- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
virkir
veterán
válasz Pityu. #17598 üzenetére
XL3 lett, egyrészt mert csak ez a kettő világítós volt hirtelen a közeli boltban.
Másrészt ennek nagyon jó a világítása alig szűrődik ki fény, inkább csak nagyon oldalról lehet látni a világítást és félmagas a billentyűzet amit megszoktam.
A hangja elfogadható majd még puhul a használatban csak sajnos kis enteres de megszokható.
Az xl2 nekem is megy még csak lekoptak a billentyűk a zasszony meg nem hagyott békén."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Pityu.
nagyúr
válasz virkir #17597 üzenetére
Na és mit vettél,ha vettél valamit?
Jól látom a lapodról hogy revoltec Lightboard XL2 billentyűzeted van/volt?Mennyi idős volt a cucc,és hogy szuperált nálad?Nekem vagy 7 évet kibírt míg most nem cseréltem trust gxt280 ra (I)(még most is meg van tehát rendesen működne csak úgy voltam ideje a cserének)(/I) én szerettem a revoltecet,csak el kezdett gyengülni a fénye de sose volt amúgy gond vele se be ragadó billentyűzet se komoly kopás,csak régebben sokan szidták szegény revoltecet.[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
mumtaz
senior tag
válasz Sage83 #17590 üzenetére
Ajánlásom nincs. Bár a Blade-et nyugodt szívvel tudom ajánlani. Ami nekem nem tetszett benne, az attól még nem hátrány, de nekem az volt.
Vagy ott van a GXT280, amit Pityu ajánlott. Nekem ez sem jött be.De ízlések és pofonk. Szerintem, ha lehetőséged van rá, akkor próbáld ki valahol őket. Nem biztos, hogy ami nekem nem jött be, az Neked sem.
-
kissit
csendes tag
válasz sanyek2 #17592 üzenetére
Nekem a Tesoro Excalibur előtt Tesoro Lobera (membrános) volt, csak annak hibás volt a jobb oldali csík megvilágítása. Ott ugye több színű háttérvilágítás volt, és az oldalsó csíkoknak a billentyűk háttérvilágításának színével kellett volna világítani. A bal oldali működött is rendesen, de a jobb oldali kénye kedve szerint váltotta a színeket, és kikapcsolt állapotban is égve maradt. Így cseregaranciában lett helyette az Excalibur. Így utólag jobban jártam a mechanikussal, valamint a billentyűk háttérvilágítása is sokkal egyenletesebb a membránoshoz képest, mivel itt minden kapcsolóhoz külön led-es megvilágítás tartozik.
Kialakítását tekintve a Lobera a képeket nézve megegyezik a Colada változattal, csak ugye itt műanyag a ház, míg a Colada-nál alumínium. Az alján két szintű volt a magasság állítási lehetőség (a nagyobb lábból ki lehetett hajtani egy kisebbet), nekem a nagyobb lábnál már nagyon dőlt, a köztes viszont kényelmes volt. A csuklótámasz lehetne kicsit nagyobb is, bár jobb volt a kialakítása a mostani Excalibur-nál. A csulótámaszon lévő macro gombok nekem egyértelműen kicsik voltak, nagyságuk miatt kicsit nehezebb is volt lenyomni őket. Összeségében kényelmes volt a kialakítás, a megvilágítások közül nekem a fehér tetszett a legjobban, ami a Colada-n is van.
Ha Red kapcsolósat szeretnél, akkor a Gigabyte Aivia Osmium-ot dícsérik, de azt most átmenetileg nem lehet kapni. A másik lehetőség még az Asus Strix Tactic Pro, ami szintén magyar kiosztású, és Cherry MX Red kapcsolós. Bugfix1984 kollégánál volt 28e-ért új, magyar kiosztású Asus a hardveraprón, esetleg kérdezz rá nála, ha tetszik.[ Szerkesztve ]
-
kissit
csendes tag
válasz Sage83 #17590 üzenetére
Szerintem egy kicsit tegyél még félre, és válaszd a Tesoro Excalibur-t. Magyar kiosztású, kék háttérvilágítással rendelkező mechanikus billentyűzet, brown kapcsolókkal. Hátránya, hogy hangosabb a membránoshoz képest, illetve itt csak egy színű a háttérvilágítás, de mivel minden billentyű külön megvilágítást kap, így egyenletesebb a fény. A mechanikus billentyűzet pontosabb bevitelt tesz lehetővé, és sokkal tartósabb is. A csuklótámaszt viszont azért hiányolom az Excalibur-nál. 15e szerintem sok egy membrános billentyűzetért, ezt megkapod 22e körül. Én elégedett vagyok vele, ár-érték arányban nagyon jó.
-
sanyek2
senior tag
válasz kissit #17586 üzenetére
Respect
Nem kell szakértő rangnak állnia a felhasználónév alatt, hogy kellő információt szolgáltasson valaki a segítségre szorulónak.
Próbáltál másféle kapcsolókat is, és tudsz róluk véleményt alkotni. Lehet hogy az a hiányzó láncszem valaki dilemmájában.
Én is a red felé hajlok. A fekete talán nagyon szélsőséges választás lenne a gagyi billentyűzetek után.
Köszönöm a válaszodat!Most már csak annyira lennék kíváncsi, hogy a Tesoro Colada-nak a magassága egy nagy kezű férfinak mennyire kényelmes kéztartást biztosít?
Hiába a gyári méretek, ha a kialakítása miatt simán letagadhat néhány millimétert a valódi magasságából. Egyszerűen szólva nem olyan magas a kezem alatt, mint amire számítok látatlanban.
Van valakinek tapasztalata? Volt valaki keze alatt Tesoro Colada? -
mumtaz
senior tag
válasz Sage83 #17587 üzenetére
A Blade jó kis billentyűzet, de azért olvass itt vissza kicsit, hogy például mi a különbség a neten képeken látható angol és a nálunk kapható magyar kiosztású billentyűzet között, mert van különbség. Én ezért vittem vissza, de attól még másnak bejöhet.
flymi: Pl egynek az, hogy a PRO változat minden billentyűjének világítása külön címezhető, míg a GLOW minden billentyűje ugyanúgy világít.
-
flymi
addikt
válasz Sage83 #17587 üzenetére
Leginkább bejövős nálam: Roccat Ryos MK, csak egy picit (2x) drágább a Blade-nél.
Mi a különbség MK Pro és MK Glow között?
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
kissit
csendes tag
válasz sanyek2 #17583 üzenetére
A Tesoro Excalibur billentyűi stabilak, nagyon minimális mértékben billegnek csak. Ha nagyon kéne negatívumot mondanom, akkor a betűk feletti számsor megvilágítása halványabb, ez annak a következménye, hogy a led-ek a kapcsolók felső oldalán helyezkednek el, így a billentyű alsó részén elhelyezkedő karakterek halványabban látszanak. Ez vonatkozik egyébként minden olyan másodlagos karakterre is, ami a billentyű alsó részén helyezkedik el. Engem nem zavar, de gondoltam inkább megemlítem. MM-ban próbáltam Roccat Rios MK Glow billentyűzetet, az ugye Cherry MX Black kapcsolókkal van szerelve. Emlékeim szerint az kicsit halkabb volt, mint a Brown kapcsoló, valamint nehezebb volt lenyomni. Ha az Excalibur-nál lehetett volna kapcsoló típust választani, akkor én a Red-et rendeltem volna.
-
sanyek2
senior tag
válasz kissit #17580 üzenetére
Már ezen információk is nagyban hozzájárulnak a véleményalkotáshoz, egy-egy termékkel kapcsolatban.
Éppen ezért köszönöm az infót!
Igaz, nem azonos még a kapcsolók típusa sem, de egy olyat leírnál a kedvemért, hogy mennyiben tér el(márha eltér) a youtube-os videókon bemutatottaktól a tiéd?
Pl a gombok billegésével szinte senki nem foglalkozik a videókban. A tiéd mennyire felelt meg az elvártaknak?mumtaz Ez nem mentség.Két napja tettem fel a kérdést, és még mindíg nem járt erre szakértő.
-
Sage83
aktív tag
Sziasztok
OZONE Blade Magyar billentyűzettel szemezgettek már egy jó ideje...
Ilyen árfekvésben van valami más alternatíva?
Válaszokat előre is köszi!!
Üdv
Sage83 -
kissit
csendes tag
válasz sanyek2 #17578 üzenetére
Nekem tegnap érkezett meg egy magyar kiosztással rendelkező Tesoro Excalibur, egy Gigabyte Force K3-at váltott. Elsőre furcsa még a membránoshoz képest, jóval hangosabb annál, ebben mechanikus Brown kapcsolók vannak. Ezek nem Cherry MX-ek, hanem a Kailh-tól származnak. Mivel nem volt még mechanikus billentyűzetem, így a Cherry-hez képest nem tudom megmondani, hogy mennyiben különbözik, a tesztek szerint nagyon hasonló hozzá. Mindenesetre kényelmes rajta gépelni, a billentyűk nem akadnak, pontos bevitelt tesz lehetővé. Maga a billentyűzet összeszerelése kiváló, a design minimalista, a háttérvilágítás egyszínű kék, két fokozatban állítható a fényerősség, illetve ki is kapcsolható. Később készül majd belőle több színű háttérvilágítással rendelkező RGB változat is. Összességében elégedett vagyok, 20e ft körüli árkategóriában nincs más háttérvilágítással rendelkező, magyar kiosztású mechanikus billentyűzet.
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz sanyek2 #17578 üzenetére
Csak lehet, hogy akik mélyebb tapasztalatokat szereztek a magasabb kategóriában, azok épp nincsenek itt.
Akik meg benéznek, csak tanácsot kérnek és, ha megkapták és megvették a cuccot max visszanéznek, hogy beszámoljanak.
Én nem adok tanácsot, mert nincs tapasztalatom.
Engem érdekel, hogy milyen. Csak, hogy irigykedjek. ;-)
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz sanyek2 #17566 üzenetére
Látom most is használhatatlanok vagytok... -_-"
Párszor már írtam ebbe a topikba, és egyetlen kivételével mindíg kudarc volt.
Most még viszonylag szabad kezet is kaptatok árban, ami azért bővíti a lehetőségeket.Megnézem a különböző teszteket a chery mx-ből, aztán megveszem a Tesorot.
És nem!!! Nem fogom leírni milyen! Ha már ennyire aktívan segítetek... -
TigerCat
nagyúr
válasz alfalibra #17574 üzenetére
Csak a média billentyűk.
Amúgy ennek a kábeles elődjét használtam nagyon sokáig, az is rohadt jó cucc. Ha újra veszek PC-t, ezt a billentyűzetet veszem hozzá, mert nekem tényleg bevált. Most nyomok is rajta egy kis Battlefield 3-at, mert wireless létére arra is egész jó...♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
vaakuum
addikt
-
dyuri
csendes tag
válasz nyunyu #17571 üzenetére
Szerencsere mar vannak elerheto firmware alapok (pl. a hasu fele TMK), amibol ki lehet indulni, es megoldjak a szamitogep fele kapcsolodas problemait, neked kb. csak a billentyuzet matrix kiolvasasat kell kb. csak megoldani, ha valami tipikus vezerlovel (valami ATmega32u4 alapu, pl. Teensy 2.0, ~10-20$) megelegszel.
A mechanikus kapcsolokat a membranos alappal osszegyogyitani szerintem eleg nehez, esetleg ha mindenfele nyaklap nelkul osszedrotozod az eredeti matrixnak megfeleloen a kapcsolokat, akkor hasznalhatod az eredeti vezerlest, de en ezzel nem probalkoznek.
-
nyunyu
félisten
Ennyire azert nem akarom szetbarmolni, meg akarom tartani az Ergo4k gyari kiosztasat, kupakjait, csak uj elektronika kellene mechanikus kapcsolokkal alaja.
Igazabol az Ergo4000 sajat vezerlojevel sincs kulonosebb bajom, mivel a WASD kornyeket nagyon jol kezeli, arra gondoltam, hogy megtartanam, ha lehetseges, es csak a foliat cserelnem le egy ugyanolyan elrendezesu elektronikara.
Egyebkent ez a masik vezerlos tortenet a sajat firmwarerel hogyan nez ki, mennyibe kerul?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
TigerCat
nagyúr
válasz alfalibra #17549 üzenetére
KB 900-am van, bár már nem én használom, hanem egy kollégám, de nagyon jó billentyűzet, szinte elpusztíthatatlan. Most 2,5 éves és nincs kopás a billentyűkön. Az elején szinte hangtalan volt, sajnos idővel lett egy kis hangja, de nem vészes. Az egér sem rossz, de én inkább egy Logitech-et használtam mellette, munkatársam viszont nagyon szereti.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
netpeti98
addikt
A múltkori beszélgetésünkhöz:
Sajnos igazad lett a múltkor és nem AT101 volt a kinézett billentyűzet.
Az a legnagyobb baj, hogy ezeket a régi billentyűzeteket egy kupacban dobják fel a netre, sok esetben kiirt típusszám nélkül. Bárcsak találnék valami forrást ezekre régi mechanikusokra, még forrasztani is megtanulnék, ha össze tudnék hozni egy normális billt.[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
Üdv mindenkinek!
Mint sokakat, engem is foglalkoztat az ideális billentyűzet megtalálása, beszerzése.
Jelenleg ott tartok, hogy 40.000ft-os klaviatúrát is megveszem, mert már eme sorok írása is bosszúságot okoz.
Volt régen egy Trust Wireless Optical Multimedia Deskset-em, aminek két hibája volt. Membrános, és vezetéknélküli. Ha az lett volna felszerelve mechanikus gombollak, és egy kábellel, soha a büdös életben nem váltottam volna.Jelenleg kiszemeltem egy Tesoro Colada Saint G3NL Cherry MX Black White/Silver -t.
Külseje nagyon bejön, a funkciói is, de állítólag baszott vastag.
Én személy szerint az alacsonyabbakat részesítem előnyben. Reális határokon belül.
Jelenleg olyan gombokat nyomkodok, amik laposak teljesen. Na ezt is gyűlölöm.
Továbbá azt, ahogyan szédelegnek a gombok a membránon, és a sínekben. Ez az amit a legjobban rühellek...
Kábeleset keresek mindenképp, és világítót. Sokat gépelek sötétben.
Nem vagyok gamer, de szoktam játszani.
A csendes, kattanásmentes gombokat kedvelem. Ezért gondoltam a cherry mx black, vagy red-re.
Egyenlőre eldöntöttem, hogy a tesoro-t veszem meg, de érdekelne más alternatíva, illetve hogy szerintetek mi lenne még jó választás. Kinézet sokat számít. Nem kikötés, de ha lehet fehér, ezüst, vagy valami fehér árnyalathoz közel állót vennék, hogy passzoljon a gépemhez is.
A kritériumoknak való megfelelés fontosabb, mint a szín!
Mit ajánlatok? -
dyuri
csendes tag
válasz nyunyu #17563 üzenetére
Valaki mar probalkozott hasonloval. Konkretan, hogy hogyan lehetne a foliat bedigitalizalni, arrol fogalmam sincs, de ha masik vezerlot hasznalsz, akkor mindegy is.
-
nyunyu
félisten
Egy ideje filozom rajta, hogy kene epiteni egy mechanikus Ergo4000-et, anno ugye ezert vettem olcso MX Brown forrasnak a most hasznalt kinai Cherryt. (~14.5k volt a 104 kapcsolo Kinabol hazhozszallitva, bonusz billzettel egyutt. )
Viszont nem tudom, hogyan lehetne minel egyszerubben bedigitalizalni az Ergo4000 foliajat, hogy ne kelljen nullarol megtervezni a gombok helyet, meg a koztuk futo vezetekeket.
Van ra valami otleted?
Gondolom valamivel vastagabb lesz a billzet a kapcsolok miatt, ugyhogy az Ergo4000 hazaba is bele kell majd toldani fuggolegesen egy centit.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Burt1793
veterán
Sziasztok!
Olyan billentyűzetet keresek, ami vezetéknélküli, nem zavarodik össze a logitech m705-ös egeremmel, strapabíró, normál magyar kiosztása van, nem kifejezetten játékbillentyűzet, tudjak vele vakon gépelni továbbra is , fekete színű, nem kell rá világítás, meg semmi. Az ár értelmes keretek között, 20-30-40 ezer is lehet, nem baj, ha olcsóbb, a lényeg a minőség.
Köszönet.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz alfalibra #17560 üzenetére
Semmit nem kell állítani. Ha a windowsod magyar billentyűzetre van téve, akkor tök mindegy mit látsz a billentyűkön, magyar ékezetes betűket fogsz írni vele. Az elrendezése meg ugyanaz, minden gomb megvan.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
alfalibra
tag
válasz Locutus #17552 üzenetére
és azt külföldről lehet rendelni? aztán meg át kell állítani vezérlőpultban a nyelvét és annyi?
Most felmerült bennem az is, hogy mechanikusból van olyan, ami magyar és slim (...esetleg német és slim)? Láttam gameres mechanikus billeket, de én nem játszom, és szerintem a kinézetük túl van spilázva, úh nem igazán jönnek be. Boltot nem tudtok,ahol ki lehet próbálni egy ilyen mechanikusat? (én itt a fórumon hallottam először, h létezik ilyen, és kíváncsi lettem rá) -
alfalibra
tag
válasz SunMount3r #17550 üzenetére
Köszönöm, h ezt megírtad, ezt tényleg jó tudni, akkor valszeg ez a fajta ki is esik. Köszi, h megspóroltad nekem az utólagos bosszankodást!!
-
dyuri
csendes tag
válasz mclane_ #17557 üzenetére
Gyujtohelyrol nem tudok, de ezen a topicon valoban tulmutat a tema.
Itthon gyanitom eleg kevesen vannak az ilyen megszallottak, mint mi, de ha barki megis sajat billentyuzet epitesere/tervezesere adja a fejet, en szivesen segitek, ha nem is a fizikai megvalositasban, de az otletelesben es a firmware/vezerlo temajaban mindenkepp.
-
mclane_
aktív tag
-
Peppo
őstag
válasz mclane_ #17547 üzenetére
Köszi a választ!
Egyelőre nem vettem még semmit. Idén már nem is tervezem, annyira nem sürgős a dolog. Most csak gyűjtöm a tippeket. Billentyűzetet nem 1-2 évente vesz az ember, úgyhogy meggondolom jól, és hajlandó vagyok rá többet áldozni, pont mert hosszú távra veszem. Sajnos nem túl nagy a választék, kevés az olyan, amely egyszerre magyar+mecha+világítós.
Ennyiért ez a billentyűzet tényleg nem tűnik rossznak. Köszi a tippet!
-
dyuri
csendes tag
válasz mclane_ #17554 üzenetére
A mechanicalkeyboards.com-rol lehet relative olcson (~fel $/db, USA-bol) rendes Cherry kapcsolokat nagyobb tetelben rendelni. EU-n belulrol pedig 7bit-tol lehet oket, akar kisebb tetelben is (kicsit dragabb).
Es amugy valoban fun
-
mclane_
aktív tag
válasz UnSkilleD #17553 üzenetére
Valóban, csak a barna a tactile.
Igen néztem a Tizonát, nagyon pofás, de pont a világítás miatt nem játszott. De amúgy korrekt az Excalibur is.
Gondolkodtam azon is, hogy milyen szuper lehet építeni egyet. A házat anyagai olcsón be tudnám szerezni, marást is el tudom intézni, ami kiadás lenne, azok csak a kapcsolók, elektronika, még akár PCB nélkül is lehetne egy fapad verziót csinálni.
De aztán rájöttem, hogy nem is olyan egyszerű beszerezni kapcsolókat, Kailht akartam azt meg nem is nagyon találtam. Mindenesetre fun lehet, lehet majd még próbálkozok a témával, vannak egész jó tutoriálok.[ Szerkesztve ]
-
UnSkilleD
senior tag
válasz mclane_ #17547 üzenetére
piros switchen nincs tactile feedback az teljesen lineáris, a kék meg kb csak a csattogásban különbözik a barnától +5g kell a lenyomáshoz
20k körül van a tesoro tizona is ami még jó szerintem persze ezen nincs világítás de elvileg lesz belőle olyan is
[ Szerkesztve ]
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
-
flymi
addikt
válasz jim bcs #17527 üzenetére
Nnna!
Hát a korábban kinézett háromból (Trust, Ozone, Hama) egyiket sem tudom beszerezni (a nekem megfelelő áron, a megfelelő helyről). Van esetleg valami más alternatíva 12e Ft-ig bezárólag, ami megfelel az alább felsorolt elvárásoknak?
(Bizonyítottan megbízható, nagy enter, magyar kiosztás, fehér v. kék v. zöld kapcsolható világítás, multimédia gombok.)Idehaza nem is lehet kapni magyar Ozone Blade-et?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz alfalibra #17549 üzenetére
Csak egy említés a tapasztalatom alapján: az A4-Tech KD-800L úgy látom fél-szigetes megoldású, amit nem javaslok, hacsak nem szeretnéd 2 hetente fülpiszkálóval pucolgatni a billentyű közökből a port. Nekem ilyen laptopom van és gépelésre sem valami kényelmes, hát még a pucolása. Én nem javasolnám, de ez csak egy említés...
[ Szerkesztve ]
-
alfalibra
tag
Sziasztok!
Vezetékes, magyar, (szokásos gombos -nagy enteres stb) billentyűzetet keresek, olyan lapos kialakítással, mint a laptop billentyzűzete
előny: médiagombok, világítás (kék v. fehér). - de túlélem, ha nincs, bár klassz lenne
általános használatra, lényeg csak annyi, hogy kényelmes legyen, meg ugye lehetőleg nem túl gagyiAmit kinéztem magamnak
FUJITSU KB900 (már csak egy-két honlapon van fent, de még nem néztem utána, h csak a frissítés hiánya miatt v. még tényleg kapható)
a 910 még szimpibb lenne, ha magyar lenne, de uye csak USA kiosztással árulják, úh nem játszik
A4-Tech KD-800L Backlight (ebben az bizonytalanít el, h a gombok felszíne teljesen lapos)
kolink kb62u02Szerintetek melyik lenne jó választás? Vagy tudtok ajánlani kényelmes, nem túl drága magyar slim bill.-t?
Köszi! -
mclane_
aktív tag
Nem tudom találtál-e. Nagyon sokáig keresgettem nézegettem jó világítós billt elsősorban játékra. Pont olyan tetszett ami árkategóriában membránosnak nekem már drága volt, mechanikusban meg nem találtam alternatívát, mert azok meg már lényegesen drágábbak. Ráadásul nem csak én használom ezért magyar kellett. Rengeteget nézegettem itthoni webshopokban, meg kínaiban is, mert aztán oda jutottam, hogy veszek egy tenkeyless billt csak játékra, és akkor lesz kettő. Majdnem tudtam venni egy leértékelt keycool 87et 17ért de elég hamar elfogyott, éppen mikor kétségbe kezdtem esni tök véletlenül találtam magyar kiosztásos Tesoro Excaliburt. Kailh Brown switch van benne, tehát Cherry klón, bár sokak szerint hozza a Cherry szintjét. Állítólag játékra és mellette gépelésre a ajánlott a Brown.
Ez az első mechanikus billentyűzetem szóval nem mérvadó a véleményem. Maga a felhasználói élmény az nagyon jó a membránoshoz képest, tényleg élmény gépelni/játszani vele. Borzasztóan zavart utána a munkahelyi Dell billentyűzet. A design hagyományos semmi extra, ez inkább pozitívum. A billentyűkön a betűtípus nekem nem tetszik kicsit igénytelennek hat, világítás 4 fokozatban állítható csak kék, ez teljesen korrekt, bár a számsor elég haloványan látszik nem tudom mi az oka.
Elég sokat CSGOzok, azt kell mondjam, hogy élmény a játék is valahogy könnyebben megy Viszont valóban játékra inkább a kék vagy piros való, az a kevés "tactile feedback" ami a barnánál van, szerintem nagyon jó lehet a kéknél, pirosnál.
Árban sem volt vészek 21k volt, szerintem itthon a legolcsóbb magyar kiosztásos mechanikus ami létezik.Remélem tartós cucc lesz, legközelebb nem lövök ennyivel alá, és megcélzok egy keycoolt, nagy álmom egy 84es
-
Flashback
addikt
válasz bluyoo #17541 üzenetére
Köszönöm a dicséretet.
Isku FX-et dícsérik nagyon. De még várok hátha írnak valamit a többi billentyűzetről.
(#17544) Locutus: (a borg ) Szép darab, csak lapos. Gépelni jobb ha normális mélységű a billentyűzet.
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Milo629
aktív tag
válasz Munkas #17540 üzenetére
Genius KB-G265? (Bár lehet van olcsóbb is)
-
bluyoo
nagyúr
válasz Flashback #17539 üzenetére
Király az arcképed!
Nekem többek között ezek a billentyűzetek is képben voltak. Én a ROCCAT Isku FX mellett döntöttem.
"Egyet kell értsek! Megjött a Roccat Isku FX, és idáig meg vagyok vele elégedve.
Kényelmes rajta gépelni, a csuklótámaszt is eltalálták. Nem túl hangos (bár nem is mecha), az anyaghasználat is megfelelő.
Bár a gombok körüli fényes felületet, szerintem kár volt alkalmazni (mondjuk tisztában voltam vele már a vásárlás előtt is).
A Ryos MK / Ryos MK Glow ebben sokkal szerencsésebb megoldást kínál.
A világításba nem lehet belekötni, még teljesen hátradőlve is jól látható, és persze teljesen testre szabható.
Szoftveresen, nehezen tudom elképzelni hogy többet tudna egy billentyűzet. Egyelőre még sok is a jóból.
Szóval jó vételnek bizonyult! Ha nem lenne az a fényes felületet, akár tökéletes is lehetne. "
Még mindig nem bántam meg a vásárlást.Bazinga!
-
Munkas
aktív tag
Sziasztok! Olyan billentyűzetet keresek, amin van USB port és világít is, és az ára nem 5 számjegyű. Van ilyen?
-
Flashback
addikt
Gyors vélemény?
- Gigabyte Force K7
- GIGABYTE Aivia K8100 V2
- GIGABYTE Osmium
- ROCCAT Isku FX
- Tesoro Lobera G5NL (Nagy Enteres?)
- TESORO Durandal Ultimate G1NL (Nagy Enteres?)
- TESORO Lobera Supreme (Nagy Enteres?)profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Radványi
aktív tag
Azthiszem tokeletesen meggyoztel, illetve a 29k-s ar is. Kicsit nagyobb mint szerettem volna de minden masban megfelel es az ara is 30 alatt van pedig mar 50k billentyuzet ekkel is szemeztem ma.
Evek ota en is angol kiosztast hasznalok de majd megszokom.
Csak nehogy a WOW peszipantson ujra...Koszi megegyszer!
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz Radványi #17536 üzenetére
Én roccat ryos mk glow-t választottam. Magyar kiosztás, igaz előtte angol volt így mindegy. A mx black nekem nagyon tetszik, nem fáradt el tőle a kezem pedig van hogy wowon órákig nyomom a gombokat. Van belőle olcsóbban világítás nélküli. (29k)
A corsair kinézetre jobban tetszett, de élőben már azt mondtam ez is szép. Nem bántam meg hogy inkább ezt választottam. Iponon is van egy komment corsairnél, hogy hetente cseréli az illető a halódó ledeket..
[ Szerkesztve ]
-
Radványi
aktív tag
Es mit valasztottal illetve ajanlanal?
Oszinten nincs szugsegem hattervilagitasra de ha van akkoe nem orulnek ha behalna de jobban preferalom az asztali lampat a monitor mogott sokkal pihentetobb a szemnek.
Elsosorban a kivalo minoseget keresem es Red, Black kapcsolo erdekel esetleg Brown a klikkeles nem kell
-
Asbee
veterán
válasz Radványi #17534 üzenetére
Én nagyon sokat gondolkodtam k70 és k95-ön. Viszont neten rengeteg meghalt led hibáról olvasni. Szinte minden nagyobb külföldi webshopnál ahol van értékelés panaszkodnak, illetve fórumok is tele vannak. Én nem mertem bevállalni. Ettől függetlenül szerintem rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
Radványi
aktív tag
Egyenlore erre esett a valasztasom, kerlek mondjatok velemenyt a minosegerol.
Tisztaban vagyok vele, hogy draga szeretnek kevesebbet kolteni ra de nem talaltam megfelelo alternativat ami hasonlo minosegu es tudasu de nem oriasi es ronda.CORSAIR K70 Mechanical Gaming Keyboard Cherry MX Red Corsair K70
-
Flashback
addikt
Sziasztok
Billentyűzetet keresek az alább preferenciákkal:
Mindenképpen szükséges:
- Magyar kiosztás
- Nagy ENTER]
- Vérpistike design mentes!
- Időtálló darab legyen!Opciók:
- Fehér háttérvilágítás jó lenne.
- Hangerőállító gomb
- Nem feltétlen kell mechanikus de szívesen kipróbálnám.Ár max 30K
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Radványi
aktív tag
Valaki roviden elmondana mi a kulonbseg a Blue, Brown, Red, Black MX-ek kozott?
-
Radványi
aktív tag
Sajnos ezek mar nem jonnek meg Januar kozepenel hamarabb.
Kozben atgondoltam a dolgokat meg utanna olvastam es a kerdesem az lenne, hogy olyan billentyuzetet szeretnek.
Amit megtudok vasarolni itthon meg az unnepek elott.
Nagyon jo minosegu mechanikus.
Multimedias gombok nem kellenek.
Minnel kisebb legyen de numpad kellene.
Minnel csendesebb legyen es sok gomb egyideju lenyomasat is kezelje. -
flymi
addikt
válasz Pityu. #17525 üzenetére
Értem. Majd még bevárom, mit mondanak a másik kettőről, de egyenlőre meggyőztél a Trust-al. Ennyiért most a legjobbat akarom megvenni a három közül és az se baj, ha a választott példány tartós lesz!
-
Pityu.
nagyúr
Mikor billentyűzetet akartam venni én is szívtam a fogam a kék szín miatt mert nekem a revoltecen csak kék-színű világítás volt,néztem a cuccokat de volt pár ami nem jött be billentyűzet akkor ami bejött azon meg vagy volt kék vagy nem,aztán ugye maradtam a trust gxt280 nál bár egy hetet biztos gondolkodtam,meg vegyem e vagy ne vegyem,de ezt is csak a kék szín miatt.Aztán meg vettem,és most legtöbbször zöld színt használom meg néha a pirosat,és már nem hiányzik a kék szín.Piros világítással azért elég állat kinézete
-
psg5
veterán
Sziasztok!
8.000.-Ft ig játékra led megvilágítású, magyar kiosztású billentyűzetben milyen alternatívák vannak?
Tudom ez kompromisszumokat szül (mármint az ár) de ennyi lenne rá.F.K.T.
-
Milka 78
nagyúr
Üdvözletem!
Belkin n52te-t használ valaki?Driver támogatása milyen,van e 8.1,egyáltalán érdemes vele foglalkozni,vagy inkább a Razer Nostromo? -
mumtaz
senior tag
-
Asbee
veterán
-
mumtaz
senior tag
válasz genndy #17517 üzenetére
Nos. Ez is csak egy vélemény: A kék szín szép, de azért vegyünk alapul valamit. Az USB port terhelhetősége táplálás szempontjából eléggé véges. A LED-ek közül pont a kék az, ami a legtöbb áramot kéri. Itt tehát ne tessék arra gondolni, hogy vakító fényességgel világítja meg a billentyűket. A kék ebben az esetben kb. annyit jelent, hogy ott világít valami légypiszok, de messze nem olyan fényességgel, hogy rendesen kivehető legyen a karakter a billentyűkön. Tehát ebből a szempontból a kék a legrosszabb. Több billentyűzetnél kivilágít a kék a billentyűk alól, méghozzá zavaróan, de magát a billentyűt értelmesen azok sem világítják át értelmes teljesítménnyel.
A kék szép és divatos, de messze nem látja el azt a "feladatot", amiért értelme van egy világító billentyűnek.Ebből a szempontból szerintem a legjobb a cián, vagy zöld, esetleg a sárga. Még a piros is viszonylag jó, de a kék a legrosszabb.
Tehát, ha a világítás csak dísznek kell, akkor lehet a kék, de ha valóban arra kell, hogy sötétben jól kivehetőek legyenek a karakterek, akkor a kék - majdhogy nem - használhatatlan
Persze a netes képeken a kéken világító billentyűk olvashatónak látszanak, de a fényképezőgépek érzékenyebbek, ráadásul azokat a képeket túlnyomórészt felülről készítiík és nem olyan lapos szögben, ahogyan a legtöbben használják a billentyűzetet
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Azokat nem ismerem, nekem GTX van, és meg vagyok vele elégedve. Nekem játékra jó, de messze nem pro szinten tolom, és gépelésre is ide a fórumra, szóval az se munka szinten. Viszont csak fél éve van meg, tehát nem hosszútávú a tapasztalat.
Illetve multimédia gomb csak némítás és hangerő+/- van rajta. A többi az böngészőhöz kapcsolódó, meg a világítás dedikáltjai.[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
flymi
addikt
válasz genndy #17515 üzenetére
Ha csak ennyi baja van, akkor felőlem a zöld még játszik. (bár nálam a kék dominál)
S a másik kettő? Mondanak jót is rosszat is. Az a gond, hogy nem tudom őket kipróbálni vétel előtt, vagyis csak ajánlásokra alapozhatok. Így meg rizikós kissé, ha már kiadok valamelyikért ennyit. Persze tudom, nem nagy tétel, de mivel most dobtam össze egy közel 300e konfigot, nekem perpill nagyon is az./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
mumtaz
senior tag
válasz Pityu. #17511 üzenetére
Drágaságom. Nekem nem azzal van bajom, hogy leírod a tapasztalataidat. Én sem tettem mást. Pusztán ott van az a mondat, ami b...ta a csőröm. Úgy írtad le a véleményedet, hogy ok, hogy Te ezt a terméket jónak találod, de kapásból odavetted egy kalap alá, hogy aki esetleg mást mond róla, az hazudik. És ezzel meg is valósul a befolyásolás, mintha Téged sikerélménnyel töltene el, hogy valaki a Te hatásodra döntene úgy, hogy megvásárolja ezt a billentyűzetet.
Szerintem pontosan érted, hogy nem azzal van bajom, hogy fényezed. Ha Neked bevált, örülök neki. De ha más esetleg leírja, hogy miért nem bízik benne, vagy miért nem felel meg, akkor az egy csúnya gonosz ember, mert szidja azt, ami mellett Te letetted a voksod?
Ne legyünk már ennyire gyerekesek.Én is leírtam a véleményemet róla. Nekem nem jött be próba alapján. Én csak leírtam, hogy nekem miért nem felel meg. Sokan dicsérték és voltak, akik szidták. Ezek alapján döntse el az érdeklődő, hogy Neki megfelel-e, vagy sem. Te maximum elmondod a saját véleményedet, hogy Neked bevált, de ne általánosíts, hogy mindenki látatlanba utálja. Nem azért nem szeretik, mert Te ilyet vettél magadnak.
-
Pityu.
nagyúr
válasz mumtaz #17502 üzenetére
Jaj aranyoskám hát mit ajánljak,ha nekem ez van,nem mondhatom hogy vegyél pörköltszaftot ha nekem nincs vele tapasztalatom
Az a bajod neked,hogy túl sok írást pazarolsz rám,ennyivel hamarabb fog tönkremenni a mostani billentyűzeted,ne tedd máris tönkre
Hosszú távú tapasztalatot magamtól még biztos nem tudok,de nem egy emberke írta már hogy évek óta tökéletesen működik neki,nekem ennél több nem kell,3 év gari meg van oszt kész.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
Tudnátok ajánlani ISO kiosztású, Cherry MX Blue kapcsolós, megbízható billentyűzeteket? Billentyűfelirat annyira nem érdekel, jobb is az ha nincs. Szempont lenne még, hogy ne legyen fölöslegesen nagy (gondolok itt a nem levehető csuklótámaszra, vagy az oldalsó keretre). Lehet TKL, de nyilak legyenek könnyen elérhetőek. Nem szoktam sokat játszani, makró funkció, háttérvilágítás nem annyira lényeges.
Das 4 Ultimatetel szemezgettem, viszont hazánkban csak barna kapcsolókkal árulják, aminek nem vagyok igazán nagy fanja. Külföldről be is rendelném, de ahogy utánaolvastam más fórumokon nem igazán voltak elájulva a kék kapcsolóktól. "mushy" jelzővel jellemezték sokan. Van valakinek személyes tapasztalata?
Nem tagadom, messze ez jön be leginkább.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
flymi
addikt
Három jónak mondott billentyűzet közt vacillálok. Melyiket vegyem?
-TRUST 19473 GXT 280 LED Illuminated Gaming Keyboard 10.000 Ft
-HAMA Urage LED Illuminated 9.500 Ft
-Ozone Blade Gamer USB Keyboard magyar 12.500 FtHa van más ebben az árkategóriában (max. 15e Ft), azt is szívesen meghallgatom.
Elvárások: usb, magyar kiosztás, kék háttérvilágítás, normál magaságú gombok, multimédia gombok.Előre is kösz!
-
mumtaz
senior tag
válasz mathgery #17505 üzenetére
Figyelj. A Trust GXT280 jól néz ki. Magánvélemény, hogy nem bízom a gyártóban, de sok jót írnak róla. Nekem nem áll kézre. Ennyi a véleményem róla. Ebben az árkategóriában ilyen kinézettel szerintem nincs semmi, ami felvehetné a versenyt vele. Ha nem jön be, még mindig vissza lehet dobni. Gari meg van rá.
Kicsit drágábban ott az Ozone Blade, ami egy jó kis billentyűzet. Az egy dolog, hogy nekem nem jött be, de nem a megbízhatósága, vagy a kinézete miatt, hanem azért, mert nem állt kézre. Az alapja ugyanaz, mint az "eredetié", csak a billentyűk kidolgozása nem. Ha Neked megfelel a normál magasságú billentyű, akkor nyugodt szívvel ajánlom.
Gigabyte Force K7 a leírások alapján nem egy megbízható cucc. Típushibás. Nagyon lutri.
-
mathgery
aktív tag
-
mumtaz
senior tag
válasz mathgery #17503 üzenetére
Nem akarok okos lenni. Pláne ilyen hátszéllel nem. Én is csak kérdeztem itt, hogy ki mit javasolna. Megfogadtam a tanácsokat és letettem a voksom valami mellett. Innentől nem tudok pártatlan lenni és nem tudok és nem is akarok szakértőként mutatkozni, csak tapasztalatokat írtam. Nyilván olyanról nem tudok nyilatkozni, amit nem próbáltam. A Trustot megnéztem - még ha meg is van a véleményem a Trustról -, nekem nem állt kézre, hiszen pont az volt a hátránya, mint amiért a Blade-et is visszavittem. Ettől függetlenül lehet, hogy Neked jó lehet.
Tehát. Pityu leírja, hogy tök jó, de Neki kézreáll. Én leírom, hogy nekem nem áll kézre. Innentől marad az, hogy:
A.: Neked mennyire áll kézre és mennyire teljesíti az igényeidet. Ezt nyilván ki kellene próbálni valahol.
B.: Mennyire megbízható. Na ez az, amire viszont nehéz választ adni, mert a hosszú távú tapasztalat általánosságban sajnos a gyártó ellen dolgozik, de lehetséges, hogy ez a termékük hosszú távon megbízható. Na ez az, amit Pityu biztosan nem tud alátámasztani. Ellenben a neten több helyen is bíztatóak a tapasztalatok.Innentől rajtad áll. Választhatsz. Van ez a termék is és van még rengeteg más termék is forgalomban.
Pityu: Jahh. Sokat írok, mert olyan billentyűzetet találtam, amin élvezet sokat gépelni. ;-)
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz Pityu. #17501 üzenetére
Én meg a Te véleményed egyoldalúságát. Mióta meg van Neked a GXT280, azóta akárhányszor kérdezi valaki, hogy ajánljanak egy billentyűzetet, Te 1-2 hozzászóláson belül marketingelsz mellette. Mintha csakis az az egyetlen billentyűzet lenne világon, amit Te használsz. Nem mondtam, hogy az a billentyűzet egy kalap sz.rt nem ér, de, ha megnézed, akkor itt többen is ellenszenveztek a gyártóval. Lehet, hogy ez az egy termékük jól sikerült, de nem kell nekirohanni azoknak, akiknek van rengeteg rossz tapasztalatuk a gyártóval szemben.
Bevallom, hogy előítéleteim vannak a gyártóval szemben nekem is, de ez nem jelenti azt, hogy esetleg nem bocsájtottam volna próbára ezt az adott terméküket. Kipróbáltam, megtapogattam, nekem nem jött be. Kész.
Le is írtam, hogy miért nem. Egyrészt azért nem, amiért az elbarmolt Blade sem. Ha a kettő teljesen egyforma lett volna és mindkettő megfelelt volna az elvárásaimnak, akkor sem választottam volna a Trustot, mert Trust cuccokkal volt negatív tapasztalatom, míg az Ozone-al nem.
Ez nem előítélet, hanem a tapasztaltak alapján vett véleményemre alapozott döntés.Itt semmi másról nincs szó.
Hogy legyen esetlegesen összehasonlítási alapod arról, hogy miről is beszélek:
Volt több Gigabyte cuccom és ott volt a Force K7 billentyűzetük, ami megfelelt az elvárásaimnak. Árkategóriában is megfelelő lett volna. Mégsem vettem meg, mert szinte kivétel nélkül mindenki ugyanarra a hibára panaszkodott. Ezzel nem ítélem el a Gigabyte-ot, de ez a termékük egy sz.r.
Ezzel szemben ott a Trust, amivel eddig - bármit is vettem - csak rossz tapasztalataim voltak. Persze kezdetben minden cuccuk az elvárásoknak megfelelő volt és volt 1-2, ami még tartós is, de nagyon kis százalékban. Na akkor bízzak meg az egyik termékükben, mert Te azt mondod hogy jó? Alapozva mindezt 1-1.5 hónap használatra. Lehet, hogy újabb 1 hónap múlva itt fogod szidni, mint a bokrot, mert viheted vissza gariba.
Így igenis egy terméknél számít, hogy a mögötte álló gyártó mennyire megbízható.
A szutyok Genius 2000Ft-os billentyűzetet 7 évig kalapáltam. -
Pityu.
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!