Hirdetés
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca19 (a)
aktív tag
Hát ha nem használod ezt a funkciót, gondolom akkor normál DVD lesz, amit minden eszköz beolvas. Ha meg használod a SecurDisc-et, akkor ha minden igaz, akkor az InCD program kell az olvasáshoz. Legalábbis, amikor egy másik topikban feltette vki ezt a kérdést: ''Ezt használhatom dvd-filmek védelmére is?!'', akkor PPeter ezt a választ adta rá: ''Nem, DVD-Video levédésére nem alkalmas, mivel a védett adatok - egyáltalán a Securdisc eljárásással készült lemez - állományrendszerének értelmezésére és olvasására az InCD program újabb változatára van szükség, amely a háttérben ügyködik majd ilyen lemez esetén. Ezt meg ugye egy asztali lejátszó hogyan oldaná meg, a jelszóbevitelről nem is beszélve...''
A többire nem válaszolok, mert én nagyon szeretem a külső eszközöket, szóval ha vennék DVD írót (amit nem tervezek), akkor külső USB-set vennék. -
atesss
addikt
válasz
Laca19 (a) #3897 üzenetére
Hopsz ezt a LG-t elnéztem,tényleg IDE-s.
A haverom mondta hogy látott erről valahol egy tesztet,és hogy SATA-s,
én meg nem olvastam el figyelmesen a PH cikket,hogy mégsem az.
A SecurDisc mondjuk felesleges szerintem,bár ez jól jöhet:''A SecurDisc rendszer emellett folyamatosan elemzi a médium állapotát
, és a hibák szaporodásakor figyelmeztet biztonsági mentés készítésére.''
A SecurDisc oldaláról nem sikerült leszűrnöm,hogy akkor egy ilyen ''hibatűrve'' megírt DVD-t máshol is lehetne olvasni (jelszóbeirogatás nélkül) ?
Hallott valaki SATA + Lightscribe Samsung vagy LG íróról ?
Esetleg más márkából,Asuson kívül? -
Laca19 (a)
aktív tag
''LG-ből is van a H55L,de az 15k''
Tudtommal ez az optika nem SATA-s, hanem még IDE felületű. A H55L és a H55N is IDE-s.Ez a SecurDisc-es DVD-író, bővebb info: [link]
Mellesleg én a neten 8 és 10 ezer Ft között találtam az árait ennek.
''A legfontosabb az LS minősége(esetleg sebessége)'' Szerintem jelentősen nincs eltérés a meghajtók minősége között ilyen LS téren, sem minőség, sem sebesség tekintetében, illetve ha van is, akkor az minimális és ne ez alapján válassz/válasszon. -
ryli
tag
-
ryli
tag
Vmi jo kis pionert tudtok mondani? vagy Nec-t
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
AMD Power #3875 üzenetére
Nagyon jók az LG írók, réges-rég volt az, hogy el voltak maradva, nyugodtan vehetsz. Nemritkán megverik a NEC, Piokat...
Ja és kb. fél éve olvastam egy hírt, cdfreaks vagy valami, egy Verba lemezről, amit LG-vel töltöttek meg és visszatesztkor 0 PIE/PIF hiba volt rajta... -
atesss
addikt
Egyik haveromnak néznék DVD írót:
SATA-s,Lightscribe-ot tudó,és fekete legyen.
Igazából egy NEC 7173S lenne jó,
LS kiadásban,az iszonyat gyors,meg a NEC megbízható is,
én a 3500-asommal még mindig nagyon meg vagyok elégedve.
A legfontosabb az LS minősége(esetleg sebessége),
és a DVD+RW írási és olvasási sebesség,esetleg a DVD+R olvasási sebesség.
Esetleg ha már ugyis lassú lenne csak,akkor lehet halk cserébe.
Az Asusról írtatok rosszakat,de abból már sikerült SATA + LS kombót találni.
LG-ből is van a H55L,de az 15k.
De Samsungból nem találtam,csak hogy lesz majd az SH-S203-nak LS változata is.
Ha tudnátok mondani pár konkrét tipust,akkor arról már tudnék nézni teszteket is.
Vagy milyen más gyártót érdemes még,pl. Liteon-t egyáltalán nem ismerem ? -
V.Stryker
nagyúr
#3881 -re senki
?
-
ryli
tag
Milyen DVD irot ajánlanátok? 20 körül
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Egy aprócska kérdésem lenne. Jelenleg van a gépemben egy Pioneer 110D író. Semmi bajom nincs vele igazából. Most anyáméknak kéne egy használt író 4k-ért és megfordult a fejemben,hogy az enyémet adom oda nekik és magamnak +2k-t rádobva veszek vmi újat.
Érdemes? (semmi extrát nem írok...sem RAM,sem duplarétegű lemezt) -
AMD Power
titán
válasz
kicsitomi88 #3878 üzenetére
Ahogy így olvasom a hsz-t nagyon valószínű ,hogy az én gépemben is egy ilyen NEC lesz. Az nem érdekel ,hogy ''hangos''.
-
AMD Power
titán
válasz
kicsitomi88 #3876 üzenetére
Eddig szinte mindenki a NEC-t ajánlotta. Most Pio van egy 107D de már nem az igazi szegény.
-
AMD Power
titán
LG DVD írók milyenek?
-
Gab606
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #3863 üzenetére
Voltam ma sztechboltban, jelenleg csak ASUS van készleten,
többit csak rendelésre tudják hozni.
Nec és a Pio gyorsabban/halkabban/jobb minőségben ír ASUS-nál?
Asus dobozos kiszerelésben 2 év garival van, többire 1 év a garancia. -
Alpi
tag
Vettem egy Pioneer DVR-111D-t! Láttam, hogy van DVR-112 is! A srác a számtech boltban (IDC - Szeged), azt mondta, igaz, hogy lassabban ír (mivel a 111D csak 16x-os és a 112-es már 18x-osan), de azt is mondta, hogy a tapasztalatok alapján a 111D gyorsabban és jobban olvas!
6400 Ft- volt. Szerintetek vesztettem vele, hogy nem 112D-t kértem?
Nagyon köszönöm a válaszotokat! -
Csabee.
nagyúr
Üdv !
Segítségeteket kérném!
Vennék most egy dvd írót! , de nemtudom eldönteni hogy IDE vagy SATA kábeles legyen! Feltudnátok világosítani engem? Most épp melyik a gyorasbb átvitelü?
Én úgy tudom hogy az ide 130 a sata 150, de megkéne erősíteni ebben!
Illetve szeretném ha modnanátok egy két típust ami nem hangos és megbízható! Előre is köszönöm! -
benny23
tag
válasz
kicsitomi88 #3863 üzenetére
Sziasztok!
Van erről valakinek tapasztalata?
PIONEER DVR-212D SATA DVD-RW -
Gab606
csendes tag
Az alábbi SATA-s DVD írókból melyiket érdemes megvenni?:
PIONEER DVR-212D SATA DVD-RW fehér / fekete
NEC AD-7173S SATA DVD-RW Labelflash fehér / fekete
LG GSA-H30N SATA DVD-RW fekete
ASUS DRW-1814BL Lightscribe (2év gar.) DVD-RW fekete (dobozos) -
Alpee
aktív tag
Sziasztok!
Ket iro kozul valasztanek:
Pio DVR-112 vagy Nec 7173A. Melyiket erdemesebb? -
AMD Power
titán
DVD író? NEC még mindig jó választás?
-
sztikac
őstag
válasz
Laca19 (a) #3847 üzenetére
A megbízhatóságot a notebookos belső írókhoz képest értettem... Eddig ugyanis az a tapasztalatom hogy a noteszokban lévő írók jóval válogatósabbak lemezek terén és sebességük is elmarad az asztali gépekben lévőktől.
[Szerkesztve] -
Alpi
tag
válasz
sztikac #3846 üzenetére
Sziasztok!
Nekem LG GSA 4160B dvd íróm van/volt!Lenne vele egy problémám! Tegnapi nap elég sok dvd-t írtam ki! Úgy vagy 10 db-ot! Mai nap már nem volt hajlandó olvasni a lemezeket! Mikor beleteszek egy cd-t vagy dvd-t, akkor nem hozza fel xp-ben azt a kis ablakot, hogy kiválaszthassam, hogy pl. egyből lejátszhassam a lemezt vagy nyissa meg intézőben. Szóval be sem olvassa a lemezt. És nem tudom miért. Mikor intézőben rákattintok a meghajtóra, gondolkodik kicsit és a DVD-RAM meghajtó helyett azt írja ki, hogy CD meghajtó. Mi lehet a gond??? Tegnap még simán írtam vele dvd-ket.
Ja! És Nero-val írtam, de ma már ha pl egy képfájlt szeretnék kiírni egy dvd-re, akkor azt írja, ki, hogy várjak amíg elérhető lesz maga a meghajtó! De miután végigmegy a csík, utána sem hoz fel semmit! Szóval nem fagy le! De nem olvassa be még az üres lemezt sem! Nem érzékeli! Mi lehet a hiba???
Pedig annyira jól írt a drágaság! Teljesen meg voltam vele elégedve!
Itt találtam még egy hasznos infot: http://lacy.hu/mrxp/index.php
Azt írja, hogyha a Win XP tévesen a DVD-t CD olvasóként ismeri fel, akkor az alábbi a teendő:
1. Indítsuk el a REGEDIT-et és keressük meg az alábbi bejegyzést:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Class \ {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
2. Töröljük ki az itt található ''UpperFilters'' és ''LowerFilter'' bejegyzéseket.
Én csak a Lower Filter bejegyzést találtam meg, azt kitöröltem, de most sem műkszik.
A firmware az ''A301''-es volt, most láttam, hogy van ''A306''-os is, feltettem, de azzal sem jó! Tegnap vagy 30 dvd-t raktam bele, vagy 3 órán keresztül, haveromtól kaptam filmeket, azt pakolgattam jobbra-balra, szerintem leégett. Pedig nekem füstölt már el vinyóm, de annak volt szaga is! Amúgy az az érdekes, hogy fel sem pörgeti a lemezt, pedig ha csak az optikai led ment szét, akkor a mechanikának még működnie kell!!! Amúgy az ilyet mennyiért cserélik??? Sajnos gari már nincs rá!
Ha inkább érdemesebb újat venni, akkor melyik legyen az alábbi kettő közül???
Szegeden az alábbi árak a legjobbak:
- Pioneer DVR-112 - 6.500 Ft- (fekete vagy fehér)
- LG GSA-H22NBB - 7.400 Ft-
Én az LG-vel teljesen meg vagyok/voltam elégedve! Nyílván ilyenek történnek, de az LG-ben megbíztam, habár Samsung fan vagyok! De a Pioneer-ről meg nagyon sok jót hallottam.
Köszönöm a segítségeteket! -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
sztikac #3846 üzenetére
''Én inkább hajlok a külső mechanikák felé, gondolom azok megbízhatóbbak...''. Sok esetben (talán mindegyik esetben) ha külső írót veszel ami mondjuk USB2 csatolású, abban egy IDE felületű belső író van. Például LG E20N DVD író és digitalizáló belseje:
[link]. Valójában a H20N belső IDE író van a dobozban.(Van benne egy plusz panel, ami elvégzi az az IDE-USB átalakítást)
De például az én Samsung SE-S164L külső USB2-es DVD íróm is belső SH-S162L belső írót rejt: [link] Amint látod, még a Nero is 162L meghajtónak ismeri fel, ami egy belső meghajtó, csak utána teszi, hogy USB device.
És mivel előtte egy SH-S162L típusú írót vettem, gondolhatod hogy kissé mérges voltam, ugyanis most tulajdonképpen két ugyanolyan DVD íróm van, csak az egyik USB csatolású.
Először énis azt gondoltam, hogy talán ezekre jobban ügyelnek, de amint látod csak beleteszik a ''hagyományos'' írót szép dobozba.
Az egyik barátom is azt mondta, amikor meglátta, hogy ja Ő is úgy hallotta, hogy a külső DVD írók jobbak , stabilabbak, de amint láthatod ezek is ugyanolyanok, mint a belsők, hiszen azokból lesznek. -
sztikac
őstag
#3832-re valaki?
-
ftc
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3843 üzenetére
különleges alkamakra jo tud lenni amugy nem használod ki..LS nekem jobban bejött élesebb a kép
-
kicsitomi88
őstag
válasz
Sk8erPeter #3843 üzenetére
én inkabb melledobok egy papirfecnit a tartojaban rajta egy szammal es Advanced Disc Cataloggal katalogizalom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
blattida #3842 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezek szerint a ''dobozos'' nem jelent semmi extra dolgot. De a doboz nem lenne alap?Meg eddig számomra evidens volt, hogy kapok hozzá CD-t és kábelt.
A SATA-s megoldáson csak azért gondolkoztam, mert ugye a kedves alaplapgyártók a mai típusokból egyre inkább előszeretettel kihagyogatják az IDE-csatlakozókat...(Vagy max. csak 1 van benne, és ritka az az új alaplap, amiben 2 is van) És a régi vinyókat meg ugye nem szeretném kidobálni amiatt, hogy új konfigot veszek. (Drága mulatság lenne mindent SATA-sra cserélni.
) Ezért gondoltam, hogy SATA-csatisat veszek.
Tulajdonképpen van értelme a LS-nak v. a LF-nek? Annyira nem látszik jól az égetett felirat, nem? -
blattida
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3840 üzenetére
-Nem csak zacskóban, hanem dobozban is van, plusz, van mellette szofveres lemez, kábelek.
-Ma még semennyivel.
-Az LS a HP-től jött, az LF a Fuji-tól. Más a rétegek összetétele, más a színük( LS zöld, LF kék), az LF lemezek kicsit drágábbak, de cserébe a normál adatrétegre is karcolhatnak az LF-es írók, míg az LS-esek nem. -
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Mit jelent DVD-írók esetében az, hogy ''dobozos'' (BOX)? (Proci esetén még tudom, de itt elképzelésem sincs)
A SATA-vezérlős DVD-írók mennyivel jelentenek nagyobb teljesítményt?
Mi a különbség a Lightscribe és a Label Flash technológia között?
Nagyon hálás lennék, ha meg tudnátok válaszolni ezeket a kérdéseket, mert DVD-író vásárlása előtt állok, és egyelőre nagyon nem vagyok képben.
Előre is köszönöm! -
robi-k
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene:
- hol lehet venni itt nálunk (mondjuk Pesten) Lite-on LH-20A1H (LightScribe) DVD írót? -
Prof01
veterán
Ezek közül menyiket válasszam? (sata v. IDE nem számít, inkább, hogy milyen jó minőségben ír):
NEC AD-7170 SATA 18X
NEC AD-7173 18X Label Flash
Pioneer DVR-112D 18x
Mondhattok vmi mást is, amelyik ezeknél jobb, és hogy hol lehetne megvenni.
Köszönöm előre is! -
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Pioneer DVR-212 SATA DVD írót. Egy prohardver cikkben azt írták, hogy márciusban megjelent, a gyártó (Pioneer) honlapján is ott van, de boltokban még nem láttam. Van valami új hír, hogy mikortól lesz kapható nálunk?
Előre is köszi az infókat!!!!! -
Prof01
veterán
Sziasztok!
Ezek közül melyiket válasszam?:
NEC AD-7170 SATA 18X
NEC AD-7173 18X Label Flash
Pioneer DVR-112D 18x
Mennyire számít a SATA? Érdemes IDE helyett olyat venni?
Köszönöm előre is! -
Laybee
őstag
válasz
Laca19 (a) #3823 üzenetére
Szia! Nekem ds3 az alaplapom és nekem is bajom van a vezérlővel. Az IDE vezérlőt miért SCSI vezérlőnek hívja a Windows? Nekem fent van az alaplap saját drivere és a Windowsé is, ez utóbit hiába törlöm le, a következő indításnál ott van. Hogyan kell ezt helyre tenni? Kösz...
-
ambrus14
tag
Na megvettem a Pio 112D-t...idövel irok róla tapasztalatokat! Mindekinek köszi a segítséget...egyenlöre elégedett vaok
-
Rive
veterán
ASUS DRW-1612BL Lightscribe Box - erről valakinek valami tapasztalat, vélemény?
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #3822 üzenetére
Kis kiegészítés: az újabb lapokon az IDE is lehet problémás: például a 965-ös lapok már nem tartalmaznak ''normális'' IDE vezérlőket, általában külső gyártó csinálja őket, például Jmicron. Ezekkel is jónéhány embernek meggyűlt a baja, főleg ha két eszköz volt az IDE csatornán, persze ez nem jelenti azt, hogy Neked ha esetleg ilyened lenne, akkor Neked is törvényszerűen bajod lenne belőle, csak soknak volt. De például a 945 vagy 975-ös lapokon normális alaplapi IDE vezérlő van, ezekkel nem lesz probléma.
Nforce-os IDE vezérlőkkel is sokaknak meggyűlt a bajuk, igaz ezeket legtöbbször megoldotta ha az illető uninstallálta az nvidia driverét, és a Microsoftosat használta. Nekem például semmi bajom nem volt az Nforce IDE vezérlőjével, persze miután sokan panaszkodtak rá, azóta csak a sima Microsoftosat használom, vagyis amit az XP SP2 alapból feltesz.
Szóval ezt csak azért írtam le, hogy ha nagyon körültekintően vásárolsz, akkor figyelembe veszed az alaplapodat is egy kicsit a csatolófelület szempontjából. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
ambrus14 #3820 üzenetére
Gondoltam, hogy belső íróra gondolsz, de csak külsőbe találtam slot-in-eset.
Az IDE vs. SATA választására pedig annyit, hogy az INTEL chipsetes alaplaphoz érdemes SATA-sat venni, ugyanis azzal kevesebb a probléma. Más gyártók vezérlőivel problémák lehetnek, tehát ilyen esetben IDE-set vennék.
PPeter: ''.....az Intel chipkészletek S-ATA kontrollerével nincs baj vele.'' -
BioNiCMaN
addikt
válasz
ambrus14 #3820 üzenetére
Gondoltam, hogy nem külsőt szeretnél...
PPeter után szabadon: Az Asus belseje már valóban nem Pioneer, hanem egy besorolhatatlan valami, ami nem egyezik pontosan egyik Samsung íróval és a Lite-Onnal sem egyébként.Én nem vennék.
Eddig egy Pio107D-m volt, ami átkerült a letöltős gépbe (ez több, mint 2 éves és egy rossz szavam nem lehet rá, és hidd el, benne van már néhány DVD pörkölés), és egy 112D-t vettem helyette, nekem teccik, de még nem régóta van meg.a 212S, pedig jól tudod SATA-s.
-
ambrus14
tag
háát én valami belsö slot-inesre gondoltam...és nem is 30 környékén
...maximum a feleannyi lett volna amit adok érte...de abban az ársában meg már tálsácás plextor van...de amint írtátok nem éri meg...köszönöm a választ...így szerintem a pioneer és az LG között fogok gondolkodni...eddig LGm volt..ami a rosszabb lemezekböl jópárat elrontott..söt volt egyszer TDK-t is, de a verbát szivsen ette...csak 2 év után meghalt az elektronikája...
Ezek között gondolkodom: LG GSA-H12L Box
Az asus dvd irokrol nem hallotam sokat de a márkárol egész jó tapasztalataim vannak...így egy ilyenen is gondolkodom: ASUS DRW-1814BLBk Box
És két két pionneer maradt: a 112D és a 212S ami ha jl tudom SATA-s...
Ezek közül mit ajánlotok?
bocs h ennyit kérdezek...de szeretnék használható lemezeket gyártani -
blattida
nagyúr
válasz
ambrus14 #3806 üzenetére
Ha jó minőségű lemezekre írnál vele, akkor szinte mindegyik jó.
LG és Samsung írók firmware támogatottsága nem a legjobb, finoman fogalmazva.
Az LG-k a karcos lemezeket is jól olvassák.
Az NEC-k és a Pioneer-ok gyorsak, de zajosak, főleg az NEC, ami viszont nem szereti a karcos korongokat. CD írásra a Pioneer a jobb.
Ez a Plextor sem Plextor, ennyiért ne vedd meg.
Slot-in mechanikás meghajtók ma már leginkább laptop/notebook verzióban léteznek... -
ambrus14
tag
ha egyszer ez olyan totyik aminek aza lenen az értelme h segítséget kapjnak azok akik dvd iró vásárlása elött állnak akkor épp azok miért nem kapnak választ a hsz-ekre?
u.i.: már vagy 3hszt írtam amiben segítségeteket kértem...de sennki nme tudod normális érveket modani...már bocs...
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali!
Lenne egy kérdésem, nem találtam semmi használható infot rola...Hátha tudtok segitani
Van egy ilyen HL-DT-ST RW/DVD GCC-4480B típusu DVD-irom, az lenne a kérdés, hogy ez tud 2 rétegű dvdt irni? azt a 8,5 Gb os lemezt.. -
ambrus14
tag
senki nem tud valami forgalomban lévö slot-in technikás dvdirót?
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #3807 üzenetére
A pioneer egy jó választás....persze ha csak nincsen szükséged a lightscribe-re
-
tomjankins
csendes tag
Sziasztok!
NEC AD-7173S SATA vagy PIONEER DVR-212D SATA?
Áruk forintra megegyezik 7.248 Ft.
Szerintetek melyik? -
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Mi a véleményetek a ''Pioneer DVR-111D 16X'' DVD-íróról?
Azért kérdezem, mert most 6700 Ft-ért lehet venni... ez elég jó ár. Jól tudom, hogy a Pioneer írók megbízhatóak?
[link]
Vagy akkor már jobban ajánlatok a következőt: ''LG GSA-H42L 18x LightScribe'' [link] 6960 Ft-ért?
Köszi a segítséget előre is!
[Szerkesztve] -
ambrus14
tag
ÉS mit szoltok egy ilyenhez? Plextor PX-800A Bulk...ez megéri a 14k-t vagy esetleg ezek közül valamelyik:
Asus DRW-1612BLBk Box 8,5k
LG H42L 7,8k
LG GSA-H30NR 8,1k
LG GSA-H12L Box 9,5K
NEC AD-7170 6,6K
NEC AD-7170S 7,7k
Nec AD7173 8K
Pioneer 111D 7,5k
Pioneer 112D 7,5k
vagy valami samsung sh-s182D/183A?
Melyik a legjobb ezek között? fontosak lennének azok a szempontok amit pár hsz-el ez elött írtam le
Lécci segítsetek!
(ezek közt nincs olyan de teccene valami jó slot-in mechanikás dvd iro is...de ez nem igazán fontos szempont csak tetszik a mechanika, de nem tudok semmil ilyen irot hol lethen kapni és milyen tipusut
)
[Szerkesztve] -
lacko22
aktív tag
Szia. Nekem Nec 7173 AD-ről van tapasztalatom és ez jól működik lassan fél éve. Ezt merem ajánlani. Tényleg tudja azt ami rá van írva. Persze kicsit zajos de én nem nézek vele filmet csak írok vele.
-
ambrus14
tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem! Most ment tökre az LG GSA-4120B dvd-irom és szeretnék valami hasonlot!Ezzel arra gondolok h ugyanugy super-multi legyen, aza minden dvd formátumnot írjon és olvasson! Csak nem tudom potnosan h milyet vegyek!Olvasagattam h LG sem rosszak, plextor is szoba jött, de plextor sehol nem tok szeretni mivel békéscsabai vagyok és nem akarok ezreket kidobni postára, vagy esetleg valami pioneer is megtenné?Fogalmam nincs igazán h mi érné meg! Gondolkodtam sata-son is, de nem tudok e kérdésben sem dönteni h satas vagy ide-s
Kérlek segítsetek h hol találok valami használható, jó minüségü írot!(nagyon fontos lenne h ne legyen valami ratyi!, egy dvdt sem akarok kidobni és jól irj és olvassa öket!)
Elöre is köszi! -
Tomitosz
aktív tag
válasz
Tuco Ramirez #3801 üzenetére
A SATA jó választás...bár mivel 18X-an is írnak már...és valószínűleg ezt megközelítőleg olvas, ezért biztosan nagyon hangos lehet....persze progival ezt be lehet szabájozni...
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. Van egy jó öreg Pineer 108-as DVD-íróm, működik még, de nagyon lármásan, szerintem már ''elfáradt''. Le szeretném cserélni, de nem tudom, mi számít mostanában jó típusnak. DVD-t viszonylag ritkán írok, az a lényeg, hogy csendesen, megbízhatóan és jól tegye a dolgát (Lightsabre-t meg hasonló nyalánkságokra nincs szükségem).
A Pioneer 112-ről azt hallottam, hogy elég jó, de nem vagyok márkafüggő és gondolom az árkülönbségek se vészesek. Szóval ti melyik típusra szavaznátok? Esetleg érdemes SATA-sra váltani?
Mindenkinek előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest