-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz StarZ3r0 #50720 üzenetére
Ha a garancia lejárta után egy hagyományos kapcsolóval történik valami, akkor tudsz helyette másikat venni (Kínából vagy drágábban-gyorsabban pár EU-n belüli boltból), hogy némi forrasztással egybekötve kicseréld azt, és van ismét egy működőképest billentyűzeted. Az optikai kapcsolókkal jelenleg nem ez a helyzet, sokszor még az OEM gyártót sem egyszerű kideríteni, nemhogy kapcsolót vásárolni.
Ha a Konzolvilág árát nézzük, akkor annyiért simán lehet kapni jobb billentyűzetet olyan gyártótól, amelyik minőség terén bizonyított. Ha az Ipon árát, akkor pedig ég és föld lehet a különbség.
Egon: valami hasonló volt a tippem. Szerencsére egy CM-mel ellentétben a te billentyűzeted nem támogatja firmware-ből a Dvorak kiosztást, amit egy kisgyerek az asztalon-billentyűzeten végigmászva véletlenül bekapcsol
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz StarZ3r0 #50696 üzenetére
Attól függ, melyik formájú Entert szereted/szoktad meg: az egysorosat, vagy a kétsorosat
ANSI US:
+ játék közben jobban kézre áll a hosszabb bal Shift
+ könnyű beszerezni, minden billzetből van ilyen kivitel
+ könnyebb új kupakot venni rá
0 egysoros Enter, felette a \ gombbal (magyar kiosztáson Ű)
- magyar kiosztást használva újra kell tanulni pár gombot: Ű másfél gombbal jobbra, és eggyel feljebb van, dedikált Í funkcióit meg az AltGr I/J/M-en kell keresniISO UK:
+ ugyanannyi gombja van, ugyanott, mint a magyar kiosztásnak
0 kétsoros, függőleges Enter, # gomb (amerikain \, magyaron Ű) az Enter hasa alatt van
- macerásabb beszerezni, itthon nem nagyon árulnak ilyen kivitelt, meg eleve nem mindenből van ilyen (még mindig gyakoribb, mint a magyar verzió )
- kupakcsere problémásabb
- játék közben messzebb van a rövid Shift a WASDtól.Ha ékezetek nélkül, csak programozásra használod, akkor csak az Enter formája dönt az amerikai és a brit billentyűzet között. (amerikai kiosztásra állítva. Brit kiosztásnak vannak extra fícsörei, ami nem biztos, hogy elsőre bejönne... Pl. repülő ékezetek: 'a -> á)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz StarZ3r0 #34982 üzenetére
volt már régebben is akcióban, akkor vettek páran, én nem emlékszem hogy lett volna panasz
btw. ha K7x felett nézelődnél, ajánlom a G.Skill KM780-ast, nekem is az van, elvileg az OEM K95/K70 alkatrészekből van összerakva.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Domonkos
Ármester
válasz StarZ3r0 #28251 üzenetére
Kapasbol most a Ducky Shine 3 ugrik be.
Ami nem vilagitos az a Leopold FC900.
Ami nem full size es labai sincsenek az a KBC Pok3r.
Ami tobb kategoria miatt is kiesik, de munkahoz agyonver mindent: buckling spirng, feher/kek alps boardok, topres billencsek stb.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz StarZ3r0 #28243 üzenetére
és hol lehet kapni igazán jó minőségű keycapeket?
Magyart? Sehol.
(Asszem szerzek egy fehér-szürke keycap szettet, ha véletlenül ismét feltűnik a MassDropon ISO kiosztással, aztán végre össze tudnék rakni egy rendes billzetet.)
-
nyunyu
félisten
válasz StarZ3r0 #28244 üzenetére
Mondjuk szerintem nincs pár nap a layout elkészítése, szerintem 1-2 óra alatt megvan.
Hajrá.
2 óra múlva kérek egy kész magyar layoutot Inkscapeben.
Na jó, legyen 3 óra, mert le is kell tölteni WASD oldaláról a templateet, meg telepíteni is kell hozzá a képszerkesztőt.
Hint: Kb. így kéne kinéznie az eredménynek.
(Annó 2 óra alatt eddig jutottam, aztán idegbajt kaptam attól a javában írt hulladéktól. )
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz StarZ3r0 #28244 üzenetére
Legelso benyomas: Ennek a billentyuzetnek a fele szoftver - szoftverert meg nem fizetek ennyit A $229 retail arat egy piciket sokallom. Kivancsi leszek mennyiben fog megallni, mire magyarorszagra er...
A rovid intro utan szamomra:
Pro:
- RGB vilagitas, tetszetos API
- Taktilis switchek
- Szexi hangeroszabalyzo
- Double shot keycapek - de csak ANSI kiosztasban...
- 2m harisnyazott usb kabel
- NKRO
- Acel mounting plate
- Linux tamogatas
Kontra:
- Az ara
- Nem cherry kompatibilis, ABS keycapek
- Muanyag boritas - Ha a 4-es modelnel mar sikerult valami minosegit eszkabalni legalabb a billentyuzet felso reszere, akkor itt miert nem?
- A funkciok egy resze a cloudtol fog fuggeni
- Az ISO kiosztasoknal csak lezerezettek a feliratok
- Nincs blank valtozat
Semleges:
- Bar ez kinez az eddigi legjobb apinak, ugy erzem, hogy a linuxos opensource megoldasokkal szemben labdaba sem fog rugni. A vilagitas jo, az otletek valoban egyediek, de talan nem is veletlenul; mert ezeket a funkciokan nem feltetlen a billentyuzettol varna el az ember. Ha az integralt funkciokat kulon nezzuk, akkor a meglevo megoldasokkal szemben mindenhol kikap, egyben kinalva meg szembe megy a UNIX filozofiaval. Nem irom le mar most, de felesleges ezeket ujra feltalalni. Viszont nagyon kivancsi vagyok, hogy par tehetsegesebb felhasznalo mit fog tudni majd kihozni az APIbol!
- No delay/RTO - Amig egy 60Hz-s monitort bamulok, addig nem hiszem hogy barmi feltunne belole. Ha nekem kene a sebessegen fejleszteni, inkabb visszaternek PS/2-re...En biztos nem fogok benevezni ra, de egyaltalan nem azt mondom, hogy ne lenne helye a mai mecha kinalatban. Sot nagyon is orulok, mert megint azt erzem, hogy egy kicsit sikerult magasabbra rakni a lecet, es lehet varni a tobbi gyarto valaszat.
Es mar most megjosolom hogy a bemutato videok idotartamanak felet a vilagitas bemutatasa fogja kitenniGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz StarZ3r0 #28240 üzenetére
Ahhoz képest, hogy egy elég fapad billzet, a 150$ igencsak sok érte.
Még akkor is, ha szanaszét paraméterezhető ennyiért az összes kupak színe, kiosztása. (magyarra csak akkor, ha van kedved pár napot szopni az egyik hülye rajzprogrammal. Nekem nem volt.)
Vékony ABS kupakok, OEM profillal, ennek megfelelően csapnivaló akusztikával, ráadásul túl sima és csúszós felülettel.
(De legalább a színválasztékuk nagyobb, mint ugyanezeket a kupakokat használó Maxnak.)(Massdropon éppen kapható a TKL verziója, blank fekete ISO kupakokkal 135$+25$ szállítás??? :facepalm:
Esetleg kupakok nélküli barebone 90$+szállítás, aztán tőlem veszel rá szép, jól olvasható magyar kupakokat 45$-ért.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
triluan
tag
válasz StarZ3r0 #19281 üzenetére
Lehet ez is jó lenne én még nem próbáltam és nem is vagyok szakértő, bill. építő (fentebb kérdeztem is róla) árban ugyanott van. Asus Echelon (magyar kiosztás, black kapcsoló, 30 ezer ft körüli ár, csuklótámasz, a Tesoro durandal ultimate is hasonló jellemzőkkel bír).
-
qisqaqas
senior tag
válasz StarZ3r0 #19281 üzenetére
ROCCAT Ryos MKrol mondanak jokat, Asus Echelon is hasonszoru.
Tesorot ha nem muszaj ne Aki 20k-ert akar venni de legyen mechanikus az meg oke, de ha nagyobb a kerert akkor lehetoseg szerint ne. A ketto amit mondok az kisse gameres csicsas,de ha csicsamentest akarsz akkor szamits az ANSI english kiosztasra.
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
qisqaqas
senior tag
válasz StarZ3r0 #19273 üzenetére
Van slim. Ez pl az. Ilyen kapcsoló van benne.
O ring (ebay) egy pici gumigyuru amit a keycap azaz billentyugomb aljra teszel fel. A lenyomaskor amikor a gomb nekiutkozik a kapcsolo tetejenek akkor azt a hangot tompitja. A bottomout hangjanak kb a fele ebbol all. Elmeletben persze. Gyakorlatban a stem also resze utkozik a kapcsolohaz also reszevel, es mivel ez a resz a billentyuzet belso reszeben talalhato a muanyag haz kegyetlenul felerositi a hangjat. Trampoline mod elvileg segit ezen. Ez ugye megint kiserletezes kerdese.
En egy ideje mar colemak kiosztast hasznalok es nem bantam meg hogy atszoktam.
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
tDr1v3r
veterán
válasz StarZ3r0 #19273 üzenetére
Én ANSI-ról gépelek magyarul, és a magyar gépelési tesztben 91 WPM-et értem el. AltGr + j az í, AltGr + i meg az Í. Nekem már annyira ráállt a kezem hogy munkahelyen is így gépelek.
Az o-ring egy gumigyűrű, elvileg a gombok aljára kell rakni, nem tudom pontosan. Elnyomja a klikkelést, de valamelyest másabb lesz tőle a gomb lenyomása (pont ezért nem erőltetem személy szerint. Sokak szerint Brown-al elég jó páros.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
-
qisqaqas
senior tag
válasz StarZ3r0 #19268 üzenetére
Ha az ár fontos, akkor Tesoro de csakis Cherry kapcsolóval. A hangját egy ebayről rendelt Oring tompítani tudja. Ha nem veszel márkát akkor simán párszázas ajánlat.
Használt mecha is legyen opció, de azzal legyél tisztában hogy a magyar kiosztás ritka mint a fehér zorró. Illetve nem is jó. Eleve módosító billentyűvel érsz el olyan gombokat amik simán kellenek programozás közben.
-
haxiboy
veterán
Üdv. Használtan ha sikerülne akkor Corsair K70 Mx Blue kapcsolóval, ez kifejezetten szeretik akik sokat írnak.
A normális méretű enter szerintem az Ansi szabvány, kb 1-2 hét megszokni talán 3 gomb nincs a helyén viszont sokkal kényelmesebb. De ha feltétlen ragaszkodsz az ISO kiasztáshoz akkor már nehezebb dolgunk lesz. Sokan szeretik még a topre kapcsolós billentyűzeteket. A realforcenak vannak nagyon jó billentyűzetei még.A Tesorokat lehetőleg kerüldd el látatlanban, elég gagyi műanyag hatása van. Pláne az új Kailh switcheseknek.
Media Marktban meg is tudod nyomogatni.Kérdés még hogy mennyire szeretnéd hogy hangos legyen. Van esetleg olyan kapcsoló ami tetszik?
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
tDr1v3r
veterán
ISO kiosztású kell neked, Tesoro-k közt nézz szét, nekik vannak magyar feliratos billentyűzetei is.
Kapcsolókból a lineárisak halkak (Black, Red), meg a tactile-ból (ahol van egy ujjal érezhető kattanás) a Brown.
Programozásra én Blue-t néznék, az sokkal gépelősebb (sokak szerint a Brown félmegoldás csak arra) meg ettől a magyar kiosztás baromságtól is eltekintenék... US / UK layout mellett sokkal könnyebb programozni, a sokat használt szimbólumoknak dedikált gombja van.
ANSI (nagy Shift és alacsony-hosszú Enter) semmiképp sem opció? Én ISO-ról arra váltottam (nem akartam), de annyira megtetszett hogy többet nem lesz ISO-s desktop billentyűzetem.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!