Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ra3

    őstag

    válasz gyépés #100536 üzenetére

    Ez időről időre feljön, de még mindig azt érzem hogy nincs ez a "menekítsük az eurót külföldi bankszámlára különben O1G ráteszi a kezét" koncepció rendesen végiggondolva.

    Ha Magyarországon élsz, fogyasztasz, dolgozol, itt van ingatlanod akkor számtalan egyéb módon leszedhetnek (és már szednek is) mielőtt odáig fajul a dolog hogy konkrétan a lakosság devizamegtakarításaira rátenné az állam a kezét, az kábé valamelyik utolsó előtti lépcső lenne az államcsőd előtt.

    Klasszik államcsőd mint olyan már egy ideje egyébként sem létezik a fejlett világban, elég csak a török vagy venezuelai példát megnézni, ott már több mint 10 éve sordódnak ebbe az irányba de még mindig elkaristolnak valahogy, igaz brutál infláció meg elszegényedés mellett.
    Az hogy szlovák számlán van a pénz nem egyenlő azzal hogy a magyar állam nem tud róla, az eu-s adóharmonizáció miatt pontosan látják ha akarják hogy ki hol mit tart, és extrém esetben mondjuk az itthoni javaidat megküldik egy kis vagyonadóval ez alapján.
    Legtöbben amúgy is az itthoni ingatlanhoz meg éves jövedemhez képes csak jelképes összegeket tudnának így külföldön félretenni, párezer euróval (de még 10-20k-val is) ez inkább csak nyűg meg kiadás szerintem, értelmét nem nagyon látom, ha beüt a sz@r akkor ez nem fog sokat segíteni..

    Szóval ha tényleg a fent felvázolt dolgoktól tartasz (és véletlen sem állítom hogy nincs rá esély) akkor számold fel minél előbb az itthoni életed és go west.
    Ha ez nem opció akkor diverzifikálj, ennek lehet a része mondjuk PredatorZoli által javasolt ETF vásárlás is, meg egy csomó egyéb befektetési forma.

    ''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

Új hozzászólás Aktív témák