-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
MS Ergo4000 vs L Wave
Nehez ugy.
Ha letezne rendes magyar kiosztasu az Ergo4000-bol, akkor nem lenne kerdes, hogy o a nyero, igy viszont valaszthatsz a nemzetkozi angol kiosztasbol, a magyarra ganyolt matricas nemzetkozi angolbol (
), esetleg szerzel egy nemet peldanyt.
(Banyek, ennyire nehez europai piacos english intl' Ergo4000-rol kepet talalni? Neten talalhato kepek 90%-a amerikai piacos verzio, maradek vagy nemet vagy japan, esetleg brit) Ezuton is csokoltatom az Edigitalt a weblapjukra illusztracionak kitett japan kiosztasert.Tartossag? Elso Ergo4000-emet azert csereltem le 5 ev utan, mert mar elegge csattogtak a gombjai, plusz eleg rondan nezett ki a szokoz es a csuklotamasz kozti szurke keret, meg mar ketszer volt forrasztva a toresgatlo utan megtort madzagja.
A gombok matricazasan persze nem latszott, hogy olyan oreg mar a billzet.Ha korabban meg nem volt osztott billzeted, akkor a Wave kiosztasat konnyebb megszokni, Ergo4000-hez hosszabb tanulasi fazis tartozik. (kevesbe toleralja, ha 2 ujjal keresed a gombokat, illetve hamar rajossz, hogy meg kene tanulni, melyik gomb melyik terfelen van, es nem atnyulni keresztbe.
)
Ja: Ergo4000 teljes magas gombokkal rendelkezik, Wave gombjai alacsonyabbak, valahol feluton a rendes es a laptop billzet kozott.
-
Bishoop
tag
válasz
baluka26 #6947 üzenetére
Olvastam hogy vannak háttérvilágítással rendelkező billentyűzetek, viszont nem találtam olyat amelyiken csuklótámasz is van. Azt olvastam, hogy a csuklótámasz nagyon kényelmessé teszi a gépelést, nem tudom hogy ez mennyire igaz? Proof speciel felsorol jónéhány világítósat, de egyiken sincs csuklótámasz. Azért 10 K felett nem akarok billentyűzetet vásárolni...
-
baluka26
veterán
Sziasztok!
Billentyűzetet szeretnék venni, az árkategória 10-15k HUF.
Nem baj, ha van háttérvilágítás, de legyen magyar nyelvű.
Köszi az ajánlatokat! -
Bishoop
tag
válasz
Alvin_ti4200 #50 üzenetére
Szeretnék venni egy egyszerű, hagyományos gomb elrendezésű billentyűzetet, csuklótámasszal. Nem árt ha van rajta néhány programozható gomb, de semmi extra. Milyet ajánlotok?
-
OnLy16
tag
Köszi, ezek közül talán a K200 tetszene, de valahogy mégsem olyan amit szeretnék
Jelenleg egy Arctic K381-al szemezek fehérben. Olcsó, és az arctic cuccokban eddig nem csalódtam.
Valakinek esetleg tapasztalat?
-
vlevi
nagyúr
Logitech Classic 200, Logitech K120, K200 Megnézni érdemes. Egyik sem olyan lapos mint egy laptop billentyűzet, valahol félúton van a normál és a laptop között. A K120 és a K200 már szerintem talán túlságosan is puha, a Classic 200 talán pont jó.
Microsoft wired 600 még talán. Ez is laposabb féle, de van benne egy kis csavar. Ez is megosztja egy kicsit a "közvéleményt", van aki szerint jó, van, aki nem szereti. Pont olyan ez, mint a Classic 200-on lévő elforgatott 6-os blokk. -
vlevi
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #6936 üzenetére
Mediamarktban láttam. Egy kicsit még zavaró rajta a matricázás minősége, de állítólag idővel ez javul.
Élőben nem olyan vészes az egér, legalábbis kinézetre, ha csak az egeret nézed. Egy tök átlagos, 3 gomb+görgős szürke mezei egér. De a fényes, elegáns hatású mk520-tól nagyon elüt. -
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi a választ! Bocs, hogy csak most írok.
Azt hiszem, kezdesz meggyőzni, hogy ez a Logitech MK520 jó vétel lenne.Igazából tényleg csak az egérrel van bajom, ami az elég elegáns bill. mellett tényleg olyan kicsit komolytalan hatású, de megszokható. Kíváncsi lennék, hol van kirakva ez a típus, Te hol nyomkodtad? Akkor már megkukkantanám az egeret is élőben, lehet, hogy élőben nem vészes.
Az MK710 tényleg brutáldrága.
Azt néztem, hogy a K800 meg eléggé hasonlít az MK520-as billentyűzetére, annyi különbséggel, hogy ez világít, de nincsenek multimédia-gombok, meg rohadt drága.
Tényleg nincs túl sok Unifying vevős bill., szóval asszem egyelőre marad a korábban említett MK520. Vagy ha van esetleg más márkában is hasonló jó ajánlat (jól kinéző, kényelmes, gépelés közben kellemes hatású), akkor azt is szívesen fogadom! -
Jim-Y
veterán
Sziasztok, billentyűzetet szeretnék 5-10.000 közötti áron venni, a következő dolgokra lenne Főként használva:
programozás
játék, csak egyfajta -> FPSigazából ennyi, multimédiás billek nem kellenek, inkább legyen minőségi az anyaghasználat, az sem lenne rossz ha lenne háttérvilágítás, vagy billvilágítás, de ez nem feltétlenül kell. Legyen vezetékes az FPS game miatt. Üdv, remélem van valami ami legalább kis mértékben kielégíti az igényeket
-
OnLy16
tag
Sziasztok!
Milyen billentyűzetet ajánlanátok az olcsó kategóriában? (2-4ezer)
Nem kell semmi világítás vagy bármi extra, annyi hogy vezetékes legyen és lapos billentyűket szeretnék (laptop szerű)
Leginkább gépelésre és némi játékra lenne használva (akkorsem fpsre)
Genius i222-n gondolkozom, bár sokan ellenzik a geniust mint márkát, nekem eddig nem volt bajom vele.
Bármi tipp?
Köszi
-
WolfheartGR
őstag
A Wave egy kellemes dolog. Idővel felhangosodnak a gombjai. Számomra kellemes gépelési élménye volt. Pontosan éreztem (már amikor finoman nyomigáltam, mert "erővel" gépelek) mikor nyomom le a gombot. Nem kellett aggódnom amiatt sem, hogy ha rajta pihentettem a kezem gépelődik be egy kis értelmetlen zöldség. Nagyon kellemesen programozhatók a gombjai.
-
F34R
nagyúr
Sziasztok e kettő bill közül kellene választani
MS Natural Ergonomic Keyboard
(úgy tudom ebből nincs magyar kiosztású)Logitech Wave
(ebből mindkettő van [eng-hun])A kérdesem pedig contra-pro: anyaghasználat ,gombok járása , tartósság.
Sajnos ettől drágább bill.-t nem fogok venni pedig kényelmes kellene az újjaimnak és a csuklómnak mert fáj. (Valójában a kialakítás miatt esett e kettőre a kérdés.)Thanks all
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Billentyűzetet szeretnék vásárolni.
1. csak a betűk világítsanak
2. olcsó legyen
3. sima egyszerű kiosztás nem kell rá semmi csili vili cuccElőre is köszi!
-
vlevi
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #6928 üzenetére
Hát, nem tudom. Esetleg, ha el tudod passzolni azt az egeret, és venni helyette valami féligmeddig normálisat.
Unifying vevős Logi cucc nem sok van.
Billentyűk
EgerekA Logitech mk320-t legszívesebben nem is említeném, mert ugyan hasonlít az Ex110-re, de kicsit laposabb billentyűi vannak, viszont az egere az nagyon-nagyon fapados. Kicsi is, a gombja is kevés, és ráadásul ennek nem Unifying vevője van, tehát nem lehet cserélni. Ráadásul elég nagy (4-5 centi) a vevőegység, laptopba nem jó.
Az biztos, ha az ár nem számítana, és jó lenne az angol, akkor én ezt nézném ki magamnak : Logitech Mk710 De sajnos, mindkét dolog eléggé kizáró tényező... 25-30 ezret nem adok érte
-
vlevi
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #6925 üzenetére
Sajnos külön a billentyűzet nem kapható. Vagy ha mégis, akkor nem lenne olcsóbb. A Microsoftnál van erre példa, a bill+egér szet kb annyiba kerül, mint maga a bill. Csak éppen a Microsoftnak nincs ilyen apró vevője.
-
Polllen
nagyúr
Szia,
köszi a listát!
A K360 már majdnem jó, az egeremmel szépen ellennének. A K400-t láttam, az szerintem valami borzalom és kell a fenének egy touchpad... Akkor már inkább trackball.
A genius hozza az elvártat, de ahogy látom vezetékes.
(ágyból annyira nem lenne nyerő a vezetéket húzkodni)
Amúgy játékra kellene, szépen mellé az egér és goto fps-t zúzni a tv-n. Általában a mai fps-khez elég az xbox kontroller is, de szeretem a régi darabokat és nincs annyi gomb azon a förmedvényen... (Jedi outcast-ban odáig se jutottam vele, hogy a legalapabb gombokat kiosszam az xpadder-ben...
)
Ezért a kb. 30 cm-s limit a billnek. (Gondolkodtam egy ilyenen is, de ez már túlzás lenne...)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi szépen a választ!
Hümmhümm, hát elgondolkodtató a dolog, mert a billentyűzet nagyon kis elegánsnak tűnik, így kép alapján nagyon tetszetős, de az egér valahogy olyan kis bénácska mellette...
Igazából nem is nagyon értem, hogy illik egyáltalán a billentyűzethez.
Tulajdonképpen igazán komoly egérre persze nem lenne szükségem, mert játékra a lehető legkevesebbszer fogom használni.
Viszont szöget ütött a fejembe, amit írtál, tulajdonképpen akár vehetném külön-külön is a billentyűzetet, meg az egeret, csak legyen Unifying vevőegységgel ellátva.
Van esetleg másik ajánlatod is, ha nem gáz?Tényleg bejövős ez a bill., de valahogy nem tudok megbarátkozni az egérrel. Akár külön billentyűzetről és egérről is jöhet ajánlat.
(persze gondolom az egérrel kapcsolatos igényeimmel takarodjak át az egér topicba
)
-
vlevi
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #6915 üzenetére
Esetleg Logitech Mk520-hoz mit szólsz? Én már láttam, 2-3 gombot le is nyomtam rajta. Olyan kis kellemes. Erősen laptop hatású, lapos, de van, aki ezt kimondottan szereti. Unifying vevős, azaz később, ha igényed (és pénztárcád) úgy kívánja, az egeret lecserélheted valami komolyabb darabra, anélkül, hogy mégegy új vevőt bele kellene dugni a laptopba. Csak arra kell figyelni, hogy a kiszemelt egér is Unifying típusú legyen. Azaz a kis hatágú bizbasz rá legyen rajzolva.
-
vlevi
nagyúr
Közben lejárt az időm.
Az a kérdés, mennyire intenzív használathoz kellenek ezek a billentyűzetek?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Polllen #6919 üzenetére
Hát az a 3 centi
Viccet félretéve, múltkor volt szerencsém nyomkodni egy kicsit a Logitech K360-at. Végülis teccett. A gombok teljes méretűen, de olyan laptop félék, ahogy a képen is látszik. 6-os Home-Ins,... blokk nincsen, ennyivel keskenyebb a billentyű, mint a "rendesek"
Másik perverzió lehetne a Logitech K400, de azt már nemigazán ajánlom. Beépített touchpad van a numerikus rész helyén, de szerintem billentyűzetként rosszabb, mint az előbbi, K360-as
Még keskenyebb kivitelben a Genius i200-at láttam, de lévén Genius termék, a tartósságával kapcsolatban lennének fenntartásaim.
-
Yany
addikt
válasz
Polllen #6917 üzenetére
[Logitech Compact] ?
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem.
Kellene egy olyan vezeték nélküli (esetleg vezetékes) billentyűzet pc-hez, ami maximum akkora, mint egy normál bill numpad nélkül. (kb 30 cm széles)
Köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Vezetéknélküli billentyűzet+EGÉR kombót keresek laptophoz (amikor munkára hosszabb távon, külső monitorral, kvázi asztali gépként használom) - így fontos lenne a miniatűr vevőegység. Legyen szép (elegáns), és szolgáljon ki legalább annyi ideig, mint a mostani Logitech Cordless Desktop EX110-em (nem tudom, mi erről az általános tapasztalat, de én elégedetten használom sok-sok éve immár, bár már kezd kicsit zavaróan "kopogós" lenni; ez laptopba nem fasza a nagy vevőegység miatt).
Logitech, mint márka, alapvetően nagyon szimpi, de persze nyitott vagyok más márkákra is, ha jóféle.
Igazából most hirtelen nem tudom, mi az az összeg, amit minimálisan kellene szánni egy elég jó kombóra, ami halk és elegáns - mondjuk 10-15 k körül?Előre is köszi minden segítséget!
-
picur850702
csendes tag
Köszi szépen vlevi és Egon!
-
vlevi
nagyúr
válasz
picur850702 #6911 üzenetére
"egereknek ugyanúgy kell "látniuk" a vevőjüket, mint az infrásoknak?"
Szerencsére nem. Nekem a gép hátuljába van bedugva a vevő, és időnként a szoba másik végében a kanapéról filmezek. -
Egon
nagyúr
válasz
picur850702 #6911 üzenetére
Nem.
-
picur850702
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy amatőr kérdés, de a rádiós vezeték nélküli billentyűzeteknek/egereknek ugyanúgy kell "látniuk" a vevőjüket, mint az infrásoknak?
-
vlevi
nagyúr
"Egyszerű a képlet: le kell szokni a Shift+Insert-es (Dos-os) kijelölési technikáról:"
Fordítva. Tessék eltalálni a del gombot, és nem az insertet bántaniEgyébként a "leszokással" az a baj, hogy amikor forráskódban mászkál az ember, akkor gyakran kell 2-3 sort (vagy többet is) kijelölni, arréb másolni. Ilyenkor a bal kezem két ujja a Shift és a Ctrl közelében van, jobb kézzel a kurzornyilakkal kijelölöm amit kell, és a másoláshoz a Ctrl+Ins (vagy Shift+Ins, Shift+Del) sokkal könnyebben elérhető, mint a Ctrl+C (Ctrl+V, Ctrl+X)
-
Egon
nagyúr
Teljesen jó kioasztása van az Illuminated-nek.
Egyetlen számottevő különbség, hogy dupla Del gombja van, az Insert pedig felülre lett száműzve. Ez számomra előnyös (lenne), mivel az Insert több gondot okoz, mint hasznot (ha véletlenül lenyomom a Del gombbal együtt, egy szöveg gépelése közben, utána pedig visszamegyek a szöveg közepére, hogy beszúrjak 1-2 mondatot, remekül felülírom vele a korábban beírtakat). Kijelölésre egyáltalán nem használom.
Egyszerű a képlet: le kell szokni a Shift+Insert-es (Dos-os) kijelölési technikáról: ez a XXI. század... -
Végzet
csendes tag
Hello!
Annyi lenne a kérdésem,hogy valamit segít -e egy 10-15k billetyűzet játékközben? Most egy logitech deluxom van és nem utdom hogy érdemes-e egyáltalán venne egy gammer billentyűzete.
Előre is köszönöm a váalszokat!
-
Mankó
veterán
Én sem két újjal pötyögök. De amíg egy normál billentyűzeten, majdnem hogy vakon írok, az Ergo 4000-en sokat tévesztek.
Különben nagyon jó lenne az Ergo 4000, de szét vet az ideg, hogy amikor gyorsan kellene valamit beütnöm, akkor sokszor melléütök, s az utána javítás elvesz egy csomó időt. Emiatt lesz a csere.
Lehet, hogy kicsi a kezem, de azon már nem tudok változtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest