- Nyomtató topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vaku topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
Akad 2db cherrymx barna kapcsoló, a gomb lenyomás után lassan emelkedik vissza alapállásba. Gondolom kosz ment bele, vagy valami. Mi a megoldás, hogy lehet ezeket takarítani?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Mephike #97760 üzenetére
Pirosat nyomkodtam, csak nem volt gépre kötve. Bátyámnak a cherry mx-es Corsair barna gombokkal aszem hangosabb. Gyakorlatilag amitől van visszajelzése, az nem ad hozzá a hanghoz?
A piros gépelésre akkor azért nem tuti, mert hangra(kékhez képest) és érzésre (barnához) nem tudni, hogy bevette-e a lenyomást, és ahhoz képest meg érzékeny, könnyedén beugrik a lenyomás.Synthwave: Ja, tudom. V6 Max-ot néztünk nekem itt, és azt is úgy, hogy még további halkítási opcióval.
Logitech-ből láttam elég halkat, igaz áruházi környezetben, szóval jó esély van rá, hogy alap piros vagy barna amivel lehető meg is felelne abból.Ezeket néztem membrános verziónak, ha mégis maradnék a membránnál:
HP 125
Dell KB216
Ennyiért kb. ezek az ajánlottak? -
[CS]Blade2
addikt
Redragon Kumara K552RGB-1 esetén be tudom állítani egyszínűre a világítást? Van ehhez bill kombináció, hogy full piros, full kék, stb...?
A másik, hogy ide hozzászólásokat írni melyik lenne a jobb ill. halkabb, a barna vagy a piros switch-es? -
[CS]Blade2
addikt
Felmérném a piacot, hogy számomra van-e jó bill:
1.Mekkora összeget szánsz rá? amennyit kell
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech LX700 / sötétbe jobb lenne látni a gombokat, valamint esztétikai hibás lett, közel raktam hozzá egy forró pizzát, és megszürkült pár gomb. 17 év van a cuccba, ez még anyagból van.
4.Mire használnád a billentyűzetet? PH fórum, általános, iroda kat.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) nem tudom
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO és magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Szoktam használni a numpadot, a kurzorblokk-ot.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) világítás, csuklótámasz. A hangerő tekerő és a mute gombot sokat használom a meglevőn, esetleg a számológép indítót. Fekete kellene, maximum sötétszürke lehet még benne.Van tapasztalatom a Corsair Strafe Cherry MX-ről, az nekem hangos, lehet, hogy nekem a mechanikus a rosszabb választás, mert azért szempont lenne, hogy halk legyen, legalább, mint az LX700.
Van tapasztalatom valamilyen Hama gumisról. Ott az nem tetszik, hogy nappal is világítania kell, hogy olvashatóak legyenek a betűk, mert nem fehér festék van rajta, hanem átlátszó műanyag. Jó lenne, ha világítana este, de, ha ennyire kompromisszumos mind nappal, akkor lehet, hogy jobb megoldás egy normál meg egy kislámpa. -
[CS]Blade2
addikt
Felmérném a piacot, hogy számomra van-e jó bill:
1.Mekkora összeget szánsz rá? mindegy, 35K
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech LX700 / sötétbe jobb lenne látni a gombokat.
4.Mire használnád a billentyűzetet? PH fórum és az internet teleírása.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) nem tudom
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO és magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Szoktam használni a numpadot, a kurzorblokk-ot.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) világítás, csuklótámasz.
Bátyámnak Corsair Strafe Cherry MX-et vettem tavaly. Abból az angol kiosztás és a hangja, ami nem tetszett nekem. Piros vagy barna kapcsolós azt hiszem. Gumiharangosból viszont belépőszintről van tapasztalatom világítósból, az nagyon nem tetszett: Világít, de gyakorlatilag világítás nélkül nappal használhatatlan. Mind pirosan világított, így igazából azt sem tudom megmondani, hogy milyen szín lenne a tuti. Lehet, hogy egy sima fehér. Nem tudom, hogy halk megoldásból mi van, ami világításban kb Corsair Strafe. -
[CS]Blade2
addikt
Corsair Strafe-ről vélemény: (Cherry MX-Brown)
Szinte csak apró negatívumokat tudok írni, de ezek elég jelentéktelen mértéküek. Szemből alulról a gombok széle nem teljesen fekete, amikor világításra van kapcsolva, hanem itt-ott kicsit átlátszó, foltos, nem teljesen homogén. A normál méretű enter világítása nem teljesen tökéletes, mert úgy vannak megcsinálva a gombok, hogy a tetején a betű rendesen világít, a kiegészítő karakterek viszont halványabbak. Az enternél viszont csak teljes fénynél jön át ugyanaz a szín, egyébként kicsit a felirat alja halványabb. Maguk a feliratok szerintem tökéletesek, főleg az apróbb betűk, pl. insert.
A kapcsolók jók, a hangja sem olyan vészes. Pár napig teszteltem, mert ajándéknak lesz, csak megjárattam, hogy, ha hibás lenne, akkor még most jöjjön ki az első pár napban.A logitech-emhez képest azért elég sok volt az elgépelés, kicsit az angol nyelv is fura volt nekem, vagy észre sem vettem, hogy nem magyar, vagy épp nagyon hiányzott. Ha le kellene nézni, akkor azért így elsőre fura, az meg kicsit gáz, hogy, ha nem találod el, akkor mivel nincs ráírva vagy rossz helyre van írva, marad a próbálgatás, hogy akkor ez a Ú. Biztos, hogy max. pár hét alatt meg lehet szokni. Az sem segít ebben, hogy magasabbak a gombok.
A vezetéke még nagyon szembetűnő. Hátránya, hogy marha kemény, ellenben rohadt vastag. Olyan 8mm környéke lehet.
A program jól működik, annyi, hogy firmware-t kellett frissíteni, mert 2 effektet nem vitt. Az oldalsó két világító csík külön kikapcsolható. A billentyűn a világítás azt hiszem 4 fokozatú, de a programmal több árnyalat is elérhető a fekete és a piros között. -
[CS]Blade2
addikt
Corsair Strafe-ből van EU és NA végű. A nyelvhez azt írja, hogy euro. [link]
Na most ebből honnan tudom, hogy ANSI vagy ISO és, hogy UK vagy US?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Domonkos #37403 üzenetére
Látatlanban melyik kapcsoló lenne a jó?
A pirosat írja játékra, de ahogy elnézem az elég speciális, és nem biztos, hogy jó gépelni rajta, valamint, hogy nem biztos, hogy belefér, hogy az ujjait a gombokon hagyja, mert rögtön leütésnek veszi
A barna egy jó köztes megoldás lehet? Olyannak, akinek még nem volt mechanikus...
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Domonkos #37401 üzenetére
Fontos neki a világítás, azon belül pedig a piros. (ez kizárja a fehér CM PRO-t). Tehát piros vagy RGB lenne a jó. Este sötétben látszódjon.
Kizárhatjuk a numpad nélküli és az olyan verziókat, aminél a 2-es a felfele nyíl, szóval teljes méret lenne a tuti.
Akkor legyen mindenképp mechanikus.
Esetleg nem jönne rosszul, ha a Z és Y egyforma gomb, és így megcserélhető.
Tankos és hasonló játékra, de gépelésre is.[link] - Ez pl. mech és világít is pirosan és van barna, piros, kék kapcsolókkal is, ami megint kérdéses, hogy látatlanban, hogy lehetne eldönteni, hogy melyik lenne neki a jó.
-
[CS]Blade2
addikt
Akkor a
Corsair Strafe Cherry MX
Corsair Strafe RGBLogitech G710+
Kingston HyperX Alloy FPS HX-KB1
esetleg inkább ne mechanikust, ha nem fér bele a PRO L RGB több, mint 50K-ért a magyar gombokkal?
K55?
Van ezek közül, amin a Z-t és azt Y-t meg lehet cserélni, hogy magyar kiosztásra kapcsolva legalább az stimmeljen?
Valamelyikre olvastam itt, hogy fizikailag nem valószínű a csere, mert kicsit más a gomb soronként. -
[CS]Blade2
addikt
Ajándéknak lenne egy billentyűzet:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
20-30K, vagy amennyiből kijön
2.Használt szóba jöhet-e?
nem
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Ajándékba. Játék, főleg World of Tanks vagy hasonló, de gépelésre is jó legyen.
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
lehetőleg mechanikus, de nézzünk nem mechanikust is
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Mindenképp kell a világítás, és azon belül a piros szín. Nézzünk egy variációt RGB-re is.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Jobb lenne a magyar.
Az ANSI kiosztásból megszokta állítólag a kisebb Entert, de a Z neki is jobb lenne a QWERTZ féle kiosztással.Néztem már a CM-től Pro M-et, meg találtam magyar gombokat a pcland-nál vagy hol, de azt nem tudom, hogy a világítóshoz jó-e. Gondolom nem.
Valamint a Hyperx-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Láncfűrész topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- Dark Souls sorozat
- Nyomtató topik
- Gyúrósok ide!
- Formula-1
- További aktív témák...