimkéző jó lenne bele, de nem tudom melyik a jobb(LightScribe - LabelFlash)!
Ezek alapján ti melyiket ajánlanátok? -
KopaszÁllat
tag
Ha ez a Panasonic DIGA, akkor jól jársz, ha azt veszed.
Egy munkatársamnak olyan van - igaz, még 80GB-os merevlemezzel - és már
másfél éve nyúzza de nagyon elégedett vele.
Arra felkészülhetsz, hogy ''pilótavizsga'' a kezelése,
de ha egyszer belejössz, eléggé kényelmes lesz.
Ami problémaként jelentkezett, hogy Princo, Sky, That'sWrite, SKC, Platinum, stb. gagyi
lemezekre - és néha Fuji, BASF, lemezekre - nem írt megfelelően, illetve nyüsszögött,
''seek''-elt visszajátszáskor. Két esetben nem tudott letörölni (-)RW-s lemezeket, de
már nem tudja milyen márka volt, csak azt, hogy PC-vel írták előtte.
Ja, meg volt egy eset, mikor nem bírt lezárni egy (-R) TDK-t.
Szerintem indokolt a 30 ropis felár.
- -
mioten
csendes tag
Bocsi ha túl ''egyszerű'' a kérdés, meg nagyjából visszaolvasgattam az eddigi hozzászólásokat is, de próbáljon valaki segíteni:.
megéri a 30 kilós különbség : Panasonic DMR EH 55 (Tesco 99990) Ft vagy LG RH- 177(Photo Hall 69900Ft)
Tudom hogy az egyik 160 Gb, a másik 80 Gb, és persze a márka...
De egyébként a felhasználás teljesen átlagos lenne, semmi extra igényekkel. Talán még annyi hogy a MiniDV kamerám Panasonic GS-180, és a kompatibilitás reménye? (vagy ez hülyeség?) -
válasz
slaci007 #2468 üzenetére
Nekem nem lesz ilyen gondom vagyis nincs, már itt csücsül a gépemben
.16x Verbára szoktam írni csakis, ritek és csapata nem jáccik, köszi hogy megosztottad a tapasztalataidat, egyébként így elsőre tetszik, eddig 111D íróm volt és az olvasással nem nagyon voltam megelégedve, ez egyből olvassa a lemezeket úgyhogy faszányos
-
Kobe_SW
csendes tag
Lenne még egy gyík kérdésem! A boltba ahol venném a gépet olvasóból csak LG van! Azt meg nem igazán szeretnék venni!
Tehát olvasó helyett használhatok 2 írót?
[Szerkesztve] -
-
ClaydovE
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne : 24/8/40/16x LG GSA-E10 DVD-writer, valaki találkozott vele illetve tud-e valaki róla valami infót? Főleg az érdekelne hogy van-e rajta az usb-n kívül más csatoló mondjuk firewire!
Köszönöm előre is a válaszokat!
[Szerkesztve] -
Johnny001
senior tag
válasz
Kobe_SW #2462 üzenetére
Hi!
NEC-ből van már újabb is, már egy hete lehet is kapni, csak egy kicsit olvass visszább!
Már mindegy, nekem 4571a van, meg vagyok vele elégedve: a régi lemezeket elolvassa a régi DVD-Ramot szintén felismeri. Csak ajánlani tudom, de ha megvan már az utód, akkor vedd azt!
By.: Johnny -
-
-
ko1122
tag
Egyéni tapasztalat, de én kettő BenQ 1655 írót is gallyra vágtam pár lemezzel. Az első 3 hónap után adta meg magát, nem olvasott/írt dvdket. Aztán 4 hét után kicserélték egy olyanra ami a régebbi ritek lemezeket, és sok gyári préselt lemezt nem olvas be. Aztán meguntam és vettem egy Pioneer 111D írót ami eddig hibátlan a BenQhoz képest. Volt h a BenQval írtam meg 16X TDK lemezt, és a BenQ nem tudta a végét visszaolvasni, de bármilyen más író leolvasta (LG, Plextor, Pioneer, NEC)... Meg elég szivárványosan írta a lemezek alját, és olvasáskor sokszor ugrál a sebesség 16X-6X köztött.
-
Jarod1
veterán
Hát a Samsung nekem eddig bejött, de most néha behülyül: Beteszem a jól megírt DVD-t és elkezd villogni, aztán szevasz, csak ujraindítással tudom kivenni a lemezt
A Fuji DVD-t utálja, bár az újraírhatót megeszi.
CD/DVDW TS-H552B
Read CD-R
Read CD-RW
Read Method 2
Read DVD-ROM
Read DVD-R / DVD-RW
Write CD-R
Write CD-RW
Write Test
Write DVD-R / DVD-RW
Device Buffer: 2048k
Max Read Speed: 48x
Max Write Speed: 40x -
kecsó
csendes tag
Sziasztok a Samsung DVD-írókról mi a véleményetek?
-
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
Javaslatokat, tapasztalatokat várnél, hogy milyen írót vegyek, ha:
- fontos a lightscribe
- keveset írok (átlagos családi használat, DVD film sokszorosítás igénye nélkül)
- fontos, hogy jól olvassa a legtöbb fajta anyagot (régi, karcos CD-k, DVD-k)
- halk legyen
Köszönettel:
Traptor -
(Bundás)
addikt
A NEC új írói mikorra várhatóak?
-
Peetee(tm)
aktív tag
Milyen dvd-rw-t? Megmondom én NEC kinálatából egyet! Ez is egyszerűen jó!
-
lorcsi
veterán
válasz
slaci007 #2439 üzenetére
Sianis: igen, jó választásnak is tűnik. sok mindent tud és olcsó is. várok hogy legyen 9k alatt valahol helyi boltba
erről NEC7173A nem is hallottam mg
a plex irracionálisan drága
BENQ1655 nem nagyon lehet kapni (ph-n van ill. akad, de inkább vmi helyi boltba venném) a gar miatt-könnyebb itt intézni
PIO111L- erről azt olvastam hogy ua. mint a nec 4571 (annyi hogy a pioba L-es fw-t kell égerni) -
lorcsi
veterán
nec 4571-től van mostanság jobb író?
megbízhatóbb, többet tudó stb. -
X Factor
addikt
Sziasztok. ph! teszt alapján a samsung 18x-os írója mellett döntöttem az s182-es ha jól emlékszem a típus jelzésre, ma megyek el megvenni, vkinek vmi tapasztalata vagy vmi rövid vélemény róla esetleg?
-
PPeter
addikt
Lemez, író, firmware és időjárás
függő, hogy milyen írási sebesség az ideális. Én az általam etalonnak tartott 8x-os Taiyo Yuden lemezeket szinte minden íróban 6x-8x sebességgel írom amennyiben DVD-Video anyag kerül rájuk, sima adattárolásra olykor 12x-esen is. A nagyon jó 16x-os lemezekkel ugyanez a helyzet, szinte soha nem írok 16x-osan, csak a tesztek kedvéért.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Korabanaz vorl a hozzalals hogy a 45xx a jobb fw ellatotsagnak inkabb ajanlott, de ujabban itt nehany ur egyre hangosabban dicseri, en meg nem igazan, de azt be kell vallani hogy ugy tunik sok kulomsege ma nmar nicns a joszagok kozott nekem ugy tunik normlasi nyersanyagnal...
udv
neduddki
mod: mongyuke s mostnaban kaptam egy raks Benq-nek laczott maxos S8-at hat en a plex760-nal nemvagyok nagyon hasraesve:- ((( a tobbi drive-om meg egyellroe 100km-es korben szetosztogatva, lassan ossze kene szedni, ha lesz idom akkor vanak pleztoolsos abrak -
citkar
addikt
kösz az infókat
esetleg ha vki tud slot in-es dvd írót,akár ahsználtan is jelezze
volt egy problémám a pio 109esemmel,ha netáb vki gondolja nézze meg a topikban
[link] legalul,hátha tud vmi infót mondani róla,de úgy rézem cserére szorul -
Sianis
addikt
Hi!
NEC ND-4571 íróról mi a vélemény?
Sianis -
slaci007
senior tag
Egy érdekes crossflashing H10N&H12N
[link] -
PPeter
addikt
válasz
7Heads Drago #2406 üzenetére
Igen, egyelőre vannak problémák, ugyanis a legtöbb forgalomban lévő és integrált S-ATA vezérlő nincs felkészítve a S-ATA csatlakozós ODD-k megfelelő kezelésére. Nem véletlenül szivárognak ilyen lassan és megfontoltan a S-ATA csatlakozós CD/DVD-meghajtók.
-
LeC
addikt
válasz
7Heads Drago #2408 üzenetére
hát szerintem nem több mint az IDE-sekkel.
-
LeC
addikt
válasz
7Heads Drago #2406 üzenetére
Plextorban biztos van sata-s
-
7Heads Drago
veterán
Csákó!
Milyen márkában lehet a magyar piacon satas kivitelű dvd írót találni?
Kinek mi vált be?
És vannak-e a sata-s dvd-írokkal problémák?
[Szerkesztve] -
ko1122
tag
Szerintetek melyik lenen jobb vétel?:
ASUS DRW-1608P3S
BenQ 1655 LS
Mindkettő fehér előlapos és OEM...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 / Radeon VII
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Óra topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gumi és felni topik
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest