- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamboro
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni táp vásárlás ügyében.
Ehhez a konfighoz kéne:
Asrock b75 pro3
Intel Core i3-3220 CPU 3.30GHz,
12gb ddr3 ram,
Nvidia GeForce 8800 GT,
90gb-os ssd,
1tb-s hdd,
Pioneer BD-RWA lényeg, hogy minőségi és passzív pfc-s táp legyen.Egy ilyen szünetmentest készülök venni és a mostani Chieftec tápom nem ajálott hozzá: APC Back-UPS ES 700VA BE700G-GR
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Balathruin
veterán
válasz Kaci84 #85991 üzenetére
XFX XTR 550/650 (+ a többi XFX), Antec Edge 550, de pl. a Cooler Master V650-nek a moduláris kábelei is szalagkábelek.
-
MineFox54
őstag
válasz Balathruin #85988 üzenetére
Csak a csifi!!!!!3
Napersze
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Milyen tápegységet ajánlatok az alábbi konfighoz?
Asus X99-A
Intel 5820k
8*8GB RAM
Nvidia GT 720 GPU
2-3 winchester7/24-ben fog menni. Valami jó minőségű 500-550 wattos tápegységre lenne szükségem. Ezeket néztem:
FSP Raider 550
CTG-550-80P
CTG-600-80PChieftec-ből tényleg csak a "sima" P verziót lehet megvenni a "PB" nem szabad?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Bander78
tag
Sziasztok!
A meglévő 10 éves Chieftec GPS-400AA-101A táp az alábbi konfig összeállítását követően ciceregni kezdett:
Amd A10-6800K, Asus A88XM-Plus lap, 2*4gb memória, 1 db HDD, 1 db SSD, wifi kártya.
(Ilyenkor az első körben ajánlott energiatakarékos funkciók lekapcsolása - pl. asszem C6 - nem segített.)
Eddig csak a ventit kellett cserélni benne egyszer, szóval elég jól bírta...
Ezt néztem ki helyette: BE QUIET! System Power 7 300 W
Kérdés, ha egy kisebb vga is kerülne mellé (max 75W) akkor még azt is elbírná? (A bővítést jelenleg nem tervezem, a hosszútávon már inkább vga nélküli konfigban gondolkodok.)
(Gondolom igen, de érdekelne esetleg alternatív típus is.)
A válaszokat előre is köszönöm! -
04ahgy
nagyúr
válasz marco0007 #85975 üzenetére
Inkább egy Leadex legyen, az jobb!
(#85972) marco0007: Kb. olyan hangos, mint az XTR. Jókat írt róla OklahomaWolf a JonnyGurun.
(#85969) bismillah: Ha nem lenne elég a System Power 7, akkor inkább egy Raider 550 legyen, ne Hexa.
(#85967) V60: Ha multiméterrel ennyi, az baj. Ha szoftver írja ki, akkor pedig multiméterrel kell megmérni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Erről a tápról tud valaki valamilyen véleményt mondani? Belső? Ventilátor hangja?
-
bismillah
csendes tag
Hali
i5 4590
r9 290
2x4 gb ddr3 1600
1hddKéne tesztelnem ezt gépet,de most csak az én gépemhez való remek Be quiet system power 7 400W os tápom van itthon.
Az a kérdésem hogy a be quiet táp elbirná a konfigot?
Ha nem egy hexa 550w elég lenne?
[ Szerkesztve ]
-
V60
aktív tag
-
judzsin81
csendes tag
segitsetek ehhez a konfighoz mekkora táp kellene
GIGABYTE GA-970A-UD3P Alaplap
GIGABYTE Radeon R9 280 WindForce 3 OC 3GB GDDR5 384bit
8GB 1600MHz Crucial DDRIII RAM
fx 6300 3.50 proci -
04ahgy
nagyúr
válasz Tubica #85960 üzenetére
Még a RAIDER 550 sem megy majd fullon, tuninggal is elég lesz.
(#85962) DjTomboy: +1 a Raider S 550-re!
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
DjTomboy
csendes tag
Sziasztok!
Melyik tápot ajánljátok inkább, és miért?
FSP Raider S 550W vagy
Thermaltake Hamburg 530WA gép, amihez kell:
ASUS H97-PRO alaplap
Intel Core i5-4590
16 GB RAM
1 SSD
1 HDD
+ közeljövőben veszek majd még bele valami jobb videokártyát, de még nem tudom, hogy melyiket. De max 60-70 ezres kategóriában gondolkodok.Ez az egész egy alsó tápos házba lesz.
Előre is köszi!
-
Tubica
senior tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Ehhez a géphez, megfelel-e az FSP Raider 550. ( Bőven elég, vagy éppen hogy karcosan elég )
- Gigabyte R9 380 4GB GDDR5
- Gigabyte - GA-990XA-UD3
- AMD FX X8 8320 BOX (AM3+)
- Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury White
- Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury White
- SanDisk 128GB SSD G25
- Raijintek Triton
- Zalman ZM-MFC1 + 4 Ventilátor ( 14cm )Szerk: DR|FTK|NG, csak mert ugye másik topikban 650-eset mondtak, hogy az jobb lenne.
Előre is köszönöm a válaszotokat
Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
04ahgy
nagyúr
-
HULK25
tag
Sziasztok az lenne az a kérdésem, hogy egy FSP Hexa 400+ elbírna egy 6950-et? Athlon 750k, 2 Hdd, 8 giga ram és 3 rendszerhűtő társaságában? Válaszokat előre is köszönöm!
-
Grózi
veterán
-
Televan74
nagyúr
-
Grózi
veterán
válasz Televan74 #85935 üzenetére
Én 4790K@ 4,6+7970 Matrix Platinum OC-val+a szokott dolgokhoz használtam.IBT+Furmark egyszeri futtatása alatt is csendes volt,még úgy is hogy alá füleltem a tápnak.
Hybrid módban használtam,net és általános használat közben be se kapcsolt a venti.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
04ahgy
nagyúr
válasz Kaci84 #85951 üzenetére
Sem az Enermax Platimax, sem a Straight Power 10 választása esetén nem kell szinte semmilyen kompromisszumot kötnöd. Kiváló minőségű mindkettő. Én a Be Quiet!-et venném, de ez módosulhat ár, beszerezhetőség és garanciális feltételek függvényében.
HGyu
-
őstag
válasz 04ahgy #85950 üzenetére
Szia!
Értem és köszönöm!
A következő fejlesztésem egy táp lesz a VGA mellé és mivel az már egy 100ezer feletti lesz így egy igen kompromisszum mentes tápot szeretnék.
Elvárás:
Rendkívül halk legyen, talán a leghalkabb a piacon.
80+Gold vagy jobb.
Megbízható márka.
280X vagy 390X vagy GTX 970, mellé.
Moduláris
Az ár legkevésbé fontosKiszemeltek: Enermax Be Quiet
Hihetően a Be Quiet tüntet fel zaj értékeket vaalhogy úgy tűnik nekem, hogy ott jobban adnak rá, viszont lehet az Enermax nagyobb gyártó.
Mindenképp TOP gyártót szeretnék. Nézegettem a Seasonic és Corsair modelleket is, de nem találtam nekem tetszőt, de meggyőzhető vagyok.[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Kaci84 #85949 üzenetére
Az FSP az egyik legnagyobb OEM gyártó. Maga gyártja és tervezi a belsőket, amit elad. Vállal bérgyártást is. Összességében az FSP eredetű tápok jó minőségűek, ajánlottak, szinte kivétel nélkül!
HGyu
-
őstag
Sziasztok!
Nézegettem az ajálható tápegységek összefoglalóját itt fent a topikban. Viszont az ott ajánlott tápegység típusokból sokat nem találok az árukeresőn. Mennyire aktuális a táblázat?
Továbbá írja sok tápnál, pl. az általam kinézett tápnál , hogy FSP belsős. Na mármost az FSB nem Seasonic belsőt használ? Vagy gyárt saját belsőt amit meg tovább ad? -
Tanisz
senior tag
válasz 04ahgy #85947 üzenetére
Köszi, amint alkalmam lesz rá kipróbálom amit ajánlottál
Viszont egy vadiúj alaplap hogy lehet zárlatos?
Vagy a tápnak azt az ágát érted, hogy az zárlatos?Főként az alaplapnal nem hiszem, hogy baja van, mivel a korabbi alaplapnál is ezt produkálta a gép.
Az a fura, hogy 3 évig probléma nélkül ment a gép, most kezdte el ezt a betegeskedést pár hónapja
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
04ahgy
nagyúr
válasz Tanisz #85946 üzenetére
Ha áramtalanítás után a tápot bekapcsolod, majd egy power gombos indítási kísérlet során jelentkezik ez a ciccenés, akkor az zárlatot jelent valahol.
A PCIe tápcsatikat lehúzva a VGA zárlatát, a +12V-os csatit lehúzva és pár perc áramtalanítás után megkísérelve a bekapcsolást az alaplap VRM zárlatát tudod kiszűrni.
A 12cm-es ventis VRM hűtés pedig helyes, csak ajánlani tudom.
HGyu
-
Tanisz
senior tag
válasz 04ahgy #85940 üzenetére
Nem vettem rossz néven, hogy megint megkérdezted az alaplapot, nem akartam nyersen kifejezni magam
VRM felett van egy 12 cmes venti ami hűti, fújja rá a levegőt kb 5-6 cm magasról
Nem is megy a hőmérséklete terhelés alatt sem 45 fok fölé.
A táp cicereg egyett áramtalanítás után bekapcsolva, de a ventik nem mocorognak semmit sem. Csak kigyullad a zöld led az alaplapon, hogy áram alatt van.
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
04ahgy
nagyúr
válasz Doctor Boo #85943 üzenetére
Mindkettő nagyon megbízható, a V650S újabb fejlesztés. A G650 most kissé drágácska...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz Doctor Boo #85941 üzenetére
A CM.
HGyu
-
Doctor Boo
csendes tag
A Cooler Master V650S 650W vagy a Seasonic G Series 650 a jobb vétel a nagyobb terhelés melletti zajt is figyelembe véve?
-
04ahgy
nagyúr
válasz Tanisz #85938 üzenetére
Nem figyeltem és nem olvastam vissza, bocsánat! A CPU-t hűtöd, okés is. Mivel hűtöd azonban a VRM-et? Amit a gyári hűtő szépen ellátna légáramlattal... Pár perces teljes áramtalanítás utáni elős bekapcsoláskor nem az-e a tünet, hogy egy nagyon kicsit ciccen a táp és moccannak egyet a ventik?
HGyu
-
Tanisz
senior tag
válasz 04ahgy #85937 üzenetére
Lentebb írtam.
Egy Asus Sabertooth 990FX Rev2.0, az előző is ilyen volt, csak Rev 1es.
-
Tanisz
senior tag
válasz pzolika9512 #85934 üzenetére
Sajna pont azért vennék egy teszt tápot, mert nincs lehetőségem kölcsön kérni
Körbekérdeztem, de egyik ismerősömnek sincs, vagy nem tudja kölcsönadni.
Hisszú távon jól jön a teszt táp, mert legalább mindig lesz itthon egy extra az ilyen esetekre
A szervíz jó ötlet, bár eddig mindig magamnak bütyköltem a gépem, sikerrel
Amúgy írtózatosan dühös leszek, ha megint a lappal van a baj Bár mivel garanciális, így egyszerűbb a dolog, remélhetőleg.
A tápon is van garancia, így azt is meg lehet próbálni gariztatni
Köszi a segítséget, a tanácsokat
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Az XFX XTR 650W táp terhelés alatt tényleg annyira hangos? TPU
Mindenbe beleugatok!!!
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Tanisz #85933 üzenetére
helyedben még nem vennék másik tápot, elöszőr ha tudsz kér kölcsön egy tápot valakitől (normálisat), és teszteld...ha úgy sem jó akkor ott más a gond!
másik lehetőség keresel egy normális szervizt, ahol tudják tesztelni a gépet!
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
Tanisz
senior tag
válasz pzolika9512 #85926 üzenetére
Köszi a választ, szétnézek a piacon
Most egy Be Quiet Straight Power 680W GOLD E9 -n van a gépben.
A konkrét problémám pedig az, hogy nem tudom bekapcsolni a gépet.
Ezt produkálta pár hónapja a gép, akkor lecseréltem a lapom, megoldódott a probléma, mist viszont egyik napról a másikra ismét jelentkezett ez a gond.
Így nem marad más csak a táp
Amúgy az alaplapon a zöld kis led világít.
Valamint a ház bekapcs gombját is ki lehet zárni, mert a resetre átkötve a csatlakozót sem reagál semmit sem a gép.http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
-Valinas-
senior tag
válasz pzolika9512 #85931 üzenetére
Köszönöm!
-
pzolika9512
aktív tag
válasz -Valinas- #85930 üzenetére
mindkettőt el fogja bírni, persze attól függ milyen táp adja majd a 400wattot bár én nem vennék r7 360-at, totál ugyanazz mind a 260, csak drágább
itt egy összehasonlítás : [link]
[ Szerkesztve ]
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
-Valinas-
senior tag
válasz pzolika9512 #85929 üzenetére
Itt a csavar: most épp egy GTX750-nel szemezget a leendő PC tulajdonos. De ha nem, esetleg egy R7 360, vagy ilyesmi...
-
-Valinas-
senior tag
válasz pzolika9512 #85923 üzenetére
Köszönöm szépen!
Szerintetek egy közepes AMD GPU mellé, OC nélkül és egy 4 GHz-ig húzott G3528-hoz elég a 400W, vagy oda több kéne?
-
pzolika9512
aktív tag
a modulárisra gondolsz ?
ha nem akkor inkább (ha az a géped ami a leírásodban van):
fsp hexa+ 500w, thermaltake hamburg 530w, chieftec ctg-500, superflower 550w. fsp raider 550
-
Csezi
tag
Sziasztok...!
FSP Hyper 600W táp ajánlott,vagy felejtős...?
Előre is köszi? -
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok nekem ajánlani tapot az alábbi konfighoz?
FX8350,
R9-280X OC,
Asus Sabertooth 990FX Rev 2.0,
Corsair RAM 8GB,
2 db kompakt víz,
1 db SSD,
1 DB HDDKonkrétan van most tápom, de rakoncátlankodik a konfig és szerintem a táp a bűnös.
Így keresnék főleg használtan is egy olyan tápot, ami tesztelésre alkalmas lenne és amíg gariztatom a tápom, elvinné a konfigot minden megerőltetés nélkül.
Szóval egy pót/teszt tápot keresek.
Túl sokat nem akarok rákölteni max 15e HUFot, max 20at.Tudtok ajánlani márkát, típust?
Akár konkrét hirdetés is érdekel.Nézelődtem, de nem találtam olyat, ami jó lenne, egyenlőre
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
-Valinas-
senior tag
Félmoduláris/modulárisból a legolcsóbb, amit érdemes megvenni az az FSP Hyper 500? Van hasonló árban jobb vétel?
-
caris1
tag
válasz Doctor Boo #85918 üzenetére
Nekem volt M12II EVO 620W és terhelés alatt tényleg jobban megjött a hangja, pedig nem is volt agyonterhelve (i5 4690K és GTX960).
We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Elérkezett az idő, hogy az XFX XTR 550-nem helyett (garanciális ügyintézés végett) másik tápegységet vegyek. Mit ajánlotok, aminek nincs problémája a ventiével, illetve megbízható is. Max. 42.000Ft-ig, mert ez néztem ki helyette: EZ De ha van más alternatíva szívesen meghallgatom.
-
Doctor Boo
csendes tag
válasz DR|FTK|NG #85917 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszodat.
Egyébként időközben utánaolvastam, és több helyen is azt írták, hogy a Seasonic M12II széria elég hangos. Mivel nálam a nagyobb terhelés alatti zaj mértéke is fontos tényező, meg tudnád erősíteni vagy cáfolni a fenti infot, illetve más lehetőségeket is ajánlani?
Árban 45-50.000 Ft-ig el tudok menni, ha indokolt. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Doctor Boo #85916 üzenetére
Seasonic M12II 520 EVO is elég.
-
Doctor Boo
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Milyen tápot javasolnátok i7 4790 + MSI GTX 980 GAMING 4G + 1xSSD + 1xHDD konfighoz?
A VGA OC-ben menne, a ház pedig egy COOLERMASTER Storm Trooper lesz (a későbbi esetleges bővíthetőség miatt).
Inkább moduláris tápban gondolkodom.
Mondjuk pl. SEASONIC G Series 650 felesleges pénzkidobás lenne, vagy elég lesz pl. egy Seasonic M12II EVO 620 is?
Vagy van ezeknél jobb ár/érték arányú tápra valami ötlet?Köszi!
-
-Valinas-
senior tag
válasz pzolika9512 #85907 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Blooddrunk #85911 üzenetére
Be Quiet! System Power S7 350W/400W, BQT! Pure Power L8 400W
Milyen gépbe kerülne?
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Blooddrunk #85911 üzenetére
szerintem hexa, bár sf se hangos, sőt arra 5 év gari van
-
Blooddrunk
csendes tag
Hali!
Alábbi 3 táp közül melyiket érdemes megvenni?
Ami döntő szempont: zajszint,megbízhatóság.1: FSP Hexa+ 400w
2: Corsair CX 430w
3. Super Flower Amazon 450w -
-
IMIIKE1998
őstag
válasz IMIIKE1998 #85901 üzenetére
Az gond lehet, ha a 20 pines(alaplapi) tápkábelnek hiányzik egy tűje, itt kábel sincs.
-
Satyricon
addikt
Üdv srácok
Adott egy ilyen konfig:
Gigabyte GA MA 770 UD3 V.2.0
Corsair Dominator DDR2 1066 Mhz 2X2GB
Asus EN 8800 Ultra 768Mb
AMD Phenom II X2 550 Black EditionAz lenne a kérdésem, hogy ezt a konfigot elbírja-e egy Chieftec 350W GPS-350EB-101 A típusú tápegység. Ha elbírja, akkor érdekelne az is, hogy mennyire megbízható ez a táp, illetve egy mennyire mondható halknak ez a tápegség. Azért ezt néztem ki apróról, mert ez van hozzám a legközelebb helyileg, így mai nap folyamán érte tudnék menni. Ráadásul 5.000-ért adja a srác, a keretbe belefér...
szerk.:
Még vlan egy ilyen tápegység kinézve:
Gigabyte 460W GE-R460-V1 Rev 1.1Erről mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Viktor81
senior tag
Van a munkahelyemen egy ilyen tap. Ez egy OEM gepbe valo, talan egy Lenovo Workstation-be. Nem egy mai darab (legalabb 2010-es, de lehet, hogy 2 evvel is oregebb). Ha 10e Ft-ot kernek erte, akar meg is veheted, hatha kell hegeszteni valamit otthon... Egyebkent vegyel helyette egy minosegi 500-ast.
V.
-
Ribi
nagyúr
Ha van elég hosszú hely a házban akkor beférhet.
Illetve alsó táposban is lehet gond a kilógó venti miatt.
Kérdésese, hogy milyen öreg a táp. Amúgy nem tudom milyen jó is ez.
Játékosabb gépen valami 980Ti SLI, vagy 390X CFX-re gondolsz? Mert ez alatt nem sok értelme van ekkora tápnak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest