- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crytek
nagyúr
válasz
Balathruin #83998 üzenetére
Mint mondtam fogalmam sincs a tápokról. Így nem tudom jelen esetben mit takar a moduláris
Ha nincs baj vele akkor az olcsóbb FSP lesz. -
Crytek
nagyúr
válasz
Balathruin #83996 üzenetére
Soha életembe nem volt csúcs közeli gépem így az alaplap után a tápot kakkantottam le legjobban. Chiftech-et ismerem olyan volt mindig.
Hangos?? Kétlem hogy a VGA hangját elnyomja így nekem 100% hogy megfelelne.
Tudás teljesítmény érdekelt volna abban gyenge -e azért nem ajánlott.A gépzajokkal soha nem volt gondom össze gépem rezget csörgött zörgött bugott 1x év alatt megszoktam már (szóval ha csak a hang az nem érdekel)
-
Balathruin
veterán
válasz
pzolika9512 #83994 üzenetére
Ha olcsón kell akkor jó.
Crytek: Hol voltál te az utóbbi 35 évben? Persze akkor még nem Seasonicként árulták, hanem csak belet adtak.
A Raider 650 hangos... nagyon. -
pzolika9512
aktív tag
hello
erről a táprol vélemény?
mert igen csak jó árban van
(95wattos proci, 8wattos alaplap, 1 hdd, vga még kérdéses)
-
Balathruin
veterán
válasz
Carvus #83992 üzenetére
Nem kell alapon hagyni CX400 mellett sem, de érdemes 1,4V körül/alatt maradni és akkor nem hangosodik, nem izzad.
Seasonicnál olcsóbb modulárisból a nagy (600-as) Hyper M van még, esetleg ha találnál EVGA GS-t (Seasonic Gold), akkor még az lenne jó vagy a Seasonicnak az Anteces megfelelője a HCG M. -
Carvus
senior tag
válasz
MineFox54 #83983 üzenetére
Oksa köszi(Bala neked is!), akkor egy kicsit még gyűjtök aztán veszek valami "komolyabbat", úgyis min 5évre tervezek..addig meg használom alapon FX-et.
Ez a Seasonic tetszetős egyébként, valami hasonló áru moduláris táp van még? Vagy ez az abszolút best buy ebben a kategóriában? Illetva ne adj isten jövőre váltok 280x/290/970 VGA-ra ahhoz is elég lesz?
-
lnorba
csendes tag
Sziasztok, az lenne a kerdesem, hogy egy Seasonic M12 II 520W elbirna-e egy Gtx 960 2gb strixet? Eddig egy asus r9 270x direct cu 2vel hasznaltam gond nelkul.
-
Grózi
veterán
válasz
elektrotank #83984 üzenetére
Én nyugodtan ajánlom az Xfx Xtr 650-t az Rm helyett.Olcsóbb,Seasonic gold,ugyanúgy hybrid és a vezetékek is könnyen hajlíthatók.
-
-
Crytek
nagyúr
Gtx 980 oc, i5 4690k + 8 gb DDr 3 (később majd pascal vga?) ehhez elég egy márkás 600as táp, milyen ajánlanátok?
-
MineFox54
őstag
válasz
elektrotank #83984 üzenetére
Sztem 650 bőven elég.
Amúgy ha akkora a keret:Seasonic M12 II Evo 620W - 30k
-
elektrotank
aktív tag
Üdv!
Hasonlóan a többiekhez, én is tápvásárlás előtt állok. Kinéztem magamnak egy Corsair RM Series 650W-s moduláris tápot. Ezzel nem is lenne gond, de többen írták rá például, hogy merevek a vezetékek és ez okozott gondot, illetve a ventilátor hangjára is panaszkodtak. Fő szempont nálam csendesség és a minőség. Az plusz pont, ha esetleg moduláris. Crosair elég jó márka, azt tudom. Viszont ajánlatok e valami mást? Én pl. nézegettem a Bitfenix tápokat is, elvileg csendesek, jól néznek ki és a kábeleik is rugalmasabbak (Alchemy kábelekről van szó). Ugyanúgy ez is 650W. Bár tény és való, hogy szinte Magyarországon alig kapható, legalábbis én csak eddig egy üzletben láttam. Van valakinek tapasztalata Bitfenix tápokról?
A konfig:
CPU: QuadCore AMD Phenom II X4 810, 2600 MHz
Alaplap: Asus M4A78T-E
Ram: 3x Kingmax FLFF65F-C8KF9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
VGA: Sapphire R9 270X 2GB OC
Merevlemez: WDC WD10EZEX-22BN5A0 ATAEz a jelenlegi kép, de a jövőben több ramot, több merevlemezes rendszert szeretnék. Továbbá lehet áttérek Intel-re (i5, lehet az 1150) és még egy ssd is és talán egy jobb vga is helyet kapna, csak azt nem tudom elég lenne e a 650W. Mit ajánlatok?
A két kiszemelt tápomról némi infó:
Crosair: [link]
Bitfenix: [link]A keret olyan 30-40 körül mozogna. Ha kicsivel több, mint 40, az még nem vészes, de az 50-s irányába nem feltétlen akarok menni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Carvus
senior tag
Sziasztok,
cirka 5éves gépfejlesztés végefelé járok:
MSI 770-G45 -->Asus M5A97 EVO R2.0
PhenomII 955(4GHz) -->FX 8320(4,5-4,8GHZ körülre húznám)
6850 --> Sapphire 270xKérdésem, hogy a guruk szerint maradhat-e az eddig jól bevált Corsair CX400, vagy az "új" géphez új táp is dukál?
köszi,
Carvus -
akkójóva
tag
Üdv!
Karácsonyra vettem egy ilyen számítógépet és a mai napon elfüstölt benne valami. Valószínűleg a táp lesz az mivel nem indul be egyáltalán a gép. Szóval ehelyett szeretnék venni egy megbízhatót, ami elbírja a rendszert. Keret legyen mondjuk 25.000Ft , de ennél lehet akár több is, ha több kell egy megbízható tápegységhez.
Előre is köszönöm a választ! -
peq
aktív tag
Hali!
A régi fsp aurum és aurum s között mi a lényegi különbség? Egy 500as régi aurum 2 év garival mennyit ér kb?
köszi
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Véleményetek szerint az adatlapomban szereplő konfighoz,ventilátorok nélkül elég lehet egy 90w-os paneltáp:
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
májkiy
tag
Köszi az eddigi ajánlásokat! Viszont egy kérdés felmerült bennem. Hogy szerelhető majd be a házba? Ugye itt már alul lesz a tápegység, és az lenne a jó, ha alulról szívná a levegőt a porszűrőn keresztül. mindegyiket be lehet így szerelni? Árakat nézve, lehet, hogy hajlandó vagyok kicsit feljebb is menni árban, ha a csendesség és a minőség a kérdés. Úgyis hosszútávra lesz. Azt még nem tudom, hogy a számítógépház hogyan fogja szigetelni a zajt, de ha ennél csendesebb tápra nincs szükség benne, akkor jó.
szerk.: Látom, az előttem szólónak ajánlottátok a raider 550-et. Lehet, az nekem jó is lesz!
A gépházba beszerelés, az azért még kérdés nekem!
-
Ventur@
senior tag
válasz
MineFox54 #83963 üzenetére
Köszöntem srácok
.
MineFox54: Az a super flower amazon Miskolcon kissé nehezen lesz beszerezhető, de azért szétnézek
.
DR|FTK|NG:
Tt-ből csak 530-at tudok rendelni, Raider meg már kicsit túl megy a kereten, de fontolóra veszem
. Nekem a lényeg, hogy megbízható táp legyen bármelyik is. A jelenlegi tápom közel 10 éves és még mindig csak az alapzajt adja ki és fontos, hogy lehetőleg csendes legyen a táp
.
Még egyszer kösz a gyors segítséget. Nagyon sokat segítettetek a döntésben. Maxi tisztelet
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Ventur@ #83962 üzenetére
Nem kell 500w-os táp.
TT Munich 430
TT Hamburg 530
FSP Raider 550 -
Ventur@
senior tag
Üdv!
Az alábbi - jelenlegi - konfigurációhoz kellene egy erősebb táp (jelenleg Chieftek 350-es táp van):
AMD Phenom II X4 955 BE (kicsit húzva a gyári 3.2 Ghz helyett 3.7 Ghz, 1.325 V-on)
4 x 1 Gb DDR 2 800 Mhz
Gigabyte HD 6670 GDDR5 1 Gb
Gigabyte GA-MA770 UD3 rev.2.0
3 db Sata II-es HDD (Samsung 160, Hitachi 250 és egy WD Blue 320 (ez utóbbi pontos mérete nem jut eszembe, de valami 300 Gb-os)
1 db ATA HDD Samsung 320
USB-ből 1-1 egér és billentyűzet, valamint egy Logitech MOMO. Már ha ezek számítanak.Kb. 15-19.000 Ft között tudok rá zsetont biztosítani és ezek a jelöltjeim:
Chieftec 500W CTG-500-80P kb. 16.000
FSP Hexa 500W Active PFC 80+ kb. 19.000
Thermaltake Hamburg 530W kb. 17.000
Corsair CMPSU-500CXV2EU Builder Series kb. 18.000Egyelőre VGA "csere" csak próba jelleggel egy GTS450 lenne, de később úgy is valami erősebb menne majd a 6670 helyett.
Kérdés, hogy kell-e nekem 500 W-os táp és ha igen ti melyiket ajánljátok
?
Nem azt mondom, hogy túl sürgős, de a héten szeretném ezt lezongorázni, szóval remélem tudtok segíteni
. Előre is köszöntem
!
-
kmisi99
addikt
Egy i5 3340 nek és egy amd 7970 nek ugye egy márkás jó 500w os táp bőven elég? Pl Corsair CX500 v2 néztem ki.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
flatline#2 #83957 üzenetére
Inkább ne, nagyon-nagyon gagyi. Ajtótámasznak megfelel.
Egyébként mi lesz az új jövevény?
-
flatline#2
tag
Sziasztok. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tegnap este elszállt a Chieftec tápom kb 3 év és 2-3 hónap után. Találtam egy régi még működő Gaba 8062D tápot ami biztos kevés lesz a gtx 560 videokártyámhoz mert nincs rajta elég csati, viszont az lenne a kérdésem, hogy ezen kívül simán beköthetem-e legfeljebb beizzítom az integrált kártyát arra a pár napra amig nem lesz új? Phenom 965 amd proci, 4 gb ram es egy asrock890 pro alaplapom van. A gaba táp 450wattos. Válaszokat előre is köszi.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Krissz2000 #83955 üzenetére
Nem rossz, de ez jobb: TT Hamburg 530, vagy ha egy kicsit többet akarsz rááldonzi: FSP Raider 550, XFX TS 550 Bronze.
-
Krissz2000
csendes tag
Sziasztok egy Chieftec CTG-600-80P táp jó választás lehet egy fx4300 hd6970es géphez?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
chungee #83951 üzenetére
Igen, de bőven elég az 500-as is belőle.
Szerk: Igen.
mikemyers133(#83952)
Dehogy kell 500+ wattos tápegység ahhoz a géphez.Be Quiet! System Power S7 300W > Mondjuk itt kell átalakítózgatni
TT Munich 430
TT Hamburg 530
Esetleg Chieftec CTG 500-80P
Drágábban:
-FSP Raider 550 > DC-DC(12V > 5V és 3,3V), "butított" Aurum.
-XFX TS 550 Bronze
-FSP Aurum S 400 -
mikemyers133
csendes tag
Sziasztok Forumtársak,
Egy sapphire HD5850-es tervezek vásárolni és ehhez kellene nekem egy minimum 500W-os tápegység!
( max 18000HUF-ig)
Erre gondoltam: [link]Milyenek a tapasztalatok, megér ennyi pénzt ez a cucc?
Ebben az árkategóriában van esetleg jobb/megbizhatóbb márka az FSP-nél?Köszönöm előre is!
-
chungee
addikt
Chieftec 600W CTG-600-80P-ben biztos nem fogok csalódni
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
chungee #83946 üzenetére
Ezek közül válogass(újonnan):
-Be Quiet! System Power S7 300W > Nincsen PCI-E áramcsatlakozója, ezért kelleni fog egy(vagy kettő) átalakító
-esetleg Chieftec CTG-500-80P
-FSP Raider 550
-XFX TS 550 Bronze
-Thermaltake Munich 430
-TT Hamburg 530Használtan:
Chieftec CTG-500-80P
-FSP Raider 550
-XFX Pro 450
-Thermaltake Munich 430
-TT Hamburg 530 -
chungee
addikt
válasz
Balathruin #83947 üzenetére
Esetleg Chieftec smart 600W vagy Gigabyte superb 620 bírná
-
ngabor94
tag
A kérdés lehet hogy nem ide tartozik, de mivel a mélyvizesben nem kaptam valami bőséges válasz ezért itt is felteszem, a kérdés következménye meg lehet hogy már ide fog tartozni.
2x6pines vga-ra biztonságos a tápot úgy rákötni hogy 1db 6pines csati direkt a tápról, 1db pedig 2molex-6pin átalakítóval, amit mellékelni szoktak? Vagy a csatlakozás formájának (átalakítóval, vagy anélkül) azonosnak kell lenni, nem lehet egy ilyen, egy olyan? Mert ettől függően nézek még tápokat, amit majd később leírok ide. -
chungee
addikt
Napot!
Chieftec 500w vagy 600w jó a következő konfighoz
ASRock Z77 Pro4
i3-3220
8GB DDR3
2 db SATA HDD
XFX 7870 2GB -
olajecset
tag
A Chieftec GPS 450AA101 A ami ATX12V 2.0 szavány, a Corsair VS450 ATX12V 2.3-as. Nem bírja a 12V-os ágon terhelést, az inteles új procik miatt(legalábbis ezt olvastam). De tény, hogy az i5-os géppel már lekapcsol, pedig a bolt-szervizben bemérték és szerintük jó a Chieftec.
-
Ribi
nagyúr
válasz
olajecset #83938 üzenetére
Új gépekhez nem tudom miért nem használható.
Ha sokszor van áramszünet akkor mindenképp érdemes szünetmentes.
Azt sem teljesen értem hogy jön a képbe, hogy 1-2 mp-et kibír a táp áramszünet esetén.
Ez amúgy jó, mert nagy kondik vannak a tápban amik bírják egy picit tartani. Illetve keveset eszik a gép. -
olajecset
tag
A hal.dll plusz egy nagy sor amit már meg sem néztem, úgy hogy újra fogom installálni.
Konkrétan azért írta ide, hogy valakinek van-e tapasztalata ezzel a táppal. És szeretnék SSD-t venni, arról meg azt olvastam érzéken az áramingadozásra.
Előző tápom Chieftec volt, még mindig jó, de már az új gépekhez nem használható. Áramszünet esetén, többször észrevettem, hogy kb egy-két másodperccel később kapcsolt le a gép.
Nem tudom, hogy érdemes-e tápcserén gondolkozni, vagy egy szünetmentes tápot venni pluszba. -
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
tápegységet keresek az alábbi konfigra:
LGA 775 intel pentium e5500
Asus p5w dh deluxe
2x nvidia 9800 GTX+
4x 1 giga DDR2 800MHzLehetőleg használt tápot keresek ami bírja a cpu vga tuningot. Köszönöm
-
olajecset
tag
Üdv!
Van egy asztali gépem Corsair VS450-es táppal és normál indításnál kék halált játszik, de csökkentett módban működik. A múltkori viharnál elment az áram, akkor csinálta először és kb egy hét után folyamatosan. Vajon a tápegység okozhatja a gondot? -
Ribi
nagyúr
Erőltetni soha.
Mint már leírták, azért 6+2 és nem 8 pines a csati, hogy a 6 pinest beledugod és örülsz.
A +2 eleve csak +2 föld. Tehát ha sikerült beleerőltetni valahova, azzal azonnal zárlatot okozol bekapcsolásnál. Ha szerencséd van leégeti a VGA-t, ha nincs akkor hamarabb kapcsol le a táp.Bár most hogy megnéztem, ezen nem 6, hanem 1db 8 pines csati van ugyebár.
És abba nem megy bele a 6+2 pines.
Volt már ilyen probléma azt hiszem, hogy valamiért rossz volt a csatlakozó.
Tudsz csinálni a vga-ról, illeve a 6+2 pinesről egy képet? -
oilver1
tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz szeretnék tápot venni, milyet javasoltok, ami megbízható?
intel i5-4590
gtx 960
4x4gb 1800mhz ram
két HDD, két ssd, 4 házhűtő ventilátor és egy xigmatek loki procihűtő.Nézegettem a thermaltake tápokat, elég szimpik, de pl. egy London 550W gold elég nekem?
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Adott egy Be Quiet System Power 7 500W-os táp, és egy Asus GTX 970 Strix VGA.
A probléma az, hogy a táp PIC-e csatlakozója 6+2pines, amivel nem is lenne gond, de a gyári elrendezésben (vagyis ahogyan a külön álló 2pines csatlakozó gyárilag mellé van illesztve a 6 pinesnek), nem lehet beledugni a VGA-ba. Csak úgy tudom mindet bedugni, ha a 2pines csatlakozót áterőltetem a másik oldalra, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez így nem füstöli el a VGA-t. Ugyanis, a tápon 2db különálló ilyen 6+2pines csatlakozó van, és ezt az "áterőltetést" csak a kábel végén lévőnél tudom megcsinálni, a másiknál nem is engedi a kábel hossza.
Kérdésem...hogyan deríthetem ki, hogy megfelelően van-e csatlakoztatva a táp, ha a fenti módszerrel a 2 pines csatlakozót áthúzom a másik oldalra?? Sajnos kizárólag így lehet bedugni mind a 8 pint. -
Potzee
addikt
válasz
Krissz2000 #83923 üzenetére
A tuningolt kártyák is csak akkor fogyasztanak, ha fullra tudod őket terhelni...Hidd el, hogy ha megemeled a feszültséget és Furmarkot futtatsz, akkor sem fogja megenni a 250W-ot.
-
MineFox54
őstag
válasz
Krissz2000 #83923 üzenetére
Ki fogja az a 6300 hajtani?
-
Potzee
addikt
válasz
Krissz2000 #83921 üzenetére
Azért azt a max.értéket elég nehéz lesz kihajtani a vasból...
A lényeg, hogy legyenek külön 12V-os ágakon a kártyák! -
MineFox54
őstag
válasz
Krissz2000 #83919 üzenetére
Ez szerint 240 watt.
-
Potzee
addikt
válasz
Krissz2000 #83913 üzenetére
HD 6970 Crossfire Furmark alatt eszik kb. 600W-ot, a táp teljesítménye 720W a 12V-os ágakon, szóval a watt-okkal nem lesz gond, de a 4x 12V-os ággal mókolni kell. Figyelj oda, hogy a 2db VGA kártya külön-külön 12V-os ágra kerüljenek. Ellenkező esetben nem fogja bírni a táp a konfigot és lekapcsol.
-
MineFox54
őstag
válasz
Krissz2000 #83913 üzenetére
Minőségre jó táp (fsp bél)
szerintem el kéne vinnie:2x256W (6970)
95W (fx6300)
4*5W (ventik)
6W (ram)
3*8W (vinyók)
--------------------------
~660W -
toronte
csendes tag
Sziasztok!
Proci: i7 4790k
Lap: Z97 K
Memo: 2x 8GB DDR3 1866Mhz
VGA: GTX 970 (de lehet csak 960 lesz)
1TB HDD (WD blue)
120GB SSD
1 optikai meghajtóSzerintetek is elég lesz rá és megfelelő minőségű egy BeQuiet! System Power 7 500w táp?
-
Krissz2000
csendes tag
Sziasztok ezt a tápot néztem ki használtan :Zalman Zm750-Hp.
Sajna nem értek a tápokhoz igy a segítségeteket kérném!
konfig 2db 6970 fx6300 8gb ram 4venti 3winyó.Elbírná ez a táp? Segítséget előre is köszönöm!!!!
Üdv Krisztián. -
Sinesol
veterán
válasz
04ahgy #83909 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor megfontolom azt is.
De amúgy a Raider akkor miért nem Gold?Egyébként néztem még a Super Flower Amazon-t, az is elég neves gyártó és elég jó árban is van az a táp. Furcsa mondjuk, hogy olcsobb a márkához képest. Lehet tudni valamit a tápról, megéri?
-
Sinesol
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Darthforce92 #83903 üzenetére
Igen.
-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Chieftec ctg-450-80p- s táp szerintetek elég lenne ehhez a konfighoz?(a táp használt)
intel-core-i5-4460-processzor
2x4gb ddr3as ram
Sapphire R9 270 2GB DDR5 OC Dual-X 11220-00-20G
2 hdd+ 1 ssdVálaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest