Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- VGA hiba
- TCL LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aranygyerek #2998 üzenetére
Egyetértek lazydog-al! Javaslom a Pio-111D-t. Ezt át lehet flash-elni 111L-re, ami tudja a labelflash-t és a DVD-RAM-ot is... De alapból D-ként is egy megbízható darab!
mod: JuPÍÍÍíííÍÍÍ!!! enyém lett a 3000. hozzászólás!!!
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
Aranygyerek #2998 üzenetére
Vegyél egy másik Pio-t!
Egyébként a NEC, LG is hasonló árban van. Kicsit többért vehetsz Asus-t, ami belül szintén Pio.
[Szerkesztve] -
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok
Úgy látszik a kedvenc Pio107d-m halálán van. Mit érdemes most venni 7-9k ft körüli árban?
Hali -
mAtech
aktív tag
A LG 4160B íróm itt-ott néha fura dolgokat csinál (immár 2 éves elmúlt), úgyhogy beruháztam egy Asus DRW-1612BL-be. 2 év garival remélem, hogy ugyanolyan jól fog szolgálni, mint az LG tette
Esetleg van ezzel az Asus-al kapcsolatban vkinek tapasztalata? PH-n a 1608 volt tesztben. Kicsit hangosnak mondták... -
Ribi
nagyúr
Sziasztok. Lene egy olyan kerdesem, hogy amikor neroval akarok grebbelni cd/dvd-t akkor aszongya rakjak be egy eredeti lemezt. De eredeti lemeznel is ugyanezt irja. Ez sejtem nero problema. Egy NEC 7173 dvd irom van, de egy masik LG iro is ugyanezt mondja, viszont a regebbi sony irom ilyennel nem traktalt. Ez valami uj jogvedelmi ba**as ? Hogy lehet ezt kiirtani a nerobol, vagy inkabb hasnzaljak valami mast ?
Amugy egesz jo a cucc, RW-rol mikor masoltam siman total kommanderrel kb 5Mb/secrol felment a vegere 17Mb/secre. Csak nem igazan ertettem miert csak a vegere ment fel ennyire. -
Akkor marad a 755A jó lesz az.
Még nézegettem a Plextor házi tesztet, ott is csak annyi volt a 760 előnye, hogy kicsit jobb minőségű iratot készített. -
Sziasztok!
Egy gyors help kellene.
A Plextor 755A még az 1.06-os firmware-rel is sokkal kiforratlanabb mint a 706A az 1.05-el?
Megéri a 706A a +5000Ft-ot?
Mert régebben PPeter erre hivatkozott az egyik hozzászólásában, csak kérdés, hogy mely firmware verzióknál jártak akkor, vagy az itt nem számít?
[Szerkesztve] -
FefeeX
veterán
válasz
RoyalFlush #2979 üzenetére
Egyértelműen NEC. Ami még szóba jöhet: Pio 111D --> FW flash: 111L - tudni fogja a RAM-ot, Labelflash-t.
-
RoyalFlush
őstag
NEC AD-7173A Fekete OEM Double Layer RAM LabelFlash
vagy
LG GSA-H22LRBB LCS OEM feket LightScribe
??
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
lacko22 #2948 üzenetére
A pio110d és a 111 is hivatalosan 12x-en olvas..az más dolog, hogy 16x-osan ír
. Lehet kicsit lassabb az olvasása, de nálam egyik írót se fogta meg semmilyen lemez..NECem is volt, igaz, hogy olvasott mint egy atomgigametálbrutál akármi..csakhát sok lemezbe beletört a lézere. Ha választanom kell, hogy gyorsan de nem mindent, vagy kicsivel lassabban, de mindent, én az utóbbi mellett döntök
-
válasz
amerigo #2922 üzenetére
Na, most már megelégeltem, hogy az nforce4-es alaplapomon nem tudok egyszerre két DVD lemezt grabelni, mert mindkettő beáll a leglassabb IDE sebességére. Így hát úgy döntöttem, beszerzek egy SATA-s írót az egyik IDE-s helyett.
Egy ilyen NEC AD-7170S SATA pont jó lenne nekem, Te hol vetted a tiédet? -
beci
őstag
Sziasztok.Erröl mi a véleményetek?
-
Maad
tag
Sziasztok! Pio 110D íróm van. Az a gond vele, hogy nagyon nem szereti a rwcd-ket. Tud erről valaki valamit, lehet orvosolni valahogy? Vagy csak nálam ilyen?
-
3x3y
aktív tag
''Most vettem csak észre hogy vetted a fáradságot és a dilettáns népnek csináltál egy útmutatót többek közt „ Mik az ideális dvd-írás körülmények” témának. ''
Hol is találom ezt?
Előre is köszi! -
varga911
senior tag
A témában jártasoktól kérdezném hogy a NEC 7173A és a 7170A között mi a különbség? a 7170 drágább egy ezressel. Üdv.
-
Dantom
csendes tag
válasz
Temple-Anzan #2955 üzenetére
Hali!
Pár kérdés,előre is köszi!
Adtak hozzá szoftvert is?Csak angol nyelvű szoftvert adtak ha adtak valamit.
No és milyen hangos?
Üdv -
Temple-Anzan
tag
hali
most tettem szert egy ASUS DRW-1612BL....tudja a LightScribet is
nem bántam meg.... jó árban is van
[Szerkesztve] -
sulep
senior tag
Sziasztok!
MIlyen DVD-írót ajánlanátok ami tudja a DVD másikoldalára a feliratozást is? Illetve USB-s változatban melyiket érdemes venni? -
neduddki
nagyúr
HI!
PPeter legyszives agyaraz el gyarlo fejemnek a kovetkezo ptroblemat maetr neha mar elsirom magam:- (((((((
Szereplok:
- campus xp cd /tobbnyrie hekkelt, ha nem talalom akkor gyari:- )))/ de nem egy hanem 8-10 db /mindig elhagyom vhol naaaaa:- )))/
- jo hosok: plex760, lg 4120-4167, toshi 1612, 1712, /amig jo volt a 1802 is muxott:- )/ , pio 108, lg 52*cd /msot gyakorlatileg ezzerl a szetszakcc vacakkal istalok xp-ket:- )/, asus 40*cd
- rossz hosok: egy rakas lg iro, dvd ilvaso, nec 3540, 4551, 4571/ezek kozil egy-egy neha megy???/ , pio 109 110 111, samu 162
tema: xp telepites, a cd a jokban allnadona es gond nelkul telepul, de a rosszkanal masolasi hobaval elakad /grrrrrrr, hol jobbanhol kevesbe, neha 2-3* beolvassa neha oke, csak kihagyni lehet/ a ha ellenebn egy masik drive-rol feltelpitettema kkro a lemeszt visszolvastatva, letestelve fond nelkul, szepen egyenletesen emelkedo sebessegel olvassa a csspped, de cd chek-nel, ill. virnyora makolasnla sincs semmijen problema:- (((
szoval rohattul nem ertem
mar regen harcolok veluk, de tegnap telt eb a pohar, mikor egy samu 162 - lg 48*cdiro paros szivatott meg:- (((((((((
udv
neduddki -
Calibos
addikt
Most vettem csak észre hogy vetted a fáradságot és a dilettáns népnek csináltál egy útmutatót többek közt „ Mik az ideális dvd-írás körülmények” témának.
Szomorúan konstatálom hogy mennyire tudatlan vagyok ezen a téren, ezen kívül verem a fejemet a falba hogy nem vettem hamarabb észre hogy az aláírásodban mi szerepel…
Vannak emberek akik értékelik a munkádat és remélem sokan veszik a ''fáradságot'' hogy elolvassák az írásaidat…
Nem hajlongani akarok előtted hanem megköszöni a fáradozásaidat! -
lacko22
aktív tag
Van egy Verbatim lemezem amit Nec 7173-al írtam, és ezt pioneer 110D -vel olvastattam vissza, sokkal lassabban tette mint a nec. A Nec ténylegesen tudta a 16 -szoros sebességet a Pio meg csak vagy 12X -esig ment fel de inogott a sebesség rendesen.
Én egy pontot adok a necnek.... -
:AMF:
senior tag
válasz
whitezo88 #2946 üzenetére
Szvsz egyikkel sem jársz rosszul. Ha kicsit utánaolvasol, több véleményt is találhatsz a 7173A-s NEC-ről, a Pio-nak pedig saját topikja is van.
Bizonytalanság esetén javasolt a - mostanában mások által elég gyakran ajánlott - érmefeldobással való döntési módszer. Persze csak lejtős talajon, elkerülendő a ''mi van, ha élére esik'' problémakört.
Mindhárom író írja a DVD9 (Dual Layer) lemezeket. -
whitezo88
nagyúr
üdv!
az alábbi 3 íróból kéne választanom:
DVD-RW NEC AD-7173A Beige LabelFlash, Super Multi, 18x DVD+R, 12x DVD-RAM OEM
DVD-RW NEC AD-5170A-01 Beige Super Multi, 18x DVD+R OEM
DVD-RW Pioneer DVR-111D Beige Dual Layer OEM
egy árban vannak. tehát meik éri meg jobban? a NEC-ek írnak DVD9et? mert nekem az kéne hogy tudja. -
Tutti-amigo
tag
Köszi srácok! Azt hiszem ezek szerint tényleg nem túl jó széria. Akkor nem hiszem, hogy belevágok a cserébe! Azért ha valakinek van tapasztalata még ne kímélje a forum-ot és a bill-jét!
-
senior tag
válasz
Tutti-amigo #2941 üzenetére
Én is 107D-ről váltottam... NEC-re (4571A). Persze még mindig meg van az ''öreg cimbora'', csak azért nyugalmaztam, mert megkoptak a neki való 4/8* lemezek. Bár a NEC hangosabb, mint a Pio, ugyanúgy teszi a dolgát legnagyobb megelégedésemre.
-
válasz
Ha már belevágsz, akkor 111-et. A 110 veszettül gyenge lett. A NEC-ről sajnos nem tok nyilatkozni, de jókat hallani róla...
-
3x3y
aktív tag
válasz
107-sed még tényleg jó író volt. A 108 is. A 109 és a 110 már hihetetlenül gyengére sikerült...tisztelet a kivételnek.
Hozzánk is rengeteget hoznak vissza a 110-ből, úgy átlagban napi 5-6 db-ot.
Vegyél Necet, mint ahogy a barátod sem, a Nec sem hagy grízbe... -
Tutti-amigo
tag
Hali!
Nos akadt egy olyan ''lehetőségem'',hogy a jól bevált pio107d-met egy apró ráfizetéssel lecserélhetném 110d-re. Egyik ismerősöm aki számtech boltba dolgozik igencsak elijesztett tőle mondván, hogy sokat hoznak mostanság vissza belőlük! Ez érdekes, de bízom a srácba mert még nem vitt grízbe! Szóval szeretném tudni a ti véleményeteket is a pioról! Én a 107d-mmel meg vagyok elégedve.
Ti mit gondoltok? Előre is THX -
slaci007
senior tag
válasz
speedmetal #2938 üzenetére
Ezt töltsd le és utána működni fog.[link]
-
speedmetal
tag
Sziasztok!
Úgy láttam, hogy eddig az ASUS írói közül, csak a 1608-as van említve, a 1612-es nem. Nekem egy 1612BL dobozos íróhoz van szerencsém, ami egy LG GSA-4166B írót váltott le, ami elköltözött az örök lézermezőkre, miután szervízbe vittem - 68%-nál egy 2mm széles koncentrikus kört vésett az adatfelületre, ami desig-os volt, de olvashatatlan (előtte és utána nem volt gond)
Eddig jók a tapasztalataim, kivéve, hogy nem ismeri fel semmi LightScribe progi, így a LightScribe képességeit még nem próbáltam. Kíváncsi vagyok, hogy a registry buhera után működik-e majd - csak egy fél órája olvastam róla, ma este próbálom majd ki. Minden féle lemezt ismer és támogat, még a DVD-RAM-ot is. Eddig ~30 DVD-t írtam/töröltem vele és nem hibázott, nem nyafogott, csak dolgozott és dolgozott.
Üdv és boldog új évet mindenkinek! -
nrbii
tag
Mindenképp a Nec-et venném, mert a Pioneer nem írja a DVD-RAM-ot.
A két nec között az a különbség hogy a 4571 Labelflash-os, a 4570 meg nem.
Tehát NEC 4571 a legjobb író!!!!!
szerk.: a nec 3550 semmiképp sem, mert az sem írja a DVD-RAM-ot, és nem is Labelflash képes. Ja, és a Pioneer 111D sem, mert az sem ír DVD-RAM-ot, és egy mai írótól sztem már elvárható.
[Szerkesztve] -
[w]
őstag
srácok, ezek között van-e égbe kiáltó különbség vagy mégis melyik a legjobb választás?
NEC 3550, 4570, 4571
PIO 111D -
amerigo
aktív tag
válasz
Quentin Ruby #2924 üzenetére
nem csikos
-
nrbii
tag
Szerintetek a Samsung SH-S182M milyen író?
-
eddi
csendes tag
az volna a kérdlsem,hogy melyik irot vegyem?
pio 111d vagy asus 1608 p3s -
amerigo
aktív tag
Mondjuk jan. 2.-ig ráér
BUÉK! -
amerigo
aktív tag
Szevasztok!
Segítséget kérnék, ismeri valaki ezt?
NEC AD-7170S SATA Br:7758 HUF
ilyet szeretnék vásárolni, esetleg vélemények mellette-ellene....
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
Yeti910331 #2912 üzenetére
A NEC írók meglehetősen strapabíróak.
Gondolom nem kifejezetten CD írót akarsz venni, mert az nehezebb eset.
[Szerkesztve] -
Yeti910331
aktív tag
Helló!
Most döglött be a régi cd-íróm és a kérdés adott. Milyet vegyek? Olyan kéne, ami sokáig jó, vagyis nem szarik be percre pontosan a garancia lejártával. -
válasz
Apollyon #2892 üzenetére
Én még anno az első körben vettem egy PIO-111D-t, és a mai napig jól működik. Isemrettségi körömben van még kettő ugyanilyen meghajtó, és azokkal sincs gond eddig (kopp-kopp-kopp). Viszont az is igaz, hogy mindhárom át lett flash-elve 111L 8.29-re a LabelFlash miatt. Lehet, h szerencsések vagyunk???
-
Shadows
senior tag
vajon a h22n írja a lightscribeot???? gyors válasz kéne
-
Imy
veterán
Sziasztok!
Az ASUS notimban TSST DVD író van, és mintha kezdene behallni az enyim... A TSST-ről az ASUS notebook fórumban sem sok jót hallani!
Milyet lenne érdemes venni bele? Valami jót, és azért az ára se legyen túlzottan magas! És ha van benne egy kis extra, pl lightsrebe az sem gáz...
Szóval kérném a segítségeteket, mint gyártó/típus, mint bólt választásában. A boltnál az lenne a jó, ha elküldené, mert nem BP-i vagyok!
Köszi! -
Mountain
tag
Na, köszi mindenkitől a segítséget.
Végül is NEC AD 7173A lett belőle, úgyhogy márkát váltottam.
Még éppenhogy csak kipróbáltam, remélem beválik.
Mondjuk hangja az van, ha felpörög, de majd drive speed vagy vmi. -
lacko22
aktív tag
Én csak azt ismerem el hogy az LG szinte mindent visszaolvas, de hogy megír mindent a megadott sebességen meg azt vissza lehessen olvasni normálisan azt nem merem garantálni. Láttam már egy pár elszomorodott tulajt. Inkább NEC vagy valami más. Nekem Pio 108 már két éves és nem hibázik ír és ír.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
lacko22 #2898 üzenetére
LG 4160B-t használtam másfél évig, akkor meghalt, de hirtelen, és nem lasssan, soksok rontott lemezt hátrahagyva. Aztán garisan kaptam egy dobozos 4166B-t. Eszméletlen jó, sohasenki nem panaszkodott még, hogy ugrana bármi, igaz minőségi anyagra írok, csak külön kérésre és no garral egyébre....
Szóval, LG +1 pont,.
-
senior tag
válasz
Mountain #2897 üzenetére
Saját tapasztalat 4571A-ról:
- régebbi Verbákat gond nélkül olvassa (MCC - 01RG20, 02RG20, 002; Yuden000 T02), de a többi lemezzel sincs problémája (Ricoh,Memorex,Traxdata,Ridata) (Pio 107D-vel írva)
- egyáltalán nem csendes, bár ez engem nem zavar. Filmnézésre LG-olvasót használok (vagy a NEC-et drivespeedel) -
Mountain
tag
egyre több jó pont jön az LG-re. Pedig a topic 99,99 %-a arról szól, hogy Samsung, LG ne, az felejtős. Plex a csúcs, persze árban is odaver, ami meg elérhető és jó: NEC, Pio, BenQ, Asus. Mondjuk nekem mint teljesen mezei felhasználónak, aki csak archiválja a saját dolgait, h elférjen a merevlemezén, nem volt panaszom az LG-re. Olvasott, írt, nekem meg ez kellett, persze bírhatta volna tovább (Pláne, h nem a napi 30 lemezes adag volt neki kiadva, akkor megérteném, h ennyi volt.). Ha jobb a NEC, mint az LG, gondoltam váltok, mivel árban ezek között az írók közt nem igen van lényeges különbség.
-
kiborg
aktív tag
Hali!
Nálam néha előfordul néha egy kis tiltott anyagi haszonszerzésis, tehát használódnak.
Volt két Pioneerem, nem bírták az ütemet. Az LG-m az minden gond nélkül tette a dolgát, nem rontott, csak írt és írt. Lassabban olvas az átlagnál, de rendesen ír.
Szerintem ha jó LG-t fogsz ki, akkor nincs semmi gond.
Én midig tartottam a Pio (mostmár Plextor) mellett egy másik írót is, mert a kettő közül valamelyik általában olvasta a legrosszabb lemezt is.
Üdv Kiborg -
Mountain
tag
válasz
lacko22 #2898 üzenetére
Mondjuk nekem a gyorsaság nem annyira számít, de én is efelé húzok.
Amúgy van ahol 2 év garival is megvehető, egy kicsit drágábban.
De sajna ezek az optikai cuccok idővel mindig kinyiffannak és hogy hogynem mindig a gar idő után. Az LG is 2,5 évig bírta (2 év gar volt rá).
Persze a több gari mindig jobb, és remélem ez a NEC tovább húzza majd, ha beruházok rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Dell Latitude 5310, 5310 2-in-1 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest