Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cowk
tag
-
dqdb
nagyúr
Ez vagy szappanos víz, én az utóbbi szintjén ragadtam. A lényeg a legfeljebb langyos víz (semmiképpen sem forró), és ha mártogatós a kupak, akkor nem erőltetném az alaposabb sikálást (doubleshot és dyesub esetében mehet a móka). Aztán némi rázás után 2-3 napi száradás, mert a víz felületi feszültsége eléggé makacsul a stemben tud tartani pár cseppet.
Lényegében ugyanaz, mintha Legót mosna az ember, csak ez sokkal kevesebb meló, mint abból pár kilót fürdetni a kádban
-
dqdb
nagyúr
Az első linken árult kupakkészlet kicsit alacsonyabb (Cherry profil), mint a gyári (OEM profil), vastagabb (mélyebb hang), a felülete érdesebb (PBT műanyag) és valamivel jobb minőségű (nem festett gagyi, amiről a feliratot lézerrel leégették, hanem kétféle műanyag alkotja). Ez még az első szériás olcsó kínai doubleshot kupakgenerációhoz tartozik, a feliratokban nem tudták megoldani a zárt vonalakat, és a kupak alsó részén lévő áttetsző keret miatt sokkal több fény jut ki, mint másik kupaknál tenné.
A második betűtípus terén jobbnak tűnik, de a doubleshot minősége eléggé pocsék, és a Space-ben eléggé vad a PBT boogie (kiflinek nem nevezném, annál összetettebb a forma
). Ez OEM profilosnak tűnik kép alapján, de nincsen róla igazán jó kép oldalról, hogy biztosra ki merjem jelenteni. A kupakkészlet határozottan anyaghiányosabb, mint az első.
A harmadikra igaz az, amit a másodikra írtam, csak kapott cirill feliratokat is. Mintha egy kicsit jobb lenne a doubleshot minősége, de nincsen kellően jó felbontású kép egyik vevőnél sem, hogy ezt határozottan kijelentsem.
A negyedik is hasonló, a másodikhoz hasonlóan alacsony minőségű doubleshot.
Szóval csodát nem kell várni ennyiért, egyszerre lesz jobb minőségű (anyag és anyagmennyiség) és rosszabb (feliratok olvashatósága) a gyári kupakoknál. A következő minőségi szint 30-40 dollár környékén kezdődik világítós US ANSI kupakokból és olyan 50 dollár környékén megáll a világítós történet (a nem világítós nem, azokból itt kezdődik csak igazán a minőségi választék).
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #54587 üzenetére
Ha feltétel a magyar nyelv, akkor egy US ANSI kiosztású billentyűzetet ajánlani nem a legnyerőbb ötlet. ISO-ban ott van a Fnatic Rush Pro olcsóbban silent red kapcsolókkal.
-
allein
addikt
Sziasztok, gamer billentyűzetet szeretnék vásárolni, FPS játékra.
1.Mekkora összeget szánsz rá? 50k,
2.Használt szóba jöhet? Igen,
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Apple wired,
4.Mire használnád a billentyűzetet? Játékra,
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Nem tudom melyik az ajámlott játékra.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Nem tudom van-e jelentősége játék szempontjából.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Nem tudom melyik az ajánlottabb.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Világítás nem árt ha van, csuklótamász játékra gondolom csak előny, vezetékes.
Fontos: A billentyűzeten lévő feliratozás Ezt nem értem. -
dqdb
nagyúr
válasz
McNamara #54584 üzenetére
Én vagy kicsit többet költöttem volna rá (magyar Ducky One 2 RGB) vagy sokkal kevesebbet (CK550, bár ekkor nem nem lineáris lett volna), de nem vettem volna meg ezt az MSI-t. De ez csak személyes vélemény, az ár-érték aránya szerintem eléggé rossz ennek a billentyűzetnek 35e forintért is (és a fenti kettő billentyűzet közötti sávba eső összes többinek is).
-
dqdb
nagyúr
válasz
McNamara #54582 üzenetére
Bár szerintem messze nem ér ennyit, de az akciós 35e forintos áron nagyon nem lehet belekötni, mert a CK550 nem kapható piros kapcsolóval (helló CM). Hozza az átlagszintet a gamer piacon, a ma divatos floating designt követi, jó ronda betűtípussal feliratozták (ez ugyebár erősen szubjektív), de legalább konzisztens a feliratozás stílusa (helló ASUS), így a kategóriájában (magyar + lineáris + csillámpóni egyszerre) árban nyerő. A feliratok tartóssága idővel derül ki, ahogyan a forrasztások minősége is.
A normál 40-45e forintos áron túlárazott a magyar feliratos Ducky mellett, az más építési minőség (ahogyan az is túlárazott a sokkal jobb minőségű kupakkal szerelt nem magyar Ducky, a Varmilo VA108M és a Razer Huntsman TE mellett).
-
válasz
Mr.Csizmás #54581 üzenetére
Jó most a csuklótámasz a legkevesebb
De magával a billentyűzettel van bármi negatívum?
-
válasz
McNamara #54550 üzenetére
Választ nem kaptam rá de beszereztem egy MSI Vigor GK80-at. Visszaolvasva , más is kereste ezt a fajtát, viszont nem tanácsolták neki a vásárlást. Körbenézve a piacon nem találtam jobb alternatívát ami magyar, cherry mx red, csukló támaszos, világítós. 35K vettem. Eddig bevállt nagyon. De érdekelne a a hozzáértők véleménye is miért nem ajánljátok?
-
cowk
tag
válasz
tothjani81 #54568 üzenetére
logitech k400 / plus
-
Selynelar
aktív tag
válasz
nyunyu #54576 üzenetére
"mostanra már 30k körül lehet kapni RGBs billzetet Cherry MX kapcsolókkal, 20-25k környékén olcsóbb, de nem feltétlenül rosszabb alternatívákkal" - Jogos.
Egyenlőre meg vagyok vele elégedve. Ha esetleg előjönne valami említésre méltó hiba. Azt meg úgy is meg fogom osztani itt. Adja az ég,hogy ne legyen ilyen.
-
nyunyu
félisten
válasz
Selynelar #54573 üzenetére
A lényeg az, hogy neked tetszik.
Árába csak azért kötöttem bele, mert az utóbbi 2-3 évben elég rendesen fejlődött a mechanikus billzetek piaca, SMD RGB LEDek tömegcikké válásával a diszkóeffektek gyakorlatilag filléres tételekké váltak, már nem lehet +15-20k-t elkérni értük egy nem világítós billzethez képest, mint a kapcsolókon átfűzőtt LEDes időszakban.
Ha azt vesszük, hogy 4-5 éve 30-35k volt a monokróm háttérvilágítású billentyűzetek ára, RGBké meg 45-50k, mostanra már 30k körül lehet kapni RGBs billzetet Cherry MX kapcsolókkal, 20-25k környékén olcsóbb, de nem feltétlenül rosszabb alternatívákkal.
-
Selynelar
aktív tag
válasz
nyunyu #54571 üzenetére
Értem én amit mondasz. Sőt egyet is értek vele.
"Elsőre zökkenőmentes volt a beüzemelése. Plug-and-Play. A gép (Win 10) már bootolásnál felismerte(felvillantak a ledek)."- Haverom 57ezres Ducky Shine 7-es bill-je még eddig se jutott el. Többszöri újraindítás és usb portok váltogatása során sikerült üzembe helyezni.Usb portok tökéletesen működnek. Szóval nem azokkal volt a gond. (Csak mondom)
"Árát elnézve valószínűleg még úgy is túl sokat fizettél érte."- "Nem vagyunk egyformák".
Nekem megérte az árát. Ha találtam volna 34ezerért magyar kiosztású Ducky one 2-őt akkor elhiheted,hogy azt vettem volna megÉn nem azért írtam ezt a személyes tapasztalatot,hogy belekötni valót fedezzenek fel benne az emberek. Csupán segítő szándék vezérelt, ha esetleg más is hasonló cipőben jár mint én. Én emellett döntöttem,mert ez tetszett meg. S gondoltam leírom,hogy ha valaki már nagyon nem tudja,hogy mit vegyen akkor ez egy jó kiindulópont.
Csak megjegyzésként nem sok embert láttam,aki leírta volna,hogy hogyan vált be a kiválasztott billentyűzet.
Ízlések és pofonok. Egyébként hidd el nekem,hogy itt ebben a topikban 80%-a az embereknek úgyse azt a billentyűzetet fogja megvenni,amit ajánlanak/ajánlotok. Mindenkinek más és más a szempont.Szóval elnézést kérek ha félreérthető voltam.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Coolermaster CK-550 helyett Coolermaste SK-650-GKLR1-HU azaz magyar kiosztású vagy Tesoro Garam Spectrum agile slim fehér magyar billentyűzetet keresnék. Tippetek lenne hol lelhetnék rá?
-
nyunyu
félisten
válasz
Selynelar #54570 üzenetére
Elsőre zökkenőmentes volt a beüzemelése. Plug-and-Play. A gép (Win 10) már bootolásnál felismerte(felvillantak a ledek).
Ez már vagy 35 éves fícsör, már az AT-k is felvillantották a billzetek LEDjeit bootolás előtti öntesztkor.
Aztán ha nem sikerült, akkor kiírták, hogy Keyboard failure, press F1 to continue.Mostanában vagy az alaplapom, vagy a tápom szórakozik, így reggeli első bekapcskor a billzet tesztjéig sem jut el, nem villannak fel a LEDek, kép sincs, amíg meg nem nyomom a resetet
Nos most,hogy akció keretében 47ezer helyett csak 34ezer a Konzolvilágban
Árát elnézve valószínűleg még úgy is túl sokat fizettél érte.
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek.
Gondoltam,hogy megosztok pár gondolatot újonnan szerzett billentyűzetemről. Hátha valakinek esetleg megtetszik és megoldja a "Milyen billentyűzetet vegyek" problémáját.
Nos én is ebben a helyzetben voltam. Sokat keresgéltem. Utána olvastam. Sőt voltam olyan elvetemült is,hogy vettem 50körül egy Asus Rog Scope-ot. Amelynek zárójelben megjegyzem,hogy a szoftvere botrányos.
Régebben egy Asus Cerberus-t nyüstöltem,amely pár év használat után kezdte megadni magát. Beragadt a gomb,néha nehéz volt már lenyomni. Ha balra és egyenesen akartam menni a játékban akkor már inkább csak balra ment. Anti-ghosting-jának annyi. STB...A keresésem célpontja mindenképp az volt,hogy mechanikus legyen. Legyen magyar nyelvű,legyen csuklótámasz. Természetesen mechanikus lévén legyen halk amennyire csak lehet. Ne legyen 50000. Rgb se hátrány. Ami mellett végül döntöttem azt nem nagyon ajánlotta itt senki. Sőt szinte senki. Külföldi fórumokon olvastam sokat róla. Ott se nagyon ajánlották. Nos most,hogy akció keretében 47ezer helyett csak 34ezer a Konzolvilágban így kimentem és kipróbáltam ott személyesen. Mit is mondjak?!
MeggyőzöttÚgy döntöttem hazahozom.
Elsőre zökkenőmentes volt a beüzemelése. Plug-and-Play. A gép (Win 10) már bootolásnál felismerte(felvillantak a ledek). A billentyűzet hangja kellemes. Jó rajta gépelni is. Természetesen kicsit szokatlan egy membrános után,hogy le se nyomom teljesen a billentyűket és máris érzékeli. Szoftver nélkül is lehet tetszetős világítást állítani. A csuklótámasz nagyon ergonomikus és kényelmes. A kinézete igazi gamer érzetet kelt. S ráadásul magyar kiosztású. Nem mondom azt,hogy egy túlárazott Asus Rog Claymore. De érzésre és tudásra megfelel akár annak is. Plusz az sem hátrány,hogy van rajta egy usb hub is akár fülesnek,akár egérnek. Ami kivételesen tetszik az a cserélhető keycap,s hogy a billentyűkbe a betűk vésve vannak és nem ráfestve. Szövött kábel. (Ez vagyok én. Nekem ezek is szempontok)
Ez a billentyűzet nem más mint,az MSI Vigor GK80 HU mechanikus billentyűzete.Egy szónak is száz a vége: Aki mechanikus-gamer billentyűzetet keres normális árkategóriában. S az említett paraméterekkel,akkor annak nyugodt szívvel tudom ajánlani.
Én nagyon sokat kerestem már,szinte hetek óta. Adtam egy próbát ennek,s hála az égnek meg vagyok vele elégedve.Elnézést a hosszú írásért. Gondoltam leírom a véleményem és személyes tapasztalatom ezzel a billentyűzettel,melyen ezen sorokat élmény volt írni. S az Asszony se vágott ki az erkélyre billentyűvel együtt,mert nem hallja a tv műsorát
-
zakarmihaly
tag
sziasztok!
néma, vagy legalábbis nagyon halk billentyűzetet keresek, nem elmebeteg áron. létezik egyáltalán ilyen? általános felhasználásra, meló és játékra kellene és tényleg csak annyi hogy halk legyen -
tothjani81
senior tag
Üdv mindenki. Volna egy bt billenyűzetem. Konkrétan ez
asztali géphez használom de be be lassul az egérmutató, a pad nem az igazi. Vezetékes biil plusz egér nem játszik mert a monitor a tv a kanapéból akarom kezelni tyúkbelek nélkül. Valakinek javaslat ilyen típusú cuccal ami megbízható hibátlan működésű?
-
Domestos
tag
"Taktilis kapcsolóhoz egyértelmű a válasz: kell a plate"
Azért ez sem annyira evidencia, én simán összeraktam a billentyűzetem plate nélkül gateron silent brown-okkal, amik nem erősen taktilisek, és totál megmaradt a taktilitásuk, egész egyszerűen azért, mert a PCB úgy van beszerelve, hogy nem nyeklik-nyaklik (kellően merev), másrészről meg nem püfölöm a gombokat, ha bottomoutolok is, nem erővel teszem azt.
-
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #54559 üzenetére
Pedig egyszerű az
Először eldöntöd, hogy plateless, half palte vagy full plate. Aztán eldöntöd a rögzítés módját, hogy tray mount, bottom mount, top mount, burger mount, sandwich mount, gasket/isolation mount, pin mount, maglev mount vagy integrated plate. Megkeresed a megfelelő anyagot, hogy acél, alumínium, sárgaréz, vörösréz, titán, FR4, karbon, akril, polikarbonát, polipropilén, POM vagy nylon legyen. Ha integrated plate-re esett a választás, akkor ezt a lépést kihagyhatod. Ezután kitalálod, hogy 1,5 mm vagy 4 mm vastag legyen a plate, esetleg a kettő között. Ha az előző lépésben akrilt választottál, akkor az anyag miatt nem kérdés a 4 mm, ha FR4-et, akkor 1,6 mm, mert olyan méret van belőle, ha karbont, akkor az ára miatt a 1,5 mm, ha pedig Alps kapcsolókra építesz, akkor szerencséd van, mert ott nem kell dönteni, hiszen a plate 1,2 mm vastag lehet csak. Végül ha 4 mm-nél vékonyabb plate-et választottál, akkor felmerülhet, hogy szeretnél-e szivacsot a plate és a PCB közé. A mindenféle akusztikus és flex cut megoldások kifejtését már inkább hanyagolom
Taktilis kapcsolóhoz egyértelmű a válasz: kell a plate, és abból merevebb fajta (rögzítés típusa + plate anyaga együtt), hogy minél több megmaradjon a taktilitásból.
-
nyunyu
félisten
Plate-nem plate kérdés nehéz ügy.
Múltkor a bohócsapkás battleshipet nyomogatva tűnt fel, hogy mennyivel kellemesebbek a plate mounted felső gombsorai, mint az alsó, plate mentes alfanumerikus rész.
Jóval határozottabban kattan az MX Clear tőle, illetve meglepő módon halkabb, mivel a kupak és a plate között kisebb légtömeg tud csak mozogni, mint a kupak és a PCB között, így nincs olyan mély, öblös hangja.Persze lehet a plateet rosszul is kivitelezni, lásd GMMK vékony, idegesítően rezonáló plateje...
-
dqdb
nagyúr
válasz
Nagytoll #54556 üzenetére
Helló Nagytoll, itt a pénztárcád beszél. Utálom az ízlésedet
Ha direktben a ZealPC oldaláról veszed a kapcsolót, akkor nézz bele pár népszerűbb billentyűzetes streambe, mert szokta őket szponzorálni és ez 5-10%-os kuponnal jár a linkjükön/kóddal vásárlóknak.
A lineáris vonalat szerintem gondold át egy kicsit.
Egyrészről azért, mert a lineáris kapcsolóknak jól áll a szabályozott mértékű és minél egyenletesebb eloszlású "flex", azaz amikor nagyon kicsit hajlanak a dolgok gépelés közben (ami taktilis vonalon pont nem jó, mert a taktilitást csökkenti), a CTRL integrált plate-je pedig a legmerevebb konstrukció, így a bottom outnál sokat benne hagy az élményből egy lineáris kapcsolóban, a kellemes (vagyis a membránossal és O-gyűrűvel ellentétben nem gumiszerűen nyúlós) lágyság helyett egy határozottabb érzésed lesz.
Másrészről azért, mert amíg taktilis vonalon olyan kapcsolókat tudtam csak ajánlani alternatívaként, amelyek bizonyos szempontból alapján jobbnak nevezhetőek, mint a Zilent/Zealios, azonban hozzá tényleg hasonlót vagy mindenben jobbat nem tudtam, mert ilyen jellegű taktilitással más kapcsoló nincsen a piacon. Ez a lineáris vonalra nem igaz, ott erős a konkurencia. Az új generációs JWK/Durock lineárisok 55-60 centért hozzák azt a szintet, amit a Healios 120 centért, és mindezt általában kisebb rugóhanggal. Kenéssel mindegyik tuningolható (több JWK/Durock kenés nélkül jön, mert aki ilyet vesz, úgyis saját maga intézi), ekkor döntetlen az állás. C³ Tangerine R2-m van, eszméletlenül finoman jár (márciusban érkezik utánpótlás belőle, az első batch elfogyott még januárban, folyamatos készlet lesz belőle), nagyon kedvelt még az Alpaca és Silent Alpaca (szintén kifogyott mindenhol, majd jön utánpótlás), a progresszíven felkeményedő rugóval szerelt Marshmallow hasonló lesz (ez a vírus miatt kicsit megakadt, de hamarosan lesz belőle korlátozott készlet), vagy ez a group buy. Gateron vonalon az Ink és Silent Ink lesz az ajánlott, hogy megjelenik a V2 vagy retooled változat belőle, a most kapható nem az igazi. Vagy ha tényleg olcsón vágysz eléggé jó élményre, akkor milky top Gateron Yellow (könnyebb rugó) vagy Black (nehezebb rugó) a szintén Gateron által gyártott Healioshoz képest hatodáron, de ezeket a közvélekedés szerint kenni kell. Harmadik út a NovelKeys Cream (Kailh gyártmány), de ezt a tapasztalatok alapján előtte pár hétig be kell járatni, majd ezt követően kenni, hogy kijöjjön a teljes tudása.
Mivel ennyire bejött a Zilent, szerintem indulj el azzal, így is húzós beruházás lesz, aztán ha pár hónappal később elkezd motoszkálni a kisördög, akkor kísérletezz lineárisokkal, a CTRL lehetővé teszi. Vagy addigra kijönnek az olcsóbb 60-65%-os kitekből a top-mount házak (Tofu V2), amelyek megfelelő plate-tel párosítva a lineárisoknak jobban állnak.
nyunyu: még csak február van, és csak vámkezelésre elköltöttem már egy új billentyűzet árát ...
-
nyunyu
félisten
Fenébe, ma vertem el 70$-t Outemu Sky Silentre, aztán megláttam, hogy Pixelnél van raktáron a mégmindignemszeretem kínainak az MX Cleares változata, aztán most azon gondolkozom, hogy elmenjek-e megtaperolni.
Még csak február van, de már elköltöttem egy fél új billzet árát.
-
Nagytoll
senior tag
Ma megjött a kis zealPC switch teszterem. Addig nyomkodtam hogy elzsibbadtak az ujjaim. Érdekes tapasztalat elsőre egy-egy nehezebb switch.
A zealios vs zilents kérdésben megerősített. Nagyon bejön a tompított hangja a zilenteknek. Érzésre meglepett, hogy milyen taktilis. Keményebb mint a gumidómos billem. Sima zealiok csattognak kicsit és ha erősebben ütöm őket (mint amikor space-t nyomok) akkor a rugókat is hallani.
Ami viszont elbizonytalanított az a healios/roselios páros. Pár poszttal ezelőtt írtátok hogy a Corsair strafe billentyűi miatt ne írjam le az egész linear vonalat. Na hát ez teljesen igaz. Csak bámultam hogy milyen halk és smooth a healios, mintha vaj lenne.
Ha tehetném vennék egy zacskó zilentset és healiost is. -
nyunyu
félisten
válasz
patakij #54552 üzenetére
Jónak jó, de ez a fekete o-ring eléggé blokkolni fogja a diszkógömb effekteket.
Ugyan a pontos méretet nem írják, de szemre 5x1.5-nek tűnik, így alacsonyabb kupakos Cherry billzetekhez is jó lehet.
Ócókínai o-ringeket itt linkeltem, részletesebb magyarázat meg itt
(Hmm, azóta már nincs ingyenposta, így megduplázódott az áruk.) -
patakij
tag
Sziasztok!
Cooler Master CK 550 billentyűzetem van, Gateron brown switchekkel. Bár a hangja nem kifejezetten zavaró, inkább még szokatlan, de én mégis tennék egy próbát az O-ring-ekkel. Teljesen laikusként kérdezem, a Cherry MX kompatibilitású gyűrűk jók Gateronra is? Konkrétan így hirtelen ezt néztem: Caseking King Mod GAZU-082 -
-
Sziasztok!
Mechanikus billentyűzetekkel szemezek.
Ami fontos:
Magyar kiosztás
Világítás
Ne legyen nagyon hangos
Csukló támasz nem baj ha van
Játékra és hétköznapi felhasználásra.Amiket nézegettem eddig a MSI Vigor GK80 CMX RED-el volt a legszimpibb. Akciós áron most 35K. Van vele tapasztalat?
Köszönöm!
-
copass
veterán
válasz
Crabface #54547 üzenetére
szét kell kapni és megnézni hogy ha a switch a két lábát összezárod, akkor érzékeli-e hogy le van nyomva. ha igen akkor forrasztással megoldható egy csere. babra meló, de megéri.
ha nem reagál akkor a nyák tört meg, de az is javítható ha nem ic közelében tört meg. -
McDuglas
aktív tag
válasz
McDuglas #53644 üzenetére
Megjött az "ócókarbon" kupakszett kínából. Féltem mennyire fog elütni az alap alu-plate-színtől, de szerencsére kibírható.
Szerintem (nekem) jobban olvasható lett a nagyobb feliratok miatt, mint az átvilágítós kupak, még sötétben is.
Plusz a pbt miatt érdesebb a felülete, s a hangja is kellemesebb lett.
Csináltam pár összehasonlító képet, (azonos beállítások és fények mellett) hogyan is nézett ki eredetileg a bill. monitor fény mellett, háttérvilágítás nélkül, világítással, illetve az új kupak szettel.
-
Vismajor01
addikt
-
copass
veterán
válasz
Vismajor01 #54542 üzenetére
ha mechanikus akkor javítható. membárnos már nem feltétlen.
-
Vismajor01
addikt
Ket kerdes:
Ha a billentyűzetem szarakodik, vagyis befagad a billentyu illetbe tovabb nyomja oket mint en akkor kuka?
Masodik
20k korul nit erdemes venni? Otthoni használat,most ollos van (cougar 200k2d00ke mechaban gondolkodom
-
dabadab
titán
a filcot mondjuk en is megfogdosnam 🤔 csak kb eselytelenebbnek tunik hozzajutni euban, mint a ritkabb leopoldokhoz
Technikailag már nem EU, de gyakorlatilag még igen: https://www.keyboardco.com/keyboard/filco-convertible-2-tenkeyless-silent-soft-linear-action-uk-iso-keyboard.asp
https://www.keyboardco.com/keyboard/filco-convertible-2-mx-silent-red-soft-linear-usa-ascii-keyboard.asp -
cowk
tag
válasz
copass #54537 üzenetére
en utazos billnek hasznalom, es meglepoen jol mukodik a jobb also blokk kurzorkent, egeszen addig, amig nem kell shiftet vagy ctrl-t hasznalni
meg igy az akksi is vallalhato, ha naponta ra lehet tolteni
szerk: mondjuk nekem makom volt, akkor fogtam meg, amikor veletlenul nyomott aron raktak fel a banggoodra
-
copass
veterán
-
Dr. Akula
félisten
Leesett az Anne Pro 2, eltört pár kupakja. Most a PBT ennyire szar, vagy csak az Obins gyárt ropiból kupakokat?
Először arra gondoltam hogy kéne rá új szettet venni, aztán rájöttem minek, mert a feladatát nem tudja ellátni, ha este bealszok egy filmen, reggel már nem tudom kikapcsolni se, mert 1 deka áram nem marad benne, ezt én így kerek nulla aksis üzemidőnek tudom csak értékelni. Szóval inkább egy másik, de ezúttal használható billentyűzet kéne. Amit kéne tudnia:
- wireless üzemidő (ha nem is Logitech féle hónapok, évek, de azért 1-2 hetet kibírhatna úgy hogy nem kell minden billentyűleütés után azonnal kikapcsolni hogy nehogy reggelre lemerüljön)
- PBT
- max TKL, ideális esetben 75% vagy 66-65% méret.
- kábellel is menjen, lehetőleg Type C, ha már így a 21. században vagyunk (a Varmilonak pl. ez még nem tűnt fel)Ár mindegy. Létezik egyáltalán ilyen?
-
-
nyunyu
félisten
válasz
MrSealRD #54517 üzenetére
Célzottan Logitech billentyűzetet keresek. Olyat ami Unify vevőegységet használ. Szeretném a meglévő egérrel együtt használni. Ezen kívül nagyon jó lenne ha világítás is lenne benne.
Halk és lapos kivitel szintén elvárás. Magyar kiosztás.Sok sikert a pár éve nem kapható magyar K800 beszerzéséhez.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
dannyl #54519 üzenetére
Itt az embered: Varmilo VA109M Silent Reddel. Nekem is ez van, nem bántam meg.
-
dannyl
addikt
1.Mekkora összeget szánsz rá? kb. mindegy. 50E?
2.Használt szóba jöhet? Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? egy 3k-s gumis logitech-et.
4.Mire használnád a billentyűzetet? játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) hát... a tök tudja. A mechát ajálja mindenki. Jó minőségű gamer kellene, ami azért halk is (kb. a gumis csattogásával egyforma hangosságú)
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Csak magyar kiosztásút.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Szabvány/normál billentyűzet numpaddel, nyilakkal, mindennel.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Ez már részletkérdés. Ha vannak ajánlatok, ki tudom választani. -
Helló!
Célzottan Logitech billentyűzetet keresek. Olyat ami Unify vevőegységet használ. Szeretném a meglévő egérrel együtt használni. Ezen kívül nagyon jó lenne ha világítás is lenne benne.
Halk és lapos kivitel szintén elvárás. Magyar kiosztás.Létezik ilyen billentyűzet?
-
Domonkos
addikt
Vannak szubjektiv reszei is a dolognak, de szerintem egyik-masik ervvel azert eleg nehez nem egyeterteni.
- A folosleges kez es ujjmozgas nem ergonomikus, se hatekony. (lasd pl. numpad vs szamsor) A tobb mozgas farasztobb, mint a kevesebb, raadasul a folyamatos kezujrapozicionalasok miatt nagyon sok ido el tud telni a alnum-numpad, alnum-eger, alnum-kurzormozgato billentyuk valtogatasa kozott. Legkonnyebben amugy szoftverrel, egy uj reteg beiktatasaval javithato.
- A magyar kiosztas bena, de konnyen lehet rajta segiteni, pl. ha a hu-specifikus billentyuket a szamsor helyere rakod (a szamokat meg numpad elrendezesben a home-row-hoz kozel az fn retegre). Sokkal jobb, mint kisujjal kapalozni ertuk, raadasul a szamokat is jobb kezmozgas nelkul utni, mintha ki kellene ertuk nyulni. (fn, vagy layer-toggle) Az altalam linkelt billentyuzeten mondjuk pont nincs meg az a sor, de az iris-en megvan az is.
- Az iris felig nyitott haza szerintem boven a halk kategoriaban van a hazak kozt.Persze ezekbol igazan csak az tud profitalni, aki hajlando atgondolni a dolgokat, belefektet egy keves energiat a megtanulasba es kepes felfedezni egyik-masik eszkoz vagy modszer hibait. Aki pedig nem hajlando a sajat modszereit es eszkozeit hatekonnya tenni, a feladat megoldasara optimalizalni, az rovid idon belul eleri a hatarait.
Sajat pelda: Ujfent eleg sok lisp-et kell programozzak, igy dedikalt zarojel billentyuim vannak.
(.)(.)
-
dqdb
nagyúr
válasz
Domonkos #54511 üzenetére
A kényelem és hatékonyság erőteljesen szubjektív fogalmak, a megcélzott feltétel (ne legyen nagyon hangos) már objektívebb (a halkság foka persze ismét szubjektív). Ha magyar nyelven gépelnél, akkor eleve kilenccel több fizikai billentyűre van szükséged, mint egy angol nyelvre optimalizált kiosztásnál, hogy mindegyik betűt ugyanolyan kényelmes legyen lenyomni.
Lehet hangoztatni, hogy az extrém ergonomikus kialakítás a végső megoldás, csakhogy ez az emberek elég kis hányadának valódi megoldás.
-
Domonkos
addikt
válasz
Supatron #54508 üzenetére
Szerintem ezen a ponton, igy 2020-ban semmilyen nem ergo billentyuzetet nem eri meg megvenni, se epiteni, ami dragabb, mint mondjuk az iris. Konkretan teljesen mindegy, hogy az ember mennyit kolt a "hagyomanyos" formaju billentyuzetere, mert semmilyen kupak, kapcsolo, haz stb. nem fog akkora kenyelmet adni, mint egy jo split + columnar ortho elrendezes + tenting. Szoftveres oldalon persze pariban lehetnek vele, de ott sem tudjak megelozni.
Iris-t viszont ossze lehet hozni ugy ~40k-bol...
Pedig meg az iris sem az ergo csucsa. -
dqdb
nagyúr
válasz
Supatron #54508 üzenetére
Nem feltétlen zárkózok el egy kis forrasztástól ha az egyéb alkatrészek készen kaphatók és nem kell mondjuk fémet "faragni" hozzá. Mennyi idő míg az alkatrészek megérkeznének?
Készen kaphatók, de Kínából, ahol a 2-3 hetes szállítási idő lenne a kisebb probléma, a CNY miatti out of stock a koronavírussal kombinálva a nagyobb, és vannak, aminél ők sem tudják, hogy mikorra gyártanak le nekik.Árban mennyivel kéne kb. túllépni a megadott 30-40k-s keretet?
Szorzót képzelj el és kettőnél nagyobbat, minőségi kupakokkal még nagyobbat. Itt tudsz nézegetni számokat sokkolásképpen, ezekhez a kapcsoló, stabilizátor és kupakkészlet még hozzájönA másik utat (group buy) nem részletezem, ugyan ott még jobb gyártási minőséget kapsz, csak éppen még drágábban és 3-5 hónap várakozás után.
Van értelme az időtöltésen kívül?
Végtelen pénztemető, tapasztalati úton mondom ezt, szóval csak akkor vágj bele, ha beszippanthat a fekete lyuk és ezt nem bánod.Most szerintem vedd meg az egyik ajánlott darabot silent red kapcsolóval (mint egyetlen mainstream piacon kapható darab), mindegyik nagyon jó billentyűzet, nemcsak relatív, hanem abszolút értelemben is, egyedül a hangon lehet még fokozni csendesebb/kellemesebb irányban. És használd. Aztán ha némi használat után hangosnak érzed, akkor ...
Ha nincsen deskmat az asztalodon, akkor vegyél, a halkítás ott kezdődik, a következő lépés a ház szétszedése és nemvezető szivaccsal kibélelése.
Ha még ezután sem vagy elégedett a hanggal, akkor jönnek a forrasztással járó műveletek, mint stabilizátor pimpelés/csere és a kapcsolópimpelés/csere, hangban ezeken tudsz sokat nyerni. A ház, nyák, kupakkészlet rendben van, ezeken hangban nem tudsz sokat nyerni, csak esztétikában és feature-ökben, ellenben pénzben sokat tudsz "veszteni". Vagy nulláról építés, de az még drágább.
-
Supatron
csendes tag
& dabadab
Köszönöm az ajánlásokat.
Ilyet készen és ennyiért nem kapsz,
Mi lenne a jobb DIY megoldás a megítélésed alapján? Nem feltétlen zárkózok el egy kis forrasztástól ha az egyéb alkatrészek készen kaphatók és nem kell mondjuk fémet "faragni" hozzá. Mennyi idő míg az alkatrészek megérkeznének? Árban mennyivel kéne kb. túllépni a megadott 30-40k-s keretet? Van értelme az időtöltésen kívül? -
copass
veterán
válasz
Webhun #54505 üzenetére
gyakorlás kérdése és ez csak pár láb. nem egy 24 lábas smd ic!
szerintem szedd szét és nézd meg hogy mi okozza a problémát. ha a nyákon összezárod egy csipesszel a kapcsoló lábait és megy a space akkor jó a nyák és csak switch baja van, de lehet hogy csak a stabilizátor tört össze. -
dqdb
nagyúr
válasz
dabadab #54502 üzenetére
Leopoldot szerintem senki sem forgalmaz itthon, és Európában se sokan a Candykeys/MyKeyboard pároson kívül, ők pedig állandóan készlethiánnyal küzdenek a kereslet miatt. A TKL-nél szélesebb, de 100%-nál helyspórolósabb választás lehet még az FC980M PD a 96%-os kiosztásával.
Vagy hasonló árban van TKL-ben a VA87M/VA88M, bár ez is már kereten felül van valamennyivel, ahogyan a többi ajánlott is.
Supatron: Razer véletlenül se érdekel)
Pedig a Huntsman TE egy billentyűzetek között is tényleg jónak számító darab mindenféle trollkodás nélkül. Ami a kínálat összes többi eleméről persze nem mondható el.halkat szeretnék, nem akarom hogy kattogjon-csattogjon, visszhangozzon leütésnél vagy nagyon pingeljen felengedésnél
Ez a következőket jelenti: jó minőségű és megkent stabilizátor, masszív ház, ami még véletlenül sem floating design, halkított (vagy vajpuhán járó lineáris) kapcsolók és azok is lehetőleg megkenve (a rugók is a ping miatt). Ilyet készen és ennyiért nem kapsz, de az ajánlott darabok lesznek a legközelebb hozzá. -
tankraid
aktív tag
Kompromisszumot kötöttem meg osztottam szoroztam.
Gateron Brown switch mennyire jó Game-re? Outemu kék kapcsolóhoz képest milyen? (azt használtam elmúlt 1-2 évben mást meg még soha)
Mert úgy néz ki COOLER MASTER CK530 lesz.
A kérdésem még annyi lenne, hogy arra milyn o ring-et lehet tenni pontosan. (beszerzési forrás is érdekelne)
Magyarhoz tudok-e venni +ba kupakot van ennek is eltérő egy kicsit? Ha nem akkor annak beszerzési forrása szintén érdeklene.
Meg úgy általában mennyire jó minőségű a kupakja. (nem szoktam amúgy lemarni, nem izzad a kezem)Vagy Anne Pro 2 60%. Ott az lenne a kérdésem ha Angliából rendelem ugye nem megy még rá semmi vám?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- További aktív témák...
- Ducky One 3 FULL/TKL billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Jóáras Angol Mechanikus billentyűzetek - Frissítve!
- Switchek, kapcsolók - Frissítve!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest