Aktív témák
-
Eagl3
veterán
válasz gkoveskuti #395 üzenetére
Az általad felsorolt monitorok közül neked kell választanod, te tudod, h. mennyit szánsz monitorra. Mindhárom jó monitor, Lenovo kilóg a sorból a nagyobb felbontása miatt, illetve elég sok pixelhibás darab van.
Az Eizo viszi a prímet a három monitor közül viszont drágább is.Videókártyát nehéz úgy ajánlani, h. nem ismerjük a többi hardvered, de az ATI HD4850 még mindig jó ár/érték arányú kártya.
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz gkoveskuti #395 üzenetére
Üdv!
Ahogy elolvastam a hsz-edet, és mivel itt ülök a HP "nagytesója" előtt az LP2475W, az EIZO S2231W és a lenovo 220x társaságában, elgondolkodtam, hogy melyiket is ajánlanám Neked grafikai és képszerkesztési munkákra, és arra jutottam, hogy ezt a 24"-os HP LP2475W-t ajánlom a feketéje és a H-IPS panelja miatt. Bár ez is a 150e-es határon belül van még, de szvsz nagyon ajánlom a figyelmedbe! Sokat is kalibrálok mostanság belőle, mert egyre jobban veszik az ár/érték/teljesítménye és tudás színtje miatt is! szvsz olvass bele ebbe és ebbe a tesztekbe, és utána beszélünk még!
Az EIZO, az EIZO, nincs mit hozzáfűzni ehhez a kiváló szériához! A lenovo meg esetleg a felbontásában és sűrű pixelei miatt, és a sok-sok pixel hibás panelja miatt kifogásolható, ha valakinek ezek szempontok, viszont megfizethető!
A HP 22"-osa kiváló, ebben és ebben a tesztben olvashatsz róla.A VGA-ra is visszatérve, ATI HD48xx vagy az nVidia 2xx kártyát merem ajánlani, ezekkel már minden kompromisszum mentesen elboldogul bármely monitorral és alkalmazásaival, bár nem tudni, hogy a rendszered ezt elbírja-e!
A kalibrálási lehetőségről meg majd küldöm a pü-t!
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz gkoveskuti #398 üzenetére
Üdv!
Én is képzőművész vagyok, de megmondom őszíntén, hogy nem a szoba díszeként veszek - esetleg drágán - monitort, és nem nézegetni akarom, hanem funkciójának megfelelően a kijelzőre orientálva használni, pláne, ha munkáról van szó!
Az biztos, hogy nem egy kreatív designer munkája se a lenovo, se a HP, és én inkább azon a véleményen vagyok, hogy "ami csillog villog, az nem biztos, hogy jó és főleg kiváló is"! - már elnézést az őszínteségért, de sajnos ezek monitorok, amiben ilyen-olyan panel és vezérlő elektronika mögé sajnos néha ilyen-olyan "kávát és talpat" építenek, ami nagyon sok esetben nem tükrözi a kiválóságot, de a benne rejlő elektronikai technológia és technikai rejtelmek viszont néha a professzionalitás határát súrolják!"Szóval, költsek 140e-t monitorra, de akkor már 24"-ost nézegessek? Szerinted jobb mint az EIZO S2231W?" - szvsz igen elgondolkodtató a helyzet, bár a kiváló EIZO 10bit-es LUT színszámítása is fejtörést okozhat a monitor eldöntésében, csak azért írtam alternatívaként a 24"-os HP-t, mert nagyon jó/kiváló benyomásaim vannak vele szemben, és jobb a feketéje, mint az EIZO-nak, és jelenleg is ezzel készítem a nyomdai színbontásokat és képgrafikákat a Photoshopban és az Illustratorban!
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz gkoveskuti #401 üzenetére
Üdv!
"... míg kedvesem az adobe színksálán áldoz fel mindent, addig engem meghat a válaszidő és egyéb tulajdonságok is." - akkor, ha mindkettőt figyelembe veszzük, és még azt is, hogy egy 22"-os áráért megkapod a 24"-os HP LP2475W - egyértelműen, mivel az input lag-ja igen kiváló (21-26ms, saját mérés), a válaszideje 6ms g2g (typical 12ms ISO), ami az ilyen *VA és IPS panelek között néha vetekszik a TN-es 2ms-al, és alig észrevehető, már csak műszeresen lehet kimutatni a válaszidő észlelését!
Bocs, lehet, hogy én értettem félre, de.. ha a design-t nézem alapul, akkor egyértelműen nekem az EIZO jön be jobban, mint letisztult monitor!De, van pixel hibára való teszt lehetőség (ha jól tudom egy kis felárért, +4eFt), ha helyben kibontva vásárolod meg, ha itt veszed, csak még nem írta ki a hírdetésbe, de a #23-as hsz.-ben már közölte, csak nála, mint HP viszonteladónál érvényes ez még Mo.-on, én is így vettem és itt!
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz gkoveskuti #403 üzenetére
Üdv!
Prívát ment!
Gratulálok a kis jövevényhez, a kisfiatokhoz!
Viszont egy monitort nagyon meg kell gondolni (tudom), ami talán az egyik legfontosabb és legdrágább hardver, hogy a nap mint nap kihasználja az igényeinket és a vizuális törekvésünk megjelenítését - amivel együtt kell élnünk akár 2-3 évig is!
Igen, meggondolandó, aludni kell rá, bár a mai pénzügyi helyzetben semmi sem biztos, a monitorok ára a hó elejétől majd 20%-ot is emelkedett, és semmi kecsegtető nem várható ez ügyben még karácsonyig se!
Igen, a végső elhatározást Nektek kell eldönteni, mi (én) csak segíteni tudunk (tudok), hogy a legideálisabb kompromisszumos megoldást megtaláljuk.
Mind a 4 monitornak van előnye és valami hátránya is, s mivel egy kivételével rendelkezem a monitorokkal, és van némi tapasztalatom (1990-óta) is ez ügyben, ezért bátorkodtam megemlíteni a 24"-os HP-t.
Ha anyagiak is fontossá válnak, akkor a lenovo lehet a befutó, viszont már sehol sem adnak rá pixel hibára garanciát, mert 10-ből 9 sub(al)-pixel hibás, tehát kilőve, maradt a 22"-ban a HP és az EIZO, itt csak az anyagiak dönthetnek, de ha már a valós színtereket nézzük és a jobb színintenzitást, akkor az EIZO, viszont a HP LP2275W is megkapta az EIZO ezen 22"-os paneljét, de a verhetetlen vezérlő elektronikáját nem, ezért csak az ára dönthet a megvétele szempontjából!
Viszont ha az EIZO marad 22"-ban és majd egy árban vannak, akkor már elgondolkodtató a HP LP2475W 24"-osával kacérkodni, mivel a H-IPS panelra épült készülék minden jóval megáldott csatlakozóival és kiváló színterével is nagyon jó vételnek számít! Mindkét monitor belépő színtű professzionális monitor, amivel egy kiváló kalibrálással egy szintre lehet hozni a monitort, viszont a HP még erre is rátesz, a kiváló feketéjével még 8bit-en is - elgondolkodtató, és nem könnyű a döntés - tudom!Át kell olvasnod a teszteket, és itt már csak rajtatok áll a döntés!
Egy megjegyzésem azért van a HP 24"-osával kapcsolatban, hogy ami a tesztekben szerepel a GIG031 rev. verziót már kijavítva hazánkban is már a GIG032 és GIG034-es verziójú firmware érkezik, amiben pl. az interpolarizációt is kijavították.Tehát rajtatok áll most már a döntés , de ha kell, akkor még egyeztethetünk!
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz gkoveskuti #406 üzenetére
Üdv!
Szintén re-pü-lt!
Nézd meg a #402-es hozzászólásom második felében linkeltem, hogy a Hexaa-nál, mint HP viszonteladónál megveheted, egyedüliként biztosítja Mo.-on a pixel garanciát a HP-re, amúgy bárhol veszed, csak a Class II. osztályba sorolva kapod meg, pixel garancia nélkül a HP-t,
OK, ha megvan, jelentkezz![ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
válasz gkoveskuti #422 üzenetére
ez gyors beszerzés volt, grat. hozzá
-
old_artist
addikt
válasz gkoveskuti #422 üzenetére
Üdv!
... ezt már előre lefogadtam volna, hogy nem bánod meg! Grat' hozzá!
Örülök, hogy meg vagy vele elégedve, és segíteni tudtam a választásban!
Amúgy honnan és mennyiért vetted és pixel garanciával?Majd azért írj róla egy kis "vélemény nyilvánítás"-t esetleg arról a felhasználói programok működése közben, amiket használsz!
mod: hááát, még ha be is van kalibrálva, mennyire frenetikus lenne?
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz gkoveskuti #429 üzenetére
Üdv!
Hááát igen, mint írtam - talán, hogy elég igényes/erős VGA-t igényel!
Milyen VGA-t veszel majd , ha abban is tudom ajánlani az ATI HD4850 vagy a 4870 valamelyikét, akkor azzal sem fogsz rosszul járni (azzal ugyanis tapasztalatból, a legjobban illeszkedik a monitorodhoz és a kalibrációs lehetőségekhez), bár nem tudom a többi hardvereidet!mod: persze, majd jelentkezz a kalibrálás ügyében!
... ja, és a Hexaa tényleg korrekt mindenben!
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz gkoveskuti #432 üzenetére
Üdv!
Igen, ez az ATI HD 3850 (vagy esetleg a 3870-es) már nagyon jó, ha nem vagy nagy "gamer", azzal már tisztességesen, minden kompromisszum mentesen lehet meghajtani a monitort, és ilyen jó árban (hol veszed ennyiért?)!!!
-
old_artist
addikt
válasz gkoveskuti #435 üzenetére
Üdv!
Az nagyon jó ár , bár én még soha nem rendeltem web-shop-ból!
-
old_artist
addikt
válasz gkoveskuti #440 üzenetére
Üdv!
A GIG034-es reizió/firmware azt jelenti, hogy a legújabb, esetleg/több mint valószínű ami hibákat olvastál róla, javításra kerültek! A különbségek is ebben rejtőznek!
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Politika
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs