Hirdetés
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsabaSteel
aktív tag
ASUS TUF GAMING Z490-PLUS erről a lapról mi a véleményetek?
ASROCK Z490 STEEL LEGEND / erről is szeretnék vèlemènyt ha tudtok.
Csé
-
palfitom
félisten
válasz Zoli0137 #99791 üzenetére
Zoli0137Bár én nem találom egyik említett topikban azt, hogy ide küldtek volna (belinkelhetnéd), de azért gondolkodni szabad...
Ismétlem: "Milyen processzort VEGYEK", illetve "Milyen alaplapot VEGYEK" topikok vásárlási tanácsokra hivatottak, nem probléma megoldásra.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Krisz0418
őstag
Nem tudom hol tehetnem fel a kerdesem, ezért megkerdezem itt.
Msi z490 tomahawknal van vrm hőmérséklet "mero"? Hwinfoban melyik lenne az? Nincs kimondottan olyan ott hogy "vrm".
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
kolopele
nagyúr
válasz Harbinger85 #99793 üzenetére
A H410 irodai alaplap, H470 vagy B460 játékra.
-
törölt tag
Sziasztok.
Adott egy 2600x Ryzen + 2x8 GB HyperX Predator RAM (HX430C15PB3K2/16)
Ezek az alaplapok támogatják -e a DUAL CHANNEL-t illetve melyik ajánlott?
-MSI B450 TOMAHAWK MAX Alaplap
-MSI X470 GAMING PLUS MAX Alaplap
-MSI B450-A PRO MAX AlaplapKöszönöm.
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
A hardvert már körbe kérdeztem itt, több körben. A kérdésem az lenne, hogy mennyire rossz választás egy H410 alaplap? Úgy értem nem lesz tuninglva, max a legnagyobb proci egy 10400 lesz benne (de valószínűbb egy G6400 vagy 10100).
-
szeva000
addikt
Sziasztok!
Ryzen 5 3600-hoz ( tuning jó lenne és később ryzen 9 csere is) menne az MSI X470 GAMING PLUS MAX?
Fő szempont minél több usb port, tuning, ryzen 9-es procik fogadása. Optikai kimenet,de ez nem gond, ha éppen nincs.
Ha tudtok kb ebben az ársávban még megfelelőt, jobbat, szívesen megköszönném. -
palfitom
félisten
válasz Zoli0137 #99789 üzenetére
Zoli0137Ezt direkt csinálod?
Mi köze ennek a Milyen processzort VEGYEK, illetve Milyen alaplapot VEGYEK topikokhoz
Ráadásul Viktor77 kolléga már útba igazított!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Zoli0137
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban.
Vásároltam egy Asus Rog strix B450-f Gaming II alaplapot és egy Ryzen 5 3600-as processzort hozzá.
Biosba észrevettem, hogy a processzor indításkor 50+ fokos amit nem értek miért lehet.
Windowson belül Speccy alaplapnak 60+Hőfokot mutat.HwInfo Startkor Az összes Core Score ugrál 0-4200MHz Között ugrál és a Voltage is.
Biosban CPU voltage ugrált de sajnos most is.Valakinek valami ötlete van mit tudnék tenni?
Olvastam Redditen egy posztot ahol ugyan ilyen probléma volt ugyan ezzel az alaplappal és processzorral de sajnos nem írtak megoldást rá.
Játék vagy egyéb terhelés közbe az alaplap hőfoka nem megy fel többre.
Processzorét sajnos egyáltalán nem látom sehol csak a Biosban...Videó a HWinfóról: https://youtu.be/98FV9psRy70
Válaszokat előre köszönöm!
[ Szerkesztve ]
~ Zoli
-
pluto1969
aktív tag
A Gigával csak az a "bajom", hogy nem ismerem, sose volt olyan lapom, viszont kinézetben/tudásban tetszik, csak nem tudom mennyire tartósak
Ugyanolyan tartós mint a többi. Ezek az alaplap gyártók csak összeszerelik, nem ők gyártják a chipset-et. Mind ugyan olyan, legfeljebb tervezési hibák lehetnek, pl asrock gyenge vrm stb...
[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
válasz 4264adam #99784 üzenetére
Feltettem oda is, sajna még nem kaptam segítséget. Türelem rozsát terem.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
jattila48
aktív tag
válasz h1ght3chzor #99782 üzenetére
A linkelt teszt szerint ugyanolyan jó, bár más csipekből más megoldással. A tesztben az erre vonatkozó részt technikailag nem értem, mivel "csak" programozó vagyok.
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
pilu85
őstag
Hello. MSI Z490 A-PRO -val van egy kis bajom. Az usb portjai usb 2 szinten megy az összes. Mind2 db m2 portba van ssd. Az egyik ssd a pm981 az asus b460 amba 3500-as írást mértem, ebben csak 1700. Mit ronthatok el? Szerintem minden illesztőt feltettem.
Segítséget várok. Köszi."A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
jattila48
aktív tag
válasz h1ght3chzor #99775 üzenetére
Ez milyen?
[link]
teszt:
[link]
Kb. ugyanazt tudja, mint a MSI Z490 A-PRO csak olcsóbb.
@z123456z: hardverapro helyett új esetleg?[ Szerkesztve ]
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
z123456z
őstag
Jelenlegi: GB h110m s2h, I7 7700, Evga rtx3070 ftw3 ultra, 2x8 3200 predator, sf leadex III 650, Lancool 215, 144hz FHD+FHD Samu LCD tv. Szerintem semmi gond ezzel, gyerek akar fejleszteni. Egyelőre proci van meg, 10400f, még bontatlan, végső esetben változhat, de nem szeretném. Így is előrelépés szerintem különösebb befektetés nélkül, tekintve, hogy a meglévőt egész jól el lehet még adni.
1. Minél olcsóbban minél jobbat, de mindenképpen 50 alatt.
2. ( GB h110m s2h, I7 7700 ), Evga rtx3070 ftw3 ultra, 2x8 3200 predator, sf leadex III 650, 1ssd+1hdd, Lancool 215, 144hz FHD+FHD Samu LCD tv.
3. ATX, mATX.
4. Kipróbálnánk az M.2 ssd-t.
5. DVGA.
6. RAM OC 3200mhz, de olcsó lapnál le tudunk mondani róla.
7. Inkább új, de használt nem kizáró ok. Újat leginkább a 14 napos elállás miatt.
8. Ne legyen zöld.Amiket nézek:
Harverapró
Asus z490-p ~48k
ASRock b560 PRO4 ~44k
Gigabyte B460 HD3 ~32k
Gigabyte H410M S2H ~18k (!) Ez csak az ára miatt, eMAG. Nem igazán látom hátrányát csak játék, FHD felhasználásra, a mostani h110m is évek óta megy. De nem értek hozzá.Tudom, msi, de úgy néz ki, hogy a Z-s lapjai nem lesznek rocker képesek. Hacsak nem értettem félre valamit.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Az létezik, hogy ez az ASRock B560 a 10 gen procikkal is támogatja a RAM oc-t? Nem úgy volt, hogy ugyan leköltözik a B-s lapokhoz az oc lehetőség, de csak a 11. gen procikkal fog menni? Csak azért kérdem, mert már megvan a 10400f, érdemes egy ilyet venni alá, ha más OC nem cél? Mert ugye a 460 nem, a 490 pedig nem biztos, hogy kiszolgálja a 11. generációt.
[ Szerkesztve ]
-
Amerigo57
őstag
Egy érdekes cikk az Intel Z590 alaplapokról , és részletes ismertetésük gyártónként.
Link: -
h1ght3chzor
őstag
válasz Amerigo57 #99774 üzenetére
Köszi, igazából minél olcsóbban szeretném megúszni, talán az egyetlen kritérium az lenne, hogy a pciex16 csatlakozóba be lehessen rakni egy kulso hangkartyat, mert a 3070 vastagsága miatt nem mindbe lehet.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Amerigo57
őstag
válasz h1ght3chzor #99770 üzenetére
-
kolopele
nagyúr
válasz h1ght3chzor #99772 üzenetére
Az Asrock alaplapok nem lettek éppen a legjobbak VRM terén, nem ajánlom őket, 10400 alá még csak-csak, de egy 10700 alá már nem igazán.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz kolopele #99771 üzenetére
Ez nem ajánlott egyáltalán?
https://aqua.hu/alaplap/asrock-b460-pro4-alaplap-t920291
Illetve amit ajanlottal ahhoz képest ez megeri-e jobban, ha úgy se hasznalnek 2 vga-t? (Most kb hasonló árban van ujracsomagoltan)
https://www.emag.hu/asrock-alaplap-socket-1200-z490-extreme4/pd/DYF8RMMBM/#used-productsKérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
kolopele
nagyúr
válasz h1ght3chzor #99770 üzenetére
A VRM miatt nem mindegy. Egy MSI Z490 A-PRO legyen minimum, vagy ha jó az matx, akkor egy MSI B460M Mortar.
-
h1ght3chzor
őstag
Ha nem szeretnek tuningolni, akkor mindegy, hogy milyen alaplapot veszek? Fps-ben lesz különbség emiatt? 10700F +3070 lesz az alany.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
z123456z
őstag
válasz pecccccccca #99732 üzenetére
Na, kaptál valamit? Nekem az összes rendelésemet törölték, de eMAG adott egy 5000 forintos utalványt. Korrekt, bár szerintem égették már meg magukat fogyasztó megtévesztéséért, inkább elébe mentek.
-
zoltan0829
csendes tag
válasz jattila48 #99767 üzenetére
Köszi a segítséget. Én csak azért írtam az optikai dolgot ,mert az nekem kell. Az Asus biztos,hogy jó lap. Ide a topicra azért jöttem fel,mert itt szakértők vannak. Ezért írtam ,hogy megbízható , stabil alaplapot keresnék. Hátha van tapasztalat ,mert nekem nincs. Köszi a segítséget Asus mellett döntök.Sziasztok.
-
jattila48
aktív tag
válasz zoltan0829 #99762 üzenetére
Az Asus Prime Z490-P-én van optikai kimenet. Az nem jó neked? Kb. ugyanazt tudja, mint az MSI Z490 pro, és még olcsóbb is.
-
zoltan0829
csendes tag
válasz zoltan0829 #99761 üzenetére
Megnéztem, amit ajánlottál. Nagyon jó dolgokat írnak róla.Csak nincs rajta optikai kimenet.Nekem feltétlen olyan lap kellene ,amin ilyen van.
De azért köszönöm a segítséged! -
pilu85
őstag
válasz zoltan0829 #99756 üzenetére
Nekem itt az Msi Z490 a-Pro lapot ajánlották nagyon. Úgyhogy hajrá.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Rájmó
tag
válasz palfitom #99758 üzenetére
értem, köszönöm a válaszod az amúgy lemaradt, hogy nem kőbevésett a 2 db m.2-es foglalat, 1 kell minimum, a másodiknak csak én örülnék a későbbi fejlesztéseknél.
A Gigával csak az a "bajom", hogy nem ismerem, sose volt olyan lapom, viszont kinézetben/tudásban tetszik, csak nem tudom mennyire tartósak
köszi még egyszer a válaszod, megnézem azokat a lapokat is, amit ajánlottál.szerk. még egy kérdés, B450 chipes lapokat már nem igazán éri megvenni? vagy ha van azok közül egy jól felszerelt darab akkor adott esetben érdemes azon is elgondolkodni?
[ Szerkesztve ]
Privátra illik válaszolni :)
-
palfitom
félisten
RájmóITX-ben sajnos szűk a kínálat.
Ha nem tetszik a Giga, akkor kereteden belül csak az Asrock B550M-ITX/ac-nek lenne értelme, de csak 1 db m.2-es foglalata van.
Kicsit kereteden felül lenne: Asrock B550 Phantom Gaming-ITX/ax / MSI B550I Gaming Edge Wifi (itt most jó áron kapható)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Rájmó
tag
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
65k +/- pár ezer ft körül jó lenne kijönni.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Az adatlapomon pontosan megtalálható a konfiguráció.
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Mini-ITX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
2 db M.2 SSD csatlakozási lehetőség illetve egy sima SATA SSD (a sima HDD-t szeretném majd lecserélni)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
DVGA
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Igen, mértékkel
7. Használt, vagy új alaplap?
Mindegy, ha van használtan sok garanciával, nekem az is megfelel.
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Ha lenne rajta egy kis RGB annak örülnék
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Igen szeretnék, a 3600 helyett egy 5600x-es procit szeretnék, ha barátibbak lesznek az árak.Nézegettem a Gigabyte B550I Aorus Pro AX lapot, de picit fázok a Gigabyte márkától, sose volt még olyan alaplapom, csak egy videókártyám, de az is coil whine-os volt..
Előre is köszönöm a választ!
Privátra illik válaszolni :)
-
zoltan0829
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék véleményt és segítséget kérni.Tervezem,hogy vennék egy I7-10700k processzort. Kb 60 000 ft körül érdeklődnék. Ha lehetséges, ne nagyon legyen drágább. Természetesen ez nem kőbe vésett ár! Hiába K- lenne, piszkálni nem szeretném. Megbízható , stabil lapot szeretnék.Viszont ,nagyon fontos lenne az optikai SPDIF kimenet. Kérdezném még : később ebbe mehetne I9 10900k proci?
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
palfitom
félisten
válasz nyinya #99753 üzenetére
nyinyaÉrtem.
A PCIe 4.0 még kb. "kutya vacsorája". Az biztos, hogy a Z490-es Asus lapokban nincs rá lehetőség, és elvileg a Z490-es Giga és MSI lapokkal lesz, de csak 11. generációs procikkal, 10600K-val nem fog menni.
Ha 10600K lesz, akkor Z490-A Pro + 970 EVO Plus 500 legyen, vagy bevállalhatod a Giga Z490 UD-t is (ami OC-zott 10600K-val még elbír, de OC-zott i7 alá már nem javasolt), ami itt jó áron kapható.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nyinya
tag
válasz palfitom #99752 üzenetére
Szia, Játék szervert szeretnék üzemeltetni a gépről. ECO global survival-t. Érdeklődtem a játék készítőinél, és az ő tanácsuk az volt, hogy a lehető leggyorsabb SSD-t érdemes használni, mert adatbázis statisztikák miatt szüksége van a szervernek a sebességre és IOPS-ra is.
Öreg gamer
-
palfitom
félisten
válasz nyinya #99751 üzenetére
nyinyaSzia,
"Az SSD miatt érdekelne, ha vennék egy Samsung 980 pro-t [link], akkor ki tudnám-e használni a sebességét?" - Milyen munkára használod a gépet?
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nyinya
tag
Max 55 ezer huf
10600k, M.2 SSD
ATX
sata
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
HDMI, DVI, DP, mindhárom játszik
Igen
Új
Nem ablakos házba kell, a dizájn nem szempont
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Igen, esetleg cserélek az új generációraNézegettem az MSI Z490-A PRO lapot.Az összefoglalóban nincs kommentelve, hogy nem támogatná a PCIE 4.0-t. Az SSD miatt érdekelne, ha vennék egy Samsung 980 pro-t [link], akkor ki tudnám-e használni a sebességét?
Esetleg más hasonló teljesítményű lap?Előre is köszi a választ!
Öreg gamer
-
kolopele
nagyúr
válasz jeffreybboy #99749 üzenetére
MSI MORTARM, GIGABYTE AORUS PRO.
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok.
I5 10400f mellé szeretnék kérni segítséget.
Milyen alaplapot hozzá? (Z-s lap kizárva mert azzal nagyon erős lenne az árképzés, de megbízható minőségi alaplapot szeretnék)
Köszönöm válaszokat
Egyedül az idő a barátom.
-
kolopele
nagyúr
válasz phanzetomox #99747 üzenetére
Ezt ajánlom még:
[link]
Az is nagyon jó amit kinéztél, csak ez némileg olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
phanzetomox
őstag
Sziasztok!
70-100 ezres árkategóriában milyen alaplapot ajánlotok i7 10700k alá? Előny ha wifi-s, illetve minden plusz funkciót értékelni szoktam. ATX házba lesz.
Eddig gigabyte z490 aorus pro ax amit néztem, de nem tudom mennyire megbízható típus, vagy van-e ellenvélemény rá. -
arabus
addikt
válasz z123456z #99743 üzenetére
Itt [link]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
jattila48
aktív tag
válasz z123456z #99696 üzenetére
Én a helyedben egyáltalán nem tartanék a felbontottól. Szerintem nem arról van szó, hogy valaki a hibásat visszaküldte, hanem kivették, megmutatták, de a vevő mégsem kérte, elszakadt a doboz, esetleg nincs meg hozzá a SATA kábel, stb. Ugyanannyi garanciát vállalnak rá, valószínűleg soha nem volt beszerelve, tehát vadi új. Fiam pl. felbontott tápegységet vett, és teljesen originál bontatlan csomagot kapott.
-
jattila48
aktív tag
válasz z123456z #99695 üzenetére
Nekem is Asus Prime Z490-P lapom van, és valóban nem szabványos ATX méretű. Csak 6 csavarral lehet felfogatni, de ne aggódj, mert a VGA slotok 2x3 csavar felfogatás között stabilan állnak. A hátsó széléből spóroltak le kb. 1 cm-t, ezért a középső 3 csavarhelytől hátra eső rész valóban a levegőben lóg, így pl. a DIMM foglalatok. Én a ház lemezbe fúrva fordítva alájuk tettem 2 műanyag tiplit, így a ram behelyezésekor sem hajlik meg a lap. Egyébként teljesen stabilan beszerelhető a házba. Szóval hajrá, jó áron (Alza) egy nagyon jó lap.
Engem ugyan biztosan nem fog érinteni (i3 10100-zal használom), de miért ajánljátok általában inkább az MSI-t 10900-hoz? Olvastam tesztet, ahol ezt a lapot i3 10900-zal tuningolva használták, igen jó eredménnyel. Talán jobb is volt, mint az MSI (VRM melegedés, stabilitás,...?).„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
palfitom
félisten
válasz Superhun #99735 üzenetére
Szia,
Asrock B550 Phantom Gaming 4 / Asus Prime B550-Plus / TUF Gaming B550-Plus (48k) / Gigabyte B550 Gaming X / MSI B550-A Pro / B550 Gaming Plus
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
s.bala31
őstag
A beszállító amelytől ezek a webshopok veszik a cuccokat elárazta az alaplapokat. Kollégánál ránéztem egy nagykeres webshopra és ott 213 Ft-ért is volt egy B460-as Aurus alaplap
-
z123456z
őstag
válasz kismedve1982 #99734 üzenetére
Nekem még egy pár fut, ( talán egy unify és egy vision g vagy D ), de szerintem azokat is törölni fogják. Kár, egyszer lehetnék én is, aki jól jár.
Egyébként nem tudom, mi történhetett, de rengeteg bolt rengeteg terméke volt félreárazva. 10700K is volt 77-ért valahol. Valószínűleg a nagyker vagy disztributor vagy mit tudom én, miből áll a lánc féltenyomott valamit, a boltoknél meg a robot rányomta a százalékukat, és ment az áruházba.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Nagyon max 50k
AMD Ryzen 5 3600, 2x8GB 3200Mhz CL16 RAM, 2db M.2 SSD, RTX 2060
ATX
2 db teljes sebességű M.2 foglalat a fontos
1 db DVGA
Kis tuning szóba jöhet később.
Új
Mindegy
Igen, Ryzen 5xxx szériáraElőre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz pecccccccca #99730 üzenetére
Nagyon sok helyen el volt árazva. Több helyről is rendeltem, kettő már törölte.
-
palfitom
félisten
válasz pecccccccca #99730 üzenetére
Fogadjunk?
-
pecccccccca
őstag
válasz kismedve1982 #99729 üzenetére
Ja elég jó árak. Rendeltem egy Elitet meg egy Pro-t is. A kettő együtt 25k.
Valszeg elírták az árakat. Visszaigazoló emailt már megkaptam, bízom benne, hogy nem az lesz a következő email, hogy sorry, de hiba történt a rendszerben. 😃Humorban nincs helye tréfának!
-
gidalight
tag
válasz pilu85 #99715 üzenetére
Az TUF-on jobb a VRM, és az integrált hang, viszont csak gigabites lan került rá, nem fogja tudni a pcie4-et rocket lake-el sem, és lényegesen drágább.
-
beci43
senior tag
válasz tothjozsi96 #99722 üzenetére
Köszi a választ! 10700K a delikvens. De azért majd megrángatom...
[ Szerkesztve ]
-
beci43
senior tag
Urak! MSI Z-490 Gaming lapot néztem ki. Azt láttam hogy az alaplapi tápcsatinál van egy plusz 4 ágas aljzat 12 volttal. Azt pluszba a táphoz adott csatlakozóra kössem?
-
pilu85
őstag
Hiszek nektek. Kiokosítanátok honnan tudjátok?
-
pilu85
őstag
El kellene döntenem mihamarabb, s a sefítségetekre lenne szükségem.
-
pilu85
őstag
válasz arabus #99713 üzenetére
Én értem, hogy coffee lake nem beléjük. A kérdésem, hogy melyik alaplap a jobb és mennyivel?
-
arabus
addikt
-
arabus
addikt
válasz pilu85 #99710 üzenetére
37.5x37.5mm
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
pilu85
őstag
Hello. TUF GAMING Z490-PLUS mekkora proci alá lenne megfelelő? Van olyan mint a msi Z490 A-PRO? Várom válaszotok. Köszi.
-
Dare2Live
félisten
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Z370es alaplap (gigabyte HD3P) ba működik e a Pentium G4560.
vmint, hogy a Asrock B250M Pro4ben működik e egy 8700K.
Mindketto 1151es lap de intelnél emlékeim szerint van olyan, hogy hiába azonos a socket mnégse megy méág bios update utána sem.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
pilu85
őstag
válasz Nerazim #99705 üzenetére
Ahogy az előzőekből kiolvastam, a leggyengébb z490 is jobb mint a jobb b460.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Nem tudok dönteni. Rendelném meg a gépet. Három alaplap között vacilálok:
-ASUS TUF GAMING B460M-PLUS
-MSI MAG B460M BAZOOKA
-MSI MAG B460M MORTAR
Árban nincs sok különbség köztük, de egyikkel se volt még dolgom. Pro és kontra is jöhet akinek van velük tapasztalalata. Egy i5-10400F lesz mellette feljebb nem hiszem hogy fogok lépni ettől.[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
pilu85
őstag
-
tothjozsi96
addikt
válasz pluto1969 #99697 üzenetére
Attól függ milyen processzor kerül bele. Szerintem i5 alá teljesen vállalható egy "B"-s ASRock. Én anno i5-9400F-et vásároltam és ehhez az előbb említett ASRock B365M Pro4-et, szerintem ez az összepárosítás tökéletes. A processzort azóta cseréltem i7 8700-ra, hogyha ráengedek valamilyen stress test-et, akkor bizony már kevésbé érzem jónak. Fogalmam sincs hogy miért de egyre többet fogyaszt a processzor kitolt TDP-limit mellett, 10 perc után már 140W felett járt a fogyasztás és egyszerűen nem tudom hogy mit kellene állítani rajta vagy hogy mitől lehet ez.
De hozzátartozik az igazsághoz az is hogy ár-érték arányban nagyon jó alaplap és ez a probléma amit most említettem azzal egy átlagos felhasználó sosem fog szembesülni mint hátrány.
Sajnos engem ettől függetlenül ez zavar, múltkor renderelt a gép 3 órán keresztül és nem mertem kitolt TDP-vel hagyni mert a VRM annyira nem erőssége az alaplapnak. Viszont ha nincs kitolva a limit akkor visszaveszi a teljesítményt. Ezek azok a dolgok amit valaki hajlandó lenyelni de én nem ide tartozom és sajnos nagyon zavar hogy van egy i7-esem aminek ha szükség lenne az erejére akkor lekorlátozza az alaplap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Ukrajnai háború
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Digitális Állampolgárság Program
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mazda topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest