Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
1700-as foglalathoz, a 12600-os Intel procimhoz szeretnék procihűtőt venni, mert úgy olvastam a stock hűtő nem elegendő és forró lesz a proci tőle. Tudtok ajánlani valamit? A legolcsóbb megoldások érdekelnének.
Eddig ilyen szolgált ki, nagyon szeretem több év után is, de feltételezem ezt már nem tudom rátenni erre a foglalatra igaz?
https://ipon.hu/shop/termek/lcpower-cosmo-cool-lc-cc-95/183381 -
lavorka
aktív tag
Üdv! Egy havernak segítenék be CPU hűtő választásban.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 20-25max
2.: Milyen házba kerül? Corsair 4000D Airflow Tempered Glass
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus Prime Z-590P
4.: Processzor típusa? Intel i7-11600K
5.: Ramok típusa? HyperX Fury RGB
6.: Egyéb igények? A hülyegyerek mindenáron fehér hűtőt szeretne, de nem baj ha más színű. Jómagam Dark Rock 4-et ajánlottam neki, de azért itt is megkérdem, hátha tudtok jobbat -
kuruczak
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Pilács
senior tag
válasz
sirarcheer #92793 üzenetére
Szia, sokmindentől függ, de ha nem korlátozod be 65W-ra a teljesítmény felvételét, akkor normál használat mellett 120W, tesztekkel agyonterhelve 170W de akár 190W-ig is képes felvenni. Ennek fényében válassz hűtést. Jó lehet egy Fuma 2 (26k) vagy Mugen 5 rev.b (20k) amik nem takarnak a memóriákra, azzal akkor később se lesz gondod. Magasságban 161-5 mm a max amit bele tehetsz leírása szerint a háznak. 6 hőcső alá ne add ha nem korlátozod be...
-
kuruczak
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet rakok össze és szeretnék segítséget kérni, hogy a procihoz milyen hűtőt érdemes venni. Nézegettem a Be Quiet! Dark Rock 4-et, de nem vagyok biztos benne, hogy az elég lenne.
30e Ft
Fractal Design Meshify 2 Compact
MSI Mag B550 Tomahawk
4.: Processzor típusa?
Ryzen 7 5800X
5.: Ramok típusa?
Kingston HyperX 2x16 Gb
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Ha lehet fekete. A világítás nem annyira fontos.Köszi előre is a segítséget!
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
A gyári processzor hűtő helyére szeretnék egy halkabb és jobb hatásfokú hűtőt.
Részletek:1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
30e Ft.2.: Milyen házba kerül?
Zalman M3 Plus3.: Milyen alaplapra lesz?
GIGABYTE Z490M4.: Processzor típusa?
Intel Core i5-10400F5.: Ramok típusa?
G.Skill Aegis 2x8GB6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Ha van fekete az jó lenne, a világítás lehet, de nem kötelező.Segítséget előre is köszönöm.
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Bogarásztam a netet de sehol nem találok konkrét tesztet. cooler master hyper 212 led vs arctic freezer 34?Melyik teljesit jobban?
-
Speed®
titán
válasz
koko52 #92788 üzenetére
Én Hydronaut párti vagyok, bár most épp MX4et használok (olcsó volt a 65g2019 ;p), picit jobb értékeket lehet vele elérni. A vakolós felhordásért és a TGC szakmaiatlan használatáért viszont big dislike, ez sem szólt másról, csak ama bizonyos réteg vakításáról (vicc a NTH2..prémium törlőkendőkkel együtt).
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
ScomComputer #92786 üzenetére
Ezek még élnek?
Az öreg MX 4 a legjobb -
ScomComputer
veterán
Hővezető "paszta" teszt !
A léghűtésesbe akartam,bocsesz...de itt hagyom.... -
emiki6
veterán
válasz
jim bcs #85837 üzenetére
Tuningoltam ramot és teszteltem y-cruncherrel. Kell oda az a venti. 83 fokig felment 1000 RPM mellett, ami kb 75%. 600 RPM-en elhanyagolható a hangja a táphoz képest és úgy állítottam be a ventit, hogy a lehető legtovább maradjon hangtalan, de itt már egész hangoska kezdett lenni, persze ez még mindig bőven nem zaj.
-
Pilács
senior tag
Helló,
i5-11400F PL1 és PL2 korlát nélkül kb 170W-ot fogyaszt hwinfo szerint, erre tettem egy Mugen 5 rev.b hűtést, ami ép hogy nem vérzik el prime95 small FFTs tesztben (avx-512 engedélyezve) 97-98 fokon tudja tartani. Tesztekben a Mugen 5-nél jókat írnak szinte mindenhol, youtube-on van hogy 260W-os aláfűtésnél is állta a helyét, ott hozott hasonló hőfokot mint nálam 170W-nál. Há' mi történik nálam?Ugyan erre egy Ashura is felkerült, ami picit jobb eredményt hoz (-2 fok) mint a Mugen 5. Kupak alatt a hiba? Teljesen tanácstalan vagyok
Köszönöm!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
AM3-ra jó hűtést feltudok tenni esetleg AM4-re?
Ryzen2200Ge, lap még nincs.
Prolima Tech Megahalems esetleg felmegy? -
abdulka1
őstag
válasz
TechN7ne #92779 üzenetére
Szia!
Ha elfér, esetleg a Phanteks PH-TC14PE White Heatsink -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Fehér léghűtésre lenne szükségem egy i7 10700-ra mert a kompakt vízhűtésem kezd hangoskodni és megy garanciába.
Egyedül fehérben csak Alpenföhn Brocken 3 White Edition-t találom és csak ennél az egy boltnál van még raktáron elég horror áron (volt már ilyenem szürkében de sajnos eladtam olyan hülye voltam ,de ha már újra vennék akkor fehéret szeretnék - szürkéből van olcsóbban + az aprón is találni) …
Van még fehér Arctic freezer 34 esports de nekem az elég gyengének tűnik ,későbbiekben valószínűleg i9 is lenne ,Alpenföhn-t meg ismerem és nagyon halk hatásos darab.
Tudnátok esetleg még minőségi fehér léghűtést ajánlani ami talán egy picit olcsóbb is?
Köszöntem előre is skacok , -
demmer123
őstag
Milyen proci hűtő ajánlott egy 10400f procira később 12400 / vagy akár 12600k-ra?
Léghűtés megoldásnál jobban fog melegedni a vga? Gondolom a hő nem tud annyira jól távozni a hűtőtől, vagy ez hülyeség? Melegedős 3060ti kártyám van, tuningolva is.
-
kromatika
veterán
Sziasztok. I5 9500 alá vennék cpu hűtőt. Alap lap Gigabyte B365m h . mATX lap.Külön vga nincs a konfigban. A ház Zalman S2 ATX ,158mm hűtő fér be. arctic freezer 34 easport vagy a sima 34 re gondoltam. Köztük a hűtési teljesítményben van lényeges különbség, vagy kvázi a borda ugyan az? Melyiket válasszam, illetve ár érték arányban van e jobb választás?
-
starwarsf1
csendes tag
Sziasztok! I5 12400F -re szeretnék fehér léghűtőt ezt találtam ami lga 1700 foglalatra jó.DeepCool Gammaxx GTE V2 fehér processzor hűtő (DP-MCH4-GMX-GTE-V2WH)
Kérdésem az lenne szerintetek elég nagy a hűtő "alja" ,hogy elfedje a nagyobb méretű intel új cpu-t? Van más ajánlatotok fehér kellene. 165mm magas lehet maxiumim és 20 ezernél többet nem akarok kiadni. ASUS PRIME H610M-A D4 alaplapon lesz. 2db memóriával GOODRAM 2x8GB 3600MHz DDR4 memória (IRP-W3600D4V64L17S/16GDC) -
dfdfdf
őstag
válasz
Tepsifüles #92772 üzenetére
poénos de a gyári fos is elviszi őket nekem 6700esen egy 2cm magas borda volt mezei 8as ventivel és nem főtt a proci és nem is bömbölt
-
Paxker315
addikt
válasz
Tepsifüles #92772 üzenetére
Id cooling SE-213 V2
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok,
most cserélem kolleganők gépében a procikat amikhez eddig a gyári hűtést használtuk.
Az i3-4170 -> i5-4570 (Socket 1150) / a G4600->i5-7400(LGA 1151) / G5400->i5-8600 kerül upgradelve. Milyen "low-budget" (nagyon max 7e / hűtő) procihűtőt ajánlanátok a jelenlegi gyári helyett? (Egyik sem rézmagos) .
AsusB85M-g / Gigabyte B250M-D2V / Gigabyte H310 H alaplapok lennének, mindegyikben 8 GB Kingston ram van illetve valami Low-budget termaltake/zalman ház (kb anno 5-7e ft volt).
Office programok/web/vállalatirányítási kliesn menne rajtuk (természetesen jó női szokás szerint mindenből 20 nyitva egyszerre)
Válaszokat előre is köszönöm. -
tray86
tag
Sziasztok!
max. 20-30k2.: Milyen házba kerül?
Deepcool Tesseract SW3.: Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte Z370P D34.: Processzor típusa?
i7 9700 (nem "K")5.: Ramok típusa?
G.Skill Aegis 2x8GB 3000Mhz CL166.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
nincsJelenleg egy be quiet! Pure Rock 1 van rajta, problémám, hogy CPU igényesebb játékoknál 89-90 fok a CPU (core max hwinfo64 szerint), nyáron ez volt 93-94 fok is.
Újra pasztáztam (Arctic MX-5-el), biztosan jól van rögzítve a hűtő is, valószínűleg a Pure Rock 1 ennyit bír.
Köszönöm! -
tibike8
őstag
válasz
hegegabi80 #92765 üzenetére
Sejtettem, csak nem tudtam, hogy mire is keressek rá...
-
tibike8
őstag
válasz
Speed® #92766 üzenetére
Nekem is rémlik, hogy talán volt a dobozba, de akkor is és most is a csavaros felfogatás kellett. És persze az utolsó nagy lomtalanítással ment a doboz. Pedig amúgy annyi alkatrészem van mint a szemét, de mindig az kell ami nincs vagy nem találom (lehet hogy ez is megvan, csak nem találom)
És most nem otthon vagyok, de talán csak a műanyag ahogy néztem. EGy Asus ROG STRIX B350-F Gaming lapról van szó.
Most jutott eszembe. Ezt a hétvégén csináltam a tárgyi lapról.
-
hegegabi80
addikt
-
Dinomano
őstag
Sziasztok! AMD FX-6300 CPU-m van. Viszonylag hangos a mostani CPU hűtőm (főleg terhelés alatt), és gondolkodom a lecserélésén. Kb. 5000-10.000 Ft közötti összeget szánnak a dologra. Ebben az árkategóriában egy csendes hűtőt tudtok ajánlani? Létezik passzív hűtés is, vagy ekkora procinál az már nem hatásos?
ASUS M5A97 EVO R2.0 alaplapom van. -
-
djxp01
senior tag
Üdv!
Nem tudom, ez a megfelelő topic a kérdéshez, de remélem kaphatok választ:
Dark Rock Pro 4-hez nem találom a számlám, ezért nem tudom igényelni az ingyenes LGA 1700-as mounting kit-et hozzá a hivatalos weboldalról. Esetleg itthon (Budapesten) beszerezhető valahonnan, valakitől? Vagy marad az ~5-10 eurós megrendelés külföldről?
(Nem az árral van a baj, hanem utálom a külföldi postázást, meg a várakozást. De ahogy láttam, a vásárláshoz is szükséges a számla, mert nem engedi kiválasztani az ,,I want to buy a Intel LGA-1700 mounting kit *" részt.)
-
Pilács
senior tag
-
NoNick
tag
KB 10-15.000
Bitfenix Neos
ASRock B560M-HDV
4.: Processzor típusa?
I5-11400
5.: Ramok típusa?
Silicon Power 2*8 GB normál, borda nélüli ram
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Halk, ne világítsonOlyan ajánljatok lsz, ami a VRM-eket is hűti, top flow, ha jól értelmeztem az összefoglalót.
A gyári hűtő kurva hangos, cserébe gyorsan melegszik minden.
A házban csak hátul van ventillátor.
Köszi! -
Pilács
senior tag
válasz
Speed® #92752 üzenetére
224XT eléggé hasonló felépítés mint a hyper 212, játékban meg alap felhasználásban még a 60 fokot sem éri el, csak ha pl egy aida64-ben rendszerstabilitás tesztet tolok... ott 1-2% a visszaejtés (100 fokot elérve). Talán nem is olyan vészes, de nem szeretném 'megfőzni'. Fuma 2-t még nézem a felépítése miatt is, hogy elfér e a hátsó VRM hűtés felett, mert arra rálógna. Nem találok adatot, hogy mennyi van hátul a hűtésből kihagyva a Fuman, a VRM hűtés kb 40 mm magas.
-
Pilács
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest