Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vati

    senior tag

    válasz Laca19 (a) #1975 üzenetére

    ''egy 50 darabos hengerből természetes hogy 2-3-at elront''
    :D ...akinek ez kell, csak szívassa magát nyugodtan:)

    Nekem az egyik LG 2004 eleje óta szolgál, hibátlanul. (4081b)
    Még mindig jól megírja a lemezeket, és amit megírtam, olvasható 2,5 év után is.
    A másik LG egy 4163-as, szintén 2005 nyáron vettem, soha semmi gond vele.

    Ezek az írók érdekes módon egy lemezt se rontottak el kb. 900-ból, és nem kellett alapból firmware-t hekkelni hogy működjenek, szimplán megbízhatóan írnak és olvasnak.
    (Olyan előfordult néha, hogy szutyok noname lemezt nem lehetett visszaolvasni, vagy 1 év után már nem lehetett rendesen olvasni, igazából nem is lep meg.)

    A legújabb, harmadik LG íróm egy GSA-H10A. Eddig csak 25 lemezt írt meg hibátlanul. Összehasonlítva a NEC-vel, teljesen HANGTALAN - valamit tudhatnak az LGnél amit a NEC még nem talált fel.
    Néhány lemez minőségét leellenőriztem a Neroval, mielőtt kiszedtem volna a NEC-t, csak hogy ilyet is lássak. A legrosszabbak azok voltak, amit a NEC maga írt, már 3 giga felett elkezd romlani.

    Hogy miért lehet bizonyos körökben rossz híre az LG-nek?
    Esetleg azért, mert 3-4 évvel ezelőtt, amikor a combo drive-ok divatoztak (DVD-olvasó+CD-író) ezekből az LG-nek volt néhány hírhedten rosszul sikerült típusa. Egybe belefutottam én is, amiből csak ismeretségi körben két másik példány is megdöglött, jellemzően 1 év után. (típusjelre nem emlékszem) Ez sokak előtt lejárathatta az LGt mint ODD-gyártót. Másik lehetséges ok, hogy különösen a régebbi íróik nem valami fürgék - ipari mennyiségben írni akaró emberkék ezt nem díjazzák gondolom, de egy normál home usernek vsz tökéletesen elég, amit tudnak.
    Én éppen hogy visszavenni szoktam a sebességéből a jobb minőség miatt.

    Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

Új hozzászólás Aktív témák