Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem!
Eredetileg egy ASUS P5K lapot rendeltem de nincsen raktáron, helyette viszont van GigaByte P35-DS3-as ami szinte ugyanaz!
Inkább ASUS-ban bízom mert jópár termékét használtam és nagyon szeretem őket,a GigaByte-al nincs tapasztalatom, kicsit tartok tőle!
Inkább várjam meg a P5K-t vagy legyen a DS-3???
Köszi!
-
libus
őstag
Szerintetek ez milyen lap? Gigabyte P35-DS3P
Ezen már van Firewirede valami jobb magyar leírást vagy tesztet nem találok róla!
Jobb lehet a Gigabyte P35-DS3-nál?
A P5K-nak utánna olvastam egy kicsit jobban én elég gyatra minőségű kondit kapott. -
Ginew
aktív tag
hali!
tervezek venni egy intel e 6750 procit, mivel sajna amdnél nincs ebben a teljesitményben és árban.. ehhez való lap érdekelne, olyan 25 környékén, és a forumot olvasva a GIGABYTE - GA-P35-DS3R -re gondoltam.. vélemény? a fontos hogy gyors legyen, lehessen huzni, min 4 sata, és sok usb kimenet legyen, nomeg 1 jó hangkártya rajta.
ha tudtok jobbat, ebben az árban, ne fogjátok vissza magatokat -
Zalaymate
senior tag
Hi!
Most veszek új gépet, és egy Intel E6750-es proci fogja hajtani, ha minden igaz egy ATI x2950 es videókártyát!
Kérdésem, hogy milyen lapon menne a legbiztosabban és legösszehangoltabban?
Jó lenne ha lenne a lapon Firewire!
A keret max: 27.000ft
Segítsetek!
Nem lesz semmi tuning!
-
libus
őstag
válasz
MZsoltee #4182 üzenetére
El olvastam a tesztről szóló írást is ezekről az új lapokról, de a döntésem még mindig ASUS P5K v. P5KC. Azért nem GA-P35-DS3, mert sajnos nincs rajta IEEE1394. Erre pedig szükségem van, mert ezen keresztül szoktam összekötni a videokamerát a PC-vel!
Meg az ASUS elő van készitve a 45nm multi-core CPU-ra ("processors Support Intel® next generation 45nm multi-core CPU").
Sajnos még mindig nem olvastam bele a P5K ill. a P5KC topikba, hogy mik is azok az esetleges bajok amiket írnak a lapról. Legalábbis te azt állítod, hogy ezt írják róla -
VW
aktív tag
sziasztok
tudnátok ajánlani intel 775,c2d alá 2 IDE vezérlővel rendelkező ,megbízható alaplapot,max. 20-25k-ig. (Abit,Gigabyte,Asus)
köszi -
KeviN79
csendes tag
Sziasztok!
Milyen lapot tudnátok ajálani az olcsóbb kategóriákból (<14k)
Tuning nem igazán fontos, legyen rajta integrált vga és IDE.
Ezek közül esetleg:
ABIT NF-M2S
Gigabyte GA-M61SME-S2
Gigabyte GA-MA69VM-S2
Gigabyte GA-M61PM-S2köszi
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Kb. 30 ezrem van rá, (+/- 5k), hogy vegyek egy alaplapot, ami kezeli az SLI-t, tehát nforce-os chipsete van. Intel Proci menne be, core 2 duo. Majdnem, hogy a többi mindegy, mert a sallangok nem fontosak. Elsősorban Gigabyte-ra gondoltam, mert az nalam már bizonyított, de már márka iránt is érdeklődő vagyok. És a heatpipe sem lényeg, mert vízhűtés megy úgyis az egészre.
Előre is köszi a segítséget!
-
MZsoltee
veterán
Az általad olvasott teszt igen jól sikerült szóval akár annak alapjánis választhatsz lapot. sokat olvasgatva atopicot a p5k-t nem tudom javanlani (csak problémákat olvasni a topivjukban) GA-P35-DS3 tudnám ajáénlani átlag felhasználónak (kis tuningot használ az átlagfelhasználó is
) esetleg ABIT IP35 ha kell a fireware meg a rengeteg sata, de ezt már te is elolvashattad... DDR3as lapot nem vennék szerintem ugyanakkora szívás mint annó a ddr2 533/667... Szeritnem vegyél valami jó 800as tuning ramot 2*1Gbos KIT-ben max 20kért GEIL ULTRA VALUE pl...
-
libus
őstag
Szerintetek melyiket válasszam?
ASUS - P5K v. ASUS - P5KC? Esetleg mást ajánltok?
Tuning biztos lesz! Szoktam!
Majd egy Q6600 GO alá lesz.
itt ezt olvastam: "egyik alaplappal sem sikerült ennél magasabb FSB-órajelet elérnünk (kipróbáltunk egy E6700-at is, és azzal is 505 MHz volt a legnagyobb elért FSB-órajel, tehát nem is biztos, hogy az E6750-nek FSB-limitje van)"
Most erre az lenne a kérdésem, hogy akkor felesleges tuning RAM-ra költeni? Elég a sima 1066Mhz-es is? -
MZsoltee
veterán
SLi-s lapot nme vennék, mert nem érdemes 2 kártyás rendszert venni, ezeket tudom ajánlani:GIGABYTE - GA-M56S-S3, GIGABYTE - GA-MA69G-S3H
-
Calibos
addikt
Na jó, ha már ennyire Gigapárti mindenki, akkor marad a Giga! Pedig volt nekem NF4-U, nem voltam elájulva tőle
-
mergal
aktív tag
Sziasztok! Am2 lapot vennék olyan max 25k -árban. Halk legyen, bírjon tuningot, sli nem feltétel, MSi -t nem szeretnék. Fontos lenne az is hogy vistat tudjak crackelni mert a mostani nf4 es lapom mindig kékhalálozik, olvastam hogy ez az nf 4 miatt van. Sorry ez van, nincs zsém eredetire.
-
Sundesz
addikt
Sziasztok!
P35-ös lapot szeretnék venni, van 3 kiszemelt delikvensem, de nem tudom eldönteni melyik legyen. Növekvő árban a következők:
Abit IP35-E (erre lennék leginkább kiváncsi, tapasztalatok, vélemény?)
Gigabyte GA-P35-DS3
ASUS P5KElőre is köszi!
-
d@minator
addikt
Megvettem a P35C-DS3-maz amit belinkeltél. A gondom az vele, hogy ha áll egy éjszakát nem indul elsőre. Az elején ezt sokszor csinálta. Adtam a RAM-nak +0,2V-ot. Azóta csak hosszabb állás után szarakodik. Szerinted RAM probléma?
Ja és van egy win extended-em az se megy fel a telepítés háromnegyedénél mindig ugyanott kékhalál. A régi asus lappal ez a win jól működött. (normál ein XP felment de ennek is fel kéne menni) -
Calibos
addikt
Köszi mindenki!
Gigát pont nem akartam, de ez az Asus p5K
Tuning biztos hogy nem lesz! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
vin1900 #4162 üzenetére
Alapon pariban vannak, ha húzod akkor C2D szépen odaver az AMD-nek. Kérdés, ez a lap mennyire bírja a tuningot... Sztem egy 965-ös S3/DS3-al töbre mennél mint ezzel. Félek nagyon le van butítva eme Giga deszka.
-
vin1900
csendes tag
Helló!
El kéne döntenem milyen gépet veszek. És az alplap kérdése a döntő.
2 lehetőség van:
1: GIGABYTE GA-P31-DS3L [link]
+ E2140-es proci2: GIGABYTE GA-MA69G-S3H [link]
+ X2 4000+ os prociMindkettőbe menne egy A-data ddr2 800mhz 1Gb ram meg sapphire 2600xt videókari!
Melyik jobb? Tuning? Előnyök? Hátrányok?
Kb ugyanannyiból jönne ki. -
Calibos
addikt
Inteles emberek véleménye érdekelne
C2D 6750 alá milyen alaplapot tegyek? Bele olvastam a P5K- topikba, az elejébe, közepébe, végébe... mindenhol panasz voltA gépe nem lesz tuningolva + játék sem lesz rajta
-
libus
őstag
Szerintetek melyiket válasszam?
ASUS - P5K v. ASUS - P5KC?
Tuning biztos lesz! Szoktam!
Majd egy Q6600 GO alá lesz.
[itt] ezt olvastam: "egyik alaplappal sem sikerült ennél magasabb FSB-órajelet elérnünk (kipróbáltunk egy E6700-at is, és azzal is 505 MHz volt a legnagyobb elért FSB-órajel, tehát nem is biztos, hogy az E6750-nek FSB-limitje van)"
Most erre az lenne a kérdésem, hogy akkor felesleges tuning RAM-ra költeni? Elég a sima 1066Mhz-es is? -
Syz
senior tag
Gainward 8800 GTS 320 mb-ről milyen benyomásotok van?
Milyen alaplapot és procit érdemes alá tenni olyan 70 ezer k-ig?(Alaplapra és procira a 70 k)
-
ricsy888
senior tag
Jah. "most jövök rá" hogy ez egy alaplapos topic
akkor az alaplap meg is van. Átolvastam a tesztet és egész jónak tűnik ez a lap... a többit meg a cpu-s topic-ba kérdem meg
-
ricsy888
senior tag
Hello!
Szeretnék majd venni új gépet és úgy kb. 120.000ezrem van rá. szinte teljesen új gép lesz tehát az alaplap ,CPU ,VGA, RAM csere.. a többi marad. Max. 30k-t szánok az alaplapra. Már kinéztem egy lapot (egy ASUS P5k ,ha jól tudom ez olyan 30k könyékén van) A cpu-n gondollkozok, h újat és kicsit kissebb teljesítményüt vegyek v haszáltat és nagyobbat.(erre is olyan max. 30k-t szánok) A vga-t most nem tevezek mert meg szeretném várni az újabb kártyákat. (egyenlőre úgyse használnám a gépet) a ram pedig valami kingston 2x1gb 800mhz ddr2 non-ecc cl5 (bár ezen is gondolkodtam hogy használtan vegyek- e jobbat..) szóval jó lenne hogyha segítenétek ,h miket is érdemes mostanába venni. amúgy a gép főleg játékra lenne használva. (ja és ha tudtok valami jobb tuningos alaplapot írjátok meg lécci.)előre is köszi mindenkinek
-
csibor
addikt
-
kariad
senior tag
Remélem tudtok segíteni
Ez itt olvasottabb topik azért írok ---> linkelek ide
-
csibor
addikt
MSI K8n neo2 fx 7.5K;ECS KV2 lite11K;MSI K8T Neo2-F V210.5K melyiket érné megvenni?Tudom lehetne Am2,vagy bármi mást de jelenleg ebből kell választani.
-
Komplikato
veterán
válasz
perempe #4143 üzenetére
Oké, de nem az ár volt a kérdéses (másrészt nem írtam, de tényleg NEM i945 lapok érdekelnének), hanem az, hogy mennyire gányolt ez a chipset az i965/P35 chipsethez képest?
(A G33-ról pl. jókat hallok, de annak árában van már P35 is.)
Említett Giga lapnak meg utánajárok... mivel kedvelem a márkát.
-
perempe
veterán
válasz
Komplikato #4142 üzenetére
ASUS P5PL2-E (945P) belefér a 15K-ba, de inkább a valamivel drágább Gigabyte GA-P31-S3L (17K).
-
Komplikato
veterán
Kérdésem lenne. Össze kéne raknom egy félgépet szuper alacsony árkategóriában. Egyenlőre vacilálok, hogy X2-4200 (AM2) egy olcsó deszkával, vagy E2140 (kb. ugye egy árban), viszont Nforce alapú lapokkal nem akarok szórakozni, ólcsó Intelesből meg olyat találtam, hogy P31/ICT7. (Konkrétan azt hiszem MSI-t láttam, de kb. többi is ilyen árban van.)
Mennyire gázos egy ilyen alaplap?
15K körül mit lehet venni helyette Intel chipsettel? -
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Azt hiszem nem tudja az Am2 es procim kihajtani a vga-m. Durván 50k-ból milyen Intel alaplap+proci párost ajánlanátok? Proci még mondjuk ok E6600 tól felfele gondoltam. Lap érdekelne igazából MSi-t nem szeretnék. Persze PH-s árakban gondoltam az 50k-t.
Asszem 333 celeronom volt utcsóra inteles.
-
Qru
MODERÁTOR
Abit AB9 (esetleg AB9 Pro), vagy Giga 965P S3/DS3/DS4. Mind jó kis tuningos deszkák.
Bár ha elég gyors vagy akkor DS3R-ed is lehet...
-
Picco
addikt
hali
20k korul kellene nekem egy core2-es lap (hasznaltan!) , valami tunningbarat, sot lehetoleg meg abit is legyen
mit tudnatok ajanlani?
elore is koszi es udv: Picco -
-
d@minator
addikt
Sziasztok.
Tavaszig platformot szeretnék váltani. Jelenleg 939-es 3200-as van. Vettem egy wide monitort és most veszek egy HD2900Pro VGA-t. Ehhez a 3200 Venice kevés lesz. Azt mondták ne vegyek már ebbe az alaplapba kétmagos Athlon64-et mert drága inkább váltsak C2D-re.
A kérdésem az lenne, hogy milyen alaplap proci párosítással jövök ki a legolcsóbban. Alaplapnál szempont a jövőbeni bővíthetőség és a tuningolhatóság, mert úgy tudom a C2D jól húzható. Gondolom akkor tudnia kell a lapnak az 1330-at? -
MZsoltee
veterán
-
Dudi13
csendes tag
Hello
Kb 25e körül milyen lapot ajánlanátok E4400-es procihoz? A DDR3 nem szükséges, de stabil akár tuningképes lapot szeretnék. Firewire nem kell, de jó lenne, ha a hálókártya és a hangkártya rendben menne rajta.
Előre is köszi
-
Syz
senior tag
Holah!A jelenlegi konfigom: AMD Asus M2N4 Sli alaplap,3400+ -os Sempron proci,400 W Chieftech táp,Radeon X1950XT,2x512 Mb Corsair + 2x 1 Gb Kingston DDR2 ram,200 Gb Maxxtor vinyó.Az alaplapot és a processzort már nem most akartam kicserélni,ezzel már a múltkor is megkerestem ezt a topicot de mostanra lett meg a zsé
Szóval kinéztem magamnak két cuccot: Asus P5KR LGA775 alaplap valamint Intel Core 2 Duo 2,4GHz E6600 s775 BOX kétmagos processzor.
http://www.extremedigital.hu/product.php?productid=26038&cat=413&page=1
http://www.extremedigital.hu/product.php?productid=32731&cat=384&page=2
Jó választás?Vagy sem?
-
werttzui
addikt
Asus P5K deluxe vagy Gigabyte GA-P35-DQ6 esetleg más hasonló kategóriában foxconn MSI stb mit ajánlotok? Valószínüleg tuningolva nem lesz de szeretem a jó felszereltséget Photoshop miatt valszeg 4 gb ram lesz benne videókari max 8800 gts és talán egy 6600-as proci .
-
Qru
MODERÁTOR
Jelenleg a 8 sáv is elég egy vga-nak, tehát amelyik játék támogatja a CF-t (tehát kiahsználja a két GPU-t) az gyorsul tőle. Az más kérdés, hogy két vga nem hoz +100%-os gyorsulást. Ha nem vagy fps tuning őrült, akkor nem éri meg két kártyás rendszert építeni. Nem gyorsul annyit mint amennyibe kerül két vga.
-
Kobor
aktív tag
Van két alaplapom szerintetek melyiket tartsam meg?
Asus P5W DH Deluxe
Asus P5KKöszönöm
-
Gyuro!
aktív tag
Az lenne még a kérdésem, még ha kicsit hülye is, hogy a P35-ös lapokhoz hozzá lehet kapcsolni még a régi ata-s vinyókat?
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
Gyuri27 #4112 üzenetére
Óvatos típus vagyok! Egyből még nem húznám... meg mondjuk meg az őszintét nem is vagyok nagy tuningos, csak ismervén a C2D-k tuningpotenciálját, vétek lenne nem kihasználni!
Én is ezen agyaltam, h lehet nem 2 karis lenne később a rendszer, hanem 1, de erősebb...alszok rá 1-t!
Amúgy ennyivel jobb lenne a Gigabyte?
Eddig mindig Asus-om volt alaplapból is és sosem volt gondom vele, de mostanában agyba főbe dícsérik a Gigabyte-t, nem véletlenül biztos, ezért gondoltam rá is, mint tuti befutó! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
Gyuri27 #4110 üzenetére
Annyival lettem előrébb a teszben olvasottak után, h döntsem el, h tuningolni szeretnék-e inkább majd a későbbiekben, vagy 2 videókarit, mert azt írta, h a p5kc instabil volt tuningnál, mármint a ramot nézve, viszont ugye a ds3-ban meg nincs crossfire!
Amúgy az árakat nézve ( aprós árakat), nincs sok különbség a 2 között! A többi tesztben elég jó volt mind2 lap!
-
Gyuro!
aktív tag
Üdv!
Mi a véleményetek, melyiket válasszam:Asus P5KC vagy GIGABYTE GA-P35C-DS3R ?
Asus-t gondoltam, mert abba 2 videó kari is bele mehet a későbbiek folyamán, viszont a Gigabyte is nagyon szimpi!
Előre is köszi a segítséget!
-
Gyuri27
félisten
válasz
magellaner #4107 üzenetére
[link] minden szempontból a jövöre nézve is ez javaslom. A +4k-t kérd kölcsön v gyüjts hozzá. Szerintem.
-
Gyuri27
félisten
válasz
magellan01 #4105 üzenetére
Náluk az igazi tuning lapok s3-s jelőlést kapnak.
Mennyid van rá? -
Gyuri27
félisten
válasz
magellan01 #4103 üzenetére
Nem szereti a tuningot, meg alacsonabb a feltszerelsége. Ha a ocsóság a szempont megveheted mert teszi a dolgát.
-
magellan01
csendes tag
válasz
TazLeacher #4101 üzenetére
asrockal mi a baj amúgy? CSak költséghatékonyak elvileg
A gigabyte jobb vétel lenne?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Muchaco Ado #4098 üzenetére
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
magellan01 #4099 üzenetére
Az Asrock-ot gyorsan felejtsd el.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest