Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
Van valakinek ASUS SABERTOOTH 990FX-e?
-
KAMELOT
titán
(#29996) tranceplanet és (#29997) jeni
Ezt szerettem volna tudni ,hogy még mindig van e az a Etron-os buli.
Esetleg valami más szintén ilyen keményebb lapot ilyen árban?!?! Ivy bridge támogatás legyen.
Köszi! -
jeni
félisten
válasz
KAMELOT #29995 üzenetére
ezzel ez a gond még:
-még mindig Etron [link]Ennél USB 3.0 gondok lehetnek eszköz felismerésnél.
Helyedben Asrock Z68 Extreme3 Gen3 ebben Asmedia chip ami hibátlan vagy olyan Gigabyte Z68 lapot keressél amiben nem ETRON chip van. Van pár belőle.
Kérdés melyik lap az?Másik,hogy Ivy kompatibilis-e? Valószínű igen de az biztos,hogy a PCI 16x az sima 2.0 ellenben az újak már 3.0 vezérlést tudnak gyorsabbak.
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
GIGABYTE Z68XP-UD4 lapról vélemény?!?! -
tranceplanet
addikt
válasz
KayDash #29993 üzenetére
Egyik lapot sem venném meg a helyedben. Ezekért nem adnék pénzt őszintén szólva.
Phenomokhoz és bulldozerhez, ha mindenképp AM3+ kell, akkor a minimum, amit linkeltem!
Tervezel bull vagy vishera procit?""de így ettől jobb is van olcsóbban" ezt így viszont nem vágom, mindenhol kb 11-12ért mennek az alaplapok, főleg AM3+ból én nem láttam sehol olcsóbbat, mint ez a kettő amit beszúrtam. "
Nem tudom milyen árakat nézel, de 15 ropi alatt nem sok értelmes zsírúj lap van.
Ez intelre is igaz. A kolléga AM3 lapra értette az olcsóbbat. -
KayDash
csendes tag
válasz
tranceplanet #29992 üzenetére
Kösz a válaszokat!
Akkor a kettő közül valamelyik jó lesz majd Végülis csak a tuning miatt lenne érdemes drágább lapot vennem, nem? Ja meg persze akkor, hogyha késöbb szeretnék majd procit cserélni valami jobbra, aminek már kevés a 125w.
"de így ettől jobb is van olcsóbban" ezt így viszont nem vágom, mindenhol kb 11-12ért mennek az alaplapok, főleg AM3+ból én nem láttam sehol olcsóbbat, mint ez a kettő amit beszúrtam.
-
tranceplanet
addikt
válasz
KayDash #29989 üzenetére
Találtam egy régebbi szösszenetet az MSI lappal kapcsolatban:
MSI 760GM-P23FX
Milka 78 írta - "Azt az MSI lapot messze kerüljétek el!Itt van egy példány a kisgépembe.A probléma ott kezdődik,hogy a proci alapfeszénél többet nem lehet adni a lapban.Ezzel elérkeztünk a másik problémához is,hogy a magfeloldás szépen megy,de használhatatlan is,mert ugye +feszt nem lehet adni benne.Valami bios hiba lehet vagy tudatos korlátozás...ha ezt javítanák akkor nem lenne rossz lap,de így ettől jobb is van olcsóbban(visszasíróm az Asus M2N64AMSE2-es ösrégi full gagyi lapomat és ez nem vicc ). Jelen állapotában htpc és irodai felhasználásra alkalmas,de akkor már Asrock N68UCC-s lapjai közül válogatnék. "
Milka 78 kollégának van egy ilyen lapja, kérdezz tőle!
-
tranceplanet
addikt
válasz
KayDash #29989 üzenetére
Tuti fix hogy fogadja a bulldozereket, fekete mindkét lapon a CPU foglalat.
AM3+ foglalatos mindkét lap tehát garantált a kompatibilitás.
Fontos:
-MSI csak 125W TDP-ig támogatja a procikat
-ASUS csak 95W TDP-ig támogatja a procikat
De ez a két lap nagyon gyenge, ez azt jelenti, hogy erősebb tuningnál eléggé melegedni
fog mindkét lap, már ha egyáltalán eljutsz olyan magas órajelig. Mosfet hűtés sincs egyiken sem, úgyhogy alapfeszes tuning, ami szóba jöhet maximum.
Az ASUS a 125W-os bullokat és phenomokat nem is támogatja, erre majd figyelj proci vásárlásnál! Ha nem akarsz tuningolni, akkor jó lehet a két lap.
De a helyedben inkább néznék egy 870 csipszetes AM3+ lapot.
Pl.: ASROCK 870 Extreme3 R2.0 -
csucsbicep
nagyúr
válasz
picilacika #29983 üzenetére
Én azok közül, amiket tranceplanet linkelt az Asus-t venném.
-
KayDash
csendes tag
Sziasztok!
AM3+os alaplapot szeretnék venni, nem kell túl sok minden rá, és igazából találtam két elég olcsó alternatívát:
- MSI 760GM-P23 (FX)
- ASUS M5A78L-M LX
Az lenne a kérdésem, hogy akkor ezeken tényleg AM3+ socket van-e, vagy valójában AM3asok és csak updatelve van a bios az FX procikhoz. A gyártók honlapján sem találtam meg, hogy most AM3, vagy AM3+, csak hogy AM3+ ready, dehát az még nem jelent semmit.Köszi!
-
leximester
tag
válasz
tranceplanet #29987 üzenetére
Köszönöm még egyszer a segítséget. Az Extreme 3 mellett maradok
-
tranceplanet
addikt
válasz
leximester #29986 üzenetére
-nincs rajta firewire
-csak 2db PCI-E 16X csatoló van
-csak 2db SATA III csatoló van
-csak 2db USB3.0 csatoló van
-nincs hőcső a mosfet bordák és a proci feletti borda között
Tuningban ugyanannyit tud mindkét lap.
Viszont ezen ASMedia USB3 vezérlő van!
Extreme4-en pedig a rossz Etron vezérlő!!!Az én véleményem szerint az Extreme3 a jobb vétel.
-
leximester
tag
válasz
tranceplanet #29985 üzenetére
Köszönöm szépen. Nekem az Asrock Z68 Ext.3 G3 tetszett meg, mivel tud kevesebbet egy ext.4-nél?
-
tranceplanet
addikt
válasz
leximester #29984 üzenetére
Akkor az általam linkelt lapok maximálisan megfelelnek az elvárásaidnak.
Tuningban nem fogsz csalódni egyikkel sem, időtálló minőségi lapok, sok szolgáltatással.---------------------------------------------------------------
picilacika
ASROCK 970 Extreme3
ASUS M5A97
MSI 970A-G45AM3+ lapokból 970-es csipszet adja a legjobb ár/érték arányt.
Olcsó is, de jövőre nézve időtálló, ha esetleg új steppinges bull vagy vishera kerülne szóba! -
leximester
tag
Vagyis annyi az igényem, hogy legyen tuningpotenciál benne.
-
picilacika
csendes tag
SZIASZTOK! Milyen AM3+ -os alaplapot ajánlatok 25ezres árig?
-
leximester
tag
válasz
tranceplanet #29981 üzenetére
50ezer körül(+-10). Nincs semmi extra igényem, jó, megbízható legyen. 1600Mhz-s ramok jók legyenek bele, de ez alap szerintem az ilyen lapoknál.
-
tranceplanet
addikt
válasz
leximester #29980 üzenetére
Keret kellene, mert sokat számít, és extra igény?
-
leximester
tag
Segítség kéne egy jó alaplap választásban, karácsonyra szeretném megvenni, egy I7 2600K vagy egy i5 2500K proci mellé. Mit ajánlotok?
-
petivagyok
tag
válasz
tranceplanet #29977 üzenetére
a p5k-t már régebben is nézegettem, köszi a választ
-
tranceplanet
addikt
válasz
petivagyok #29976 üzenetére
Olcsóbban nehezen fogod megúszni, ha még tuningot is akarsz.
Kb. 8 ropira lemehetsz esetleg. Jó tuningos lapokat nem kapsz fillérért, hiába régi.
P5K még alternatíva lehet. -
petivagyok
tag
válasz
tranceplanet #29975 üzenetére
használtra gondoltam persze, esetleg vmi olcsóbb?
látom ezek olyan 10körül mennek itt az aprón
-
tranceplanet
addikt
válasz
tomy_cz #29973 üzenetére
Akkor csak ez a megoldás marad:
ASUS AT3IONT-I-------------------------------------------------------------
petivagyokASUSP5Q - [link]
De már csak használtan juthatsz hozzá hardveraprón -[ASUSP5Q]
, a webshopokban már csak DDR3-G41 lapok vannak! -
petivagyok
tag
sziasztok! mondjatok már nekem egy olcsó 775ös alaplapot amiben fel tudnám húzni kényelmesen a procimat mondjuk egy 3,2ghzre. a procim egy Intel Core 2 Duo E6700 (2,66GHz, 4MB L2 cache, 1066MHz FSB)
-
tomy_cz
senior tag
válasz
tranceplanet #29972 üzenetére
gigabyte matx alaplapom van, de integrál intel gpu-val, szívok is vele linux alatt.
Éppen ez vetődött fel bennem, hogy lehet olcsóbban kijönnék, ha veszek egy "mindenttudó" alaplapot, mint veszek egy plussz vga-t az integrált helyére. De ezekszerint nem.sajnos a plussz kártya plussz áramfelvétel, és már így is 65W-ot eszik a gép.
Ördögi kör. -
tranceplanet
addikt
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Milyen mATX méretű alaplapot tudtok ajánlani HTPC céllal, amin integrált nvidia gpu van, legalább egy PCI és PCI-express csatoló és a hd tartalmak lejátszásával megbírkózna. Linux menne rajta. Létezik mATX méretben integált cpu-s megoldás, vagy csak mini-itx esetében fordul elő?
-
béke
aktív tag
válasz
tranceplanet #29968 üzenetére
szuper köszi a választ.
-
béke
aktív tag
sziasztok egy gyors választ szeretnék erre mielőtt vásárolnék
Nekem van egy ilyen lapom: [link]És vennék egy ilyen procit: C2D E6550 FSB 1333Mhz
Kérdésem hogy müködni fog a lappal mert az csak 1066Mhz tud vagy pedig cseréljem le a lapot? köszi előre is a választ
-
jeni
félisten
lényeg,hogy a csatlakozó stimmeljen a mérete alapján
amik lehetnek átalakítók,bővítő kártyák,adapterek,TV kártyák
-
Kalos7
tag
válasz
tranceplanet #29962 üzenetére
Tehát az ASROCK H61M/U3S3 lap megfelel az elvárásoknak vagy amit te mondtál?
-
tranceplanet
addikt
válasz
Kalos7 #29961 üzenetére
Felesleges, a Sandy-kben 1333 beípített vezérlő van, csak tuninggal tudod felnyomni.
És K-s proci kellene hozzá!
Ivy majd tudni fogja alapból az 1600MHz-et!
Szóval ne akard futtatni a ramjaidat 1600-on, mellesleg semmi gyorsulást nem tapasztalnál, max. tesztprogramokban!
Az említett lapok tökéletesen kihasználják az i5 2400-as procit! -
Kalos7
tag
válasz
tranceplanet #29960 üzenetére
Akkor milyen lapot kéne vennem, amivel kitudnám használni az i5 2400-as procit?
Ramnál nem lényeges h 1333 helyet a valódi 1600-as tudást tudja.... -
tranceplanet
addikt
Nem jól írtam!
Te amit írtál az a lap memóriakezelésére vonatkozik, tehát max 1333MHz-es memókat kezeli.
Tehetsz bele 1600-as ramokat is, csak 1333MHz-en fognak futni!
5000 az nem FSB lesz!Ja és FSB-t már nem használják, az core2duo prociknál volt.
Most a Bus Speed elnevezés a helyes.
Ha például teszel bele egy procit, amit írtál, i5-2400 3,1GHZ, akkor így alakulnak az értékek:
Szorzó: 31X
Bus Speed: 100MHz
31x100=3100MHzSzorzót viszont ennél nem tudsz emelni, mert szorzózáras, de ebben a lapban nem is menne a tuning.
-
Kalos7
tag
válasz
tranceplanet #29958 üzenetére
Nekem Kingston HiperX 4GB DDR3 1600MHz ram van...
Akkor gondjaim lesznek?
De akkor miért vannak 5000mhz fsb-és lapok, ha nincs is ekkora ramok? -
tranceplanet
addikt
válasz
Kalos7 #29957 üzenetére
Ha van még pár ezresed, akkor ez sokkal korszerűbb:
ASROCK H61M/U3S3FSB 1333 tökéletes, ezek a lapok 1333 memókat kezelnek max.
Szóval 1333 MHz-es memóriákat vegyél hozzá, pl.: Kingmax. -
Kalos7
tag
Intel Core i5 2400 proci mellé akarok valamilyen alaplapot.
Mit javasoltok?
Én ezt néztem ki:
http://asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=H61M-VS
Mit jelent az FSB sebesség: 1333 MHz - ez jónak számat? -
-
jeni
félisten
válasz
Atlantis #29950 üzenetére
ebből a Gigabyte ETron chip miatt ugrott.Ugyanis az USB 3.0 kezelésével gondok vannak.
Az MSI és a Asus tudásban egy szinten vannak, mondhatnám egyformák.
Mindkettőre 3-3 év garancia van.
Az MSI mellett szól,hogy olcsóbb közel 5000 Ft-al és elvileg jobb minőségű alkatrészek vannak rajta (katonai specc) valamint 2 féle digitális kimenet a hangon Coax és Optikai+ PS/2 port
Az Asus meg 5000 Ft-al drágább de a hátlapi csatlakozókból több van rajta.
2 db USB 2 csatival több,de nincs PS/2 port + Bluetooth FIX integrált adapter + Firewire csati + csak optikai kimenet -
PiA
csendes tag
Sziasztok!
Végre találtam olyan 1155-ös alaplapot amin van VGA, SATA3,USB3 és IDE is. Ráadásul kettőt is: ASUS P8H67-M evo
ASUS P8H67-M pro.
Ti melyiket ajánljátok? -
Atlantis
veterán
ASUS P8Z68-V/GEN3
MSI Z68A-GD55 (G3)
Gigabyte Z68XP-UD3P (esetleg UD4)Melyik lenne jobb Sandy Bridge-hez (procit meg nem döntöttem el, melyik legyen)? Fontos a SATA III és az USB3.0 problémamentes működése, tuning nem életbevágó.
Tudom, ASRock most az ügyeletes sláger, de a 2 év garancia visszatart. Hosszú távra építeném át a gépet.
-
miresz
veterán
válasz
BioNiCMaN #29945 üzenetére
Erre gondolsz?
#29946) tranceplanet: Az a baj,hogy nem egyedül vagyok a problémával.Már sokan panaszkodtak rá.Szerintem azért az elég nagy fail,hogy a csúcs lap hibás. Persze elő fordul hiba,egy olcsóbb lapnál ez oké,velem is megtörtént egy párszor már,de hogy a csúcs lap?Na az azért valamit elárul, Nagyon sokáig használtam meg raktam össze gépeket ASRock lapokkal,eddig nem volt probléma a a drágább lapjaikkal,de az "olcsó" kategóriában azért akadt egy pár selejt. De ez nem olcsó volt,sőt mondhatni drága.
-
tranceplanet
addikt
válasz
miresz #29944 üzenetére
Hát ezt most megszívtad úgy néz ki.
Ettől függetlenül nem kell leírni a gyártót, mert sokan mások boldogan használják gond nélkül a lapjaikat. Hibás termék minden gyártótól kerül ki!
DENSO gyárban foglalkozom vevői reklamációkkal, meglepődnél, ha leírnám, hogy csak a fordtól mennyi reklamáció jött vissza 2008 óta, ettől függetlenül második helyen vagyunk a Bosch után! -
miresz
veterán
ASRock Fatal1ty 990FX Professional,egy igazi fatális tévedés! Megjött ma bazi jól néz ki,beszerelem,sípol,cicereg a lap+ a hangkártya is hibás rajt. Hát kell még ennél több? Eddíg nagy ASRock fan voltam,de most leírták magukat a szememben.A cég AMD-s top lapja hibás! Gratulálok. MEO 1osztályú árú. Vicc. 55e forintér egy ganédomb.De legalább jól néz ki. Meg mindig nem térek magamhoz. És akkor most jön a kérdés,ha nem a Fatal1ty akkor mi? Jó kis Gigabyte,vagy melegedős Asus?
-
Cossyc
csendes tag
Sziasztok!
Kb. hat éve vettem utoljára gépet, azóta is az Abit AA8 uGuru + egymagos P4 3.06 gigahertz alapra épülő masinával tolom. A bádzset meglehetősen szűkös, a következő feltételek vannak.
Van egy MSI NX7600GT típusú videjókártyám, amit mindenképpen szeretnék beletenni az 'új' gépbe. Most egy régebbi van benne, de a tápon van ilyen surplus csatlakozó, tehát a bónusz tápellátással nem lesz gond.
Van egy Dual Core Intel procim, LGA 775-ös. most hirtelen nincs előttem a típusszáma, de azért ezt is beletenném az új masinába.
Olyan alaplap kellene, amelyből később esetleg továbbterjeszkedhetnék felfele, egy-egy erősebb proci formájában.Két kérdésem van:
van olyan alaplap, amely támogatja az LGA 775-öt, és nem tagadja meg tőlem az erősebb procik befogadását sem? Ha igen, melyik? (alkérdés: gondoljam az LGA 775-öt abszolút túlhaladott megoldásnak, amely fölött eljárt az idő?)
Ha nem, tudtok olyan költséghatékony alaplap/proci kombót, ami később részegységenként cserélhető, bővíthető?
Költséghatékonyság: nagyonmaximum negyvenezer forint.
Köszi a segítséget.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Metacska #29927 üzenetére
Giga 23-tól kezdödik (870 csipszet), nem ajánlom!
Ezek közül bármelyikkel jól jársz:
ASRock 870 Extreme 3 R2.0 -21.000Ft
ASRock 970 Extreme 3 -23.000Ft
Hidd el nagyon jó lapok, de fórumjában majd megerösitenek! Gigából csak jóval drágábban kapsz ilyen szolgáltatást és minöséget! IDE vinyó dolgot csak átalakítóval tudod megoldani, új lapokon már nincs ilyen csatoló. AM3 foglalatot felejtsd el, abba már nem éri meg pénzt fektetni! -
Hunork
veterán
válasz
fgordon #29938 üzenetére
Szívesen!
(amúgy itt nem 2-4 mag a kérdés, hanem hogy az i5 már támogatja a Turbo boost-ot, én így értettem!)
HT:Ez ügyben nem végeztem alapos méréseket, én engedélyeztem, és láthatod a konfigom, nem volt még gondom vele, nézd meg a tesztemet a logouton, keress rá a nevemre, megtalálod.)
Én is olvastam, hogy adott esetben a HT kikapcsolása előnyösebb, de végzek majd 2 játéktesztet ma délután ez ügyben! Inkább én úgy fogalmaznám meg, hogy ami 2 magra íródott, az nem lesz gyorsabb 4 magon, de hogy lassabb sem, szerintem az is tuti. Majd meglátjuk! -
fgordon
senior tag
válasz
Hunork #29933 üzenetére
Köszönöm a válaszodat
, kb 6500 Ft a különbség az EVO és LE változatok között.
Szerintem nem ér ennyit, és a 2 mag is elég sokáig.Az I3-2100-nál a HT-t érdemes kikapcsolni, vagy nem? Mert bizonyos esetben lassíthat is, gondolom akkor, ha 2 szálas egy alkalmazás, és ugyanaz a mag 2 thread-je kapja meg a párhuzamos futtatást, ami gyakorlatilag 1 mag, és lehet a másik mag meg pihen... vagy ilyen nem lehetséges?
-
Hunork
veterán
válasz
EsoxLucius #29936 üzenetére
Nincs mit! Ha vannak jelöltek, írd meg, (proci-alaplap-memória-vga) és segítünk.
-
Hunork
veterán
válasz
EsoxLucius #29931 üzenetére
Azért nincs különbség, mert egy és ugyanaz a dolog. A socket magyarul foglalat, az LGA meg tokozás. (Land Grid Array) Tehát az i3 2100 (példa) egy LGA 1155-ös proci, ami Socket 1155-ös alaplapokba helyezhető.
-
Hunork
veterán
válasz
fgordon #29930 üzenetére
Üdv!
Gyakorlatilag mindent meg is válaszoltál!
(Az i3 nem tudja a Turbo Boost-ot, ez igaz, de mi van, ha később veszel egy i5-öst, mert lesz egy jó lehetőséged? Ez a kérdés.)
És a nagy dilemma: mekkora az árkülönbség, ezt esetleg tudod-e vállalni, mert ha igen, akkor a későbbiekre gondolva az EVO a jó választás, de ha nem tervezel prociserét pl jövő karácsonyra, akkor meg elég a LE.
Mint Neo...a döntés a te kezedben van...
(amúgy persze, hogy jó játékra, én is egy 550Ti és egy i3 2100-el nyomulok egy H61 lappal...)
-
EsoxLucius
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, mi a különbség az LGA 1155 és a Socket 1155 foglalatok között egy alaplapon?
Melyikkel szereltet érdemesebb venni? i3-as Sandy Bridge - s proci lenne benne, és mindkettőhöz lenne kompatibilis változat.
Ha valaki tudna ebben nekem tanácsot adni, akkor megköszönném nagyon, mert nem tudok dönteni...árban szinte semmi különbség nincs.
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
Ez a 2 alaplap vásárlásán gondolkozom, I3-2100 + Nvidia 550 Ti-vel, játék célra főként:
Különbség, amivel több az EVO, de nem kell:
- IEEE 1394a
- eSATA
- PATAAmit viszont a LE nem tud:
- Supports Intel® Turbo Boost Technology 2.0 * The Intel® Turbo Boost Technology 2.0 support depends on the CPU types. - de az I3 elvileg nem tudja ezt.Amivel a LE kevesebb, de nem gond feltétlen:
- csak 2 memória slot van, de 2x 4 GB DDR3 1333 fog bele kerülni
- nincs Display port
- nincs Hi Def audio, csak 3 jack kimenet, nem 6Jól gondolom, hogy játék célra a fenti hiányosságok elfogadásával tökéletes lehet játék célra?
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Eldőlt, hogy az új configba egy AMD proci fog bekerülni (AMD Phenom II X4 975), ehhez keresek, most egy korrekt Gigabyte alaplapot. olyan bruttó 20-22e Ft körül.
Elképzelések:
-AM3-as ugyebár
-4 memória foglalat
-Legyen rajta IDE csati (van ugyanis 2 ATA vinyóm, amit nem dobnék ki, és elmenne Master-Slave módban)
-USB 3 kimenetVárom a tippeket és ötleteket!
Előre is köszönöm!
-
tranceplanet
addikt
válasz
Bishoop #29925 üzenetére
ASRock-nak semmi köze már az ASUS-hoz, külön cég.
Ha nincs pénzed az elsö lapra akkor a Fatal1ty-t vagy az MSI-t vedd. Amúgy mindegyik jó tuningra, ASUS lap gyengébb tuningban azért LE, ezt egy külföldi fórumon írták, nem tudom garantálni, hogy igaz-e.
Az ASRock annyira jól feljött, hogy második helyen van kb., elsö ASUS. -
Bishoop
tag
válasz
csucsbicep #29923 üzenetére
Magára az alaplapra 20-30 ezer forint körül gondoltam, a teljes gépre ahogy az előző hozzászólásomban leírtan kb. 150e forintot.
Igazság szerint nekem anno azt mondták hogy az ASROCK az ASUS, csak nem meri a nevét adni hozzá, mert nem annyira minőségi cuccokról van szó, nem tudom ez mennyire igaz.
Tranceplanet viszont legutóbbi hozzászólásában már egészszimpatikus cuccokat sorolt fel, amiből én a ASUS P8P67 LE REV 3.0 lapot néztem ki, főleg mert mőgé volt írva hogy light tuning, de remélem nem azért mert a többi strong tuning?
Direkt jó, hogy nincs rajta integrált VGA, az úgy is felesleges lenne, mert azok elég ratyik. -
-
goku_sama
tag
Sziasztok,
Melyik alaplapot ajánljátok a 2 közül?
EVGA P55 Classifield (Intel s1156)
Asus Maximus III Extreme (Intel s1156)Köszi előre is!
-
tranceplanet
addikt
-
Bishoop
tag
válasz
tranceplanet #29917 üzenetére
Ahogy elnézem ezeket az árakat, ez nekem már inkább felső kategória.
A teljes gépre: alaplap+proci+memo+vidcard+bill+egér+ház+dvd író(monitor és merevlemez nem lesz) úgy 150 ezer körül akartam költeni. Ha 50 ezer kapásból az alaplap, akkor az már tuti nem jön ki ennyiből. Nem akarok túlságosan izmos cuccot de legyen megbízható és jól lehessen húzni. -
tranceplanet
addikt
válasz
komatsus1 #29918 üzenetére
Igen prociból ezt érdemes venni mostanság.
Memóriából vehetsz 8GB kitet is akkor, most olcsó, de játékoknál semmit sem fogsz érezni,
de legalább időtálló lesz a mennyiség.
ASRock lapok nagyon jók, ez is:
-140W TDP-s procik támogatása
-UEFI bios
-jó venti vezérlés (pótventiké is)
-crossfire építésére alkalmas, 8X dual módbanAmúgy 970 Extreme3 lapot ajánlottam volna, az 23 ropi lenne.
De írtad, hogy 70 a max keret.
Én a plusz négy giga memó árát az alaplapba vagy a hűtőbe költeném! -
komatsus1
csendes tag
válasz
tranceplanet #29914 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítségetprocinak én is ezt néztem ki,de az alaplapot nem nagyon ismerem, nekem mindig asus és gigabyt alaplapom volt az asrockot nem ismerem, memóriának én 8gb-ot gondoltam.
-
tranceplanet
addikt
-
JSHammer
tag
válasz
Bishoop #29915 üzenetére
én asust vagy gigát javasolnék sokan nem szerewtik a z68 chipsetet de szerintem valami értelme csak van, esetleg p67 ..alaplapnak 40 k körül jókat lehet kapni!
cpu: ha húzni akarod akkor sandy k széria de az i5 2500k asszem megfelelne neked!
ram:ddr 3 nagyon lennt az áruk , corsair 8gb kit2 (1333 vagy 1600"szinte mindegy")jó áron kapható már és egy darabig nem kell ramot bővíteni!
vga:nah a nagy kérdés mint mindig én egy jópofa gtx560 at vennék de a 6950-es is jó ez szimpatizálás kérdése! -
Bishoop
tag
Most hogy jön a karácsony, szeretnék beruházni én is egy új gépre, olyan középkategóriásra gondoltam. Először is érdemes most vásárolni, vagy inkább kivárni a februárt?
Ha most adom vásárlásra a fejem, akkor milyen alaplapot célszerű vásárolni. Eddig AMD alapú alaplapot használtam, de mostanában nem láttam túl nagy ár/teljesítmény kölönbséget közöttük így inkább intel alapút vásárolnék, és hajlandó vagyok kicsit mélyebben a pénztálcámba nyúlni, hogy olyan alaplapot kapjak a pénzemért, amit jól tuningolható/bővíthető/gyors. Milyet ajánlotok? -
tranceplanet
addikt
válasz
komatsus1 #29893 üzenetére
Lap: ASROCK 870 Extreme3 R2.0 -20.813Ft
Proci: AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition -34.538Ft
Memória: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT -5.500Ft
CPU Hűtő: XIGMATEK Gaia SD1283 -7.225FtÖ: 68.076Ft
Jó tuningos lap, bullok fogadására is képes, ha lesznek normális példányok a bullból, mehet bele. Erős, jól tuningolható proci (akár 4,2GHz). Megfelelő olcsó memóriák. Jó hatásfokú, olcsó procihűtő.
-
JSHammer
tag
válasz
BekkNekker #29912 üzenetére
szia zárlatot ha nem kapott így nem is fog, viszont arra figylej hogy ha rádugol valmit hajlongani fog össze vissza mert gondolom a sarkain sincs akkor müanyag haromszög talp:S
ha a talpak nincsenek a sarkain az igazából nagyobb probléma, a távtartó akkor érdekes ha erőlködö az alaplappal
vagy vissza is viheted az a biztos mert ha szétszeded ugrik a gari"gondolom" -
BekkNekker
csendes tag
Üdv!
Sürgős információra lenne szükségem valami szakitól!
A problémám az, hogy ma vettem egy új gépet, összeszerelve rendeltem neten. Minden szép és jó, csak amikor a régi gépemből a HDD-t akartam átrakni az újba, akkor vettem észre, hogy nincs az alaplap és a háztepsi közé távtartó rakva. (utána az alaplap dobozban is hiánytalanul megtaláltam a távtartó csavarokat.
A kérdésem az, hogy van e olyan, hogy valamiért nem indokolt a távtartó beszerelés, vagy csak simán a boltban volt figyelmetlen, béna aki összeszerelte.
(thermaltake element t vk90001n2z ház, asrock z68 extreme3 gen3 lap)
ui: pár évvel ezelőtt megkíséreltem összerakni fél laikusként magam egy gépet. Nem indult el a gép. Elvittem a boltba, ahol vettem a cuccokat, hogy valami nem jo, nézzék át. Azt mondták mindent tökéletesen raktam össze, kivéve a távtartót felejtettem ki, és az első induláskor zárlatot kapott az alaplap.
Most ez a gép per pillanat megy, de fosok nagyon! Pls írja le valaki a helyzetet, köszi előre is!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest