Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
trufa12
addikt
pl az enyémet 10 k ba .)
De most komolyan .
de boltból már szerintem kapsz 5-7 ezer között , olyat ami jobb a gyárinál, cooler masternek vannak ilyen csoda megoldásai..
Jah és még mielőtt a szabályzattal jöttök, nem hirdettem, javaslatot tettem, de ezért is írtam oda a bolti megoldást mellé .
-
trufa12
addikt
Sziasztok ezt néztem ki NOCTUA NH-D14
ez alá beréfnek a ramok az adatlapomon lévő configba?(új ramok corsair vengeance Pro 2133 mhz lesznek ..)
Vagy ennél van hatékonyabb cpu hűtés ilyen árban ?
-
trufa12
addikt
-
trufa12
addikt
válasz
Rypejakten #47089 üzenetére
haha köszi
de ennyit nem akarok ki próbálni , ennyire nem vaskos az a tárca. -
trufa12
addikt
Sziasztok, am3 + fx 8320 ra szeretnék 1 hűtést amivel már tuningolni is lehetne
zalman z 11 plus házam van , értelem szerűen olyan kellene ami még ebben elfér. -
trufa12
addikt
válasz
albinolynx #44569 üzenetére
-
trufa12
addikt
válasz
gyuribácsi88 #44553 üzenetére
de ezek az intel lapok meg kihaltak?
a koponyásakat már nem,látom neten ... -
trufa12
addikt
válasz
gyuribácsi88 #44553 üzenetére
hát mondjuk ez a körmöm nem tudná meghajlítani ...
-
trufa12
addikt
válasz
gyuribácsi88 #44550 üzenetére
hát ebben is lehet valami.
én olyanokat néztem ahol hatalmas hűtőket raknak fel.
értelem szerűen én is azokat szoktamvonz a nagy robusztus külsejük
jobban nézki mint valami kis porbafing fityegne a gép közepén.
idáig a legnagyobb hűtésem 1 Grand Kama Cross volt
a maga 14 es ventijével -.- hát ezt 1 matx házba paszíroztam be .D még régen -
trufa12
addikt
válasz
gyuribácsi88 #44547 üzenetére
Hát el...... nekem a kábelek rendezéséhez am nincs sok érzékem .
úgy immel-ámmal szokott sikerülni hogy nem lóg össze vissza
de legjobban az első venti kábelét utálom , most ráadás 1 szar házba vagyok szinte mondhatni 0 kábel menedzsment -.- de majd nem sokára érkezik 1 jobb ház nah majd abba. -
trufa12
addikt
én azt hittem ahogy szerelem a gépet az teljesen megszokott ... de nagyot néztem most nem tudtam hogy ez ennyire különleges
vagy hogy ennyire precíz lettem az évek alatt mi a szöszpersze arról nem szól a fáma hogy mikor régebben fel idegelt ütöttem vágtam a gépeim
de hát kellett 1 tanuló rész isami alatt kialakult a rutin.
Én beszélni is szoktam hozzájukmiközben szerelem 1 jobban telik az idő.
kettő inkább szóba vezetem le az ideget ha valami nem úgy sül el ahogy kellene D:szóval ilyen szaki dani módon .
-
trufa12
addikt
válasz
gyuribácsi88 #44542 üzenetére
hát jó a kábelmenedzsmentet nem számoltam bele
bár ha 1 szokott házban vagy évek óta és tudod mi hogy , akkor a 15 percbe szerintem belefér.ha új a ház én is a kábelekkel tökörészek 1 órán át
,aztán gondolok 1 et másnap szét kapom és kezdem előlröl mert valami nem tetszik .
de ez már tényleg csak kényszerű mániákus cselekedet
mert azért ha aránylag el vannak rendezve a kábelek akkor a levegő tud áramolni . -
trufa12
addikt
válasz
bombibmw #44541 üzenetére
hát én így még életemben nem szereltem, most ha be van csavarva a lap akkor tök mind1 mit csinálsz az ott merev ....
nem tud nyúlni stb
ha kiveszed rá teszed a hűtést nem tudom mekkora ez majd nézd meg hogy milyen szépen felvesz 1 lap 1 görbe ívet, utána persze szépen lassan csavarozod így bírja , meg hát erre van ki képezve de azért megkínozni hogy becsavarva toljuk rá mert ugyan az a végeredmény hát szerintem nem érdemes
persze ha bevált idáig is így csináltad akkor csináld ígyde ha meg figyelitek a legtöbb hivatalos videón is a lap kint van fel pattintja a hűtést a pacák és úgy szereli be.
-
trufa12
addikt
válasz
bombibmw #44538 üzenetére
nah most nem értem
ha be van szerelve mit támasztasz ?gyuribácsi88
nekem ezt a módszert régen 1 elektroműszerész ismerősöm ajánlotta , gondolom nem véletlen mondta.amúgy előbb túloztam mert ha nagyon akarom 10 perc alatt össze rakok 1 gépet
mindenestől , nem tudom miért sok idő ez?
10 perc , ki a lap rá a hűtés , be a lap csavarok a lyukakba, be a vga nézni egyenese húzni meg a csavarját ha ok akkor húz az alaplap csavaron és megy a gép.
ezt a kettőt kell össze nézni , mert van mikor a vganak kényelmes lenne az már a lapnál annyit te be sem lehet csavarni , gagyi házakba előfordult már -.- így muszáj voltam úgy be tenni hogy nem volt teljesen kényelmes a vga nak de hát van ez ígyráadásul a vga t nem árt le csavarni még ha van is a háznak gyors lefogatója mert az alig fog rajta , jó persze nem dobálni szokták a pc t így úgy gondolták a fejlesztők elég ha annyit szorít de gondolni kell mindig az esetleges kényelmetlenségekre is.
-
trufa12
addikt
válasz
gyuribácsi88 #44535 üzenetére
hát én nem tudom
, mikor fel pattintok 1 méretes hűtést az majdnem u alakba görbít 1 lapot, nah már most ha az a lap le van fogatva és nem tud mozogni igazodni a hűtéshez...
a másik mikor benn van 1 vga sokszor láttam hogy ferdén volt kisséde ha csak be csavarom a csavarokat, be teszem a vgat és hozzá igazítom hogy tejesen egyenes legyen végül a lapot le rögzítem az nekem megnyugvás és a pc-jeim sem panaszkodtak még az évek alatt.
de hát mindenki maga szereli a pc-jét és maga tudja a saját időbeosztását, de én inkább akkor szerelek pc-t ha több időm marad rá, és inkább tökölök 20 percet 5 helyett.
-
trufa12
addikt
válasz
gyuribácsi88 #44532 üzenetére
a fene sem tudja, én így csinálom évek óta, nekem megnyugvás és precízen bele is tudom tenni a házba nem fagy nem törik le semmi stb
én így szeretem és szerintem nem volt ez rossz tanács még ha felesleges is lehet amit mondtam.
csak jót akartam -
trufa12
addikt
válasz
bombibmw #44528 üzenetére
hűtést sosem teszünk fel lapkiszedése nélkül
addig nem rögzítjük a lapot amíg a vga kényelmesen nem helyezkedik el -.-
ezek ilyen kis szösszenetek amit érdemes figyelembe venni.... ha már pc je van az embernekelhiszem kényelmetlen mert sok a szöszölni való vele, de jobban jársz
ugyanis a lap ugyebár nyiklik nyaklik miközbe 1 hűtés rá megy szóval érdemes kivenni és fel pattintani a hűtést aztán vissza a házba,
de nem rögzíteni be teljesen hanem először vga a pci e csatiba a helyére csavarod nézed a lapot meg a kártyát hogyan áll ha a kártya egyenes berögzíted a lapot -
trufa12
addikt
Köszi mindenkinek.
-
trufa12
addikt
Nekem senki sem ír ,
?
-
trufa12
addikt
Sziasztok, azt szeretném kérdezni FM 2 re milyen proc hűtőt lehet venni ,tenni?
10-20 k közötti ár résben. Ami jól hűt akár 1 csúcs modell procit és halkan teszi a dolgát.Lehetőleg ha van az ipon kínálatában akkor onnan kellene 1 , mert a gép többi része is onnan lesz vásárolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest