Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Erw

    csendes tag

    válasz DR|FTK|NG #96300 üzenetére

    driftking
    Nem hiszem, hogy ez jó összefoglalásnak lehet nevezni és nem tudom, hogy mi köze van az OEMnek vagy akár csak a platformnak (ezt használja az EVGA B és Xilence Performance A is) ahhoz, hogy maga a tápegység mekkora minőséget képvisel. Főleg úgy, hogy az EVGA B-hez képest is a BQ rengeteg dolgot kicserélt, amit ki lehetett cserélni az egyenirányító hídtól kezdve a kondenzátorig mindent. Mert ugye elfelejtjük, hogy maga az OEM gyártó csak összeszereli a saját platformját a saját gyárában a saját kínai gyerekeivel, de a BQ tervezett meg mindent az utolsó tranzisztorig, ezért kötve hiszem, hogy a látott tesztek után a csodával határos módon eldurranna ugyanaz a teapo kondi a hec platformon, miközben az fsp platformon található a teapo kondi nem. Vagy ugyanazon a platformon található ugyanaz a kondenzátor az EVGA designjával nem. Ez nonszensz.
    De ha már istenítjük az fspt, akkor itt van az ellenpélda, a raider, ami egy nagyszerű aurum platformra kiadott okádmány, ami minden külföldi fórumon a feketelistán szerepel. A kisebb modellek még a határeset, de a nagyobbak még az ATX szabvány követelményeit sem tudják teljesíteni - itt most konkrétan a specen kívüli feszingadozásra vagy elektromos zajra gondolok, de megemlíthetném azt a "kis" hibát, hogy nincs MOV. Itt a prohardveres teszten is elég nevetségesen nevezzük ezt a "felsőközépkategóriának", miközben benne is van a cikkben elbújva, hogy költségspórolásból igazából kihajigáltak mindent, ami valaha a középkategóriás aurumra emlékeztetett minket. Meg persze a veszélyes tápegység mellett lehetett ujjongani a virtuális gold hatásfoknak (ugye a marketing részlegben csak az számít. Hurrá!). Ugyanezt el kezdhetném vesézni a Corsair CS-vel, Chieftec GPM-mel, vagy Zalman EBT-vel amik hát, jócskán félresikerültek a saját ársávjukban.
    Ebből a szempontból az fsp sem a cwt oemet sem, meg semmit sem lehet ajánlani deltán kívül, mert hú, csináltak egy borzalmas szériát és félünk, hogy nehogy az történjen a mi modellünkkel, mint mondjuk a raiderrel (amiben az az egyetlen közös nevező a mi tápegységünkkel, hogy ugyanarra a lapra nyomtatták rá az integrált áramkört). Igazából el lehet dönteni, hogy egy drága platformról hajigálunk ki mindent, vagy egy olcsó platformot tömünk meg mindennel, ami japán... ezt az olvasóra bízom. Egyik sem a legjobb megoldás, és azért azt látjuk, hogy nem az OEM teszi a tápot; nem fogok mondjuk egy Cougar GX v3-t lecserélni Seasonic Eco-ra csak azért, mert Seasonic.

    Maradjunk annyiban, hogy nem értek egyet azzal, ami a Hec belsős BQ modelleket illetik. Ettől függetlenül én sem ajánlom a BQ 400W+ modelljeit. Egész egyszerűen azért, mert ilyen nagy fogyasztású gépekhez már nem a belépőszinten kéne kotorászni (főleg az újabb cpu/gpuk semekkora fogyasztásait figyelembe véve), és kötve hiszem, hogy a szóban forgó gép többet enne 400W-nál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák