Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Popes
őstag
válasz
bluyoo #53795 üzenetére
Szia bluyoo! Köszönöm a gyors választ de valójában nincs szükségem kifejezetten xeon lapra, valami otthoni felhasználásra szánt lap érdekel amiben megy ez a proci (bocs hogy ezt kihagytam)
A keretet próbálnám 30k alatt tartani azért is kérdeztem mi lenne a minimum ami szükséges . Eddig belépő z77-es lapokat nézegettem de nem tudom van e értelme, mivel szorzózáras.Miben szenvednék hátrányt ha egy közepes lapot rakok alá? Próbálnék spórolni,de nem minden áron! Vagy szükséges lenne még inkább gyüjtögetnem a lapra?
-
ung.mario
tag
Sziasztok. Olyan alaplapot keresek, ami AM3-as 4x ddr2! támogatással. Fontos még, hogy A videókártya a hűtővel együtt 3 slotot foglal és a legtöbb alaplapon pont ott van a pcie-1x csati. Szóval vagy a pcie16x alatt 4 slottal vagy felette legyen 1 pci express 1x csatlakozó. Segítségeteket előre is Köszönöm!
-
bluyoo
nagyúr
Szia!
Az Asus P8B WS C206 chipset-el és a P8C WS C216 chipset-el pont a Xeon alá (is) készült. C206 vs C216.(#53794) Apollo_21
Miért kötnék bele a saját ajánlásomba?Mr barna haj úr! Minden idők 2. legjobb ajánlója?
Bár 1K-ért már ott az Asrock FM2A85X EXTREME4 is! Legalább ki lenne töltve a 35K-s keret! -
Apollo_21
addikt
válasz
Milo629 #53791 üzenetére
Nem teljesen a topic témája h kivesézzem a proci vásárlást is, ezért is leszek offban
..de talán nem haragszik meg minden ídők legnagyobb és legjobb ajánlója Mr kékhaj úr
Szóval én 3.napja vagyok fm2a75 Pro4-M és athlon x2 370K tulaj...29be állt meg..de semmi mást nemvettem. Viszont ez így nem fejleszthető...a jövőre érkező procikkal..
És megvallom a frankót..hiányzik az a 3.-4.ik mag amit eldobtam csakazért h fm2-re váltsak....
Kb annyit tud mint alapórajelen a 720be-m talán.. úgyh várj a cserélvel hacsak nem életbe vágó..
Minimum csere prociban egy 750K-ra érné meg. -
Apollo_21
addikt
válasz
Milo629 #53789 üzenetére
Az a baj h legalapabb lap is amit az ember úgy mer ajánlani h még maga is bevállalja, lélektani legalsó határ a 20..mondanám az AsRock-ot neked 17körül..de aztmondtad nem szívessen járnád végig az utat mert nem hallottál/olvastál üdítőeket róla. Ésakkor marad 11-2ezer cpu-ra amiből nem h jobb nemlesz...de még talán olyan erős sem mint a kis x3-ad..
-
Popes
őstag
Sziasztok! Egy E3-1245V2 alá keresek egy jó lapot ami hosszabb távon kiszolgálna. MATX vagy ATX méret 4db ram foglalat 1db videókártya,nem hátrány ha van rajta displayport de nem feltétel. Kíváncsi lennék mi az ajánlott és mi a minimum amit illik alátenni egy ilyen procinak,mi most a legjobb vétel. Gigabyte-ot nem preferálom szóval az mindenképpen kilőve. Előre is köszönöm mindenkinek a hozzáértő segítséget!
-
-
Milo629
aktív tag
válasz
kristof123 #53783 üzenetére
Mostaniból beadnám beszámítani ezeket:
Gigabyte GA-MA770-UD3
AMD Athlon II X3 450 3.20GHz AM3 BOX
CSX 2GB DDR2 800MHz CEC FAN KIT
1 GB noname DDR2 800Mhz RAM
400W noname "Deer" táp (Ez még van elfekvőbe)És erre még kb. 20.000Ft jönne rá.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Milo629 #53780 üzenetére
Értem .... Bár szerintem a VGA-d hamar kevés lesz.
Nekem sem voltak eget rengető igényeim CPU terén (ahogy láthatod a leggyengébb szorzózárasom van) de nem árt egy kicsit előre tekinteni.Jó esetben akár 3 egy más utáni VGA-t is túlél/kihajt egy jól megválasztott CPU/platform. Én a 2.-nál tartok szóval remélem a 3.-al is boldogulni fog!
Bár amennyit manapság játszok lehet visszafele kell majd fejlesztenem!
-
Milo629
aktív tag
válasz
bluyoo #53779 üzenetére
Az FX6300 is 30k környékén van ahogy néztem. Használtan (hiába van 1000 pirospontja meg X év gari) nem szeretnék venni. CPU-val amúgy nincsenek nagy elvárásaim, a lényeg hogy kihajtsa a 7750-et, múltkor felraktam a Ghz edition órajeleire és kb. semmi FPS növekedés nem volt, mostani Athlon X3 450 elég kevés hozzá.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Milo629 #53769 üzenetére
Hú de felpörgött a topic!
1 Mint írtam szerintem nem a lappal volt a gond (az üzlet is visszaküldte neki hogy semmi baja).
2 Az AM3+ hogy lenne kifutott? Egy "olcsó" FX-6300 30%-al erősebb mint az Athlon X4 760K [link] az FX-8320 meg már 60% [link]. Az Intel esetében hasonló a helyzet csak ott még iGPU-t is kapsz. Főleg hogy írod nem lesz egy pár évig hozzányúlva.
3 Ez az AMD VGA mellé AMD CPU mára már teljesen értelmét vesztette. Szóval AMD VGA mellé is mehetne nyugodtan Intel CPU és fordítva is.(#53772) Milo629
Semmi ilyesmi! Annyi változott hogy az AMD APU lett a legerősebb integrált VGA megoldás.(#53778) Milo629
Pedig egy használt , garis , szorzózáras I5-nél nem nagyon van jobb vétel. Már ha nem akarsz tuningolni. -
Milo629
aktív tag
válasz
kristof123 #53777 üzenetére
Használtan esélytelen, hogy vegyek bármit is.
-
Milo629
aktív tag
válasz
kristof123 #53774 üzenetére
Akkor ez kilőve, de akkor is ott a másik, hogy pl. ipon-on ott kezdődik a leggagyibb i3-as (4000-es) hogy 30k.
Szerk.:
2000-es széria meg 27.5k -
Apollo_21
addikt
válasz
kristof123 #53774 üzenetére
Mármint h ő csináljon bármit is ami driver? ..igazából 2évig hibamentesen használtam azt a gépet (Am3-as alapokon). És most nyügnek érzem h mindent 1esével kell felrakni..énis nyugodtabb vagyok tény!
CSak megszoktam -
Milo629
aktív tag
válasz
kristof123 #53770 üzenetére
Az oké, viszont így hogy ATi-ból is már AMD lett, csak összehoztak valami értelmes javulást CPU+VGA között, nem csak beépített GPU meg a Dual Graphich.
@Apollo_21: Köszi a hozzászólást és ez legyen vele a legnagyobb "gond".
-
Apollo_21
addikt
válasz
Milo629 #53769 üzenetére
Hogy az Asrock mellett is legyen 1 érv
Vagyis pozitív megszólalás
Megrögzötten "utáltam" őket az alive-n es lapjaik korszaka miatt...
3napja Fm2A75 Pro-4 M, boldog tulaja vagyok..pofon egyszerü kis lap...semmi kehe nincs vele. M-atx mérete ellenére minden csatlakozóval rendelkezik amit egy átlag user kívánhat..nincsenek tréül felszórt csatik amik esetleg gondot okozhatnak, mindennek bőséggel van hely hagyva. Tuningot is bírja....egyetlen ami nemtetszik benne..hogy az msi am3as lapom ha bedobtam win7et rá.már minden müködött..namost itt újra elkell játszani a lan driver telepítést stb..A réginél mindent megoldott a win7..ez kicsit most zavar mert azt megsztoktam h win fel és már jó a net stb..
-
Milo629
aktív tag
válasz
bluyoo #53768 üzenetére
Az oké, hogy csak iGPU-val csinálja, de a hiba az hiba, nem szívesen használnék pl. egy olyan lapot amin elszállt XY dolog, de van bővítőkártyám, nem hagyna nyugodni, de ha ez ennyire általános, akkor ezzel nem tudok mit kezdeni úgysem, meg hát CPU se olyan lesz.
"Ha már így feljött a dolog egyáltalán miért FM2(+)?"
Azért nem plusz, mert mire cserélni fogom kb. jön ki az FM6.
"Miért nem egy AM3+"
AM3 kifutott, FM1-ről azt olvastam, hogy kb. az FM2-es széria bétája és eléggé kapufa lett. (?)
"vagy éppen LGA1155/1150?"
AMD VGA mellé AMD CPU
Intel + nVidia kombót egyrészt meg is kell fizetni, másrészt az Intelnél van egy szakadék a (számomra) "Noname" meg az i3/i5/i7 széria között, előbbit nem vennék utóbbit meg megint nem tudnám megfizetni. Vagyis inkább sajnálnám megfizetni ezt a kombót mert AMD-nél olcsóbban van alternatíva arra a teljesítményre (bár ez most hülyén lett megfogalmazva). -
bluyoo
nagyúr
válasz
Milo629 #53767 üzenetére
Egy biztos ez a vibrálás dolog nem a lap miatt van. De szerintem az APU miatt sem.
Pl. Intel iGPU , Asus lap és monitor , futó csíkok a képernyőn ..... nem tudtuk eltüntetni. Másik monitorral tökéletes ... Másik géppel a monitor is tökéletes .... Szerencsére apa fia szolgáltatta a cserehardvert szóval egy egyszerű monitorcserével megoldódott a dolog.
Az APU -ban lévő iGPU-ról meg annyit hogy nemrég itt a fórumon próbáltak meggyőzni hogy éppen az Intel iGPU-jától folyik ki az ember szeme.
Márkában én inkább az Asust preferálom (sajna ált. drágább a konkurenciánál) de egyértelmű hogy abban is vannak hibás példányok mint ahogy a Giga vagy éppen az ASRock , ..., ..... lapok esetében is.
CPU terén meg inkább az Intel-t.Bár iGPU terén valóban le van maradva ....
De amúgy ez téged miért érdekel? Hiszem AMD Athlon 750K vagy 760K-t tervezel. Szóval nincs iGPU ....
Ha már így feljött a dolog egyáltalán miért FM2(+)? Miért nem egy AM3+ vagy éppen LGA1155/1150?
"És köszi a kitartást " Szívesen! Volt aki megedzett itt a fórumon ez ügyben! -
Milo629
aktív tag
válasz
bluyoo #53766 üzenetére
"Hát most a négyből egyedül a mITX-es "probléma" írható igazán a gyártó számlájára."
Na ez egy kicsit már 'megnyugtató', a márka pedig nem nem szimpatikus, hanem nincs vele tapasztalatom.
Viszont ahogy benéztem PCX-re belőni az árát az ASUS-nak, Palik Richárd kommentjei jobban mellbe vágtak mint az előző problémák.
Ugyanakkor van benne egy ilyen sor is:
"(Asrock-os FM2 tokozású lapoknál is fennáll a probléma)"Szerintem a vége az lesz, hogy adok az ASRock-nak egy esélyt, ahogy elnézem ár/érték arányban nem rossz a többi laphoz képest.
Eddig csak MSI lapom volt (K9N SLi), amikor meghalt vitte magával a 7600-as VGA-t, most van Gigabyte amivel meg vagyok elégedve (MA770-UD3), bár ha jól emlékszek akkor a GB-ról mondták, hogy az AM3-as lapjai nem igazán sikerültek, azóta nem vagyok képbe vele. ASRock-kal akkor találkoztam, amikor öcsém H61M-VS lapján sikerült BIOS-t frissíteni hihetetlen Win8.1 Ready-re, Boot logo-t meg egész BIOS kinézetét lecserélte, kicsit lépkedtem benne szépnek szép, talán használható is, kb. egy éve van meg neki egy mezei G840-es CPU-val, ha jól emlékszek még nem volt vele gond, igaz az Intel platform.És köszi a kitartást
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Milo629 #53752 üzenetére
Hát most a négyből egyedül a mITX-es "probléma" írható igazán a gyártó számlájára. De az is inkább az AMD sara.
Képtelenség normális kisméretű lapot gyártani AMD CPU alá. Az FX-ek alá nincs is! Az APU-k alá azért készült , de nem mondhatók épp problémamentesnek legalábbis a mITX méret.
Persze ha a nem szimpatikus márka akkor egyértelmű másik gyártót kell választani! Mert így biztos elégedetlen leszel.
Hát 17K környékén talán az Asus F2A85-M. Ugyan "csupasz" lap de már 4+2-es digitális tápkört kapott.(#53764) vitko
"A #53711-es kommentemet aranyos, hogy magadra vetted, de nyugi nem rólad volt szó." Már azt hittem a múltkori eszmecseréből valamit félreértettél. De ezek szerint én néztem be!Néha ez a "rang" átok!
(#53765) vand
A többi gyártó nem merte bevállalni!
A bordázott MOSFET-ek és a digitális tápkör a Giga lap mellett szól. És olcsóbb is. -
vand
csendes tag
Sziasztok!
Mini ITX FM2+-os alaplapot tervezek venni. Ha jól tudom jelenleg csak két ilyen van a piacon:
1. Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI
2. A FM2A88X-ITX+Még nem döntöttem el, de AMD 6700-et vagy 6800K-t rakok majd bele és 2133 vagy 2400 MHz-es memőriákat.
(A K-t sem felfele, hanem esetleg lefele húznám, hogy minél kevesebb hő keletkezzen - mert fontos, hogy csendes legyen majd)Úgy látom, hogy a Gigabyte előnye az ac-s WIFI (csak n-es van az ASRock-ban).
Az ASRock-ban jobb hangkártya, és a több SATA port van (6 vs 4).
Ezek nálam kb egyformán hasznosak, ezért vacilálok közöttük.Tudtok még valami különbséget, ami lényeges lehet? (pl jobb tápellátás, jobb anyaghasználat, kevésbé melegedik, támogatás stb)
-
Dyingsoul
veterán
válasz
bluyoo #53741 üzenetére
Köszi a választ! Jól emlékszel, de nem csak munkára használom:
Filmnézés, böngészés, játék, youtube játék közben, streamelés (twitch.tv-n) közben a háttérben youtuberól zene, képszerkesztés (Photoshop+Lightroom), weblap szerkesztés, videó vágás-renderelés (After Effects), tanulás, programozás (visual studio, netbeans, eclipse), mindezt két monitoros környezetben (2*1920*1200 lesz a jövőbeni terv).Tetszik a Hero, azt hiszem maradok annál.
A #53711-es kommentemet aranyos, hogy magadra vetted, de nyugi nem rólad volt szó. A szakértőt lehet idézőjelbe kellett volna tennem, de akkor meg a fél fórum megsértődik, a másik fele anyázik.
-
Blue meth
senior tag
válasz
TaylorXIII #53721 üzenetére
Hupsz, azt elfelejtettem.
Elfogja bírni ez az alaplap a 4570-et meg a gtx 660-at?
-
Casanova*
veterán
válasz
kristof123 #53760 üzenetére
az legyen az ő baja!
-
Casanova*
veterán
válasz
kristof123 #53758 üzenetére
ok,legyen igazad!
mainboard compatibility borda kb. 2 centire, pántja 1 centire van a vga-tól. lehet sokat mondtam 2 centire.
na legyen 1.5 és 0.5 centi.
-
Casanova*
veterán
válasz
kristof123 #53756 üzenetére
hogy érted? 2 centire van a vga-tól. nem probléma az.
-
Casanova*
veterán
válasz
kristof123 #53754 üzenetére
+1 ám egy noctua D14 szépen elfér benne ,vga fölött.
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok, ajánlották nekem az ASRock FM2A75 Pro4 lapot Athlon 760K alá (talán bluyoo?), de az FM2-es topikban nem sok jót írnak róluk általában. Pl.: 1 2+3 4
Ezek után lehet nem szívesen vennék ASRock-ot és még csak az első oldalt pörgettem át nagyjából.
Ez még ilyen "nefoglalkozzvele" kategória, vagy van esetleg valami (minőségibb?) alternatíva hasonló árban? -
MiklosSaS
nagyúr
Megvan vegul a lapom. Itt van, az ovet veszem meg, tokeletes allapotban, garancia es nagyon megbizhato forumtars. Igy meg is sporolok kemeny 30K HUF-ot, amit majd ramra vagy a 7990-re kolthetem
-
hentes77
csendes tag
válasz
kristof123 #53748 üzenetére
CoolerMaster CM Storm Stryker USB 3.0 XL-ATX a ház, r9 290x videokari 16gb ram i7 4770k, 650 enermax táp
-
kristof123
őstag
válasz
hentes77 #53747 üzenetére
Szia!
Például:
Asus Maximus VI Hero, MSI Z87 MPower, Gigabyte GA-Z87X-UD5H. Ebben az ársávban van választék. ATX kell, vagy jó az mATX is? Mik mennének bele? -
hentes77
csendes tag
Sziasztok!Komplett gépet cserélek.Egy i7 4770k procihoz milyen alaplapot ajánlanátok?Én msi z87 gaming-on gondolkozom.60 000 ft körül szánnék rá
-
jimmy74
őstag
sziasztok.a lapom elbirja a fx 6300-at?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Akarkia #53744 üzenetére
Szia!
Hát az a lap nem éppen egy 8magos FX alá való ... Ha vásárlás előtt jössz ide a topic-ba meglehet (szinte biztos) nem az a lapod lenne.Szerintem kár volt a lapon spórolnod ..... De ennek ellenére nem biztos hogy a lap miatt jelentkezik a gondod. Nézz át a Nem indul és mi a baja a gépemnek topicba. Meglehet egy újratelepítés , finomhangolás , .... segít a dolgon ....
-
Akarkia
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket kérném: A gépem folyamatos kékhalál jelenségeket produkál, a következő konfiguráció van benne (az új alkatrészek behelyezése előtt nem volt ilyen gond)
Giga byte 970A-DS3P alaplap, Gainward Geforce GTX 670 videókártya 2 GB, AMD FX 8-Core 8350 Processzor Black edition processzor ,Raider FSP Power supply táp 550 Watt ,Freezer A30 AMD CPU Coller for Enthusiasts hűtőventillátor pluszban, 2 db XMS 3 4GB Corsair memória DDR 3-as, 8 Gb
Állítólag az alaplap és a processzor „nem szereti” egymást. Van akinek ugyanilyen kombinációja van, és hasonló hibát tapasztalt? Kinek van ugyanilyen konfigurációja más alaplappal, ami működőképes, és nincs vele gondja? Mit javasoltok? Előre is köszönöm a segítséget! -
bluyoo
nagyúr
Hi!
Ahhoz képest hogy B85M-E33-ról indultál .... elég komoly változás!
Sok sikert a tuninghoz!(#53727) Casanova*
Kösz! Így már be sem kell néznem! Van aki nyomja helyettem a gombot!(#53701) vitko
Jó lap!Tápellátás tekintetében megegyezik a "nagyokkal" mint pl. az Extreme , szóval ugyan azokból az alkotóelemekből épül fel. Kivétel persze a hűtőborda.
Bár ahogy emlékszem dolgozol a gépeden ... Szóval lehet pl. az Asus Z87-EXPERT testhezállóbb lenne ugyan abban az árban. Vagy akár az olcsóbb társai pl. a PRO.
Vagy plusz garanciával az Asus Gryphon Z87 , bár mATX méret de olcsóbb , még ha az Gryphon Armor Kit-et is megveszed hozzá. És(#53711) vitko
" A konkrét kérdésekre a szakértők csak hülyéskedve válaszolnak vagy ironizálnak vagy viccelnek. " De hát én nem is vicceltem veled ....Legalábbis úgy emlékszem normálisan válaszoltam!
(#53682) sanyek2
Nem mintha rossz lap lenne. De az ATX-es változata határozottan jobb! -
Tombi
őstag
válasz
kristof123 #53738 üzenetére
Köszi neked is!
Kelleni fog a segítség, annyit még itt feltennék, hogy tuningolt orajel esetén is müködnek az energiagazdálkodásos funkciok, pl windowsban netezéskor csökkentett órajel. -
Tombi
őstag
Sziasztok! A forum hatására végülis megszületett az uj konfigom:
LAP: Asus Z87-A
CPU: Core i5 4670Kvga: egyelőre 5770 VAPOR-X,
ami már cserére érett FULL HD-hezRemélem összejön majd a 4.5GHz-es kitűzött tuningcél
Thermalright HR-2 Macho-val -
Dinolivi
csendes tag
Sziasztok.
Melyik a jobb?:
ASUS Z87-A
ASUS GRYPHON Z87Köszönöm a választ.
-
zs-zsolti
csendes tag
válasz
kristof123 #53733 üzenetére
Okok! Köszönöm szépen!
-
zs-zsolti
csendes tag
válasz
kristof123 #53731 üzenetére
köszi! Gondolom a chipset driver-el kell kezdenem. Utána a többinek már mindegy a sorrend? A Bios frissítést érdemes rögtön az első bekapcsoláskor megcsinálni a telepítés előtt?
-
zs-zsolti
csendes tag
Sziasztok!
A héten én is egy vanguard boldog tulajdonosa leszek és a kérdésem az lenne, hogy Win 8.1 telepítése után érdemes letölteni a legújabb drivereket az Asus-tól és feltelepíteni vagy jobb, ha az oprendszer által felrakottakat használom?
-
Manga25
csendes tag
-
Manga25
csendes tag
válasz
kristof123 #53724 üzenetére
A másik két lap közül melyik éri meg jobban? Amúgy az ASUS lapok megbízhatóak?
-
Manga25
csendes tag
Sziasztok.
Erről mi a véleményetek? ASUS Vanguard B85
Ez a két lap közül melyik a jobb és miért? GIGABYTE GA-B85M-D3H ASUS B85M-E
-
ST05
őstag
válasz
Blue meth #53720 üzenetére
jó lesz, tehetsz akár K processzort is abba a lapba, csak húzni nem fogod
de nem is kell 4570-et nem is lehet, de igy van jól 4x3,6Ghz hasi magok mindent visznek
örülök, hogy megfogadtad, és még olvastad 4430 helyett 4570 tanácsom 3k felárért,
és nem hiába koptattam a klavit -
Blue meth
senior tag
Asus B85M-G alaplapba jó lesz az i5? Mellé meg egy GTX 660? Mert az alaplap mATX-es, de ahogy olvasom az belemegy a sima ATX-es házba is. Abban meg gondolom elfér a videokártya.
(Azt elfelejtettem odaírni, hogy az alaplap már meg van, lehet elhamarkodottan vettem meg?!)
-
KERiii
tag
válasz
Mahrenburg #53714 üzenetére
köszi, ez tényleg jóó
-
Mahrenburg
őstag
Hello!
Néhány 6-os sorozatú mATX-lapon még volt IDE-port, de már nem natív:
P8H67-M
P8H67-M PRO
P8H67-M EVO
P8P67-M PROEsetleg IDE/Sata átalakító használata?
-
rapzZz
csendes tag
Valaki erre?
[link]
-
Hulot
tag
Tudtok nekem mondani mai, vagy nem túl régi alaplapot, amelyik kezel még IDE csatlakozást? És inkább Intel alapút (mATX, ITX).
-
Mahrenburg
őstag
válasz
KERiii #53674 üzenetére
Hello!
KERiii - A H87-PRO-nak némileg jobb tápellátása van, én a Fatal1ty H87 Performance-t választanám.
Hegegabi80 - Tuningolható CPU-hoz inkább a FET-eken hűtőbordával ellátott alaplapot tanácsos választani, mATX változatban pl.: az Asus A88XM-PLUS, ha a normal ATX is megfelel, akkor: ASRock FM2A88X Extreme4+ vagy a Gigabyte GA-F2A88X-D3H, ezek valamivel drágábbak, de a tuning elérni kívánt céljától függően akár jobb tápellátású lap is választható...
A 8pin-esre a 4pin-est is rá lehet dugni, a 8-as 140 W felett szükséges.
-
Eduardo89
aktív tag
Gigabyte lapokról esetleg valami teszt ( magyar nyelven) ? Én nem nagyon találtam ...
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Dyingsoul #53711 üzenetére
Nem kell mellre szívni, mindenkinek meg van a favoritja, és nem sokan vannak akik ki tudnak próbálni minden lapot személyesen, ergo, az én alaplapomról kérdeznél elmondanám mi tetszik benne, mi nem, de hogy másfajta jobb választás e arról nem tudnék tapasztalatot írni, ezért kell utána nézni nem csak a fórumokra bízni ezt, bluyoo nagyon korrekt ha valakire rá hallgathatsz
Kb olyan mintha a procis fórumban megkérdezni hogy melyik a jobb intel v amd, kitörne az anarchia
Amúgy itt egy teszt, a végén az van hogy semmi nem hiányzik szerintük a hero-rol mint a drágább ROG-ról, persze a drágábbnak jobb a hűtése, kinézete meg tartozékok de alap esetben szinte ugyan az
-
Dyingsoul
veterán
válasz
bandi0000 #53710 üzenetére
Azt hiszem ezt fogom tenni. Gépvásárlás előtt állván már kb 10 napja a fórumokat bújom és vagy 50 hsz-t írtam a különböző topikokba de nemhogy előrébb nem haladtam semmiben még inkább csak a bizonytalanságban tart a fórum. A konkrét kérdésekre a szakértők csak hülyéskedve válaszolnak vagy ironizálnak vagy viccelnek. Az is biztos, hogy tuningban segítséget sem a ph-ról fogom kapni, úgyhogy nálam már ennyi volt, kicsapta a biztosítékot. Ez a ph már teljesen más, mint 4-5 évvel ezelőtt..
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
Alaplap vásárlás előtt állok és egy kis segítség kellene.
Első körben a Gigabyte GA-Z87X-UD3H deszkát néztem ki. Az elvárásaimnak ebben az árkategóriában ez felel meg a legjobban a tudása alapján. Valakinek van vele tapasztalata? Vélemény ?
Fontos, hogy olyan alaplap kell ami Z87-es chipkészletű és 12fázisú tápellátással rendelkezik valamint van rajta legalább 1db sima PCI csatoló.
Alternatívaként még az Asus Z87-Plus-t néztem de annak csak 8+2-es a tápellátása.
A stabil és megbízható működés miatt rakaszkodnék a 12fázisú tápellátáshoz. Egyébként egy i5 4670K dolgozna majd benne.
Nézegettem még az MSI Z87-G43 Gaming-ot is de szerintem felejthető, sok a csicsa és gyenge a felszereltség.
A kérdés az, hogy meg szabad-e venni az UD3H alaplapot vagy sem ?
Nem volt még soha Gigabyte alaplapom(csak Asus), és itt-ott szidják a gigabytot, hogy minőségbeli bajok vannak velük.
Mielőtt valaki ajálngatná Asrock-ot nem szeretnék venni.Köszi előre is !
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie #53695 üzenetére
Vicces csiga vagy te, van humorerzeked
(#53701) vitko: engem soha senki ne kerdezen az Asus
MaximusMinimus Hero alaplaprol, igaz en sem vagyok @bluyoo.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest