Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz Beast007 #31299 üzenetére
Figyelj ha téged ez meggyőz akkor mehet a MAXIMUS IV Extreme.
Léghűtéssel 5,1GHzGigabyte Z68X-UD7 + i7-2600K itt érdekes az hogy 5GHz-nél is 1,056V van. Nekem ez fura!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz laca000 #31285 üzenetére
Hát igen! Nem véletlenül tartozik a minőségi lapok közé a R3E és P6T7 WS SC. Abban a helyzetben neki vissza kellett volna vinni. Annyira jó a VRM-je ,hogy akármit tudsz benne simán tuningolni és nem is kell hozzá nagy fesz. GIGABYTE-nál UD5-7-9 ,X58A-OC és G1 Assassin lapok viszik a pálmát.
Mindenki azt javasolja ha van egy hibás példány tessék visszavinni és becserélik. Nekem is voltak ilyen gondjaim egyből vittem cserére. Azóta hibátlanul megy.(#31294) baluka6: Annyi a különbség ,hogy a P8P67 LE lapon több a PCI foglalat mint a P8P67-M ami egyben kisebb helyet is foglal a házadban.
(#31295) Mans20: ezekben a lapokban olyan 4,2GHz körül tudod húzni a procit. 5GHz körüli tuning eléréséhez keményebb lap kell.
(#31292) Beast007: ha így gondolkozol akkor semmi gond. Még szép ,hogy egy i7-2600K jobban fog menni. GTX580 mellé kell is az erő.
(#31291) rlazol: természetessen értelek téged. Akkor a hardveraprón nézzél körbe és amint találsz ilyen foglalattal valamilyen lapot akkor annak a modelnek járj utána ,hogy meg e felel minden kritériumodnak.
(#31286) Htomi78: Asrock minőségben sokat fejlődött. Extreme 3 jó választás lesz Ár / minőség.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Beast007
aktív tag
-
Beast007
aktív tag
válasz KAMELOT #31274 üzenetére
Leginkább azért mert most még kapok a mostaniért egy kis pénzt, így viszonylag kis beruházással megint újabb cuccok kerülnek a gépbe , valamint azért is mert megfogatdtam , hogyha keresni fogok és megtehetem 2 évente frissíteni fogom a hardvereket.
Amúgy egy 4,6 - 4,8Ghz-en járatott 2600k észrevehetően gyorsabb mint az én 860-am.
Persze más kérdés , hogy érdemes e meg kell e.
Amúgy vagy valami nagy dög lesz (UD7 , maximus 4 vagy P67 FTW) vagy megveszem a P67-es Asrock fatal1ty-t.Meglátom még mennyi lesz rá a keret.És köszi a tippeket! -
rlazol
veterán
válasz KAMELOT #31282 üzenetére
köszönöm a választ!
a helyzet az, hpgy tökéletesen meg vagyok elégedve a gépem teljesítményével és feleslegesnek érzek cirka 50k-t rákölteni új alkatrészekre, meg a régiek eladásával szenvedni.
Nem veszek olyat, amire nincs szükségem.
Az általad javasolt konfig amúgy se jó nekem, mert vehetnék bele új videókarit, márpedig egy PCIx-es Parphelia nem olcsó és nem is egyszerű kérdés. Ráadásul a hangkarim (nem, nem használok alaplapit), a TV tunerem és a 1394-es karim (ezen nincs onboard) számára legalább 3 PCI hely kell, ennek csak 1 van.Tudom, h csak használtban kapok akármilyen 939-es lapot, a kérdés csak az, hogy milyen olyan lap van, ami AGP-s, min 3 PCI-os, 4 RAM DDR slottal és NEM via8237-es chipsettel...
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
tranceplanet
addikt
-
Hunork
veterán
válasz bunkomen #31288 üzenetére
Üdv!
Hát akkor az i3 2100 már adott, ehhez szeretnél lapot.
Íme ez, mATX, H61, tudja a Sata3-at, Usb3-at, megbízható, jó kis lap: asrock
Sokan fogják ezt javasolni, ez a kategória bestbuy lapja!
Hőmérsékletek tekintetében nézd meg ezt, saját teszt, benne a gyári és az általam használt procihűtővel: arctic miniteszt"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
bunkomen
aktív tag
sziasztok!
olvastam olyat hogy i3-2100 alá felesleges komolyabb lap mint egy h61-es 15-20ezer körüli, mert hogy nem lehet tuningolni. ez tényleg így van az új prociknál hogy csak a K betüseket lehet húzni?
és még azon gondolkodtam hogy a microatx lapokon nincs magasabb hőmérséklet? mivel ugye sokkal közelebb vannak egymáshoz a cuccok. lényeg a lényeg hogy szeretnék újítani 1155-re olyan 50 maximum 60ezerből. akár használtan akár újonnan. habár látom használtan nem nagyon vannak még eladó cuccok. a kérdésem hogy mit ajánlanátok? köszi előre isÜdv
-
tranceplanet
addikt
-
Htomi78
tag
válasz KAMELOT #31284 üzenetére
Annyira durva nem kell, 2dik gépnek lesz csak. Árba jónak tartom az extreme3at, csak minőségben nem tudom mennyire az, nem akarok drágát venni, mert akkor giga ud5 is lehetne fatality helyett.
Az R3E után Ud9 re váltottam, azzal nem volt bajom tényleg nagyon szuper kis lap, bár Evga-t szerettem volna csak nem kaptam, ezért maradtam most a sandynél is a gigánál.
Többen mondták azt is, hogy szerintük az volt a gond, hogy a vgak nem asusok voltak, ebben annyira nem hiszek, csak nem kényes már az ilyesmire.[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
válasz Htomi78 #31281 üzenetére
Engem nem sértettél meg, csak felelőtlenül leminősítesz egy olyan céget amely azért nem a véletlennek köszönheti a nevét, de minek is folytassam..
Az, hogy te kifogtál egy selejtes, vagy nem jól működő cuccot nincs összefüggésben a véleményeddel, totálisan szubjektív, ugyanakkor sajnálom ha belerohantál egy selejtes termékbe, mindannyiunkkal előfordul!
[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
KAMELOT
titán
válasz Htomi78 #31283 üzenetére
Inkább Fatality. Megjegyezve a R3E a legjobb alaplap az X58-asok közül na meg az UD5-7-9. Ide tartozik még az ASUS P6T7 WS SuperComputer alaplap is. Olyat is vehettél volna. Legdurvább ASUS lap. Simán megy benne az i7-980x 4,3-4,5GHz-t persze vízzel. Többinek a proci ellátása gyenge így nem tudod olyan jól tuningolni.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
Hi!
Ebben a topikban sokan és sok segítséget fogsz kapni!(#31258) PöpecHolmik!: milyen proci alá fog kelleni ez az alaplap? Amúgy nem lesz semmi gond nyugodtan meg lehet venni azt amit linkeltél.
(#31266) rlazol: megértem ,hogy ilyen régi alaplapot akarsz. 1 lehetőséged van HARDVERAPRÓ. Újonnan meg drága azaz semmi pénzt nem ér meg!
De ajálanák egy jó gépet persze ,ha van rá keret vagy lesz:
alaplap: MSI 760GM-P23 (FX) 12 000ft
proci: AMD Athlon II X2 250 rev. C3 18 000ft
ram: 4GB Kingston 1333MHz DDR3 5-6000ft(#31281) Htomi78: sajnos van ilyen. Én akit ismerek pár embert és van nekik R3E mindnek simán megy minden. Pedig egyik havernak 2x GTX480 van benne. AKkor valamilyen fostalicska egyedet fogtál ki. Van ilyen! Ilyenkor vissza kell vinni és adnak másikat. Ennyi!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Htomi78
tag
-
laca000
őstag
-
Htomi78
tag
válasz Beast007 #31270 üzenetére
Asus-t nem ajánlom mert én is kidobtam a francba, drága és szart sem ér. ( legalább is sli alatt). Az Ud7 nek is vannak hibái, P67 es döglött már meg nem egész 3 hetesen, most Z68 ast hajtok, de nyugodtan vegyél Asrock Fatality-t, nekem volt és tökéletesen ment , nem lehet rá panaszom. Jó kis alaplap elérhető áron.
Ud7 est meg csak akkor vegyél ha tényleg ki akarod használni a sok pci-e t, mert amugy felesleges. A fatality is tökéletesen ment és kezelte a 2 gtx 480-at, memóriára picit kényes volt, a G.Skill kittel küzdöttem kicsit, de tőlem 4 csillagot kapott.
-
pique
csendes tag
Sziasztok!
Valószínű, rossz helyre írom -de nem találtam ezzel kapcsolatos topikot.
Remélem tudtok segíteni!!
Szeretnék egy új gépet, főleg játékra kellene (+munka, grafika).
A számtógép házam már megvan (micro ATX).http://www.tigerdirect.ca/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=4435065&CatId=3428
itt meg lehet nézni, hogy milyen belülről, ha ez számít valamit...
Láthatjátok, ez egy lányos ház, egy lánynak
A lényeg a lényeg, hogy szeretnék egy minél jobb gépet intel alaplappal és processzorral.
A házat nem fogom lecserélni, ebből kellene a legjobbat kihozni (már ha bárkinek is ellenvetése lenne ezzel kapcsolatban, hogy micro ATXes)...konkrét összeálltásra lenne szükségem - mert nem vagyok otthon a témában, és jó lenne tudni, hogy mik az aktuális jónak számító alkatrészek?
max 120 ezer a keret ráElőre is köszönöm a segítségeteket!!!!
Niki
-
PöpecHolmik!
csendes tag
válasz PöpecHolmik! #31258 üzenetére
kössz, a semmit!
Ha valamit jól, és biztosra akarsz, csináld MAGAD! ▀ RÉGI 30db PIROSOK ITT>> https://tinyurl.hu/HXMG ▀ https://tinyurl.hu/v6da ▀ https://tinyurl.hu/jrCv
-
run4fun
tag
válasz Mans20 #31273 üzenetére
Sziasztok!
Megadatott az esély, hogy lecseréljem a gépemet. Már csak az a kérdés, hogy megéri-e?
Jelenlegi konfig:
Gigabyte GA-MA770-UD3 rev2.0
Phenom II 920 2.8 GHz
OCZ 2 x 2GB DDR II KITA leendő:
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
Phenom II 550 x2 @B50 x4 3,1 GHz (1 éve fut stabilan minden gond nélkül)
4 GB Kingmax 1333 MHz DDR3 (Később majd kitet vennék)Pénzügyileg pozitívan jönnék ki belőle, tehát az miután megvettem az új konfigot az eladott konfig árából, még maradna is.
Mit gondoltok? -
KAMELOT
titán
válasz Beast007 #31270 üzenetére
ASROCK P67 Extreme4 Gen3 ezt vegyed van rajta minden ami kell.
Kereken 50 000ft
GIGABYTE alaplapok a régiek voltak jók. itt valami gubancok vannak ezekkel a LGA1155-kel.
X58 P35 P45 P43-as lapok mind gond nélkkül üzemelnek.
Ha már ASUS akkor elég a ASUS P8P67 EVO (rev 3.0) . Nem kell deluxozgatni itt. Szinén 50 000ft körüli árban megkapod.Őszintén! Te minek váltasz i7-860 hardcore gépről LGA1155-re????
Picivel lesz gyorsabb a géped azért meg felesleges váltani. Neked esetleg i7-3930K-ra lenne érdemes váltani ,de az kicsit drága mulatság lenne.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Beast007 #31267 üzenetére
Egyszerűen nincs lóvája az embereknek és nem vesznek ilyen drága deszkát. Azért a pár vevőért meg nem tartanak minden sarkon rakikészletet belőle.
Rendben van az a lap amúgy.Ha nincs Giga vegyél Asrocokt, azok is jók. Asus az is csak kicsit máshogy írják a nevét.
#nincsbennetarcsi
-
Beast007
aktív tag
válasz danikabaf #31269 üzenetére
Asus-ról váltottam a mostani gigára , és kellemesen csalódtam. Asus-t nem szívesen vennék kollégámnak egy P67-es sabertooth szállt el tavaly év végén hat hetet várt mire visszakapta...
Evga-ra gondoltam , de amellett hogy drágák náluk nehezen beszerezhetőek is , a másik a P67A UD7-es giga lett volna de egyszerűen nincs a piacon csak 1-2 bolt árulja. Azért bízom benne, hogy a felső kategóriás lapjai megbízhatóak . Ma néztem Asrock-ot P67 Fatality-t , nem tudom , de nekem erről a márkáról nem a tuning jut az eszembe, persze ettől lehet tényleg jó mostanában.Msi lapokról nem sok jót olvastam mostanában , szóval kb. tanácstalan vagyok , egyrészt nem is tudom melyik márka lenne jobb , másrészről abban sem vagyok olyan biztos hogy 80k-s lapot kellene vennem , lehet elég lenne az 50k-s kategória is.[ Szerkesztve ]
-
danikabaf
tag
Ne vegyél giga alaplapot mostanában csak a gond van velük pl elszáll a MOSFET inkább asrock vagy asus mellett dönts!
-
Beast007
aktív tag
Azt meg tudja valaki mondani , hogy miért nem lehet (vagy csak rendelésre) beszerezni UD7-es giga lapokat a hazai boltokban? Van valami probléma velük? Én egész pontosan S1155-s lapot szeretnék vásárolni. Valamint akinek van tapasztalata Evga lapokkal attól kérdezném , hogy érdemes e venni ilyen lapot? Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Rám szakadt a számítógépes Murphy, nem akarok belemenni a részletekbe, a lényeg, h lehet, új alaplapra lesz szükségem. Viszont se időm, se pénzem egy teljes platform cserére.
Az alábbi paraméterekkel keresek lapot, kérlek, tanácsoljatok valamit:-AMD S939 foglalat
-4 DDR foglalat
-AGP 8x
-alaplapi SATA 2x
-legalább 3 PCI csatolóés nem lehet VIA8237 chipesetes.
8237R lehet.köszönöm a tancásokat előre is.
ui: kérlek, hogy ne azzal kezdjétek, hogy hú de öreg, és cseréld le! nem fogom.
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Hunork
veterán
Üdv urak!
Amúgy tök felesleges vitázni, mindenki olyat vesz:
1. amire van pénze
2. amelyik az igényeit kielégíti (jó, sört egyik sem hoz, ez gáz )
3. netalán bízik egy adott gyártóban
4. a legjobb körítést adja a lap mellé, értve ez alatt a kábelek, alkatrészek, szoftverekNekem speciel volt már: Gigabyte, Mercury!!?, ECS, Intel, Asrock, Asus, Abit lapom.
Lehet, hogy szerencsém volt, de egyik sem adta meg magát, nem látott szervizt, és még még most is működnek valahol a családban, barátnál. (P3-as is!!!)
Egy biztos: minden gyártónak vannak/voltak/lesznek jó lapjai, kevésbé jó lapjai, hibás lapjai, kiemelkedő lapjai.
És a végére: tök szerencse az egész. ha kifogunk egy olyan lapot, amelyiket a robot szarul szerelt össze, akkor a robot elmehet a pics@ba, mi meg a számlával a boltba..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
laca000
őstag
Most azon gondolkodom, hogy a lapomon bootoláskor az X-et is le kell nyomni a CPU tuninghoz, akkor is ha az UEFI-ben beállítom a kívánt értékeket?
Vagy nem kell?
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Htomi78
tag
válasz cashback #31257 üzenetére
Srácok rosszul tudjátok, mert az Asrock is 3 év garos.
Amugy a Z68 Extreme3 Gen3 megkapta a Best Buy (legjobb vétel) dijjat, az ausztrál Pc User magazintól, 36k ért már megvásárolható.
Mindenkiben vannak elfogultságok, és ragaszkodások bizonyos gyártók iránt. De a mai Asrock már igen is bőséggel megállja a helyét minden téren. Ár/érték arányban is tökéletes, az egyik gépenbe Giga van, már cserélték gariba, egyelőre mondhatni jól működik, másikba Asrok 990fx Extreme3 és azzal sincs semmi baj, teszi a dolgát.
Határt ugy is a pénztárca szab, bár a beszerezhetőség sem utolsó szempont, mert a Giga helyett EVGA-t akartam, csak kis hazánkban ez nem oly egyszerű. -
PöpecHolmik!
csendes tag
Sziasztok!
Egy ILYEN lapot készülök venni, és ezzel kapcsolatban lenne 1-2 alapvető(??) kérdésem!
Van valamilyen összefüggés a proci fsb-je és a memória hertz száma között?
Mind a kettő esetében oda kell figyelnem, hogy pl. 1333mhz-est vásároljak?Köszönöm a helpet előre is!
Ha valamit jól, és biztosra akarsz, csináld MAGAD! ▀ RÉGI 30db PIROSOK ITT>> https://tinyurl.hu/HXMG ▀ https://tinyurl.hu/v6da ▀ https://tinyurl.hu/jrCv
-
cashback
őstag
Tudok neked helyből mutatni hibás lapokat amik a garancia után mentek tönkre... 1 Asrock, 4 Asus, 2 Giga. (vegyes... s775, AM2, AM2+)
Azt írtad hogy 10éve folyamatosan Asus-t használtok. Akkor honnan tudod most milyen minőségben gyártanak?
Garancia... ha jó a lap akkor nem kell garancia. Ha annyira jók az Asus-ok miért nem örök élet, mint a ramoknál?
Bár ha belegondolok egy lapot sem tartottam meg 4hónapnál tovább... szóval nálam években mérni ezt felesleges.MSI-t én sem csipázom. (bár 3év garancia van náluk is, de a teszteket nézve...)
Spec most egy ECS lap mellett döntöttem (az Asus kínai nagy ellenfele... )
Olcsó és tudja amit tudnia kell (szintén 2év garanciával, mint az Asrock)Az a baj a lapgyártókkal, hogy egymásnak csinálnak alkatrészeket (lásd Foxconn szinte minden gépben legalább 1db alkatrész).
[ Szerkesztve ]
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
barm
tag
hello
www.bluechip.hu/termek/asrock-h67m-ge-b3
ez milyen? i3-as procival.
(telefonrol irok, nem tudtam a linket megcsinalni, bocs.) -
zka67
őstag
válasz dvd_R+ #31251 üzenetére
és @cashback:
Mellesleg az Asus 3 év garanciát ad az alaplapjaira, az asrock miért csak kettőt?
Egyébként felőlem mindenki olyan alaplapot vesz-vegyen, amelyikben megbízik. Én nem bízom se az asrock-ban, se a gigabyte-ban. Asus alaplapot még nem kellett visszavinnem, és ameddig ez így marad, én maradok ennél a márkánál és ezt fogom csak ajánlani, ha valaki megkérdezi, hogy milyet vegyen. Mert gondolom azért kérdezi, mert nincs tapasztalata a márkákat illetően, nekem meg már vannak rossz tapasztalataim egyesekkel és jó másokkal. Pl. WD vinyót se veszek soha többet, pedig egy időben kizárólag azt használtam, de volt 2 db 2 terás, ami gyárilag szar volt és nem érdekelt, hogy szériahiba volt, nekem ne legyen ilyen.
@Hunork: Akkor te nyilván meg vagy elégedve az asrock-kal, használd egészséggel őket. Senki nem mondta neked, hogy vegyél asus-t vagy gigabyte-ot. Tényleg, van még olyan szemét, hogy MSI?
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Relax... Nyilván nem lehet előre megmondani, hogy a Z68 lapok élettartamát, szervizelési tapasztalatait...viszont nekem 2 Asrock volt legutóbb, és most is, mindegyik megy, semmi bajuk, nem látott szervizt. (a 775-ös sem)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
cashback
őstag
10év az nagyon sok. Az Asus 10év alatt annyit rontott, mint amennyivel vezetett az AsRock előtt. (ami nem mellesleg az Asus leányvállalata volt elég sokáig... abban az időszakban biztosan mikor visszaküldtétek a selejteket )
-
zka67
őstag
válasz dvd_R+ #31250 üzenetére
Z-s alaplapot mi a francnak akarsz venni, amikor ott a videokártyád? De elmondom mégegyszer, hogy melyik micsoda:
H - nem lehet tuningolni, van rajta videokimenet a proci GPU-hoz.
P - lehet tuningolni, de külön videokártya kell hozzá (neked van)
Z - lehet tuningolni és van rajta videokimenet a proci GPU-hoz.33 rugóért mAtx-es lap van csak, de ezen se sokkal kevesebb a periféria:
3.0-s pci express csak Z-s alaplapokon van, azokon se mindegyiken, de a te videokártyádhoz nem kell. És 55 rugónál indul.
-
dvd_R+
őstag
Értem akkor ne vegyek Z szériát ?
most teljesen össze kavarodtam
és az általad linkelt alaplapból van több féle
pl evo meg mit tudom én milyen melyiket érdemes venni ?
és még annyi hogy az általad linkelt alaplap is pci exprss 3.0?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
zka67
őstag
válasz dvd_R+ #31246 üzenetére
Úgy látom, hogy neked van videokártyád, így szerintem nincs szükséged Z-s alaplapra. Viszont mivel tuningos procid van, gondolom szeretnéd egy kicsit nagyob órajelen járatni a rendszert, ezért én egy P-s alaplapot ajánlok neked:
Ezen az alaplapon gyakorlatilag minden megtalálható, amire esetleg a jövőben vagy a mában szükséged lehet. Egyedül IDE csatlakozó nincs rajta, de szép számmal vannak SATA2 és SATA3-as csatik, USB2 és USB3, PCI-E 16x és 1x-ből 2-2 db, 3 PCI, Raid, Firewire stb-stb.
Nekem azért van "csak" H-s alaplapom, mert én nem nagyon szoktam játszani, nekem bőven elég a proci GPU-ja is, egyébként én is ezt az alaplapot vettem volna.
@Htomi: nem lehet, hogy az észnélküli tuningot nem bírták az alkatrészek?
[ Szerkesztve ]
-
Htomi78
tag
válasz dvd_R+ #31241 üzenetére
A Z68 as chipszettel egyszerre tudsz tuningolni és igp használni.
Az asrockkal manapság semmi baj nincs, mára nagyon jók főleg ár/érték arányban.
Az Asus kurva drága és 1 nagy csalódás, 3 at vittem vissza gariba a Rampage III Extreme ből. Előttem végleg leszerepelt az Asus.
Ha úgy döntesz hogy Giga, akkor Z68X-Ud5, bár ez majd 67 ezer forint és azt tudja mint az asrok Z68 Extreme 4 , csak közzel 20k val drágábban.
[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
Értem köszi mindkettőtöknek a válaszát
viszont akkor kérhetném hogy egy gigabyte és egy asus alaplapot is írjatok amit érdemes venni?
és ugye írtátok ohgy a z68 miert jobb de oda is irtáttok azt is hogy viszont a p67 tuningban jómiert a z68 ba nem lehet overlockolni ?
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
zka67
őstag
válasz dvd_R+ #31243 üzenetére
Jó tíz éve teherautószám hordtuk vissza a beszart asrock alaplapokat a nagykerekbe, azóta csak és kizárólag asus-t használunk. Még ha a tesztek alapján 1-2%-al lassabb is náluk. A gigabyte-nak volt egy fénykora, manapság én az asrock-kal egy szintűnek tartom. Asus alaplapot még egyetlen egyet sem kellett visszavinnem, ezt komolyan mondom. Sőt, nekem van egy ~15 éves P2MMX-es működő gépem vele, az akkori eredeti noname tápjával és egy 1GB-os vinyóval.
@Hunork 31244: jó-jó, de meddig? Olcsó húsnak híg a leve, vagy hogy szokták mondani...
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz dvd_R+ #31243 üzenetére
Üdv!
Van egy másik is nekik: extreme3gen3 (37-40k)
És az Asrock ma már nagyon jó, kiváló ár/érték aránnyal, gazdag felszereltséggel, és mindig kitalálnak valami kavarást, amivel egyedibb lapokat is kihoznak.
Z68 a legújabb, tud sok mindent, akár a fenti lap esetében a PCIE 3.0-t, van IGP és Virtu.
P67: régebbi, nincs IGP és Virtu, viszont tuninglap."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
dvd_R+
őstag
válasz Htomi78 #31242 üzenetére
első kérdés z68 az miben külömbőzik a p67 től ? mivel jobb mivel tud többet?
második kérdés asrock ? most komolyan ? nem tudom de én az asrockot egy ilyen alsókategóriás termékeknek ismerem
asus vagy giga nem jobb ?
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok !!
Segítségeteket kérném alaplap vásárlás előtt álok.Jelenleg egy Gigabyte P67A-D3-B3 alaplapom van ami garanciáztatás alatt van mert ez a 2. ilyen alaplaom aminek a Lan kártyája és a pci experess portja bekrepál..
tehát ha van rá mod és ugye van külömbözett kifizetéssel akkor vehetek másik alaplapot
igy az lenne a kérdés e lap helyett milyet ajánlotok ?8GB (4x2GB ) G.skill 1,3v cl7 időzitésű 1600mhz memória
i5 2500k
hd6870 1GB videokártya
lenne a lapban
Előre is kösziHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
laca000
őstag
Miért van az, hogy beállítom az UEFIT, mentem a beállításokat, legközelebb mégis alapon indul a processzor?
Ha visszalépek akkor látom minden maradt szépen lementett állapotban, mégis alapon indul...
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek az ASUS p8h67-m megér 28 euro felárat az ASUS p8h61-M LE/USB3-al szemben? Egy i3 2120-hoz lenne. Előre is köszi a segítséget. -
cashback
őstag
Sziasztok.
Most van terveben hogy összerakok egy minimáls 1155 konfigot (G530 11.836 Ft +1*4Gb ram 5.448 Ft - Ipon árak)
Két lap közül tudnék választani. (DVI szempontjából a ECS jobbnak tűnik - bár külön vga lesz benne, de azért nem árt ha integrált szempontból van rajta)
MSI H61M-P23 (B3) 12.598 Ft
ECS H61H2-M2 (V1.0) 12.725 FtVagy esetleg egyéb alternatíva (olcsóság a mérvadó - szóval más üzlet is szóba jöhet, ha 1-2ezret spórolok - pickpack pontos átvétel 1.257 Forint)?
USB3, SATA3 nem igazán ér számomra plusz pénzt, mert jelenleg még veszett drága és mire oda kerülök hogy már megéri megvenni, addigra 20x lecserélem a gépemet
Előre is köszönöm.
CB
-
Htomi78
tag
Sziasztok!
Mi a vélemény az Asrock 990fx extreme 3 ról? Második gépnek kéne 6100-ás bull alá?
-
Hunork
veterán
válasz skater86 #31233 üzenetére
Nem, arra gondoltam, hogy van-e külön hangkártya, vagy TV-tuner kártya, ez csak azért fontos, mert a mai VGA.-k két helyet foglalnak el, és így szűkös a hely. Nekem egy hangkártya van, de az jól elfér...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
skater86
tag
Köszönöm a felvilágosítást az alaplap jelölésekkel kapcsolatban, nem tudtam, mi mit jelent. Tényleg jó lap. 30k-nál többet nem szívesen költenék rá, tehát még árban is elfogadható számomra. A másik lap amit néztem és ajánlottak az Asrock H61M/U3S3, csak az mATX-es. Viszont árban tényleg nagyon jó, de elgondolkodtató, hogy ez az Asus lap megéri a +10 k-t.
-
pajo88
csendes tag
sziasztok! kb 1,5 hónapja azt a tanácsot kaptam itt a Fórumon hogy i7es procihoz vegyek egy foxconn H67A-s lapot. akkor 22ezer volt. most venném meg Lapot de 28ezer lenne. a kérdésem az lenne hogy még így is ez a legjobb vétel? csak atx-es lap jöhet szóba. az ár kb 30ezer lenne max.
[ Szerkesztve ]
Becsület és Haza! "Honneur et Patrie!"
-
laca5555
csendes tag
válasz tranceplanet #31229 üzenetére
Ok ..köszi....Meggondolandó a teljes konfig csere. Erre próbálom majd rábeszélni...nem tartom jó megoldásnak ,hogy olyan lapot vegyen ami lassan teljesen eltűnik a palettáról.Várjon inkább egy hónapot és cserélje a triót.....A régi prociért és alaplapért kapunk 4gb ddr3 ramot,...lapot mindenkép venni kell, tehát csak a cpu lesz plussz költség.
Mit gondolsz..... -
tranceplanet
addikt
válasz laca5555 #31216 üzenetére
Ilyen lap nincs, ahhoz már új proci-új lap-új memó triumvirátus fejlesztés kellene, jóval több pénz lenne. Régi procihoz már nincsenek ilyen felszereltségek az alaplapon. Az is csoda, hogy beragadt pár régi lap(AM2;AM2+) a raktáron.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Hunork
veterán
válasz skater86 #31226 üzenetére
Üdv!
Hát a leírtakat figyelembe véve én ezt mondanám asrock, bestbuy lap, és 5 év múlva úgyis platformot váltasz... Tudja a Sata3/Usb3-at. Ára 18-20k között van. Bár árat nem mondtál.
Csak egy kérdés van: mennyi memória modult tervezel venni (ebben kettő slot van), és hogy van-e, lesz-e több bővítőkártyád, mert ez mATX méret."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
zka67
őstag
válasz skater86 #31226 üzenetére
A H-s alaplapokat nem lehet tuningolni, viszont van rajta videokimenet a proci GPU-nak.
A P-seket lehet tuningolni, nincs rajta videokimenet.
A Z-seket lehet tuningolni, és van rajtuk videokimenet.Ha nem tuningolsz és csak később veszel videokártyát, akkor én egy ASUS P8H67-V REV 3.0 -t ajánlok neked. Ezen van 2 db PCI-E 16x, 2 db 1x, 3 db PCI csatlakozó, 2 IDE, 4 SATA2, 2 SATA3, Raid, minden, ami kellhet a jövőben (és a múlthoz). Ja és 2 db USB3-as port is természetesen.
-
skater86
tag
Sziasztok
A mostani lapom Asus P5K és tervezem a socet 1155-re való váltást, egy Core I3-I5 procival. Szerintetek egy átlagos felhasználásra (net, film, office, meg néha game majd egy HD6850-el Full HD-ban) milyen lapot ajánlanátok? Nem tudom pontosan mik a különbségek a H61/H67/P67/Z68 között. Nem tuningolnék és legközelebb kb. 5 év múlva fejlesztenék. Árban pedig ami ésszerű ilyen felhasználásra. Tuning lap felesleges lenne. Meg azt sem tudom, hogy a PCI Express 3.0 az mennyire fontos...bár ki tudja 5 év múlva mi lesz.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz #22907392 #31223 üzenetére
Na, az nem rossz! Eddig ez szóba sem került. Akkor érdemes egyet tesztelni. Elvileg fullon olyan 320W körül ehet a rendszer. Nyomsz egy Furmark tesztprogramot, aztán egy Cinebench 11.5 tesztet, amelyek megizzasztják a Vga-t, és teszteled. Ettől még egy Chieftec CTG 500W-ra szavaznék, abban bőven van tartalék.
-
Hunork
veterán
válasz #22907392 #31221 üzenetére
Hát igen, de mégis csak 80W a különbség! Azt nem is írtad, a mostani táp milyen? (vagy nem emlékszem...akkor elnézést) De a lényeg talán nem csak a méret, hanem a minőség, Szomszédomnak épp pénteken szállt el a táp, vitte magával a lapot is...
-
törölt tag
Igen azt néztem meg olvastam is utána, hogy a mostani tápnál jóval erősebb fog kelleni, mert eddig egy HD 4850 volt, igaz az is fogyaszt rendesen, de mégsem egy 5870!
-
Hunork
veterán
válasz #22907392 #31219 üzenetére
Semmi baj! Szívesen segítek, ha tudok. Az alaplapi Vga esetében volt hogy dx10-et tud, az 5870-es kártyád meg Dx11-et. Viszont a táp kérdést gondold meg, ezen szerintem nem érdemes spórolni, és kell is a szufla, mint korábban írtam, mert csak a Vga 190W-ot eszik!
-
Hunork
veterán
Üdv!
Nekem G31-ből volt Giga, és jól muzsikált, a linkeltekből mindkettő szinte ugyanazt tudja, talán az MSI mellett egy dolog szól, a hátlapi audió csatlakozóhelyek jobb felszereltsége. Másik oldalról meg a Gigabyte dobozos felszereltsége, és a segédprogramok szélesebb kínálata. Ha csak sztereó cuccot kötsz rá, én a Giga mellett szavazok."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
laca5555
csendes tag
válasz tranceplanet #31210 üzenetére
Kösz valószínüleg ez lesz....de azért megkérdezném , hogy ehhez a procihoz nem tudok olyan lapot venni amin sata3 , vagy esetleg usb3.0 van. Persze a ramot lecserélnénk ddr3-ra ,ez nem gond. Szóval érted...a procihoz a legfejletteb lapot keresném,15 körülig....
-
Beast007
aktív tag
válasz Milka 78 #31162 üzenetére
Értem, akkor mit tudsz jelenleg kapható lapok közül ajánlani amivel biztos jól járok és bírja is a tuningot I7 2600k alá max. 90k-ig? Evga-t akartam de nem nagyon forgalmazzák kis hazánkban sajnos... Asus R.O.G.-os lapjai meg 100 felett vannak annyit meg nem adok most ki lapért. Persze nézegettem teszteket , de így sem igazán tudok dönteni. Még valami valószínű , hogy valamilyen tuning ram lesz hozzá véve így jó lenne ha azt is támogatná normálisan bios szinten.
[ Szerkesztve ]
-
LaciMc82
aktív tag
válasz tranceplanet #31213 üzenetére
Tiszta hülye aki nem normális
-
LaciMc82
aktív tag
A táp pedig egy 500-as thermaltake.
Tiszta hülye aki nem normális
-
LaciMc82
aktív tag
Ez a második ilyen lapom az első zárlatos volt valahol egy vga- kinyírt.
Most meg ez....
Jól raktam a kábeleket biztosan ,már nem az első gép amit összerakok.Tiszta hülye aki nem normális
-
tranceplanet
addikt
válasz laca5555 #31207 üzenetére
ASROCK N68C-S UCC
-nVidia csipszetes a lap (szívem szerint AMD csipszetest ajánlottam volna, de újan nem találtam)
-csak 95W TDP-ig támogatja a procikat (proci fejlesztésnél később majd figyeljetek oda - CPU support )
-fogadja a DDR2 és DDR3 ramokat (DDR3 fejlesztésnél szintén figyeljetek oda, ha arra kerülne sor - memory support )
-tuning nem fog m,enni, mert nem egy tuningos lapEsetleg használt cuccokon is elgondolkodhattok.
-----------------------------------------------------
LaciMc82
Az szép, bár mostanság a csigabájt lapok füstölnek is.
Mondjuk én is raktam már össze giga 890 AM3 lapot, az jól működik ismerősnek azóta is.
Mindent jól raktál össze? Milyen a tápod az alaplapod és procid típusa?
Azonnali alaplapos kérdések órája
Nem induló gépek topicja[ Szerkesztve ]
-
LaciMc82
aktív tag
válasz tranceplanet #31208 üzenetére
Szia ok.
Ellenben a mostani gigabyte-om tegnap lefüstölt.
Új procihűtőt vettem de a filcrétéget az alsó keretnél leszedtem,úgy rögzítettem a laphoz.
Kapcsolnám be a gépet összerakás után,beindul majd leáll,ezt még kétszer eljátszottam és a kondik amik a proci előtt vannak eldurrantak majd jött a füst.
Lehet amiatt amit az előbb írtam vagy a táp esetleg az alaplap hibájára gyanakodjak?Tiszta hülye aki nem normális
-
tranceplanet
addikt
válasz LaciMc82 #31206 üzenetére
Mindkettő kiváló lap phenomok és bulldozer alá is! Nem mellesleg olcsók is az FX-ekhez képest.
Ha van kicsivel több pénzed az ASUS-ra, akkor azt vedd a három év gari és az ASMedia USB3 csip miatt. Amúgy egyikkel sem jársz rosszul." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
laca5555
csendes tag
válasz tranceplanet #31205 üzenetére
Köszi...esetleg 15-ig te melyiket ajánlanád....
-
tranceplanet
addikt
válasz laca5555 #31204 üzenetére
Ha jól látom AM2-es a proci.
Nem kell procit és memót cserélni.
AM2 vagy AM2+ deszka kell neked.
Itt találtam még raktáron párat:
SOCKET-AM2&AM2+ » ASROCK
SOCKET-AM2+
Árgép Socket AM2+AM2+ lapokba az AM3 procik is belerakhatóak, csak figyelj oda, hogy DDR2 lap legyen, ha nem akar memót is cserélni. Hybrid is van, ami DDR3 és DDR2 memót is fogad, bár a memória támogatással lehetnek gondok. Persze, ha rászánja a pénzt, most olcsók a DDR3 memók, bár 1066-on fognak futni. Még egy fontos dolog, figyelj oda, hogy milyen TDP-s procikat támogat a lap, ha később lesz tervben AM3 proci is!
[ Szerkesztve ]
-
laca5555
csendes tag
Halihó..
Sógorom alaplapja meghalt, maradt egy x2 3600+ proci ami alá kellene egy deszka.
Van még 2x1gb ddr2/800 ,amit ha kell lecserél ddr3-ra , és egy hd 6750 ami nem zárja ki az alaplapi vga szükségességét...ezek figyelembevételével mit ajánlanátok? Létezik ehhez a procihoz modern lap? Vagy a procicsere elkerülhetetlen?....
Előre is kösz...... -
tranceplanet
addikt
Igen, ez a lap sokkal jobb, kb 5-6 ropival drágább, de időtállóbb és felszereltebb:
ASROCK H61M/U3S3Hunork tud személyes tapasztalattal is szolgálni neked, ő is-többek között elégedett-tulajdonos.
-
Hunork
veterán
válasz #22907392 #31201 üzenetére
Nem értem. A lap azt a Dx-et kezeli, amelyikre az eszköz képes. illetve megfelelő oprendszer, az Xp soha nem fog Dx11-et kezelni. A lap jó, a VGA is, nem kell aggódni!
Szerintem te az alaplapi VGA tulajdonságait nézted, az valóban Dx10-et tud."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest